Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-19, 12:53   #841
violisia
Zadomowienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
njo to juz pewnie teraz bedzie tylko dobrze! teraz tylko bedziesz pieknie rosnac gadaj gadaj do brzuszka! ja duzo gadalam, spiewalam i muzyka mu puszczalam. Teraz dalej mu ta piosenke spiewam i bardzo ja lubi i muzyczke takze ta sama dalej puszczamy. Moze slyszalas o Muzyce Bobasa?
Moja malenstwo dochodzi do siebie po szpitalu, ogolnie dobrze, kilka objawow mi sie u niego tylko nie podoba. A tak ogolnie rosnie facet i rosnie, gada ze mna w swoim jezyku niesamowicie
Ja dziekuje dobrze sie czuje, no moze poza malymi deligliwosciami jeszcze poporodowymi

no halo, ja pisalam o makówkach !! tylko wychodzi na to ze niektore dziewczyny nazywaja to makiełki
a moczka - uwielbiam !! u mnie nie robi sie ale babcia tzta robi pyszna !!!!! bardzo ja lubie. A i jeszcze siemieniotka - ale to gryyy nie dobre

Marta - napisze do ciebie zaraz na pw, nie bedziemy tu zasniecac watku temat kupkowym ;p
tak slyszalm poki co maly poznaje glos moj i tatusia a za jakis czas dorzuce muzyke
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 12:57   #842
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
oki oki

a jutro przylatuje moja siostra jak się wydostanie bo wyspy podobno zasypane kurde od czerwca jej nie widziałam (oprócz skypa) już się nie mogę doczekać.. ciekawe kiedy się pokłócimy hahaha daje nam ze 3 dni
a to tak sie kochacie bardzo - kto sie czubi tehn sie lubi tak ?hiiii

dziewczyny czy dziala Wam NK ? bo ja od rana nie umiem wejsc na strone ??

Edytowane przez Katunia:)
Czas edycji: 2010-12-19 o 12:59
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 13:04   #843
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
rybulka no pewnie ze sa makowki i moczka, makowki nawet 2 rodzaje
Cytat:
njo to juz pewnie teraz bedzie tylko dobrze! teraz tylko bedziesz pieknie rosnac gadaj gadaj do brzuszka! ja duzo gadalam, spiewalam i muzyka mu puszczalam. Teraz dalej mu ta piosenke spiewam i bardzo ja lubi i muzyczke takze ta sama dalej puszczamy. Moze slyszalas o Muzyce Bobasa?
Moja malenstwo dochodzi do siebie po szpitalu, ogolnie dobrze, kilka objawow mi sie u niego tylko nie podoba. A tak ogolnie rosnie facet i rosnie, gada ze mna w swoim jezyku niesamowicie
Ja dziekuje dobrze sie czuje, no moze poza malymi deligliwosciami jeszcze poporodowymi

no halo, ja pisalam o makówkach !! tylko wychodzi na to ze niektore dziewczyny nazywaja to makiełki
a moczka - uwielbiam !! u mnie nie robi sie ale babcia tzta robi pyszna !!!!! bardzo ja lubie. A i jeszcze siemieniotka - ale to gryyy nie dobre

Marta - napisze do ciebie zaraz na pw, nie bedziemy tu zasniecac watku temat kupkowym ;p
a co to są te makówki?

Cytat:
oki oki

a jutro przylatuje moja siostra jak się wydostanie bo wyspy podobno zasypane kurde od czerwca jej nie widziałam (oprócz skypa) już się nie mogę doczekać.. ciekawe kiedy się pokłócimy hahaha daje nam ze 3 dni
hehe skąd ja to znamMarta a Twoja siostra w ciąży jest?

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 13:57   #844
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
a to tak sie kochacie bardzo - kto sie czubi tehn sie lubi tak ?hiiii

dziewczyny czy dziala Wam NK ? bo ja od rana nie umiem wejsc na strone ??
hahah dokładnie tak
a nk działa

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
hehe skąd ja to znamMarta a Twoja siostra w ciąży jest?
tak jest, ma dokładnie ten sam termin co nasza anika

a tu masz makówki - u was to chyba makiełki
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mak%C3%B3wki
Stary 2010-12-19, 14:03   #845
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
UWAGAAAA
sms od kliwi

o 23 odeszły mi wody, ZUZIA przyszła na świat siłami natury o 5:40 ważąć 3460 i mierząc 53cm. Jest śliczna. Pozdrawiamy już we trójkę

KLIWA JESTEŚ DZIELNA gratuluję córci oby się zdrowo chowała, dużo sił wam życzę
Wow jaka wiadomość
Kliwia gratulacje i dużo zdrówka i spokoju dla Was i dla Zuzi

Dziewczyny a co to są moczki?
Stary 2010-12-19, 14:03   #846
mona_ja
Wtajemniczenie

U nas też są makówki, tylko ja je robie na sucharkach i bez rodzynek bo u nas nikt nie lubi

Kliwia aaa w szoku jestem, a jednak święta spędzicie już we trójke, GRATULACJE

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 14:24   #847
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Wchodze po obiedzie a tu taka wiadomość!!!!!!!!!!!!!!

Kliwuś gratulacje dla ciebie i męza niech się Zuzia chowa zdrowo

martuś bardzie sie ciesze ze sałatka smakowala bo pyszna jest

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 14:33   #848
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Wow jaka wiadomość
Kliwia gratulacje i dużo zdrówka i spokoju dla Was i dla Zuzi

Dziewczyny a co to są moczki?
nie moczki tylko moczka
to pewien rodzaj deseru
robi sie go z rozmoczonego piiernika do ktorego dodaje sie bakalie, tu zalezy od gustu-rodzynki, orzechy, morele, daktyle...wygladu nie ma za ladnego - bo to taka brazowa ciapa ale smaluje pyyysznie ! wszytskie swietaeczne smaki w jednym. My zajadamy na lekko cieplo.
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 15:03   #849
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
hahah dokładnie tak
a nk działa

tak jest, ma dokładnie ten sam termin co nasza anika

a tu masz makówki - u was to chyba makiełki
http://pl.wikipedia.org/wiki/Mak%C3%B3wki
a tak u nas to makiełki

szafa

Stary 2010-12-19, 17:10   #850
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 17:47   #851
iwka28
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki - u mnie zima wróciła w piątek na calego, taka jakiej najstarszy Holendrzy nie pamiętają W każdym razie w tym poronionym kraju zamiast odśnieżać ulice odśnieżają ścieżki roweroweco sama widziałam wczoraj wieczorem - w efekcie tego w piątek wracałam z pracy autobusem i nas przepięknie zarzuciło na rondzie ponieważ na ulicach leży pełno śniegu - ale ścieżki rowerowe czyściutkie, nawet asfalt widać. Ja rozumiem że rowery są tu ważną częścią komunikacji miejskiej ale ktoś kto odpowiada za odśnieżanie powinien się puknąć w głowę i zacząć myśleć.

W ogóle to dziękuję dziewczyny za informacje o mieszkaniach. Widzę że jeszcze trochę poszukam. Nie chcę się tutaj porywać na generalny remont z wymianą instalacji włącznie, ponieważ prawdę mówiąc o ile w Polsce prawo budowlane mam obczajone to tutaj niestety nie, a poza tym na takie duże zmiany musiałabym mieć pozwolenie z gminy, projekt budowlany i wynająć ekipę - holenderskiej nie chcę bo widziałam holenderskie ekipy przy pracy i wymiękam, a polskiej nie mam poleconej i musiałabym nad nimi wisieć i pilnować. Więc koszty takiego remonty przewyższają cenę mieszkania po nim (do odświeżenia). Poza tym nie chcę robić normalnej lazienki kosztem np. sypialni, ponieważ nie chcę mieć tak wąskiej łazienki tylko z prysznicem jak oni mają tu w standardzie. Może po nowym roku coś się pojawi fajnego.

Cytat:
A przez co oglądacie? przez ta stronke? : http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/

o kurcze zabilabym mojego

jak to tak? Przeciez to kultowy film mam na dvd zapraszam do mnie

Pokaż foto

Ja nie lubię za to musicali ,przenudne są

mi też wizaż nawala;/

iwka my szukalismy tzn przegladalismy oferty w necie okolo pol roku.Nic z rynku wtornego nam sie nie spodobalo wiec wybralismy nowe.
A Wy widzę że chcecie tam dłużej zostać
Atomufka - no troche zostaniemy, a kupując mieszkanie sporo oszczędzimy płacąc raty a nie wynajmując. Sprawdzilam oferty nowym mieszkań, ale ze wzglu na małą ilość powierzchni niezabudowanej te nowe inwestycje sa po prostu drogie a po drugie daleko od miasta, z ciężkim dojazdem do niego. Niestety mieszkamy w najdroższym rejonie Holandii.

Żabcia - będzie pięknie u Was! Śliczne te podlogi, podobaja mi się schody, ale widok z salonu jest po prostu cudny... kawka na tarasie o poranku, śpiew ptaków - po prostu bajka.
A - i jak lubię takie szerokie listwy przy podłodze

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
No nie wiem, czy Żabcia na takie przeżycia jest gotowa, jeszcze nie mają firanek .

Katunia
dużo zdrówka Wam teraz zycze i szybkiego uporania się z polem walki .
Holendrom to nie przeszkadza

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Wrzucę ale dopiero w przyszłym tygodniu będę ubierać, najpierw tż musi po nią pojechać, mój tato ma 4 ha prywatnego lasu więc nie będzie z tym problemu, mam nadzieję że znajdzie coś odpowienio małego

Żabcia koniecznie do lekarza, może to reumatyzm, mam nadzieję że lekarz postawi dobrą diagnozę i szybko przejdzie
Oj jak ja dawno nie byłam na takiej imprezie, szkoda że mieszkasz tak daleko...
Mam nadzieję że znajdziesz pasująca choinke - my co roku mamy problem z wielkością - jak kupujemy wydaje nam się mała, ale jak już ja przyniesiemy do mieszkania to zazwyczaj jest pod sufit - nie wiem - rośnie po drodze czy co?

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
dziewczyny zakochałam się
http://tortissima.pl/index.php/na-ch...y-na-chrzciny/

taki bedzie
Ten z buciakmi slodki.

Ide dalej nadrabiac.

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 17:53   #852
atomufka
Zakorzenienie

cześć Rosette

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki - u mnie zima wróciła w piątek na calego, taka jakiej najstarszy Holendrzy nie pamiętają W każdym razie w tym poronionym kraju zamiast odśnieżać ulice odśnieżają ścieżki roweroweco sama widziałam wczoraj wieczorem - w efekcie tego w piątek wracałam z pracy autobusem i nas przepięknie zarzuciło na rondzie ponieważ na ulicach leży pełno śniegu - ale ścieżki rowerowe czyściutkie, nawet asfalt widać. Ja rozumiem że rowery są tu ważną częścią komunikacji miejskiej ale ktoś kto odpowiada za odśnieżanie powinien się puknąć w głowę i zacząć myśleć.

W ogóle to dziękuję dziewczyny za informacje o mieszkaniach. Widzę że jeszcze trochę poszukam. Nie chcę się tutaj porywać na generalny remont z wymianą instalacji włącznie, ponieważ prawdę mówiąc o ile w Polsce prawo budowlane mam obczajone to tutaj niestety nie, a poza tym na takie duże zmiany musiałabym mieć pozwolenie z gminy, projekt budowlany i wynająć ekipę - holenderskiej nie chcę bo widziałam holenderskie ekipy przy pracy i wymiękam, a polskiej nie mam poleconej i musiałabym nad nimi wisieć i pilnować. Więc koszty takiego remonty przewyższają cenę mieszkania po nim (do odświeżenia). Poza tym nie chcę robić normalnej lazienki kosztem np. sypialni, ponieważ nie chcę mieć tak wąskiej łazienki tylko z prysznicem jak oni mają tu w standardzie. Może po nowym roku coś się pojawi fajnego.

Atomufka - no troche zostaniemy, a kupując mieszkanie sporo oszczędzimy płacąc raty a nie wynajmując. Sprawdzilam oferty nowym mieszkań, ale ze wzglu na małą ilość powierzchni niezabudowanej te nowe inwestycje sa po prostu drogie a po drugie daleko od miasta, z ciężkim dojazdem do niego. Niestety mieszkamy w najdroższym rejonie Holandii.

Żabcia - będzie pięknie u Was! Śliczne te podlogi, podobaja mi się schody, ale widok z salonu jest po prostu cudny... kawka na tarasie o poranku, śpiew ptaków - po prostu bajka.
A - i jak lubię takie szerokie listwy przy podłodze

Holendrom to nie przeszkadza

Mam nadzieję że znajdziesz pasująca choinke - my co roku mamy problem z wielkością - jak kupujemy wydaje nam się mała, ale jak już ja przyniesiemy do mieszkania to zazwyczaj jest pod sufit - nie wiem - rośnie po drodze czy co?

Ten z buciakmi slodki.

Ide dalej nadrabiac.
o kurcze to masakra z tą zimądo nas też wróciła i wygląda na to że tak będzie przez minimum tydzień.Ja zaczynam się obawiać co z tym wyjazdem do Paryża ,bo podobno tam też sypnęło ,a my za tydzień lecimy
To nieciekawie z tymi mieszkaniami,cięzko Wam będzie coś znaleźć.Faktycznie masz rację,po co komuś płacić za wynajem jak można mieć swój kąt.Pewnie jak już kupicie mieszkanie to nieprędko Wam będzie do Polski

A ja dziś cały dzień dekorowałam mieszkanie i wyszło ładnie ,ale nie tak jak chciałam w tym roku nie mamy choinki ,więc musiałam kombinować.

szafa

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2010-12-19 o 17:55
Stary 2010-12-19, 17:56   #853
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2010-12-19, 18:16   #854
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Wow ale szybko poszło
Gratulacje dla kliwii !!!

Super ta podłoga,my też mamy ciemniejszą,dąb szary mocca
A meble do kuchni macie na wymiar? My mamy białą kuchnię ,a w salonie chcemy taki misz masz,biało -ciemnych mebli,ale do tego jesczze daleko....zanim się dorobimy mebli to trochę minie
tak na wymiar, chyba wiem o jakie meble do salonu chodzi, te mieszane bardzo mi się podobaja. my na razie tylko w kuchni bedziemy posiadac, bo na reszte nas nie stac

Cytat:
aczujcie jaki czad - dzwoni do mnie pani i przedstawia się że jest z yves-rocher no i że dzwoni do mnie bezskutecznie od moich urodzin i w końcu się dodzwoniła i składa mi życzenia... no i firma ma dla mnie prezent urodzinowy i kazała wybrać czy do twarzy czy ciała itd..
i jak sobie powybierałam napalona to ta do mnie że cena katalogowa tego zestawu to coś ponad 130 zł nie pamiętam dokładnie a ja z okazji urodzin dostanę go za 70zł i nie muszę płacić za przesyłkę..
myślałam że z łóżka spadnę
to jej pytam to po co mi mówi że mam prezent urodzinowy skoro muszę za niego zapłacić..
a ta że no ta cenowa promocja to prezent...
dzięki...
fajny marketing i próba sprzedania kosmetyków...
no rzeczywoscie super prezent, jak mogłas nie skorzystac z tej niewiarygodnej oferty??

Cytat:
oki oki

Marta nie chce Cie martwic, ale z przylotem moze byc problem. dzis moja tesciowa miala lot do stanów. Najpierw wylot z Aberdeen (Szkocja) przesiadka w Lodynie i do Stanów - niestety od ponad 8 godzin kwitnie w Aber, nawet nie wyleciała
Stary 2010-12-19, 19:23   #855
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

no wlasnie mowili dzis w iformacjach, ze jest duzy problem z wylotami z wysp bp wszystko oblodzone :/
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-19, 19:24   #856
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2010-12-19, 19:37   #857
ania20m
Wtajemniczenie

Sześć mamie jest już lepiej, dzwonilam do jej ortopedy i dostala antybiotyk i gorączka spadla, opuchlizna jeszcze jest ale nie jest już takie gorące. mam nadzieje ze z kazdym dniem bedzie poprawa

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 19:40   #858
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć Rosette

o kurcze to masakra z tą zimądo nas też wróciła i wygląda na to że tak będzie przez minimum tydzień.Ja zaczynam się obawiać co z tym wyjazdem do Paryża ,bo podobno tam też sypnęło ,a my za tydzień lecimy
To nieciekawie z tymi mieszkaniami,cięzko Wam będzie coś znaleźć.Faktycznie masz rację,po co komuś płacić za wynajem jak można mieć swój kąt.Pewnie jak już kupicie mieszkanie to nieprędko Wam będzie do Polski

A ja dziś cały dzień dekorowałam mieszkanie i wyszło ładnie ,ale nie tak jak chciałam w tym roku nie mamy choinki ,więc musiałam kombinować.

No pewnie nie prędko, ale się nastawialiśmy od początku na parę lat, więc wolę zakup mieszkania potraktować jako inwestycję i nie płacić komuś.
My lecimy w piątek z Amsterdamu i jestem przerażona co się dzieje - ludzie nocują na lotnisku, loty do Wielkiej Brytanii, Włoch, Belgi są najczęściej odwoływane, reszta z opóźnieniem, na razie do Polski latają, zobaczymy w piątek - średnio mi się uśmiecha wigilia na lotnisku....

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 19:49   #859
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Sześć mamie jest już lepiej, dzwonilam do jej ortopedy i dostala antybiotyk i gorączka spadla, opuchlizna jeszcze jest ale nie jest już takie gorące. mam nadzieje ze z kazdym dniem bedzie poprawa
oo kamien z serca, dobrze, ze wszystko sie normuje.

Dzwoniła tesciowa, podłamała się po kilku godzinach czekania na lotnisku dowiedziała się, że jej lot przesuwaja na 25.12. wiec zrezygnowała zupełnie, bo nie oplaca jej sie leciec do stanow na tydzien. biedna

dzisiejsze zdjęcia w swietle dziennym - uchwyciły sie panele (zakurzone) i kolory scian salonowych oraz przedstawiam meble kuchenne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0083.jpg (17,0 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0084.jpg (22,8 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0085.jpg (28,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0086.jpg (20,2 KB, 28 załadowań)
Stary 2010-12-19, 19:54   #860
agus87
Zakorzenienie

kliwius gratulacje

ja tez o makowkach nie slyszalam...
makiełki u nas sa albo kutia
Stary 2010-12-19, 20:03   #861
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
tak na wymiar, chyba wiem o jakie meble do salonu chodzi, te mieszane bardzo mi się podobaja. my na razie tylko w kuchni bedziemy posiadac, bo na reszte nas nie stac

no rzeczywoscie super prezent, jak mogłas nie skorzystac z tej niewiarygodnej oferty??

Marta nie chce Cie martwic, ale z przylotem moze byc problem. dzis moja tesciowa miala lot do stanów. Najpierw wylot z Aberdeen (Szkocja) przesiadka w Lodynie i do Stanów - niestety od ponad 8 godzin kwitnie w Aber, nawet nie wyleciała
Miałam na myśli mieszane ,to że sami je sobie zestawimya będą to meble z ikei .My też na początku nie będziemy mieli zbyt wielu mebli .Pierwsze co kupimy to łóżko i jakąś szafę no i mam nadzieję częściowo urządzić salon.A resztę w zależności czy od razu dostaniemy pracę
Ciekawa jestem tych Twoich mebli kuchennych
Wyjaśniła się sprawa brakujących pieniędzy, na szczęście tym razem to moja pomyłka

edit: o zdjęcia

szafa

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2010-12-19 o 20:06
Stary 2010-12-19, 20:07   #862
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam na myśli mieszane ,to że sami je sobie zestawimya będą to meble z ikei .My też na początku nie będziemy mieli zbyt wielu mebli .Pierwsze co kupimy to łóżko i jakąś szafę no i mam nadzieję częściowo urządzić salon.A resztę w zależności czy od razu dostaniemy pracę
Ciekawa jestem tych Twoich mebli kuchennych
Wyjaśniła się sprawa brakujących pieniędzy, na szczęście tym razem to moja pomyłka
a myslalam , ze to taki zestaw, bo juz takie wlsnie mieszane komplety rzucily mi sie w oczy i super wygladaja.
Powiem ci, ze ja sama jestem ciekawa tych mebli bo na razie tak srednio mi sie widza, w mojej wyobrazni lepiej sie prezentowały, no ale czekam na efekt koncowy - mnie trudno zadowolic
och szkoda, ze u mnie nie ma takich pienieznych pomyłek, niestety u mnie to fakty, ze kasy coraz mniej.
my na poczatek bedziemy tylko mieli meble w kuchni, naroznik i lawe w salonie, stol i krzesła w jadalni, no i planujemy jakies lozko i szafe do sypilani hihi
Stary 2010-12-19, 20:13   #863
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
U nas jest tak, ze to co robi się na kolację wigilijną jemy przez całe święta. Nie przygotowujemy żadnych mięs, ziemniaków itp bo tego się dosyć najemy przez cały rok. W ciągu roku nie gotujemy takiej postnej zupy, czy kapusty z grzybami, a że wszyscy to lubią, to każdy się cieszy, że przez 3 dni może się najeść na cały rok.
To u nas na Wigilię przygotowujemy:

chałka z miodem
barszcz czerwony z uszkami
susz z grochem
żurek
zupa rybna ze specjalnymi kluskami (robi je ciocia i są to mordoklejki - rewelacyjne)
karp smażony (uwielbiam!!!!)
kapusta z grochem
pierogi i grzybami i kapustą

Najpierw jest u nas modlitwa, później opłatek. I tez jest zasada, że wszyscy siadamy do stołu i jak czegoś zapomnimy, np. ścierki, czy zapałek, żeby zapalić świece, to już nie wstajemy.

Cytat:
no cóż tak naprawdę dzięki klubowi "wiem" co to znaczy i staram się porostu być obok... tyle...

przepraszam ale nie mogłam się oprzeć
fotka z cyklu

"Panie Boże spraw żeby święty Mikołaj istniał naprawdę i przyniósł mi klocki lego"
No po prostu mnie położył na łopatki! Boski jest!

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
hmm moze wizyta u kosmetyczki ?
Żabcia, India, dziękuję za podpowiedzi. Wykorzystam następnym razem - teraz miałabym problem, bo dopiero w wigilie będziemy w naszym rodzinnym mieście, więc nie miałabym kiedy kupić, ale pomysł rewelacja! Że też sama na to wcześniej nie wpadłam!

A kupiliśmy jej elektroniczną ramkę na zdjęcia. wgramy zdjęcia, zapakujemy i będzie gites

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
cześć

Dziękuję za kciuki przydały się. Mega stres, ale wszystko było super. BYło kilka wpadek, ale tak śmiesznych, że leżałam ze śmiechu jak i widzowie. Na koniec pani dyrektor nas aż ucałowała i powiedziała, ze widziała ile w to pracy włożyłyśmy

ze śmiesznych wpadek:
- Józef z szopki się wydarł, że go Ktoś zasłania i ma się przeusnąć
- pszczółka maja wybiega by mówić swoją rolę. stoi, stoi nagle bach mikrofon na ziemie i uciekła do mnie za kotarę. zapomniała czułek założyć. Szybko jej załozyłam i wybiegła powiedzieć swoją rolę

Marta fajne zdjęcie Pata

Zabcia współczuje
Super, że wsyzstko się udało!

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
hej
byliśmy dzisiaj w szpitalu, wszystko ok, jutro wychodzi, musieliśmy się streszczać bo Dominik czekał z moją mamą (bo ją z pracy wzieliśmy) na dole w izbie przyjęć a my poszliśmy, wszystko ok ,nie będzie mogła chodzi jeszcze z 4 tygodnie ale jest ok, jutro jak będzie w domu to mamy do niej wpaść albo w niedziele , jest ok

domi skąd sciągasz te filmy może ja sobie coś sciągne

jejku jeszcze ta praca , kurcze nie mam kiedy się za to wziąc dosłownie , jejku nie wyrobię się a tu święta zapasem
Jak dobrze, że juz lepiej i że wraca do domu! Super!

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ja ostatnio pisałam do mojego szefa i mam Wojtka w pracy i wysłałam " Żółtek wszystko załatwił!"

Cytat:
bardziej rzeczywisty ten pierwszy
jutro postaram sie zrobic w swietle dziennym, ale nie wiem na ile mi sie to uda. Ale musze Wam powiedziec , ze w koncu z czegos jestem na tej budowie zadowolona, podłoga bardzo mi sie podoba
Śliczna podłoga! Bardzo mi się podoba

Cytat:
UWAGAAAA
sms od kliwi

o 23 odeszły mi wody, ZUZIA przyszła na świat siłami natury o 5:40 ważąć 3460 i mierząc 53cm. Jest śliczna. Pozdrawiamy już we trójkę

KLIWA JESTEŚ DZIELNA gratuluję córci oby się zdrowo chowała, dużo sił wam życzę
WOW!!! Ale wiadomość!

Kliwia, gratulacje! Niech Zuzka rośnie zdrowo i wracaj szybko do domku! Całusy dla Waszej Trójki!

Noo... udało mi się nadrobić!

My po piątkowej wigilijce jesteśmy zachwyceni. Wszyscy się przygotowali. Był barszcz czerwony z uszkami, kutia, sałatki, ciasto, fondue czekoladowe z owocami, camembert podpiekany z żurawiną i nasze pierogi, które zrobiły furorę. Oczywiście opłatka też nie zabrakło

Wróciliśmy o 2 do domu, a moja siostra dopiero o 4.30 - wszyscy świetnie się bawili - i aż żal było wychodzić.

Wczoraj maż był cały dzień w pracy, a ja z siostrą na ostatnich zakupach. Wszystkie prezenty już mamy, więc teraz czekamy na święta!

A dzisiaj odwiedził mnie przyjaciel, wypiliśmy herbatę, zjedliśmy obiad i teraz czekam na mężula. Pracuje do 21.00 więc już nie długo. Tak o to Guci minął weekend

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 20:20   #864
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2010-12-19, 20:23   #865
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
to super wiadomości

Cytat:
Treść usunięta
o dobrze wiedzieć

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
No pewnie nie prędko, ale się nastawialiśmy od początku na parę lat, więc wolę zakup mieszkania potraktować jako inwestycję i nie płacić komuś.
My lecimy w piątek z Amsterdamu i jestem przerażona co się dzieje - ludzie nocują na lotnisku, loty do Wielkiej Brytanii, Włoch, Belgi są najczęściej odwoływane, reszta z opóźnieniem, na razie do Polski latają, zobaczymy w piątek - średnio mi się uśmiecha wigilia na lotnisku....
Niestety na pogodę nie mamy wpływu....będę trzymać kciuki

Cytat:
a myslalam , ze to taki zestaw, bo juz takie wlsnie mieszane komplety rzucily mi sie w oczy i super wygladaja.
Powiem ci, ze ja sama jestem ciekawa tych mebli bo na razie tak srednio mi sie widza, w mojej wyobrazni lepiej sie prezentowały, no ale czekam na efekt koncowy - mnie trudno zadowolic
och szkoda, ze u mnie nie ma takich pienieznych pomyłek, niestety u mnie to fakty, ze kasy coraz mniej.
my na poczatek bedziemy tylko mieli meble w kuchni, naroznik i lawe w salonie, stol i krzesła w jadalni, no i planujemy jakies lozko i szafe do sypilani hihi
O nawet nie widziałam takich mieszanych.My chcemy część białych a część ciemno brązowych mebli,żeby nie było za ciemno i chyba jakąś kolorową sofę-może czerwoną jeszcze zobaczymy.Po świętach jedziemy do ikei posiedzieć na meblach
Mnie też trudno zadowolić na razie widziałam tylko kilka fotek z naszego mieszkania i nie zachwyciło mnie to co tam zobaczyłam....
Najgorsze w tych meblach na wymiar ,że nigdy nie wiadomo jaki będzie efekt końcowy.
Wasze póki co fajnie się prezentują,zobaczymy jaki będzie efekt końcowyA pewnie będzie porażający
Całkiem sporo tych mebli jak na początek my też pewnie tyle będziemy mieli,takie minimum ,żeby było gdzie gości przyjąć
Pewnie już pytałam ,ale nie pamiętam od razu wykańczacie całość domu czy resztę na potem zostawiacie? U nas z kasą też już kiepsko.Początkowo mieliśmy ok 7 tyś na plusie ,myślałam ,że wystraczy nam jeszcze na szafy ,ale dupa nic już prawie z tych dodatkowych nie zostało.A resztę musimy trzymać na powrót do kraju.

szafa

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2010-12-19 o 20:26
Stary 2010-12-19, 20:28   #866
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Ania, świetna wiadomość! Mam nadzieje, że mama szybko wróci do zdrowia!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 20:59   #867
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
martuś bardzie sie ciesze ze sałatka smakowala bo pyszna jest
Cytat:
Treść usunięta
otóż to

Cytat:

hahaha no nie wiem... taki prezent o ja niewdzięczna...

no wiem że jest kłopot z lotami, ona musi najpierw wydostać się z isle of men do Liverpoolu a potem stamtąd do krakowa,
nie wiem jak to będzie wyglądać bo z liverpoolu latają samoloty, ale czy wylecą z tej swojej wysepki do liver, to nie wiem...
kurde zaczynam się martwić...

Cytat:
dzisiejsze zdjęcia w swietle dziennym - uchwyciły sie panele (zakurzone) i kolory scian salonowych oraz przedstawiam meble kuchenne
już się nie mogę doczekać efektu końcowego...

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
No po prostu mnie położył na łopatki! Boski jest!

Ja ostatnio pisałam do mojego szefa i mam Wojtka w pracy i wysłałam " Żółtek wszystko załatwił!"

My po piątkowej wigilijce jesteśmy zachwyceni. Wszyscy się przygotowali. Był barszcz czerwony z uszkami, kutia, sałatki, ciasto, fondue czekoladowe z owocami, camembert podpiekany z żurawiną i nasze pierogi, które zrobiły furorę. Oczywiście opłatka też nie zabrakło
dziękuje ;D
widzę że mamy ten sam myk - żółtek, też mi tak czasem wyskakuje jak pisze do wojtka
cieszę się że wigilia się udała, i przepraszam że przeszkodziłam w trakcie jedzenia barszczu
bardzo fajnie minął ci weekend
a my z mężem cały dzień dziś czytaliśmy książki oczywiście w miarę tego jak pozwalał nam Pat ale się zrelaksowaliśmy

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2010-12-19 o 21:00
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-19, 21:03   #868
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2010-12-19, 21:22   #869
martucha84
Zakorzenienie

hahaahaha to masz fajny telefon u mnie zawsze jest żółtek hahah czasem tak mu z rozpędu wyśle i jest kupa śmiechu
Stary 2010-12-19, 21:32   #870
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości