|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
a co do słoiczków gdyby były robione z niewiadomego pochodzenia mieliby 100 rozpraw sadowych lub by ich juz dawno poamykali przeciez teraz zyjemy w kraju ze najmniejszy bład na swiatło dzienne wychodzi nie wierze ze nikt dotychczas nie badał co w tych słoiczkach jest chociaz niektóre rzeczy młoda zje chetniej jesli sama je ugotuje to i tak słoiczki sa dla mnie wygoda nie mam czasu sleczec przy kuchni ( i tak spedzam tam poł dnia ) chce chłonąć mała jaknajwiecej bo wiecznie taka malusia nie bedzie chce byc przy niej i patrzec jak mi dorosleje chce z nia spedzac czas a nie patrzyc w garnek nie mowie tez domowym obiadkom beee jesli mam czas zrobie
|
|
#152 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Dziękujemy
Cytat:
ufff....
|
|
#153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja jako maluch mialam 1/1000 tego co Stefek i zyje, mama robila zupe z tego co bylo(fakt, ze kiedys mniej chemii bylo), zabawki raz na rok, na wigilie, bo bidnie bylo
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
|
|
#154 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Każdą ilość MOM-u w wyrobie producent musi deklarować, skoro tego nie robi to teoretycznie nie powinno go tam być Muszę się bliżej przyjrzeć tym etykietom Gerbera. Do tej pory tego nie robiłam, bo moje dzieciątko jeszcze nic poza mleczkiem, a raczej preparatem mlekozastępczym nie dostaje. A już do mięska to jeszcze bardzo nam daleko
|
|
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się pochwalę jakie kupiłam Misiowi książeczki. Używane, za parę groszy. Fajne, kolorowe, o różnych strukturach materiału... Można prać.
A to na ostatnim zdjęciu to od mamusi będzie na Mikołaja - piszczące książeczki, mogą być do kąpieli.
|
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
Ja też nie szczepiłam. Na szczęście padiatra nie pokazała mi nigdy,że jest na mnie zła.
|
|
|
|
#157 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żarcie było zdrowsze. Nawet woda była lepsza. Pamiętam że w podstawówce wszyscy pili kranówę. A co do zabawek - moje pokolenie zabawki robiło samo. Zwykły patyk był zabawką. A teraz musi być technologia, elektronika, dzieci nudzą się dominem, bierkami, nie rozumieją warcabów, nie chcą się uczyć grać w szachy... Cywilizacja...
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
też muszę pomyśleć o jakimś prezenciku dla małego, bo 6 - Mikołaj a 8 - pół roku ( nie mogę w to uwierzyć... )
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: racja
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
A tu mamy pod choinkę prezenty... Będziemy czytać na dobranoc.
Pewnie jeszcze nic nie zakuma, ale kiedyś trzeba zacząć.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jest super ![]()
|
|
#164 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)
||
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Przypomniałaś mi zabawy na kartkach... statki albo państwa i miasta - ktoś jeszcze dziś w to gra? |
|
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
A tu prezenty od babci na Mikołaja.
Poszalałyśmy przez weekend.
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko mi jednak śpi na noc... Niedobrze.
Z nudów (w oczekiwaniu) przerzucam foty do kompa. Coś Wam pokażę... Efekty mierzenia kombinezonu podarowanego przez koleżankę...
|
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bosko wygląda
|
|
#169 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a nie masz na czopkach dawek wagowych? a na bolesne ząbkowanie dobry jest też nurofen bo ma również działanie przeciwzapalneCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i jeszcze raz zazdroszczę, tż krzyczy, że mi zabroni przez Ciebie czytać forum bo co pokażesz zabawki to go molestuję, że takie fajne, że musimy kupić --------------------------------------------------------------------------a ja nadal nie dałam rady przestawic Wiktora na czas zimowy i znowu śpi od 17.30 może macie jakieś pomysły? bo teraz wstaje juz o 6 i to baaardzo głośno nas budzi a ja z tych co późno się kładą i są nie do życia przed 8 rano
|
|
|
#170 |
|
Raczkowanie
|
kropka książeczki super,my narazie mamy jedna
![]() kaczuszki mamy podobne,ale jeszcze nie używane.Chyba czas zacząć. A Daniel chyba zadowolony z kombinezonu
|
|
|
|
#171 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja rozmyślam nad mikołajkowym podarkiem... I chyba też książeczki jakieś, ale te tekturowe, grube, coby przy czytaniu dziecko nie rwało kartek ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nieraz z dzieciakami w to gram A piszczą? ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Ale Danio się zmienił!!! ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- A miałam się chwalić - mam nowy telefonik LG Swift, dotykowy, za całą złotówkę a z jakim miłym panem umowę podpisywałam - nie dość, że skubany przystojny, to sobie tak trochę... poflirtowaliśmy
|
|||||||||
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już o 6ej? Ja dziś śpiewałam radośnie jak skowronek, gdy Danio wstał 6:10. On teraz wstaje o 5ej.
|
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23034543]
A piszczą? ![]() Ale Danio się zmienił!!! [/QUOTE] A nie wiem nawet. On co fota to inaczej wygląda. Tu np. powaga i całkiem inne dziecko.
|
|
|
|
#174 |
|
Rozeznanie
|
jejku myslalam ze to tylko ja jestem szurnieta i juz prezenty pod choinke i na mikołaja kupuje.
kropka nie to ze Ty jestes szurnieta, tylko maz tak o mnie mówi jak co chwile cos zamawiam na all pod pretekstem prezentów to na to to na tamto i zaczelam juz wierzyc ze jest cos ze mna ie tak.ufff ulzylo mi.... ja pod choinke kupilam chodzik-pchacz z vtech( nowy nieuzywany) i jakies 15 zabawek uzywanych:kula pełzak,różne grzechotki,organki z fishera,mata tygrysek itp itd.na wiekszosc paczek jeszcze czekam pochwale sie tez moim synkiem troszke tu smutny ale zdjecie robione po drzemce ![]() przedstawiam Kacper Aleksander
http://suwaczki.maluchy.pl/li-47934.png http://s2.pierwszezabki.pl/032/032416980.png?7074 Edytowane przez Oolcia86 Czas edycji: 2010-12-02 o 21:23 |
|
|
|
#175 | |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() My dziś mieliśmy szczepienie. Natala była nad wyraz grzeczna i zniosła to bardzo dzielnie została przez wszystkich wychwalona a inne dzieciaczki tak płakały, że i jej zbierało się na płacz jak to słyszała ![]() No i ważymy już 7,5kg z 50 centyla wskoczyliśmy na 75 no ale jak się je kilka razy w nocy to co się dziwić ![]() Widzę, że dziś ostra dyskusja na temat słoiczkowego jedzenia. Ja na początku sama przygotowywałam warzywa. Narazie mam wszystko z domowego ogródka, łącznie z ziemniakami, żadne tam koło autostrady czy obok cmentarza Domowy kurak i młoda wołowinka już czekają w zamrażarce Jeszcze muszę indora upolować tzn poprosić ciocię zeby mi dała.Dopóki mała ładnie jadła to moje gotowanie miało sens. Ale jakieś 2 tygodnie temu jej sie odmieniło i nie chce mi się już bawić w codzienne gotowanie, a potem moje dziecko zje 2 czy 3 łyżeczki Więc teraz jedziemy na słoikach. Jak jej sie poprwai, znów bede gotować Uważam, że słoiczkowe jedzenie jest dużo lepsze niż przygotowane z marketowych składników. Ale na pewno nie jest takie super hiper eko, jak to piszą i zachwalają producenci. Zawsze jakaś gwiazdka się znajdzie np. przy tych konserwantach - zgodnie z przepisami prawa ![]() Jednak gdybym nie miała domowych warzyw i mięsa na pewno moje dziecko na początku dostawałoby słoiczki ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Kropka - fajne książeczki Ja wiersze już od dawna czytam pare razy machnie łapką po książce i tyle ją to obchodzi ale nie poddaje się ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Mamy cycowe - mam pytanie - a jak u Was z cytrusami? Jecie? Bo ja mam WIELKA ochote na sok pomarańczowy i na mandarynki |
|
|
|
|
#176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie jem.a tez jestem maniaczka soku pomarańczowego no i pomelo znów jest tanie |
|
|
|
|
#177 | ||
|
Konto usunięte
|
jaki aniołeczek.
Cytat:
i za nowe umiejętności.Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23028477] Ja spróbowałabym mojej gwieździe podać takiego chrupasa, a nuż będzie chciała to jeść No i może tego nie uleje... Tak właśnie ze 2 na deser? A tak się zapierałam, że nie będę...[/QUOTE] ![]() pojechałam z Tymkiem do lekarza, bo dziś strasznie kaszlał... no i mamy oskrzela.
|
||
|
|
|
#178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mlody poki co tylko na moim mleku i ma sie dobrze, to nie widze potzreby odmawiania sobie czegokolwiek.... Bylismy dzisiaj z Witem na filmie "The Social Network". Zdecydowanie nie polecam. Dawno nie widzialam takiego gniota:/ |
|
|
|
|
#179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23036212] pojechałam z Tymkiem do lekarza, bo dziś strasznie kaszlał... no i mamy oskrzela. [/QUOTE]uuuu dużo zdrówka dla Tymka |
|
|
|
|
#180 |
|
Konto usunięte
|
lea, wiesz, może nie samo posiadanie - gdyby Agatka chciała normalnie jeść, dalej bym nie chciała podawać zapychaczy. Tak samo jak z kaszkami - nie chciałam aż do roku podawać. Ale byłabym głupia, gdybym w takiej sytuacji dalej się zapierała, prawda?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

Każdą ilość MOM-u w wyrobie producent musi deklarować, skoro tego nie robi to teoretycznie nie powinno go tam być
Muszę się bliżej przyjrzeć tym etykietom Gerbera. Do tej pory tego nie robiłam, bo moje dzieciątko jeszcze nic poza mleczkiem, a raczej preparatem mlekozastępczym nie dostaje. A już do mięska to jeszcze bardzo nam daleko 

klask i: racja
może macie jakieś pomysły? bo teraz wstaje juz o 6 i to baaardzo głośno nas budzi a ja z tych co późno się kładą i są nie do życia przed 8 rano

z 50 centyla wskoczyliśmy na 75