Zaginęłą!!!Małgorzata Szabatowska,Krakow - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-25, 22:59   #91
nanga parbat
Raczkowanie

Dot.: Zaginęłą!!!Małgorzata Szabatowska,Krakow

ja nie widzę drugiego dna, tylko zadziwia mnie, że jakiś dziennikarz bezmyślnie skopiował zdjęcie córki koleżanki Małgorzaty, przedstawił jej zdjęcie na tle zdjęcia dziecka i wygląda jakby to jednak jej bylo...
nanga parbat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-25, 23:59   #92
anlaya
Zakorzenienie

Nie rozumiem, czemu wykluczają udział osób trzecich. Może osoba, która stoi za zaginięciem jest kimś znajomym, kimś, komu Małgorzata ufała. Może w mieszkaniu nie musiało dość do żadnych rękoczynów? Może należałoby zdjąć odciski palców z klamki jej mieszkania. Umówmy się, że niewiele jest osób, które mają hobby polegające na bieganiu po osiedlach, by zostawiać swoje odciski na klamkach.
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 00:33   #93
piwoszak
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez anlaya Pokaż wiadomość
Umówmy się, że niewiele jest osób, które mają hobby polegające na bieganiu po osiedlach, by zostawiać swoje odciski na klamkach.
Ta klamka od czasu zaginięcia Małgorzaty była już chwytana dziesiątki razy stąd wniosek taki, że zdjęcie odcisków nic nie da.
piwoszak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 00:37   #94
bedeliciuos
Wtajemniczenie

Przeraziła mnie ta sprawa, tym bardziej że mieszkam blisko Kurdwanowa, bo w Prokocimiu.
Dowiedziałam się dzis na wizażu, nie widziałam w mieście żadnych plakatów
wydaje mi się że w takiej bliskiej okolicy jak Kozłówek, Prokocim, tez powinny się znaleźć plakaty..

Nie czytałam wszystkich wypowiedzi, więc nie wiem czy ktoś już to pisał..
moim zdaniem dość prawdopodobne jest to, że przyszedł ktoś do jej mieszkania, w jakiś sposób ją unieruchomił/uciszył, wyniósł, zamknął drzwi po to, żeby wyglądało jakby normalnie wyszła z tego mieszkania.. bo wiadomo, że nikt otwartych nie zostawia

mam nadzieję, że odnajdzie się jak najszybciej
bedeliciuos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 01:20   #95
sweetish
Zakorzenienie

Dziewczyny.
Jak to jest z tymi plakatami?

Można samemu wydrukowac i rozdawać np ludziom małe ulotki odnosnie zaginionej osoby? czy trzeba miec na to jakąś zgodę?

Jk sprawa wygląda z rozwieszaniem plakatów w miescie? Trzeba miec zezwolenie?

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 01:31   #96
anlaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piwoszak Pokaż wiadomość
Ta klamka od czasu zaginięcia Małgorzaty była już chwytana dziesiątki razy stąd wniosek taki, że zdjęcie odcisków nic nie da.
Mam jako takie pojęcie o tym z racji wykonywanego zawodu. Po prostu szkoda, że nie pomyślano o tym wcześniej.
anlaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 01:31   #97
cyfraplus
Przyczajenie

i z tego samego forum http://polskalokalna.pl/wiadomosci/m...2764,,34073245 w sumie sprawdziłam i faktycznie w tym miejscu jest konto ze zdjęciem Małgorzaty, ale to chyba nie jej konto, tylko jakiejś koleżanki. Tylko zadziwia mnie fakt, że w innym artykule http://www.krakow24.info.pl/content/...ta-szabatowska ktoś wykorzystuje zdjęcie dziewczynki z tej galerii (podpisane jako "córcia").

UWAGA!!!!

Została naruszona prywatność, zdjęcie podpisane jako "córcia" nie jest związane z zaginioną Małgorzatą.
Proszę wszystkich o NIE ROZPOWSZECHNIANIE linku z tym zdjęciem.
http://www.krakow24.info.pl/content/zaginela-malgorzata-szabatowska
Portal www.krakow24.info.pl bezprawnie wykorzystał wizerunek dziewczynki z konta na nk, łącząc je w jedną całośc z fotografią zaginionej Małgosi.
cyfraplus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 01:38   #98
sweetish
Zakorzenienie

Czy moze mi ktos odpowiedzieć na to pytanie?

Stary 2010-11-26, 01:46   #99
cyfraplus
Przyczajenie

Tylko upewnijcie się czy na plakatach i zdjęciach jest Małgorzata Szabatowska a nie dziewczynka z nk
cyfraplus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 11:26   #100
bedeliciuos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cyfraplus Pokaż wiadomość
i z tego samego forum http://polskalokalna.pl/wiadomosci/m...2764,,34073245 w sumie sprawdziłam i faktycznie w tym miejscu jest konto ze zdjęciem Małgorzaty, ale to chyba nie jej konto, tylko jakiejś koleżanki. Tylko zadziwia mnie fakt, że w innym artykule http://www.krakow24.info.pl/content/...ta-szabatowska ktoś wykorzystuje zdjęcie dziewczynki z tej galerii (podpisane jako "córcia").

UWAGA!!!!

Została naruszona prywatność, zdjęcie podpisane jako "córcia" nie jest związane z zaginioną Małgorzatą.
Proszę wszystkich o NIE ROZPOWSZECHNIANIE linku z tym zdjęciem.
http://www.krakow24.info.pl/content/zaginela-malgorzata-szabatowska
Portal www.krakow24.info.pl bezprawnie wykorzystał wizerunek dziewczynki z konta na nk, łącząc je w jedną całośc z fotografią zaginionej Małgosi.
a to wszystko pewnie dlatego, że ta dziewczynka jest do niej podobna, szczególnie przez te okulary..
bedeliciuos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 12:16   #101
cremova
Zasiedzenie

Przeczytalam od poczatku caly watek i wiadomosci zwiazane z zaginieciem Malgorzaty i jestem w szoku, ze do czegos takiego moze dojsc w duzym miescie jakim jest Kraków . I jeszcze okoliczności tego zaginięcia tez niejasne.. naprawde daje do myslenia

cremova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 12:18   #102
Rena
Zakorzenienie

Dot.: Zaginęła!!małgorzata szabatowska krakow

widzialam plakaty szukajace tej pani. I cos juz wiadomo?
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 12:46   #103
Asiczka
Rozeznanie

Dot.: Zaginęła!!małgorzata szabatowska krakow

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
widzialam plakaty szukajace tej pani. I cos juz wiadomo?
Niestety nie ma żadnych nowych wieści
Stary 2010-11-26, 17:27   #104
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

i nadal nic nie wiadomo

co do plakatów, ja w Krakowie nie widziałam też
mieszkam pod Krakowem i u siebie widziałam plakaty ale są bez informacji konkretnych, nawet nie ma miasta, że chodzi o Kraków
Stary 2010-11-26, 18:54   #105
bezpaniki
Zadomowienie

Słuchajcie, ten zamek jest najbardziej podejrzany, ze wszystkich opisanych przez was powodów (pośpiech, przyzwyczajenie).
Możliwe jest, że
a) miała zajęte czymś ręce i poprosiła znajomą osobę o zamknięcie drzwi (a ja to pani/panu/tobie zniosę do auta)
b) ktoś BYŁ w mieszkaniu PO zniknięciu. Tutaj możliwości jest wiele, może osoba, która "zwabiła" ją do auta, miala wspólnika? Może w aucie już coś jej zrobili, zabrali klucze, żeby zamknąć drzwi?

Jeśli mieszkanie jest wynajmowane, przecież mógł to być chociażby właściciel, albo byli lokatorzy?

Gdyby wyciągnięto ją siłą z mieszkania i nieprzytomną lub
walczącą ciągnięto na klatce, ktoś by coś zauwazył lub usłyszał! Ludzkie ciało jest ciężkie, nawet niosąc w dwie osoby można zrobić niezły hałas, a gdyby ktoś mnie (tfu, tfu) nawet zakneblował albo próbował zastraszać, robiłabym wszystko co mogła - ze spadaniem ze schodów włącznie) żeby mnie ktoś usłyszał!

Ktoś pisał, że może naprawdę miała depresję, była chora albo dowiedziała się o czymś, co uznała za nie do przejścia i najnormalniej w ściecie poszła się zabić?

Albo - siąsiedzi. Może jest w bloku, przetrzymywana przez sąsiada, z którym pojechała na przejażdżkę przyjacielską, on jej np nasypał czegoś do napoju, zabrał telefon, i wrócił prowadząc do jego mieszkania (a potem poszedł do niej i sprawdził czy np nie ma gotówki u siebie)?

Pomyślałam, choć to w ogóle nie na miejscu, jak przydają się zwierząta domowe typu psy czy koty w taki sprawach (hałas, a także to czy zaginiony zadbał o zwierze - co czesto robi jeśli sam chce uciec, ewentualnie zniknięcie psa czy kota wraz z właścicielem...)
bezpaniki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-26, 19:13   #106
aniva
Przyczajenie

Z pewnoscia sprawdzilabym fakt posiadania przez przyjaciolke kluczy od mieszkania.Na pewno ma je nie bez powodu.Nie twierdze ze ma cos wspolnego z zaginieciem Malgosi,ale w dzisiejszych czasach wszystko jest mozliwe.Moze bya w to zamieszana i wspolnie z osoba 3 wywabila gosie z mieszkania?I majac klucze sama zamknela mieszkanie na inny zamek.Hipoteza malo prawdopodobna ale z pewnoscia realna.Trzeba to koniecznie sprawdzic!!
aniva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 19:55   #107
Raija80
Raczkowanie

Z tym zamkiem to rzeczywiście dziwna sprawa. O ile nie dziwi mnie fakt, że koleżanka miała klucze. Jak ktoś mieszka sam i zgubi się klucze do mieszkania ( czy ktoś np. wyrwie torebkę) to fajnie jak można podjechać do kogoś zaufanego po klucze, a nie dzwonić po ślusarza. To mnie nie dziwi, ale zamknięcie na inny zamek jest już trochę podejrzane. Oczywiście mogło być tak, że zamknęła na inny zamek w pośpiechu, ale na pewno nie można wykluczyć faktu, że ktoś wszedł do tego mieszkania później, czy po prostu zamykał drzwi. Ja raczej sądzę, że przyjaciółka wiedziałaby, że się z kimś spotyka. Takich rzeczy prędzej nie mówi się od razu np. rodzicom, ale przyjaciółce raczej pochwaliłaby się. Chyba, że rzeczywiście ktoś przyjechał z zaskoczenia. W ogóle ciekawe, że ludzie z pracy tak od razu się nią zainteresowali, że coś się stało. Chyba, że to był naprawdę zgrany zespół. W artykule napisali, że nic nie zginęło, ale kto to potwierdził? Ktoś kto z nią nie mieszkał? Sorry, ale nawet moja przyjaciółka nie wie dokładnie co mam w mieszkaniu i gdzie ( nie mówię o rzeczach które są wystawione na widoku). Zresztą nie zawsze musi chodzić o pieniądze, czy sprzęt elektroniczny. Fakt, że to wszystko wygląda tak, jakby ktoś ją wywabił z mieszkania sprawia, iż myślę, że nie była przypadkową osobą. Przygodny kochanek raczej poczekałby to umówionego spotkania i wtedy ewentualnie zgwałcił. Chyba że była to osoba która robiła np. kurs do jakiegoś burdelu lub chodziło o narządy np. nerkę itp. Gdzieś czytałam, że jak ludzie są porywani w tym celu to zwykle wcześniej są przebadani pod jakąś inną przykrywką. Oczywiście nie wiem ile w tym prawdy.
Przypadkowy gwałciciel stałby raczej w parku i czekał na ofiarę - a już stwierdziliśmy, że to mało prawdopodobne, że poszłaby w tamte rejony sama na spacer o tej godzinie. Myślę, że należy sprawdzić osoby z otoczenia tej dziewczyny oraz oczywiście monitoringi.
Raija80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 21:17   #108
beasz26
Raczkowanie

podejrzewam samobojstwo ale dlaczego? sama nie wiem
czas pokaze
beasz26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 21:32   #109
Squirrel801
Raczkowanie

GG do Squirrel801

Cytat:
Napisane przez beasz26 Pokaż wiadomość
podejrzewam samobojstwo ale dlaczego? sama nie wiem
czas pokaze
nie, zupełnie samobójstwo mi tu nie pasuje

Squirrel801 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 22:51   #110
aniva
Przyczajenie

To ze tak w pracy szybko zareagowano mnie nie dziwi,dziewczyny byly zgrane i bardzo sie lubiły,strasznie to przezywaja.Faktycznie danie klucza komus zaufanemu gdy mieszka sie samemu to dobry pomysl.Jednak w tej sprawie nic nie mozna wykluczyc,trzeba sprawdzic kazda mozliwosc.Drzwi zamkniete na inny zamek to dziwna sprawa,ja w pospiechu dzialam mechanicznie,wiec podejrzewam ze to nie Gosia zamknela drzwi.

Znalazlam tez linka gdzie pisza o zniknieciu kobiety we wrzesniu.Tez miala niebieskie oczy,podobny wzrost i blizne na prawym policzku...To pewnie jakis zbieg okolicznosci.

http://nasygnale.pl/kat,1025341,titl...wiadomosc.html

Edytowane przez aniva
Czas edycji: 2010-11-26 o 23:13 Powód: dodanie linka
aniva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-27, 00:56   #111
Mary Louu
Zakorzenienie

Wiele zagadek jest w tej historii. Ja się zastanawiam np czy po czasie logowania się do BTS-ów nie można określić z jaką szybkością się przemieszczała - chodzi o to czy szła np pieszo I logowała się do długim odstępie czasu do konkretnej stacji bazowej czy np. przemieszczała się samochodem i logowanie było w szybciej.
Ale nie wiem na jakiej zasadzie to działa.
Natomiast tez jestem zdania , że powinno się zabezpieczyć nagrania z monitoringu chociażby aby zobaczyć jakie samochody w tym czasie tamta trasą jeździły

...niegrzeczny facet z dobrymi manierami...
Mary Louu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-27, 01:24   #112
sweetish
Zakorzenienie

Odpowiedzcie mi proszę na to pytanie: Jak to jest z tym rozwieszaniem plakatów? Trzeba miec pozwolenie w danym miescie?
Chętnbie porozwieszałabym plakaty o Małgorzacie ale nie wiem jak to praqwnie wszystko wyglada.

Stary 2010-11-27, 02:11   #113
piroksena
Zadomowienie

Kolejne smutne wydarzenie... które to już na przestrzeni kilku m-cy?

Po zapoznaniu się z artykułem na gw (pewnie już było ale wklejam http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357..._Krakowie.html
) zastanawiają mnie przede wszystkim

* inaczej niż zwykle zamknięte drzwi - wg mnie ewidentny znak, że ktoś INNY zamykał je na klucz
* nierozpakowane zakupy + talerz zupy (z porteru psychologicznego nakreślonego przez bodajże siostrę wynika że Małgorzata to osoba odpowiedzialna , sumienna i systematyczna, jakoś więc wydaje mi się nie pasującym do tych cech fakt że pozostawiła pełną torbę z zakupami i zabrała się za gotowanie i jedzenie zupy bez uprzedniego lub w trakcie przygotowywania posiłku rozpakowania rzeczy - może to wcale nie ona jadła ową zupę)
* klucze do mieszkania u koleżanki - ok, dla niektórych to nie jest problem, wg mnie to raczej nieczęsto spotykana praktyka tym bardziej że była to jak domniemam znajoma z pracy a nie najlepsza przyjaciółka (a nawet wtedy zazwyczaj nie dzielimy się z nią kluczem chyba że np z nami czasami pomieszkuje lub podczas nieobecności podlewa kwiaty - a jeżeli bywało że M. była nieobecna to należy sprawdzić gdzie - jechała wtedy do domu czy w inne miejsca?). A jeżeli miała klucz koleżanka to może ktoś INNY także go miał?

Nasuwa więc mi się hipoteza, że wracając do mieszkania Małgorzata zastała już tego kogoś u siebie, jadł zupę. M. zostawia zakupy, wszystko dzieje się szybko, nie zdąża ich wypakować, wychodzą. Osoba zamyka je swoim kluczem na górny zamek. Brak śladów walki, czy krzyków też przemawiałby za tym, że to ktoś w miarę dobrze Małgosi znany i że nie czuła się zagrożona.

piroksena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-27, 03:10   #114
natalalala
Zakorzenienie

ja nie widze nic dziwnego w tym, ze drzwi byly zamkniete na inny zamek.
Jesli ona mieszkala sama, to kto może stwierdzic wogole na jaki zamek ona zawsze zamykala drzwi
Ja wiem na jaki zamek przewaznie zamyka drzwi moj TZ bo z nim mieszkam. I to nie tez w 100% na ten sam... A jakie sa tego przyczyny(ze czasami na inny sie zamyka) tez do konca si enie dowiemy. poza tym ona mieszkala tam miesiac, wiec tymbardziej pewnie nie miala jeszcze swojego "ulubionego"zamka do zamykania.

Niedojedzona zupa w zlewie i nierozpakowane zakupy- tez nic dziwnego w tym nie widze mogla sie spieszyc na umowione spotkanie, mogla juz sie najesc, a moze zakupy nie byly "lodowkowe" wiec nie wymagaly natychmiastowego wlozenia do lodowki, albo zwyczajnie jej sie nie chcialo tego robic

No i ze nie powiedziala kolezance ze sie z kims umowila. A czy zawsze wszystko sie mowi kolezance- nie. tez nic dziwnego.
Buty i kurtke omawialyscie, wiec nie bede powtarzac, ale sie zgadzam ze mogla wyjsc w innych- tu pytanie czy kapcie w domu zostaly? jesli zostaly, to juz wiadomo, ze sie ubrala w inny stroj po prostu.

A ze jej przyjacioka miala klucze, to tez nic dziwnego. Osoby ktore mieszkaja same chyba w miare czesto daja klucze komus zaufanemu.

wszelkie uprowadzenia z domu wykluczam, bo jak ktos uprowadza sila, to 1. nie odklada zupy do zlewu 2. nie zamyka za soba drzwi (ekspertem nie jestem, ale tak mi sie wydaje)

Ja zakladam, ze byla umowiona lub wypadlo jej spotkanie i zwyczajnie wyszla z domu

Poza tym w artykule jest napisane, ze ona nie odbierala telefonu na nastepny dzien. jak dla mnie gdyby ktos chcial ja skrzywdzic, to takowy tel by jej skonfiskowal.
No chyba ze nie ma co sie czepiac slowkom, bo akurat w kompetencje diennikarzy za bardzo nie wierze

Edytowane przez natalalala
Czas edycji: 2010-11-27 o 04:17
natalalala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-27, 09:13   #115
Asiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natalalala Pokaż wiadomość
ja nie widze nic dziwnego w tym, ze drzwi byly zamkniete na inny zamek.
Jesli ona mieszkala sama, to kto może stwierdzic wogole na jaki zamek ona zawsze zamykala drzwi
Ja wiem na jaki zamek przewaznie zamyka drzwi moj TZ bo z nim mieszkam. I to nie tez w 100% na ten sam... A jakie sa tego przyczyny(ze czasami na inny sie zamyka) tez do konca si enie dowiemy. poza tym ona mieszkala tam miesiac, wiec tymbardziej pewnie nie miala jeszcze swojego "ulubionego"zamka do zamykania.

Niedojedzona zupa w zlewie i nierozpakowane zakupy- tez nic dziwnego w tym nie widze mogla sie spieszyc na umowione spotkanie, mogla juz sie najesc, a moze zakupy nie byly "lodowkowe" wiec nie wymagaly natychmiastowego wlozenia do lodowki, albo zwyczajnie jej sie nie chcialo tego robic

No i ze nie powiedziala kolezance ze sie z kims umowila. A czy zawsze wszystko sie mowi kolezance- nie. tez nic dziwnego.
Buty i kurtke omawialyscie, wiec nie bede powtarzac, ale sie zgadzam ze mogla wyjsc w innych- tu pytanie czy kapcie w domu zostaly? jesli zostaly, to juz wiadomo, ze sie ubrala w inny stroj po prostu.

A ze jej przyjacioka miala klucze, to tez nic dziwnego. Osoby ktore mieszkaja same chyba w miare czesto daja klucze komus zaufanemu.

wszelkie uprowadzenia z domu wykluczam, bo jak ktos uprowadza sila, to 1. nie odklada zupy do zlewu 2. nie zamyka za soba drzwi (ekspertem nie jestem, ale tak mi sie wydaje)

Ja zakladam, ze byla umowiona lub wypadlo jej spotkanie i zwyczajnie wyszla z domu

Poza tym w artykule jest napisane, ze ona nie odbierala telefonu na nastepny dzien. jak dla mnie gdyby ktos chcial ja skrzywdzic, to takowy tel by jej skonfiskowal.
No chyba ze nie ma co sie czepiac slowkom, bo akurat w kompetencje diennikarzy za bardzo nie wierze
No i raczej nie uprowadzenie nie wskazuje fakt, że kierownik budowy widział ją wychodzącą z bloku ok godziny 18, więc gdyby nie była sama to byłoby to powiedziane
cytat:
"Choć Małgosię skojarzył kierownik budowy. Policji powiedział, że widział ją, jak wychodziła koło godziny 18."

Więcej... http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...#ixzz16T6j8Zn4
Stary 2010-11-27, 09:23   #116
natalalala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiczka Pokaż wiadomość
No i raczej nie uprowadzenie nie wskazuje fakt, że kierownik budowy widział ją wychodzącą z bloku ok godziny 18, więc gdyby nie była sama to byłoby to powiedziane
cytat:
"Choć Małgosię skojarzył kierownik budowy. Policji powiedział, że widział ją, jak wychodziła koło godziny 18."

Więcej... http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...#ixzz16T6j8Zn4
tak, ale wtedy wlasnie prawdopodobnie szla po te zakupy

Po 17wrocila z pracy, przebrala sie, poszla po zakupy. Zjadla na szybko zupe i wyszla.
Taka moja teoria
Stary 2010-11-27, 10:08   #117
Asiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natalalala Pokaż wiadomość
tak, ale wtedy wlasnie prawdopodobnie szla po te zakupy

Po 17wrocila z pracy, przebrala sie, poszla po zakupy. Zjadla na szybko zupe i wyszla.
Taka moja teoria
No właśnie tego nie wiemy czy szła wtedy po te zakupy czy już wychodziła gdzieś indziej
No chyba, że się tak po te zakupy spieszyła i zostawiła talerz z niedojedzoną zupą w zlewie
Szkoda, że nie podali w jakich godzinach logował się jej telefon do BTS-ów w tych miejscach o których jest wspomniane w artykułach wtedy można by z większym prawdopodobieństwem stwierdzic czy wychodziła dopiero na zakupy czy już gdzieś indziej się udawała
No i na pewno monitoringi z tego marketu w którym robiła zakupy by pomogły, bo również byłaby godzina
mam nadzieję, że policja już to zrobiła i je zabezpieczyła, ale kto wie
przy takich niedociągnięciach jak w sprawie Iwony były to i w tym przypadku uważam, że rodzina powinna domagac się od nich zabezpieczenia monitoringów a na tyle ile się da samemu chodzic i prosic o nie kasowanie ich z tego dnia właśnie

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

A tak moim zdaniem i od razu po przeczytaniu artykułu pomyślałam sobie, że rozstały się z przyjaciółką i poszła po te zakupy i dopiero wróciła do domu, zakupy miała rozpakowac później bo była głodna po całym dniu pracy więc zjadła zupę i tu co dalej się działo to nie wiadomo
tylko po co przyjaciółka odprowadzałaby ją pod blok skoro ta miała iśc na zakupy może tak było bliżej, a może koleżanka tak miała po drodze, a może faktycznie chciała wejśc do domu przebrac się i dopiero iśc na zakupy

Ale mam też skojarzenie z pracą Małgosi, bo pracowała w banku (nie wiemy na jakim stanowisku ?) ale może np. jakiś klient do niej zadzwonił i poprosił o spotkanie, stąd zupa i nierozpakowane zakupy, był miły i poprosił o chwilę rozmowy, a np chodziło mu o to, żeby załatwiła mu kredyt bądź ona mu nie załatwiła kiedyś a on chciał się zemścic ??
Stary 2010-11-27, 14:38   #118
piroksena
Zadomowienie

To, że koleżanka tak dobrze wiedziała na jaki zamek M. zamyka mieszkanie może oznaczać, że przychodziła do mieszkania podczas jej nieobecności, stąd też klucz i stąd ta wiedza - tylko przychodziła po co?

Dalej twierdzę, że przekazanie klucza do mieszkania koleżance to nietypowa praktyka, ja przynajmniej z taką się nie spotkałam (a też żem z Krakowa i też w gronie 25-30 latków się obracam)

Stary 2010-11-27, 14:58   #119
Asiczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez piroksena Pokaż wiadomość
To, że koleżanka tak dobrze wiedziała na jaki zamek M. zamyka mieszkanie może oznaczać, że przychodziła do mieszkania podczas jej nieobecności, stąd też klucz i stąd ta wiedza - tylko przychodziła po co?

Dalej twierdzę, że przekazanie klucza do mieszkania koleżance to nietypowa praktyka, ja przynajmniej z taką się nie spotkałam (a też żem z Krakowa i też w gronie 25-30 latków się obracam)
Po raz kolejny napiszę, że dla mnie nie ma w tym nic dziwnego, jak wiadomo Małgosia pochodzi z innej miejscowości, a w Krakowie mieszka jak widac sama, więc powiedz mi komu niby miałaby dac klucze do swojego mieszkania jak nie swojej przyjaciółce??
Normalnie takie klucze daje się rodzinie np w celu podlania kwiatów w czasie naszej nieobecności lub np w celu pomocy czy zgubienia kluczy, ale rodzina Małgosi mieszka daleko, więc dała je przyjaciółce która mieszkała niedaleko zaginionej. Pewnie Małgosia odwiedzała swoją rodzinę w weekendy lub w jakieś wolne od pracy dni, święta, więc koleżanka chadzała pewnie do mieszkania w celach jakie już powyżej wymieniłam
Stary 2010-11-27, 15:36   #120
piroksena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiczka Pokaż wiadomość
Po raz kolejny napiszę, że dla mnie nie ma w tym nic dziwnego, jak wiadomo Małgosia pochodzi z innej miejscowości, a w Krakowie mieszka jak widac sama, więc powiedz mi komu niby miałaby dac klucze do swojego mieszkania jak nie swojej przyjaciółce??
Normalnie takie klucze daje się rodzinie np w celu podlania kwiatów w czasie naszej nieobecności lub np w celu pomocy czy zgubienia kluczy, ale rodzina Małgosi mieszka daleko, więc dała je przyjaciółce która mieszkała niedaleko zaginionej. Pewnie Małgosia odwiedzała swoją rodzinę w weekendy lub w jakieś wolne od pracy dni, święta, więc koleżanka chadzała pewnie do mieszkania w celach jakie już powyżej wymieniłam
Tak, klucze faktycznie daje się na czas np. wyjazdu, ale nie jest to stan permanentny czyli po weekendzie wraca na powrót do właścicielki, ale nie upieram się przy swoim i ktoś może mieć zupełnie inne podejście do zarządzania kluczami.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości