|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
| 23-24.07 |
|
5 | 29,41% |
| 30-31.07 |
|
4 | 23,53% |
| 6-7.08 |
|
3 | 17,65% |
| 13-14.08 |
|
1 | 5,88% |
| 20-21.08 |
|
3 | 17,65% |
| 27-28.08 |
|
1 | 5,88% |
| Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Kochana dopiero zamówiłam na allegro
![]() Id dziś na babski wypad do knajpy. Ciesze sie bo dawno nie byłam Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2011-01-12 o 17:23 |
|
|
|
#1292 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Cytat:
aż zazdroszczę ![]() martysek może jej coś zaszkodziło z jedzonka ? Biedactwo małe a co do pieluszek babydream to uważam tak samo jak Ty przez pierwsze 3 miesiące życia Wiki używałam tylko huggies ale byłam przekonana, że są dobre... fakt 1 i 2 te żółte opakowanie "newborn", to może i były dobre ale 3 to już masakra i jak u Nas w miasteczku otworzyli rossman i siostra zaczeła tam pracować, to kupiła 2 pieluszki na spróbowanie i jestem zachwycona od tamtej pory używam tylko i wyłącznie babydream i kosmetyków i chusteczek i obiadków i jakoś wszystko jest wporządku ![]() anoxa a możesz i się mądralować, mnie to nie przeszkadza fajnie jak ktoś czasami powie komu w czym dobrze a nie ściemnia, że jest ok szczerze, to ja sama doszłam do takiego samego wniosku co Ty i dlatego na wiosnę hoduję glooria fakt moja pyzka mała jest silna i to bardzo, ale to pewnie dlatego, że jest duża i grubiutka więc siłę ma a co do tż'ta to mam nadzieję, że już tak zostanie, chociaż mam jeszcze sporo roboty przy nim żeby go wyszkolić... moi rodzice go też szkolą, bo go mamusia wychowała na totalną sierotę i robi z niego nadal sierotę;/ durne babsko wrrr :[entertete dzięki na szczęście nie jest duża 3 małe plamki, jedna na przodzie główki i dwie po bokach z tyłu tzn. na czubku, mało widoczne ale myślałam, że już nie wyjdzie a tu bum z dnia na dzieńMisiulka dzięki ![]() a tak poza tym, to jestem zbulwersowana jednym z filmików jaki obejrzałam przed chwilą na youtube ;/ same zobaczcie początek http://www.youtube.com/watch?v=WHTpa...eature=related ludzie są tacy bezmyślni, że aż mi ich szkoda ;/
|
|
#1293 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny troszke mnie nie było ale najpierw szkoła a teraz ciężko mi się ogarnąć :/ wogóle to śpię po 11- 12 godzin ( oczywiście z przerwami nocnymi ) nie jestem w stanie zwlec się wcześniej a i tak jestem zmęczona
nie wiem czy to pogoda czy co ale mam straszną zmułę :/ a tu do tego muszę już powoli myślec o tym moim obozie narciarskim, jedziemy 24 stycznia i nie wiem gdzie ja te wszystkir rzeczy aleksa wsadzę bajka matko Blanka już na nocniczku !! w takim razie ja chyba też muszę rekinowi kupić jaszczka fajnie, że już z nami Patryczek straaasznie się zmienił i jest taki fajny okrąglaczej jak mój ( główka okrąglutka bez szyjki ) świetne te zdjęcia z Aliską i Marcinkiem anoxa super Hubcio w tym chodziku wygląda i wogóle on jest taki "dorosły" a z płaczem może faktyznie zęby ![]() itakasia dla Marysi żabcia dla tż mam nadzieję, że dotarło a jeśli chodzi o fryzurkę to mi o wiele bardziej podoba się w bobie ![]() ola_k11 gratulację cieszę się ![]() scoobs to badanie z krwi na alergie to s IgE. no i najśmieszniejsze, że wyszło Aleksowi uczulenie na 2 rodzaje roztoczy i brzozę. i tylo. na żadne mleka sery i podobne nie. ale ja wiem, że jest na nabiał uczulony chociaż jest jeszcze taka możliwosć lekarka mi mówiła, że nie jest uczulony na ser tylko ser ma jakies tam substancje które wchodząc w reakcje z histaminą cos tam coś tam nasilają alergię coś tam coś tam chodzi o to, że ser nie sam w sobie uczula tylko nasila uczulenie na cos innego. nie ważne w każdym razie skoro wiem, że szkodzi to mam nie jeść. ogónie odczyny wyszły dość małe więc jest szansa, że ta jego alergia nie będzie sie pogłębiać ale jeśli już to jest ona bardziej w kierunku alergii wziewnej a nie pokarmowej. chociaż to wcale też nie dobrze bo astma i te sprawy :/ aaa i mam nie podawac jabłka ( chociaz aleks sam nie lubi, zawsze się krzywi) bo jabłka mają jakies tam cos wspólnego z brzozą więc skoro nie przepada to mam mu nie wciskać idę nadrabiac klub chociaż nie wiem kiedy to ogarne |
|
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a no i jak maly zacznie chodzic to tylko pampersow bede uzywala bo te inne wisza w kroczu jak worek ale ci fajnie! baw sie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- wiolek to maly z toba na ten oboz jedzie? a kto sie nim bedzie zajmowal? bo nie w temacie jestem
|
|
#1295 |
|
Rozeznanie
|
Wiolek, dzieki bardzo. Tez sie zastanawiam czy zrobic to badanie, ale dziwnie troche z tymi wynikami.
A slyszalyscue, ze ryz zawiera arszenik? Tak samo z tym dla dzieci, wiec lepiej nie podawac za duzo? A ja od kiedy ALex skonczyl 5 miesiecy daje mu codziennie. Zwazylam Alexa i jest 9.72kg, a Amelka 12.10kg a jest prawie dwa lata starsza Edytowane przez scoobs Czas edycji: 2011-01-12 o 19:04 |
|
|
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1297 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
gratuluje Cytat:
Cytat:
![]() alleeeeeeee fajnie Zabcia super, ze do tz cos dotarlo Scoobs po pierwsze to chlopak po drugie pewnie teraz przychamuje z waga i bedzie wzdluz rosl Musze sie wam pochwalic dwoma sukcesami. Pierwszy jest taki, ze Maja zasnela sama w naszym lozku, 6 razy sie niby budzila i 6 razy szlam odczekujac chwile jej wsadzic smoka i w koncu zasnela a drugi sukces to to, ze ja przenioslam do lozeczka i przespala do 9 tzn. budzila sie co 3h na karmienie, ale zasypiala po chwili ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Wiolek zazdroszcze obozu |
||
|
|
|
#1298 |
|
Zadomowienie
|
Wiolek, mój TŻ też ma alergie na brzozę i nie może jesć owoców pestkowych typu jabłka, gruszki, wiśnie, brzoskwinie. To jest jakoś powiązane ze sobą.
Żabcia, od paru dni w sumie nie chciała jeśc słoiczków i jeśli nawet coś zjadła, to maksymalnie dwie łyżeczki. Nie wiem, co jest. Zaczęłam jej na nowo podawać Sab Simplex. Anoxa, Huggiesy nie są Twoim zdaniem twarde i sztywne? Ja mam 4+ super Flex. Fakt, że żadne nie będą na równi z Pampersami, ale BD im do nich najbliżej. Scoobs, kawał klposika z Alexa Jak zacznie chodzić to pewnie troszkę ciałka zgubi.
|
|
|
|
#1299 |
|
Rozeznanie
|
wiolek...obóz narciarski
ola_k11 gratuluję pracy, a czym się będziesz zajmować jeśli możesz zdradzić ![]() marta fajnie z tym wieczorem my z moim M byliśmy pierwszy raz od dłuższego czasu razem w sobotę w knajpie, tylko do 24 bo moi rodzice pilnowali małego i musieliśmy wracać. Ale mi się bardzo podobało. a i mój M powiedział, że nigdzie samej mnie nie puści bo ledwo wyszłam, a już faceci mnie zaczepiali hehe tylko, że same stare capy
|
|
|
|
#1300 |
|
Raczkowanie
|
ja uzywam tylko pampersów ale w uk nie opłaca się innych kupować tzn nie ma aż takiej różnicy miedzy marka marketową a pampkami teraz kupiliśmy 4 pudła (podwójne opakowanie papmków w kartonie) aktivfit (80szt) jedno 7 funtów tylko trzeba trafić na dobrą promocję
i brać hurtowo żeby starczyło do następnej
|
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
martysek sa dosc sztywne ale sporo dziewczyn uzywa tez biedronkowych a te sie robia takie torbowate jak tylko dziecko nasiurka a huggisy sa bardziej chlonne wczesniej tez kupowalam te baby dream i tez uwazam ze sa ok ale akurat huggisy w promocji kupilam i mysle ze tez sa ok
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- niezawsze brawo dla Majuni za nocke w lozeczku!
|
#1302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale Ci super!zdaj relacje pozniej!!!a bedziesz cos pila? ja planuje wyjsc na taki wypad i pic (z umiarem) i nastepnego dnia Ada by dostawala mleko a ja bym sie odciagala i wylewala .jaki to pomysl? kurde moja Ada od paru dni tez odmawia jedzenia sloiczkow...tylko butla i cysio |
|
|
|
|
#1303 |
|
Rozeznanie
|
Ja uzywałam tylko huggiesów przez pierwsze 3 miesiące, potem kupiłam większe a nie newborny i jakoś były badziewiaste.
Teraz używam tych biedronkowych z dady, są dla mnie ok, dostałam też belli - masakra i chyba rossmanowskie - też jak dla mnie masakra. Pampersów nie lubiłam od początku, a miałam jedną paczkę już w szpitalu. Szukam ideału...normalnie jak z podkładem |
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka, ale fajnie i dobrze, ze tz troche zazdrosny
![]() Glooria to dosc tanio te pieluchy Ja raz uzylam belli pieluszek(w kinie sa za darmo) i tragedia, takie sztywne, tz mnie nawet opitolil, bo zmienial jej ta pieluche, ze takie cos na Mai pupke zalozylam
|
|
|
|
#1305 |
|
Raczkowanie
|
Kilka zdjec z pobytu w Polsce:
1. Szymus ze mna 2. Szymus z tata 3. Szymus z dziadkiem 4. Szymus z babcia i ciocia 5. Na brzuszku 6. Na tym zdjeciu najlepiej widac jak mu smakowaly obiadki
|
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
zabka super foty a synus tak madrze wyglada
ale sie musiala rodzina z waszej wizyty ucieszyc agravka smrodem potem syfem i nie mytym doopskiem i nie wiem czym jeszcze maz powiedzial ze jej powie ze ma do nas wiecej nie przylazic stwierdzilam ze latem moze przyjsc jak na dworze bedziemy siedzieli
|
#1307 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przykro mi... ja na Twoim miejscu poszłabym jutro do lekarza tak na wszelki wypadek czy aby wszystko jest dobrze i czy to nic poważnego---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc mamuski!
|
#1309 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jak tz z nia mieszkal tez tak bylo?nie do pomyslenia dla mnie
|
||
|
|
|
#1310 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no to na to wychodzi, ze muszę szybko odhodować włosy i zazdroszczę Ci obozu fajnie macie .... no to dziwnie z tym uczuleniem... oby Mu przeszła ta alergia... powodzenia na egzaminach
|
|
#1311 |
|
Zadomowienie
|
Modro, pamiętam, że kiedyś kupiłam Babydream chyba 2 albo 1 i były ok, a rozmiar większe nie miały elastycznego ściągacza w pasie i wszystko na plecy wylatywało. Teraz mam rozmiar 4 i będę kupować tylko te, a na noc Pampersy.
Anoxa, jadłam właśnie jak przeczytałam o smrodzie i aż mi się niedobrze zrobiło. Nie rozumiem jak można śmierdzieć brudem, potem, tłustymi włosami i niemytym dupskiem i tego nie czuć. Twoja teściowa zdrowa jest? Czy dlaczego taka nieświeża? Żabciu, podałam dziś córci po raz gruszkę. Jutro tez podam i zobaczę co i jak. Jeśli do poniedziałku nic się nie zmieni, umówimy się do lekarza. |
|
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie tam nie obrazam bo nie ma o co
uwazam mojego ojca za odpowiedzialnego i rozwaznego faceta i wiem, ze jesli nie bylby czegos pewien to by tego nie zrobil i tylo. zreszta majac pol roku wazylam moze jakies 6,5 kg wiec raczej nie mial problemu by mnie utrzymac. no ale nie przyznaje ze to pochwalam, sama tez bym na cos takiego nie pozwolila
|
|
|
|
#1313 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
na razie nie chwalmy dnia przed zachodem sońca, bo nie wiem co będzie z tym moim tz za miesiąc....cieszę się z Twoich sukcesów i mam nadzieję, że juz tak zostanie i że zacznie zasypiać w łóżeczku i przesypiać całą nockę w nim ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
podobnie jak moja siostra, ona nawet ważyła mniej i do tej pory chucherko 168 cm 22 lata a waży zaledwie 45 kg ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- martysek a na co działa gruszka? jest łagodząca na brzuszek? ja to jeszcze gruszki nie podawałam... a kupkę robi często? bo nie doczytałam o kupce
|
|
#1314 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tż jedzie więc on sie będzie zajmować i nie ma czego zazdrościć ( zwłaszcza ty niezawsze bo przecież wybieracie sie na narty ) po 1. tydzień z tż chyba umrę po 2. jesus jak to wszystko zabrać: farelek, podgrzewacz, suszarka, czajnik, sztućce, naczynia, jedzonko małego, ubranka na tydzień małego, wózek, nasze rzeczy, narty, środki czystości - planuję kąpać małego ze mną ale najpierw muszę wszystko wycifować bo kto wie jak oni tak sprzątają bo to jakiś pensjonat a nie hotel 5 * jeszcze pościel ( tzn same poszewki ) koc i kto wie co jeszcze.... pfffff po 3. boję się histeri z jedzonkiem. nie będę miała lodówki więc nie zamagazynuje mojego mleczka. nie będzie mnie około 8 godzin więc obawiam się, że obiadek i deser mogą nie wystarczyć. mam receptę na nutramigen 2 ale nie wiem czy aleks będzie to jeść skoro takie paskudztwo. po 4. boję się rozregulowania dnia małego po 5. jednak chciałabym wieczorami gdzieś wyjść coś zjesć dobrego czy na "piwko" a nie przesiedzieć tydzień zamknięta- no zobaczymy jeśli aluś będzie ładnie spać w wózku to gdzieś może wyskoczymy po 6. wiem jakich ludzi mam na roku i słyszałam co się działo na obozie letnim więc liczę na pokój w innej części pensjonatu bo będzie masakra z hałasem i schlanymi ludźmi... po 7. jak będzie taka pogoda to po trawie pojeżdzę ![]() no to się rozpisałam jak zawsze niezawsze dla Majkimartysek o widzisz dzięki bo mi powiedziała tylko o jabcu ale w takim razie z brzoskwinią też nie będę szaleć. zresztą słoiczki prawie wszystkie są mieszane z jabłkiem anoxa no to faktycznie z teściową lipa ![]() Cytat:
Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2011-01-12 o 22:41 |
||
|
|
|
#1315 |
|
Zadomowienie
|
Żabciu, Dzidzia poleciła mi gruszkę na zaparcia, ale w sumie nie jestem pewna, czy Natalka je ma. Rano robi normalną kupkę, a w ciągu dnia takie małe zielonkawe srytki jakby z kawałkami plastelinki.
Wiolek, cytat ze strony forumpediatryczne.pl "Za alergen najczęściej powodujący alergie krzyżowe uważany jest pyłek brzozy, powodujący nasilone objawy nieżytu nosa i spojówek w kwietniu i maju każdego roku. Chorzy z alergią wziewną na brzozę często doznają nasilonych objawów alergicznych po spożyciu jabłek, gruszek, śliwek, brzoskwini, kiwi, ziemniaków grochu, selera i marchewki (!)." Edytowane przez martysek Czas edycji: 2011-01-12 o 22:45 |
|
|
|
#1316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwne, myslalam, ze pierwsze co zrobie to wypije zimnego leszka a tu duupa, ale napilam sie red bulla dzis pierwszy raz od pazdziernika!!!!!!!!!! pychaaaaaaaaCytat:
![]() a Maja spi w lozeczku , jutro kupuje nocnik Bajka od kiedy napisalas, ze Twoja mam owiedziala, ze Blanka lapie zawieszke i sie wzdryga jak siusia, to zaczelam zwracac na to uwage u Mai i nawet wprawdzilam pieluszke i miala jeszcze kropelki po siusianiu niewchloniete |
||
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
agravka z reguły czysciocha nie jest ale dzisiaj byla masakra maz z nia nie mieszkal bo wychowali go dziadkowie jak urodzil sie Hubert to ona takie podchody robi ale chyba tego wiecej nie zniose
uwierz mi ze to co sie u nich dzieje w domu to jest jakis obled no ale ona zawsze smierdziala tak tym domem bo tam wali tez ostro ale dzisiaj to byl obled no normalnie salon to tak cuchnal ze wyrobic nie moglam jak wyszlam do kuchni i chcialam wejsc to az mnie cofalo wiec podeszla otworzylam okno i mowie ze troche wywietrze jak by ktos przyszedl to bym sie ze wstydu spalila a i jedna uwaga nigdy nie mowie o niej ze to moja tesciowa martysek przepraszam nie chcialam cie obrzydzic
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
Anoxa niezle z ta tesciowa
Wiolus, ale ja na narty to pojade na jeden dzien tylko gdzies pod Belchatow a tak to raczej nie jeszcze w tym roku ![]() Twoj wyjazd brzmi fajnie, szkoda tylko, ze tz musi jechac w takim razie Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2011-01-12 o 22:51 |
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
wiolek a gdzie jedziecie? ja bym wykupila recepte chociaz na jedna puszke a noz sie uda moj Hubcio o dziwo pil peptki a tez ochyba w porownaniu do bebiko ktore pil wczesniej
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- niezawsze to nie moja tesciowa :maczuga: to tylko kobieta ktora urodzila mojego meza (on mowi ze jego matka w wypadku samochodowym zginela) wiem ze to okrutne ale jak dla mnie nie ta matka ktora urodzila ale ta ktora wychowala
|
#1320 |
|
Raczkowanie
|
martysek a wcześniej po południu robiła ładną kupkę? czy też miała z tym problem? Ja na zaparcie takie 2 dniowe daję czopek i od razu jest kupka i Mała się nie męczy aż tak... a ostatnio jak przez cały dzień nie dała rady zrobić kupki, to dalam jej zmiksowane jabłuszko ok 18 i o 20 jadła kaszkę i zaraz była kupka i to taka jak kiedyś jak jadała tylko mleczko... mama mi też doradziła żeby podawać śliwki suszone ale widziałam tylko z hippa suszone śliwi chyba sa po 5 miesiącu ale w ich składzie jest cukier więc nie kupowałam i zastanawiam się, czy nie jest lepiej kupić opakowanie śliwek suszonych i zmiskować na papkę... chyba że sie mylę to mnie poprawcie, bo się nie znam
---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- niezawsze fajnie, ze powoli zaczyna łapać spanie w łóżeczku oby tylko tak dalej
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.

aż zazdroszczę 
a co do pieluszek babydream to uważam tak samo jak Ty
nie wiem czy to pogoda czy co ale mam straszną zmułę :/
Patryczek straaasznie się zmienił i jest taki fajny okrąglaczej jak mój ( główka okrąglutka bez szyjki 
dla Marysi

)