|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Akademia Pedagogiczna Kraków :)
Tindomerel_, tzn, pod koniec października, bądź początkiem pisze się test z angielskiego i wg tego jest podział na grupy z angielskiego, ale ja miałam na myśli to, że tak dasz sobie wszędzie radę tylko jeśli nie chcesz się cofnąć jak ja, bo musiałam nadrabiać ponad rok to co mi się cofnęło to najlepiej zapisać się przy okazji do jakiejś szkoły językowej bądź douczać się samemu w domu
a na jaki kierunek chcesz zmienić? prawdopodobnie trzeba napisać jakieś pismo do dziekana czy coś i może to też być zależne od tego czy są jakieś wolne miejsca na tym kierunku... najlepiej zadzwoń albo idź do dziekanatu albo sekretariatu instytutu tego do którego chcesz się przenieść
|
|
|
|
#4232 |
|
Zadomowienie
|
Chciałabym się przenieść na bezpieczeństwo narodowe, bo niewiele punktów mi brakło i właściwie na ten kierunek chciałąm iść od początku, ale nie mam pojęcia jak się zabrać za tę ewentualną zmianę bo jakoś nie mogę sie doszukać informacji na ten temat. A jak z profesorami z administracji? Których lepiej unikać:P?
|
|
|
|
#4233 |
|
Konto usunięte
|
Profesorów się nie da unikać, trzeba się nauczyć z nimi żyć
![]() nie wiem czy jest taka możliwość zanim się zacznie rok akademicki, ale już Ci pisałam, że najlepiej przejść się do instytutu albo zadzwonić i zapytać, bo to nie są standardowe rzeczy więc może nie być informacji na ten temat w internecie :P |
|
|
|
#4234 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem czy wiecie ale sa juz wyniki, a mialy byc w poniedzialek :0
i jak dziewczyny z magisterki dostalyscie sie ? ) ja na spol-opiek tak, na specjalna mi braklo kilka miejsc :/ i ogolnie chyba sie nie cieszę |
|
|
|
#4235 |
|
Raczkowanie
|
Na politologie jeszcze nie ma, a maja byc 21 wrzesnia
|
|
|
|
#4236 |
|
Raczkowanie
|
Hej wszystkim..
Szukam jakichś informacji na temat rozpoczęcia naszych studiów ale póki co nie ma nic konkretnego odnośnie 1 października. Znalazłam jedynie ogólny harmonogram Organizacji Roku Akademickiego 2010/2011. Może Was to zainteresuje http://www.up.krakow.pl/main/?page=o...roku_2010_2011 No i mam jeszcze pytanie do studentów starszych. Chciałabym zobaczyć sobie plan zajęć I roku (2009/2010) z kierunku praca socjalna. Czy jest to w ogóle możliwe? I gdzie ewentualnie szukać??;> Z góry dzięki za odpowiedź
|
|
|
|
#4237 |
|
Konto usunięte
|
Meggy_91, już pisałam pare razy, ale powtórze - wszystkie informacje na temat rozpoczęcia na swoim kierunku znajdziesz na stronie swojego instytutu, ale pojawią się zapewne dopiero ostatniego lub przedostatniego dnia września... a co do planu to ta sama kwestia - jeśli w ogóle gdzieś jest, bo raczej starają się ich nie zamieszczać, to na stronie instytutu, tablica ogłoszeń...
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4238 |
|
Raczkowanie
|
sayuri_69- myslisz ze beda jutro juz wyniki z politologi?
|
|
|
|
#4239 |
|
Raczkowanie
|
Melduję posłusznie,ze dostałam sie na specjalną na magisterkę!
|
|
|
|
#4240 |
|
Zadomowienie
|
ja nie sayuri ale mysle ze bedziecie miec
z pedagogiki byly nawet 3 dni wczesniej bo 17 a nie 20 i pewnie bym czekala do jutra gdyby nie opis kolezanki na gg ze sie dostala :Pgratulacje niestety nie bedziemy razem na roku(chyba :P) bo jestem 4 na rezerwowej ![]() ![]() a i zapomnialam zapytac... jak skladalyscie ( lub bedziecie skladac) podanie o stypendium to tam w regulaminie jest cos takiego " zaświadczenia z urzędów skarbowych stwierdzające rozliczanie się członków rodziny na podstawie przepisów o zryczałtowanym podatku dochodowym od niektórych przychodów osiąganych przez osoby fizyczne" o co wsio ? dawalyscie cos takiego? ja z urzedu skarbowego to mam tylko zaswiadzenia o dochodach i tyle...Edytowane przez sowaaaaa Czas edycji: 2010-09-20 o 00:20 |
|
|
|
#4241 |
|
Konto usunięte
|
sunia18, mam nadzieję, bo mam już dość czekania, ale pewnie nie będzie lub będą późno wieczorem :P zobaczymy
|
|
|
|
#4242 |
|
Raczkowanie
|
Będę chyba dziś co godzine sprawdzać te wyniki;o
A co do pedagogiki, to inny wydział moze dlatego mieliście wcześniej ![]() PS. Własnie sprawdziłam na swoim koncie i dopiero dokumenty zostały oddane do komisji rekrutacyjnej, wiec pewnie dop jutro beda wyniki;/ Edytowane przez sunia18 Czas edycji: 2010-09-20 o 08:54 |
|
|
|
#4243 |
|
Konto usunięte
|
Weekend mieli wolny
noo ja liczę jednak, że będą popołudniu te wyniki, bo oni długo raczej nie pracują - do 14, 15 więc mam nadzieję, że jednak będą dziś...
|
|
|
|
#4244 |
|
Raczkowanie
|
sowaaaaa myślę,że się jednak dostaniesz.4 na rezerwie to nie jest daleko a przyjeli tylko kilka osób więcej.Na pewno nie wszyscy zadeklarują chęć dalszego studiowania pedagogiki, zważywszy na fakt,że mnóstwo ludzi składało dokumenty na inne kierunki a na pedagogikę to juz tak w ostateczności, awaryjnie gdyby nie dostali się na nic innego.
Co do zaświadczenia z Urzędu Skarbowego to w regulaminie tylko tak dziwnie o tym piszą a i tak wystawiaja kazdemu takie samo zaswiadczenie.Ja musialam wypełniać pit "0",ze nie miałam żadnych dochodów za 2009 rok. |
|
|
|
#4245 |
|
Raczkowanie
|
sayuri_69- miejmy nadzieje ze beda
juz sie nie moge doczekac...Troche sie denerwuje, bo nie wiem jak to bedize z ta moja średnia ![]() 3majmy za siebie kciuki^^. |
|
|
|
#4246 |
|
Konto usunięte
|
sunia18, trzymam kciuki za Ciebie i siebie
noi za parę znajomych osób ale Ty z Twoja średnią nie powinnaś się niczego obawiać myślę, że masz jak w banku rozmawiałam kiedyś z jednym takim facetem i powiedział, że jak w ostatni dzień nie rzucą się szturmem studenci z prywatnych krakowskich uczelni (miał na myśli KA) to powinni się dostać wszyscy którzy złożyli, bo tych osób nie było wiele ale jednak mam wątpliwości, bo wolę się pozytywnie zaskoczyć niż zawieść
|
|
|
|
#4247 |
|
Raczkowanie
|
sayuri_69-Łoo ja tak samo wole sie pozytywnie zaskoczyć. Miejmy nadzieje ze każdy sie dostanie i w te 2 tyg rekrutacji nie złożyło, aż tak dużo osob ze średnia 4,5
![]() Chciałabym juz zacząć szukać sobie mieszkanie i planować wspólne mieszkanie z moim facetem:p to by była dla mnie nowosc;p |
|
|
|
#4248 |
|
Konto usunięte
|
Ja się cieszę, że mnie omija to szukanie mieszkania, bo zawsze się tym bardziej stresowałam niż studiami :P mieszkam ze swoim już ponad rok i nie żałuje
a planujecie wynająć pokój czy raczej samodzielne mieszkanie? jeśli można wiedzieć
|
|
|
|
#4249 |
|
Raczkowanie
|
jest juz na stronie samorzadu termin zakwaterowania do 'krakowiaka' i 'za kolumnami' tj. od 30 wrzesnia do 4 pazdziernika
|
#4250 |
|
Raczkowanie
|
sayuri_69-myslimy o pokoju do 400 zl z mediami juz, bo mieszkanie to musielibysmy kogos znalesc zeby z nami wynajał a ceny mieszcza sie w granicach 1500 zl.
Także sama nie wiem na co trafimy, napierw czekam na wyniki a potem na dalsze kroki. A własnie, czyli od jutra mozna by juz dowozic reszte papierów? pewnie w tych samych godzinach co ostatnio. Bylam juz i zalatwilam sobie zaswiadczenie od lekarza. A Ty? |
|
|
|
#4251 |
|
Konto usunięte
|
sunia18, już od kilku dni mam
ciężko może być Wam znaleźć coś takiego i to jeszcze w tak krótkim czasie... a jeśli nie znajdziecie nic takiego to masz jakiś plan awaryjny? ja wynajmuję całe mieszkanie za 800 zł 5 min do Kazimierza
|
|
|
|
#4252 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli nic nie znajde, to mój facet ma na razie akademik, a ja moze przenocuje u znajomych i w tym czasie cos znajdziemy. Ale mam nadzieje ze coś na ścisłość sie znajdzie. Bądz to mieszkanie a do tego znaleść współlokatorow.
Ciekawe czy dzis juz bedziemy wszystko wiedziec
|
|
|
|
#4253 |
|
Konto usunięte
|
czym więcej czasu mija tym bardziej w to wątpie :PP
|
|
|
|
#4254 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze tez tak myśle.. pocieszam sie tym, że napisałaś ze do 15 pracują, więc może potem informatyk wprowadzi wszystko
![]() Chyba ze sa tak dokładni i wyniki podadza dopiero jutro;o |
|
|
|
#4255 |
|
Konto usunięte
|
no na stronie kandydata jest napisane, że zostaną jutro ogłoszone :PP ale może nie będą takie świnie :PP
|
|
|
|
#4256 |
|
Raczkowanie
|
Ta wiadomosc pojawiła sie około godziny 8-9 bo sprawdzałam wtedy.
Chyba jednak poczekamy do jutra;/ A jutro jade do Krk i mysłałam ze juz cos załatwie;/ |
|
|
|
#4257 |
|
Konto usunięte
|
tyle, że wpisy są od 22-24 września, więc i tak byś pewnie nie załatwiła
|
|
|
|
#4258 |
|
Raczkowanie
|
A myslałam, że od 21 xd no to jak coś będę musiała sie jeszcze w inny dzień wybrać. Wiesz,że cały czas odświeżam strone kandydata?;D hah. Jak sie dostaniemy idziemy na bro, co Ty na to?
|
|
|
|
#4259 |
|
Konto usunięte
|
chętnie
ja sprawdzam co godzinę :PP mimo, że wiem, że wcześniej niż ok 16 nie ma co patrzeć
|
|
|
|
#4260 |
|
Raczkowanie
|
Też do tego doszłam , wiec wyłączyłam już ta strone. Zobacze może wieczorem coś będzie i jeśli sie dostaniemy ustali sie jakies spotkanie;p
Czuje jakby sie teraz ważyła moja przyszłość, być albo nie być
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

i pewnie bym czekala do jutra gdyby nie opis kolezanki na gg ze sie dostala :P
niestety nie bedziemy razem na roku(chyba :P) bo jestem 4 na rezerwowej