|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#29521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
Cytat:
![]() z tym fryzjerem to szkoda gadac. mowila ze obnizyla jej cene o polowe, dobrze skomentowal to wtedy jej chlopak - gdyby on byl na jej miejscu to jeszcze by jemu zaplacili... dziekuje za wszystkie rady i komentarze
|
|
|
|
|
#29522 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#29523 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#29524 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
(trochę sparafrazowałam tę wypowiedź)
|
|
|
|
|
#29525 |
|
Wtajemniczenie
|
Indios
Caskada Zapomniałam o Twoim dylemacie co do sylwestrowej fryzurki... Absolutnie nie prostuj włosów !! :P Kochana takie masz piekne loczki ja bym pokombinowała z upięciem :P Szkoda, ze nie mieszkam obok Ciebie, bo pomyslow mialabym mnostwo
|
|
|
|
#29526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taka mała zachłanność
|
|
#29527 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
bernadka no cos pokombinuje albo pojde w rozpuszczonych wkoncu to nie zaden bal a domowka![]() ostatnio marza mi sie prosta tafla wlosow pieknie odbijajaca swiatlo
|
|
#29528 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej
Bernardka gratuluje Cascada ja mysle zebys nie prostowala,oj szkoda szkoda takich wlosow ja wieczorkiem mylam wlosy,nalozylam odzywke a potem pianke z tafta do kreconych-dzis mam fajnie pokrecone choc ta pianka takie wrazenie mokrych wlosow daje,hm musze znalezc cos co daje taki sam efekt trwalosci ale nie skleja wlosow i nie daje efektu mokrych ![]() dzis jestem zadowolona z fryzurki
|
|
|
|
#29529 |
|
Wtajemniczenie
|
gumecka
Nivea FC pianka... Świetna jest. Ja ją uwielbiam ![]() Caskada Szkoda takich pieknych kręconych włosów !. Jak się Tobie marzy to zakup peruke hehe :P Nie no żarty żartami, ale naprawdę szkoda Twoich włosów a o te ampułki co pytałam to spójrzcie na nie... http://images45.fotosik.pl/306/7fd980a479fa8a24.jpg Zaciekawily mnie a na allegro jedna taka 5 zł :P |
|
|
|
#29530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
pewnie zostawie te loki swoje ![]() nie znam tych ampulek
|
|
|
#29531 |
|
Wtajemniczenie
|
Caskada
Ze zdjęć inaczej wywnioskowałam Twoich :P Tobie też było ładnie w prostych. Mnie się tam kręcone u Ciebie shakirki podobają...Prostownica to zło ! ![]() Zostaw ! I pomyśl nad ładnym upięciem ich... ![]() No własnie jak tez ich nie znam...Moze zamowic jedna albo 2 takie ? Co o tym myslisz ?
|
|
|
|
#29532 |
|
Wtajemniczenie
|
Najlepiej zostaw swoje i jakos je wzbogać świecidelkami , brokatami czy czyms takim...w zadnym wypadku nie prostuj!!! pochwal sie w sylwka jakie są pokręcone wlasnie!!!!!!
|
#29533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozniej grzywka robila sie tlusta za duzo zachodu bylo i grzywka i wlosy ![]() na probe mozesz zamowic co ci szkodzi zeby przetestowac
|
|
|
#29534 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Bernardko Gratuluję zdanie egzaminu! Cytat:
Masz bardzo długie i delikatne włoski Caskado ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zastanawiałam się gdzie się podziałaś ![]() Jeśli musiałaś zostac w szpitalu to jesteś jak najbardziej usprawiedliwiona! Mam nadzieję że to nie było nic poważnego i już wszystko w porządku [/quote] ale co dziwne, moja prawa strona, ze zdecydowanie lepszym skrętem cała się spuszyła, była taka 'tępa', natomiast lewa, tylko lekko się sfalowała, ale zero puchu, miękka, błyszcząca, nawet po prostownicy nigdy taka nie była, szok normalnie [/quote] możliwe że to ten szpitalny żel tak na nie zadziałał. Nie wiadomo co to było ![]() Cytat:
może jej włosy są z natury mocne,bo np odziedziczyła je po mamie a Ty słabsze po tacie (gdybam oczywiście ).Możliwe że np gorzej się odżywiasz lub masz więcej stresów niż Twoja siostra i to też może się odbijac na włosach Postaraj się zadbac o siebie, zainwestuj w suplementację od wewnątrz i bądz cierpliwa Nadal jesteś zainteresowana opisem wizyty mojej siostry u fryzjerki? ![]() Cytat:
współczuję, i mam nadzieję że ja swoję obronę będę miała przed wrześniem ![]() Cytat:
|
|
#29535 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam podobny skręt do Twojego, też shakirowy ![]() Pisałaś wcześniej, że masz grzyweczkę. Możesz wstawić jakieś zdjęcie? Grzywa kusi mnie niesamowicie, ale przez moje niesforne włosy ciągle nie mogę się zdecydować ![]() Oto moje lokasy |
|
|
|
|
#29536 |
|
Wtajemniczenie
|
Caskada
Ja jak prostuje grzywę to wiem...Przetłuszcza mi się szybko ;/ Włosy długość tez...A odkąd przestałam całość prostowac to nie przetłuszcza mi się....Gorzej jednak z ta grzywa... ![]() Edith |
|
|
|
#29537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zajrzyj do mnie do albumu w profilu jak dbasz o swoje ? ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
a z grzywka mam juz latwiej jak jest taka dluga
|
|
|
#29538 |
|
Wtajemniczenie
|
Caskada...
No własnie Ty masz też wysokie czoło...Zapuszczasz grzywę ?
|
|
|
|
#29539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapuszczona ..poprostu przeczesuja ja wiecej na jedna strone i albo rozprstowywuje albo mam ja skrecona ![]() czasem zakrecam na prostownicy robie taka duza fale po jednej stronie wiecej na drugiej jak zawsze mniej bo wiadomo wysokie czolo i przez srodek nie pasuje mi czesanie sie wogole z taka dluga grzywka mozna zrobic duzo kombinacji
|
|
|
#29540 |
|
Wtajemniczenie
|
Caskada
Umowilam się jutro do fryzjerki...Chyba zacznę też ją zapuszczać i kupie sobie szczotkę okrągłą do grzywki i będę ją na szczotce wywijać xD |
|
|
|
#29541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak mam rozne kombinacje ostatnio nawet zaplotlam sobie warkocza z niej na bok i do upiecia bo zazwyczaj zwiazuje wloski bo mi przeszkadzaja w pracach ![]() jest to albo warkocz z tylu lub z boku albo jakis zawijasek na glowie
|
|
|
#29542 |
|
Raczkowanie
|
no to moje dzis falki
|
|
|
|
#29543 |
|
Zakorzenienie
|
noooo wkoncu sie pochwalilas
i sa falki bardzo ladne zawsze podziwiam brazy
|
|
#29544 |
|
Raczkowanie
|
kurcze drugie sie nie wgralo
|
|
|
|
#29545 |
|
Raczkowanie
|
a dziekowac
|
|
|
|
#29546 |
|
Zakorzenienie
|
zapuszczaj dluga grzywke bedzie ci pasowala i bedzie pieknie
|
|
#29547 | |||
|
Lifthrasir
|
Bernardko, ode mnie również gratki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mama jakiś czas temu podcinała mi końcówki, bo nie chciałam latać do fryzjera, w tym samym czasie robiła też siostrze, i powiedziała, że za moje to już się nie zabiera. Także ja już nie wiem... tak samo z odżywianiem, moja siostra odżywia się wręcz niezdrowo, ma bardzo ograniczone spożycie warzyw i owoców, je bardzo dużo słodyczy etc... A co do stresów to bardzo prawdopodobne... i może też te wszystkie leki tak na nie wpływają? Kto wie... Dziękuję za wsparcie Tak, nadal jestem zainteresowana, muszę coś z tymi moimi kudłami zrobić po nowym roku Tylko zadaję sobie pytanie, czy jest sens je cieniować, czy fryzjerka nie zeszłaby mi tym sposobem z długości, bo niestety nie są za długie - trochę za ramiona, i wolałabym żeby takie pozostały, albo nieznacznie krótsze.
Edytowane przez Kirima Czas edycji: 2010-12-20 o 18:16 |
|||
|
|
|
#29548 |
|
Wtajemniczenie
|
Kirima
Caskada Widze, ze pomyslow masz bardzo dużo co do układania grzywki
|
|
|
|
#29549 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkie falki i loczki, po 2 tygodniach udalo mi sie nadrobic watek, ile sie naczytalam. po semestrze spokoj, wiec troche czasu sie znalazlo![]() moje wloski dzieki waszym radom i poradom nareszcie dochodza do siebie, wczoraj naolejowalam je olejkiem z avocado na noc (kokos sie na moim sianku nie sprawdzil-powoduje okropnego puszaka a shea mi sie skonczylo- nie wiecie przypadkiem czy mozna nierafinowane shea kupic w sklepie np ze zdrowa zywnoscia, czy tylko na necie?), podcielam samodzielnie koncowki (nie wiem czy prawidlowo, ale byly juz w takim stanie, ze nie dalo sie nic zrobic a do odwiedzin fryzjera jeszcze sie nie przekonalam). dzisiaj koloryzowanie szamponem marion, troche slabo chwycilo, bo na pierwszy raz troche balam sie i trzymalam tylko 20 min., ale ogolnie jest ok swoj zel lniany troche dopelniam olejkami (albo kilka kropli jojoby albo avocado) i wychodzi naprawde nie zle.tylko mam problem-lupiez, nie wiem czy to przez hippa czy odzywki, probowalam juz niektore odstawiac, ale nic nie pomoglo, jak sobie z tym poradzic? ![]() i jeszcze jedno pytanko, czy raczej prosba o pomysly na fryzure balowa: 26.12. wybieram sie na bal akademicki i nie wiem co z glowa, przy dlugosci wlosow do polowy plecow i przezemnie niezbyt lubianej wielkiej objetosci nie mam zadnego pomyslu na upiecie, ktore by sie nie rozpadlo podczas tanca...jakiej pomysly, kochane lokaski? ![]() oto moje wlosy po calodziennym lataniu z miotla (a moze na miotle ), odkurzaniu i redukcji balaganu, jutro z nimi bedzie gorzej, ciagle walcze z dniem nastepnym u moich wlosow
Edytowane przez H4LI Czas edycji: 2010-12-20 o 19:00 |
|
|
|
#29550 |
|
Raczkowanie
|
Twoja grzywka jest przeurocza! I ten kolor
Moim nr 1 jest olej kokosowy, poza tym myję odżywką (Gloria albo Isana), co jakiś czas oczyszczam włoski z slsów szamponem z czarnej rzeczy, czasem aplikuję olejek rycynowy, raz na jakiś czas funduję włoskom kilkugodzinny seans z Waxem no i woda brzozowa na skalpPrzed wyschnieciem wgniatam w nie olej lniany lub rossmanowski zel To chyba tyle Zazdroszcze Ci koloru! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

Kochana takie masz piekne loczki ja bym pokombinowała z upięciem :P Szkoda, ze nie mieszkam obok Ciebie, bo pomyslow mialabym mnostwo

wkoncu to nie zaden bal a domowka

współczuję, i mam nadzieję że ja swoję obronę będę miała przed wrześniem 
wogole z taka dluga grzywka mozna zrobic duzo kombinacji
bardzo ladne zawsze podziwiam brazy
Mama jakiś czas temu podcinała mi końcówki, bo nie chciałam latać do fryzjera, w tym samym czasie robiła też siostrze, i powiedziała, że za moje to już się nie zabiera.