|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
A ja dzis pierwszy raz dostalam kopniaka w zebro...;/ i akurat wtedy patrzylam na brzuch i taka noga sie pojawila :P uwielbiam ten widok
![]() A wczoraj to tak jak ktoras z Was pisala...dostawalam chyba w nerki...i to juz bolalo tak konkretnie ;/ dzis tez mi troche wbija te nogi w bok, ale tak bardziej z tylu... No ale coz...jeszcze te kilka tygodni trzeba wytrzymac ![]() Dzis jade po wozek ciekawe czy sie na jakis zdecyduje....Moja mala ma czkawke jakies 5x dziennie ;/ i juz mnie to meczy... Ale od kiedy pamietam to caly czas w tym samym miejscu.... Na dole po prawej stronie... Ciekawe czy to znak ze Oliwka nie zmienila swojej pozycji, bo na ostatnim USG byla juz glowa w dol havana a gdzie u nas jest DoZ?? Wiem, ze na bloniu jest jakis sklep zielarski i tam chyba maja wsyzstko.... Wiec ja jak juz to tam bede jej szukac, jak bede znac dokladny adres to Ci dam znac A Ty jednak bedziesz rodzic SN czy CC?Marika mi tez sie czesto zdarza, ze jak robie porzadek to nic nie moge znalezc i nie pamietam gdzie to wsadzalam
|
#1982 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Może już je wysłali .
|
|||
|
|
|
#1983 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
120/80 to jest jak najbardziej ciśnienie w normie, nie rozumiem czemu cię straszy lekarz. Chyba nawet książkowe ciśnienie to jest. |
||
|
|
|
#1984 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Nie odzywałam sie dość długo, ponieważ leżę w szpitalu i nie mam dostępu do neta. \teraz koleżanka pożyczyła mi na chwilę kompa. Pisałam jakiś czas temu, że czekam na to USG dokładne no i po badaniu wylądowałam w szpitalu. Okazało się, że mały ma powiększone serduszko, niskie tętno i podejrzewają niewydolność krążenia u niego, tylko, nie wiedzą czym może być spowodowana, ponieważ wady serca nie widać i teoretycznie wszystko jest ok. Dodatkowo maluch nie przybiera na wadze, jest bardzo malutki, to już 35 tc a on waży zaledwie 1800g i przez osttani tydzien jakby w ogóle nie przybrał. Nie wiem juz co mam o tym wszystkim myśleć, sprawdzali łożysko i wszystkie przepływy są prawidłowe a on stanął w miejscu i ciągle taki mały. Lekarze twierdzą, że męczy się u mnie w brzuchu i że raczej do końca nie dochodzę i że najprawdopodobnije będę musiła rozpakować się wcześniej. Chcą chyba poczekać aż skoncze 36 tydz i ewentualnie w 37 albo cesarka albo wywołają poród, wszystko zależy od tego, jak mały będzie się czuł i jak będzie pracowało jego serducho. Załamałam się, bo odżywiam się jak trzeba, biorę witaminy i żadnych efektów nie widać. Strasznie się boję o niego, nie wiem co z tego wyjdzie. Dzisiaj o 15 mam miec kolejne USG, zobaczymy co tym razem wyjdzie. Do tego wszystkiego jeszcze do mnie przyplątały sie bakterie coli, masakra jakaś, mam już dość. Nie mam czasu i mozliwości, zeby nadrobić teraz Wasze posty, ale mam nadzieję, ze u was jest dużo lepiej. Pozdrawiam
|
|
|
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze banany....zjadłabym...ale już wróciłam. Mam pomelo to wtrząchnę;-)
|
|
|
#1986 |
|
Zadomowienie
|
ten usmiech
|
|
|
|
#1987 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Bądź dobrej myśli! Jesteś w szpitalu i na pewno zapewnią Wam tam najlepszą opiekę.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1989 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Kurcze miałam się ubrać i iść do sklepu... |
|
|
|
|
#1990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam te ostatnie psychologiczne mądrości: jak cesarka to większe zagrożenie próchnicą, jak karmisz naturalnie to wyższa inteligencja... ech.... szkoda pieniędzy na takie badania ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
Powinno być jak słodki grejpfrut, bardzo mięsiste, mniej soku niz grejpfrut, bardziej jak madarynka uwodnione;-)
|
|
|
#1991 |
|
Wtajemniczenie
|
Achaia, ale niespodzianka!!! Czekamy na wieści...
GRATULACJE DLA MAMUSI I CÓRECZKI!!!
![]() ![]() klask i:lilijko, fajnie jakbyś przy rozpakowanych Mamusiach pisała też, w którym tygodniu się rozpakowały Uwielbiam pomelo!!! Zjadłabym z chęcią, tylko muszę poszukać chętnego na wyjście do sklepu, a to będzie trudne zadanie ![]()
ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-12-15 o 13:58 |
|
|
|
#1992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1993 |
|
BAN stały
|
Kurczę, to może jednak jeszcze raz się skuszę na to pomelo... Jak będzie niedobre to najwyżej znowu pójdzie do kosza... Ja uwielbiam za to zielone grejfruty
|
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
stalowamagnolia staram się, przy Marice jest napisane na pomarańczowo, a z pozostałymi nie miałyśmy kontaktu. Będę miała to na uwadze oczywiście
![]() Co do materacu to chyba kokosem na górę najpierw, była mowa o tym jakoś na początku tego wątku. gociak58 trzymajcie się oboje, trzymam mocno kciuki bo na pewno wszystko musi się dobrze ułożyć.
|
|
|
|
#1995 |
|
Raczkowanie
|
pomelo..mniam
![]() make_up_istka- najprawdopodobniej było stare! wera- ja mam tako warrior, daj znać jakiego dokonałaś wyboru olbka, kma- zaciskajcie nóżki i dużo odpoczywajcie; nasz pierwszy typ to był właśnie jedo 4fyn- bardzo fajny jest ten wózek- jaką wybraliscie kolorystyke?? gociak58+ trzymajcie sie, moja znajoma jak sieokazało że dzidziuś jest mały, miała natlenianie, wtedy go przybyło- w szpitalu napewno będą wiedzieć co robic! powodzenia jak ja dziś się okropnie czuje, uciska mnie biustonosz pod biustem i do tego cieżko mi sie oddycha, musiałam przewietrzyć pokoje! tez takmiałyście/ macie w 34 tygodniu?? Edytowane przez mika_am Czas edycji: 2010-12-15 o 14:08 |
|
|
|
#1996 |
|
BAN stały
|
Ja tak miałam po 30. tygodniu. Tydzień temu przeszło i oddycham w sumie normalnie. Wtedy nie pomagało nic - ani luźniejszy biustonosz ani wietrzenie domu, bo po prostu mała wciskała nogi aż za żebra i nie mogłam wziąć głębszego oddechu.
|
|
|
|
#1997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1998 |
|
Zadomowienie
|
lilijko a my się umawiamy dziś tak jak zawsze?? na 17 około??
Edytowane przez agape Czas edycji: 2010-12-15 o 14:13 |
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2001 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo jest jakoś tak fajnie pomyślany i praktycznie już wszystko ma, nie trzeba dokupywać niczego (oprócz folii, która kosztuje chyba 30 zł). No i gondolka duża, bo 80 cm... I ma taką fajną podpórkę, że jak małe zacznie się nudzić i będzie się rozglądać po świecie, to można je ułożyć w pozycji półleżącej i więcej widzi ![]() Gociak, trzymam kciuki i pisz co i jak! Lecę oglądać Sarę
|
|
#2002 |
|
BAN stały
|
Uff, wróciłam z zakupów. Ślisko jak cholera... Mam już liście malin, mandarynki pomarańcze, pączka i zagęszczone słodkie mleczko
czas na ucztę ![]() Aha, znalazłam coś takiego: "Liście maliny właściwej są bogate w witaminy i minerały, szczególnie w naturalne i łatwo przyswajalne chylaty żelazowe. Liście maliny wzmacniają i odżywiają mięśniówkę macicy. Wzmagają też produkcję mleka i ułatwiają powrót równowagi po porodzie. Taki napar z liści można pić przez całą ciążę. Natomiast nie zaleca się picia herbaty z owoców malin, gdy jest ryzyko porodu przedwczesnego - bo ona może wywołać skurcze macicy." i "Liście malin dzięki zawartości garbników mają działanie ściągające i przeciwzapalne. Niszczą bakterie i mogą być używane jako lek przeciwbiegunkowy oraz lek w przebiegu nieżytów żołądka i jelit. Znoszą także bolesne skurcze mięśni gładkich w jelitach, macicy oraz w ścianach naczyń krwionośnych. Doskonałym napojem dla kobiet w ciąży jest napar z liści maliny - stosuje się go od wieków w Afryce, Ameryce i Azji. Wiadomo bowiem , że liście maliny mają wpływ na wzmocnienie mięśni macicy ; regularne picie naparu pomaga zatem znieść wysiłek związany z porodem. Liście maliny podnoszą też jakość i ilość naturalnego pokarmu matki. Już w drugim trymestrze ciąży powinno się pić napar z liści maliny raz dziennie, w trzecim trymestrze częściej - jeden, dwa razy dziennie." Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-15 o 14:56 |
|
|
|
#2003 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.A ja przepakowałam torby tak, jak pisał make_up_istka, zaraz zabieram się za obiadek, a potem, z mężem na sr jadę. |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2004 | |
|
Wtajemniczenie
|
gociak58 - trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Informuj nas co u Ciebie.
Cytat:
Ja już nie wiem, co o tych liściach malin myśleć. Trochę się boję, że zacznę rodzić. Sama nie wiem. To zawsze tak fajnie napisane, że ułatwia, że pomaga... |
|
|
|
|
#2005 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
U mnie to już 36. tydzień, więc źle nie jest. Myślę że zanim zaczną w jakikolwiek dobroczynny sposób działać to i tak będzie już bezpieczny termin. A jak pisałam, mojej koleżance własnie gin zlecił to pić jak groził jej poród przedwczesny (32. tydz.) i miała skurcze (dotrwała do końca 36. tyg. na szczęście)P.S. Nie wiem czy to te grejfruty. Są po prostu zupełnie zielone, kształt normalny Są słodsze i mniej gorzkie niż czerwone.
Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-15 o 15:14 |
|
|
|
|
#2006 |
|
Zadomowienie
|
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html
taką matkę to bym zamknęła na całą noc w tym samochodzie!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#2007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2009 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
własnie pochłaniam siatkę mandarynek |
||
|
|
|
#2010 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Znowu mam zgagę, normalnie mnie cały przewód pokarmowy piecze no i jeszcze moja dzisiejsza nowa fanaberia, wymyśliła mi się choinka na pniu... tż się chyba załamie moim pomysłem (i da mi szlaban na komputer ), ale tak mi się spodobały, zastanawia mnie czy dało by się normalną choinke nadziać na jakiś pień... choinke mam tylko jakiegoś pniaka by trzeba było i doniczkę
Edytowane przez e_rosa Czas edycji: 2010-12-15 o 15:32 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.

Bądź dobrej myśli! Jesteś w szpitalu i na pewno zapewnią Wam tam najlepszą opiekę.

klask i: