Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 cz.III - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-17, 15:08   #3361
kumkura
Rozeznanie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
chciałam się pochwalić, że pierwszy kontakt z niekapkiem udany Ewcia wie, że trzeba ssać, zeby leciało. kilka razy jej to wyszło, bo nawet chlapnęła sobie mlekiem do oka oczywiście więcej razy wolała gryźć ustnik, ale i tak uważam, że mamy mały krok do przodu

i też cały dzień tyłeczek dźwigała, na kolankach ćwiczyła sprężynkę, ale ciągle tylko do tyłu udaje jej się przemieścić

gruszka smakuje

brawa dla Agatki za stópki w paszczy
gratki dla Danielka za 7 miesięcy

przyjmę 5 kilo chętnie

a na koniec pytanko - myślimy nad huśtawką, ale nie możemy montować takiej do zawieszania w drzwiach. zastanawiamy się nad jakąś stojącą. i tu pytanie - czy warto teraz jeszcze, do ilu one są kilogramów, czy ktoś coś może polecić?
moja hustawka jest zawieszona na drążku takim gimnastycznym do podciągania, sa nawet na all takie specjalne, o:
http://allegro.pl/drazek-rozporowy-m...362533271.html
Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
cześć mamulki
bardzo dziękuję wszystkim za rady od pzryszłego tygodnia będę powoli wprowadzać mięcho
dla Luizki i Danielka

bydgoś obie jesteście śliczne
kumkura super Adaś wygląda w tym krzesełku on ma już takie wyraziste brewki czy to tylko tak na zdjęciu wygląda?
szaja jak to dobrze, że malutka juz zdrowa i szaleje i za zjadanie stópek, moj klops wczoraj pierwszy raz wziął duży paluch do buzi ale chyba nie za bardzo mu posmakował (sądząc po minie )
velluto trzymam dalej!
margo za pierwsze udane próby z niekapkiem
justin za próby z jedzeniem

a ja jestem zła na siebie chciałam iść do fryzjera przed świętami to tak długo zwlekałam z umówieniem się do swojego fryzjera, że już nie ma miejsc. yhhh jak ja kocham w sobie to odkładanie wszystkiego na za chwilę

a jutro czeka mnie dzień zakupowy
dobranoc
mhm, brewki? nie zwróciłam uwagi, ale faktycznie są wyraziste
Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Dziękujemy za wszystkie gratki.

Silpe - czemu Twoja wina??

Aż się wczoraj zważyłam z ciekawości... padłam. Przy 164cm ĄŻ 50kg mam.
Pani w sklepie rzekła: "żeby pani wiedziała ile kobiet marzy o takiej wadze"... sratata...

Dobrze, że jest zimno. Pod spodnie grube rajtki i jakoś wygląda... Do wiosny muszę się upaść, bo nie wytrzymam. :/
moje marzenie po nowym roku biorę sie za siebie
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23827140]Hej ja z pracy na moment, okienko mam

Bratko., sklep na Partyzantow jest. Wózki albo tam albo na Piłsudskiego (Syberka obok Chełmka/Biedronki).

7 miesięcy kończymy [/QUOTE]
gratulejszyn
Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Jestem wyrodną matką bo karmie na wodzie z kranu
- przegotowana krócej niż 5 min.
- jak zagotuje rano to mam zapas na cały dzien
- podgrzewam w mikrofali
- na noc robie zapas świeżej wody i trzymam w termosie żeby juz nie podgrzewac
-na wodzie zagotowanej wieczorem robie flache nastepnego dnia rano
- butle tylko przepłukuje ciepłą wodą
-raz w ciągu dnia myje płynem
-raz na tydzien wyparzam w wrzątku

za to moje dziecko nigdy nie chodziło w wymietych rzeczach-uwielbiam prasowac i nie wyobrażam sobie tego nie robic.
dla tego nigdy pod namiot nie pojade - nie ma gniazdka co by żelazko podłączyc
moje też- raczej wsio oprócz rajstop mu prasuję
Stary 2010-12-17, 15:10   #3362
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Bardzo Wam dziekuję za wszystkie kciuki
Ale jeszcze ich nie puszczajcie, bo będą potrzebne.
Dostałam skierowanie na biopsję Moja pani dr mówi, że w zasadzie moglibyśmy zostawić tego guzka i go obserować, ale jednak ona woli dokładnie sprawdzić co to za cholera jest, tym bardziej, że są w nim jakieś zwapnienia I bardzo się cieszę, że trafiłam na takiego lekarza. Jeszcze nie wiem kiedy będę miała to badanie, mąż jutro mnie zapisze.
Staram się podchodzić do tego spokojnie.
...
no to nadal trzymamy kciuki
a tak w ogóle to fajna pani doktor. jeśli chodzi o takie "obserwowanie", to tylko byś z duszą na ramieniu chodziła, a tak zrobią badania i pewnie okaże się że wszystko ok
Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
...
Jak Wasze dzieci śpią, tzn w jakich pozycjach? Luiza od paru dni śpi na boku i tak słodko wygląda
...
Stawiamy po soczku, winku, drinku, itp. Luiza kończy 8 miechów
...
co do spania... hm... na plecach, na boczku... o, aktualnie "na rozgwiazdę" z nogą zadartą do góry i opartą na brzegu lóżeczka. w najróżniejszych pozach...

i gratki dla starszaczki
Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość
...

Mam pytanie do dziewczyn po cc: czy swędzi Was czasem blizna?
nie, ale ostatnio bolała mnie jak miesiąc po porodzie. mam wrażenie że z moją od początku jest coś nie tak, ale podobno tak ma być... tia, tylko że żadna z Was chyba nic podobnego nie ma... pora mi zmieniać gina...
Cytat:
...
stara sie dziewczyna
ale to nie zmienia faktu że w poniedziałek ide po skierowanie do rehabilitanta , po tygodniu obserwacji widze że jednak czesto układa sie krzywo tzn asymetrycznie i wiem że jest to moja cholerna wina
nie daruje sobie jak jej tak zostanie
idź po skierowanie, tylko błagam, nie waż się obwiniać...
Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
...
wczoraj byla tesciowa,w miare grzecznie,hmmm co lepsze nie wiem czy pisałam,kolejna jej mądrość lub też wiejski zabobon,mowie ,że Aduś lubi w lusterku sie oglądać,uśmiechać itd,poniekad najlepsza ostatnio to jest zabawa;na co ona rzecze,nie wolno dziecu pokazywac lusterka,pytam a czemu?bo zgłupieje....
...
no to było odpalić, że w takim razie ona całe dzieciństwo musiała przed lustrem spędzić
Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
...
czy fotelik za 400 jest zły czy ten drozszy dlatego jest drozszy bo na nim testowano
sorrki ja bym mojej dała wszystko ale przez najblizszy rok mnie poprstu na to nie stac a ani tesciowa ani moj tato nie sa w stanie mnie podreperowac

czy ten jest zły jestem zelona a nie wiedzialam ze foteliki sa az tak drogie tak bym zostawila sobie troche grosza wiecej wczesniej
o taki fotelik
wiesz, ciężko powiedzieć... fotelik wg tego co znalazłam nie brał udziału w testach, wiesz że to może oznaczać wszystko i nic...
Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
...

I mój maluch dzisiaj z rana
zdolniacha...
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23827140]...

41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 15:16   #3363
Silpe
Zadomowienie

dzieki dziewczyny za miłe słowa

i tak mam troche wyrzuty sumienia , wiem nie powinnam ale i powinnam bardziej obserwowac małą jesli jestem z nią 24 na dobe . sami wiecie nie raz pisałam jak szybko młoda sie rozwija i jak każda matka dumna jestem jak cholera a tu jednak coś mi umkneło..
chociaż rzeczywiście mogło mi to umknąc bo to jej ułożenie w niczym jej nie przeszkadza i nie koliduje z nabywaniem nowych zdolności ,
jutro juz mam meża to w poniedziałek jedziemy po skierowanie - mam nadzieje że nie bedziemy długo czekac - może cwiczenia w domu
a jak nie to prywatnie pójdziem..

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 15:26   #3364
kardashi
Zakorzenienie

Ja nie lubie ogólnie prasować, ale bardziej nie lubię pogniecionych rzeczy
Czy to Blanki, Tża czy moje..
i co zdejmuje pranie to od razu prasuje.

A teraz pochwalę się Wam moimi urwisami
Teraz Tola (pies) ucieka przed Blanką i zmusza ją do przemieszczania się i przez to uczy ją raczkować
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 008.jpg (42,7 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 004.jpg (82,7 KB, 82 załadowań)

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 15:32   #3365
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Teraz Tola (pies) ucieka przed Blanką i zmusza ją do przemieszczania się i przez to uczy ją raczkować
Blanka Niskopodłogowiec też niczego sobie
Stary 2010-12-17, 16:24   #3366
kumkura
Rozeznanie

Cytat:

Cudna Blanka Wydaje się byc taka dorosła już
Stary 2010-12-17, 16:28   #3367
Silpe
Zadomowienie

Cytat:

na tym pierwszym zdjeciu to Blanka czy pies broni swojego terenu

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 16:36   #3368
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Blanka Niskopodłogowiec też niczego sobie

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Cudna Blanka Wydaje się byc taka dorosła już

Tylko na zdjęciach

Cytat:
na tym pierwszym zdjeciu to Blanka czy pies broni swojego terenu
one robią 'boda boda boda' głowami

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 17:29   #3369
evean
Raczkowanie

Cytat:

Dla Luizy i Daniela!!

Velluto, to trzymamy dalej

Mam pytanie do dziewczyn po cc: czy swędzi Was czasem blizna?
swędzi ale to normalnemnie moja poprzednia blizna jeszcze po 10 latach potrafiła zaswędzić

[QUOTE=bydgoszczanka;23822 816][QUOTE=kropka75;23822520]

58,5? To ile Ty masz wzrostu?

To u mnie nic nie jest normalne. I nic mi się już nie podoba.
Cytat:

164 cm

Oooo, to moja tak robi

Dzisiejsze fotki ( jedna wczorajsza ) Na jednej z nich widać moja chudą szyję
świetnie wygladacie i jaka tam chuda szyjka w sam raz jak dla mnie

Cytat:
Witam!

Jatka to chyba źle doczytałam Rozumiem że w porównaniu z córą on szybszy w osiąganiu nowych umiejętności. I zaskakuje mamę.

Piszecie o wadze. Ja bym znów chciała mieć między 65-68, bo z taką wyglądałam najlepiej, ale to trzeba zrzucić. Justynko będziemy wirtualnie ćwiczyć razem. Wczoraj lekarka dała mi receptę na metforminę, to się zmobilizuję i słodycze odstawię, i jeszcze ćwiczyć zacznę. Ale to pewnie od nowego roku.

Boguś jest superowy

co do wagi ja 162cm - 58kg przed ciążą 55 -ale wygląd jak 65- wszędzie wałki i troche mnie to wkurza czas się wziąć za się

gratuluje kolejnych miesięcznic

kardashi Blanka i pies - super fotka

Radość i szczęście są wyborem
evean jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 18:01   #3370
kafuniax
Raczkowanie

Bydgosiu dla Luizy! (pięknie wyglądacie na zdjęciach, a Twoja szyja wg mnie w sam raz)

Szaja dla Agatki!

Evean no własnie, dosyć często swędzi, czasem boli, ale mnie uspokoiłaś, że nawet po 10 latach coś się może odezwać.

Cytat:

Super zdjęcia

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2383203 0]nie, ale ostatnio bolała mnie jak miesiąc po porodzie. mam wrażenie że z moją od początku jest coś nie tak, ale podobno tak ma być... tia, tylko że żadna z Was chyba nic podobnego nie ma... pora mi zmieniać gina...

[/QUOTE]
Wiesz, ze ja też mam wrażenie że z tą moją coś nie tak. Ale przecież wyszłoby to chyba już wcześniej...
Cytat:
koniec spania po pół godzinie teraz ćwiczy podnoszenie tyłeczka i rozgląda się dookoła, a ja siedzę cichutko i udaję, ze mnie nie ma
siedź i się nie ruszaj a co do podgrzewania to tak jak Bratka nie zostawam na później jedzenia, które miało kontakt ze śliną. Daje pół dużego słoiczka, jak pod koniec widzę, że zjadłby jeszcze, to biegne grzać drugie pół, i jak skończy tą pierwszą połowę, to drugą mam już podgrzaną

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23828671]tak, mnie moja blizna wciąż wkur.... swędzi, i nie umiem się po niej podrapać, bo boli...

[/QUOTE]no własnie!! wstrętna blizna

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
I mam pytanie przy okazji!! Jaka wode stosujecie, bo ja zwykla kranówe 5 minut przegotowuje ale czytalam ze lepiej jest uzywac wody mineralnej, nisko mineralizowanej (tylko ile to jest nisko) do przygotowywania domochych posilkow ponoc tez.
kranówkę normalnie przegotowuję

Cytat:
Super!!!
Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
a miałam zapytac bo wazne i na wczoraj

czy naprawde musze kupic fotelik za 800zł
czy fotelik za 400 jest zły czy ten drozszy dlatego jest drozszy bo na nim testowano
sorrki ja bym mojej dała wszystko ale przez najblizszy rok mnie poprstu na to nie stac a ani tesciowa ani moj tato nie sa w stanie mnie podreperowac

czy ten jest zły jestem zelona a nie wiedzialam ze foteliki sa az tak drogie tak bym zostawila sobie troche grosza wiecej wczesniej
o taki fotelik
też mnie męczy to samo pytanie... tylko ja się zastanawiam nad chicco Key 1 xplus, testowany, ale dostał tróję http://fotelik.info/pl/testy/Chicco/...aco/index.html
I dylemat mam testowany, ale na trzy, czy nietestowany, czy testowany, np. na 4, ale już używka... To mam dylemat...

Cytat:
Mnie już nie.
a to Ci zazdroszczę a smarowałaś czymś na początku może?

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 18:07   #3371
djerba
Wtajemniczenie

Słuchajcie....byłam dzisiaj u okulisty, bo ostatnio pielęgniarka która była na patronażowej wizycie stwierdziła, że małej ucieka oczko No i jest.....lekki zezik zbieżny..... W lutym będzie specjalistyczne badanie czy to nie jakaś konkretna wada wzroku Nie wiem jak dam radę do lutego ;( Buuuuuu
Stary 2010-12-17, 18:41   #3372
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Słodki brzdąc

Cytat:
Bydgoś zdjęcia z Luziką i Tobą śliczne. A miałam jeszcze zapytać, czy te szeleczki co dokupiłaś to można potem wykorzystać jak maluch chodzi, żeby mieć go za co trzymać, żeby nie uciekał?? Napisz mi jeszcze jakie kupiłaś??

Tak.

Kupione w Tesco, albo carrefurze.....nie pamiętam

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23827140]

Gratki

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23828671]

śliczna Mikołajka.- to po mamusi taka urodna.
Tymuś będzie miał sliczną żonkę i niczego sobie teściową- szczęściarz.
[/QUOTE]

[QUOTE=margo80;23829200]

Bydgoś - gratki za 8 miechów Lusi
i fajnie, że mnie namierzyłaś
ale jak Ty masz chudą szyję, to ja mam tylko kości...

i jeszcze pytanko żywieniowe:
do tej pory podawałam Ewci max. pół słoiczka na jeden posiłek, ale widzę, że dałaby radę wciągnąć więcej. te pół przekładałam do miseczki i podgrzewałam, resztę w słoiczku do lodówki. czy jeżeli podgrzeję całość, a ona nie zje wszystkiego, to mogę to przechować w lodówce do donia następnego i jeszcze raz podgrzać, czy tak się nie robi??

QUOTE]

Ja to taki szpieg jestem

Możesz podgrzać wszystko, a w razie czego resztę do lodówki schować.

Cytat:

Cudne fotki

Cytat:
Bydgosiu dla Luizy! (pięknie wyglądacie na zdjęciach, a Twoja szyja wg mnie w sam raz)
?

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Słuchajcie....byłam dzisiaj u okulisty, bo ostatnio pielęgniarka która była na patronażowej wizycie stwierdziła, że małej ucieka oczko No i jest.....lekki zezik zbieżny..... W lutym będzie specjalistyczne badanie czy to nie jakaś konkretna wada wzroku Nie wiem jak dam radę do lutego ;( Buuuuuu
Nie martw się kochana, to wszystko można skorygować. Im wcześniej tym lepiej.

kropka,

Wejde później jeszcze.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 18:48   #3373
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:

I mam pytanie przy okazji!! Jaka wode stosujecie, bo ja zwykla kranówe 5 minut przegotowuje ale czytalam ze lepiej jest uzywac wody mineralnej, nisko mineralizowanej (tylko ile to jest nisko) do przygotowywania domochych posilkow ponoc tez.
Ja wsumie podobnie jak Silpe, tylko nie podgrzewam w mikrofali bo nie mam no i myję codziennie wszystkie butle (po każdym posiłku) i tyle
Stary 2010-12-17, 19:39   #3374
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Ale cwaniaczek mały.

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Między kładzeniem paneli a zakichanym sprzątaniem tego syfu wpadam, żeby buziaka wysłać i życzenia złożyć. Wszystkiego naj z okazji 7 miesiączków.

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:

a to Ci zazdroszczę a smarowałaś czymś na początku może?
Smarowałam Contratubex, odkąd się zagoiło do 5go miesiąca gdzieś.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 20:01   #3375
ałła
Rozeznanie

Cytat:
dzieki dziewczyny za miłe słowa

i tak mam troche wyrzuty sumienia , wiem nie powinnam ale i powinnam bardziej obserwowac małą jesli jestem z nią 24 na dobe . sami wiecie nie raz pisałam jak szybko młoda sie rozwija i jak każda matka dumna jestem jak cholera a tu jednak coś mi umkneło..
chociaż rzeczywiście mogło mi to umknąc bo to jej ułożenie w niczym jej nie przeszkadza i nie koliduje z nabywaniem nowych zdolności ,
jutro juz mam meża to w poniedziałek jedziemy po skierowanie - mam nadzieje że nie bedziemy długo czekac - może cwiczenia w domu
a jak nie to prywatnie pójdziem..
Nie przejmuj sie na zapas a przede wszystkim nie win siebie. Pierwsze pytanie jakie zadalam w poradni rehabilitacyjnej, to czy to moja wina. Dr powiedziala ze absolutnie nie Cwiczenia sa bardzo skuteczne, az niewiarygodne jak szybko bylo widac poprawe u Macka

Cytat:

Jamniczka Mam slabosc do jamnikow Moj tz mial Punia, odszedl jak mial 18 lat!!

Faktycznie pies, bidulek moze byc pomocny w raczkowaniu. Z tego co widze to psiaki sa bardzo cierpliwe jesli chodzi o dzieci

Cytat:
Nie martw sie bo to nie musi byc nic powaznego Szczegolowe badania wszystko wyjasnia, nie przejmuj sie
ałła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 20:02   #3376
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie zrobiłam fote małej - właśnie tak sie czasem układa lekko przekrzywiona na jedną strone na prawo i właśnie po lewej stronie ma to jedno żeberko lekko wystające ale przejrzałam wszystkie jej foty i wydaje mi sie że to żeberko to jednak po tatusiu no sama nie wiem - ale to nie zmienia faktu że leży przekrzywiona - w tym że nie przeszkadza jej to leżec całkiem prost . prosto pełzac itp.
wiec wydaje mi sie że to jest nabyta asymetria i cwiczeniami idzie to zmienic..
Moja Olcia miała tak samo do niedawna i też na lewe żeberko wystające.Nie wiem czy to miało jakiś wpływ ale w dzień Olcie kłade na lewym boczku zawsze i tak śpi.W nocy natomiast jak śpi na plecach to głowe potrafi mocno zadrzeć do gory na prawo.

Cytat:

Ale super to pierwsze zdjęcie

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 20:15   #3377
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie martw sie bo to nie musi byc nic powaznego Szczegolowe badania wszystko wyjasnia, nie przejmuj sie

Wiem wiem...nie powinnam...no ale ja niestety nie umiem inaczej...byle błachostka a już robię "aferę" Dziwne, że wogóle tego nie widziałam...ani ja, mąż, moja mama czy ktokolwiek inny z rodziny, który często przebywał z małą...Przyznam szczerze, że pomimo tego iż wpatruję się w jej oczka i przesuwam jakiś przedmiot w lewo i prawo...też nic nie widzę...

No i pomimo tego wszystkiego jestem trochę wkurzona jak potraktowała mnie pani doktor.....podczas badania kazała mi coś mówić do małej (żeby się nie bała- ale ona wcale się nie bała, tylko była bardzo ciekawa otoczenia )...więc mówiłam a Shadee spoglądała się na mnie zamiast w ten przyrząd ze światełkiem....no to przestałam mówić, a ta dalej że jeśli nie umiem mówić do własnego dziecka to mam liczyć barany i że nie jestem inteligentna heheheee...Spytałam się jej, czemu mnie tak traktuje...ona odpowiedziała tylko : nie musi tu Pani wcale przychodzić...i zgadza się...w przyszłym roku idę do innego okulisty...

Edytowane przez djerba
Czas edycji: 2010-12-17 o 20:21
djerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 20:32   #3378
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
czemu właściwie stojące huśtawki są takie beeee?
-bo źle się do nich dziecko wkłada/wyjmuje.
-bo zajmuje dużo miejsca,
-bo nie starczy na tak długo jak taka wisząca.

Cytat:

Właśnie doczytałam opis mojej kumpeli na gadulcu, że jej dziecko urodzone 5 maja zjadło dziś żurek. Tak można??
też taki przypadek znam...

Cytat:
Właśnie zrobiłam fote małej - właśnie tak sie czasem układa lekko przekrzywiona na jedną strone na prawo i właśnie po lewej stronie ma to jedno żeberko lekko wystające ale przejrzałam wszystkie jej foty i wydaje mi sie że to żeberko to jednak po tatusiu no sama nie wiem - ale to nie zmienia faktu że leży przekrzywiona - w tym że nie przeszkadza jej to leżec całkiem prost . prosto pełzac itp.
wiec wydaje mi sie że to jest nabyta asymetria i cwiczeniami idzie to zmienic..
po pierwsze Gabi jest
a czy jest przekrzywiona- nie wiem.... Chyba musisz uderzyć do specjalisty, żeby Cię uspokoil lub zlecił rehabilitację.

Cytat:
J
ale ona urocza!
piesek też fajny.

Cytat:
nie martw się na zapas, to nie musi byc nic poważnego.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 20:40   #3379
margo80
Zakorzenienie

kurka, łamie mnie w kościach... przypomnijcie co wolno cycowym, żeby się choróbsko nie rozwinęło.

Ewcia się dziś rozgadała na nowo, ale głównie "eeeee-nieeeee' szło

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 20:48   #3380
ałła
Rozeznanie

Cytat:
Wiem wiem...nie powinnam...no ale ja niestety nie umiem inaczej...byle błachostka a już robię "aferę" Dziwne, że wogóle tego nie widziałam...ani ja, mąż, moja mama czy ktokolwiek inny z rodziny, który często przebywał z małą...Przyznam szczerze, że pomimo tego iż wpatruję się w jej oczka i przesuwam jakiś przedmiot w lewo i prawo...też nic nie widzę...

No i pomimo tego wszystkiego jestem trochę wkurzona jak potraktowała mnie pani doktor.....podczas badania kazała mi coś mówić do małej (żeby się nie bała- ale ona wcale się nie bała, tylko była bardzo ciekawa otoczenia )...więc mówiłam a Shadee spoglądała się na mnie zamiast w ten przyrząd ze światełkiem....no to przestałam mówić, a ta dalej że jeśli nie umiem mówić do własnego dziecka to mam liczyć barany i że nie jestem inteligentna heheheee...Spytałam się jej, czemu mnie tak traktuje...ona odpowiedziała tylko : nie musi tu Pani wcale przychodzić...i zgadza się...w przyszłym roku idę do innego okulisty...

Co za wstretny babsztyl
Brak slow, skad sie biora tacy lekarze. Masz racje, wiecej do niej nie idz
ałła jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 21:20   #3381
olivka_7
Zakorzenienie

Nadrobiłam zaległości ale już nie pamiętam co komu miałam napisać
To tak krótko
gratki za miesięcznice, kolejne zęby i postępy gadułowe i pełzakowe

Nie było mnie trochę bo zabrałam się za porządki ale idzie średnio bo mała chce mnie 24h na dobę- marud straszny- ale znamy już powód- kolejny ząbek górna lewa dwójka. Mam nadzieję że teraz już da mi cokolwiek zrobić no i od środy M ma mieć już wolne- teraz go nie ma od 7mej do wieczora- więc same sobie musimy radzić.
Jutro jedziemy na ostatnie przedświąteczne zakupy- z samego rana żeby uniknąć tłumów- co prawda lepiej w tyg ale sama z nią nie pojadę bo się drze jak jest sama z tyłu.
Ok zmykam kąpać małą- dziś duuuużo później może pośpi lepiej.

Ps. normalnie oszalała na punkcie turlania

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 21:20   #3382
panna migotka
Rozeznanie

Cytat:
[B]Witam!

poszukiwacz przygód

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2383203 0]no to nadal trzymamy kciuki
a tak w ogóle to fajna pani doktor. jeśli chodzi o takie "obserwowanie", to tylko byś z duszą na ramieniu chodziła, a tak zrobią badania i pewnie okaże się że wszystko ok

co do spania... hm... na plecach, na boczku... o, aktualnie "na rozgwiazdę" z nogą zadartą do góry i opartą na brzegu lóżeczka. w najróżniejszych pozach...

i gratki dla starszaczki

nie, ale ostatnio bolała mnie jak miesiąc po porodzie. mam wrażenie że z moją od początku jest coś nie tak, ale podobno tak ma być... tia, tylko że żadna z Was chyba nic podobnego nie ma... pora mi zmieniać gina...

idź po skierowanie, tylko błagam, nie waż się obwiniać...

no to było odpalić, że w takim razie ona całe dzieciństwo musiała przed lustrem spędzić

wiesz, ciężko powiedzieć... fotelik wg tego co znalazłam nie brał udziału w testach, wiesz że to może oznaczać wszystko i nic..[/QUOTE] mój też tak śpi ale nazwy nie znałam

Cytat:

tak samo jak ja a blanka cudnie wygląda ze swoim przyjacielem

Cytat:
Słuchajcie....byłam dzisiaj u okulisty, bo ostatnio pielęgniarka która była na patronażowej wizycie stwierdziła, że małej ucieka oczko No i jest.....lekki zezik zbieżny..... W lutym będzie specjalistyczne badanie czy to nie jakaś konkretna wada wzroku Nie wiem jak dam radęm do lutego ;( Buuuuuu
nie martw się! im wcześniej wykryte tym szybciej da się to skorygować

a ja padam po zakupach, wszędzie pełno ludzi straciłam ponad pół dnia a i tak nie mam wszystkiego

a co do wagi to ja wróciłam do tej z przed ciąży ale jestem taka jakaś rozlazła więc też się za siebie biorę i to ostro!
Stary 2010-12-17, 21:23   #3383
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Smarowałam Contratubex, odkąd się zagoiło do 5go miesiąca gdzieś.
Powiedz, jakie efekty są. Ja smaruję bliznę Lusi tą maścią, podobno jest super.

Cytat:

Co za krowa

Cytat:
kurka, łamie mnie w kościach... przypomnijcie co wolno cycowym, żeby się choróbsko nie rozwinęło.

Ewcia się dziś rozgadała na nowo, ale głównie "eeeee-nieeeee' szło
Rutinoscorbin, Amol, miód ( może uczulać ).

U nas nocka bardzo fajna, tylko 3 pobudki 23.30, 2.40 i 5.40. Obudziła się na dobre o 7.20.

margo, śniłaś mi się. Prowadziłaś pensjonat nad morzem. Ja przyjechałam z rodziną, a Ty dałaś mi na łóżko pełno kołder puchowych i spałam jak królewna na ziarnku grochu Kurde, ale wysoko było. Potem był atak obcych i musieliśmy gdzieś uciekać, biegaliśmy po jakiś hotelach. No masakra normalnie

Luiza od paru dni robi 3 kupki dziennie, w tym 1 zielona. Dzisiaj wieczorem zrobiła zieloną bardzo wodnistą Ona dostaje codziennie trochę chlebka, czyżby uczulenie na gluten miała? :conf used: Przestane jej dawać, zobaczymy. Tylko śniadanie w ukryciu będę musiała jeść, bo jak widzi chlebek, to się trzęsie

Moja gwiazdka przestała lubić kąpiele. Zaczęło się od dnia kiedy włożyliśmy ją do dużej wanny

Słucham sobie RMF BABY

Luiza

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-12-17 o 21:26
Stary 2010-12-17, 21:28   #3384
panna migotka
Rozeznanie

aaa i nabyłam 2 książeczki z serii obrazki dla maluchów i potwierdzam, że są rewelacyjne, Wiktorek też
Stary 2010-12-17, 21:37   #3385
djerba
Wtajemniczenie

bydgoszczanka - co to za rmf ? jakiegoś linka możesz podać?
Stary 2010-12-17, 22:24   #3386
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
bydgoszczanka - co to za rmf ? jakiegoś linka możesz podać?

http://www.miastomuzyki.pl/radio,43,baby Proszę

Radio Zet też ma piosenki dziecięce - ZET KIDS

http://www.radiozet.pl/externals/onl...anal_kids.html

Luiza

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-12-17 o 22:32
Stary 2010-12-17, 22:45   #3387
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Powiedz, jakie efekty są. Ja smaruję bliznę Lusi tą maścią, podobno jest super.
U mnie ok. Blizna miękka, bez zgrubień. Wszystko fajnie.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 23:01   #3388
Darianna25
Zakorzenienie

Olcia właśnie zasnęła ale przed zaśnięciem zawsze jest walka o leżenie na plecach.Co ją położe na pleckach ta fik i już jest na kolankach i ćwiczy zawzięcie przód-tył.Znudziło to się jej po kilku razach kładzenia na plecy to przewrócila sie na bok ,ręką podparła i se siadla i zaczela grysc łózeczko.Pierwszy razA mój mąż w pracy i nie zobaczył
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zęby.jpg (105,6 KB, 61 załadowań)

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-17, 23:18   #3389
panna migotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Olcia właśnie zasnęła ale przed zaśnięciem zawsze jest walka o leżenie na plecach.Co ją położe na pleckach ta fik i już jest na kolankach i ćwiczy zawzięcie przód-tył.Znudziło to się jej po kilku razach kładzenia na plecy to przewrócila sie na bok ,ręką podparła i se siadla i zaczela grysc łózeczko.Pierwszy razA mój mąż w pracy i nie zobaczył
wow! To juz super osiągnięcie
Stary 2010-12-18, 09:34   #3390
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Hej dziewczyny, tak sobie podczytuję tylko, nawet pisać mi się nie chce, z mężem nie gadamy od wtorku i nie wiem co zrobić z Wigiliami. Do du.py z tym wszystkim.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości