|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
moja hustawka jest zawieszona na drążku takim gimnastycznym do podciągania, sa nawet na all takie specjalne, o:http://allegro.pl/drazek-rozporowy-m...362533271.html Cytat:
![]() Cytat:
po nowym roku biorę sie za siebie[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23827140]Hej ja z pracy na moment, okienko mam ![]() Bratko., sklep na Partyzantow jest. Wózki albo tam albo na Piłsudskiego (Syberka obok Chełmka/Biedronki). 7 miesięcy kończymy [/QUOTE] gratulejszyn![]() Cytat:
|
|
|
#3362 | |||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
![]() a tak w ogóle to fajna pani doktor. jeśli chodzi o takie "obserwowanie", to tylko byś z duszą na ramieniu chodziła, a tak zrobią badania i pewnie okaże się że wszystko ok ![]() Cytat:
![]() i gratki dla starszaczki ![]() nie, ale ostatnio bolała mnie jak miesiąc po porodzie. mam wrażenie że z moją od początku jest coś nie tak, ale podobno tak ma być... tia, tylko że żadna z Was chyba nic podobnego nie ma... pora mi zmieniać gina... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
zdolniacha... ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23827140]... 7 miesięcy kończymy [/QUOTE]![]() |
|||||
|
|
|
#3363 |
|
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny za miłe słowa
i tak mam troche wyrzuty sumienia , wiem nie powinnam ale i powinnam bardziej obserwowac małą jesli jestem z nią 24 na dobe . sami wiecie nie raz pisałam jak szybko młoda sie rozwija i jak każda matka dumna jestem jak cholera a tu jednak coś mi umkneło..chociaż rzeczywiście mogło mi to umknąc bo to jej ułożenie w niczym jej nie przeszkadza i nie koliduje z nabywaniem nowych zdolności , jutro juz mam meża ![]() a jak nie to prywatnie pójdziem..
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie lubie ogólnie prasować, ale bardziej nie lubię pogniecionych rzeczy
![]() Czy to Blanki, Tża czy moje.. i co zdejmuje pranie to od razu prasuje. A teraz pochwalę się Wam moimi urwisami ![]() Teraz Tola (pies) ucieka przed Blanką i zmusza ją do przemieszczania się i przez to uczy ją raczkować
|
|
|
|
#3365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3366 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko na zdjęciach ![]() one robią 'boda boda boda' głowami |
|
|
|
#3369 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[QUOTE=bydgoszczanka;23822 816][QUOTE=kropka75;23822520] 58,5? To ile Ty masz wzrostu? To u mnie nic nie jest normalne. I nic mi się już nie podoba. ![]() Cytat:
Cytat:
co do wagi ja 162cm - 58kg przed ciążą 55 -ale wygląd jak 65- wszędzie wałki i troche mnie to wkurza czas się wziąć za się ![]() gratuluje kolejnych miesięcznic kardashi Blanka i pies - super fotka |
|||
|
|
|
#3370 | ||||
|
Raczkowanie
|
Bydgosiu
dla Luizy! (pięknie wyglądacie na zdjęciach, a Twoja szyja wg mnie w sam raz )Szaja dla Agatki!Evean no własnie, dosyć często swędzi, czasem boli, ale mnie uspokoiłaś, że nawet po 10 latach coś się może odezwać. Cytat:
![]() ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2383203 0]nie, ale ostatnio bolała mnie jak miesiąc po porodzie. mam wrażenie że z moją od początku jest coś nie tak, ale podobno tak ma być... tia, tylko że żadna z Was chyba nic podobnego nie ma... pora mi zmieniać gina... ![]() [/QUOTE] Wiesz, ze ja też mam wrażenie że z tą moją coś nie tak. Ale przecież wyszłoby to chyba już wcześniej... Cytat:
a co do podgrzewania to tak jak Bratka nie zostawam na później jedzenia, które miało kontakt ze śliną. Daje pół dużego słoiczka, jak pod koniec widzę, że zjadłby jeszcze, to biegne grzać drugie pół, i jak skończy tą pierwszą połowę, to drugą mam już podgrzaną![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23828671]tak, mnie moja blizna wciąż wkur.... swędzi, i nie umiem się po niej podrapać, bo boli... [/QUOTE]no własnie!! wstrętna blizna Cytat:
Super!!! Cytat:
I dylemat mam testowany, ale na trzy, czy nietestowany, czy testowany, np. na 4, ale już używka... To mam dylemat... a to Ci zazdroszczę a smarowałaś czymś na początku może?
|
|
#3371 |
|
Wtajemniczenie
|
Słuchajcie....byłam dzisiaj u okulisty, bo ostatnio pielęgniarka która była na patronażowej wizycie stwierdziła, że małej ucieka oczko
No i jest.....lekki zezik zbieżny..... ![]() ![]() ![]() W lutym będzie specjalistyczne badanie czy to nie jakaś konkretna wada wzroku Nie wiem jak dam radę do lutego ;( Buuuuuu
|
|
|
|
#3372 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Słodki brzdąc
Cytat:
Kupione w Tesco, albo carrefurze.....nie pamiętam ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23827140] 7 miesięcy kończymy [/QUOTE]Gratki ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23828671] Tymuś będzie miał sliczną żonkę i niczego sobie teściową- szczęściarz. ![]() [/QUOTE] ![]() [QUOTE=margo80;23829200] Bydgoś - gratki za 8 miechów Lusi ![]() i fajnie, że mnie namierzyłaś ![]() ale jak Ty masz chudą szyję, to ja mam tylko kości... i jeszcze pytanko żywieniowe: do tej pory podawałam Ewci max. pół słoiczka na jeden posiłek, ale widzę, że dałaby radę wciągnąć więcej. te pół przekładałam do miseczki i podgrzewałam, resztę w słoiczku do lodówki. czy jeżeli podgrzeję całość, a ona nie zje wszystkiego, to mogę to przechować w lodówce do donia następnego i jeszcze raz podgrzać, czy tak się nie robi?? QUOTE] Ja to taki szpieg jestem ![]() Możesz podgrzać wszystko, a w razie czego resztę do lodówki schować. Cytat:
Cytat:
Cytat:
kropka, Wejde później jeszcze.
|
|
#3373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cwaniaczek mały.
![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23827140] 7 miesięcy kończymy [/QUOTE]Między kładzeniem paneli a zakichanym sprzątaniem tego syfu wpadam, żeby buziaka wysłać i życzenia złożyć. ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Smarowałam Contratubex, odkąd się zagoiło do 5go miesiąca gdzieś. |
|
|
|
#3375 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Moj tz mial Punia, odszedl jak mial 18 lat!!Faktycznie pies, bidulek moze byc pomocny w raczkowaniu. Z tego co widze to psiaki sa bardzo cierpliwe jesli chodzi o dzieci ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem wiem...nie powinnam...no ale ja niestety nie umiem inaczej...byle błachostka a już robię "aferę" Dziwne, że wogóle tego nie widziałam...ani ja, mąż, moja mama czy ktokolwiek inny z rodziny, który często przebywał z małą...Przyznam szczerze, że pomimo tego iż wpatruję się w jej oczka i przesuwam jakiś przedmiot w lewo i prawo...też nic nie widzę... ![]() No i pomimo tego wszystkiego jestem trochę wkurzona jak potraktowała mnie pani doktor.....podczas badania kazała mi coś mówić do małej (żeby się nie bała- ale ona wcale się nie bała, tylko była bardzo ciekawa otoczenia )...więc mówiłam a Shadee spoglądała się na mnie zamiast w ten przyrząd ze światełkiem....no to przestałam mówić, a ta dalej że jeśli nie umiem mówić do własnego dziecka to mam liczyć barany i że nie jestem inteligentna heheheee...Spytałam się jej, czemu mnie tak traktuje...ona odpowiedziała tylko : nie musi tu Pani wcale przychodzić...i zgadza się...w przyszłym roku idę do innego okulisty...
Edytowane przez djerba Czas edycji: 2010-12-17 o 20:21 |
|
|
|
|
#3378 | ||||
|
Konto usunięte
|
-bo źle się do nich dziecko wkłada/wyjmuje.
-bo zajmuje dużo miejsca, -bo nie starczy na tak długo jak taka wisząca. Cytat:
![]() Cytat:
a czy jest przekrzywiona- nie wiem.... Chyba musisz uderzyć do specjalisty, żeby Cię uspokoil lub zlecił rehabilitację. Cytat:
piesek też fajny. ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
kurka, łamie mnie w kościach... przypomnijcie co wolno cycowym, żeby się choróbsko nie rozwinęło.
![]() Ewcia się dziś rozgadała na nowo, ale głównie "eeeee-nieeeee' szło
|
|
|
|
#3380 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co za wstretny babsztyl Brak slow, skad sie biora tacy lekarze. Masz racje, wiecej do niej nie idz |
|
|
|
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam zaległości ale już nie pamiętam co komu miałam napisać
![]() To tak krótko gratki za miesięcznice, kolejne zęby i postępy gadułowe i pełzakowe ![]() Nie było mnie trochę bo zabrałam się za porządki ale idzie średnio bo mała chce mnie 24h na dobę- marud straszny- ale znamy już powód- kolejny ząbek górna lewa dwójka. Mam nadzieję że teraz już da mi cokolwiek zrobić no i od środy M ma mieć już wolne- teraz go nie ma od 7mej do wieczora- więc same sobie musimy radzić. Jutro jedziemy na ostatnie przedświąteczne zakupy- z samego rana żeby uniknąć tłumów- co prawda lepiej w tyg ale sama z nią nie pojadę bo się drze jak jest sama z tyłu. Ok zmykam kąpać małą- dziś duuuużo później może pośpi lepiej. Ps. normalnie oszalała na punkcie turlania
|
|
|
|
#3382 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23827140]
7 miesięcy kończymy [/QUOTE] ![]() poszukiwacz przygód [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2383203 0]no to nadal trzymamy kciuki ![]() a tak w ogóle to fajna pani doktor. jeśli chodzi o takie "obserwowanie", to tylko byś z duszą na ramieniu chodziła, a tak zrobią badania i pewnie okaże się że wszystko ok ![]() co do spania... hm... na plecach, na boczku... o, aktualnie "na rozgwiazdę" z nogą zadartą do góry i opartą na brzegu lóżeczka. w najróżniejszych pozach... ![]() i gratki dla starszaczki ![]() nie, ale ostatnio bolała mnie jak miesiąc po porodzie. mam wrażenie że z moją od początku jest coś nie tak, ale podobno tak ma być... tia, tylko że żadna z Was chyba nic podobnego nie ma... pora mi zmieniać gina... ![]() idź po skierowanie, tylko błagam, nie waż się obwiniać... no to było odpalić, że w takim razie ona całe dzieciństwo musiała przed lustrem spędzić wiesz, ciężko powiedzieć... fotelik wg tego co znalazłam nie brał udziału w testach, wiesz że to może oznaczać wszystko i nic..[/QUOTE] mój też tak śpi ![]() Cytat:
a blanka cudnie wygląda ze swoim przyjacielem Cytat:
nie martw się! im wcześniej wykryte tym szybciej da się to skorygować a ja padam po zakupach, wszędzie pełno ludzi straciłam ponad pół dnia a i tak nie mam wszystkiego a co do wagi to ja wróciłam do tej z przed ciąży ale jestem taka jakaś rozlazła więc też się za siebie biorę i to ostro!
|
|
|
#3383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Powiedz, jakie efekty są. Ja smaruję bliznę Lusi tą maścią, podobno jest super.
Cytat:
![]() Cytat:
U nas nocka bardzo fajna, tylko 3 pobudki margo, śniłaś mi się. Prowadziłaś pensjonat nad morzem. Ja przyjechałam z rodziną, a Ty dałaś mi na łóżko pełno kołder puchowych i spałam jak królewna na ziarnku grochu Luiza od paru dni robi 3 kupki dziennie, w tym 1 zielona. Dzisiaj wieczorem zrobiła zieloną bardzo wodnistą Ona dostaje codziennie trochę chlebka, czyżby uczulenie na gluten miała? ![]() :conf used: Przestane jej dawać, zobaczymy. Tylko śniadanie w ukryciu będę musiała jeść, bo jak widzi chlebek, to się trzęsie ![]() Moja gwiazdka przestała lubić kąpiele. Zaczęło się od dnia kiedy włożyliśmy ją do dużej wanny ![]() Słucham sobie RMF BABY
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-12-17 o 21:26 |
||
|
|
|
#3384 |
|
Rozeznanie
|
aaa i nabyłam 2 książeczki z serii obrazki dla maluchów i potwierdzam, że są rewelacyjne, Wiktorek też
|
|
#3385 |
|
Wtajemniczenie
|
bydgoszczanka - co to za rmf ?
jakiegoś linka możesz podać?
|
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.miastomuzyki.pl/radio,43,baby ProszęRadio Zet też ma piosenki dziecięce - ZET KIDS http://www.radiozet.pl/externals/onl...anal_kids.html
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-12-17 o 22:32 |
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3388 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia właśnie zasnęła ale przed zaśnięciem zawsze jest walka o leżenie na plecach.Co ją położe na pleckach ta fik i już jest na kolankach i ćwiczy zawzięcie przód-tył.Znudziło to się jej po kilku razach kładzenia na plecy to przewrócila sie na bok ,ręką podparła i se siadla i zaczela grysc łózeczko.Pierwszy raz
|
|
|
|
#3389 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3390 |
|
Konto usunięte
|
Hej dziewczyny, tak sobie podczytuję tylko, nawet pisać mi się nie chce, z mężem nie gadamy od wtorku i nie wiem co zrobić z Wigiliami. Do du.py z tym wszystkim.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.

Ewcia wie, że trzeba ssać, zeby leciało. kilka razy jej to wyszło, bo nawet chlapnęła sobie mlekiem do oka 

za próby z jedzeniem 

po nowym roku biorę sie za siebie

Moja pani dr mówi, że w zasadzie moglibyśmy zostawić tego guzka i go obserować, ale jednak ona woli dokładnie sprawdzić co to za cholera jest, tym bardziej, że są w nim jakieś zwapnienia 

swędzi, i nie umiem się po niej podrapać, bo boli... 

nie martw się! im wcześniej wykryte tym szybciej da się to skorygować