|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
kurde ja z hippa nic nie dostałam chyba o mnie zapomnieli ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() ty niegrzeczna dobrze ze masz usprawiedliwienie czekamy na focie gratuluje podwojnie no i jasne ze cie pamietamy ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
chodz do mnie słonko tak swieci ze nie widze cio pisze ( roletz zdieta do prania)
|
|
#4172 |
|
Konto usunięte
|
u nas dziś tak masakrycznie wieje, że chyba nic ze spaceru.
![]() niby słonko świeci, ale... brrrrr... |
|
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i tak średnio 1-2 na dzień. On bierze ciągle żelazo wiec zdarza mu sie że dzień nie zrobi nic i strasznie mi wtedy marudzi. Nie ma to jak kupsztal z rana
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4176 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22815961]u nas dziś tak masakrycznie wieje, że chyba nic ze spaceru.
![]() niby słonko świeci, ale... brrrrr...[/QUOTE] No wieje a my i tak busem popędzimy na rehabilitację. Kurcze tylko nie wiem jak go ubrać żeby w spacerówce nie przewiało?? ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Szaja buziaki ![]() Agas_1 witaj Franuś super chłopak
|
|
|
|
#4177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki sliczny witamy cie no i wreszcie sie ujawniłas---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;22813884] gratki za wagę. ![]() A co się glutenu tyczy, to Wam powiem, że przy Maksiu jakoś spejalnie nie zwracalam uwagi na to, gdzie gluten się znajduje, a gdzie nie... Po prostu podawałm mu kolejne słoiczki, a w którymś tam momencie podałam biszkopta, kaszkę manne, itd... ale nie przywiązywałam do tego żadnej wagi,... [/QUOTE]to chyba jest tak ze im wiecej soe wie to sie wiecej kombinuje wkoło mnie niejedno było dziecie a o glutenie nic nie slyszałam dopiero jak zaszłam w ciaze to poczytywałam co nie co wtedy sie dowiedziałam wokoło mnie babki tez tak jak ty robiły i dzieciak sa zdrowe i nic im ni ma ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- a teraz pytanie wazne w poniedziałek byłam z mała u lekarza bo mała pokaszliwała dostała elofen i calcium dzis jest piątek i mała ma teraz taki kaszel mokry odrywajacy kataru niby nie ma ale cos ja zapycha teraz nie wiem czy to dobrze ze tak sie robi czy syrop nie działa i sie pogłebia moja lek bedzie w poniedziałek ale jak co moge isc do 2 goraczki nie ma co tu zrobic to chyba dobrze ze to co siedziało sie odrywa kude nie mam pojecia
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4178 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2281371 5] już nie raz mnie korciło żeby wkleić jakąś fotkę, Wasze oglądam z przyjemnością... no ale właśnie... mam pietra jak cholera i to jest silniejsze ode mnie. [/QUOTE]ja tez nie jestem zwolenniczką wklejania zdjęć na publicznym forum, kilka dni temu odpuśiłam, wkleiłam 2 zdjęcia, a teraz po tej całej aferze załuje nigdy nie wiadomo kto to czyta teraz zdjecia tylko w klubie Cytat:
Cytat:
![]() Franuś super chłopak ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4179 |
|
Konto usunięte
|
Dzieki dziewczyny za pocieszanie. Pocieszajcie dalej, bo odebrałam wyniki badania kału Agu.
Stwierdzono liczne ziarna skrobi, oraz pojedyncze włókna mięsne w preparacie. Z tego, co czytam (a najrzetelniejszą informację znalazłam na stronie lab. Fryda) może nie być wesoło. Dziewczyny, ufajcie swojej intuicji, nie dajcie się zbyć lekarzowi, mnie jeszcze dzisiaj rano lekarka chciała olać, że niejedzenie, marudzenie, płacz to zęby. A to wcale nie muszą być zęby... |
|
|
|
#4180 |
|
Zadomowienie
|
Emerald - a te zabawki Lamaze to rzeczywiście takie duże jak na tych zdjęciach z dzieciakami? Wg mnie tez słoń fajniejszy
---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22817916]Dzieki dziewczyny za pocieszanie. Pocieszajcie dalej, bo odebrałam wyniki badania kału Agu. Stwierdzono liczne ziarna skrobi, oraz pojedyncze włókna mięsne w preparacie. Z tego, co czytam (a najrzetelniejszą informację znalazłam na stronie lab. Fryda) może nie być wesoło. Dziewczyny, ufajcie swojej intuicji, nie dajcie się zbyć lekarzowi, mnie jeszcze dzisiaj rano lekarka chciała olać, że niejedzenie, marudzenie, płacz to zęby. A to wcale nie muszą być zęby...[/QUOTE] o kurcze |
|
|
|
#4181 |
|
Konto usunięte
|
Ze strony Frydy: Badanie jest wykonywane w celu wykrycia w kale nie strawionych resztek włókien mięsnych, ziaren skrobi oraz tłuszczów obojętnych. Obecność tych elementów, przemawia za upośledzoną czynnością wewnątrzwydzielniczą trzustki, brakiem wydzielania żółci lub pierwotnym upośledzeniem wchłaniania jelitowego.
|
|
|
|
#4182 |
|
Zadomowienie
|
Szaja -
może to tylko wygląda tak groźnie? oby... mam nadzieję, że teraz trafisz do jakiegoś dobrego lekarza, który bedzie wiedział co dalej robić |
|
|
|
#4183 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22818024]Ze strony Frydy: Badanie jest wykonywane w celu wykrycia w kale nie strawionych resztek włókien mięsnych, ziaren skrobi oraz tłuszczów obojętnych. Obecność tych elementów, przemawia za upośledzoną czynnością wewnątrzwydzielniczą trzustki, brakiem wydzielania żółci lub pierwotnym upośledzeniem wchłaniania jelitowego.[/QUOTE]
Kochana kciuki,żeby wszystko dobrze się skończyło A kiedy idziecie do lekarza? |
|
|
|
#4184 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Dziewzyny za życzenia
![]() A Szymek szczególnie odwzajemnia Luizkowe buziaki Postaram się odzywać częściej, ale ja jakaś taka niezorganizowana jestem... Emerald my mamy tego słonia Lamaze. Mogę polecić, Szymek go uwielbia Ośmiornicy nie znam.A słoń wysoki jest na ok. 30 cm. W temacie kup się też wypowiem Moje dziecko nigdy problemów z wypróżnieniem nie miało, zawsze były 2-3 kupy dziennie, ale odkąd dietę rozszerzamy to potrafi nawet 5-7 sztuk walnąć.... i one normalne są nie żadne tam podejrzane. Muszę chyba się lekarza zapytać czy to normalne jest, że on ma taką przemianę, bo zjada sporo a chudy cały czas jest.Szaja
|
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja
Moja mała nauczyła się włączać taką planszę dźwiękową do maty Tiny Love ![]() A od wczoraj tańczy Ja właśnie też na słonia się zdecydowałam |
|
|
|
#4186 |
|
Konto usunięte
|
Jolu, do lekarza w pon. dopiero, będzie już nasza lekarka - no chyba, że byłaby konieczność w weekend do szpitala, ale naprawdę wolałabym tego uniknąć.
Em, słonia bierz, my mamy też w tym stylu, super sprawa i fajniejszy do tulenia niż ośmiornica.
|
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe co powie twoja pani pediatra.
lea my dziś też ze spacerku zrezygnowałyśmy tak silnie wieje cóż z tego że słońce jak wiatr straszny a my w pon do szczepienia to wolałabym żeby nie złapała czegoś |
|
|
|
#4188 |
|
Zadomowienie
|
szaja trzymaj sie i kciuki za Agu
a u mnie też nie wesoło ![]() byłam z Gabrysią u laryngolog i dzieki bogu też zaufałam intuicji i nie czekałam dłużej mała ma stan zapalny w obu uszach stan dzieki bogu początkowy dlatego jest tylko lekki marud i to drapanie uszek- ale mamy podawac przez tydzien antybiotyk i zeeeero spacerów
|
#4189 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22817916]Dzieki dziewczyny za pocieszanie. Pocieszajcie dalej, bo odebrałam wyniki badania kału Agu. Stwierdzono liczne ziarna skrobi, oraz pojedyncze włókna mięsne w preparacie. Z tego, co czytam (a najrzetelniejszą informację znalazłam na stronie lab. Fryda) może nie być wesoło. Dziewczyny, ufajcie swojej intuicji, nie dajcie się zbyć lekarzowi, mnie jeszcze dzisiaj rano lekarka chciała olać, że niejedzenie, marudzenie, płacz to zęby. A to wcale nie muszą być zęby...[/QUOTE] |
|
|
|
|
#4190 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22818024]Ze strony Frydy: Badanie jest wykonywane w celu wykrycia w kale nie strawionych resztek włókien mięsnych, ziaren skrobi oraz tłuszczów obojętnych. Obecność tych elementów, przemawia za upośledzoną czynnością wewnątrzwydzielniczą trzustki, brakiem wydzielania żółci lub pierwotnym upośledzeniem wchłaniania jelitowego.[/QUOTE]
Szajafakt brzmi bardzo nieciekawie...dlatego nienawidzę poniekąd weekendów,bo w razie nie daj bóg cos by się zadziało,to tylko szpital ...moim zdaniem w poniedziałek do lekarza tego swojego,jeśli masz do niej nadal zaufanie,powiem na przykładzie mojej pracy(konie)jeśli wet.nie do końca jest pewien,zawsze ja konsultuję dany przypadek z innym specjalistą...a tu chodzi o twoją córeczkę...idź do tej co prowadzi Agatkę i posłuchaj co mądrego Ci uradzi,ale jeśli chociaż przez sekundę wyczujesz,niepewność lub brak profesjonalizmu....konsul tuj się z innym lekarzem...czasami się zdarza,ze inny lekarz coś stwierdzi co tamten przeoczy,lub wyda mu sie błache...lub miał taki przypadek i ma większe doswidczenie itd itp... Wogóle uważam osobiście,ze dla takich maluszków np.do 5 roku życia powinni być oddzielni lekarze a nie że do jedenj doktorowej przychodzę ja z niemowlakiem(na szczepeienie,na tzw.stronę zdrową) a po drugiej stronie(tzw.chorej)przyjm uja ''dzieci''18 letnie...z najrózniejszymi chorobami... ![]() A i jeszcze ja zawsze dopytuję o przyczynę...SILPE dobrze że zaufałaś intuicji...właśnie jak doczytałm to zastanawiam się od czego ten stan zapalny?Co powiedział Ci laryngolog..? Tak samo Szaja,zastanawiam sie skad u Agatki takie cholerstwo...zawsze pytam, lekarze się denerwują,gdyżczęsto maja problem z wyjaśnieniem mi ...np.jak leżałam z małym w szpitalu na początku miaśródmiąższowe zapalenie płuc pytałam 4 lekarzy i żaden nie wiedzał czemu,dlaczego skad itd, ...oni przypuszczają ze po dawce antybiotyku przeszło...jak dla mnie kosmos jakiś...
Edytowane przez Dilayla Czas edycji: 2010-10-22 o 17:08 |
|
|
|
#4191 | |
|
Raczkowanie
|
Nio to i ja się ujawniam
![]() Przyznaje się do nieustannej inwigilacji Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22818875]Jolu, do lekarza w pon. dopiero, będzie już nasza lekarka - no chyba, że byłaby konieczność w weekend do szpitala, ale naprawdę wolałabym tego uniknąć. Em, słonia bierz, my mamy też w tym stylu, super sprawa i fajniejszy do tulenia niż ośmiornica.[/QUOTE]Kurcze może warto pójsc jeszcze dzisiaj prywatnie. Ja tam do przychodni chodze tylko na szczepienia. Mam ku temu powód-lekarka bagatelizowała moje podejrzenia odnośnie skazy białkowej. Dopiero jak poszłam prywtnie to poświęcono Borysowi trochę uwagi nio i stety-niestety wyszło na moje. Skaza potwierdzona. Nio ale teraz mój bieduszek nie męczy się przy jedzeniu, suchość z polików zeszła. Bebilon pepti zdziałał u nas cuda, a ja nigdy więcej z żadnym problemem zdrowotnym Borsa nie pójdę do państwowego lekarza
|
|
#4192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() buziaki dla małej |
|
|
|
|
#4193 |
|
Konto usunięte
|
Silpe, ucałuj Gabi uszko.
|
|
|
|
#4194 |
|
Zadomowienie
|
Dilaya- stan zapalny spowodowany albo przeziebieniem albo od kogoś złapała wirusa - przeziebienie odpada bo młoda nie chorowała , wiec od kogoś sie to cholerstwo przyplątało
możliwe że też ją gdzies zawiało .juz nie raz tarła głową o poduszke zwłaszcza wieczorami ale nic po za tym - wczoraj sie zaczeło pocieranie uszek , myślałam że zalegająca woskowina a tu zonk ![]() dobrze że zdecydowałam sie na prywatną wozyte przed niedzielą bo zakażenie nie zdążyło sie jeszcze dobrze rozprzestrzenic...
|
#4195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4196 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() u nas w dniu, kiedy są szczepienia, to tylko szczepeinia są i bilanse- do godziny 12:00 tylko dzieci zdrowe sa przyjmowane. Ja do ośrodka chodzę tylko na szczepienia, a tak zawsze jeżdżę prywatnie do najlepszego doktora pod slońcem- który zajmuje się przede wszystkim niemowlakami i malutkimi dziećmi- jest pediatrą i neurologiem dziecięcym. Cytat:
|
||
|
|
|
#4197 |
|
Konto usunięte
|
SIlpe, buziaczki dla Gabi
|
|
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja już długo chodzę i jestem opalona i tylko chodzę raz na 2 tyg na 10 min co by podtrzymać. A jeżeli Ty jesteś bladzioch i się nie opalalaś to idź pierw na 5 minut.. za tydzien na 6.. potem znow na 6.. jeżeli nabierzesz kolorku chodz co dwa tyg na te 6-8 minut.. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22811371]Oficjalnie ogłaszam Dzień Kupy. Nawet pisać mi się nie chce.[/QUOTE] U nas też. Ale u mnie to chyba Festiwal Kupy, bo już 3 dzień po 10kup na dobę. I to wieeelkiiich cuchnących, takich na całego pampersa. Dałam dziś kaszkę sinlac.. uuu ale smakowaaałooo ![]() Kończymy dziś 5 miesięcy |
|
|
|
|
#4199 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Aha - to wszystko na 200ml mleka. Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22817916]Dzieki dziewczyny za pocieszanie. Pocieszajcie dalej, bo odebrałam wyniki badania kału Agu. Stwierdzono liczne ziarna skrobi, oraz pojedyncze włókna mięsne w preparacie. Z tego, co czytam (a najrzetelniejszą informację znalazłam na stronie lab. Fryda) może nie być wesoło. Dziewczyny, ufajcie swojej intuicji, nie dajcie się zbyć lekarzowi, mnie jeszcze dzisiaj rano lekarka chciała olać, że niejedzenie, marudzenie, płacz to zęby. A to wcale nie muszą być zęby...[/QUOTE] Spokojnie, pojedyncze ziarna skrobi się zdarzają, tak samo włókna mięsne. A liczne... ja bym tam ślepo nie wierzyła w ten labor. Może Cię bez sensu tak pocieszam, ale nie nastawiaj się od razu na coś strasznego. A wprowadziłaś już ten gluten?? Najczęściej zaburzenia wchłaniania u takich maluchów objawiają się nietolerancją glutenu właśnie. |
|||
|
|
|
#4200 |
|
Konto usunięte
|
Kropka, to nasz prywatny lab, nie Fryda, jeszcze mi się nie zdarzyło by mi źle coś zrobili (no poza zgubieniem siuśków
). Poza tym - na samej tylko podstawie wyników bym nie panikowała, ale to niejedzenie, marudzenie, brak tycia - w sumie to mnie zaczyna przerażać. Glutenu nie wprowadzałam. I raczej nie zrobię tego teraz, póki sprawa się nie wyjaśni...Nie chcę panikować, cholernie tego nie lubię, ale już siadam, poważnie. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.

się pobrali po 13 latach życia w grzechu 
a wręcz przeciwnie pomogło
Buziaki od Luizki 

przyznam, że trochę mi głupio pisać, wtrącać się w Wasze posty bo świetnie się "znacie" i tak jakoś tylko podczytuje..

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)