Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-09, 19:53   #4921
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dobrze i dziękuje.Ja szukam,ale w necie nie te mi wyskakują.

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Dziewczyny jak mam pytanie,które zadaje już 2 tydzień(skleroza)
Do jakiego czasu po kąpieli smarujemy balsamami ciała dzieci?a może już nie trzeba,a może cały czas???
Zależy jaka skóra moja Ola ma suchą i ja smaruje ale emolium , u SZymka wystarczy bubchen czy właśnie penathen bo on nie ma suchej skóry .

Zaraz spróbuje wstawić ale nie wiem czy mi się uda , bo z tej przegladarki co ją tu mam wogóle nie moge ładować fot na wizaz
ten kombinezon jest gładki nie ma żadnego kota .
Stary 2011-01-09, 20:00   #4922
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

fotki udało sie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010784.jpg (42,3 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC100615.jpg (38,2 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010796.jpg (49,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010799.jpg (41,4 KB, 33 załadowań)
Stary 2011-01-09, 20:00   #4923
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Witam!!!!

Pewnie dziś nie uda sie zapełnić 5000tys postów...
ale ja zanim pójde spac to postaram sie nowy watek załozyc...

jakies propozycje co do galwerii czy robimy bez galeri?
ja tam chce galerie a Wy????
ale z imieniem dziecka i nickiem wizazowym mamy.. i nie trezba umieszczac tego na zdjęciu tylko wystarczy aby ten plik zdjęciowy był taka nazwa podpisany.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 20:52   #4924
P0P70
Zakorzenienie

Madzia - a może zdjęcia w strojach karnawałowych.

Nigdzie dzisiaj nie wychodziłam i nie miałam jak wrzucić do puszki ale właśnie przelałam bezpośrednio pieniądze na konto WOŚP.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 21:12   #4925
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Nigdzie dzisiaj nie wychodziłam i nie miałam jak wrzucić do puszki ale właśnie przelałam bezpośrednio pieniądze na konto WOŚP.
Pop - ja też przelałam , bo dziś tylko na basenie byliśmy i nie trafił sie nikt z puszką , dziś na dwójce pokazywali sprzęt jaki kupili opwiadali co do czego . Pokazywali laser do retinopatii . od razu mi się Twoja Oliwka przyponiała .

Kurcze co by było żeby nie wośp , żeby nei ten sprzęt , maluchy by nie miały badanego słuchu , pomp dla dzieci by do insuliny nie było ..
eehh szkoda gadać dziwny ten nasz kraj , ludzie się muszą składać żeby dzieci mogły być leczone nowym sprzętem , żeby lekarze mieli na czym pracowac .
Stary 2011-01-09, 21:13   #4926
Ferrou
Zakorzenienie

Cześć

W końcu udało mi się Was nadrobić gdzieś około z 15 stron przeczytałam :d I tyle informacji, nawet nie wiem co mam pisać

Ściskam wszystkie chore dzieciaczki, Kuba też znowu chory.. ma okropny kaszel, jutro znowu do lekarza.

Nocki, jak zawsze... od kilku do kilkunastu pobudek

Gmyrelko,wszystkiego najlepszego

Więcej nie pamiętam :
Stary 2011-01-09, 21:44   #4927
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
A to może: wywiad handlowy?? Tak naprawdę to trzeba by wyczytać z kontekstu.

kontekstu właśnie jest niewiele, ale coś wymyślę

a powiedz mi jeszcze czy "departament fuzji i przejęć " to jest formalnie przyjęte określenie?

Anakazar, poszło...
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 21:52   #4928
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

anakazar ja mala smaruje i rano po codziennym myciu emolium i wieczorem po kazdej kąpieli, ja ja w samej wodzie kapie, ewentualnie tez w emolium ale wtedy juz jej nie smaruje i ja uzywam tego emolium specjalnego.

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

my bylismy na wosp , dziadek i babcia z mloda siedzieli a my na swiatelko sie przeszlismy , generalnie duzo nie dalam bo 50 zl w esach ale zawsze to cos.

Mloda wczoraj byla spacyfikowana vinurcolem, dzis tez sie zanosi nie ciekawie;/ zaraz jej dam i zobaczymy

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

my bylismy na wosp , dziadek i babcia z mloda siedzieli a my na swiatelko sie przeszlismy , generalnie duzo nie dalam bo 50 zl w esach ale zawsze to cos.

Mloda wczoraj byla spacyfikowana vinurcolem, dzis tez sie zanosi nie ciekawie;/ zaraz jej dam i zobaczymy
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 22:05   #4929
libra777
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
ja to podaję starszemu czy tz, jak im coś takiego dolega. Przy Erwim lekarka powiedziała że on za mały.
Ja mam taki nifuroksazid hasco gdzie jest już dla dzieci od 1 miesiąca życia w zawiesinie.

Mrowak paracetamol nic Ci nie da na katar ani kaszel jeśli ma gorączkę to tak a jesli nie to bez sensu
viburcol tez nie sądzę żeby coś dał , to uspokajające a przy katarze jak ma nosek zapchany to i tak się zbudzi.

Gmyrelka 100 lat

Co to z tymi naszymi dzieciaczkami się dzieje chorują (pewnie przez tą odwilż -zmiana temperatury) nie śpią i to wszystkie hurtem.

Ja z Mikiem dzisiaj po południu 2 godzinki komara przycięliśmy.
Dzisiaj juz było całkiem dobrze chyba choróbsko dało za wygraną, ale 6 dni trzymało.

Na WOŚP dałam mamie kaskę , pod kościołem wrzuciła do puszki.Wszyscy się cieszą że tyle udało się zebrać ,ale z drugiej strony aż wstyd że to my sami musimy na to zbierać i składki płacimy i później na różne operacje się składamy , szkoda słów

P0P a w tych strojach karnawałowych to kto my czy dzieci

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Anakazar ja niczym nie smaruję , ale nie widzę potrzeby nie ma suchej skóry.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 22:17   #4930
P0P70
Zakorzenienie

Libra- masz racje płacimy a tych pieniędzy jakoś nie widać.
Ale te na WOSP jednak widać jak się jest z dzieckiem w szpitalu. Wiec warto tam dać pare złotych. Bez tego sprzętu niejedno sldziecko by umarło lub było kaleka - włączając w to moje.

Stary 2011-01-09, 22:30   #4931
libra777
Zakorzenienie

Tak moje też miało badanie słuchu na Jurkowym sprzęcie.
Co za dziadowskie państwo.
Anakazar wyjeżdżaj lepiej do Skandynawi będzie Ci się lepiej żyło.

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Wiecie co oglądałam dzisiaj na TLC ciąża z zaskoczenia.To chyba jakaś bajka.Jak można być taką kretynką i nie zorientować się że jest się w ciąży ,rozumiem pierwsze miesiące ale w 9???? poród sie zaczyna a one siedzą na kiblu myśląc że mają zatwardzenie , te co rodziły sn pewnie bardziej się wczują.I to niektóre z tych kobiet miały już dzieci .Coś ciężko mi uwierzyć, szczególnie w te porody na kiblach , jedna urodziła dziecko jej do muszli wpadło a ona pomyślała że coś za mocno chlupneło, no litości!!!
Stary 2011-01-09, 22:33   #4932
machaj
Raczkowanie

cześć dziewczyny w końcu was nadrobiłam!! ale było ciężko bo co przeczytałam to tyle samo dopisałyście

z tego co pamiętam!
pop- cieszę się razem z wami zdrowiem Oliwki! oby tak dalej i dziurka w sercu sama się zarosła! współczuję problemów z jedzeniem!

darusia- wam gratuluje znalezienia mieszkania! na swoim pewnie wszytko wam się poukłada i stosunki z rodzicami się poprawią!

cynamonkowa- ja też jeszcze 'kura domowa'! ale od lutego ruszam do szkoły... tylko jeszcze do tego czasu muszę sprawy pozałatwiać i przenieś się na zaoczne!
w ogóle nie wyobrażam sobie jak to będzie jak pojadę na 3 dni! co gorsza 2 noce! Kalina ma tak jak Misia -madziwnia (nie wiem jak to odmienić ) zasypia tylko ze mną... przed kąpielą dostaje kaszkę w foteliku... a po kąpieli daje jej cyca jak już się napije to chce smoka odwraca się na 2gi bok i zasypia... po chwili przekładam ją do łóżeczka... tak wygląda każde zasypianie... nie mam pojęcia jak nauczyć ja zasypiania z tatą;/ nawet w nocy jak się przebudzi z wielkim rykiem to tata nic nie zdziała... ale wystarczy że ja ją tylko dotknę popatrzy na mnie i sie uspokaja...

anakazar- muszę cię zasmucić! ale ja już mam prawo jazdy! tylko nie jeżdżę samochodem nie żebym cię namawiała... ale sam kurs przecież nie jest trudny! z resztą jak czegoś nie wiesz to kurs jest po to żebyś się dowiedziała! a jeśli chodzi o egzamin to nie wiem jak to teraz wygląda ale jak ja zdawałam (3 lata temu) to każdy kursant dostawał książkę z testami... i na egzaminie dostawało się kilka losowo wybranych pytań z tych testów... więc tego można się na pamięć nauczyć! z nie takich rzeczy się na studiach człowiek uczył
a tak mi się ostatnio przypomniało jak tam chrzciny Niny!? mieliście w grudniu chrzcić?

baobabku- moja ma pieprzyka na główce... i ma go od urodzenia... nie powiększa się nic się z nim nie dzieje... nie pytałam pediatry o niego... pilnuje tylko czy nic się z nim nie dzieje!

libra- jestem w szoku!! skąd wy macie tyle zębów!! innym je podbieracie chyba! u nas na razie tylko 2 błyszczą

gmyrelku- wszystkiego dobrego

Mała zdrowa, za to ja nadal chora.. mam taki kaszel ze za chwile płuca wypluje... coś niedobry wirus u nas w kraju panuje... ale z tego co się orientuję to bardziej na północy kraju (wiedząc mniej więcej skąd jesteście dziewczyny)... może do nas na południe nie dojdzie!
z nowych umiejętności to Kalina zaczęła szczypać i gryźć,przy wszytkim wstaje i wszędzie zajdzie na czworaka!
no i dziś pierwszy raz zrobiła siku do nocnika

no i kilka naszych zdj żebyście sobie przypomniały jak wyglądamy

1. wigilijnie- z pieskiem-terminatorem i reksiem
2. Kala pod naszą choinką (która wygląda jak pół choinki)
3. pod choinka u dziadków
4. nowe ulubione zajęcie małej...
5. a wczoraj to nawet tak zasypialiśmy... samo leżenie obok nie wystarczyło
6. tu jeszcze jedno zdj z świat u dziadków pt.: mój przyszły zawód- 'dyrektor'
7. w końcu muszę się wam przyznać do czegoś
8. a tu wspomnienie zeszłorocznych świąt!(tych 2009 żeby nie było że 2010) ja dopiero teraz widzę jakiego dużego brzucha miałam...

to się rozpisałam i napokazywałam teraz uciekam spać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1070978.jpg (44,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1080004.jpg (44,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1080088.jpg (39,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06723.jpg (79,8 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07156.jpg (82,5 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1080077.jpg (41,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1080190.jpg (44,6 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00040.jpg (41,7 KB, 34 załadowań)
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-09, 22:40   #4933
Darusiaaaa
Zakorzenienie

libra tez to czasami ogladam, u mnie w rodzinie byl przypadek ze laska ( kuzyna zona ) w 8 sie dowiedziala przypadkiem, niedawno sie dowiedzialam o tym jak rozmawialismy o tym programie, miesiaczke miala, do gina nie szla , przytyla 2 kg , zle sie nie czula i wlasnie w 8 miesiacu poszla do gina a ten ja zezwal itp.
Nie wiem ja sobie nie wyobrazam, zwlaszcza ze ja mialam brzuch jakbym conajmniej miala trojaczki i te kopniaki i to wszystkie, nie wiem.....jak widac mozna do 8 nie wiedziec....a kto wie jakby sie skonczylo jakby na kontrol sobie nie poszla. Na szczescie ona antyalhokolowa i antynikotynowa.

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

machaj urzeklo mnie to zdjecie jak mala spi na tobie bo u nas taka akcja miala miejsce moze 4 razy i to jak mala miala kolki i spala na brzuszku na moim ramieniu.
Teraz tez usypia z nami, przytula sie do tz albo do mnie i kimonko w dwie minutki.

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

aaaa no i zapomnialam slicznie wygladacie!

uciekam do tezeta.
Dobranoc.
A.Camus
Stary 2011-01-09, 22:54   #4934
libra777
Zakorzenienie

Machaj zęby to Mikołaj nam na Mikołaja przyniósł
Kalinka śliczna a te oczy cudne , my z Mikiem śpimy podobnie tylko że on z boku na mojej ręce i u nas też tylko ja mogę go uśpić(siedzę i trzymam za rączkę) bo z tatą to ryk jakby nie wiem co.
Machaj ponoć jak się tak wsadza poduszkę albo coś to się niebawem w ciąży będzie( taki mały przesądzik)

Darusia , no nie wiem , musiały być jakieś symptomy, objawy musiały które ona po prostu lekceważyła , to chyba tylko ja kupuję po 3 testy na raz i jeszcze do lekarza jak coś mnie minimalnie zaniepokoiło.
Mama taką starą sąsiadkę , ona od razu wiedziała że w ciąży jestem mówi że to po twarzy widać głównie po oczach.
I nikt z jej otoczenia nie zauważył nic dziwne , czasem ktoś nawet dla żartu powie co w ciąży jesteś czy co
Stary 2011-01-09, 23:19   #4935
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Czyżbym była pierwsza??

A jak to się u was objawiało i kiedy to było?
U nas wczoraj wieczorem powtórzyła sie sytuacja. Bez takich wygibasow jak w nocy ale był straszny płacz- widać, ze coś ją boli. Dałam jej czopka przeciwbólowego i spała cala noc do teraz...Wymiotow nie ma, kupki normalne... nie wiem co robić...
Czy dziecko ząbkujace może aż tak plakać i wić się z bólu?? Bo jej pewnie idą zęby, bo slini się tak jak jeszcze nigdy...
W tym tygodniu. Wygladało to jakby się Zosia wywijała do tyłu, mocno odchylała głowkę i się naciągała, rzucała nóżkami i się napinała. Dokładnie tak samo się zachowywała jak miała kolki. Pomagało tylko masowanie brzuszka i zasypianie na siedząco u mnie na kolanach. Niestety z tego co słyszałam u niektórych dzieci wychodzenie ząbków moze być bardzo bolesne. Pamiętam ból jak mi jakies "8" wychodziły. Całe miesiące miałam obolałą szczękę

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
a to co mówicie dziewczyny o tym drętwieniu to możliwe. bo ona czesto zagryza dolna warga górna warge, i moza sobie masuje w ten sposób. gęste rzeczy idą jej gładko, nic jej nie wypada, ale coś typu jabłuszko itp, to szok :P

mam pytanie, bo boję się jej dawać te rzeczy do jedzenia z grudkami (klusek dł. 1cm!), jak wy zaczynałyscie podawać to dzieciom?
Myślę że u Twojej małej trzeba uważać bo dopiero sie uczy jeść z wargą. Moze na początek podawaj jej bardziej rozdrobnione jedzonko, później sie przyzwyczai i nauczy jeść
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak mam pytanie,które zadaje już 2 tydzień(skleroza)
Do jakiego czasu po kąpieli smarujemy balsamami ciała dzieci?a może już nie trzeba,a może cały czas???
Ja używam oliwki Bubchen w ramach codziennego rozluźniającego masażu. Dobrze się wchłania a Zosia lubi takie smeranie p pleckch, brzuszku i reszcie ciałka.

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Witam!!!!

Pewnie dziś nie uda sie zapełnić 5000tys postów...
ale ja zanim pójde spac to postaram sie nowy watek załozyc...

jakies propozycje co do galwerii czy robimy bez galeri?
ja tam chce galerie a Wy????
ale z imieniem dziecka i nickiem wizazowym mamy.. i nie trezba umieszczac tego na zdjęciu tylko wystarczy aby ten plik zdjęciowy był taka nazwa podpisany.
Chętnie ale dopiero w przszłym tygodniu bo teraz czekają mnie ciężkie dni. Cały tydzień się szkolę
Stary 2011-01-09, 23:50   #4936
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

<<<<<<<<<<<<<<<<<<Miłoś ć jest wtedy, gdy On ledwie wyszedł, a Ty już chcesz do Niego dzwonić i wtedy, gdy na dworze burza, a on mokry punktualnie przychodzi... I gdy wyjeżdża gdzieś na trzy dni, a Ty za Nim tak strasznie tęsknisz i choć jesteście daleko od siebie, to nucicie te same piosenki...
Miłość jest wtedy, gdy On Cię całuje, ale to Ty proponujesz mu więcej... I wtedy, gdy On jest smutny, zgaszony to Tobie też pęka serce... I gdy On chce po prostu pomilczeć, to Ty też się wtedy wyciszasz... A gdy On tylko spojrzy na Ciebie Ty wszystko mu z oczu wyczytasz...
Miłość jest wtedy, gdy On wyczuwa czy masz dziś nastrój na śmiech...
I wtedy, gdy patrząc na innych facetów uważasz, że czynisz grzech... I gdy On wciąż ma ten błysk w oku, chociaż ostatnio sporo przytyłaś... A gdy trochę podetniesz włosy On widzi, że coś zmieniłaś...
Miłość jest wtedy, gdy On, choć nie umie, na rocznicę pisze Ci wiersze... I wtedy, gdy pijecie szampana, choć zajął gdzieś ósme miejsce... I wtedy, gdy On dawno zasnął a Ty nadal na Niego patrzysz... ......................... .......>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>

PS. i sie w połowie zastanawiam... czy tu jest miłośc.... i chyba pora cos zmienić bo sie zatracilismy w rodzicielstwie a całkowicie nie ma w tym NAS!!! nie ma miejsca i czasu nic.. szukałam czegoś fajnego na pierwsza strone nowego wątku i sie natknełam na jeszcze jedna sentencję:

OTO ONA!!!

To takie jakby zyczenia moga być chyba.. ale piekne to i tyle!!
mozna siłe w tym odnaleźć!

Obiecaj mi, że nie pozwolisz, by świat zabił w Tobie marzenia. Proszę, obiecaj... Spotkasz ludzi, którzy wyśmieją cię, zadrwią z każdej twojej myśli, będą ci mówić, że jesteś głupi, że dla takich jak ty nie ma miejsca. Nie wierz im. Oni w głębi duszy nadal marzą, tylko się boją. Ty trzymaj się swoich chmur, nie bój się. Marzenia się spełnią. Obiecaj mi, że będziesz wytrwały. Wiem, że będzie ci ciężko, wiele razy upadniesz, niekiedy nawet bardzo boleśnie. Trzeba będzie czasu, by rany się zagoiły, ale zobaczysz - zagoją się. Pewnego dnia życie zburzy twe plany, zawali się coś, co tak długo budowałeś. Wydawać ci się będzie, że to koniec, że nie dasz rady. Siądź wtedy i płacz, a potem podnieś głowę i wstań. Zobaczysz, że to jeszcze nie koniec. Zaczniesz od nowa. Obiecaj mi, że będziesz szukać. Bo przyjdzie taki dzień, kiedy będziesz czuł się najsamotniejszym człowiekiem na ziemi, gdy nikt nie zrozumie. I zgasną wszystkie światła, stanie się noc. Popatrz wtedy w niebo, przeczekaj tę noc patrząc w gwiazdy. A potem wyjdź na ulicę i poszukaj. Zawsze jest ktoś, komu trzeba pomóc, kogo tylko ty możesz odszukać, bo wiesz, co to prawdziwa samotność. Obiecaj mi, że nigdy nie będziesz egoistą. I gdy pewnego ranka obudzisz się, a jedynym twoim pragnieniem będzie, by nie wstać, już nigdy nie wstać, leż, ile chcesz, ale o dwunastej wstań, by podlać kwiaty, bo bez ciebie zginą. Obiecaj mi, że zawsze będziesz kochać. A gdy przyjdzie taki dzień, kiedy świat się zawali, bo ktoś odejdzie z twego życia, pozwól mu odejść. Bez płaczu, bez niepotrzebnych słów. Spokojnie dopij kawę i oddaj ten czas komuś, dla kogo było ci go do tej pory szkoda. Pozwól, by inni zaznali twej miłości. Obiecaj mi, że zawsze będziesz sobą. A będą cię chcieli zmieniać w imię miłości, przyjaźni, rozsądku... Nie pozwól. Wiesz przecież... że twoje serce wie jak żyć. Obiecaj sobie to wszystko i idź. Żyj...

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Pamiętaj,
Że są ludzie dla których....
....największym skarbem jest to,
Że Jesteś...
...największym pragnieniem jest to
By być z Tobą...
...największym marzeniem
Jest spełnienie snu...
...najpiękniejszy sen
To z Tobą spełniać sny
I nigdy nie mówić...
Żegnaj na dłużej niż na chwilę...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 07:36   #4937
Darusiaaaa
Zakorzenienie

libra moja kolezanka ze szkoly tez tak mowi i tez poznala po nas wszystkich z grupy ze w ciazy jestesmy patrzac w oczy.
A.Camus
Stary 2011-01-10, 07:53   #4938
P0P70
Zakorzenienie

Machaj - Przeczytałam Twój wpis z wielkimi obawami. Bo Ty jak napiszesz co Kalina już potrafi to ja jestem załamana. No ale tym razem nie było tak źle. Oczywiście do momentu jak zobaczyłam zdjęcia. Kalina to już na rurce zaczyna uczyć się tańczyć i w szkole siedzi w ławce (pewnie juz pisze i czyta). No i znowu jestem załamana.
Śliczne modelki na tych zdjęciach

Madzia - takiej miłości to chyba nie ma. To znaczy jest na początku ale po latach miłość to specyficzna przyjaźń.

Stary 2011-01-10, 08:15   #4939
catro
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Pop - ja też przelałam , bo dziś tylko na basenie byliśmy i nie trafił sie nikt z puszką , dziś na dwójce pokazywali sprzęt jaki kupili opwiadali co do czego . Pokazywali laser do retinopatii . od razu mi się Twoja Oliwka przyponiała .

Kurcze co by było żeby nie wośp , żeby nei ten sprzęt , maluchy by nie miały badanego słuchu , pomp dla dzieci by do insuliny nie było ..
eehh szkoda gadać dziwny ten nasz kraj , ludzie się muszą składać żeby dzieci mogły być leczone nowym sprzętem , żeby lekarze mieli na czym pracowac .
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Na WOŚP dałam mamie kaskę , pod kościołem wrzuciła do puszki.Wszyscy się cieszą że tyle udało się zebrać ,ale z drugiej strony aż wstyd że to my sami musimy na to zbierać i składki płacimy i później na różne operacje się składamy , szkoda słów
Dziękuję bardzo w imieniu między innymi mojej Olci, która na pewno z zakupionego sprzętu będzie korzystała
I innym, które też wrzuciły co nieco, również

Wczoraj nie dałam rady oglądać tych wstawek z finału. Za każdym razem jak pokazywali te biedne dzieciaczki na oddziałach urologicznych, czy też nefrologicznych to zaczynałam ryczeć, że moja mała też tam może pewnego dnia wylądować. Zresztą nawet teraz jak to piszę, to ryczę jak głupia...

A mnie wkurza to, że WOŚP kupuje sprzęt, a potem stoi on i się kurzy, bo NFZ nie dało pieniędzy np na człowieka, który mógłby to obsługiwać. Normalnie granda - nie dość, że kupują rzeczy, które to oni właśnie powinni sponsorować, to jeszcze rzucają kłody pod nogi
To się wkurzyłam

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

Wiecie co oglądałam dzisiaj na TLC ciąża z zaskoczenia.To chyba jakaś bajka.Jak można być taką kretynką i nie zorientować się że jest się w ciąży ,rozumiem pierwsze miesiące ale w 9???? poród sie zaczyna a one siedzą na kiblu myśląc że mają zatwardzenie , te co rodziły sn pewnie bardziej się wczują.I to niektóre z tych kobiet miały już dzieci .Coś ciężko mi uwierzyć, szczególnie w te porody na kiblach , jedna urodziła dziecko jej do muszli wpadło a ona pomyślała że coś za mocno chlupneło, no litości!!!
Właśnie ostatnio była dyskusja na ten temat - ja też tego nie kupuję
Ja też niby miałam miesiączkę podczas ciąży no ale proszę was - to przecież było krwawienie, które różniło się od tych comiesięcznych "normalnych":rolleyes : Od razu poleciałam po test

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 08:20   #4940
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy jaka skóra moja Ola ma suchą i ja smaruje ale emolium , u SZymka wystarczy bubchen czy właśnie penathen bo on nie ma suchej skóry .

.
Nina też suchej skóry nie ma,tylko ja jak siebie posmaruje to jestem tak fajnie natłuszczona,a mała nie.Jakby tego balsamu nie było.
Cytat:
fotki udało sie
Cudowne dzieciaczki
Cytat:
Libra- masz racje płacimy a tych pieniędzy jakoś nie widać.
Ale te na WOSP jednak widać jak się jest z dzieckiem w szpitalu. Wiec warto tam dać pare złotych. Bez tego sprzętu niejedno sldziecko by umarło lub było kaleka - włączając w to moje.
W tym moja siostra.
Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
anakazar- muszę cię zasmucić! ale ja już mam prawo jazdy! tylko nie jeżdżę samochodem nie żebym cię namawiała... ale sam kurs przecież nie jest trudny! z resztą jak czegoś nie wiesz to kurs jest po to żebyś się dowiedziała! a jeśli chodzi o egzamin to nie wiem jak to teraz wygląda ale jak ja zdawałam (3 lata temu) to każdy kursant dostawał książkę z testami... i na egzaminie dostawało się kilka losowo wybranych pytań z tych testów... więc tego można się na pamięć nauczyć! z nie takich rzeczy się na studiach człowiek uczył
a tak mi się ostatnio przypomniało jak tam chrzciny Niny!? mieliście w grudniu chrzcić?

No to mnie dobiłaśWychodzi na to,że wyjśćia nie mam,bo co sama mam tu siedzieć bez prawkapójdę,co ma być to będzie

A chrzcin nie było-planujemy jak będzie już ciepło(maj)
Megi a jak wy z chrzcinami?macie date?

Mała mi jeszcze śpi,a nie pamiętam,żeby kiedykolwiek tak długo spała

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 08:28   #4941
P0P70
Zakorzenienie

Catro - ja też już teraz nie mogę tak spokojnie patrzeć na te maluszki w szpitalach. Od razu mam łzy w oczach. Dziecko nas zmieniło a do tego jak się ma jeszcze chore dziecko - to już wszystko jest inaczej.
WOSP ma wiele zwolenników ale ma też przeciwników. Niktórzy twierdzą że najbardziej na tym to dorobił sie Owsiak. JA od samego początku czyli już 19 lat staram się wrzucić coś do puszek. Ja pamiętam te pierwsze grania. Oglądałam wtedy każdą relację w TV, kibicowałam każdej złotówce. A sprzęt kupiony przez WOSP naprawdę ratuje życie i wystarczy być na jakimś oddziale dziecięcym aby się o tym przekonać.

Stary 2011-01-10, 08:33   #4942
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja mala tez miala badanie sluchu sprzetem z WOSP.
Natomiast tu wlasnie czesto hest ten problem o ktorym catro pisala, u nas w szpitalu stoją 2 extra sprzety-KURZĄ SIĘ!
Szpital od tamtego roku chce je oddac bo nie ma ludzi do obsługi sprzetu- paranoja! Natomiast karetka z WOŚP, która Sieradz otrzymał z super sprzetem uratowala życie mojej babci.
A.Camus
Stary 2011-01-10, 08:35   #4943
P0P70
Zakorzenienie

Pochwalę sie nową umiejętnością mojego dziecka - (niestety nie będzie to nosek), mała potrafi zejść z tapczanu czy łóżka i nie rozbić sobie głowy. . Odwraca się tyłem, ostrożnie zsuwa się na nóżki i staje. Wygląda to komicznie bo najtrudniejszym etapem to jest odwrócenie sie aby zejść tyłem. Więc może juz mi nie spadnie z łóżka

Stary 2011-01-10, 08:35   #4944
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja wstala o 7 , dostala mlesio probowala usnac ale jednak nic z tego, wiec sobie siedzimy.

Powiedzcie mi czy macie jakis pomysl jak dziecku zmienic godziny spania? jak ona spiaca od 16 jest i spala do 18 no to normalne ze o 19 czy 20 spac nie pojdzie, chociazwczoraj jej nie dalam tak usnac i spala na spacerze od 14 do 16 a i tak poszla spac o 23;/
A.Camus
Stary 2011-01-10, 08:50   #4945
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
moja wstala o 7 , dostala mlesio probowala usnac ale jednak nic z tego, wiec sobie siedzimy.

Powiedzcie mi czy macie jakis pomysl jak dziecku zmienic godziny spania? jak ona spiaca od 16 jest i spala do 18 no to normalne ze o 19 czy 20 spac nie pojdzie, chociazwczoraj jej nie dalam tak usnac i spala na spacerze od 14 do 16 a i tak poszla spac o 23;/
Darusia na to przestawienie chyba rady nie ma-sama mała musi chciec.
Ale u nas pogoda piękna,takiego słońca to dawno nie było.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 08:55   #4946
Darusiaaaa
Zakorzenienie

zazdroszcze, u nas szaro i ponuro.
A.Camus
Stary 2011-01-10, 09:01   #4947
CAROLAJKA
Raczkowanie

Witajcie jestem tutaj nowa
poszukuję odpowiedzi na zachowanie mojej córki
Danusia ma 8 miesięcy i nagle z dnia na dzień przestała mówić słowa jakie wypowiadała były świadome i było to
mama
baba
tata
dada
pa
am
da
ala
lala
rano wstała zawiozłam ją do babci po czym wieczorem ja odbierając ona mi oświadczyła że dziecko nie mówi
czy któraś z was spotkała się z czymś takim ?? przeszukałam internet ale nic sensownego nie znalazłam jedynie napotkałam się na notatkę o autyzmie ale nie mamy żadnych innych objawów
CAROLAJKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 09:02   #4948
Darusiaaaa
Zakorzenienie

masakra z tym spaniem u nas jest ostatnio, w dzien tez nie chce usnac za bardzo, usypiam ja nieraz i godzine a wczesniej 10 min i kimała.
W nocy moglaby nie spac wcale....kurde no, co jest;/ zeby chyba;/
ale zeby po 1 chodzila spac to przesada, albo o 3 jak juz sie to tez zdarzalo.
A.Camus
Stary 2011-01-10, 09:05   #4949
sidorcia
Rozeznanie

ja też się czymś pochwalę moje dziecię wczoraj przed snem zaćżęło samo wstawać w łóżeczku. Tak jej się to spodobało, że stanęła 2 razy, i to bez problemu :P

gratuluję Oliwce Popowej
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-10, 09:38   #4950
catro
Rozeznanie

Cytat:
Pochwalę sie nową umiejętnością mojego dziecka - (niestety nie będzie to nosek), mała potrafi zejść z tapczanu czy łóżka i nie rozbić sobie głowy. . Odwraca się tyłem, ostrożnie zsuwa się na nóżki i staje. Wygląda to komicznie bo najtrudniejszym etapem to jest odwrócenie sie aby zejść tyłem. Więc może juz mi nie spadnie z łóżka

Eee no to nieźle - widać, że główka pracuje
Gratulacje dla kombinatorki

Sidorcia - i dla Natalki też
Moja też już tak robi skubana

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości