|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia - cz. VII
Cytat:
http://www.wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=3468 -robiłam i bardzo mi smakowało !!! jest bardzo słodkie. http://www.wizaz.pl/kulinaria/przepi...k.php?id=1063- dopiero będę robiła a z tą różnicą w gramaturze to dziwne, muszę zobaczyć jak to u mnie jest w Biedrze.
Edytowane przez marlena_m Czas edycji: 2011-01-07 o 15:01 |
|
|
|
|
#1412 |
|
Rozeznanie
|
W mojej Biedrze dziś jak po wybuchu bomby - witryny pustawe, lodówki puściutkie, żadnego mięska nie dostałam..
W ostatniej chwili chwyciłam lasagne - ostatnią nota bene - i tym samym dzisiejszy obiad uratowany. Kupiłam w końcu świeczkę zapachową - w mlecznym szkle owoce leśne. Już się pali, pachnie ślicznie. Oglądałam te lampki z muszelkami itp. do kontaktu - kupił ktoś? Daje to w ogóle jakieś konkretniejsze światło? Widziałam też ten kulisty nawilżacz - duże to to
|
#1413 |
|
Rozeznanie
|
Tż kupił miski, są porządne i duże
dzięki za informacje.
|
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki indja2 i marlena_m
![]() Podsunę TŻtowi te przepisy niech się wyżyje ![]() Jeszcze raz polecam rondelki z Olkusza, dziś mój porządnie przypaliłam, ale dało radę doszorować druciakiem - już któryś raz Szkoda tylko że troszkę nie unowocześnią wizerunku Ale zdecydowanie dają radę.Wyczaiłam że współlokatorka ma patelnię z Olkusza (chyba teflonową), też świetna |
|
|
|
#1415 |
|
Konto usunięte
|
ciekawy artykuł o sieciówkach spożywczych, o B. też: http://wyborcza.pl/1,87648,8892224,G..._piwa_VIP.html
moje dzisiejsze zakupy skromne, wpadłam .in. po papier Mega Sweep, czy jakoś tak, polecam, jest bardzo dobry. |
|
|
|
#1416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1417 | |
|
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie ok, ale jak za tę cenę(chyba 5,99) to można trochę dołożyć i kupić firmówkę, takie wnioski nielicznych użytkowniczek
|
|
|
|
|
#1419 |
|
Raczkowanie
|
kurczę,a u nas dalej nei ma tych bagietek wrr ;/
|
|
|
|
#1420 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak jeszcze BTW, dużo bardziej hmm rozśmieszyła mnie? przeraziła? wypowiedź tego pana, który kupuje TYLKO w Almie, niż teksty o Biedronce. To jest właśnie polskie podejście - ja tam różnicy nie widzę, ale musi być szpan przed innymi. I jeszcze stwierdzenie, że mają 20 tys dochodów, 8 tys. opłat, to reszta od razu na konsumpcję. A oszczędności? inwestycje? I to pan pracujacy w banku... Ale żeby nie było tak całkiem offtopowo, dodam, że robiłam w święta z biedronkowego ciasta francuskiego filet w cieście, z przepisu kieeedyś dawno tu podawanego i pyyyszny wyszedl
|
|
|
|
|
#1421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I po co mu zostac tym "Goldem" - bo dostanie 20% znizki do Vistuli? A na co mu to skoro ponoc nie liczy sie z pieniedzmi?
Napełnij pustą miskę!klik Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach! Edytowane przez hanusia505 Czas edycji: 2011-01-07 o 20:52 |
|
|
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czyżby wieśniaki z truskawkami/ananasem/miodem zostały wycofane?
W mojej biedrze od jakiegoś czasu ani śladu nawet po cenie. |
|
|
|
#1423 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczynki mam pytanie , czy w biedrze jest teraz jakis proszek w promocji?persil ariel lub cos w tym stylu? jaka cenka? z góry bardzo dziekuje za odpowiedz
|
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam dziś klocki z gazetki za 13,99
będą na prezent urodzinowy dla bratanka , czy któraś z Was próbowała je doczepiać do klocków Lego??dobre są jakościowo?
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
#1425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czy gdzies w innych biedronkachsa jeszcze dostepne?????
|
|
|
|
|
#1426 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1427 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1428 |
|
Klientka w krawacie
|
Cooooo? Nie ma moich wieśniaków? A z ciekawości muszę sprawdzić. To będzie tragedia, bo ananasowy to mój faworyt, innych serków wiejskich nie jadam.
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak i większość owoców i warzyw.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
VAT wzrósł o 1 punkt procentowy, a to co innego niż 1 % ![]() A ceny wzrosną nawet na to, na co VAT nie wzrósł - bo przez podwyżkę VATu produkcja i dystrybucja wszystkiego wyjdzie drożej. Już nie wspomnę o lecącej w górę cenie paliwa, osiągnęła magiczny prób 5zł/litr, więc i dostarczenie towaru droższe - co też się na cenie odbija. Płatności kartą nie wprowadzą, zbyt duża strata - u mnie w firmie kombinujemy jak nie przepuścić karty i tym samym zachęcić klienta do płatności gotówkowej - bo 3-4% z każdej transakcji to idzie zbankrutować, zwłaszcza na większą skalę. Ja wolę mieć przy sobie gotówkę idąc do biedry i mając wtedy pewność że i tak będzie taniej niż gdyby musieli podnieść ceny żeby umożliwić płatność kartą. Cytat:
Tylko trochę dziwna, bo z jednej strony ser jest podtopiony, no ale mówi się trudno ![]() Eden używam z powodzeniem, miałam czerwony, teraz mam biały, bardzo ładnie pachną. Moja mama używa złotego i pachnie fantastycznie, ale niestety jak kupowałam to nie było - za to był biały w promocji za 4 zł chyba A powiedzcie mi - bo to są koncentraty - wy je rozcieńczacie? Ja wlewam koncentrat bezpośrednio, żeby zapach był intensywniejszy ![]() Używacie biedronkowego Tima, odpowiednika Cifu? Kupiłam wczoraj bo skusiła mnie cena, a nie wiem czy nie będę żałować ![]() Mandarynki u mnie też pyszne, wzięłam 2 kg od razu - połowa ceny z TESCO, coś pod 3 zł Co do parówek - kupiłam takie wędzone drobiowe i mi smakują. W przypadku tego produktu już dawno przestałam czytać skład Wolę nie wiedzieć
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podwyżka stawki Vat o 1p.p. nie powinna odbijać się podwyżką ceny o 25%, to był sens mojej wypowiedzi, że akurat firma przewozowa która to zrobiła przeprowadziła złodziejski proceder na który nie można nic poradzić.
|
|
|
|
|
#1433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O taki poziom podwyżki cen się odbije, niestety. Jak doliczysz sobie wzrost u wszystkich pośredników wszystkiego. Cytat:
|
|
#1434 |
|
Wtajemniczenie
|
Ile kosztuje w biedronce smietana 30%?
|
#1435 |
|
Raczkowanie
|
No tak, człowiek na poziomie. Dowartościowuje się zakupami w Almie. Po prostu bez komentarza
|
|
|
|
#1436 |
|
Wtajemniczenie
|
Heeej
![]() Czy któraś może miała tą polarową bluzę z Code?? Nie wiem jak jakościowo, ale 35zl to nie jest dużo.....macie jakieś uwagi?? |
|
|
|
#1437 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1438 |
|
Raczkowanie
|
podoba mi się tekst z wmiankowanego artykułu, zabawny jest:
Marcysiak: - Żeby dopieścić klienta supermarketu środka, czyli Auchana albo Reala, trzeba się bardziej napracować. Dać mu muzyczkę, hostessę, stoisko w stylu wiejskim albo dopisać: "Żywność ekologiczna". oooo rety, a ja omijam sklepy z muzyką, któa teraz jest juz tak głośna, że nawet rozmowy nie da się prowadzic, ekologiczna żywność w realu....no to chyba jest robienie z ludzi komletnych idiotów.... - Rękawka to odpust w jakiejś krakowskiej parafii. Tam przed wojną hitem były takie cukierki. Przeczytałem na opakowaniu. Częstuje na spotkaniu landrynkami, klient pyta, skąd je mam, wtedy walę mu niebanalną historyjkę. szkoda, ze już nie wie w jakiej walnąłby jeszcze bardziej niebanalnie....co tzn WALIĆ NIEBANALNA HISTORYJKĘ? i kult cotygodniowych zakupów....przeraż mnie to, ale już nie będę komentować dalej bo jeszcze powiecie, że sflustrowana jakaś....<hahaha> |
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
Taka puszka (coś jak do ananasów w puszce), z Bakallandu, stoi u mnie między jajkami a kisielami
gdzieś powinna być koło ciast w proszku.U mnie chyba 4,69zł o ile dobrze pamiętam. Są smaki: orzechowy, kokosowy, kajmakowy ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- co do podwyżek to niestety prawda, jeśli vat rośnie o 1% to wcale nie oznacza że tylko o 1% wzrośnie cena w sklepie. Po drodze jest nie tylko koszt transportu (a to nie tylko paliwo) ale i magazynowania, a i przecież koszt nawet głupiego wystawienia w sklepie towaru jest wyższy (prąd). Jasne, że wielu sprzedawców przy tym próbuje ugrać coś dla siebie, ale też nie można liczyć że tylko 1% więcej wydamy na zakupy. |
|
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
jest u was szynka wędzona z kurczaka w plastrach? ze świata drobiu
bylam w biedronce w 2 różnych miastach, i śladu po niej nie bylo.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

ale uważajcie! Jedna puszka ma 460g a druga 400g bez żadnych napisów typu gratis, promocja, a obydwie kosztowały tyle samo 

dzięki za informacje.

czy gdzies w innych biedronkachsa jeszcze dostepne?????

to samo soki jabłkowy i pomarańczowy...
A powiedzcie mi - bo to są koncentraty - wy je rozcieńczacie? Ja wlewam koncentrat bezpośrednio, żeby zapach był intensywniejszy 
Podwyżka stawki Vat o 1p.p. nie powinna odbijać się podwyżką ceny o 25%, to był sens mojej wypowiedzi, że akurat firma przewozowa która to zrobiła przeprowadziła złodziejski proceder na który nie można nic poradzić.