Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 cz.III - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-18, 21:12   #3421
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Na razie marne szanse. Trzeba auto do komputera podłączyć, bo wg. mechanika wszystko jest ok W poniedziałek będzie sprawdzany. I chyba dopiero po nowym roku zrobimy, bo pewnie sporo kasy trza będzie szykować

Przepis na Najlepsze Na Świecie Ciasto Świąteczne

Składniki:
  • 1 kostka masła,
  • 2 szklanki cukru,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 4 jajka,
  • 1 szklanka suszonych owoców,
  • 1 szklanka orzechów,
  • sok cytrynowy,
  • proszek do pieczenia,
  • 3-4 szlaneczki dobrej whisky

Sposób przygotowania:
przepis genialny! a można whisky innym % zastąpić? bo whisky nie specjalnie mi wchodzi.
Wczoraj troszkę podrinkowałam, wpadł nasz dobry kumpel, wrócił po 4 miechach z usa, to trzeba było mu przywitanie odpowiednie zgotować.

bydgoś, przypomnij, prosze, bo mi umknęło, jaki macie samochód i co się popsuło?

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
A ja, zanim doczytalam do konca, chcialam sie upewnic czy tego whisky to nie powinno byc 3/4 szklanki, bo 3-4 to chyba za duzo
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 21:13   #3422
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

justin, zapomniałam napisać, że bosko wyglądasz, a komplecik zimowy - zazdroszczę Mały też super

ałła,

lea, mamy Renault Scenic. No właśnie nie wiadomo co poszło. Mąż pojechał do sklepu i już nim nie wrócił. Może to być pompa paliwowa, albo coś z elektroniką ( takie przypuszczenia ).

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-12-18 o 21:17
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 21:16   #3423
Siala_Bala
Zakorzenienie

Przepis na ciasto... najlepszy
A czy można whisky zastąpić wódką, wiśniówką albo innym szampanem?

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 21:25   #3424
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Jaatkaa85 Pokaż wiadomość
e tam, do wigilii sie zagoi... Na pewno sie pogodzicie.
My z mezem kłóciliśmy sie na poczatku, jak sie Wojtek urodził, była masakra. Teraz dajemy sobei na wstrzymanie i nawet cichych dni nie ma. Zwykel to ja prowokowałam kłótnie, chyba jakiś baby blues miałam, ale juz przeszło...
Na pewno się wam dobzre wszystko ułoży.
Mówisz?
W ogóle dziękuję dziewczyny wszystkie za słowa otuchy

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość

A dziś wzieliśmy sie wszyscy do roboty i juz mam umyte 2 okna-umyłam te najbrudniejszeWy nik zobacze wieczorem, jakie mazy pozostawiałam
Mąż odkurzyl cały dom, córcia powycierała kurze.Po południu zabiore sie za łazienkę.No i zostanie jeszcze parter-kuchnia i ubikacja-ale to powoli w tygodniu sobie zrobię.
W czwartek tylko kurze powycieramy i odkurzymy i bedzie w miarę posprzatane.

A o chrzcinach wam jeszcze nie pisałam.
Bedziemy robić w Wisle.Teściowej szefowa ma tam mały pensjonat i wynajmujemy go na Wielkanoc.Spędzimy tam święta i przy okazji ochrzcimy Olę.Podobno jest tam taki drewniany kościółek i teściowa załatwiła juz wszystko z księdzem.
Jeszcze o jedzeniu musze pomyśleć.Chyba jakąś kucharkę będzie trzeba wynając na same chrzciny.
Moze macie kogoś sprawdzonego z okolic Wisły?
Przyjedź mi umyć okna
A pomysł fajny bardzo

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Szajka - może powinnyśmy razem gdzieś wyjechać? Ja mojemu wczoraj powiedziałam, że gdybym wcześniej wiedziała jakim jest szczeniakiem to bym dziecka z nim nie płodziła ani za mąż nie wychodziła..
no i już się zaczęła gadka, że on się wyniesie do babci i że mi zostawi to mieszkanie.. a ja go wcale nie chcę bo to mieszkanie jego matki, więc on ma do niego prawo większe niż ja.. ja mam swój pokój u rodziców..
Kurna, że ja taka ślepa byłam :[
To co, gdzie mieszkamy? u ciebie czy u mnie?

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość

nadal ma 2 drzemki 10-12/13 i 16-18
0d 20 spanie nocne
To tak jak Agu dzisiaj rano 9:30-11, aż na zegarek w szoku patrzyłam, potem na spacerze ciutkę, a o 16 jak padła to budziłam zołzę o 18, bo bałam się że wstanie o 22 i będzie pół nocy szaleć I tak skubana niedawno usnęła dopiero.

Cytat:

dawała któraś z Was już kaszę jakąs oprócz manny czy jaglanej?
moja obie te bardzo lubi,zastanawiam się nad gryczaną czy jęczmienna?

i któraś pytała o soczewicę-strączki ciężkostrawne ,w 2r.ż czyli po 1 urodzinach można próbować
Daję nestle zdrowy brzuszek z lipą 5 zbóż - nigdy manny nie dawałam, nie chce mi się z tym bawić

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
O facetach już gadałyśmy nie raz. Nie zazdroszczę Wam. Życzę jednak aby udało się związek dalej budować.
Ja mam najwspanialszego faceta pod słońcem. I za nic nie oddam

Z nowości idą u nas ząbki na gwałt. Ryk jest. Męczy w buzi co tylko dopadnie. Oby szybko wyszły. Poza tym dziękuję jeszcze raz za miłe słowa o Bogusiu.

Tak się zastanawiam czy określenie raczkowanie i czworakowanie to to samo, czy raczkowanie to do tyłu a czworakowanie do przodu, bo tak by było logicznie??
Pewna jesteś? A za włóczki? Może wymienimy za szydełka?

No to szybkich zębali życzę A Boguś faktycznie popitala że szok! i wie co dobre, od razu ksiązki :d

Ciekawe pytanie

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
Dziewczynki wklejam foteczki swoje i Stefanka w nowych czapeczkach i szaliczkach- prosto od naszej Szajuni jestem mega zadowolona,
Szajunka
Dziękuję słonko Ale co tam ja, ty się prezentujesz wspaniale

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
ja dawałam tylko manne
a jaglana jaka dawalas? taka najzwyklejsza w świecie, co stoi na pólce w sklepie koło innych kasz i ryżu? czy jakaś specjalną dla dzieci?
Ja manne daje taka najzwyklejsza w swiecie, nic sie nie dzieje, ale ostatnio gdzieś czytałam, ze takie kasze dla doroslych nie sa dobre dla dzieci, bo zawieraja za duzo zanieczyszczen no i zgłupiałam

Zawsze gdy coś takiego słyszę mam wrażenie, że to takie pitolenie coby więcej kasy od rodzica wyciągnąć

Cytat:
Szaja-cieszę się,że z Agatką wsio oki,to niewiarygodne!Na pewno kamień z serca i inna jakość życia teraz
Wiesz, to nie to samo dziecko Zmiana taka in plus, że sama nie mogę uwierzyć. Chichra się, rusza się, ciekawska bardzo, gęba się nie zamyka teraz, no po prostu nowa Agutka Co prawda karmienie łyżeczką utrudnione, bo skubana kręci głową na wszystkie strony, tak świat chłonie

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość

Przypomnialo mi sie jeszcze co mialam napisac!
Od trzech dni karmie modyfikowanym i jakies dziwne zmiany w moim dziecku zaobserwowalam. To pewnie zbieg okolicznosci i ten 26 tydzien ma znaczenie ale moj syn zaczal robic rzeczy ktorych do tej pory nie robil.
Pomijam fakt gaworzenia czy obracania na brzuszek ale dzisiaj, po raz pierwszy w zyciu dziecko przespalo mi cala godzine lezac na brzuszku Nigdy wczesniej to sie nie zdarzylo.
Tz sie smieje za jak mam ta przerwe od karmienia piersia to sie dziecko inteligentniejsze zrobilo
Gratuluję

A mała tak potwornie się ślini (normalnie jak bokser ), że wszystko mokre, i to co wcześniej opisywałam jako pchanie w paszczę - hehe, ja nie wiedziałam, co to znaczy :d Młoda teraz nawet cycka własne rękawy.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 21:28   #3425
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Velluto-zwykła jaglankę
i zapomniałam Ci napisać może ku pokrzepieniu,że ja mam 5guzków na tarczycy i będę je wycinać jak skończę karmić
az 5? badalas dokładnie co to jest? nie da rady ich zostawic tylko trzeba wycinac?
Cytat:
Przepis na Najlepsze Na Świecie Ciasto Świąteczne

Składniki:
  • 1 kostka masła,
  • 2 szklanki cukru,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 4 jajka,
  • 1 szklanka suszonych owoców,
  • 1 szklanka orzechów,
  • sok cytrynowy,
  • proszek do pieczenia,
  • 3-4 szlaneczki dobrej whisky

Sposób przygotowania:

Przed rozpoczęciem mieszania składników sprawdź, czy whisky jest dobrej jakości.
Dobra... prawda? Przygotuj teraz dużą miskę, szklaneczkę itp. untensylia kuchenne.
Sprawdź, czy na pewno whisky jest taka jak trzeba..... by być tego pewnym nalej jedną szklaneczkę i wypij tak szybko, jak to tylko możliwe.

Powtórz operację.

Przy uzyciu miksera elektrycznego ubij kostkę masła na puszystą mase, dodaj łyżeszke sukru i ubjaj dalej.
W miedzszsie zprawdź czy wisky jest na pewno taka jak czeba.
Najlepiej sklaneczke. Otfórz druga butelkie jeźli czeba.
Wszuś do miski dwa jajki, obje szklanki z owosami i upijaj je mikserem.
Sprawś jakoź wiski żepy pootem gośie nie mufili sze jest trojonca.
Wszuś do miszki szyśką sul jaka masz w domu czy so tam masz szysko jedno so, f sumje fsale nie ma snaszenia so fszuśisz! Fypij skok sytrynnmowy.

Fymjeszaj fszysko z oszehami i sukrem fszystko jedno i frzudź monki ile tam masz fdomu,
osmaruj piesyk masem i wyklej siasto na plache piesyka, usaw ko na 350 stofni, saaaamknij źwiszki. Sprawś jakoś fiski sostanej od pieszenia siasta i iś spaś.

Wesołych Świąt!

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23858117]
Zawsze gdy coś takiego słyszę mam wrażenie, że to takie pitolenie coby więcej kasy od rodzica wyciągnąć
[/QUOTE]
tez sobie tak pomyślałam
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 21:34   #3426
Siala_Bala
Zakorzenienie

Szaja - u mnie bo wchodzenie na to Twoje piętro by mnie zabiło

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 21:37   #3427
araczki
Zadomowienie

Dobry wieczor babeczki,
ogarnelam Was na szybko bo jestem po dwoch dniach spotkan rodzinnych i mam dosyc.
Jedno powiem, jeszcze nie wigilia a tesciowa przemowila ludzkim glosem
Wczoraj pojechalismy do niej mocno pokloceni z mezem i napiecie bylo tak duze, ze az sie trzeslam a ta wziela mnie na strone, pogadalysy, pocieszyla i przytulila...

Velluto, bedzie dobrze, zobaczysz. Nie martw sie...

Szaja, buziak dla Ciebie, moj maz tez zdurnial. Nie wiem co mu jest, co go gryzie ale mam dosc.

Bratkus, ale Bogus super rwie sie do nauki

Kardashi, Blanka super bryka z pieskiem

Cytat:
Dziewczynki wklejam foteczki swoje i Stefanka w nowych czapeczkach i szaliczkach- prosto od naszej Szajuni jestem mega zadowolona,
Szajunka
ale Ty laska...
a Stefek juz ma rezerwacje? Jest kolejka?
Sliczny chlopaczek
Wyroby Szaji cudne...

Lea, na poczte !

Milej nocy

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 21:39   #3428
annLee
Zakorzenienie

taaa a w tych dzieciowych to dopiero śmietnik

Velluto-tak,miałam robione usg z biopsją i taki werdykt,ale póki łagodne to nie muszę się spieszyć.Na razie kontrole co jakiś czas a jak przestanę karmić to wyciąć.ale jak mam tyle czasu to jeszcze pewnie się skonsultuję .nic się nie martw na zapas a tsh badalas?ja mam zlecone.choć w ciąży mi wyszły ok

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 21:41   #3429
Konto usunięte

Moja koleżanka miała mega guza na tarczycy, nie kazali wycinać, tylko miała tam alkohol wstrzykiwany (reakcja organizmu - kaz mega dzień po ), po kilku sesjach (kilka miesięcy to trwało) guz znikł.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 21:48   #3430
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23858117]

A mała tak potwornie się ślini (normalnie jak bokser ), że wszystko mokre, i to co wcześniej opisywałam jako pchanie w paszczę - hehe, ja nie wiedziałam, co to znaczy :d Młoda teraz nawet cycka własne rękawy.[/QUOTE]

Mój bokser się tak nie ślini jak Lusia

Rakotwórcze puzzle

Piankowe maty dla dzieci w kształcie puzzli to jedna z najbardziej popularnych i najczęściej kupowanych zabawek. Tymczasem ostatnie badania wykazały, że są one silnie toksyczne. Formamidy, których używa się do zmiękczania pianki mat są żrące, rakotwórcze i mogą być śmiertelnie niebezpieczne. "To rozpuszczalniki, niebezpieczne pozostałości z procesu produkcji. Dzieci absolutnie nie powinny mieć z nimi kontaktu, tymczasem mogą być przez nie wchłaniane w trakcie zabawy. Maluchy są narażone na kontakt z formamidami zarówno poprzez dotyk, jak i powietrze.” – ostrzega toksykolog Alfred Bernard.

Belgia wprowadziła już zakaz sprzedaży piankowych puzzli i nałożyła kary na sprzedawców, którzy dopuszczą do pojawienia się ich na półkach sklepowych. Zakaz ma wkrótce objąć wszystkie kraje Unii Europejskiej. W listopadzie wycofano już z rynku plastikowe butelki dla niemowląt zawierającego bisfenol A. Badania wykazały bowiem, że związek ten może zagrażać zdrowiu dzieci.

http://dzieci.pl/breedingAid,1295782...puticaid=6b716

Luiza

Czas edycji: 2010-12-18 o 21:57
Stary 2010-12-18, 22:06   #3431
annLee
Zakorzenienie

Szaja-a to ciekawe a gdyby tak se co wieczór golnąć ... dzięki za info,będę zgłębiac temat

Ciekawe czy to o wszystkie piankowe chodzi? czy tylko te "śmierdzące":rolleyes :

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 22:23   #3432
Konto usunięte

annLee, no golnięcie to mało :d musi być w guza wstrzyknięcie

Moje puzzle nie śmierdzą
Stary 2010-12-18, 22:50   #3433
kafuniax
Raczkowanie

Cytat:
Mój bokser się tak nie ślini jak Lusia

Rakotwórcze puzzle

moje puzle też nie śmierdzą. Swoją drogę to jest chore, rakotwórcze puzle, zanieczyszczony vigantol, rtęć w szczepionkach i ich wycofywanie...

Bydgosiu, przepis na ciasto super

Justin pięknie wyglądacie, a rękodzieła Szaji naprawdę świetne!! a Ty coś pisałaś ostatnio o odchudzaniu, ciekawe z czego chcesz się odchudzac

Cytat:
A o chrzcinach wam jeszcze nie pisałam.
Bedziemy robić w Wisle.Teściowej szefowa ma tam mały pensjonat i wynajmujemy go na Wielkanoc.Spędzimy tam święta i przy okazji ochrzcimy Olę.Podobno jest tam taki drewniany kościółek i teściowa załatwiła juz wszystko z księdzem.
Jeszcze o jedzeniu musze pomyśleć.Chyba jakąś kucharkę będzie trzeba wynając na same chrzciny.
Moze macie kogoś sprawdzonego z okolic Wisły?
super, fajny klimat chrzcin będzie chciałam mieć wesele w górach wogóle zawsze mówię, że we mnie płynie góralska krew (chociaż moi rodzice to śląsk + szczecin )

co do facetów to w sumie w kłóceniu sie nie mam doświadczenia, bo zdarza się nam to bardzo rzadko, ale może usiąść przy kawie i dobrym ciachu i szczerze pogadać jeszcze przed świętami? Zrobić sobie jakiś małżeński rachunek sumienia i może do Waszych mężów dotrze, że coś nie halo jest?nie wiem, ale życzę Wam z całego serca, byście odnalazły z nimi wspólny język.

U nas ciągle na tapecie babcia w szpitalu, wiec wybaczcie moja nieobecność. Jutro jedziemy do szpitala uczyć się podawania jedzenia przez sondę. Było już lepiej, ale znów coś nie tak.

Wrzucam zdjęcie z telefonu, cobyście o Szczepanku nie zapomniały
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0760.jpg (74,9 KB, 53 załadowań)

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 23:02   #3434
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość

Jaki poważny facecik

Moje puzzle troszkę śmierdziały, ale się wywietrzyły Wyrzucić mam??

Spódniczka Lusi.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT0354.jpg (38,2 KB, 28 załadowań)

Luiza

Czas edycji: 2010-12-18 o 23:06
Stary 2010-12-18, 23:19   #3435
Darianna25
Zakorzenienie

Dziewczyny czy uzywacie jeszcze karuzel nad łózeczkiem?
Ja mam jeszcze zamontowana ale Olcie mało interesuje.Bawi sie tylko w włączanie i wyłacznie.
U mnie 22.15 a Olcia hasa w lózeczku jeszcze.Wyspała sie do 21.00 to teraz się spać nie chce.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 23:31   #3436
justin18061976
Rozeznanie

jeeeeej, dziekuje pieknie Kobitki za tak milusie komentarze!!!!
a co do kilogramow - 6 do zrzutki, mam 161 i 59 a zawsze bylo 53, dosc rownomiernie tyje i chudne, moze dlatego takie wrazenie - po ciuchach widac - w moje najfajniejsze bluzki i spodnie jeszcze nie wchodze a cwiczyc i plywac po prostu bardzo lubie

Araczki - w Twojego Malża tez baran pacnal?? co z chlopami, przedswiateczna goraczka?? aaaa Stefus juz Malvinkowy - prosze bardzo, bedzie nie tak daleko do tesciowej, hihi
a i wczesniej pytalas o sufit panelowy - taaa, tu w kazdym pokoju

Kafunia - Szczepanek cudenko i mnostwo zdrowko dla babci, zeby na swieta juz sie dobrze czula

Oj, z tymi puzzlami to lekka kicha, jak moga robic cos takiego dla dzieciakow, szok, ja nie kupilam jezszce i chyba sobie odpuszcze
Bydgosiu - cudna spodniczka, bedzie panna, ze hej

No i ten przepis na ciasto rewelka!

Kobietki,a moze pstrykniemy - kazda z nas fotke swojego Smyka w wigilje, wyslemy to do jednej kobity, niech to zlepi i beda nasze dzieciaczki mialy wspolna fote swiateczna...pewnie i tak bedziemy robic fotki na swieta, co myslicie?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-18, 23:37   #3437
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
.
U nas jeszcze wisi, ale bez melodyjki, bo dzięki tej części wisiała nisko i Lusiasiedząc sobie łapała za zabawki. I raz całość spadła

Cytat:

Kobietki,a moze pstrykniemy - kazda z nas fotke swojego Smyka w wigilje, wyslemy to do jednej kobity, niech to zlepi i beda nasze dzieciaczki mialy wspolna fote swiateczna...pewnie i tak bedziemy robic fotki na swieta, co myslicie?
Trochę tych fotek by było i chyba przez to zbyt małe mogą być....ale pomysł fajny.

Dobranoc babki

Luiza

Stary 2010-12-18, 23:54   #3438
Edzia400
Zakorzenienie

witam pózną pora

bydgos ciasto rewelka : hahaha:próbowałam czytac domownikom i ten sam efekt

klask i: dal dzieciaczków za nowe umiejetnosci

nie wiedziałam nic ze wycofywuja 5w1
podałam mlodej kaszke jabłkowo gruszkowa i miała zielona kupe ale teraz nie wiem czy sie zielona nie zrobiła utleniajac sie Ami sie skupkowała jak spała

kurde moje tylko na poczatku brzydko pachniały ale teraz nie a ja jeszcze zamówiłam wiecej
ciekawe czy to nie sciema

co do zdiec to ja jestem za

--------------------------------------------------------------

u nas kolejna noc do ...... młoda woli na czworakach stac niz spac z upływem 7 miesiaca wszystko jej sie pomieszało

a i musze sie pochwalic spiewam jej piosenke raz rybki w morzu brały slub i klaskam a dwa razy rekami potem 2 razy w uda potem znów klaskam rekami potem udaje ze woda chlupie
patrze dzis rano a mloda klaszcze w rece a potem w uda oczywiscie nie tyle samo razy jak w poniedziałek bedziemy sie bawic nagram i pokaze (jutro jestem na roczku bryyyyyy)

no straszna gaduła sie z niej zrobiła miele tym jezorkiem
slini siee tak straszliwie ze sliniak musi byc a przeciez ja dumna ze mloda bezslinowa
Lea ja tez w tym roku zapomniałam o kartkach musze koniecznie w poniedziałek isc wysłac

nic lecem pod prysznic i nyny bo znów mloda mnie wczesnie obudzi

dobranoc papa

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 00:34   #3439
olivka_7
Zakorzenienie

Przepis superowy

Kurde moje puzzle na początku śmierdziały- teraz nie- też nie wiem wyrzucić czy co? Może trzeba było dywan kupić a nie puzzle

Szaja, Siala będzie dobrze ja z moim też trochę koty darłam, wkurzałam się a teraz jest już ok

Karuzela ściągnięta jakiś miesiąc temu nie interesowała już.

Byliśmy dziś na ostatnich zakupach świątecznych- chyba ostatnich
jestem na kupnie stanika- albo i dwóch- mierzyłam boskie ale jak dla mnie trochę za drogie- niestety w moim rozmiarze mały wybór jest gdziekolwiek (65H)
U nas w mieście np twierdzą że wystarczy wziąć większy obwód i miska może być mniejsza - no i po kilku latach takiego noszenia cycki po pępek
Jak wrócę do pracy z wychowawczego to sobie zaszaleję z drogą bielizną- tak sobie obiecałam

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 00:59   #3440
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Jedno powiem, jeszcze nie wigilia a tesciowa przemowila ludzkim glosem
Wczoraj pojechalismy do niej mocno pokloceni z mezem i napiecie bylo tak duze, ze az sie trzeslam a ta wziela mnie na strone, pogadalysy, pocieszyla i przytulila...

Velluto, bedzie dobrze, zobaczysz. Nie martw sie...
czyli nie taki diabeł straszny jak go malują
dzieki
Cytat:
Velluto-tak,miałam robione usg z biopsją i taki werdykt,ale póki łagodne to nie muszę się spieszyć.Na razie kontrole co jakiś czas a jak przestanę karmić to wyciąć.ale jak mam tyle czasu to jeszcze pewnie się skonsultuję .nic się nie martw na zapas a tsh badalas?ja mam zlecone.choć w ciąży mi wyszły ok
tak, tsh badam bardzo często, zawsze wychodzi mi w normie, na szczęście
a Ty bedziesz wycinać same guzki, czy całą tarczycę?
biopsja bolała?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23858459]Moja koleżanka miała mega guza na tarczycy, nie kazali wycinać, tylko miała tam alkohol wstrzykiwany (reakcja organizmu - kaz mega dzień po ), po kilku sesjach (kilka miesięcy to trwało) guz znikł.[/QUOTE]
fajna kuracja ale najważniejsze, że skuteczna!

Cytat:
Rakotwórcze puzzle

Piankowe maty dla dzieci w kształcie puzzli to jedna z najbardziej popularnych i najczęściej kupowanych zabawek. Tymczasem ostatnie badania wykazały, że są one silnie toksyczne. Formamidy, których używa się do zmiękczania pianki mat są żrące, rakotwórcze i mogą być śmiertelnie niebezpieczne. "To rozpuszczalniki, niebezpieczne pozostałości z procesu produkcji. Dzieci absolutnie nie powinny mieć z nimi kontaktu, tymczasem mogą być przez nie wchłaniane w trakcie zabawy. Maluchy są narażone na kontakt z formamidami zarówno poprzez dotyk, jak i powietrze.” – ostrzega toksykolog Alfred Bernard.

Belgia wprowadziła już zakaz sprzedaży piankowych puzzli i nałożyła kary na sprzedawców, którzy dopuszczą do pojawienia się ich na półkach sklepowych. Zakaz ma wkrótce objąć wszystkie kraje Unii Europejskiej. W listopadzie wycofano już z rynku plastikowe butelki dla niemowląt zawierającego bisfenol A. Badania wykazały bowiem, że związek ten może zagrażać zdrowiu dzieci.

no to nieźle! moje nie śmierdziały, ale nie wiem czy na tej podstawie można wierzyć, że są ok?

Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość
moje puzle też nie śmierdzą. Swoją drogę to jest chore, rakotwórcze puzle, zanieczyszczony vigantol, rtęć w szczepionkach i ich wycofywanie...

to 5w1 sa wycofywane przez rtęć? super! i jeszcze tyle kasy za to gó.no!
no jakże mogłybyśmy zapomnieć super chłopak!
Cytat:
Spódniczka Lusi.
to chyba na karnawał?
Cytat:
Ja mam jeszcze zamontowana ale Olcie mało interesuje.Bawi sie tylko w włączanie i wyłacznie.
u nas ciągle jest i mała ciągle przy niej nieźle fika
Cytat:
fajny pomysł
Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
jestem na kupnie stanika- albo i dwóch- mierzyłam boskie ale jak dla mnie trochę za drogie- niestety w moim rozmiarze mały wybór jest gdziekolwiek (65H)
U nas w mieście np twierdzą że wystarczy wziąć większy obwód i miska może być mniejsza - no i po kilku latach takiego noszenia cycki po pępek
Jak wrócę do pracy z wychowawczego to sobie zaszaleję z drogą bielizną- tak sobie obiecałam
taaaa doskonale znam tą śpiewkę sprzedawców dlatego ja kupuję bieliznę na allegro, moja ulubiona firma to freya moj rozmiar sprzed ciąży to 65DD ciekawe jaki będę mieć po zakończeniu karmienia
---------------
właśnie skończyłam sprzątać kuchnię jest błysk wyszorowałam wszystko łącznie z butelką na płyn do mycia naczyń a Wy jakie "dziwne" rzeczy myjecie/sprzątacie?
dobrej nocy

Edytowane przez velluto
Czas edycji: 2010-12-19 o 01:01
Stary 2010-12-19, 08:41   #3441
Silpe
Zadomowienie

Witam dziewczyny - chyba was nadrobiłam
dziekuje raz jeszcze za słowa pocieszenia - juz mi lepiej

od wczoraj mam meża - i nastał chaos wreszcie soś sie dzieje w domu
młoda zachwycona tatą i odmawia spania w dzien bo przecież szkoda , jak można sie bawic

Miałam wczoraj ambitny plan uspienia małej w łóżeczku i usneła po godzinie ale w naszym łóżku
masakra jakaś - wiem nikt nie mówił że bedzie łatwo , ale kurka wytrwała jest ... ja skapitulowałam po godzinie .
odłożyłam ją do łóżeczka a ta patrzy na mnie z taką miną i zaczeła gadac , jak by chciała powiedziec - mamo dlaczego
usneła na piec minut po to żeby za chwile sie obudzic z dzikim marudem albo rykiem - wcale jej nie zostawiłam , siedziałam obok , śpiewałam , nuciłam , trzymałam za rączke a ta i tak nie chciała usnąc tylko darła ryjka - miałam byc konsekwentna i wytrzymałam godzine - po godzinie w koncu położyłam w naszym łóżku i usneła natychmiast upewniwszy sie gdzie jest...
wygrała bitwe ale nie wojne dziś próbuje znowu - jest cudowna ale zaczeło mnie meczyc spanie z nią ...
wiem że jak bede sie poddawac to ona bedzie to wykorzystywac eh zobaczymy ..

justin- super fotki
darianna - gratki za nowe umiejetności
djerba - kobieta to naprawde sucz - gdyby to na mnie trafiło , usłyszała by pare słów , a małej czasem może sie samo oczko unormowac czesto dzieciaczki tak mają nie martw sie .zmien okuliste

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 08:45   #3442
margo80
Zakorzenienie

witam.
na razie nie mam czasu nadrabiać czytania. wpadam tylko powiedziec, że:

Ewcia kończy dziś pół roczku!!!

z tej okazji otwieramy barek i lodówkę, proszę się częstować

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 09:11   #3443
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
witam.

Gratulacje co masz w barku

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 09:24   #3444
margo80
Zakorzenienie

i wiadomość dnia:

własnie odkryłam 3 ZĄBEK!!! (górna lewa jedynka)

szok, bo obstawiałam, że wylezą dolne dwójki, już nawet prześwitują, a tu znów niespodzianka nocka była trudna, to pewnie wtedy się przebijał

a w barku whisky, winka jakieś, szampan się znajdzie

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 09:25   #3445
Konto usunięte

Cytat:
U mnie 22.15 a Olcia hasa w lózeczku jeszcze.Wyspała sie do 21.00 to teraz się spać nie chce.
Już dawno nie mam, bo Agu zaczęła chwytać zabawki i nimi trzepać, a karuzela latała na boki :d

Cytat:
witam.

Gratuluję
Stary 2010-12-19, 10:13   #3446
justin18061976
Rozeznanie

Cytat:

GRATKI
Ja poprosze cos mocniejszego, bo za nami zmarudzona nocka

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
młoda zachwycona tatą i odmawia spania w dzien bo przecież szkoda , jak można sie bawic
no i jest w domku, pewnie nie tylko Gabrysia sie cieszy z zabaw z tata
------------------------------------------------
U nas nocka na 'jako tako'. Nad ranem byl juz marud, ale dzis warte objal moj Malz, wiec ja troche pokimalam dluzej....
sypie sniezek, mielismy do kosciolka jechac, ale ze wczoraj zahulalismy do 2 przed tv to dzis ciezko bylo doopska podniesc
na spacerek za to towarzycho wytargam,
wczoraj malz skopal mi zada w scrabble, boszeeee jak dawno nie gralismy, pod choinka bedzie nowy monopoly z terminalem na karte kredytowa, wiec beda klotnie (jak zwykle podczas gier), hehe
dzis standardowo ogarne lazienke, za okna w sumie sie nie zabieram, pobieznie przejade, od wtorku ostre gotowanko, pieczonko

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 10:17   #3447
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
a boksował ja jak szalony-skończyło się urwaniem plastkiwoego elementu, więc karuzela zepsuta
Cytat:

jestem ZA
Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość

taaaa doskonale znam tą śpiewkę sprzedawców dlatego ja kupuję bieliznę na allegro, moja ulubiona firma to freya moj rozmiar sprzed ciąży to 65DD ciekawe jaki będę mieć po zakończeniu karmienia
---------------
widze, ż mamy podobne biuściki powiedz mi, któruy model polecasz z all, z tej freyi?? potrzebuje czegos usztywnianego, wygodnego
Cytat:

Miałam wczoraj ambitny plan uspienia małej w łóżeczku i usneła po godzinie ale w naszym łóżku
masakra jakaś - wiem nikt nie mówił że bedzie łatwo , ale kurka wytrwała jest ... ja skapitulowałam po godzinie .
odłożyłam ją do łóżeczka a ta patrzy na mnie z taką miną i zaczeła gadac , jak by chciała powiedziec - mamo dlaczego
usneła na piec minut po to żeby za chwile sie obudzic z dzikim marudem albo rykiem - wcale jej nie zostawiłam , siedziałam obok , śpiewałam , nuciłam , trzymałam za rączke a ta i tak nie chciała usnąc tylko darła ryjka - miałam byc konsekwentna i wytrzymałam godzine - po godzinie w koncu położyłam w naszym łóżku i usneła natychmiast upewniwszy sie gdzie jest...
wygrała bitwe ale nie wojne dziś próbuje znowu - jest cudowna ale zaczeło mnie meczyc spanie z nią ...

no to jest nas dwie z uczeniem usypiania w łóżeczku, trzymam kciuki- nie jest łątwo, ale nie zamierzam się poddać- na razie kładę do łóżeczka po nocnym karmieniu- wczoraj był dzień drugi
Cytat:
witam.

super!!gratki dla Ewci
Cytat:
i wiadomość dnia:

szok, bo obstawiałam, że wylezą dolne dwójki, już nawet prześwitują, a tu znów niespodzianka nocka była trudna, to pewnie wtedy się przebijał

leci dziewczyna jak burza!!!
dobry
u nas noc dłuuuuuga- skończona w moim łóżku..ile razy można kurka wstawać??? i tak czuję się jak zombie, na razie A ma pierwsza drzemkę, zobaczymy jak długo

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
GRATKI
Ja poprosze cos mocniejszego, bo za nami zmarudzona nocka

no i jest w domku, pewnie nie tylko Gabrysia sie cieszy z zabaw z tata
------------------------------------------------
U nas nocka na 'jako tako'. Nad ranem byl juz marud, ale dzis warte objal moj Malz, wiec ja troche pokimalam dluzej....
sypie sniezek, mielismy do kosciolka jechac, ale ze wczoraj zahulalismy do 2 przed tv to dzis ciezko bylo doopska podniesc
na spacerek za to towarzycho wytargam,
wczoraj malz skopal mi zada w scrabble, boszeeee jak dawno nie gralismy, pod choinka bedzie nowy monopoly z terminalem na karte kredytowa, wiec beda klotnie (jak zwykle podczas gier), hehe
dzis standardowo ogarne lazienke, za okna w sumie sie nie zabieram, pobieznie przejade, od wtorku ostre gotowanko, pieczonko
co będziesz robić, tak dokładnie poproszę
Stary 2010-12-19, 10:26   #3448
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
witam.

wielkie graki za pół roczku
i superancko,ze macie już kolejny ząbek

Cytat:
Witam dziewczyny - chyba was nadrobiłam
dziekuje raz jeszcze za słowa pocieszenia - juz mi lepiej

justin- super fotki
darianna - gratki za nowe umiejetności
djerba - kobieta to naprawde sucz - gdyby to na mnie trafiło , usłyszała by pare słów , a małej czasem może sie samo oczko unormowac czesto dzieciaczki tak mają nie martw sie .zmien okuliste
To u mnie ta sama jazda!!!wogole wczoraj chyba najdluzej z calych6,5miesiaca go usypiałam....zasnoł dopiero po 21 po wielu trudach i mękach ,generalnie chcial spac z cycusiem w buzi...szalu mozna dostac!wiec oszukalam gamonia wciskajac mu smoka,ale nie na dlugo moja radosc bo po 20 min otworzl oczy i sie zaczoł chichrac....wszystko oczywiście w naszym lozku bo w swoim to za choleere nie chce spać...
ekstra ze w tych poradnikach,gazetach,ksią żkach wszystko jest takie proste i sie udaje...w zyciu jednak bywa zupelnie inaczej,i ciezko sie z tym czasami pogodzic..
jesli wieczorem zasypia przy piersi...to jak go przestawie na butle(co nie wiadomo kiedy nastapi)to nie wiem jak go uśpie,skoro on,bujanie,kołysanie,spie wanie itd ma głęboko w ...poważaniu..
miłej niedzieli kobitki...
ps.nasze auto wczoraj odmowilo posłuszenstwa...jestem zalamana

Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 10:41   #3449
bratkab
Zadomowienie

Witam Was!
Słucham sobie Manna w radiu. Jaki on ma głos.
Cytat:
Ja tam nigdy nie byłam ale wiem,ze właśnie to nie jest w centrum Wisły.
Co to znaczy,ze jest tam na urlopie zdrowotnym?W tej parafi czy na kuracji?
W tej parafii, ale co to dokładnie oznacza to nie wiem. Takie info znalazłam na necie.
Cytat:
Szajunka
No to rzeczywiście warto było czekać na przesyłkę Super wyglądacie.
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23856514]Tymek już cały pokój umie migiem przemierzyć czworakująco-pełzająco. wystarczy dobra zachęta. Najszybciej się uwija jak Maksiu wysypie z pudełka puzzle.
[/QUOTE]
U nas tak samo, tyko najlepiej działa telefon, nawet na największego maruda. Zawsze podejdzie
Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
bartka - ślicznie Boguś myszkuje po regałach. Twój na książki, a mój na mopa
Co do określenia czworakowanie to wlasnie nim powinno sie okreslac przemieszczanie na 4 do przodu. Raczkowanie - to pelzanie do tylu.
Czyżby to miało coś znaczyć??
No właśnie tak mi się wydawało z tymi określeniami.
Stary 2010-12-19, 10:47   #3450
velluto
Zadomowienie

Cytat:

gratulacje
Cytat:
i wiadomość dnia:

i znow gratulacje
Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
widze, ż mamy podobne biuściki powiedz mi, któruy model polecasz z all, z tej freyi?? potrzebuje czegos usztywnianego, wygodnego
jesli chodzi o usztywniane, to niestety nie pomoge, bo ja nosze same miekkie mam kilka z freyi i nie dosc, ze sa sliczne to jeszcze super podtrzymuja i modeluja biust
Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
nasze auto wczoraj odmowilo posłuszenstwa...jestem zalamana
moze to nic powaznego i uda sie szybko naprawic
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości