Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010 cz.IV - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje?
23-24.07 5 29,41%
30-31.07 4 23,53%
6-7.08 3 17,65%
13-14.08 1 5,88%
20-21.08 3 17,65%
27-28.08 1 5,88%
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-12, 17:18   #1291
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość

marta, i jak reakcja na nową zabawkę?
Kochana dopiero zamówiłam na allegro

Id dziś na babski wypad do knajpy. Ciesze sie bo dawno nie byłam.

Edytowane przez marta_d1
Czas edycji: 2011-01-12 o 17:23
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 17:57   #1292
zabcia87
Raczkowanie

GG do zabcia87
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Kochana dopiero zamówiłam na allegro

Baw się dobrze aż zazdroszczę

martysek może jej coś zaszkodziło z jedzonka ? Biedactwo małe a co do pieluszek babydream to uważam tak samo jak Ty przez pierwsze 3 miesiące życia Wiki używałam tylko huggies ale byłam przekonana, że są dobre... fakt 1 i 2 te żółte opakowanie "newborn", to może i były dobre ale 3 to już masakra i jak u Nas w miasteczku otworzyli rossman i siostra zaczeła tam pracować, to kupiła 2 pieluszki na spróbowanie i jestem zachwycona od tamtej pory używam tylko i wyłącznie babydream i kosmetyków i chusteczek i obiadków i jakoś wszystko jest wporządku

anoxa a możesz i się mądralować, mnie to nie przeszkadza fajnie jak ktoś czasami powie komu w czym dobrze a nie ściemnia, że jest ok szczerze, to ja sama doszłam do takiego samego wniosku co Ty i dlatego na wiosnę hoduję

glooria fakt moja pyzka mała jest silna i to bardzo, ale to pewnie dlatego, że jest duża i grubiutka więc siłę ma a co do tż'ta to mam nadzieję, że już tak zostanie, chociaż mam jeszcze sporo roboty przy nim żeby go wyszkolić... moi rodzice go też szkolą, bo go mamusia wychowała na totalną sierotę i robi z niego nadal sierotę;/ durne babsko wrrr :[

entertete dzięki na szczęście nie jest duża 3 małe plamki, jedna na przodzie główki i dwie po bokach z tyłu tzn. na czubku, mało widoczne ale myślałam, że już nie wyjdzie a tu bum z dnia na dzień

Misiulka dzięki

a tak poza tym, to jestem zbulwersowana jednym z filmików jaki obejrzałam przed chwilą na youtube ;/ same zobaczcie początek http://www.youtube.com/watch?v=WHTpa...eature=related ludzie są tacy bezmyślni, że aż mi ich szkoda ;/
zabcia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:01   #1293
wiolek1
Zadomowienie

hej dziewczyny troszke mnie nie było ale najpierw szkoła a teraz ciężko mi się ogarnąć :/ wogóle to śpię po 11- 12 godzin ( oczywiście z przerwami nocnymi ) nie jestem w stanie zwlec się wcześniej a i tak jestem zmęczona nie wiem czy to pogoda czy co ale mam straszną zmułę :/
a tu do tego muszę już powoli myślec o tym moim obozie narciarskim, jedziemy 24 stycznia i nie wiem gdzie ja te wszystkir rzeczy aleksa wsadzę i jeszcze egzaminy za 2 tygodnie w weekend przed wyjazdem ehhh

bajka matko Blanka już na nocniczku !! w takim razie ja chyba też muszę rekinowi kupić

jaszczka fajnie, że już z nami Patryczek straaasznie się zmienił i jest taki fajny okrąglaczej jak mój ( główka okrąglutka bez szyjki )
świetne te zdjęcia z Aliską i Marcinkiem

anoxa super Hubcio w tym chodziku wygląda i wogóle on jest taki "dorosły" a z płaczem może faktyznie zęby

itakasia dla Marysi

żabcia dla Wikusi za 5 miesięcy i dla tż mam nadzieję, że dotarło a jeśli chodzi o fryzurkę to mi o wiele bardziej podoba się w bobie

ola_k11 gratulację cieszę się

scoobs to badanie z krwi na alergie to s IgE.
no i najśmieszniejsze, że wyszło Aleksowi uczulenie na 2 rodzaje roztoczy i brzozę. i tylo.
na żadne mleka sery i podobne nie.
ale ja wiem, że jest na nabiał uczulony chociaż jest jeszcze taka możliwosć lekarka mi mówiła, że nie jest uczulony na ser tylko ser ma jakies tam substancje które wchodząc w reakcje z histaminą cos tam coś tam nasilają alergię coś tam coś tam
chodzi o to, że ser nie sam w sobie uczula tylko nasila uczulenie na cos innego.
nie ważne w każdym razie skoro wiem, że szkodzi to mam nie jeść.
ogónie odczyny wyszły dość małe więc jest szansa, że ta jego alergia nie będzie sie pogłębiać ale jeśli już to jest ona bardziej w kierunku alergii wziewnej a nie pokarmowej.
chociaż to wcale też nie dobrze bo astma i te sprawy :/

aaa i mam nie podawac jabłka ( chociaz aleks sam nie lubi, zawsze się krzywi) bo jabłka mają jakies tam cos wspólnego z brzozą więc skoro nie przepada to mam mu nie wciskać

idę nadrabiac klub chociaż nie wiem kiedy to ogarne
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 18:23   #1294
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Martwi mnie zachowanie mej Bułki Długowłosej Stęka i dusi cały czas, wyrzuca nóżki, rączki całe do buzi pcha. Niby rano poszła normalna kupa, ale w ciągu dnia takie srytki zielone jakby z kawałkami plasteliny i widzę, że jest niespokojna.
Po raz pierwszy w nocy się bardzo wierciła i stękała ponad godzinę. Dopiero jak ją wzięłam do siebie, położyłam na brzuszku i klepałam po pleckach, to zasnęła.

Kupiłam pieluszki Babydream i są najbardziej ze wszystkich zbliżone do Pampersów. Mam jeszcze megapakę Huggies i są tragiczne!
mam nadzieje ze sie wszystko unormuje a co do pieluszek to ja uzywam w dzien huggisow i dla mnie sa ok lepsze od biedronkowych a beby dream tez moga byc delikatne w dotyku sa choc mysle ze zadne nie maja podlotu do pampersow

a no i jak maly zacznie chodzic to tylko pampersow bede uzywala bo te inne wisza w kroczu jak worek

Cytat:
ale ci fajnie! baw sie dobrze

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

wiolek to maly z toba na ten oboz jedzie? a kto sie nim bedzie zajmowal? bo nie w temacie jestem
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:00   #1295
scoobs
Rozeznanie

Wiolek, dzieki bardzo. Tez sie zastanawiam czy zrobic to badanie, ale dziwnie troche z tymi wynikami.

A slyszalyscue, ze ryz zawiera arszenik? Tak samo z tym dla dzieci, wiec lepiej nie podawac za duzo? A ja od kiedy ALex skonczyl 5 miesiecy daje mu codziennie.

Zwazylam Alexa i jest 9.72kg, a Amelka 12.10kg a jest prawie dwa lata starsza

Edytowane przez scoobs
Czas edycji: 2011-01-12 o 19:04
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:19   #1296
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabcia87 Pokaż wiadomość
a tak poza tym, to jestem zbulwersowana jednym z filmików jaki obejrzałam przed chwilą na youtube ;/ same zobaczcie początek http://www.youtube.com/watch?v=WHTpa...eature=related ludzie są tacy bezmyślni, że aż mi ich szkoda ;/
moj ojciec mi tak robil jak jest na poczatku filmiku jak mialam 6 miesiecy, tyle ze trzymal moje obie stopy jedna reka... ale ja ponoc bylam sztywna i sie nie chwialam. zreszta jak miala 3 miesiace to siedzialam prosto na nocniku. /szkoda ze Blanka nie odziedziczyla po mnie wczesnego ogarniania nowych umiejetnosci
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:20   #1297
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inez24 Pokaż wiadomość
Witam
Czy mogę do Was dołączyć??
26 08 2010 urodziłam Synka Michasia
hej
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny udało się !!!
gratuluje
Cytat:
Pierwsze dwa zdjęcia to tak własnie było zaraz po ścięcięciu a dwa następne to było na chrzciny więc mówisz że z bobem młodziej bym wyglądała ?
mi na tym drugim sie podobasz najvbardziej

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
daj znac jak bylo, ja tez mialam isc, ale kolega Ady sie rozchorowal...co to za popcorn?
film suuuuper a popcorn karmelowy moj ulubiony, ale wysypal mi sie prawie caly dzis
Cytat:
alleeeeeeee fajnie

Zabcia super, ze do tz cos dotarlo

Scoobs po pierwsze to chlopak po drugie pewnie teraz przychamuje z waga i bedzie wzdluz rosl

Musze sie wam pochwalic dwoma sukcesami. Pierwszy jest taki, ze Maja zasnela sama w naszym lozku, 6 razy sie niby budzila i 6 razy szlam odczekujac chwile jej wsadzic smoka i w koncu zasnela a drugi sukces to to, ze ja przenioslam do lozeczka i przespala do 9 tzn. budzila sie co 3h na karmienie, ale zasypiala po chwili

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Wiolek zazdroszcze obozu

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 19:38   #1298
martysek
Zadomowienie

Wiolek, mój TŻ też ma alergie na brzozę i nie może jesć owoców pestkowych typu jabłka, gruszki, wiśnie, brzoskwinie. To jest jakoś powiązane ze sobą.

Żabcia, od paru dni w sumie nie chciała jeśc słoiczków i jeśli nawet coś zjadła, to maksymalnie dwie łyżeczki. Nie wiem, co jest. Zaczęłam jej na nowo podawać Sab Simplex.

Anoxa, Huggiesy nie są Twoim zdaniem twarde i sztywne? Ja mam 4+ super Flex. Fakt, że żadne nie będą na równi z Pampersami, ale BD im do nich najbliżej.

Scoobs, kawał klposika z Alexa Jak zacznie chodzić to pewnie troszkę ciałka zgubi.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:20   #1299
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

wiolek...obóz narciarski ja też chcę!!!!
ola_k11 gratuluję pracy, a czym się będziesz zajmować jeśli możesz zdradzić
marta fajnie z tym wieczorem my z moim M byliśmy pierwszy raz od dłuższego czasu razem w sobotę w knajpie, tylko do 24 bo moi rodzice pilnowali małego i musieliśmy wracać. Ale mi się bardzo podobało. a i mój M powiedział, że nigdzie samej mnie nie puści bo ledwo wyszłam, a już faceci mnie zaczepiali hehe tylko, że same stare capy
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:29   #1300
glooria
Raczkowanie

ja uzywam tylko pampersów ale w uk nie opłaca się innych kupować tzn nie ma aż takiej różnicy miedzy marka marketową a pampkami teraz kupiliśmy 4 pudła (podwójne opakowanie papmków w kartonie) aktivfit (80szt) jedno 7 funtów tylko trzeba trafić na dobrą promocję i brać hurtowo żeby starczyło do następnej
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 20:42   #1301
anoxa
Zakorzenienie

martysek sa dosc sztywne ale sporo dziewczyn uzywa tez biedronkowych a te sie robia takie torbowate jak tylko dziecko nasiurka a huggisy sa bardziej chlonne wczesniej tez kupowalam te baby dream i tez uwazam ze sa ok ale akurat huggisy w promocji kupilam i mysle ze tez sa ok

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

niezawsze brawo dla Majuni za nocke w lozeczku!
Stary 2011-01-12, 21:05   #1302
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

wogole zapomnialam napisac ze matka tz'ta jak byla to tak smierdziala ze az wietrzylam jeszcze przy niej mieszkanie smrod jak chol.era lapy brudne miala wlosy zreszta tez w rekawiczkach jej robilam pozniej wszystko mylam i psikalam plynem do dezinfekcji i pocalowala mi Hubcia na koniec i zlapal ja za palca pozniej go mylam bo balam sie ze cos zlapie nastepnym razem jak bedzie chciala przyjsc to jej powiem ze nas nie ma !
o matko...ale czym smierdziala?fajkami?czy takim smrodem niemytym?>fu...
Cytat:
ale Ci super!zdaj relacje pozniej!!!a bedziesz cos pila? ja planuje wyjsc na taki wypad i pic (z umiarem) i nastepnego dnia Ada by dostawala mleko a ja bym sie odciagala i wylewala .jaki to pomysl?

Cytat:

Żabcia, od paru dni w sumie nie chciała jeśc słoiczków i jeśli nawet coś zjadła, to maksymalnie dwie łyżeczki. Nie wiem, co jest. Zaczęłam jej na nowo podawać Sab Simplex.
kurde moja Ada od paru dni tez odmawia jedzenia sloiczkow...tylko butla i cysio
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 21:09   #1303
modro
Rozeznanie

Ja uzywałam tylko huggiesów przez pierwsze 3 miesiące, potem kupiłam większe a nie newborny i jakoś były badziewiaste.
Teraz używam tych biedronkowych z dady, są dla mnie ok, dostałam też belli - masakra i chyba rossmanowskie - też jak dla mnie masakra.
Pampersów nie lubiłam od początku, a miałam jedną paczkę już w szpitalu. Szukam ideału...normalnie jak z podkładem

modro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 21:15   #1304
niezawsze
Zakorzenienie

Lilka, ale fajnie i dobrze, ze tz troche zazdrosny

Glooria to dosc tanio te pieluchy

Ja raz uzylam belli pieluszek(w kinie sa za darmo) i tragedia, takie sztywne, tz mnie nawet opitolil, bo zmienial jej ta pieluche, ze takie cos na Mai pupke zalozylam

Maciuś
Stary 2011-01-12, 21:34   #1305
żabka19
Raczkowanie

Kilka zdjec z pobytu w Polsce:
1. Szymus ze mna
2. Szymus z tata
3. Szymus z dziadkiem
4. Szymus z babcia i ciocia
5. Na brzuszku
6. Na tym zdjeciu najlepiej widac jak mu smakowaly obiadki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg swieta2010 181.jpg (61,0 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00817.jpg (45,5 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg swieta2010 194.jpg (80,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg swieta2010 157.jpg (31,5 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg swieta2010 133.jpg (70,4 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg swieta2010 107.jpg (39,5 KB, 33 załadowań)

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 21:58   #1306
anoxa
Zakorzenienie

zabka super foty a synus tak madrze wyglada ale sie musiala rodzina z waszej wizyty ucieszyc

agravka
smrodem potem syfem i nie mytym doopskiem i nie wiem czym jeszcze maz powiedzial ze jej powie ze ma do nas wiecej nie przylazic stwierdzilam ze latem moze przyjsc jak na dworze bedziemy siedzieli
Stary 2011-01-12, 22:13   #1307
zabcia87
Raczkowanie

GG do zabcia87

Cytat:
To już sama nie wiem co może być przykro mi... ja na Twoim miejscu poszłabym jutro do lekarza tak na wszelki wypadek czy aby wszystko jest dobrze i czy to nic poważnego

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
moj ojciec mi tak robil jak jest na poczatku filmiku jak mialam 6 miesiecy, tyle ze trzymal moje obie stopy jedna reka... ale ja ponoc bylam sztywna i sie nie chwialam. zreszta jak miala 3 miesiace to siedzialam prosto na nocniku. /szkoda ze Blanka nie odziedziczyla po mnie wczesnego ogarniania nowych umiejetnosci
Wiesz każdy rodzic ma różne podejście... nie chcę oceniać Twego taty, ale moim zdaniem podnosić tak 6 miesięczne dziecko to lekka przesada.... bo co by było gdybyś nagle się gibnęła? Mogłaś być sztywna ale i tak mogłaś się gibnąć.... i co by było wtedy gdyby np tata Ciebie nie złapał? Nie zrozum mnie źle nie oceniam ani Ciebie ani Twego taty.... osobiście w życiu na coś takiego bym nie pozwoliła
Stary 2011-01-12, 22:14   #1308
anoxa
Zakorzenienie

dobranoc mamuski!
Stary 2011-01-12, 22:17   #1309
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
Kilka zdjec z pobytu w Polsce:
1. Szymus ze mna
2. Szymus z tata
3. Szymus z dziadkiem
4. Szymus z babcia i ciocia
5. Na brzuszku
6. Na tym zdjeciu najlepiej widac jak mu smakowaly obiadki
śliczny jest!!!wloski ma widze takie jak Ada-odrosniete i geste-piekne!
Cytat:
agravka[/B] smrodem potem syfem i nie mytym doopskiem i nie wiem czym jeszcze maz powiedzial ze jej powie ze ma do nas wiecej nie przylazic stwierdzilam ze latem moze przyjsc jak na dworze bedziemy siedzieli
a feee!!! ale ona tak zawsze?sorki ze draze temat jak tz z nia mieszkal tez tak bylo?nie do pomyslenia dla mnie
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 22:17   #1310
zabcia87
Raczkowanie

GG do zabcia87

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
żabcia dla Wikusi za 5 miesięcy i dla tż mam nadzieję, że dotarło a jeśli chodzi o fryzurkę to mi o wiele bardziej podoba się w bobie
dziękuję no to na to wychodzi, ze muszę szybko odhodować włosy i zazdroszczę Ci obozu fajnie macie .... no to dziwnie z tym uczuleniem... oby Mu przeszła ta alergia... powodzenia na egzaminach
Stary 2011-01-12, 22:20   #1311
martysek
Zadomowienie

Modro, pamiętam, że kiedyś kupiłam Babydream chyba 2 albo 1 i były ok, a rozmiar większe nie miały elastycznego ściągacza w pasie i wszystko na plecy wylatywało. Teraz mam rozmiar 4 i będę kupować tylko te, a na noc Pampersy.

Anoxa, jadłam właśnie jak przeczytałam o smrodzie i aż mi się niedobrze zrobiło. Nie rozumiem jak można śmierdzieć brudem, potem, tłustymi włosami i niemytym dupskiem i tego nie czuć.
Twoja teściowa zdrowa jest? Czy dlaczego taka nieświeża?

Żabciu, podałam dziś córci po raz gruszkę. Jutro tez podam i zobaczę co i jak. Jeśli do poniedziałku nic się nie zmieni, umówimy się do lekarza.
Stary 2011-01-12, 22:24   #1312
bajka1807
Zakorzenienie

ja sie tam nie obrazam bo nie ma o co uwazam mojego ojca za odpowiedzialnego i rozwaznego faceta i wiem, ze jesli nie bylby czegos pewien to by tego nie zrobil i tylo. zreszta majac pol roku wazylam moze jakies 6,5 kg wiec raczej nie mial problemu by mnie utrzymac. no ale nie przyznaje ze to pochwalam, sama tez bym na cos takiego nie pozwolila
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 22:35   #1313
zabcia87
Raczkowanie

GG do zabcia87

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
mi na tym drugim sie podobasz najvbardziej

Zabcia super, ze do tz cos dotarlo

Musze sie wam pochwalic dwoma sukcesami. Pierwszy jest taki, ze Maja zasnela sama w naszym lozku, 6 razy sie niby budzila i 6 razy szlam odczekujac chwile jej wsadzic smoka i w koncu zasnela a drugi sukces to to, ze ja przenioslam do lozeczka i przespala do 9 tzn. budzila sie co 3h na karmienie, ale zasypiala po chwili
dziękuję na razie nie chwalmy dnia przed zachodem sońca, bo nie wiem co będzie z tym moim tz za miesiąc....

cieszę się z Twoich sukcesów i mam nadzieję, że juz tak zostanie i że zacznie zasypiać w łóżeczku i przesypiać całą nockę w nim

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja sie tam nie obrazam bo nie ma o co uwazam mojego ojca za odpowiedzialnego i rozwaznego faceta i wiem, ze jesli nie bylby czegos pewien to by tego nie zrobil i tylo. zreszta majac pol roku wazylam moze jakies 6,5 kg wiec raczej nie mial problemu by mnie utrzymac. no ale nie przyznaje ze to pochwalam, sama tez bym na cos takiego nie pozwolila
nie znam ani Ciebie ani Twego taty, ale nie napisałam, że jest nieodpowiedzialny i nierozważny... po prostu osobiście bałabym się bardzo, że coś się stanie... no to byłaś chucherko podobnie jak moja siostra, ona nawet ważyła mniej i do tej pory chucherko 168 cm 22 lata a waży zaledwie 45 kg

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

martysek a na co działa gruszka? jest łagodząca na brzuszek? ja to jeszcze gruszki nie podawałam... a kupkę robi często? bo nie doczytałam o kupce
Stary 2011-01-12, 22:40   #1314
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
wiolek to maly z toba na ten oboz jedzie? a kto sie nim bedzie zajmowal? bo nie w temacie jestem
jedzie jedzie nie umiałabym go zostawic na 1 noc a co dopiero na tydzień
i tż jedzie więc on sie będzie zajmować

i nie ma czego zazdrościć ( zwłaszcza ty niezawsze bo przecież wybieracie sie na narty )

po 1. tydzień z tż chyba umrę
po 2. jesus jak to wszystko zabrać: farelek, podgrzewacz, suszarka, czajnik, sztućce, naczynia, jedzonko małego, ubranka na tydzień małego, wózek, nasze rzeczy, narty, środki czystości - planuję kąpać małego ze mną ale najpierw muszę wszystko wycifować bo kto wie jak oni tak sprzątają bo to jakiś pensjonat a nie hotel 5 *
jeszcze pościel ( tzn same poszewki ) koc i kto wie co jeszcze.... pfffff
po 3. boję się histeri z jedzonkiem. nie będę miała lodówki więc nie zamagazynuje mojego mleczka. nie będzie mnie około 8 godzin więc obawiam się, że obiadek i deser mogą nie wystarczyć.
mam receptę na nutramigen 2 ale nie wiem czy aleks będzie to jeść skoro takie paskudztwo.
po 4. boję się rozregulowania dnia małego
po 5. jednak chciałabym wieczorami gdzieś wyjść coś zjesć dobrego czy na "piwko" a nie przesiedzieć tydzień zamknięta- no zobaczymy jeśli aluś będzie ładnie spać w wózku to gdzieś może wyskoczymy
po 6. wiem jakich ludzi mam na roku i słyszałam co się działo na obozie letnim więc liczę na pokój w innej części pensjonatu bo będzie masakra z hałasem i schlanymi ludźmi...
po 7. jak będzie taka pogoda to po trawie pojeżdzę

no to się rozpisałam jak zawsze

niezawsze dla Majki

martysek o widzisz dzięki bo mi powiedziała tylko o jabcu ale w takim razie z brzoskwinią też nie będę szaleć. zresztą słoiczki prawie wszystkie są mieszane z jabłkiem

anoxa no to faktycznie z teściową lipa

Cytat:
o matko...ale czym smierdziala?fajkami?czy takim smrodem niemytym?>fu...
ale Ci super!zdaj relacje pozniej!!!a bedziesz cos pila? ja planuje wyjsc na taki wypad i pic (z umiarem) i nastepnego dnia Ada by dostawala mleko a ja bym sie odciagala i wylewala .jaki to pomysl?

kurde moja Ada od paru dni tez odmawia jedzenia sloiczkow...tylko butla i cysio
ja tak robiłam tyle, że w nocy był płacz bo jak mój głodny to natychmiast chce a zanim się mleczko podgrzało to 6 minut musiał czekać więc krzyczał

Edytowane przez wiolek1
Czas edycji: 2011-01-12 o 22:41
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 22:42   #1315
martysek
Zadomowienie

Smile Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010

Żabciu, Dzidzia poleciła mi gruszkę na zaparcia, ale w sumie nie jestem pewna, czy Natalka je ma. Rano robi normalną kupkę, a w ciągu dnia takie małe zielonkawe srytki jakby z kawałkami plastelinki.

Wiolek, cytat ze strony forumpediatryczne.pl "Za alergen najczęściej powodujący alergie krzyżowe uważany jest pyłek brzozy, powodujący nasilone objawy nieżytu nosa i spojówek w kwietniu i maju każdego roku. Chorzy z alergią wziewną na brzozę często doznają nasilonych objawów alergicznych po spożyciu jabłek, gruszek, śliwek, brzoskwini, kiwi, ziemniaków grochu, selera i marchewki (!)."

Edytowane przez martysek
Czas edycji: 2011-01-12 o 22:45
Stary 2011-01-12, 22:42   #1316
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
a bedziesz cos pila? ja planuje wyjsc na taki wypad i pic (z umiarem) i nastepnego dnia Ada by dostawala mleko a ja bym sie odciagala i wylewala .jaki to pomysl?
ja nie karmie juz kilka dni i jeszcze sie nie napilam alko jakos mnie nie ciagnie, boja sie, ze sie upije i nie bede sie mogla zajac Maja, mam jakis opor psychiczny dziwne, myslalam, ze pierwsze co zrobie to wypije zimnego leszka a tu duupa, ale napilam sie red bulla dzis pierwszy raz od pazdziernika!!!!!!!!!! pychaaaaaaaa

Cytat:
dziękuję na razie nie chwalmy dnia przed zachodem sońca, bo nie wiem co będzie z tym moim tz za miesiąc....

cieszę się z Twoich sukcesów i mam nadzieję, że juz tak zostanie i że zacznie zasypiać w łóżeczku i przesypiać całą nockę w nim
w razie czego nie popuszczaj

a Maja spi w lozeczku:jupi : chyba juz doroslysmy do tego i ona i ja, jutro kupuje nocnik

Bajka od kiedy napisalas, ze Twoja mam owiedziala, ze Blanka lapie zawieszke i sie wzdryga jak siusia, to zaczelam zwracac na to uwage u Mai i nawet wprawdzilam pieluszke i miala jeszcze kropelki po siusianiu niewchloniete

Maciuś
Stary 2011-01-12, 22:47   #1317
anoxa
Zakorzenienie

agravka z reguły czysciocha nie jest ale dzisiaj byla masakra maz z nia nie mieszkal bo wychowali go dziadkowie jak urodzil sie Hubert to ona takie podchody robi ale chyba tego wiecej nie zniose raz do nich zajechalismy bo ona pracuje w austri na opieke jezdzi wiec siano maja i kupila tam Hubciowi prezent i dzwonila zebysmy zajechali to jaki oni maja syf to sobie nie wyobrazacie! sciany ja mam w piwnicy bardziej czyste normalnie sam brud do tego poscieli to oni nie uzywaja same takie uje.ba.ne koldry lezaly normalnie czarne jak zakupy zrobili to tak je z reklamowki na srodku pokoju wyrzucili i lerzaly a ze maja piece kaflowe to zima spia wszyscy w jednym pokoju a zakupy wywalone na srodku jak chca jogurta czy cos innego podchodza i biora z tej kupy w kuchni maja ten taki piec co sie w nim pali tzn niby kuchenke to oni drzewa nie rabia tylko wpychaja takie dlugie jak sie upali to spada na podloge i wtedy domykaja drzwiczki uwierz mi ze to co sie u nich dzieje w domu to jest jakis obled no ale ona zawsze smierdziala tak tym domem bo tam wali tez ostro ale dzisiaj to byl obled no normalnie salon to tak cuchnal ze wyrobic nie moglam jak wyszlam do kuchni i chcialam wejsc to az mnie cofalo wiec podeszla otworzylam okno i mowie ze troche wywietrze jak by ktos przyszedl to bym sie ze wstydu spalila a i jedna uwaga nigdy nie mowie o niej ze to moja tesciowa

martysek
przepraszam nie chcialam cie obrzydzic
Stary 2011-01-12, 22:50   #1318
niezawsze
Zakorzenienie

Anoxa niezle z ta tesciowa

Wiolus, ale ja na narty to pojade na jeden dzien tylko gdzies pod Belchatow a tak to raczej nie jeszcze w tym roku
Twoj wyjazd brzmi fajnie, szkoda tylko, ze tz musi jechac w takim razie

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2011-01-12 o 22:51
Stary 2011-01-12, 22:52   #1319
anoxa
Zakorzenienie

wiolek a gdzie jedziecie? ja bym wykupila recepte chociaz na jedna puszke a noz sie uda moj Hubcio o dziwo pil peptki a tez ochyba w porownaniu do bebiko ktore pil wczesniej

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

niezawsze to nie moja tesciowa :maczuga: to tylko kobieta ktora urodzila mojego meza (on mowi ze jego matka w wypadku samochodowym zginela) wiem ze to okrutne ale jak dla mnie nie ta matka ktora urodzila ale ta ktora wychowala
Stary 2011-01-12, 22:55   #1320
zabcia87
Raczkowanie

GG do zabcia87

martysek a wcześniej po południu robiła ładną kupkę? czy też miała z tym problem? Ja na zaparcie takie 2 dniowe daję czopek i od razu jest kupka i Mała się nie męczy aż tak... a ostatnio jak przez cały dzień nie dała rady zrobić kupki, to dalam jej zmiksowane jabłuszko ok 18 i o 20 jadła kaszkę i zaraz była kupka i to taka jak kiedyś jak jadała tylko mleczko... mama mi też doradziła żeby podawać śliwki suszone ale widziałam tylko z hippa suszone śliwi chyba sa po 5 miesiącu ale w ich składzie jest cukier więc nie kupowałam i zastanawiam się, czy nie jest lepiej kupić opakowanie śliwek suszonych i zmiskować na papkę... chyba że sie mylę to mnie poprawcie, bo się nie znam

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

niezawsze fajnie, ze powoli zaczyna łapać spanie w łóżeczku oby tylko tak dalej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości