|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr
Cytat:
|
|
|
|
|
#4202 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Urodzić dzieci już bardzo chcemy,seks uprawiamy i okna myjemy:)mamy listopad-gr
Ja jestem bardzo ciekawa ile mój bobas teraz waży ale pewnie nie mało bo od początku szybciutko rósł...
Mam nadzieje że dostane coś na te okropne hemoroidy... Bolą nieziemsko dzisiaj... Juterko rano wizyta
Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-11-17 o 21:02 |
|
|
|
#4203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo nastepna wizyte mam 14 grudnia |
|
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
Zenia, poroniła, chyba 8 tydzień to był.
Na szczęście oni akurat nie starali się długo i w ogóle są spokojnymi, optymistycznie nastawionymi do życia ludźmi, tak że mam nadzieję, że wkrótce im się uda ponownie zajść i już tym razem z pełnym sukcesem. ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- No, kochane, ja uciekam, bo siedzę CALUTKIE POPOŁUDNIE na tyłku przed kompem. Niedługo mi oczy z orbit wyjdą od tego gapienia się w monitor. Dobrej nocki!
|
#4205 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4206 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wydaje mi się w moim przypadku Mała po prostu leży po prawo i uciska jakiś nerw czy żyłę, bo to czuć jakby przez chwilę krew nie dopływała. Cytat:
![]() Nigdy mi się nie znudzi składać gratulacji. ![]() A u mnie dzień dresowy. Ponieważ nie znalazłam sobie dzisiaj żadnego konkretnego zajęcia łażę cały dzień z kąta w kąt i już sama ze sobą nie wytrzymuję.
|
||
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Natka80 serdecznie gratuluję
zmęczona jestem dziś bardzo,więc uciekam Dobranoc |
|
|
|
#4208 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny doradzcie mi czy brac ta no-spe forte i magnez 2x dziennie??Przeciez to jest bez sensu jak nic mi sie nie dzieje.Powiedzial ze jestem zamknieta a pozniej mialam ktg.Nie widzialam sie z nim i pielegniarka zeszla z zalecaniami o tej no-spie i magnezie.To tak jakby skurcze wyszly.Ale po co powstrzymywac je no-spa i magnezem...
Moja siostra lykala no-spe jak ja bolal brzuch i urodzila w 7 miesiacu corcie i mysli ze to wlasnie przez to. |
|
|
|
#4209 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
... Cytat:
GRATULACJE ...Cytat:
![]() Cytat:
A wiesz najwazniejsze to laptopa wziac prowiant to juz zbedny balast ![]() Cytat:
Smutne to strasznie szczegolnie dla nas bedacych juz w ciazy... Dobrze ze maja do tego spokojne podejscie... Najgorsze to załamac sie....A wiecie ze moja przyjaciółka stara sie z mezem juz od 3 lat o dziecko i jak im powiedzielismy w kwietniu ze jestem w ciazy to praktycznie zerwali całkowicie z nami kontakt... Jest mi strasznie przykro.... I kurcze jakas taka sie czuje opuszczona Tak mi sie zebrało bo dzisiaj probowałam do niej zagadac na gg i nic tylko zapytała czy w koncu urodziłam...![]() Zenia ciezko tak cos doradzic a nie mozesz isc jeszcze raz do niego ? Ja łykalam magnez ale w 37tc kazał wszystko odstawic i nie brac juz zadnych leków..... Edytowane przez Donuś Czas edycji: 2010-11-17 o 22:47 |
|||||
|
|
|
#4210 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was !!!
![]() Wpadłam na chwilę, ale widzę że rozpisałyście się bardzo.. Dziś nie przeczytam wszystkiego, bo nie wysiedzę przed komputerem... Mam bardzo silne bóle... A maluszek rozpycha się na boki i to wcale nie jest przyjemne... Oj znów jakaś przybita jestem, Oby synuś szybko zechciał się wykluć.. Pozdrawiam Was cieplutko |
|
|
|
#4211 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja przez ta kradziez spac nie moge.Wlamali sie do naszej piwnicy w dzien, w czasie jak bylismy w domu.Drzwi sa pod naszymi drzwiami do mieszkania, a my nic nie slyszelismy.No i skutek taki, ze teraz maly szelest i sie budze.
Dobrze, ze jestesmy ubezpieczeni i mam nadzieje, ze dostaniemy odszkodowanie, ale z tego wzgledu ze mieszkamy na parterze, to nie czuje sie pewnie.
|
|
|
|
#4212 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
|
|
|
#4213 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry
|
|
|
|
#4215 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Długo mnie nie było, ale w sobotę 6/11/2010 wieczorem pojechałam do szpitala, poniedziałek 8/11/2010 mały wylazł, a dopiero wczoraj wyszliśmy
trohę stresu miałam ale już gra i buczy. Opis na szybko, bo mały śpi ![]() skurcze w sobotę po południu co 7 minut, ja jechać nie chciałam, ale rodzina panikowała i mnie wygonili, co spowodowało, że ostałam w szpitalu, za to w niedzielę nic! Zero skurczy! Ale w nocy z niedzieli na poniedziałek się zaczęły leciutkie, więc pospałam jezcze i o 9.30 zaczęłam czuć je dość intensywnie. Ale chodziłam, kołysałam sie i do 12.00 wykołysałam 7 cm rozwarcia, położyli mnie na łóżko, tam moglam przybierać pozycje, ktore były dla mnie wygodne, więc kiwałam się na kolankowo-łokciowej, ale uzbierać te 3 pozostałe cm rozwarcia, to wspominam tak seee... mlody nie chciał wejść w kanał, a moja szyjka miała jakiś fałd i nie chciał się on zgładzić. Pod koniec już mówiłam, że nie dam rady, ale położna powiedziała, że teraz to już muszę, bo mamy 10 cm i jedziemy z tym koksem. Poszło szybko i choć próbowaliśmy bez nacinania, niestety nie dalo się. Trudno, lepiej kontrolowane cięcie niż paskudne pęknięcie. Mały urodził się o 14.25. Potem był problem, bo łożysko nie chciało mi sie odkleić, więc narkoza i łyżeczkowanie. Tatuś był cały czas z małym. Od środy potem, to tylko łzy i depreja, bo mały dosyał na skórze takich ropnych pryszczy i żółtaczke nie wiadomo było skąd te pryszcze, podejrzewali zakażenie jeszcze wewnątrzmaciczne, iciągłe naświetlania w inkubatorze, maly pokłuty, w poniedziałek żółtaczka znikła, wzięli krew na posiew, żeby sprawdzić od czego miał taką skórę i we wtorek przedwczoraj okazało się,że jakaś bakteria mu grasuje we krwi (( ale trzeba było czekać 24 h na wyniki. I dziewczyny stał sie cud wczoraj!!!Pani doktor pediatra przyszła z wynikiem, że mały jest czysty i nic nie rośnie i nie krązy. Wyszlim dopiero wczoraj, więc mogłam odetchnąć z ulgą. Janek sie obudził po pierwsze nocy w domku i nie dość, że czka to kwili, że głodny więc zmykam, GRATULUJĘ WSZYSTKIM NOWYM MAMOM!!! ozdrawiam was dziewczyny!! będę starała sie być w miarę na bieżąco! papapa |
|
|
|
#4216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4217 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja dzis wstalam skoro swit bo bylam na badaniach w przychodni... kurde w zuciu tak dobrze nie bylam przebadana az do przesady- cala teka badan ale jak trzeba to trzeba.kurde dziewczy ja juz chce urodzic dzis kupie ten olejek moze- juz sama nie wiem co mam robic, mieszkanie az lsni- przeciez nie bede sprzatala od poczatku ;/ |
|
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Karolinko, oby już było tylko lepiej
Zenia, mój gin powiedział, że po 37 tygodniu nie podaje się już żadnych środków przeciwskurczowych. Ale Ty chyba jesteś jeszcze przed 37 tygodniem, więc nie wiem Ale Twoja siostra na pewno nie urodziła wcześniej przez no-spę, przecież ona przeciwdziała przedwczesnym skurczom.---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- A mnie właśnie znowu poleciała krew z nosa, z tej samej dziurki co wczoraj. Chyba się tam dobrze wszystko nie zagoiło. Trochę się martwię, czy to nie przez wysokie ciśnienie, ale nadciśnienie ciążowe chyba się nie rozwija tak nagle, nie? A w zeszłym tygodniu u gina mierzyłam i miałam niskie. ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Patrzcie, co znalazłam ![]() http://www.kciuk.pl/Instrukcja-obslugi-dziecka-a31607
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina, super, że już po wszystkim....znaczy się teraz dopiero się zaczyna, jak masz maluszka przy sobie
![]() Zenia, ja w tej ciąży tyle nospy się nałykałam, że na pewno wcześniej od nospy sie nie urodzi.A brałam nawet 6 nosp dziennie. Magnes biorę do teraz (aparaginian extra) 3x1 dziennie. w 37 tc idę do lekarza i na ktg i zobaczymy, co mi powie, czy każe odstawić, na razie magnes łykam
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu puściutko...
Ciekawe jak tam Anecka
|
#4221 |
|
Rozeznanie
|
Hej maminki!!!
Mnie dzisiaj o 5 rano obudził jakiś skurcz z kłuciem w pochwie. Myślałam że z bólu to odlecę ale położyłam się na plecy i ból przeszedł. Fuck kiedy to się w końcu zacznie
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkie pewnie śpią, ja ledwo wstałam....no bo chyba większosć nie jest na porodówce
:cojest :
|
#4223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hmm kiedy ta pełnia? moze ona nam pomoze... |
|
|
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie pogoda rzeczywiście taka na spanie...
A ja już po śniadaniu i prysznicu, naczynia pozmywane, pranie wstawione... ![]() W nocy dziś pojawiła się kolejna atrakcja, nie wiem czy z ciążą związana, ale podejrzewam że tak - obudziłam się na siku i okazało się, że jestem spocona jak mysz, dosłownie cała mokra Mąż powiedział, że owszem w pokoju jest ciepło, ale nie aż tak, żeby się tak zapocić... Zdarza Wam się?Kropka, wydaje mi się, że pełnia we wtorek.
|
#4225 |
|
Raczkowanie
|
Cześć!
KarolinaB - dziękujemy za opis Twoich pobytu w szpitalu. Najważniejsze, że już w domku. Teraz może być już tylko lepiej. ![]() A ja wczoraj przed snem jeszcze sobie trochę popłakałam i dziś już mi trochę lepiej. W nocy śniło mi się, że miałam na sobie taką śliczną spódniczkę. I pewnie zaraz po porodzie też się nie zmieszczę w żadną. Dziś już lepiej się też czuję fizycznie. Właściwie dokucza mi tylko pieczenie i napinanie skóry pod piersiami. Kiedy ten brzuchol się obniży??
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny!
Wielkie gratulacje dla nowych mamusiek No i jak tam Anecka ![]() U nas bez zmian, brzuch nisko, mały w brzuchu. Od trzech nocy się wysypiam to totalna odmiana i nie wiem czy jakaś cisza przed burzą![]() W środę na SR mieliśmy ćwiczenia z pielęgnacji niemowląt na lalce. I TŻ-owi musieli rozebrać, przewinąć, wykąpać i ubrać. Śmiesznie było W piątek ostanie zajęcia, trochę szkoda, bo w kupie wiadomo raźniej. Ja wczoraj zrobiłam większą część zakupów gwiazdkowych. I w większości poszłam w kosmetyki bo naprawdę wyjątkowo nie mam już sił na chodzenie po sklepach, na wyprawę do łodzi tez nie ma szans. A i tak jestem lżejsza o 200 zł a to jeszcze nie koniec, bo został TŻ i teść i moja chrześnica. Dużo nas... Ale ja lubię bardzo kupować prezenty i gdyby nie to, że moje konto świeci pustkami to bez problemu i z radością wydałabym drugie tyle. Ale niestety Musiałam podjeść spokojnie do sprawy i rozsądnie, A tak nie cierpię chytrych ludzi No ale niestety zakupy dla młodego i moje leczenie pochłonęły już tysiące...
|
#4227 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A dodam, że zawsze byłam zmarzlakiem.
|
|
|
|
|
#4228 |
|
Zadomowienie
|
SMS od Andziat:
Natalka urodziła się przez CC 16.11 o godz 9.05, waga 3240g, wzrost 53cm. Poród krótki i bezbolesny. Kolejne dni są już ciężkie.
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna, ja marzę o moich dopasowanych na tyłku dżinsach
Ale też pewnie prędko w nie nie wejdę. I w ogóle zastanawiam się, w czym będę chodzić parę tygodni po porodzie, bo ciążowe oczywiście będą już za duże, a te sprzed ciąży - zapewne za ciasne ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- No, ja właśnie też byłam zmarzlak Co to się porobiło Andziat, GRATULACJE!!! ![]() ![]()
|
#4230 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() pogoda taka dołująca jest, że nic się nie chce ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.

uda im sie napewno.A to poronila,tak??byla juz w ciazy??czy dopiero sie staraja?
Pozniej mialam ktg i z wynikiem poszla do niego pielegniarka.Jak zeszla to przekazala mi ze mam lykac 2x dziennie no-spe i magnez.Ja sie zapytalam czy tzn.ze sa jakies skurcze.A ona ze nie,ze tak sie robi profilaktycznie zeby skurczy nie bylo.Tez tak mialyscie??Mi sie wydaje to dziwne bo po co wstrzymywac skurcze.Ale sie rozpisalam

Ponieważ nie znalazłam sobie dzisiaj żadnego konkretnego zajęcia łażę cały dzień z kąta w kąt i już sama ze sobą nie wytrzymuję.

i lekarka mnie zbadała, mam rozwarcie na palec, czyli coś się już rozkręca , chciałabym być już po. Ale jak na razie to siedzę sobie w domku i nic się nie dzieje.

Zdaje się, że podeszli spokojnie do tego, ale jakoś mi smutno
Smutne to strasznie szczegolnie dla nas bedacych juz w ciazy... Dobrze ze maja do tego spokojne podejscie... Najgorsze to załamac sie....