|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Katolicka propaganda w publicznej przychodni
A ja powiem tylko tyle,że znam kilka kobiet,które poddały sie in vitro. W tym 2 głęboko wierzące -były bardzo rozdarte wewnętrznie,ale mimo to zdecydowały się na to,jako na jedyną dla nich szansę na własne dziecko.
Nie istnieje żadna ulotka,która przekonałaby je do tego,że in vitro jest złe
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#93 |
|
BAN stały
|
Czyli, mówicie, ludźmi manipulować trudno. To dobrze, że trudno.
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-12-05 o 23:01 Powód: skasowanie dubla |
|
|
|
|
#94 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie żyjemy zawieszeni w prawnej galaretce, ale także wśród innych i obowiązuje nas także obyczaje. Na tej samej zasadzie pod szpitalem można rozrzucać ulotki usług pogrzebowych. Przecie praktyczne, nie? Ktoś traci bliską osobę i ulotka jak znalazł. Ale można, prawda? Tylko czy trzeba zawsze korzystać z każdej możliwości? Powtarzam: miejsce Kościoła jest w kościele, jeśli będę chciała posłuchać o jakichś bóstwach i sektach, to wiem, gdzie się udać Ale szkoła, szpital - to miejsca nauki , a nie wiary.
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
||
|
|
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
Jezeli jest taka WOLNOSC i KAZDY sobie moze wejsc i polozyc propagandowa ulotke,to ciekawe,co by sie stalo,gdyby tak -np.ktos polozyl w kosciele broszurki reklamujace aborcje za granica,zaproszenia na GAY PRIDE parade,i takie inne....Jak wolnosc i tolerancja-to dla wszystkich,nie????
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Kościół to nie budynek a ludzie, wg interpretacji KK.
Kościół położył ulotki? Czy pani w recepcji połozyła ulotki? panierrko religia ma wielokrotnie wiele wspólnego z nauką i odwrotnie. ![]() Naukowiec wyznający jakiekolwiek wyznanie nie przestaje być naukowcem
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
... no to 10 metrów od kościoła.
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Mylisz budynek kościół, z wierzącymi którzy tworzą Kościół. Stąd różnica w pisowni mała i duża litera.
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawdę nie wiem co widzicie złego w ulotkach pro life w przychodni? Co do in vitro to mnie to osobiście lotto jako wolny wybór, ale gdybym była ZA to sama bym przyniosła ulotki ZA do takiego miejsca publicznego, bo nikt tego nie zabrania. Pewnie by zaraz była wojna podjazdowa w stylu - pro life bierze i wyrzuca ulotki namawiajace do in vitro, zwolennicy in vitro biorą i wyrzucają te odwołujące od... No wybaczcie ale poradnia ginekologiczna to miejsce, którego dotyczy problem dzieci Dlatego ja nie widzę w tym nic niekulturalnego, że ktoś chce swoje zdanie na temat z tym związany przekazać, czy jest za, czy przeciw, o ile działa w zgodzie z prawem
|
|
|
#101 |
|
Wtajemniczenie
|
Odnośnie kościoła w przestrzeni publicznej... Kilka miesięcy temu na jednym z gdańskich kościołów miała miejsce wystawa antyaborcyjna: http://galeria.trojmiasto.pl/Antyabo...ni-n41828.html
Chcielibyście, odprowadzając swoje kilkuletnie dziecko do przedszkola mijać tego typu wystawę? Chcielibyście być postawieni przed koniecznością wytłumaczenia mu tego wszystkiego podczas niedzielnego spaceru? Moi wierzący przyjaciele również byli tym poruszeni... Ja nie wiem, czy to jest do końca ta droga..., a Kościołowi dobrze życzę, chociaż do niego nie należę. Jest przecież takie pole do popisu, zamiast straszyć piekłem, pokazywać niebo, jak to ktoś kiedyś powiedział o nieodżałowanym Ks. Józefie Tischnerze. Żeby np. słowo biskupów polskich o "nadprzyrodzonym krwiobiegu miłości" (w sprawie przeszczepów) zaowocowało licznymi deklaracjami zgody. To by było coś. Bo straszyć to każdy potrafi
Edytowane przez Anuschka Czas edycji: 2010-12-06 o 17:53 |
|
|
|
|
#102 | |
|
Zadomowienie
|
Poradnia ginekologiczna takze nie jest.
---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serio, przesadzacie Przecież nawet wiszą tablice z info o chorobach wenerycznych i jak im zapobiegać, piszą o prezerwatywach
|
|
|
#104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak wolnosc slowa,to wolnosc slowa. )
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt! Możesz to zrobić i tyle, co prawda się możesz liczyć z dostaniem kilku razów parasolką od mohera, ale nie jest to bezprawne ani nic Tak samo jak nikt nie broni położyć w publicznej przychodni materiałow o in vitro antykoncepcji itd, możesz iść położyć Powiedz mi jeszcze jaki tok rozumowania naprowadził Cię/was na takie porównanie kościół/przychodnia. Znaczy rozumiem że do kościoła chodzą tylko wierzący, więc żeby ich poddenerwować to rozdać tam ulotki o anty, o in vitro, skoro w przychodni są ulotki 'przeciw'... ale to by znaczyło że do przychodni tylko niewierzący, a osoba rozkładająca tam te ulotki chce im 'nieść kaganiec oświaty' czyli zdenerwować
|
|
|
#106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie na miejscu sa tego rodzaju ulotki w miejscach,do ktorych przychodza ludzie po pomoc i porade w kwestii m.in.leczenia bezplodnosci.Ujelabym to bardziej elegancko-to jest po prostu nietaktowne-a mowiac prosto z mostu-takie postepowanie jest zwyczajnie chamskie. Tak samo byloby chamstwem draznic i dokuczac katolikom przez propagowanie w ich "przybytku " wartosci,ktore niezgodne sa z ich etosem. Nie jestem wierzaca,ale nie ide do kosciola wytykac palcem osoby wierzace-stosuje dewize-"zyc i dac zyc".trzymam sie z daleka od kwestii religijnych,nie krytykuje znajomych,ktorzy w cos woerza. I vice versa-tego samego oczekuje i wymagam od ludzi wierzacych.Kazdy ma swoj czas i miejsce,aby- lub gdzie -moze kultywowac swoje ideologie i przekonania. Poki jeden nie miesza sie w sprawy drugiego,nie ma problemu.Zaczynaja sie,gdy ludzie o odmiennych pogladach zaczynaja usilowac nawracac "innowiercow".Po co i jakim prawem? Wiele niepotrzebnych konfliktow wzielo sie wlasnie z takiego postepowania-nie widze w tym ani sensu,ani mam ochote idac do ginekologa byc epatowana jakimis materialami ultrakatolikow,ani nie wpadloby mi do glowy robic im na przekor.jednak-to oni w tym momencie wykazali calkowity brak szacunku i taktu,o tolerancji juz nie wspominam. Mieszkam w kraju,gdzie takie postepowanie jest nie do pomyslenia-za takie numery mozna kogos nawet podac pod sad-artykul 4.1 w niemieckiej konstytucji gwarantuje iz "wolność wiary, sumienia i wolność przekonań religijnych i ideologicznych są nienaruszalne." Wiec jak? Jezeli jednak "oni" moga "naruszac" ,to "inni" chyba tez??? Tylko-po jakiego diabla???????????? I po co to komu????
NASZA KLASA http://nasza-klasa.pl/card/11402382/e1546266ad FACEBOOK http://www.facebook.com/Feline.Gia?ref=profile Edytowane przez Babygia Czas edycji: 2010-12-06 o 20:07 |
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choc uważam wolność słowa to zdecydowanie jestem za tym,aby przychodnie przekazywały rzetelne informacje na temat chorób i leczenia,a nie pozwalały na rozpowszechnianie bzdur.zalatu to średniowieczem. |
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tabletek, to zgadza się, fajnie jakby były ulotki uświadamiające kwestią zabezpieczenia, no ale mówię, jak widzę lekarza obklejonego YAZem z góry do dołu łącznie z zegarkiem długopisem i karteczkami samoprzylepnymi to tak nei wiem niekoniecznie git majonez... |
|
|
|
|
#110 | |||
|
Zadomowienie
|
To po co w szpitalach np. kapilce?
![]() Cytat:
Cytat:
To tak samo, jak z tym krzyżem pod Pałacem Prezydenckim, cała Polska jarała się tym, co robią obrońcy krzyża, czyniąc z tego największy problem w kraju, jednocześnie popisując się nie gorszym od nich zacietrzewieniem. Gdyby olać całą sytuacje problemu by nie było. Cytat:
![]() Aż sie chce zacytować JKM 'Faszyzm to jest mało powiedziane, to jest socjalizm, proszę pana!'. btw jak to jest, że większość ludzi widzi tylko katolicką propagandę, a tą drugą z mas mediów mało kto zauważa?
IT - programuj, dziewczyno! Edytowane przez rockandrollqueen Czas edycji: 2010-12-10 o 10:53 |
|||
|
|
|
|
#111 |
|
Konto usunięte
|
Wolność słowa to raz, ale rozpowszechnianie bzdur w PAŃSTWOWEJ PRZYCHODNI, gdzie pacjent przychodzi po RZETELNĄ wiedzę powinno być ograniczone. O ile propaganda polityczna, ulotki reklamowe itd. nie przeszkadzają mi w najmniejszym stopniu (pod warunkiem, że nie muszę tego śmiecia sprzątać
), o tyle jestem na NIE ulotkom propagującym kłamliwe treści w oparciu o religię.
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie,moja droga,za wyrazanie pogladow-tylko za naruszanie albo lamanie konstytucji.Za to mozesz sobie posiedziec w kazdym kraju na tym pieknym padole.Czy Ci sie to podoba,czy nie.Mozesz sobie to nazywac,jak Ci sie podoba,mozesz tez wyemigrowac z Europy,jak Ci tu za "socjalistycznie" Nikt Ci nie broni. Zauwazamy.Nie kazdy poddaje sie medialnej histerii. Nikt sie nie zaciertzewia,tylko wymienia poglady na temat-o co Ci chodzi??? Wyrazamy wlasne poglady-nioe wolno miec wlasnego zdania? Przeciez napisalas,ze karanie za posiadanie w.w. zalatuje faszyzmem/socjalizmem...No wiec jak???? Poza tym Szajajaba napisala to wiele zwiezlej i zgrabniej niz ja,nic dodac,nic ujac.
NASZA KLASA http://nasza-klasa.pl/card/11402382/e1546266ad FACEBOOK http://www.facebook.com/Feline.Gia?ref=profile Edytowane przez Babygia Czas edycji: 2010-12-10 o 14:22 |
|
|
|
|
|
#113 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23677915]Wolność słowa to raz, ale rozpowszechnianie bzdur w PAŃSTWOWEJ PRZYCHODNI, gdzie pacjent przychodzi po RZETELNĄ wiedzę powinno być ograniczone. O ile propaganda polityczna, ulotki reklamowe itd. nie przeszkadzają mi w najmniejszym stopniu (pod warunkiem, że nie muszę tego śmiecia sprzątać
), o tyle jestem na NIE ulotkom propagującym kłamliwe treści w oparciu o religię.[/QUOTE]Żyjemy w świecie, w którym 'kłamliwymi treściami' jesteśmy zasypywani na każdym kroku i to nie tyczy się tylko jakiś tam ulotek, które lepiej brać z dystansem. Skoro wszyscy tak tu o faktach naukowych i kłamliwych treściach prawią, to niech ktoś konkretnie napisze jakie one są i czy można w tej kwestii w ogóle jakieś informacje uznać za rzetelne. Cytat:
2. Jeśli chcesz zwalczać fanatyzm faszyzmem, to obierasz podobne metody, co za różnica po której jesteś stronie? Cytat:
Cytat:
IT - programuj, dziewczyno! Edytowane przez rockandrollqueen Czas edycji: 2010-12-10 o 14:54 |
|||
|
|
|
|
#114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
NASZA KLASA http://nasza-klasa.pl/card/11402382/e1546266ad FACEBOOK http://www.facebook.com/Feline.Gia?ref=profile Edytowane przez Babygia Czas edycji: 2010-12-10 o 15:43 |
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Ano po to,że bywają pacjenci ,którzy chcą sie pomodlić, uczestniczyć w mszy w niedzielę itp. .Ale w kaplicy na pewno nie prowadzi sie badań naukowych,uwierz mi
![]() I nikt do tej kaplicy nie wchodzi głosić swoich teorIi, że KK to ściema. Tak samo w publicznej ,państwowej (nie kościelnej) przychodni nie powinno głosić sie poglądów sprzecznych z nauką. Każdy ma prawo,do własnego zdania,ale kłamstwo w kwestiach oczywistych i drukowanie go na ulotkach jest ...no coż...niesmaczne ,szczególnie w tak delikatnym temacie. |
|
|
|
|
#116 |
|
Wtajemniczenie
|
Niech zgadnę - z tych samych powodów co np. na lotniskach?
Po to, aby każdy, kto poczuje taką potrzebę mógł się pomodlić w miejscu do tego przeznaczonym = kaplicy. Chyba nie wyobrażasz sobie żeby chory człowiek szukał najbliższego szpitalowi kościoła, aby wziąć udział w cotygodniowym nabożeństwie albo pasażer czujący potrzebę modlitwy przed lotem? Ale... Chciałabyś wsiadając na pokład samolotu przeczytać kłamliwą ulotkę o treści wziętej z kosmosu, rozpoczynającą się od słów: około 20% lotów kończy się katastrofą? Edytowane przez Anuschka Czas edycji: 2010-12-10 o 17:50 |
|
|
|
|
#117 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do antyaborcyjnych, prokatolickich ulotek, to równie zakłamane mogą być ulotki propagujące aborcję i in vitro. Także jedyne, co pozostaje to samodzielne myślenie.
|
|
|
#118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rzetelne sa te,ktore potwierdzone sa dlugimi testami klinicznymi,poparte empirycznymi wynikami i dopuszczone . Ulotki sobie ja czy Ty mozemy brac z dystansem,ale jest np.tak,ze np.towarzystac osobie chorej np. na AIDS na badania,nie mam zamiaru w poczekalni znalezc ulotki o tym,ze AIDS jest kara za grzechy (a takie juz widywalam,na szczescie nie w szpitalach )tak samo ludzie leczacy bezplodnosc ,lub korzystajacy z In-Vitronie musza byc epatowani bzdurami potepiajacymi ich postepowanie. Co Ty sie czepiasz tych mediow? Ja mam wlasny rozum,by moc oddzielic prawde od bzdur,nie musze wszystkiego brac za dobra monete.Kazdy tak moze,jesli chce. Ty nazwalas moje myslenie faszyzmem-ja Co tylko odpowiedzialam.Interpreta cja Twoja-nie moj problem,jak to odbierasz. Nie jestem po zadnej stronie.jezeli juz-po swojej wlasnej. Jezeli -dzialam lub wypowiadam sie krzywdzaca lub dyskryminujaco wobec osob stojacych pod ochrona prawa/konstytucji,naruszam prawo,i moge zostac przez to pociagnieta do odpowiedzialnosci.Ze wielu sie wykreci,bo ma zrecznego adwokata,ze wiele rzeczy da sie zalatwic za pieniadze,mamy rzeczywistosc,jaka mamy,i to tez fakt. A wielu powinno siedziec,ale nie siedza,niestety.Jezeli -Twoim zdaniem kazdy ma prawa wyrazac swoje poiglady,to dlaczego nie pozwolic wyrazac ich np.Nazistom,pedofilom,ter rorystom??? Jak wolnosc to wolnosc,nieprawdaz,inacze j zylibysmy-jak piszezsz-w faszystowsko-socjalistycznym systemie? Jakies normy i granice prawne/moralne sa i dobrze,bo skonczy sie to anarchia-o to Ci chodzi? I tu jak napisala wczesniej Luba,sa kaplice w szpitalach-krzyze w klasach to specjalnosc Bawarska,w klasach moich dzieci nigdy ich nie widywalam,ale to tez zaden problem-kazdy ma tam jakies swoje duchowe potrzeby,ktore pragnie zaspokoic.To jest moim zdaniem wolnosc-a nie prymitywne i chamskie ublizanie ludziom,ktorzy i tak juz maja dosyc problemow w zyciu...Moze by tak-jesli nie maja tacy "producenci " ulotek" nic konstruktywnego do powiedzenia-po prostu milczec??? Nie wtracac sie tam,gdzie ich nie prosza????
|
|
|
#119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Życie w ogromnej mierze polega właśnie na podejmowaniu rozmaitych wyborów. Jednak na wszystko jest miejsce i czas; jakoś w urzędzie skarbowym nie zdarzyło mi się nigdy natknąć na ulotki nawołujące do bojkotowania podatków, chociaż wielu ludzi uważa, że są za wysokie (niektórzy z nich formułują tę swoją niechęć dość bezpośrednio ), a co tu mówić o tak delikatnej materii jak zdrowie reprodukcyjne człowieka i wybory, których w związku z tym podejmuje. Dlatego takie działania wywołują mój głęboki sprzeciw, tym bardziej, że niektórzy są tak zapamiętali i zawzięci w tym swoim "naprawianiu" świata, że posuwają się do nikczemności - patrz przytoczony przeze mnie wcześniej przykład wystawy antyaborcyjnej na murach kościoła. Gdzie tu pozostawienie komukolwiek wyboru? Co do ostatniego - całkowicie się zgadzam. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#120 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nr1 na stwierdzenie, ze sie wypowiadaja (czyli - korzystaja z praw jakie gwarantuje konstytucja) = mieszaja sie. nr2, ze o dziwo, to mieszanie sie dotyczy tylko kleru - jak wpadnie np. polityk/dzialacz czegokolwiek, z ktorym sie nie zgadzam, to on/ona juz ma swiete prawo plesc co chce, niezaleznie od tego, czy ja jestem czlonkiem danej ogranizacji, czy nie. Naprawde, nie rozumiem jak niektorzy moga takie nielogiczne stwierdzenia pisac? Bo?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.

Ale szkoła, szpital - to miejsca nauki , a nie wiary.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nr1 na stwierdzenie, ze sie wypowiadaja (czyli - korzystaja z praw jakie gwarantuje konstytucja) = mieszaja sie.