|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych! (grupa wsparcia) - część VI
Cytat:
Teraz kupuję tylko limitowanki o ile mnie zachwycą. No i zużywam, zużywam, zużywam..... Używam jako balsam, krem do rąk i do stóp więc schodzą szybciej. ![]() Dzięki. ![]() A ile z tych kupionych to zachcianki?
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Kosh nie bierz dwóch pudrów, bo one sa niekończalne
chyba, że komuś odsypki zrobisz luska próbowałaś już tych płatków z avonu? przyglądałam im się w ostatnio oglądanym katalogu ![]() Nusiu trochę dużo przybyszów jeszcze zależy ile tak naprawdę potrzebnych ![]() a ja kremu do buźki zużywam na inne partie ciała, bo większość tych, które mam albo mnie zapycha alo jakoś mi nie odpowiada ![]() widzę, że się skończy effklar K, co by tu kupić do smarowania
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś szalenie zachwycona nie jestem, najbardziej drażni mnie to, ze on bardzo pyli, poza tym ot, puder
|
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko nie wiem jakie działanie mają pozostałe dwa.
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
perłowy.
---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Bambusowy i perłowy to 2 zupełnie inne pudry. Perłowy nie matuje, a wygładza. ja go stosuję jako "baza" - tzn wklepuję na krem, a później daje bambusowy + brązer na całą twarz.
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do płatków to już próbowałam, są dość mocno nasączone, ale czuć je alkoholem. Przy zastosowaniu płatków, peelingu i kremu widać znaczną poprawę (stosowałam głównie na noc) i rano skóra jest gładsza. Ale nie stosuję tego wszystkiego cały czas bo wydaje mi się, że by mocno wysuszyło, tylko na te miejsca z pryszczami.
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
U "mnie" w jednej z Natur stoi w końcu szafa Kobo - po 10 była jeszcze pusta. Chętnie poogladam jutro
Podobno lakiery mają dosyć powszechne kolory a i tanie nie są, więc ulga dla mojego portfela
|
#1149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tusz Collosal oddam chyba tesciowej pomadke ochronna Avon Care bu zupelnie mi nie odpowiada Koshatko zwlaszcza za fluidCytat:
![]() luskap duzo zuzyc 200 ml brawo! ![]() Nusia wyrownalas zuzycia z zakupami hosenko dawaj liste
|
||
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Cuciola: nie mam weny
Kupiłam 11 z kolorówki (w tym 1 to nie lakier), 2 z pielęgnacji (masła do ciała), 2 rzeczy wpadły do koszyka przy zakupach, ale ja za nie nie płaciłam, 3 lakiery wygrałam, czyli przybyło w sumie: 18 szt zużyłam 11 kosmetyków, 5 poleciało w świat, czyli ubyło 16 szt. Jestem zadowolona
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na czerwono niekoniecznie potrzebne.1) La Roche Posay, Effaclar, Puryfing Oczyszczający żel do skóry tłustej i wrażliwej, 200 ml (była dobra promocja, ale teraz mam 3 żele w zapasie...) 2) Yves Rocher, Jardins du Monde, Żel pod prysznic Kwiat bawełny z Indii, 200 ml (spodobał mi się zapach ale i tak nie ma tragedii, bo obecnego żelu mam na kilka użyć, a razem z tym mam w zapasie 3)3) Yves Rocher, Sebo Specific, Oczyszczający krem do mycia twarzy, 125 ml (podobnie jak z LRP - skorzystałam z promocji, a przez to teraz mam 3 żele w zapasie) 4) Rossmann, Isana, Balsam do ciała Intensiv, 50 ml 5) Rossmann, Rival de Loop, Tonik bezalkoholowy, 50 ml 6) Inglot, Konturówka do brwi, 1,16 g 7) H&M, Lakier do paznokci (Fashionista), 9 ml 8) SI Świt, Exclusive Foot Care Line, Krem do stóp antyperspirant, 75 ml 9) Avon, Planet Spa, Śródziemnomorskie serum ujędrniające do szyi i dekoltu 50 ml 10) Avon, Anew Clinical, Krem “Laser” na popękane naczynka na nogach SPF 15, 100 ml 11) Avon, Color Trend, Neonowy tusz do kresek (Electric Blue), 3 ml 12-13) Rossmann, Isana, Żel do golenia dla skóry wrażliwej, 150 ml 14) Bourjois, Woda micelarna do demakijażu twarzy i oczu, 250 ml Antyperspirant i balsam pod oczy, które dostałam, oba potrzebne. Krem pod oczy właśnie poleciał do kosza, a deo mam jedno w użyciu. Więc generalnie chyba nie jest źle
|
|
|
|
|
#1152 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
na dobrą sprawę możesz zacząć od maseczki aspirynowej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mi też się kończy Virtualek plastelina zrobiła się niesamowita ale rozgrzewam w paluszkach i jeszcze daje rade Ciuciola piękny bilans ![]() Koshatko ukłony zakupy znikome, a zużycie same duże pojemności też myślę o zamówieniu z BU lub mazideł i zapewne sumka wyszłaby podobna, ale jeszcze się wstrzymam, bo nie wiem jak to u mnie z funduszami będzie jak chcesz zmatowienia to polecam bambusa, wersje z jedwabiem lub z owsem zapewne Ci podpasuje, mi starczył na ponad rok czasu, ładnie matuje, jest niewidoczny, jedyne co to się pyli i trzeba umieć go nałożyć, a tak to bajka ![]() Nusia, Malinko ładne bilanse, aż tyle nie nakupowane tylko nie wszystko chyba potrzebne co? ważne że są zużycia i chęć poprawy ![]() luskap meteorytki ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
a u Ciebie lakierów się nie liczy w in/out Edytowane przez Shpilcia Czas edycji: 2010-09-30 o 16:08 |
||||||
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja też złożę raport póki nie straciłam kontaktu z rzeczywistością (jutro idę na koncert jednego z ukochanych zespołów).
Zużyte: płyn micelarny Bioderma 2 żele pod prysznic Palmolive szampon Fitomed odżywka do włosów Joanna płyn do demakijażu oczu Rival de Loop zmywacz do paznokci Delia szampon Farmona Herbal Care płatki do demakijażu Rival de Loop żel do mycia twarzy Rival de Loop Kupione (głównie z myślą o jutrzejszym wydarzeniu )fixer spray Kryolan puder anti-shine Kryolan kredka do oczu Kryolan pigment Inglot fixer Vipera No i pozostałe: 2 żele pod prysznic Palmolive żel do mycia twarzy Rival de Loop płyn do demakijażu oczu Rival de Loop
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko
Cytat:
Silver a na jaki to koncert idziesz? widze ze spodobal ci sie plyn Rival del loop mi za to nie podszedl |
|
|
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Płyn bardzo mi się spodobał głównie dlatego, że nie zostawia tłustej klejącej się warstwy
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
A ja za tydzień
Przebojem polskiej trasy na pewno będzie piosenka, którą ostatnio nagrali po polsku No i jutro (chyba) wychodzi dwupłytowy album przeznaczony na polski rynek co prawda to zbiór 40 hitów, ale liczą sie chęci
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-09-30 o 16:51 |
|
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Brawa ogromne, tylko 1 zakup
![]() Masz dużo zużyć, wiec nie jest źle . Trochę tylko przerażająca kwota za zakupy wyszła ![]() Łaaał, świetnie ![]() Cytat:
. No cóż, meteorytki tanie nie są, a faktycznie taniutko je nabyłaś . Też mam Nacresy, są śliczne, ale ostatnio coś ich nie używam ![]() Nusia - zakupów trochę masz, ale na szczęście mało zachcianek Pora na mnie - skromniutko tym razem ![]() Pielęgnacja Zużyte:3 Krem do rąk Avon glicerynowy 125ml (w róże) Krem do rąk Avon glicerynowy 125ml (z wapniem) Krem Avon Anew Rejuvenate pod oczy 2X10ml Kupione:1 (wydane 4,05zł) Krem do rąk Avon glicerynowy - wersja cytrusowa 125ml Kolorówka Zużyte:1 Tusz do rzęs Avon SuperShock I to na tyle ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Od kilku dni zaczytywałam się w blogach ciuchowo-przeróbkowych i DIY, efektem czego dokonałam dziś nalotu na najbliższy lumpek . Nabyłam spódnicę (do przerobienia na sukienko-tunikę), bluzkę (do zagospodarowania jako spódnica), 2 duuuże T-shirty (jeszcze nie wiem do czego ) i kolejną spódnicę (albo zwężę albo wykorzystam jako materiał na wstawki czy falbanki do czego innego). Jestem stuknięta Na całość wydałam ok.15zł
|
|
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, nie pochwaliłam się, że kupiłam dzisiaj tą kuteczkę granatową
Poleciałam zaraz o 10, żeby ktoś nie kupił ostatniej 36 (wczoraj sprzedawca sprawdził mi czy w pozostałych 2 są jeszcze no i w jednym była ostatnia sztuka). Na szczęście "moja" ma tylko kilka krótkich nitek przy rękawie, ale i tak jest w o niebo lepszym stanie niż ta, którą widziałam wczoraj
|
#1159 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
wrzesień:
przybyło: 6 ubyło: 8 przybyło: Malwa, Studio Gloria, Maska do włosów suchych, zniszczonych i farbowanych Mineral Flowers, Camomile, Facial Wash (Rumiankowy żel myjący do cery wrażliwej i bardzo suchej) Mineral Flowers, Camomile, Moisturizing Day Cream (Nawilżający krem na dzień do skóry wrażliwej i bardzo suchej) Mineral Flowers, Camomile, Moisturizing Night Cream (Rumiankowy krem nawilżający na noc do cery wrażliwej i suchej) Sther, Lorys, Snake Oil (Odżywka do włosów zniszczonych i farbowanych z olejkiem z węża) 1000ml Yves Rocher, płukanka octowa z malin 150ml wydane: zestaw mineral flowers 29,00 + pędzelek do eyelinera 22,00 + maska gloria 5,99 + lorys 12,99 + 52,27 perfumy DKNY ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- ubyło: * oriflame christmas joy krem do ciala * nivea lemon&oil 50ml zel pod prysznic * olejek antycellulitowy BiochemiaUrody.com 09.2010 * olejek do opalania 150ml * Sephora, Irina Volkonski pour Sephora, Hydratant Bain Douche Moussant 'Buller' 300ml * Barwa, Barwa Ziołowa, Szampon ze skrzypem polnym przeciw wypadaniu włosów * avon bronze shimmering tan maximising lotion 200ml * Farmona, Tutti Frutti, Masło do ciała, Liczi i Rambutan 250ml zakupiona pielęgnacja niepotrzebna całkowicie. pedzelek do eyelinera potrzebny perfumy - trudno powiedzieć
|
#1160 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() udanego jutrzejszego koncertu! ![]() Cytat:
![]() Gani przynajmniej będziesz miała zajęcie na jesienne wieczory prosimy o foty dzieł oczywiście ![]() Cytat:
Cytat:
jak się sprawował szampon Barwy ze skrzypem? ![]() kusi mnie Lush A ja mam kolejny dzień SPA, a co zrobiłam sobie manicure i pedicure- wymoczyłam stópki i dłonie w ciepłej wodzie z oliwką i olejkiem eukaliptusowym wieczorem jeszcze zapodam sobie maskę algową, peeling, depilacja i dokończę zużywanie zaczętych próbek kremów. Niestety z próbkami z Daxa się nie polubiłam Edytowane przez Shpilcia Czas edycji: 2010-09-30 o 18:43 |
||||
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Shpilciu: wyobraź sobie, że byłam w Lushu kilka razy i nic mnie nie zaciekawiło i nie skusiło
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
A dziękować
![]() Hehe, cały czas próbuję nie myśleć, co to się jutro o tej porze będzie działo
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
Nusia7 -spotykam się z pewnym wysokim długowłosym blondynem
ale jest to kolega mojego ex,tyle ,że już między sobą sobie wyjaśnili wszystko i nie ma nic przeciwko
|
#1164 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
Zapach ziołowy, dla mnie neutralny.Z Lusha polecam szampon big. jakis czas temu sobie zamowilam na wspolnych zamowieniach wizazowych. uzylam go dopiero 2 - 3 razy, bo staram sie zuzyc zapasy ale jest swietny natomiast jak chodzi o szampony w kostce to wyprobowalam na razie dopiero 1 (a mam 4) i nie robi szału
|
|
#1165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak na poważnie to jaram się na czyściki do buźki i szampony w kostce a te raczej produkty mają dłuższy termin "świeżości" więc jakość=wydajność=cena kusi... ![]() Cytat:
, dodatkowo się pobudzisz i pozytywnie nakręcisz
|
||
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Tak z ciekawości-czy myślicie ,że fajne z niego "ciacho" ? :-P dodałam 2 fotki do albumu w profilu
Edytowane przez aaaania1989 Czas edycji: 2010-09-30 o 18:54 |
|
|
|
#1167 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
ide zaraz do pracy z TZ na inwentaryzacje na nocke, a jutro mam zaliczenie.
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
I przynajmniej rano nie będę musiała kawy pić, bo ciśnienie samo skoczy
|
|
#1169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniu powodzenia Cytat:
A co do Lusha to muszę przemyśleć sprawę, bo wolałabym kostki wisz ekologia i te sprawy W końcu się na kostkę skuszę (to tylko kwestia czasu i zawartości portfela
|
||
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
Shpilciu-to ten sam
Nie dziękuję ,żeby nie zapeszać
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

Podziwiam za silną wolę!
Teraz kupuję tylko limitowanki o ile mnie zachwycą. No i zużywam, zużywam, zużywam.....
Używam jako balsam, krem do rąk i do stóp więc schodzą szybciej. 

ważne że są zużycia i chęć poprawy 

wieczorem jeszcze zapodam sobie maskę algową, peeling, depilacja i dokończę zużywanie zaczętych próbek kremów. Niestety z próbkami z Daxa się nie polubiłam