Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-03, 21:11   #2251
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

atomufka no piękna, teoretycznie nie są ze sobą rok, co poniektórzy ich na stosie by spalili bo jak to niecały rok i ciąża o nie.. a fuj no ale są ludzie i parapety ale praktycznie po tylu latach przyjaźni... najwyższa pora

ktosia86 polecam polecam

Gucia oj tak będą mieli

kliwiulka kochana moja, ja wiem ja rozumiem, mm przyjaciel matki pamiętaj że całym serduchem jestem z wami i już się nie mogę doczekać aż mały zuzul się zgra i wrócisz

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
ja też ja też

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

dostałam prace właśnie mi maila napisali będę miała umowy zlecenia na wymyślanie haseł reklamowych i innych takich promocyjnych rzeczy
aleeeee fajnie będą jutro dzownić i się umówimy na spotkanie
wowwwwwwwww
no to nasza sytuacja finansowa się ciut poprawi oczywiście jak będę miała wenę
jakieś fajne zajęcie na urlopie wych. się szykuje

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-01-03 o 21:13
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 21:12   #2252
anuulaa
Wtajemniczenie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Dzięki Dziewczyny za gratulacje
Guciu, tak, mieliśmy przebieranego, a co Wy też? Dodałam zdjęcia na nk, ale ja chyba Ciebie nie mam Podaj mi swoje namiary na pw.

Aniu, "szykuje" to za dużo powiedziane hehhe No ale coś w tym stylu.
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 21:15   #2253
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
o to to

ja też obcinam sobie tylko cążkami.

jeśli chodzi o dojrzałość męża do dziecka, to mój aż kipi w środku z chęci jego posiadania i nie widzi ani jednej przeszkody. Jak bym tylko powiedziała "chcę" to jest gotowy w tej samej sekundzie zacząć starania Zresztą same wiecie on już nawet wódkę (podobno najlepsza wódka) ma odłożoną w barku na chwilę kiedy dowie się, ze mam jego dziecko w sobie i takie tam inne juz nawet wspominał, że dziecku odda swoje półki, jakby było nam za mało na pieluszki czy ubranka dziecka, a gościom i znajomym opowiada (oprowadzając po mieszkaniu ) "to jest pokój naszego przyszłego dziecka" gdzie ja go poprawiam i mówię "chyba mój gabinet"

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 21:19   #2254
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
anula ale fajnie z umowa

martucha atomufka, bo sie zarumienie
no ja tez bym wolala siedziec na wizazu niz caly dzien z cyckiem na wierzchu. Bola mnie cycki jak nie wiem, a ta ciagle glodna. Jak przed snem wyssie mi ostatnia pelna piers [zabrzmialo jkabym miala ich conajmniej trzy ] to nocka na modyfikowanym, bo sie zajade przez tego malego potwora.

ktosia obcazkami maluchowi latwo sie obcina, bo w zasadzie wychodzi na raz sobie bym nie obciela cazkami never
Moj maz mial kupic cazki, ale sklep blisko nas gdzie sa jest zamkniety z uwagi na nowy vat - moze jutro otworza
a kolezanka mamuska mowila ze te zesatwy obcinaczkowe dla dzieci z rosmana sa OK.

Zebyscie widzieli mojego meza, czyta na glos Zuzi gazete, trzyma ja na kolanach w pozycji lezacej i lula ruszajac nogami na boki
Będę próbować
A Twój mąż nieźle sobie radzi

Martucha fajnie z tą pracą, masz smykałkę do takich haseł, także wróżę Ci karierę

Ale mam chcicę na chrzan Już wciągnęłam 2 kawałki chleba z szynką i chrzanem jabłkowym, no miodzio po prostu
Stary 2011-01-03, 21:22   #2255
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Martucha fajnie z tą pracą, masz smykałkę do takich haseł, także wróżę Ci karierę

Ale mam chcicę na chrzan Już wciągnęłam 2 kawałki chleba z szynką i chrzanem jabłkowym, no miodzio po prostu
karierę to ja zrobię jak się uda to co zaplanowałam, mam nadzieję że już niedługo się wam pochwalę a jesteśmy coraz bliżej taki mój mały sekrecik
a to ma być tak o.. dla zabawy i podratowania funduszy bo na wychowawczym nie płacą

aaaa chrzan
Stary 2011-01-03, 21:23   #2256
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

dostałam prace właśnie mi maila napisali będę miała umowy zlecenia na wymyślanie haseł reklamowych i innych takich promocyjnych rzeczy
wowwwwwwwww
wow! Ale fajnie!
Pamiętasz, kiedyś Ci pisałam, że w czymś takim na pewno byś się sprawdziła, więc teraz do dzieła! I pisz na bieżąco co i jak!

Jednak jak się chce to można!!!!

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny za gratulacje
Guciu, tak, mieliśmy przebieranego, a co Wy też? Dodałam zdjęcia na nk, ale ja chyba Ciebie nie mam Podaj mi swoje namiary na pw.

Aniu, "szykuje" to za dużo powiedziane hehhe No ale coś w tym stylu.
Tak, też mieliśmy, już przesyłam namiary

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

jeśli chodzi o dojrzałość męża do dziecka, to mój aż kipi w środku z chęci jego posiadania i nie widzi ani jednej przeszkody. Jak bym tylko powiedziała "chcę" to jest gotowy w tej samej sekundzie zacząć starania Zresztą same wiecie on już nawet wódkę (podobno najlepsza wódka) ma odłożoną w barku na chwilę kiedy dowie się, ze mam jego dziecko w sobie i takie tam inne juz nawet wspominał, że dziecku odda swoje półki, jakby było nam za mało na pieluszki czy ubranka dziecka, a gościom i znajomym opowiada (oprowadzając po mieszkaniu ) "to jest pokój naszego przyszłego dziecka" gdzie ja go poprawiam i mówię "chyba mój gabinet"
no Twój mąż to faktycznie dojrzał. Mój tak ogólnie nie dojrzał... nie tylko jeśli chodzi o dziecko Jeszcze głupoty mu w głowie

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 21:28   #2257
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
karierę to ja zrobię jak się uda to co zaplanowałam, mam nadzieję że już niedługo się wam pochwalę a jesteśmy coraz bliżej taki mój mały sekrecik
a to ma być tak o.. dla zabawy i podratowania funduszy bo na wychowawczym nie płacą

aaaa chrzan
No to teraz nam dałaś zagadkę
Moja nowa miłość - chrzan
Stary 2011-01-03, 21:30   #2258
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 22:00   #2259
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
anula ale fajnie z umowa

martucha atomufka, bo sie zarumienie
no ja tez bym wolala siedziec na wizazu niz caly dzien z cyckiem na wierzchu. Bola mnie cycki jak nie wiem, a ta ciagle glodna. Jak przed snem wyssie mi ostatnia pelna piers [zabrzmialo jkabym miala ich conajmniej trzy ] to nocka na modyfikowanym, bo sie zajade przez tego malego potwora.

Zebyscie widzieli mojego meza, czyta na glos Zuzi gazete, trzyma ja na kolanach w pozycji lezacej i lula ruszajac nogami na boki
hehe

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
ach... tak to jest jak za dużo myślę TŻet w pracy, później idzie na kosza, będzie znowu koło 1.

a co do dojrzałości mojego męża to łączę się z Tobą! On chyba nigdy nie dorośnie
Mój jest dojrzały ,ale nie przepada za dziećmi.

Cytat:
Treść usunięta
no właśnie ,lepiej niech nie czyta o polityce

Cytat:
atomufka no piękna, teoretycznie nie są ze sobą rok, co poniektórzy ich na stosie by spalili bo jak to niecały rok i ciąża o nie.. a fuj no ale są ludzie i parapety ale praktycznie po tylu latach przyjaźni... najwyższa pora

ktosia86 polecam polecam

Gucia oj tak będą mieli

kliwiulka kochana moja, ja wiem ja rozumiem, mm przyjaciel matki pamiętaj że całym serduchem jestem z wami i już się nie mogę doczekać aż mały zuzul się zgra i wrócisz

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

ja też ja też

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

wowwwwwwwww
e tam ludzie to zawsze będą gadać .

Wow gratulacje!! na pewno się sprawdzisz!

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 22:21   #2260
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

wowwwwwwwww
O tak masz do tego dryg, zgadzam się super
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 22:28   #2261
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Niespodzianka sie udała wprawialiśmy z mężem z tacą owinięta papierem z kokardką a w środku 12 gorących (prosto z piekarnika) 12 muffinek

akurat rodzice jedli kolację to sie podłączyliśmy i tata też szampana otworzył

Anula wow, gratuluję umowy.

Gucia ok to prześlę, bo mam dwa super przepisy

a co do dziecka, to wiesz ja też nie chcę go mieć przez najbliższe kilka lat albo i dłużej. Tez się zastanawiam czy coś jest ze mną nie tak, bo dla mnie dziecko w tej chwili to nic przyjemnego, wręcz taka przeszkoda w dniu codziennym. Przynajmniej tak to teraz odczuwam. Czasami jak wraca do pustego domu, to brakuje mi czegoś. Ale nie dziecka, tylko np. psa. I też się zastanawiam czy ze mną wszystko ok. Mąż juz przestał mówić cokolwiek na ten temat, bo zawsze miałam jakiś mocny argument. kiedyś miałam instynkt, a teraz?? dziecko to dla mnie wielkie zło

Cytat:

ja jak dostanę tę pracę w dd to uciszę swój instynkt bo będę miała cała gromadkę i to bez rodzenia i chyba kupię sobie wtedy kota

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-03, 22:47   #2262
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Ja tak na szybko, bo jestem padnieta...
nie spelnilam caklego planu na dzis, wiec jutro czeka mnie duuuzo roboty
ale najwazniejsze - szczepienie zaliczone!!!! DZIEKUJE WSZYSTKIM WAM ZA KCIUKI!
Tomus dzielnie zniosl uklucia, w nagride oczywiscie dostal cycusia
niestety wieczorem byl bardzo marudny i temperatuty dostal.
wymeczylam sie z nim dosc bo nie chcial sie polozyc tylko tulic - ale wybaczam szkrabowi i nosilam bo dzielnie przyjal zastrzyki.
Jutro TZ ma urodzinki wiec bede miec palne rece roboty.... ciasta prawie zrobione a jutro cala reszta.

A podpowidzcie jaka salatke zrobic do piersi z kurczka zapiekanych z warzywami i serem ?? Bedzie grecka i jeszcze jakas by sie przydala.

co zdazylam doczytac:
Marta - gratuluje pracy!!
Sliwenka - tekst o obciaganiu na gimnastyce - pamietam - nasza babka od aerobiku tez tak ladnie mowila
Madzia - super ze niespodzianka sie udala
atomufka - powodzenia na wyprzedazach, upoluj sie fajnego !

aha i jeszcze jedno - przyznawac mi sie tu zaraz - ktora mi zaproszenie na NK przyslala ? ujawnic sie prosze albo na NK odpisac kto to
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 08:16   #2263
klion78
Zadomowienie

Dzień dobry.
Wrócę jeszcze do tematu który poruszyła Gucia czyli instynktu macierzyńskiego.
Ja, jak wiecie, staram się od roku, mimo iż instynktu macierzyńskiego wciąż nie czuję. Wszyscy zawsze powtarzali mi, że z czasem na pewno go poczuję, jednak lata mijały, a nic się nie zmieniało.
Robiłam się coraz starsza i stwierdziłam, że muszę rozpocząć starania bez względu na instynkt, bo mimo jego braku uważam, że dziecko jest niezbędne dla funkcjonowania rodziny.

Atomufka
mnie także bardzo podobał się program 7 ciąż, może dlatego, że podejście do ciąży tej dziewczyny prowadzącej program jest zbliżone do mojego.

Apropo podejścia do ciąży i do macierzyństwa, to chciałabym wyrazić mój zachwyt Kliwią.
Już w trakcie ciąży podobało mi się Twoje podejście do tego stanu, bez zbędnego rozczulania sie nad sobą, bez nadmiernych "ochów i achów". Zaimponowałaś mi już wtedy i imponujesz nadal. Oby tak dalej

Martucha myślę że to fantastycznie, że będziesz miała zajęcie na wychowawczym. Wydaje mi sie że kobiecie aktywnej zawodowo, w sile wieku, trudno jest przejść na urlop wychowawczy i skupić się wyłącznie na opiece nad dzieckiem.
Moja bratowa jest na wychowawczym już ponad 2 lat i przez większość dnia jej jedynym towarzystwem jest jej mała córeczka oraz przypadkowe osoby spotkane na spacerze czy zakupach. Ja bym tak chyba długo nie wytrzymała.

Katuniu ja wprawdzie nie wysłałam ci zaproszenia na nk, ale jeśli wyślesz mi linka do Twojego profilu, chętnie to zrobię

W ogóle to boli mnie ząb kiedy jem i coś przygryzam. Obejrzałam go już z każdej strony i nie widzę żadnego ubytku.

Edytowane przez klion78
Czas edycji: 2011-01-04 o 08:18
klion78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 08:49   #2264
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Wrócę jeszcze do tematu który poruszyła Gucia czyli instynktu macierzyńskiego.
Ja, jak wiecie, staram się od roku, mimo iż instynktu macierzyńskiego wciąż nie czuję. Wszyscy zawsze powtarzali mi, że z czasem na pewno go poczuję, jednak lata mijały, a nic się nie zmieniało.
Robiłam się coraz starsza i stwierdziłam, że muszę rozpocząć starania bez względu na instynkt, bo mimo jego braku uważam, że dziecko jest niezbędne dla funkcjonowania rodziny.

Atomufka
mnie także bardzo podobał się program 7 ciąż, może dlatego, że podejście do ciąży tej dziewczyny prowadzącej program jest zbliżone do mojego.

Apropo podejścia do ciąży i do macierzyństwa, to chciałabym wyrazić mój zachwyt Kliwią.
Już w trakcie ciąży podobało mi się Twoje podejście do tego stanu, bez zbędnego rozczulania sie nad sobą, bez nadmiernych "ochów i achów". Zaimponowałaś mi już wtedy i imponujesz nadal. Oby tak dalej

Martucha myślę że to fantastycznie, że będziesz miała zajęcie na wychowawczym. Wydaje mi sie że kobiecie aktywnej zawodowo, w sile wieku, trudno jest przejść na urlop wychowawczy i skupić się wyłącznie na opiece nad dzieckiem.
Moja bratowa jest na wychowawczym już ponad 2 lat i przez większość dnia jej jedynym towarzystwem jest jej mała córeczka oraz przypadkowe osoby spotkane na spacerze czy zakupach. Ja bym tak chyba długo nie wytrzymała.

Katuniu ja wprawdzie nie wysłałam ci zaproszenia na nk, ale jeśli wyślesz mi linka do Twojego profilu, chętnie to zrobię

W ogóle to boli mnie ząb kiedy jem i coś przygryzam. Obejrzałam go już z każdej strony i nie widzę żadnego ubytku.
Kochana, podpisuję się wszystkimi łapkami pod każdym słowem które napisałaś

A co do macierzyństwa, to ja mam jeszcze jedną hipotezę jeśli chodzi o moją osobę - czekam aż moja siostra ułoży sobie życie, znajdzie odpowiedniego faceta. ostatnio mi to przyjaciółka uświadomiła.

A z ząbem do dentysty. Coś się może dziać od środka a nic nie widać z zewnątrz. lepiej pójść szybciej niż później

Stary 2011-01-04, 09:00   #2265
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
wow! Ale fajnie!
Pamiętasz, kiedyś Ci pisałam, że w czymś takim na pewno byś się sprawdziła, więc teraz do dzieła! I pisz na bieżąco co i jak!

Jednak jak się chce to można!!!!
miło mi to słyszeć czytać
naprawdę miło

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
No to teraz nam dałaś zagadkę
Moja nowa miłość - chrzan
hahaha ja za twoja namową wczoraj wsunęłam 2 kromy z wędliną i chrzanem pycha

Cytat:
Treść usunięta
dziękuję
Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
e tam ludzie to zawsze będą gadać .

Wow gratulacje!! na pewno się sprawdzisz!
no ba szczególnie ci "moralnie nieskalani" hahahah,
dziękuję

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
O tak masz do tego dryg, zgadzam się super
i również dziękuję

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Marta - gratuluje pracy!!
super że szczepienie zaliczone, my mieliśmy w środę ale przenieśli na wtorek bo coś tam z panią doktor, a to ostatni dzwonek by dać 2 dawkę rota, więc musimy już zaszczepić..
nie przeforsuj się dziś!
no i dziękuję

Cytat:
wowwwwwwwww dla mnie masakra, nie potrafiłabym tak, mnie rozwala w domu, a pogadanie jedynie z kimś kto mówi tylko a guuuu siada na psychę dlatego staram się zajrzeć często tu, więc tym bardziej cieszę się że zacznę coś robić, ogólnie mocno intensywnie się zrobiło w moim życiu...
a jeśli chodzi o instynkt to ja uwielbiam dzieci i zawsze do nich lgnęłam, i mogło się wydawać że go mam, ale życie jak zwykle wszytko zweryfikowało i kochana prawdziwy instynkt (teraz to wiem) pojawił się po ciąży i to nie od razy tylko kilka dni później bo najpierw była euforia, potem zrezygnowanie i anty jedno wielkie anty no i dopiero przyszło coś co postawiło mnie na nogi do pionu i bez żadnych problemów wiedziałąm o co chodzi... więc myślę że to jest to...
Stary 2011-01-04, 09:19   #2266
stokrotka24
Zakorzenienie

hej
Cytat:

---------- Dosano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

dostałam prace właśnie mi maila napisali będę miała umowy zlecenia na wymyślanie haseł reklamowych i innych takich promocyjnych rzeczy aleeeee fajnie będą jutro dzownić i się umówimy na spotkanie wowwwwwwwww
super wiadomość gratulacje, będziesz miała gdzie sie realizować bo widać zemasz talent

Cytat:

no Twój mąż to faktycznie dojrzał. Mój tak ogólnie nie dojrzał... nie tylko jeśli chodzi o dziecko Jeszcze głupoty mu w głowie
to tak jak mój, mój też jeszcze niedojżał i duży dzieciak z niego
i ja bym też chciała zobaczyć twoje zdjecie:pro si:

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
U nas święta minęły spokojnie. W wigilię trochę mi było smutno, bo byłam tylko u teściów, pierwsza wigilia nie w moim domu rodzinnym. Ale już w 1 i 2 dzień świętowaliśmy też u moich rodziców. Mężuś zrobił mi super prezent pod choinkę i kupił zestaw do stylizacji paznokci metodą żelową, który tak bardzo chciałam. Na dodatek jego koleżanka z pracy będzie mnie profesjonalnie przyuczać Ja kupiłam mu wkrętarko-wiertarko i chyba trafiłam w dziesiątkę, bo był bardzo zadowolony
W pracy miałam wielką niespodziankę, bo dostałam UMOWĘ NA CZAS NIE OKREŚLONY!! Strasznie się cieszę. Wręcz nie mogłam uwierzyć. Poczuliśmy oboje taki wewnętrzny spokój i stabilizację. Zupełnie zmieniły się nasze plany i patrzenie w przyszłość.

W sylwestra było ekstra. Nasi goście świetnie się spisali i zadbali o fajne kostiumy. Zabawa była przednia

Nadrobiłam do 50 strony i wracam do czytania.
Póki co gratuluję Kliwii dzielnego porodu. Zuzia jest przesłodka!!

Guciu, dziękuję za osobiste życzenia. Naprawdę podziwiam Cię, że poświęciłaś tyle czasu na napisanie każdej z nas parę ciepłych słów.

Martucha, cieszę się, że chrzciny się udały Ładnie wyglądałaś. A nad fragmentem, gdzie Pat beknął nieźle się uśmiałam
gratuluję umowy na stałe, teraz faktycznie możecie mieć inne plany, może kolejna zafasolkowana Pm 2009 będzie z nami
Cytat:
Niespodzianka sie udała wprawialiśmy z mężem z tacą owinięta papierem z kokardką a w środku 12 gorących (prosto z piekarnika) 12 muffinek

akurat rodzice jedli kolację to sie podłączyliśmy i tata też szampana otworzył

Anula wow, gratuluję umowy.

Gucia ok to prześlę, bo mam dwa super przepisy

a co do dziecka, to wiesz ja też nie chcę go mieć przez najbliższe kilka lat albo i dłużej. Tez się zastanawiam czy coś jest ze mną nie tak, bo dla mnie dziecko w tej chwili to nic przyjemnego, wręcz taka przeszkoda w dniu codziennym. Przynajmniej tak to teraz odczuwam. Czasami jak wraca do pustego domu, to brakuje mi czegoś. Ale nie dziecka, tylko np. psa. I też się zastanawiam czy ze mną wszystko ok. Mąż juz przestał mówić cokolwiek na ten temat, bo zawsze miałam jakiś mocny argument. kiedyś miałam instynkt, a teraz?? dziecko to dla mnie wielkie zło
fajną niespodziankę zrobiliście tacie
A co do dziecka to piszę to w pozytywnym tego słowa znaczeniu więc mam nadzieję, ze tak to odbierzesz. Wg mnie to w ciągu tych kilku lat które piszesz że niechcesz dziecka to jeszcze zmienisz zdanie z kilka razy a moze nawet i zdążysz już urodzić. Z tego co ja zaobserwowałam to macie razem z mężem mnustwo pomysłów, planów i jak cos wam przychodzi do głowy to szybko to realuzujecie. jesteście tak pozytywnie naładowani energią. To tyle mam nadzieję, ze zrozumiałaś to tak jak ja chciałam

Cytat:

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

a teraz opowiem wam jaką zaliczyłam dziś "przygodę" hahahahaha aż się poplułam ze śmiechu, wracam od rodziców z Patem sama bo mąż pojechał z moja siostrą do lekarza, no i obładowana w torebce mam różne zabawki min, taką żyrafę która uwielbia mój syn, grającą śpiewającą no i ona jest fajna ale nie da się jej wyłączyć i jak nie bawisz się nią to ona 2 razy powie pewną formułkę a potem mówi papa i jest spokój, no i jak wysiadałam z auta to się coś po naciskało i grało, ale już potem przestało i wtłaczam się na to moje drugie piętro i mijam jakiegoś chłopaka który wychodził od mojego sąsiada - my się mijamy a żyrafa z torebki się drze POŁASKOCZ MÓJ BRZUSZEK POŁASKOCZ MÓJ BRZUSZEK
buhahahahaha koleś na mnie spojrzał zaczął się śmiać i patrzy na mnie, ja też się zaczęłam śmiać, koleś stanął i patrzy, a ja poszłam dalej co miała zrobić nie będę się tłumaczyć że to nie ja...
buhahahah nie ma to jak podryw na zabawki "
ale miałaś przygodę,

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
cześć wszystkim

Guciu czy ja też mogę prosić o fotkę Twojej metamorfozy sylwestrowej? wysłałam Ci też zaproszenie na nk - święcie byłam przekonana, że już Cię mam u siebie

Rybulko u mnie jutro kolęda, w zeszłym roku trafił nam się ananas z gumą do żucia, ale żebyście widziały dziewczyny jak on ją żuł to chyba była jakaś specjalnie opracowana technika, dodam tylko, że stado krów ciszej trawę przeżuwa

my dziś podpisujemy umowę przedwstępną, trzymajcie kciuki, niby wszystko przez pośrednika, ale jednak zawsze mam stresa przed takimi transakcjami :/
trzymam kciuki

dobre, dobre:hah aha:

a ja wczoraj miałam inwenturę i padam dzisiaj. Jeszcze wczoraj koleżanka przyjechałą do nas, co mieszka w angli i siedzieliśmy do puźna a dzisiaj jestem nemo

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 09:33   #2267
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

wczoraj oglądałam ciekawy ale zarazem dość ciężki (psychologiczny) film. Potem długo z mężem o nim rozmawialiśmy, ale i tak wielu rzeczy nie wyjaśniłam. Jesli ktoś lubi te klimaty to polecam: http://www.filmweb.pl/film/Czarny+łabędź-2010-526137

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja jak dostanę tę pracę w dd to uciszę swój instynkt bo będę miała cała gromadkę i to bez rodzenia i chyba kupię sobie wtedy kota
hehe ja psa

Cytat:
zgadzam się w 100% mi też Kliwia tym zaimponowała

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
fajną niespodziankę zrobiliście tacie
A co do dziecka to piszę to w pozytywnym tego słowa znaczeniu więc mam nadzieję, ze tak to odbierzesz. Wg mnie to w ciągu tych kilku lat które piszesz że niechcesz dziecka to jeszcze zmienisz zdanie z kilka razy a moze nawet i zdążysz już urodzić. Z tego co ja zaobserwowałam to macie razem z mężem mnustwo pomysłów, planów i jak cos wam przychodzi do głowy to szybko to realuzujecie. jesteście tak pozytywnie naładowani energią. To tyle mam nadzieję, ze zrozumiałaś to tak jak ja chciałam
rozumiem kochana wiesz, życie bywa przewrotne np teraz. Zawsze dostaję @ od 7 do 8 rano. ZAWSZE i tak od ponad 5 lat jak biorę tabsy. Dziś miałam dostać i... jeszcze nie dostałam. I wiecie... mój mąż jeszcze do pracy nie poszedł i już stoi na głowie ze szczęścia i powtarza " może w ciąży jestes" i takie tam głupotki. A mi się tylko chwilę @ spóźnia.

Stary 2011-01-04, 09:41   #2268
AgatkaL
Wtajemniczenie

Hej
Madzialenka...póki co jeśli chodzi o dzieci to uważam podobnie jak Ty, chociaż z drugiej strony nie robię się młodsza...w tym roku 30 stka na karku !!! A za 4 lata mogę płakać, że nie mogę zajść w ciążę - tego się najbardziej boję.
Wreszcie jestem na finiszu złożenia skargi powodowej do uwieważnienia ślubu kościelnego, jeszcze czekam tylko na poprawki pani prawnik i składam !!! Jeżeli się uda uzyskać to unieważnienie, to i tak min 2 lata czekania. Ostatnio dużo rozmawiamy z R o tym , żeby wziąć ślub cywilny narazie, bo młodsi się nie robimy, mieszkamy razem, jest nam ze sobą dobrze...więc czemu nie !!!

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 09:43   #2269
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:

rozumiem kochana wiesz, życie bywa przewrotne np teraz. Zawsze dostaję @ od 7 do 8 rano. ZAWSZE i tak od ponad 5 lat jak biorę tabsy. Dziś miałam dostać i... jeszcze nie dostałam. I wiecie... mój mąż jeszcze do pracy nie poszedł i już stoi na głowie ze szczęścia i powtarza " może w ciąży jestes" i takie tam głupotki. A mi się tylko chwilę @ spóźnia.

hehe! Jeszcze będzie, że dziewczyny miały rację, te wymioty, zachcianki... ale by były jaja! Oczywiście, życzę Ci, żeby wszystko było po Twojej myśli!

Stary 2011-01-04, 09:45   #2270
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Agatka szybko o tym ślubie myslicie, ale skoro jest Wam razem dobrze, to czemu nie??

Ja też się młodsza nie robię, ale jednak dziecko to nie dla mnie w tej chwili.

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
hehe! Jeszcze będzie, że dziewczyny miały rację, te wymioty, zachcianki... ale by były jaja! Oczywiście, życzę Ci, żeby wszystko było po Twojej myśli!
co nie?? ale nie ma bata. Cos się stało, miałam w Wigilię plamienie i teraz mi się @ pewnie kilka godz. przesunie. Na bank w pracy dostanę

Stary 2011-01-04, 09:52   #2271
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cytat:
Agatka szybko o tym ślubie myslicie, ale skoro jest Wam razem dobrze, to czemu nie??

Ja też się młodsza nie robię, ale jednak dziecko to nie dla mnie w tej chwili.
No może i szybko. W sumie po takim samym czasie czyli 8 m-cach się zaręczyłam poprzednim razem - no może nie jest to zbyt udane porównanie, ale mieszkamy już 4 m-ce i cały czas jest super, dobrze nam się razem żyje i się dogadujemy, więc test z mieszkaniem pod jednym dachem - jeden z najważniejszych przeszedł pomyślnie. Narazie to tylko takie rozmowy, ale co będzie to nie wiem

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 09:54   #2272
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Agatka trzymam za Was kciuki

Stary 2011-01-04, 09:55   #2273
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej
Madzialenka...póki co jeśli chodzi o dzieci to uważam podobnie jak Ty, chociaż z drugiej strony nie robię się młodsza...w tym roku 30 stka na karku !!! A za 4 lata mogę płakać, że nie mogę zajść w ciążę - tego się najbardziej boję.
Wreszcie jestem na finiszu złożenia skargi powodowej do uwieważnienia ślubu kościelnego, jeszcze czekam tylko na poprawki pani prawnik i składam !!! Jeżeli się uda uzyskać to unieważnienie, to i tak min 2 lata czekania. Ostatnio dużo rozmawiamy z R o tym , żeby wziąć ślub cywilny narazie, bo młodsi się nie robimy, mieszkamy razem, jest nam ze sobą dobrze...więc czemu nie !!!
Trzymam kciuki!
A co do ślubu cywilnego, to ja tak ślubowałam i było pięknie

No i też, zaręczyliśmy się po 4 m-cach, a ślub był po 1,5 roku więc wspieram Cię całą sobą!

Cytat:
co nie?? ale nie ma bata. Cos się stało, miałam w Wigilię plamienie i teraz mi się @ pewnie kilka godz. przesunie. Na bank w pracy dostanę

Stary 2011-01-04, 10:02   #2274
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gucia ale masz siłę w kciukach mąż wyszedł do pracy a ja właśnie @ dostałam

Stary 2011-01-04, 10:03   #2275
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia ale masz siłę w kciukach mąż wyszedł do pracy a ja właśnie @ dostałam
A to Ci niespodzianka!

Stary 2011-01-04, 10:10   #2276
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 10:13   #2277
klion78
Zadomowienie

Agata wielokrotnie się już przekonałam, że długi staż przed ślubem wcale nie jest gwarancją szczęśliwego związku, więc jeśli oboje tego chcecie to marsz do Urzędu !!!
Stary 2011-01-04, 10:15   #2278
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

A ja jestem przewrotowiec i nie do końca się z tym zgadzam jeżeli bardzo bym chciała dziecka a do tego doszły by długie starania (a nawet i bez tego) to dlaczego miałabym się nie zachwycać ciąża, dzieckiem i innymi urokami? Przecież byłabym najszczęśliwsza, a ludzie wtedy się cieszą i chcą dzielić się swoją radością ... póki co mój instynkt wygasł... pojawia się i znika... ale nigdy nie był aż tak intensywny, jak u innych a myśl o porodzie skutecznie gasi instynkt ja to dopiero jestem przypadek, haha

A do ząbka to mnie bolał... byłam raz u dentystki i nic nie widziała mówi że zdrowy, a jak nie przestanie boleć to iść na rtg i z nim przyjść. No i okazało się że boli mnie ząb leczony kanałowo, a właściwie korzeń, który z widoku zdjęcia "powiększył się" i mam zażywać antybiotyk co 8 godzin... i mam nadzieję że to pomoże

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej
Ooo będzie kolejna pm powodzenia

Cytat:
Oooo... no to jak nigdy Ci się nie spóźniła to podejrzana sprawa
Choć mi się wydawało, że kiedyś już pisałaś, że nie przychodzi i na nią czekasz...

Dopisek: no i sprawa się przeterminowała

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2011-01-04 o 10:17
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-04, 10:15   #2279
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dziewczyny mam takie pytanie, czy to prawda, że osoby po rozwodzie nie mogą brać opłatka podczas mszy??

Ana kiedyś mi się chyba w Holandii spóźniła tez o kilka godzin.

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2011-01-04 o 10:17
Stary 2011-01-04, 10:17   #2280
kasiaher
Wtajemniczenie

hej
no my już po kontroli u lekarza, jest dobrze ,ale dietkę musimy utrzymać dopiero dzisiaj wieczorem mogę dodać łyżkę mleka modyfikowanego do kleiku , bo Pani doktor powiedziała że organizm może nie zakceptowac tak szybko laktozy więc pomalutku małymi kroczkami wracamy do mleczka

własnie dziewczyny( mamy. przyszłe mamy) nie kombinujcie z mlekami tzn ja np. dałam Dominikowi mleko Nestele Junior z miodem i od tego dostał rozwolnienia , dobrze że szybko się zorientowałam bo mogło być gorzej, najlepiej według lekarza podawać mleko naturalne tzn o naturalnym smaku a jeśli chodzi o nowe smaki to lepiej kaszkę bo taka podajemy raz dziennie i nie zaszkodzi w takim stopniu jak podawanie takiego mleka smakowego non stop. także uważajcie

jeśli chodzi o koje włoski to nadal mi się nie podobają i nawet myślałam żeby zadzwnić do fryzjerki żeby zrobiła mi pasemka jasne żeby je rozjaśnić, ale stwierdziłam że może lepiej narazie je zostawię, ponieważ i tak rzadko wychodze z domku a jak już to mam czapkę na głowie więc chyba nie ma sensu ich dodatkowo męczyć, a na wiosnę zrobie sobie takie jak zawsze
wogóle to dostaliśmy pismo z prokuratury o ten wózek i piszę " sprawa umorzona - nieznany sprawca " noż kurka wodna mać jak to nieznany ? normalnie myślałam że mnie rozerwie i właśnie piszę odwołanie , nie popuszczę , jestem zła
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości