|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
a można whisky innym % zastąpić? bo whisky nie specjalnie mi wchodzi. Wczoraj troszkę podrinkowałam, ![]() bydgoś, przypomnij, prosze, bo mi umknęło, jaki macie samochód i co się popsuło? Cytat:
|
||
|
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
justin, zapomniałam napisać, że bosko wyglądasz,
a komplecik zimowy - zazdroszczę ałła, lea, mamy Renault Scenic. No właśnie nie wiadomo co poszło. Mąż pojechał do sklepu i już nim nie wrócił. Może to być pompa paliwowa, albo coś z elektroniką ( takie przypuszczenia ).
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-12-18 o 21:17 |
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
Przepis na ciasto...
![]() A czy można whisky zastąpić wódką, wiśniówką albo innym szampanem?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3424 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W ogóle dziękuję dziewczyny wszystkie za słowa otuchy Cytat:
![]() A pomysł fajny bardzo Cytat:
![]() To tak jak Agu dzisiaj rano 9:30-11, aż na zegarek w szoku patrzyłam, potem na spacerze ciutkę, a o 16 jak padła to budziłam zołzę o 18, bo bałam się że wstanie o 22 i będzie pół nocy szaleć I tak skubana niedawno usnęła dopiero. Cytat:
Cytat:
No to szybkich zębali życzę Ciekawe pytanie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co prawda karmienie łyżeczką utrudnione, bo skubana kręci głową na wszystkie strony, tak świat chłonie Cytat:
![]() A mała tak potwornie się ślini (normalnie jak bokser |
|||||||||
|
|
|
#3425 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23858117] Zawsze gdy coś takiego słyszę mam wrażenie, że to takie pitolenie coby więcej kasy od rodzica wyciągnąć ![]() [/QUOTE] tez sobie tak pomyślałam
|
||
|
|
|
#3426 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja - u mnie bo wchodzenie na to Twoje piętro by mnie zabiło
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3427 | |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczor babeczki,
ogarnelam Was na szybko bo jestem po dwoch dniach spotkan rodzinnych i mam dosyc. Jedno powiem, jeszcze nie wigilia a tesciowa przemowila ludzkim glosem ![]() Wczoraj pojechalismy do niej mocno pokloceni z mezem i napiecie bylo tak duze, ze az sie trzeslam a ta wziela mnie na strone, pogadalysy, pocieszyla i przytulila... Velluto, bedzie dobrze, zobaczysz. Nie martw sie... Szaja, buziak dla Ciebie, moj maz tez zdurnial. Nie wiem co mu jest, co go gryzie ale mam dosc. Bratkus, ale Bogus super rwie sie do nauki ![]() Kardashi, Blanka super bryka z pieskiem ![]() Cytat:
a Stefek juz ma rezerwacje? Jest kolejka? Sliczny chlopaczek Wyroby Szaji cudne... Lea, na poczte ! ![]() Milej nocy
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3428 |
|
Zakorzenienie
|
taaa a w tych dzieciowych to dopiero śmietnik
![]() Velluto-tak,miałam robione usg z biopsją i taki werdykt,ale póki łagodne to nie muszę się spieszyć.Na razie kontrole co jakiś czas a jak przestanę karmić to wyciąć.ale jak mam tyle czasu to jeszcze pewnie się skonsultuję . |
|
|
|
#3429 |
|
Konto usunięte
|
Moja koleżanka miała mega guza na tarczycy, nie kazali wycinać, tylko miała tam alkohol wstrzykiwany (reakcja organizmu - kaz mega dzień po
), po kilku sesjach (kilka miesięcy to trwało) guz znikł.
|
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23858117]
A mała tak potwornie się ślini (normalnie jak bokser Mój bokser się tak nie ślini jak Lusia Rakotwórcze puzzle Piankowe maty dla dzieci w kształcie puzzli to jedna z najbardziej popularnych i najczęściej kupowanych zabawek. Tymczasem ostatnie badania wykazały, że są one silnie toksyczne. Formamidy, których używa się do zmiękczania pianki mat są żrące, rakotwórcze i mogą być śmiertelnie niebezpieczne. "To rozpuszczalniki, niebezpieczne pozostałości z procesu produkcji. Dzieci absolutnie nie powinny mieć z nimi kontaktu, tymczasem mogą być przez nie wchłaniane w trakcie zabawy. Maluchy są narażone na kontakt z formamidami zarówno poprzez dotyk, jak i powietrze.” – ostrzega toksykolog Alfred Bernard. Belgia wprowadziła już zakaz sprzedaży piankowych puzzli i nałożyła kary na sprzedawców, którzy dopuszczą do pojawienia się ich na półkach sklepowych. Zakaz ma wkrótce objąć wszystkie kraje Unii Europejskiej. W listopadzie wycofano już z rynku plastikowe butelki dla niemowląt zawierającego bisfenol A. Badania wykazały bowiem, że związek ten może zagrażać zdrowiu dzieci. http://dzieci.pl/breedingAid,1295782...puticaid=6b716
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-12-18 o 21:57 |
|
|
|
#3431 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja-a to ciekawe
a gdyby tak se co wieczór golnąć ... dzięki za info,będę zgłębiac temat Ciekawe czy to o wszystkie piankowe chodzi? czy tylko te "śmierdzące":rolleyes : |
|
|
|
#3432 |
|
Konto usunięte
|
annLee, no golnięcie to mało :d musi być w guza wstrzyknięcie
![]() Moje puzzle nie śmierdzą |
|
|
|
#3433 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moje puzle też nie śmierdzą. Swoją drogę to jest chore, rakotwórcze puzle, zanieczyszczony vigantol, rtęć w szczepionkach i ich wycofywanie... Bydgosiu, przepis na ciasto super Justin pięknie wyglądacie, a rękodzieła Szaji naprawdę świetne!! a Ty coś pisałaś ostatnio o odchudzaniu, ciekawe z czego chcesz się odchudzac ![]() Cytat:
chciałam mieć wesele w górach wogóle zawsze mówię, że we mnie płynie góralska krew (chociaż moi rodzice to śląsk + szczecin )co do facetów to w sumie w kłóceniu sie nie mam doświadczenia, bo zdarza się nam to bardzo rzadko, ale może usiąść przy kawie i dobrym ciachu i szczerze pogadać jeszcze przed świętami? Zrobić sobie jakiś małżeński rachunek sumienia i może do Waszych mężów dotrze, że coś nie halo jest?nie wiem, ale życzę Wam z całego serca, byście odnalazły z nimi wspólny język. U nas ciągle na tapecie babcia w szpitalu, wiec wybaczcie moja nieobecność. Jutro jedziemy do szpitala uczyć się podawania jedzenia przez sondę. Było już lepiej, ale znów coś nie tak. Wrzucam zdjęcie z telefonu, cobyście o Szczepanku nie zapomniały
|
|
#3434 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki poważny facecik ![]() Moje puzzle troszkę śmierdziały, ale się wywietrzyły Wyrzucić mam??Spódniczka Lusi.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-12-18 o 23:06 |
|
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy uzywacie jeszcze karuzel nad łózeczkiem?
Ja mam jeszcze zamontowana ale Olcie mało interesuje.Bawi sie tylko w włączanie i wyłacznie. U mnie 22.15 a Olcia hasa w lózeczku jeszcze.Wyspała sie do 21.00 to teraz się spać nie chce. |
|
|
|
#3436 |
|
Rozeznanie
|
jeeeeej, dziekuje pieknie Kobitki za tak milusie komentarze!!!!
a co do kilogramow - 6 do zrzutki, mam 161 i 59 a zawsze bylo 53, dosc rownomiernie tyje i chudne, moze dlatego takie wrazenie - po ciuchach widac - w moje najfajniejsze bluzki i spodnie jeszcze nie wchodze ![]() Araczki - w Twojego Malża tez baran pacnal?? co z chlopami, przedswiateczna goraczka?? aaaa Stefus juz Malvinkowy - prosze bardzo , bedzie nie tak daleko do tesciowej, hihia i wczesniej pytalas o sufit panelowy - taaa, tu w kazdym pokoju ![]() Kafunia - Szczepanek cudenko Oj, z tymi puzzlami to lekka kicha, jak moga robic cos takiego dla dzieciakow, szok, ja nie kupilam jezszce i chyba sobie odpuszcze ![]() Bydgosiu - cudna spodniczka, bedzie panna, ze hej No i ten przepis na ciasto rewelka! Kobietki,a moze pstrykniemy - kazda z nas fotke swojego Smyka w wigilje, wyslemy to do jednej kobity, niech to zlepi i beda nasze dzieciaczki mialy wspolna fote swiateczna...pewnie i tak bedziemy robic fotki na swieta, co myslicie?
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas jeszcze wisi, ale bez melodyjki, bo dzięki tej części wisiała nisko i Lusiasiedząc sobie łapała za zabawki. I raz całość spadła
![]() Cytat:
Dobranoc babki
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
witam pózną pora
![]() bydgos ciasto rewelka ![]() ![]() klask i: dal dzieciaczków za nowe umiejetnosci nie wiedziałam nic ze wycofywuja 5w1 podałam mlodej kaszke jabłkowo gruszkowa i miała zielona kupe ale teraz nie wiem czy sie zielona nie zrobiła utleniajac sie Ami sie skupkowała jak spała kurde moje tylko na poczatku brzydko pachniały ale teraz nie a ja jeszcze zamówiłam wiecej ciekawe czy to nie sciema co do zdiec to ja jestem za ![]() -------------------------------------------------------------- u nas kolejna noc do ...... młoda woli na czworakach stac niz spac z upływem 7 miesiaca wszystko jej sie pomieszało a i musze sie pochwalic spiewam jej piosenke raz rybki w morzu brały slub i klaskam a dwa razy rekami potem 2 razy w uda potem znów klaskam rekami potem udaje ze woda chlupie patrze dzis rano a mloda klaszcze w rece a potem w uda oczywiscie nie tyle samo razy jak w poniedziałek bedziemy sie bawic nagram i pokaze (jutro jestem na roczku bryyyyyy)no straszna gaduła sie z niej zrobiła miele tym jezorkiem ![]() slini siee tak straszliwie ze sliniak musi byc a przeciez ja dumna ze mloda bezslinowa ![]() Lea ja tez w tym roku zapomniałam o kartkach musze koniecznie w poniedziałek isc wysłac nic lecem pod prysznic i nyny bo znów mloda mnie wczesnie obudzi dobranoc papa
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
Przepis superowy
Kurde moje puzzle na początku śmierdziały- teraz nie- też nie wiem wyrzucić czy co? Może trzeba było dywan kupić a nie puzzle Szaja, Siala będzie dobrze Karuzela ściągnięta jakiś miesiąc temu nie interesowała już. Byliśmy dziś na ostatnich zakupach świątecznych- chyba ostatnich jestem na kupnie stanika- albo i dwóch- mierzyłam boskie ale jak dla mnie trochę za drogie- niestety w moim rozmiarze mały wybór jest gdziekolwiek (65H) U nas w mieście np twierdzą że wystarczy wziąć większy obwód i miska może być mniejsza ![]() Jak wrócę do pracy z wychowawczego to sobie zaszaleję z drogą bielizną- tak sobie obiecałam
|
|
|
|
#3440 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() czyli nie taki diabeł straszny jak go malują ![]() dzieki Cytat:
![]() a Ty bedziesz wycinać same guzki, czy całą tarczycę? biopsja bolała? [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23858459]Moja koleżanka miała mega guza na tarczycy, nie kazali wycinać, tylko miała tam alkohol wstrzykiwany (reakcja organizmu - kaz mega dzień po ), po kilku sesjach (kilka miesięcy to trwało) guz znikł.[/QUOTE]fajna kuracja ale najważniejsze, że skuteczna!Cytat:
Cytat:
no jakże mogłybyśmy zapomnieć super chłopak! to chyba na karnawał? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dlatego ja kupuję bieliznę na allegro, moja ulubiona firma to freya ![]() --------------- właśnie skończyłam sprzątać kuchnię jest błysk wyszorowałam wszystko łącznie z butelką na płyn do mycia naczyń a Wy jakie "dziwne" rzeczy myjecie/sprzątacie? ![]() dobrej nocy Edytowane przez velluto Czas edycji: 2010-12-19 o 01:01 |
|||||||
|
|
|
#3441 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny - chyba was nadrobiłam
![]() dziekuje raz jeszcze za słowa pocieszenia - juz mi lepiej od wczoraj mam meża - i nastał chaos wreszcie soś sie dzieje w domu![]() młoda zachwycona tatą i odmawia spania w dzien bo przecież szkoda , jak można sie bawic ![]() Miałam wczoraj ambitny plan uspienia małej w łóżeczku i usneła po godzinie ale w naszym łóżku ![]() masakra jakaś - wiem nikt nie mówił że bedzie łatwo , ale kurka wytrwała jest ... ja skapitulowałam po godzinie . odłożyłam ją do łóżeczka a ta patrzy na mnie z taką miną i zaczeła gadac , jak by chciała powiedziec - mamo dlaczego ![]() usneła na piec minut po to żeby za chwile sie obudzic z dzikim marudem albo rykiem - wcale jej nie zostawiłam , siedziałam obok , śpiewałam , nuciłam , trzymałam za rączke a ta i tak nie chciała usnąc tylko darła ryjka - miałam byc konsekwentna i wytrzymałam godzine - po godzinie w koncu położyłam w naszym łóżku i usneła natychmiast upewniwszy sie gdzie jest... wygrała bitwe ale nie wojne dziś próbuje znowu - jest cudowna ale zaczeło mnie meczyc spanie z nią ... wiem że jak bede sie poddawac to ona bedzie to wykorzystywac eh zobaczymy ..justin- super fotki darianna - gratki za nowe umiejetności ![]() djerba - kobieta to naprawde sucz - gdyby to na mnie trafiło , usłyszała by pare słów , a małej czasem może sie samo oczko unormowac czesto dzieciaczki tak mają nie martw sie .zmien okuliste
|
#3442 |
|
Zakorzenienie
|
witam.
na razie nie mam czasu nadrabiać czytania. wpadam tylko powiedziec, że: Ewcia kończy dziś pół roczku!!! z tej okazji otwieramy barek i lodówkę, proszę się częstować ![]()
|
|
|
|
#3443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co masz w barku
|
|
#3444 |
|
Zakorzenienie
|
i wiadomość dnia:
własnie odkryłam 3 ZĄBEK!!! (górna lewa jedynka) szok, bo obstawiałam, że wylezą dolne dwójki, już nawet prześwitują, a tu znów niespodzianka nocka była trudna, to pewnie wtedy się przebijał ![]() a w barku whisky, winka jakieś, szampan się znajdzie
|
|
|
|
#3445 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3446 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja poprosze cos mocniejszego, bo za nami zmarudzona nocka Cytat:
![]() ![]() ------------------------------------------------ U nas nocka na 'jako tako'. Nad ranem byl juz marud, ale dzis warte objal moj Malz, wiec ja troche pokimalam dluzej.... sypie sniezek, mielismy do kosciolka jechac, ale ze wczoraj zahulalismy do 2 przed tv to dzis ciezko bylo doopska podniesc ![]() na spacerek za to towarzycho wytargam, wczoraj malz skopal mi zada w scrabble, boszeeee jak dawno nie gralismy, pod choinka bedzie nowy monopoly z terminalem na karte kredytowa ), hehedzis standardowo ogarne lazienke, za okna w sumie sie nie zabieram, pobieznie przejade, od wtorku ostre gotowanko, pieczonko
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
||
|
|
|
#3447 | ||||||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
powiedz mi, któruy model polecasz z all, z tej freyi?? potrzebuje czegos usztywnianego, wygodnegoCytat:
![]() Cytat:
super!!gratki ![]() Cytat:
![]() dobry ![]() u nas noc dłuuuuuga- skończona w moim łóżku..ile razy można kurka wstawać??? i tak czuję się jak zombie, na razie A ma pierwsza drzemkę, zobaczymy jak długo ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#3448 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i superancko,ze macie już kolejny ząbek Cytat:
ekstra ze w tych poradnikach,gazetach,ksią żkach wszystko jest takie proste i sie udaje...w zyciu jednak bywa zupelnie inaczej,i ciezko sie z tym czasami pogodzic.. jesli wieczorem zasypia przy piersi...to jak go przestawie na butle(co nie wiadomo kiedy nastapi)to nie wiem jak go uśpie,skoro on,bujanie,kołysanie,spie wanie itd ma głęboko w ...poważaniu.. miłej niedzieli kobitki... ps.nasze auto wczoraj odmowilo posłuszenstwa...jestem zalamana
|
|
#3449 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam Was!
Słucham sobie Manna w radiu. Jaki on ma głos. Cytat:
Cytat:
Super wyglądacie. ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23856514]Tymek już cały pokój umie migiem przemierzyć czworakująco-pełzająco. wystarczy dobra zachęta. Najszybciej się uwija jak Maksiu wysypie z pudełka puzzle. [/QUOTE] U nas tak samo, tyko najlepiej działa telefon, nawet na największego maruda. Zawsze podejdzie Cytat:
No właśnie tak mi się wydawało z tymi określeniami. |
|||
|
|
|
#3450 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam kilka z freyi i nie dosc, ze sa sliczne to jeszcze super podtrzymuja i modeluja biust |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

W poniedziałek będzie sprawdzany. I chyba dopiero po nowym roku zrobimy, bo pewnie sporo kasy trza będzie szykować 
a można whisky innym % zastąpić? bo whisky nie specjalnie mi wchodzi. 

a komplecik zimowy - zazdroszczę 
Wy nik zobacze wieczorem, jakie mazy pozostawiałam
rano 9:30-11, aż na zegarek w szoku patrzyłam, potem na spacerze ciutkę, a o 16 jak padła to budziłam zołzę o 18, bo bałam się że wstanie o 22 i będzie pół nocy szaleć
Nigdy wczesniej to sie nie zdarzylo.

klask i:
- gdyby to na mnie trafiło , usłyszała by pare słów , a małej czasem może sie samo oczko unormowac czesto dzieciaczki tak mają nie martw sie .zmien okuliste