|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
DZIWNY film z autubusu
http://www.youtube.com/watch?v=rEMIA...mbedded#at=155
co się dzieje z tym światem. mimo wszystko szkoda mi dziadka, mógł załatwić to inaczej, facet miał zaciętą minę jakby miał go zaraz zabić... |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: DZIWNY film z autubusu
dobra, na razie obejrzałam połowę [pod koniec następuje jakiś zwrot akcji czy mogę sobie odpuścić?] i jak dla mnie to po 1. dziadek nie ma instynktu samozachowawczego, a po 2. jest mówiąc krótko chamem - o ile opis mówi prawdę.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
No, tak. To prawda. Pan dziadek jest uparty bardzo, no ale wydaje mi się że mężczyzna zdecydowanie przesadził...
Jakoś włączył mi się taki instynkt jak w przypadku małych upartych dzieci, choć nie wiadomo jak wkurzają, tak po prostu się nie robi. Hardy ale przerażony dziadek który by się połamał... |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
cóż..
moim zdaniem takie rzeczy, zwłaszcza z głupawą młodzieżą powinno załatwiać się inaczej, najlepiej z dużą porcja ignorancji inna sprawa- potem się te wszystkie dziadki dziwią skad szczeniaki biorą takie a nie inne słownictwo i zachowania kiedy sami kulturą nie grzeszą... prawda jest taka że człowiek sam z siebie bluzgać nie zacznie ani chamem się nie robi, gdzieś trzeba takie zachowania zoabczyć niestety
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
obaj są siebie warci, z tego co słyszę co dziadek mu odpowiada :P
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Taaak, ale ten facet był dorosły, mógł wziąć poprawkę na wiek nie wiem...
No dziadek odszczekuje, ale jak widzę że jest taki nieporadny nawet w przeklinaniu... Może ja jakaś dziwna jestem? |
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
jak mnie ktoś wyzywa od ch. i skur. to robi mi się wszystko jedno czy ma lat 15 czy 75. jest chamem i tyle.
autorzy filmu są chamami swoją drogą, bo powinni wyjąć dziadkowi telewizor spod tyłka i sami poczekać na następny autobus a nie wdawać się w dyskusję w to komu przy...wali a kto kogo lepiej wyzwie. ani tym bardziej wysadzać go na siłę z autobusu. |
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
musz Ale przecież ten dziadek jest zawiany! Tłumaczyli mu ludzie, zobacz na czym siedzisz a on twardo nic.
Ale zaznaczam, że jestem w trakcie bo strasznie wolno mi się ładuje. monius9 ale załóżmy, że mają bilet jednorazowy... Mają się przesiadać bo dziadek koniecznie chce jechać tyłem do kierunku jazdy z tyłkiem na telewizorze? Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2010-09-14 o 23:23 |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Ale po czym poznajecie że dziadek zawiany
|
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
Gesty plus podpis.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
1. dziadek wygląda na pijanego - jeśli jest, no to sory.
2. dziadek SPECJALNIE I ZŁOŚLIWIE siada na tym telewizorze. Ciekawe, jakby coś się z tym tv stało, albo w razie gorszego wypadku - dziadkowi (szkło, plastyk powbijane w nogi) to kto by za to odpowiadał i kto bardziej by ucierpiał.... 3. no i po raz kolejny NIKT się w tym autobusie nie odezwie, nie zgłosi kierowcy, nic tylko śmiechy nagrywających i ich delikatne próby przemówienia do dziadka. Jakby mi ktoś siadał na czymkolwiek cennym, jeszcze złośliwie i z premedytacją, to nie miałabym tyle cierpliwości co właściciel tv, nie ważne czy byłaby to staruszka, czy jakiś rozpuszczony dzieciak bez nadzoru... |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
A tam gesty, nie wiem myślałam że coś innego... Dla mnie on nie jest pijany tylko narwany
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poza tym mądrzejszy ustępuje głupszemufilmik swoją drogą jest ładnym przykładem zjawiska pt 'jestem starszy, wszystko mi wolno' och ileż ja się nasłuchałam ku.w od babć które MUSZĄ stać przy drzwiach, bo wiecie, wysiadają już za 5 przystanków a ja śmiałam je dotknąć moją torebką, bo nie chciało mi się czekać na następny tramwaj..
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Konto usunięte
|
No oddechu mu nie powącham
Jest mało skoordynowany ruchowo ale nie tak 'wiekowo' tylko właśnie %oMądrzejszy ustępuje głupszemu i mamy kraj jaki mamy
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Dziadek i facet to jedna sprawa...druga to dresy które to nagrały i wrzuciłay na neta...:/:/:/ kurcze, i te ich ciągłe komentarze z przekleństwami, z taką jawną manifestacją żeby wszyscy usłyszeli...to jest skrajny prymitywizm...:/:/:/
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
A to nie skejci?
Chociaż teraz ciężko odróżnić. Ale ich komentarze, o braku zębów itd. na prawdę nie potrzebne i niesmaczne
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
miernego zresztą
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
a co ja mam, emerytów wychowywać? mi tylko o wygodę moją własną [i mojego telewizora] chodzi.
![]() a że reszta się nie odezwie - też bym się nie odezwała. jeszcze dziadek mnie o napaść oskarży, padnie na zawał na miejscu i będzie na mnie albo cholera wie co. jakby koleś na niego naskakiwał bez powodu, to ok, zwrócić mu uwagę, ale skoro [moim zdaniem] ma rację, to co ja się będę wtrącać. zwłaszcza że koleś naprawdę mocno wkurzony, więc jakbym wyskoczyła z 'mógłby pan tak nie przeklinać' to chyba by mnie wzrokiem zabił a dziadek i tak ma wszystko gdzieś, to co za różnica czy będzie się kłócił z jedną osobą więcej? w takim przypadku powinien zareagować kierowca (o ile ktoś to do niego zgłosił), tak mi się wydaje.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Podejrzewam że też bym się nie odezwała, zarówno dziadek i jak i facet mogliby się mną posłużyć jako podłokietnikiem, podejrzewam że moje piski nie zrobiłyby wrażenia, dziadek by się oburzył a facet z resztą też bo podniosło by się zamieszanie
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
koleżanka podsunęła mi dobrą myśl - usiąść dziadkowi na kolanach
![]() [tylko wtedy istnieje szansa, że telewizor naprawdę nie wytrzyma :P] |
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Haha swoją drogą, chciałabym nadmienić (wyglądało to jak trolejbus, Gdyński nawet :P)
że miejsce akcji to środek autobusu w którym jest przestrzeń pozostawiona DLA INWALIDÓW NA WÓZKACH I MATEK Z DZIEĆMI!!!! I nie przewozi się w tamtym miejscu telewizorów ![]() byłam świadkiem jak kanary wyprosiły z autobusu pana z lustrem który tam sobie stał a) miejsce nieprzeznaczone do tego b) przedmiot niebezpieczny w razie hamowania mógłby się stłuc na bagaże itp jest inna przestrzeń wydzielona. podejrzewam że telewizor jest zbyt duży by go po prostu przewozić. |
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Najpierw powiem, że oglądałam tylko dwie i pół minuty.
Zazwyczaj jestem uczulona na "wszystkomogących" starszych ludzi, ale moim zdaniem facet baaardzo przegiął. Trzeba było powiedzieć kierowcy jaka jest sytuacja, może on by dziadkowi przetłumaczył, bo wydaje mi się, że dziadek bidny w ogóle nie wiedział o co wszystkim chodzi. |
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
czasem jest tak, że miejsce dla inwalidów jest to samo co miejsce dla osób z dużym bagażem. z resztą wszystko jedno, nawet jeśli ten koleś przewoził ten telewizor nielegalnie, albo kradziony, albo cokolwiek
to i tak dziadek nie ma prawa na nim siadać i tyle. zwłaszcza, że obok miał miejsce [i to przy oknie nawet! :P]
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, mówię jak jest w nowszych trolejbusach, są nawet pasy bezpieczeństwa dla osób na wózkach, które mogą się zabezpieczyć w razie nagłego hamowania ;p
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a zachowanie dresów jak zwykle żałosne,na ten głupowaty śmiech to się nóż w kieszeni otwiera
"Większość z nas kryje się za egocentryczną skłonnością do tworzenia iluzji własnej wyjątkowości" Philip G. Zimbardo,Efekt Lucyfera Edytowane przez Poemadka Czas edycji: 2010-09-15 o 00:04 |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
w warszawie też takie są, ale nie czuję się zobowiązana do zostawiania tego miejsca wolnego, jeżeli nie ma nikogo, kto miałby z tych pasów skorzystać :P
swoją drogą parę razy jechałam skmką przyklejona przez napierający tłum do drzwi z napisem 'proszę o zostawienie wolnego miejsca przy drzwiach', czy jakoś tak ;p ed. Poemadka - moim zdaniem gdyby nie robił tego na złość to by się przesiadł po pierwszym upomnieniu, co jak autor filmu utrzymuje było grzecznym poproszeniem, a po 2 jak już wstał do tego kolesia żeby się z nim poprzepychać to czemu usiadł spowrotem na telewizor.. Edytowane przez monius9 Czas edycji: 2010-09-15 o 00:07 |
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyglądał na przestraszonego i jakby zagubionego. Myślę, że jakby ktoś z "publiczności" podszedł do dziadka i spokojnie, powoli mu powiedział "proszę pana, usiadł pan na telewizorze, niech pan wstanie i zobaczy. Tu jest wolne miejsce, niech się pan przesiądzie, bo może pan ten telewizor zepsuć", to ten by coś zrozumiał. A nie "ku*wa, patrz na czym siedzisz" itp.
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
btw idę z nowym trendem i walnęłam błąd w temacie
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
hm, to ja takiego wrażenia nie odniosłam.
poza tym cały czas zakładam że opis filmu jest prawdziwy. a co do tytułu to nawet nie zauważyłam :P |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

a poza tym mądrzejszy ustępuje głupszemu
a ja śmiałam je dotknąć moją torebką, bo nie chciało mi się czekać na następny tramwaj..
Jest mało skoordynowany ruchowo ale nie tak 'wiekowo' tylko właśnie %o
Chociaż teraz ciężko odróżnić. Ale ich komentarze, o braku zębów itd. na prawdę nie potrzebne i niesmaczne
a dziadek i tak ma wszystko gdzieś, to co za różnica czy będzie się kłócił z jedną osobą więcej? w takim przypadku powinien zareagować kierowca (o ile ktoś to do niego zgłosił), tak mi się wydaje.