|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie chcę puszystych modelek!!!
Cytat:
a w innym wątku Sailor pisała,że i tak nie wygra tej dyskusji ( o ile dyskusję można wygrać), bo tutaj wypowiada się więcej osób z nadwagą niż chudych.
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
tak zjemy ją, z otrębami polaną jogurtem dietetycznym ;d szkoda że laska nie wie jakie szpilki niektórym wbija... |
|
|
|
|
#33 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- A ja się może nie podłamuje ?? za teksty o szkieletach ?? To nie moja wina, ze taka jestem walczę z tym ale to i tak za mało ... A docinki nie słabną ;/ Więc też chciałam poruszyć ten temat |
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
ja się zgadzam z Izą i Muszynianką .
Co to w ogóle za temat? Co to w ogóle ma na celu? To,że masz autorko problemy z przytyciem , z pełnym szacunkiem to już jest Twój problem. Ja się bardzo cieszę,że zastępują wychudzone, kościste modelki tymi pełniejszymi. Sama przechodziłam właśnie przez te kościotrupy przez rożne zaburzenia odżywiania i dopiero teraz, kiedy to się zmienia, z przyjemnością ćwiczę, dbam o siebie, ale nie katuje się już żadnymi dietami tylko po to,żeby czuć jak kości z mojego własnego tyłka wbijają mi się w krzesło. A i dodam ,że nie mam nadwagi, ani nie jestem otyła.
Run Girl Run ! Edytowane przez andzya Czas edycji: 2010-10-21 o 19:59 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra ja serio rozumiem co chcesz powiedzieć, że jak się mówi
-ale ty jesteś chuda- to każdy to olewa ale jak ktoś powie -ale ty jesteś gruba- to jest oburzenie. Tak ja rozumiem ten schemat, ale ty naprawdę wypeplałaś za dużo nie na temat przy okazji urażając uczucia niektórych tu obecnych. To jest twój własny prywatny problem, jak czujesz się źle we własnym szczupłym ciele to się staraj. Trudne? Wyobraź sobie co czują osoby które muszą schudnąć. btw andzya ... znasz kaszëbsczi?
Edytowane przez muszynianka Czas edycji: 2010-10-21 o 20:00 |
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszynianika, niestety nie znam gware góralską ze względu na pochodzenie,czeski i ukraiński
Run Girl Run ! Edytowane przez andzya Czas edycji: 2010-10-21 o 20:02 |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
czytam ten temat i po prostu nie mogę oderwać oczu.
nie jestem chuda. nie jestem szczupła. nie jestem też gruba. mam normalną posturę budowy. a osobiście czytając ten wątek poczułam się skreślona za wszystkie czasy i do tego jakaś 'utyta' . w końcu nie wystają mi kości biodrowe, a moja ręka nie jest grubości palca środkowego mojego tżta powiem tylko tyle co do tematu: jestem jak najbardziej ZA tym by po wybiegu chodziły modelki różnych rozmiarów a nie tylko XS! Ktoś tu pisał o kanonach piękna. popieram! a do autorki tematu: Pamiętaj! 3/4 facetów woli się przytulić do ciała niż do kości.
|
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
DO AUTORKI
d zawsze i niestety prawdopodobnie już na zawsze i grubi i chudzi, i wysocy i niscy, i blondyni i bruneci będą przez kogoś obrażani. To, że cię ktoś zranił to nie powód żeby twierdzić że ty i wszyscy chudzi mają gorzej. Trzeba nauczyć się ignorować takie opinie i tyle. Dlaczego chuda" masz być szanowana, skoro "grubych ludzi" nie tolerujesz? Gdzie tu sprawiedliwość?Tylko się nad tym zastanów, nie ma sensu robić wojny z tego , że jestem, bądź ktoś w moim otoczeniu jest inny. Naprawdę nie warto
|
|
|
#39 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Matko kochana aż mi się w głowie nie mieści, że mogłaś napisac takie rzeczy... Czy ty w ogóle zdajesz sobie sprawę z tego ile młodych dzewczyn tkwi w ed i innych zaburzeniach odżywiania właśnie przez to, ze w tv promowae są modelki xxs z niedowagą? Czy zdajesz sobie sprawę z tego jaki cel ma ta inicjatywa? Bo mam wrażenie, że nie...boisz się o swoją "karierę"? wiesz, że tak samo jak Ty atakujesz modelki w rozm l,m czy vl tak samo kobiety z nadwagą mogą miec pretensje do Ciebie? O co? Bo faceci oglądają się za chudszymi, bo wam jest łatwiej, bo nie masz problemu gdy ktoś się z Ciebie wyśmiewa itp itd. Piszesz, że się Ciebie czepiają- współczuję, ale tak samo zachowują się wobec ludzi otyłych. I nie oszukujmy się bo wystarczy odwiedzic pierwszą lepszą szkołę, żeby się o tym przekonac i usłyszec jak padają z ust dzieci słowa typu "świnia" czy "pasztet" ![]() Twierdzisz, że kobiety, a może raczej jak to określiłaś "spaślaki" ( swoją drogą pozazdroscic kultury osobistej ) wszystko wam odbierają, facetów też, więc powiedz mi dlaczego kobiety stale się odchudzają? Czy nie dlatego, ze chcą się im podobac tak jak wy?![]() o zdrowym odżywianiu nie wspomnę bo podczytuję inny wątek ![]() nie wiem co przez Ciebie przemawia- zazdrośc czy inne uczucie, ale uważam, że mocno przesadzasz i powinnaś się zastanowic nad swoim zachowaniem... jak Ty byś się czuła czytając wątek pod tyt " nie chcemy na wybiegach zeschniętych modelek!"? Cytat:
![]() Cytat:
![]() brak słów, po prostu brak słów...
|
|
|
#40 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie podoba mi się agresja, jaka wypływa z Twoich wypowiedzi Wydaje mi się(bez obrazy), że powinnaś popracować nad swoją samooceną
|
|
|
#41 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chudość jest całkiem normalna i niejedna osoba, która w dzieciństwie była z powodu swojego wyglądu "napiętnowana"powie, że niejednokrotnie była uświadamiana, że wygląda jak pasztet/parówa/salceson i wiele, wiele innych, kreatywnych określeń. A dzieci/młodzież swoje potrafi... Zresztą wiele osób tekst typu -ojej, ale ty jesteś szczupła traktuje jako komplement w przeciwieństwie do tekstów - o, przytyło ci się!!! Tak więc wydaje mi się, że właśnie dlatego ludzie często bez ogródek komentują szczupłość, a nadwagę/otyłość wolą przemilczeć, bo szczupłość po prostu wydaje im się lepsza. I myślę, że jednak osoby nadmiernie puszyste są często krytykowane, ale za plecami. Tak więc nie widzę, by ktoś nadmiernie napastował przedstawicieli tej szczupłej części społeczeństwa. |
|
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
A ja niestety dzisiaj jestem w strasznej, więc wątek spowodował moje stoczenie się na dno rozpaczy.
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
nawet chcialam cos napisac, ale stwierdzilam, ze szkoda mi nerwow
|
|
#44 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
naprawdę chciałabyś byc tą wspaniałą 32? ja rozumiem, że są osoby z natury szczupłe i otyłe, ale pisanie o fali tłuszczu i spaślakach jest...ehh nie dokończę bo mogę dostac pkty karne
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Ze względu na bardzo złe psychiczne samopoczucie i dostrzeganie tylko mankamentów własnej urody odebrałam wszystko, co autorka mówi w swoim kierunku.
Pewnie jak się znowu podniosę ze złego humoru spojrzę na to trzeźwo i stwierdzę, że są to nic nie znaczące głupoty, jednak na tą chwilę nie potrafię.
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
W końcu pokażą kobiety prawdziwe, nie wieszaki.
Powiedz mi autorko, czy większosc Twoich znajomych tych NIE SZCZYPŁYCH ( dziewczyn ) ( chyba że obracasz się tylko wśród wisielców )a o budowie normalnej może kupić sobie ubrania ? pewnie może, wiesz czemu ? bo producenci wiedzą, jaka jest rzeczywistosc. Poczułam się bardzo urażona twoją pierwsza wypowiedzią, wybacz ale ja przykładowo z anoreksją czułam się o wiele gorzej niż teraz, gdy przytyłam. Nareszcie mogę isc kupić sobie spodnie nie szukając na allegro rozmiaru xxs/xs. A rozmiar rozmarowi przeciez nie równy. Jednak gdy dojdziesz do rozmiaru xxs a twój facet będzie przykładowo uciekał do grubszej, nie dziw się ( mój od razu powiedział mi żebym próbowała przytyć, a poznał mnie gdy miałam anoreksję i teraz widze jak patrzy ma moje nieidealne ciało z porządaniem a nie wcześniej, ja się bałam dotyku, On bał sie dotknąć). Słyszałaś może o czymś takim jak genetyka ? dziewczyna której matka/babka/ciotka itd są grube ma duże prawdopodobieństwo że i ją to spotka. Bez względu na zdrowe odżywianie. Większy rozmiar nie musi oznaczać omijania warzyw szerokim łukiem, a przytulaniu pączków, czekolad i ubóstwianiu kfc ect. a omijaniu warzywniaków. Znam osobiscie dziewczynę, która jest "lekko przy sobie", a odżywia się zdrowiej niż ja, i co? ja jestem od niej chudsza, a Ona mimo że uprawia sport jest grubsza. Spotkałaś się może z takim stwierdzeniem i odzwierciedleniem tego w praktyce, że te chudsze dziewczyny są bardziej wredne a grubsze odwrotnie ? wiesz czemu tak jest / może być ? Bo właśnie te chudsze często manifestują swoją chudosc i wprost dosadnie i sarkastycznie wysmiewają się z dziewczyn które przykładowo mają odstający tyłek, szerokie krągłe biodra,wałeczki, brzuszek. I nie chodzi mi tu o panie xxl, bo te przez takie szczupłe są zjadane żywcem nieraz.
|
|
#47 | ||||
|
Zadomowienie
|
widzę , że dużo się napisało ;P
Chciałam tylko zakomunikować, że jak zwykle wszystko się pokićkało, może i za ostro powiedziałam z tymi"spaślakami", ale to tak miało być. Chciałam doprowadzić do jakiś refleksji... że skoro ona mówi o nas spaślaki i nas to boli to może my nie mówmy na nią szkielet... bo skoro nas to boli to ją może też, może ona też ma UCZUCIA! ?? I jest jej przykro. Ja osobiście nigdy w życiu całym swoim nie obraziłam żadnej osoby z nadwagą, ba nawet zawsze ich broniłam czułam to samo co one czują i żle mi było jak ktoś kogoś obrażał , ale od pewnego momentu kończę z bronieniem takich osób, PONIEWAŻ pewna osoba z tych bronionych przeze mnie koleżanek obgadywała mnie, że jestem okropnie chuda i jestem szkieletem i anorektyczką... !!! powiedziałam sobie NIGDY WIĘCEJ!!! A 3 razy mi się zdarzyło pojechać dziewczyny np z klasy które mnie obrażały. Wtedy cała klasa nagle słyszy, że ja je obrażam i ich broni, ale NIKT nie słyszy tego, że ona zaczęła ! ?? Dlaczego ludzie nie słyszą tego jak MNIE się obraża ?? Tego nie wiem ... Pewnie i tak nikt nie przeczyta tego do końca tylko zaraz na mnie najedzie, ale cóż ... Ktoś mi wczoraj powiedział, że ŚWIAT nie jest SPRAWIEDLIWY i muszę się z tym pogodzić i to zaakceptować, że nikt nie stanie w MOJEJ obronie ! Więc od dzisiaj będę wszystkie osoby otyłe w razie konfrontacji obrażać, żeby poczuły się tak samo jak ja ! I niech się same bronią bo ŚWIAT nie stanie w ich obronie ! Chyba, że stanie to się wkurzę ! ... ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
Cały czas się tak czuje, czy do was to nie dociera ?? Wszyscy faceci mi powtarzają nie chcę szkieleta za dziewczynę ! A dziewczyny mi docinają ! Nie wiem czemu się odchudzają ?? Ja się tuczę od ponad pół roku !! Ja na ich miejscu się bym nie odchudzała no chyba, że zagraża to ich zdrowiu. Wyobraź sobie, że wiem co to jest tarczyca, PONIEWAŻ też mam ten problem NADCZYNNOŚĆ tarczycy . I wiem co to jest też niedoczynność. ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cały czas pracuję... |
||||
|
|
|
|
#48 |
|
Przyczajenie
|
Jesteś chora kobieto!
Od zawsze wszędzie chudsi mają łatwiej, ale jak już normalne kobiety chcą gdzieś zasłynąć to jest niedobrze? Zastanów się nad sobą, bo tylko byś krytykowała osoby inne niż ty. Grubsi też mają życie. |
|
|
|
|
#49 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#50 |
|
Rozeznanie
|
Uh dziewczę, no tak, my nigdy nie zrozumiemy jak się czujesz, przecież jesteśmy spasionymi wizażankami, które w tej właśnie chwili wpieprzają pączki przed monitorami i nabijają się z chudych dziewczyn. Przekonuj nas jak trudna jest twoja pozycja w walce twoje wątłe ciało vs spasiona reszta świata.
Myślałam, że ocenianie kogoś przez pryzmat wagi jest skończoną głupotą, a tutaj mamy coś jeszcze lepszego - zbiorowa ocena wagi wszystkich wypowiadających się forumowiczek!
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh, ten wątek jest bez sensu...
Okej,jedni faceci wolą krągłe tyłeczki a inni są koneserami tych szczuplejszych. Przecież jeżeli masz faceta,który Cię kocha to kocha Cię taką jaką jesteś. Możesz się wkurzać za to,że ogląda się za innymi kobietami (w Twoim mniemaniu tymi krąglejszymi), a inne się na przykład denerwują za oglądanie się za tymi szczuplejszymi. Doceń w sobie to co masz najlepsze.Żyj zdrowo,dbaj o siebie - jesteś szczuplutka - no cóż taka już Twoja uroda. Bo wjazd na krąglejsze kobiety jest naprawdę na poziomie podwórka .
|
|
#52 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tyle że Ty przedstawiasz trochę odwrócony obraz rzeczywistości, w której to ludziom chudym jest źle, a grubych się broni. Ja natomiast, z własnej autopsji, z obserwacji otoczenia, z filmów, seriali, dochodzę do wniosku, że ogólnie rzecz biorąc w życiu jest lepiej tym szczupłym. I nie mówię tego by, kogoś bronić, ale dlatego, że wydaje mi się, że przesadzasz. Weź postaw na plaży dwie dziewczyny w bikini, jedną bardzo szczupła, a drugą "spasioną" i przeprowadź szczerą, anonimową ankietę z ludźmi, na temat co o nich myślą, która się bardziej podoba, którą sylwetkę woleliby mieć, gdyby mogli wybrać. I gwarantuję, że niewielu wybierze wygląd "spaślaka". Swoją drogą ciekawa jestem ile masz lat? W jakim środowisku się obracasz? Bo w środowisku dorosłych ludzi raczej nikt nikomu nie wytyka tego, jak wyglada i nikt nie wali prosto z mostu tekstów, typu - zjedz coś, ale z ciebie kościotrup. |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
nie rozumiem tego co tutaj się dzieje... to jakieś nieporozumienie
![]() autorko- nie masz większych szkolnych problemów?
|
|
#54 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
swoją drogą to rzeczywiście autorka wątku jest wielką hipokrytką, tak jak już ktoś zauważył, bo nie umiem inaczej tego nazwać, skoro najpierw żali się, że ktoś tam jej dokucza, nazywa patyczakiem, a zaraz potem sama obraża ludzi którzy nie są XS - oczywiście tylko dlatego, że oni też muszą poczuć jak to jest być wyzywanym poza tym sailormaary atakuje nas, wizażanki, tak jakbyśmy to my wszystkie ją codziennie obrażały. nasuwa mi się tylko to - WTF? Edytowane przez elisee15 Czas edycji: 2010-10-22 o 16:16 |
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może w końcu ktoś zacznie projektowac ubrania dla 38? Czyż to nie jest większe wyzwanie? czy nie dążymy do tego aby kobiety czuły się dobrze? a jak mają się czuc skoro moda popiera tylko niedowagę?eh.
|
|
|
#56 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#58 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo bym chciała być w twoim otoczeniu i żeby mi nikt nie dokuczał. Ten obecny chłopak, z którym kręcę pojawił się nie dawno i jest jednym z niewielu jakich znam co lubią szczupłe ;/ Nie jest tak, że uważam, że wszystkie inne dziewczyny są złe skoro są inne, wyolbrzymiam po prostu, mam wiele znajomych grubszych i wyższych itp. I się ich wcale nie czepiam ani nic nie mówię im przecież, tylko dlaczego one mi mówią, skoro ja się ich nie czepiam ?? Zawsze pytają, czy nie jestem za gruba?? i oczekują od razu, żeby im powiedzieć, nie w cale nie jesteś... a jak ja zapytam, czy nie jestem za chuda to będzie tak to prawda musisz przytyć ;P Mówię, oczywiście znowu o większości moich znajomych i nie znam waszych i wam zazdroszczę, że u was na mieście nie ma wtrącających nos w nie swoje sprawy ekspedientek, chłopaków, którzy lubią tylko pulchne dziewczyny ... i dziewczyn które obgadają cię za plecami a nawet czasem powiedzą w twarz, że jesteś za chuda. Na prawdę zazdroszczę;/
---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Ja naj mniejsze widziałam 34 i to na prawdę bardzo rzadko najczęstszym jest 36 nie wiem jak już mówiłam w Żarach nie widziałam takich ciuchów. Na studniówkę musiałam kupić sukienkę 36 i na mnie wisiała bo nie było 34 ;/ Wiele takich sytuacji mogę podać, że poszłam do miasta i wróciłam z pustymi rękoma i jeszcze się na słuchałam od sprzedawczyń "to trzeba coś jeść to będą na ciebie pasować ciuchy" :P
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później rób jakieś wywody. tyle na ten temat.
|
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.

serio tego się czytać nie da, to jest tak krzywdzące że gdybym nie była teraz w dobrej formie pewnie bym się podłamała za te teksty o spaślakach

znam gware góralską ze względu na pochodzenie,czeski i ukraiński 

d zawsze i niestety prawdopodobnie już na zawsze i grubi i chudzi, i wysocy i niscy, i blondyni i bruneci będą przez kogoś obrażani. To, że cię ktoś zranił to nie powód żeby twierdzić że ty i wszyscy chudzi mają gorzej. Trzeba nauczyć się ignorować takie opinie i tyle. Dlaczego chuda" masz być szanowana, skoro "grubych ludzi" nie tolerujesz? Gdzie tu sprawiedliwość?

nie wiem jak już mówiłam w Żarach nie widziałam takich ciuchów. Na studniówkę musiałam kupić sukienkę 36 i na mnie wisiała