|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
Ale gdzie nie pozwolili, na przedporodową, porodówkę?? chamówa. Polskie szpitale to po prostu żal Co do spania i planu dnia, to moje dziecko jest takie dziwne, że potrafi zasnąć po kąpieli i pieęlgnacji (męczy się przy tym bo smarujemy całe ciało różnymi kremami), potem wstanie zje, pobawi się ok pół godziny i zasypia na noc. W ciągu dnia ma najdłuższą drzemkę teraz po 10 ok 40 minut Pytałam dziewczyny o ten kleik na noc bo sie zastanwiam kiedy dziecko jest gotowe nie jeśc o tej 4 nad ranem, tylko dospać do 7. Jeszcze może chwiilkę poczekam i spróbuję, wagę ma niezłą więc nie chcę za wcześnie. mlFm, Wasza waga mi się wydaje spoko. Mój dzieć w wieku 4 miesięcy i tygodnia bodajże miał 66 cm i ok 7200 i wyszło, że 50 centyl, (choć ja to tak se sprawdzam te centyle po szczepieniach, ale mrużę oko na to, bo każdy ma cechy dziedziczne i nie wszyscy muszą być jak od kreski). A jakąś taką budowę ma, ze taki długi się wydaje i tych teraz pewnie blisko 8 kilo nie widać bardzo. karolcia dla NastkiJa po nowym roku wracam do pracy i się zastanawiam na ile czy na pół czy 1/4 bo też mi szkoda tego czasu poniekąd, modro wspieram. Na cały nie wróciłabym absolutnie, chyba, żebym zarabiała z 5 tysi |
|
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
entertete - ja wracam na cały etat
niestety nie mam innej możliwości....ale cieszę się, że wy macie opcje wyboru ![]() Anastazja dziękuje ciocią
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3903 |
|
Zakorzenienie
|
witam
anuszka kciuki sa oczywiscie karolcia buziaki dla Nastki modro Zoska jak wstanie rano to 1.5-2 h aktywnosci i drze sie ze zmeczenia. idzie spac na ok3h. wstaje, ok 1,5h aktywnosci i idzie spac na 1.5-2h i ledwo ciagniemy do 19
|
#3904 |
|
Rozeznanie
|
Ja też się cieszę, że mam. O kasę najmniej mi chodzi, bo na tej 1/4 to by śmieszna była, bardziej żeby nie wypaść z rytmu. No a że z opieką mamy problem to na więcej niż pół nie pójdę, bo nie chcę dawać dziecka obcej osobie, która jeszcze zaśpiewa sobie nie wiadomo ile. Już bym wolała sam siedzieć do roku w domu.
|
|
|
|
#3905 |
|
Zadomowienie
|
entertete - też wracam na cały etat innej możliwości niestety brak i zazdroszcze tym mamusią co mogą sobie pozwolić na wychowawczy, rozmawiałam wczoraj z tż na ten temat i też by był za tym zebym była z Niunią, ale to oznaczałoby mieszkanie niewiadomo ile w starym, pełnym wilgoci domu, bo remont kosztował by ok 200tyś. a on nie jest i tak nasz bo sprawy spadkowe nie uregulowane a spadkobierców całe mnóstwo. Wiec lepiej wziąć kredo na coś co bedzie tylko nasze.
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-12-07 o 11:18 |
|
|
|
#3906 |
|
Zakorzenienie
|
karolcia sto lat dla Nastki
itakasia jak czytam ile Zosia spi to jestem w szoku. Mój pulus spi po 20/30 minut tak 2 razy dziennie. Długie spanie tak 2 godzinne to tylko na spacerze. Jak Ty to robisz? |
|
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Na porodówkę. Mi też nie pzwolili, bo "jeszcze czas". I tym sposobem byłam cały czas sama. O to mam największy żal, bo opieka już po porodzie była super.
|
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
marta
ona poprostu taki spioszek. chyba nie mam na to wplywu
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
Może tak. Franek jest aktywny, ale jak śpiący to ryczy i marudzi. Teraz sobie spi i to nawet w łóżeczku. W sumie to nie moge bardzo narzekać bo w nocy ładnie zasypia sam. I od 2 dni sie tak często nie budzi, dzieki czemu jestem wyspana.
|
|
|
|
#3910 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- u nas fakt, ze był dzien, rodzilam jakby planowo, od 8, i po prostu zadzwoniłam o 9 do małza, i normalnie siedział tam 6 godzin. |
|
|
|
|
#3911 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dobre masz podejscie z ubieraniem w ladne ciuszki. Anuszka, kciuki dla kolezanki |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w dzień różnie z zasypianie za to na noc odkąd nie chce smoczka zasypia max po 5 minutach
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W międzyczasie oczywiście ją kilka razy karmię. Najśmieszniejsze jest to, że rano jak się o tej 11 obudzi, to ją przewijam, ubierma, kremuję, zabieram na leżaczek, a po godzinie marudzi, że by ją położyć, bo śpiąca W ciągu dnia śpi rzadko i krótko, ale mi to nie przeszkadza. Karolcia, buziaki dla Nastki. Dzwonili dziś do mnie z pracy i 21. lutego już wracam Załamałam się. Nie wiem, co z Malutką zrobimy, a na wychowawczy nie pójdę, bo finansowo nie dalibyśmy rady...
Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-12-07 o 12:05 |
|
|
|
|
#3915 |
|
Wtajemniczenie
|
a ze smoczkiem ile zasypiala?
|
|
|
|
#3916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Alisa już sobie skróciła drzemki, śpi 2-3 razy po 40minut w ciągu dnia. Za to na spacerze jej się odmieniło i nie śpi wcale :/ Moja zasypia ze smokiem i jak ją odłożę do łóżeczka, to trwa nie więcej niż 5 minut
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia ze spaniem w dzień Aliska tak jak Iga
|
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
Żeby jeszcze w nocy spała jak Iga
|
#3919 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a dziś wstala o 5tej :/ wczoraj miała 2 drzemki - jedna 30 min druga 25 - z zegarkiem w reku + pod wieczór 3x5 minutówek co 5 minut [w sumie z 15 minut] i od rana marudzi.... na zmiane z wcinaniem kocyka.. kurr... na cycku byla od 5 do 11 - raz jeden raz drugi i znowu jeden i drugi i tak za zmiane, a teraz wcina kocyk, ale cycka jej nei dam - i tak sporo wazy :/ Ładny wynik... a co mówią lekarze? mój brat jak miał 4 mies mama znalazla w ksiażece mial 61cm i ważył 7500cm - ale on to pulpet był... ale wszystko zgubił jak zaczal chodzic i biegac - w okolicach roczku [pamiętam że chwiejnie ale swój pierwszy roczek podeptał] Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() i moja jeszcze nie bierze stóp do buzii, chociaż już zaczeła chwytac i ciagnac w strone twarzy, to moze jej sie uda w końcu Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde.. mój już trzeci raz ciśnie kupę.. no ileż można
![]() i nie wiem po czym.. w niedziele była zupka jarzynowa (głównie ziemniak i marchew) a wczoraj i dziś jabłko-banan - ale jabłka było 60%, banana 30%... czyżby to ten banan był winien? Jeden słoiczek jadł 2 dwa dni bo banan jako nowość.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3921 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- karolcia wszystkiego naj dla Nastki
|
|
#3922 |
|
Rozeznanie
|
mlmFM lekarze mowia, ze Ali jest otyly i przekarmiony i mam go zapycham kleikiem ryzowym i dawac mniej mleka. A teraz na pewno niema wiecej nic 66 cm bo sprawdzilam, ale moze przy porodzie sie pomylili, mam nadzieje, ze nie zatrzymalby sie ze wzrostem....
|
|
|
|
#3923 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Scoobs przeczytaj sobie: http://www.*************/0-3-mies/je...gi-u-noworodka .......kurcze, zaraz wyślę Ci ten link na PW Acha- próbowałam podawać mleko zamknięciem od butli. Kij, nie udało się
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-12-07 o 13:14 |
|
|
|
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj mlody tez wlasnei takeie kupki jak plastelina robi i cuchnace do tego no i malo ich cisnie chyba tyle co juz mu sie w jelitkach nie miesci czasem mysle zeby mu pomoc zeby sie wyproznil do konca ale z drugiej strony jesli sie nie meczy nie cisnie na sile i nie denerwuje to po co mam mu cos kombinowac widocznie jest okmamuski z parowarami pytanie co i jak gotujecie?? myslalam dzisiaj o ziemniakach brokulach i cyckach kuraka lepsze z parowaru ziemniole czy z wody? jak przyprawiacie? ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- niezawsze masz mala akrobatke ale i tak najbardziej mi sie smiac chce z jej akrobacji jak chce tv ogladac ![]() aniaa tez kombinuje cos zeby nie wracac do pracy moze swoj zaklad otworze w sumie ta maz mi zredzi ze do konca roku mam sobie wymyslic pomysl na interes zebysmy po nowym roku zaczeli go realizowac itakasia Zoska przesliczna i jakie ma sniade policzki super!
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do parowaru to ja najbardziej lubie cycka przyprawionego wszystkim co mam i do tego ziemniaki (duzo lepsze na parze) i albo fasolka szparagowa, brokul, kalafior lub mieszanka mrozona (brokul kalafior marchewka) oczywscie wszystko z buleczka zrumieniona na masle ![]() damian mi tez zrzedzi zebym cos wymyslila tylko ze ja nie mam pojecia co
|
|
|
|
|
#3927 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szkoda, ze sie nie udalo z piciem mleka. Moj Ali troche rozlewa ale wieksozsc wypije. Ale z butelki Aventu nie chcial pic i kupilam MAM i z tej butelki chce. A dalej macie ten problem? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
ta...:/
|
#3929 |
|
Zadomowienie
|
Scoobs, na pierwszej wizycie u lekarza pani doktor tłumaczyła mi, że po porodzie inaczej mierzą dzieci niż później.
Po urodzeniu przykłada się miarkę do ciała, czyli od czubka głowki, po wszystkich krzywiznach i zagłębieniach np. szyjki. Później mierzą tak jak dorosłego, tyle, że na leżąco np. na przewijaku. Natalia przy urodzeniu miała 59 cm, a na pierwszej wizycie (po ok. dwóch tygodniach) 56 cm. Dzidzia, daj znać, jak znajdziesz jakiś cudowny sposób na efektywne podanie butelki... JA juz nawet nie próbuję, bo szkoda mi wylewać własne z trudem ściągana mleko dozlewu. Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-12-07 o 13:45 |
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
MAM!!
![]() podejść robiłam milion ale mam! ![]() Tylko teraz jak to wrzucić i gdzie żeby odtworzyło ![]() nie wiem czy youtube odtwarza format MOV.. ładuję..jeszcze 49 minut
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-12-07 o 13:46 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

dla Nastki

niestety nie mam innej możliwości....

7 dni po tp.
tym bardziej, że odsypia po pół godziny