|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| "Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka" |
|
23 | 37,10% |
| "Kurtka za mała, brzuszek już duży, a nam do wiosny czas się dłuży" |
|
6 | 9,68% |
| "Wielkie brzuchy, duże dzieci, do porodu szybko zleci" |
|
1 | 1,61% |
| "Mamusie zaczynają wyprawkę kupować, a dzidzie na naszych brzuszkach trenować" |
|
2 | 3,23% |
| "Dzieciaczki w brzuszkach buszują, a mamusie wyprawki kupują" |
|
3 | 4,84% |
| "Z uśmiechem na twarzy na wiosnę czekamy, by przywitać się z naszymi maluszkami" |
|
3 | 4,84% |
| "Płeć maluszków już znamy i wyprawkę im szukamy" |
|
1 | 1,61% |
| "Chłopiec czy dziewczynka - to już wiemy i piękną wyprawkę kompletujemy!" |
|
5 | 8,06% |
| "Coraz większe mamy brzuszki - uśmiechnięte w nich maluszki" |
|
18 | 29,03% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
Dziewczyny, ostatnio pisalam do Was 50 stron temu, nie ma szans, zeby Was nadrobic
![]() W kazdtm razie przezylam najgorszy tydzien mojego zycia z TZ - bardzo sie na nim zawiodlam, co skonczylo sie moja wyprowadzka, a jego stanem przedzawalowym. Poniewaz jednak kiedys przysieglam sobie, ze bede z moim TZ duzo rozmawiac - wrocilam do domu i rozmawiamy. Probujemy nasz zwiazek ulozyc na nowo, co w tej sytuacji jest bardzo ciezkie. Skupiam sie na dziecku, co nie jest latwe, bo to nie tylko moje dziecko, ale tez i jego. Zabijam czas chodzeniem po sklepach, o ile pozwala mi moja rwa kulszowa, ktora niesamowicie promieniuje na nogi, tak ze czasami sie ledwo ruszam. A jako, ze sa wyprzedaze - jutro w swietle dziennym porobie zdjecia i wklejam Wam co kupilam i w jakim sklepie z cenami, moze cos Wam sie spodoba. Jestem maksymalnie rozbita i powoli dochodze do siebie. W kazdym razie stracilam zaufanie, ktore mialam do niego przez 5,5 roku zwiazku. |
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze ruchy, większe brzuszki - pięknie rosną nam Maluszki. Mamusie maj-czer
mam krople homeopatyczne
i przemywac rumiankiem jak nie przejdzie to dostane antybiotyk, bo ropa wskazuje na stan zapalny |
|
|
|
#3543 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miałam zrobić TŻ masaż pleców ( z oliwką babydream ), jak wyszłam z łazienki to już spał, a teraz tak chrapie, że chyba sąsiedzi słyszą ![]() Dam mu jeszcze chwilę, zanim się położę, a potem będę brutalnie cuciła, bo nie zasnę przy takim akompaniamencie![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
Mam nadzieję, że bejbik zjednoczy Was na nowo. Myśl przede wszystkim o nim. Życzę dużo siły i wytrwałości. Będziemy trzymać kciuki, aby sie udało |
||
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
ja wg tego kalkulatora waze okej, ale do konca moge max wazyc 79.9
trgiczne chyba sie posiekam |
|
|
|
#3545 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze dlaczego teraz w takim pieknym dla nas momencie tyle facetów nawala ??? !!! to powinien być nasz czas, całego związku jaki tworzymy ... razem powinniśmy się cieszyć i czekać z utęsknieniem na dziecko ... przesyłam dobre fluidy żeby się jakoś ułozyło Cytat:
choć ja w homeopatię nie wierze za bardzo ... Cytat:
wiem cos o tym
|
|||
|
|
|
#3546 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dla mnie strasznie dużo ... poprzednio do tylu nie dobrnęłam ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- dziewczyny nadrabiają nasz płodny dzień dzisiejszy ![]() aż 29 osób przegląda wątek ![]() jak to dobrze że ja dzis na bierząco .... bo miałabym co czytać
|
|
|
|
|
#3548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde znowu mam zgage Cytat:
|
||
|
|
|
#3549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzisiaj tlumnie od rana, widac po stronkach ja mialam nadzieje na jakies 64 max, ale mialam marzenia |
|
|
|
|
#3550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To już 12 strona dzisiaj.Chyba rekord. Współczucia dla nadrabiających |
|
|
|
|
#3551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie powiedziane ze dobijesz tych kilogramów co tam piszą, ja np miałam prawie 10kg mniej niż mi każą teraz przytyć i było wszystko ok a startowałam z podobnej wagi Cytat:
o matko
|
||
|
|
|
#3552 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale musze wiem to...Cytat:
mam nadzieje, ze jakos ci sie ulozy, choc zdaje sobie sprawe, ze zaufanie ciezko jest odbudowac... ja tez wierze ze gdy pojawi sie dzidzius to poprawi nasze stosunki. Szkoda, ze teraz nie moze byc super. Zauwazylam ze czesto mam w ciazy chandre. Cytat:
|
|
|
#3553 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
te kobiety drukuja jak szalone
|
|
|
#3555 | |||
|
Zadomowienie
|
kilka godzin i znowu nadrabiam czytanie, niedobre wy !!
wklejam wam fotki mojego bebenka, dzisiaj jak zreszt wiekszosc z przodu, i na szybciora z boczku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
babeczki rządzą![]() i mi sie przypomnialo jeszcze bo ktoras z was pisala ze nie zamierza kasy wydac tyle na posciel, sa bardzo fajne tansze zestawy z 12 elementami np, juz za 190-200zł.. ja sama widzialm zestaw jaki chce kupic za 400zl ale z posciela, lozeczkiem i materacem.. |
|||
|
|
|
#3556 |
|
Rozeznanie
|
a jak wam sie pochwale ze dzis juz dostałam zwolnienie -m i od jutra już jestem na zwolnieniu
i pewnie dlatego nie tyje, bo dzidzia zabiera ze mnie
|
|
#3557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)a 7 kg do przytycia... jezeli bede tyla tak jak teraz 4 kg na miesiac to jeszcze 12kg ![]() przy wzroscie 158cm bede klocusiem
|
|
|
#3558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3559 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
50 kg?? ja mam 164 cm wzrostu a przed ciaza to 3 razy tyogdniu minimum bylam na fitnessie i silowni u mnie 40% calego ciala to mesnie, stad tez ta waga, zaczynalam w ciazy z waga 64 kg |
|||
|
|
|
#3560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. jak mi sie uda i bede miala czas to powrzucam fotki do albumu, tak ku przestrodze -robia wrazenie , chyba tez powinnam pooogladac jak mi sie kluseczek z sosikiem zachce
|
|
|
|
|
#3561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i brzuszek pokazny, tez widze wglebienie po srodku jak stoisz z boku- mam to samo, ale powoli zanika swietne fotki
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
violisia pięnka piłeczka
i ten cudny pępuszek ![]() ja swojego już tylko mam w pamięci
|
|
|
|
#3563 |
|
Wtajemniczenie
|
Monika gratuluję córci
![]() Kasiu nie martw się, aż tak bardzo, cukrzyca w ciąży nie jest taka straszna, będziesz trzymała dietę i będzie ok ![]() Andziot no proszę prawie Pani dr pediatrii super pomagaj nam tu z wynikami badań ![]() Ja wg tego kalkulatora mam nadal niedowagę, ale chyba nie jest źle
|
|
#3564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super takie wysportowane cialo. |
|
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze byłam chuda ... |
|
|
|
|
#3566 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to straszne.mam nadzieje ze wspolnymi silami uda nam sie nie przekroczyc tych 70kg- oby! ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
ja zaczynalam ciaze z waga 52, teraz mam 62![]() i tez przed ciaza cwiczylam, szczegolnie na brzuch.
|
|
|
#3567 |
|
Wtajemniczenie
|
Violisia brzusio zgrabniutki
i kolejna chudzinka
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn taki prawdziwy ciemny a nie barwiony karmelem bo białe pieczywo ma bardzo wysoki indeks glikemiczny nie powinno sie jeść winogron, marchewki gotowanej, tłustych potraw (mnie bardzo skakał cukier po pierogach ruskich) z czasem sama zobaczysz co mozesz jeść a czego nie ja np mogłm pić cole i jakos glukoza mi sie nie podwyzszała
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-01-05 o 22:30 |
|
|
|
|
#3569 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojjj... Doczytałam. edług tego szalonego kalkulatora ważę idealnie tamtaramtaaaaaaam. Narazie! bo znam swoje możliwości...
Kasia nie przejmuj się zbyt tą cukrzycą. To może być wersja tylko ciążowa, bez konsekwencji po porodzie i skoro na czczo jest w normie to moze wcale nie jest tak źle, jak ci sie wydaje! Monika gratuluję córci Dziewczynki obejmują coraz większą przewagę na pierwszej stronicy...Kładę się laleczki i zamierzam jutro odespać. Jak mnie ktoś obudzi będę gryźć!!
|
#3570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale zaczynalam od wagi 58kg. I mam prawo do 12 kg. Hymmmm pamietam te czasy kiedy bylo mnie 10kg wiecej.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.

ale musze wiem to...
z tyłu nie widać, że ciężarna, dopiero z przodu. za to zero rozstępów
i pewnie dlatego nie tyje, bo dzidzia zabiera ze mnie
)
Czekamy na Ciebie fasolko