|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Drożdże - wątek dla pijaczek tego pysznego sposobu na piękne włosy......;)
Ja właśnie się raczę, a w lodówce jeszcze trzy kostki babuni! Okres się zbliża, a na twarzy jeszcze żadnej krostki, dawno tak nie było
|
|
|
|
#2222 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Drożdże - wątek dla pijaczek tego pysznego sposobu na piękne włosy......;)
|
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2364013 0]Dziękuję, kochana!
Dzisiaj nawet nie miałam problemów z wyjęciem z lodówki drożdży, przed oczyma stawały mi Twoje pogróżki.. Podziałało [/QUOTE]niezamaco![]() w takim razie wizualizuj sobie moje pogróżki codziennie ![]() u mnie ostatnio przysypało i w moim ulubionym sklepiku brakuje drożdży muszę dziś odwiedzić biedrochę, bo kolejnej przerwy w piciu nie zniosę
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie pijaczki
![]() ostatnio spotkalam sie z jakas maska z drozdzy ze dziewczyny sobie robia na wlosy nie wiecie nic o tym? co daje taka maska?robila ktoras moze? no to zdrowko wlosow
|
|
#2225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pwoiem zdarzyło mi się o nich zapomnieć lub nie meić na to czasu ale te 5 razy na tydzień to pijęa co do maseczki to chodzi o tą domowej roboty?? (jest też do kupienia z Bingo, ale nie wiem jak ze składem) Ja kiedyś zaczęłam stosować maseczke z drożdży na włosy ale że było to ciezkie w aplikacji (tzn na skórę głowy) i lało się po szyi albo byo za tępe to zrezygnowałam. Podobnie jest z maseczka z drożdży do twarzy, albo wychodzi zbyt lejąca albo zbyt tępa
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
tak chodzi o ta swojskiej roboty
ale podejrzewam ze ona ma dzialanie wysuszajace i chyba polecana jest osobom z problemem przetluszczania
|
|
#2227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale że ma też witaminy to wiesz... też dobrze. No ale po kilku próbach się zniecheciłam
|
|
#2228 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam kłopotliwe pytanie , czy Was po tych drożdżach nie bierze na gazy? xd
Ja to zauważyłam po wypiciu , a zabiłam je tzn . zalałam wrzątkiem więc powodu nie znam... wolałabym żeby to się nie powtarzało ,chodzę do szkoły i wolałabym nikogo w klasie nie zaskakiwać swoimi zdolnościami
|
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Twoje pytanie - jak najbardziej zrozumiałe nie wiem jak u innych
|
|
#2230 |
|
Konto usunięte
|
Nie, nie mam takich sensacji.
Tyle że jestem wege, więc może to mi coś pomaga? Kiedyś, cholera głupio się aż przyznać , zdarzały mi się gazy, na szczęście nie takie głośne czy uporczywe zapachowo dla otoczenia. Obecnie nie mam takich problemów
|
|
|
|
#2231 |
|
Wtajemniczenie
|
mi też się nie przytrafiają takie sytuacje, wszystko bezproblemowo. Maski nigdy nie robiłam. jakoś nie widzę tego. Właściwie miałam kilka miesiecy przerwy w piciu drożdży, ale sporo ostatnio chorowałam i okropnie przetłuszczają mi się wlosy. Suplementy jakoś mnie nie przekonuja więc wracam do kuracji drożdżowej.
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
też nie mam problemów z żołądkiem
ani z paszczą drożdże piję w sumie tylko po to żeby dały kopa moim włosom )
|
#2233 |
|
Konto usunięte
|
Rozumiem Cię
![]() Moje włosy w końcu dostały porządnego kopa. Jeśli utrzyma się takie tempo, jakie im narzuciłam w ostatnim czasie, to jednak doczekam się włosów do kolan na długo przed starością
|
|
|
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2372631 2]Rozumiem Cię
![]() Moje włosy w końcu dostały porządnego kopa. Jeśli utrzyma się takie tempo, jakie im narzuciłam w ostatnim czasie, to jednak doczekam się włosów do kolan na długo przed starością [/QUOTE]a co oprócz drożdży jeszcze stosujesz?? Moim przydałby się kop, choć się staram to jednak ruszyć się nie chcę ![]() A bede musiała i tak sporo końcówek uciać ![]() Właśnie kubek drożdżowej ambrozji mi stygnie
|
#2235 |
|
Konto usunięte
|
Nie masz już do czego ambrozji przyrównać? Też trafiłaś
Stosuję.. od cholery wszystkiego. Tak w pigułce: * Wiadome już tutaj drożdże. * Zioła (pokrzywa, skrzyp polny), w ilościach zdecydowanie nieśladowych, bo 1,5 litra naparów dziennie.. * Ogólnie w miarę zdrowa dieta.. jak na roztrzepaną studentkę przystało. * Olej rycynowy: raz w tygodniu sam, raz w mieszance "co z szafki uda się wygrzebać". * Olej kokosowy co 2-3 dni. * Nafta kosmetyczna co 2-3 dni. * Płukanki ziołowe co 2 dni z recyclingu po naparach. * Zazwyczaj myję włosy odżywką, olej rycynowy i naftę zmywam łagodnym szamponem. Wszystko to z troski o nieniszczenie się końcówek włosów. * Nieczęsto chodzę w rozpuszczonych włosach, zazwyczaj noszę warkocz albo upinam w kok. Włosy są wówczas lepiej chronione od wiatru i mojego zabiegania.. Jak coś mi jeszcze się przypomni, dopiszę
|
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2372810 0]Nie masz już do czego ambrozji przyrównać? Też trafiłaś
Stosuję.. od cholery wszystkiego. Tak w pigułce: * Wiadome już tutaj drożdże. * Zioła (pokrzywa, skrzyp polny), w ilościach zdecydowanie nieśladowych, bo 1,5 litra naparów dziennie.. * Ogólnie w miarę zdrowa dieta.. jak na roztrzepaną studentkę przystało. * Olej rycynowy: raz w tygodniu sam, raz w mieszance "co z szafki uda się wygrzebać". * Olej kokosowy co 2-3 dni. * Nafta kosmetyczna co 2-3 dni. * Płukanki ziołowe co 2 dni z recyclingu po naparach. * Zazwyczaj myję włosy odżywką, olej rycynowy i naftę zmywam łagodnym szamponem. Wszystko to z troski o nieniszczenie się końcówek włosów. * Nieczęsto chodzę w rozpuszczonych włosach, zazwyczaj noszę warkocz albo upinam w kok. Włosy są wówczas lepiej chronione od wiatru i mojego zabiegania.. Jak coś mi jeszcze się przypomni, dopiszę [/QUOTE]wow ![]() 1. a ile pijesz drożdży bo nie doczytałam?? ja ok 5-7 razy w tygodniu (czasem jestem tak zaganiana że albo zapomne albo nie mam czasu 2. a ziółka...wow, to ile to w torebkach? jakby tak przeliczyć? czy pijesz susz?? Ja kiedyś piłam pokrzywę kilka m-cy, skrzypokrzywę kilka m-cy no i... nie zauważyłam działania na włosach ![]() 3. te płukanki ziołowe po recyclingu to jak to?? te torebki herbatek które piłaś parzysz jeszcze raz?? 4. ja oleje różne + nafta stosuję 1-2 w tyg, ale to dla "nawilżenia" włosów a na Ciebie działają na porost??5. Hm z tym myciem odżywką to ja próbowałam, dla mnie musi się pienić przy myciu ale jeśli nie nakładam olei to robię tak: emulsja glorii na włosy a od skóry głowy myję szamponem![]() 6. Co do fryzury.. ja częśto chodze z rozpuszczonymi (kiedys nigdy) i możliwe że od tego niszczą mi sie włosy po bokach zwłąszcza jak wpuszczam włosy w kurtkę itp ![]() a tak mi wygodniej... ale chyba nie moim włosom, muszę się pobawić z warkoczami ![]() a co do drożdży... dla mnie naprawde nie są złe jeśli są z mlekiem a im wiecej mleka tym lepiej
|
#2237 |
|
Konto usunięte
|
Ad. 1
Jeśli nie zapomnę dokupić dostawy, pijam codziennie, początkowo 1/4 kostki, teraz po 1/3 kostki ![]() Ad. 2 Pokrzywę sama zbierałam, susz. Skrzyp kupuję w zielarskim na sypko. Każdego ziółka po 3 łyżki stołowe, czyli ok. 1,5 litra naparów wychodzi. Ad. 3 Jak odcedzam zioła, nie wyrzucam ich, ale przekładam do szklanki i odstawiam w bezpieczne miejsce, żeby pseudo-porządni lokatorzy nie zrobili z nimi porządku. Po 2 dniach zaparzam te resztki w litrze wrzątku - taki recycling ![]() Ad. 4 Wyczytałam gdzieś, że mogą działać. Dlatego też w to zainwestowałam ![]() Czuję się jak po wywiadzie, jakieś jeszcze pytania?
|
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2373034 0]Czuję się jak po wywiadzie, jakieś jeszcze pytania?
[/QUOTE]![]() a od dawna to wszystko stosujesz?? Ja oleje od.. kilku miesięcy, drożdże od 3 m-cy, przewinęły sie już rózne wcierki, wax a włosy stoja w miejscu... 1cm/na miesiac a u Ciebie?? Ponoć rosną prze-przyzwoicie
Edytowane przez Smerfetkaa Czas edycji: 2010-12-12 o 20:44 |
|
|
|
#2239 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Doczekać się nie mogłam, i zmierzyłam włosy zdaje się 4.12.. Tak, to było w 16 dni po przed-pełniowym ścięciem włosów. 19.11 obcięłam końcówki, włosy miałam wówczas długości 52cm. A 4. grudnia byłam w szoku i euforii na raz, bo jak nie mierzyłam, wychodziło mi 55,5cm. Czyli przyrost 3,5cm/16dni. Intensywne dbanie o włosy zaczęłam jakoś z 3 miesiące temu. Przez pierwszy miesiąc oprócz efektów wizualnych nie uzyskałam nic więcej. W drugim narzuciłam nieco większe tempo w robieniu wcierek, zwiększyłam racje ziołowe. Ruszyło powoli. Dopiero teraz mogę powiedzieć, że moje włosy się rozkręciły
|
|
|
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2373094 8]Prze-przyzwoicie
Doczekać się nie mogłam, i zmierzyłam włosy zdaje się 4.12.. Tak, to było w 16 dni po przed-pełniowym ścięciem włosów. 19.11 obcięłam końcówki, włosy miałam wówczas długości 52cm. A 4. grudnia byłam w szoku i euforii na raz, bo jak nie mierzyłam, wychodziło mi 55,5cm. Czyli przyrost 3,5cm/16dni. Intensywne dbanie o włosy zaczęłam jakoś z 3 miesiące temu. Przez pierwszy miesiąc oprócz efektów wizualnych nie uzyskałam nic więcej. W drugim narzuciłam nieco większe tempo w robieniu wcierek, zwiększyłam racje ziołowe. Ruszyło powoli. Dopiero teraz mogę powiedzieć, że moje włosy się rozkręciły [/QUOTE]![]() ja oprócz drożdży to już nic nie pijam, wcierek nie wcieram bo nie mam kiedy, ten rok mam zawalony obowiazkami ale potem.. też sie za to wezmę.. ostro ![]() co do ziółek, jeśli chodzi o drożdże to sie tego nie obawiam ale po ziółkach ponoć nie tylko włosy na głowie mogą sie wzmocnić i to mnie zniechęca ![]() przy drożdżach tej obawy nie mam jakoś...
|
#2241 |
|
Konto usunięte
|
Pewnie chodzi Ci o te włosy na rękach i nogach? Fakt, te też nieco szybciej mi rosną
|
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2373734 4]Pewnie chodzi Ci o te włosy na rękach i nogach? Fakt, te też nieco szybciej mi rosną
[/QUOTE]no właśnie
|
#2243 |
|
Konto usunięte
|
Ach, nie ma środka doskonałego. Coś za coś
|
|
|
|
#2244 |
|
Wtajemniczenie
|
Nieprzyjemne dolegliwości mi przeszły
![]() ostatnio mam jakieś 'lepsze' włosy ale nie jestem w stanie określić od czego , od drożdży ? wątpię , pije dopiero jakiś 4-5 dzień |
|
|
|
#2245 |
|
Konto usunięte
|
To na pewno nie od drożdży
|
|
|
|
#2246 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Dołączam się do Was, bo od jakichś 2 tygodni piję sobie drożdże z mlekiem. Sam pomysł oczywiście wzięłam głównie z tego wątku ![]() (niestety jest tyle stron, że jeszcze nie zdążyłam wszystkiego przeczytać ale nadrobię )Dużo osób narzekało na smak owego wywaru. Dla mnie jest naprawdę znośny, ostatnio wreszcie wyczaiłam proporcje i stwierdziłam, że smak ma w sumie całkiem dobry. Ale może to dlatego, że drożdże zawsze mi smakowały. Kiedyś jak byłam mniejsza to mnie podkusiło, spróbowałam surowych i strasznie mi posmakowało. Nieco później dowiedziałam się, że nie wolno tak sobie wcinać surowych drożdży i do dziś mnie ten fakt wkurza Bo z chęcią czasem bym sobie urwała kawałeczek i zjadła na surowo. Dla niektórych to pewnie abstrakcja - w końcu drożdże mają baardzo charakterystyczny smak i niestety zapach, co wielu ludzi odrzuca...
|
|
|
|
#2247 |
|
Konto usunięte
|
Masz rację, abstrakcja kompletna
|
|
|
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
jesli wypije drozdze po 3 godzinach od zaparzenia czyli juz sa zimne to czy traca swoje wartosci????
czasem zdarza mi sie tak zrobic poprostu zapominam
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja ostatnio albo trafiłam na jakąś smaczną babuniowa partię, albo polubiłam drożdże yeeeeeeeee byłoby bosssssko
|
|
#2250 |
|
CORELIPS
|
dziewczyny, a czy zdajecie sobie sprawę, że drożdże są niesamowicie niekorzystne dla naszego układu pokarmowego? obciążają go... przerwałąm kurację mimo braku konkretnych efektów ubocznych właśnie po doinformowaniu się... dla włosów wszystko - ale najpierw najpierw musiałabym usłyszeć osobę, która po 2 tygodniach (dajmy na to dwóch, a co!) zauważyła różnicę w strukturze rosnących włosków
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

muszę dziś odwiedzić biedrochę, bo kolejnej przerwy w piciu nie zniosę