Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-18, 09:07   #4051
Gucia0987
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
bardzo fajny ten wózek

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Dziekuje kochana

Tak ja ok to jak cos to dodaj przepis
Ja czesto robie pulpeciki na parze z pietruszka i koperkiem ale to chyba nie to samo
Kochana, na pewno nie to samo, bo ja zieleniny nie jadam Nie znoszę koperku, pietruszki, czosnku. Z tego rodzaju ziół tylko bazylia do mnie przemawia

Jak tylko mi wyjdą to dam przepis

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
A to dzięki za wskazówkę
Kochana Twoja mam jest dyrektorką? może wpadło Ci kiedyś do ucha kiedy ludzie ja dręczą papierami?
kochana nie mam pojęcia, ale zapytam!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 09:07   #4052
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXIV

cześć dziś w końcu śliczne słonko wychodzi

ja jestem lekko poturbowana, bo rano miałam z mężem bitwę na poduszki i mąż mi się za bardzo wczuł i spadłam z łóżka

Ana jak masz już gotowe CV to składaj, nigdy nie zaszkodzi. Ja w sumie teraz składałam dopiero w maju, bo do połowy kwietnia byłam w Holandii. Oni i tak przed sierpniem pewnie nie zadzwonią Ale abyś do maja złożyła. A CV nie zaginie, bo oni wszystko do teczek wkładają

Samba zdrówka życzę, przebadaj się.

Kliwia fajnie, że rodzice tacy zakochani w dziecku.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 09:14   #4053
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
No jak rozmawiałam z jedną dyrką to pytała czy nie mogłabym się wcześniej bronić bo lepiej w momencie rozdawania cv mieć już obronę za sobą... i że ja największą szansę i tak na przyjęcie będę miała dopiero w sierpniu właśnie jak są jeszcze te zmiany dodatkowe... bo będę miała już papiery tylko wszystko zależy czy takie zmiany w ogóle będą.
bo to racja, lepiej jest mieć już w cv wpisane że jesteś po a nie w trakcie, bo oni potem nie wiedzą czy się obroniłaś czy jak... więc rozumiem panią, aczkolwiek to wszytko jest śmieszne więc wiesz... przejść się możesz co ci szkodzi, aczkolwiek jak nie będą chcieli przyjąć papierów bo nie ukończyłaś szkoły o czym czasem słyszałam to pójdziesz dopiero po obronie
Stary 2011-01-18, 09:19   #4054
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Kochana, na pewno nie to samo, bo ja zieleniny nie jadam Nie znoszę koperku, pietruszki, czosnku. Z tego rodzaju ziół tylko bazylia do mnie przemawia

Jak tylko mi wyjdą to dam przepis

kochana nie mam pojęcia, ale zapytam!
A szczypiorek lubisz?

I czekam na info

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Ana jak masz już gotowe CV to składaj, nigdy nie zaszkodzi. Ja w sumie teraz składałam dopiero w maju, bo do połowy kwietnia byłam w Holandii. Oni i tak przed sierpniem pewnie nie zadzwonią Ale abyś do maja złożyła. A CV nie zaginie, bo oni wszystko do teczek wkładają
Dzięki Madziu jeszcze rozmyślam

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
bo to racja, lepiej jest mieć już w cv wpisane że jesteś po a nie w trakcie, bo oni potem nie wiedzą czy się obroniłaś czy jak... więc rozumiem panią, aczkolwiek to wszytko jest śmieszne więc wiesz... przejść się możesz co ci szkodzi, aczkolwiek jak nie będą chcieli przyjąć papierów bo nie ukończyłaś szkoły o czym czasem słyszałam to pójdziesz dopiero po obronie
No właśnie dobry pomysł chociaz powiem Ci, że jak zanosiłam na pomoc nauczyciela dwa lata temu to pomimo, że nie mieli takiego stanowiska i mówili że nic z tego nie będzie papiery i tak przyjmowali...

Aguś fajny wózek

Apropo wózków to weszłam na allegro z ciekawości i mam pytanie czym różnią się te wózki po ponad 1000zł od np. takiego http://allegro.pl/polski-wozek-od-pr...405279435.html bo na pierwszy rzut oka wyglądają podobnie
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 09:23   #4055
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
A szczypiorek lubisz?

I czekam na info
Tak, szczypiorek, cebulkę dymkę to lubię.
wieczorem dam Ci znać, teraz mama jest w pracy, to nie chcę do niej dzwonić.

Stary 2011-01-18, 09:23   #4056
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ana ja złożyłam chyba z 30 podań i powiem Ci, że nigdzie nawet nie czytali tego CV przy mnie, tylko od razu bach do teczki i tekst " w tej chwili nie ma wolnych etatów, ale jakby coś się zmieniło, to oddzwonimy"

Stary 2011-01-18, 09:28   #4057
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Tak, szczypiorek, cebulkę dymkę to lubię.
wieczorem dam Ci znać, teraz mama jest w pracy, to nie chcę do niej dzwonić.
Ojjj uwielbiam kanapki z pomidorkiem i świeżą cebulką, mniaaam

Bez pośpiechu mam jeszcze sporo czasu

Cytat:
Ana ja złożyłam chyba z 30 podań i powiem Ci, że nigdzie nawet nie czytali tego CV przy mnie, tylko od razu bach do teczki i tekst " w tej chwili nie ma wolnych etatów, ale jakby coś się zmieniło, to oddzwonimy"
No właśnie Kochana Ty w sumie to też sporo telefonów odebrałaś, gdzie zapraszali Cię na rozumowe, z tymże to już chyba jak tę pracę dostałaś?
Stary 2011-01-18, 09:36   #4058
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie Kochana Ty w sumie to też sporo telefonów odebrałaś, gdzie zapraszali Cię na rozumowe, z tymże to już chyba jak tę pracę dostałaś?
Aniu zgadza się. Ja najpierw składałam podania przed moja obroną (właśnie na przełomie lutego/marca). Byłam raz na rozmowie, gdzie mi Pani dyr powiedziała , że nie mam kwalifikacji do uczenia w przedszkolu bo w nazwie kierunku brak słowa "przedszkolna" a niestety nie miałam jeszcze dyplomu, na którym czarne na białym jest napisane, że mam takie uprawnienia. Co śmieszne, po 2 latach z miesiąc temu ta sam,a Pani dyr zadzwoniła do mnie , ze chce mnie na zastępstwo do siebie Po obronie od razu wyjechałam do Holandii i tam miałam 5 telefonów, ale nie wróciłam. Dopiero jak w połowie kwietnia wróciłam , to w maju złożyłam podania i tak 3 sierpnia dostałam pracę w mojej szkole, potem tydzień po tym był tel z propozycją Pracy w przedszkolu, potem w szkole w kl 1-3 ale na roczne zastępstwo, w roku szkolnym miałam jeszcze 2 tel na zastępstwo. Dlatego ja jestem zdania, że nie ma się co teraz śpieszyć, ale jak już masz podania to możesz złożyć, ewentualnie w LM napisać, ze bronisz się w... czerwcu??

Stary 2011-01-18, 09:45   #4059
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu zgadza się. Ja najpierw składałam podania przed moja obroną (właśnie na przełomie lutego/marca). Byłam raz na rozmowie, gdzie mi Pani dyr powiedziała , że nie mam kwalifikacji do uczenia w przedszkolu bo w nazwie kierunku brak słowa "przedszkolna" a niestety nie miałam jeszcze dyplomu, na którym czarne na białym jest napisane, że mam takie uprawnienia. Co śmieszne, po 2 latach z miesiąc temu ta sam,a Pani dyr zadzwoniła do mnie , ze chce mnie na zastępstwo do siebie Po obronie od razu wyjechałam do Holandii i tam miałam 5 telefonów, ale nie wróciłam. Dopiero jak w połowie kwietnia wróciłam , to w maju złożyłam podania i tak 3 sierpnia dostałam pracę w mojej szkole, potem tydzień po tym był tel z propozycją Pracy w przedszkolu, potem w szkole w kl 1-3 ale na roczne zastępstwo, w roku szkolnym miałam jeszcze 2 tel na zastępstwo. Dlatego ja jestem zdania, że nie ma się co teraz śpieszyć, ale jak już masz podania to możesz złożyć, ewentualnie w LM napisać, ze bronisz się w... czerwcu??
Jaka wyczerpująca odpowiedź
Doszłam do wniosku, że papiery chyba poskładam w lutym styczeń może za wcześnie (choć tak jak mówiłam koleżanka już składała) ogólnie to u Was jest duże zapotrzebowanie chyba? skoro tyle telefonów miałaś lm? tzn.?
ja napisałam w dacie 18.10.2008- nadal

A właśnie jeszcze jedno pytanie skoro nie ma ogłoszenia o prace na dane stanowisko to list motywacyjny tez się rozdaje? czy tylko cv?
Stary 2011-01-18, 09:50   #4060
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
(...)

aha no to powodzenia, niech się spełnią Twe marzenia
(...)
Nawet nie czujesz, ze rymujesz?
Dziękuję

Cytat:
(...)

Apropo wózków to weszłam na allegro z ciekawości i mam pytanie czym różnią się te wózki po ponad 1000zł od np. takiego http://allegro.pl/polski-wozek-od-pr...405279435.html bo na pierwszy rzut oka wyglądają podobnie
Często różnią się po prostu nazwą Jak znana firma, to cena idzie do góry. A jeśli konkretnie chodzi o ten wózeczek co pokazałaś, no to tak - nie ma skrętnych kół ani odczepianej gondoli a jeśli chcesz wózek, który to ma, to cena jest niestety wyższa. Jak chodzi o jakość użytych materiałów, to trudno mi powiedzieć, bo np. moja koleżanka ma podobny wózek do tego, który pokazałaś i moim zdaniem niczego mu nie brakuje, więc pewnie w dużej mierze idzie to po prostu firmą
Stary 2011-01-18, 10:02   #4061
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka wyczerpująca odpowiedź
Doszłam do wniosku, że papiery chyba poskładam w lutym styczeń może za wcześnie (choć tak jak mówiłam koleżanka już składała) ogólnie to u Was jest duże zapotrzebowanie chyba? skoro tyle telefonów miałaś lm? tzn.?
ja napisałam w dacie 18.10.2008- nadal

A właśnie jeszcze jedno pytanie skoro nie ma ogłoszenia o prace na dane stanowisko to list motywacyjny tez się rozdaje? czy tylko cv?
Aniu u mnie nigdy nie było ani jednego ogłoszenia o pracę w szkole lub przedszkolu. Ja sama składałam, gdzie się dało i czekałam. Ale faktycznie w trakcie roku szkolnego telefonów jest troszkę, bo a to ktoś w ciążę zajdzie a to coś innego Ja dałam list motywacyjny jak jeszcze nie skończyłam studiów, bo napisałam tam, że obecnie studiuję ale w czerwcu się bronię i coś tam jeszcze, już nie pamiętam, bo to było prawie 3 lata temu.

Stary 2011-01-18, 10:23   #4062
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Dziewczyny nauczycielki i te co mają coś wspólnego z tym zawodem
Czy to już najwyższy czas rozwozić aplikacje (cv i list motywacyjny)? czy jeszcze trochę poczekać? jak radzicie?

Dodam, że koleżanka z roku już porozwoziła i trochę się wystraszyłam ale myślałam, że to koniec lutego/ początek marca wystarczy...
Nie przejmuj się koleżanką, to że je teraz rozwozi nie ma żadnego znaczenia, najczęściej dokumenty roznosi się w marcu, bo wtedy dyrekcja wie czy będzie otwierać nowy oddział, albo czy ktoś z kadry odchodzi, z resztą wszystko ładnie wyjaśniła Martucha. Dyrekcja zbiera te podania i rozpatruje wszystko podczas wakacji, także marne szanse, że zadzwoni ktoś wcześniej. No chyba, że zdarzy się przypadek losowy i będzie potrzebny ktoś na teraz, jeszcze pod koniec roku szkolnego, ale ty chyba nie będziesz miała możliwości z tego skorzystać, bo jeszcze nie skończyłaś studiów. W każdym razie nie martw się, jak rozniesiesz w marcu to będzie dobrze

Cytat:
No jak rozmawiałam z jedną dyrką to pytała czy nie mogłabym się wcześniej bronić bo lepiej w momencie rozdawania cv mieć już obronę za sobą... i że ja największą szansę i tak na przyjęcie będę miała dopiero w sierpniu właśnie jak są jeszcze te zmiany dodatkowe... bo będę miała już papiery tylko wszystko zależy czy takie zmiany w ogóle będą.
no własnie, słyszałam gdzieś, że lepiej pisać, że już masz wszystko za sobą, bo one czytając to w lipcu nie będą wiedziały czy pomyślnie ukończyłaś studia czy nie i mogą takie podanie odrzucić. Ale z drugiej strony pisać, że jesteś po już teraz to tak na wyrost. No nie wiem co ci poradzić.
A i ja teraz roznoszę LM i CV bo szukam pracy już teraz, mimo, że ogłoszeń o prace nie ma, ale w liście napisałam, że proszę o przyjęcie na stanowisko nauczyciela
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 10:33   #4063
AgatkaL
Wtajemniczenie

Hej. Miałam wczoraj jakis ciężki dzień, dzisiaj na szczęście jest trochę lepiej. No i do tego mam wsparcie w R zawsze umie mnie pocieszyć, rozbawić.

Strasznie chce mi się spać, wczoraj dopiero położyliśmy się po 1 w nocy, bo nie mogłam spać, a teraz najchętniej zasnęłabym przy biurku. Oby do 16 - wtedy do domku i spać pod ciepłym kocykiem

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 10:36   #4064
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Agatko cos wisi w powietrzu. Ja też wczoraj miałam taki ciężki dzień. Non stop senna byłam, mój mąż tak samo. Może dziś do wawy to dotarło. To chyba przez tę pogodę, non stop jakieś zachmurzenia i szarości

Stary 2011-01-18, 10:36   #4065
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Nawet nie czujesz, ze rymujesz?
Dziękuję

Często różnią się po prostu nazwą Jak znana firma, to cena idzie do góry. A jeśli konkretnie chodzi o ten wózeczek co pokazałaś, no to tak - nie ma skrętnych kół ani odczepianej gondoli a jeśli chcesz wózek, który to ma, to cena jest niestety wyższa. Jak chodzi o jakość użytych materiałów, to trudno mi powiedzieć, bo np. moja koleżanka ma podobny wózek do tego, który pokazałaś i moim zdaniem niczego mu nie brakuje, więc pewnie w dużej mierze idzie to po prostu firmą
A tak wyszło

No dal mnie to ogromna różnica jak widzę, że wózek kosztuje 500zł a drugi podobny 1500 zł

Cytat:
Aniu u mnie nigdy nie było ani jednego ogłoszenia o pracę w szkole lub przedszkolu. Ja sama składałam, gdzie się dało i czekałam. Ale faktycznie w trakcie roku szkolnego telefonów jest troszkę, bo a to ktoś w ciążę zajdzie a to coś innego Ja dałam list motywacyjny jak jeszcze nie skończyłam studiów, bo napisałam tam, że obecnie studiuję ale w czerwcu się bronię i coś tam jeszcze, już nie pamiętam, bo to było prawie 3 lata temu.
To mnie pocieszyłaś z tymi ogłoszeniami A to może rzeczywiście napisze o terminie obrony, choć tak naprawdę to nie wiadomo jeszcze czy będzie w czerwcu czy w lipcu...

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Cześć

Nie przejmuj się koleżanką, to że je teraz rozwozi nie ma żadnego znaczenia, najczęściej dokumenty roznosi się w marcu, bo wtedy dyrekcja wie czy będzie otwierać nowy oddział, albo czy ktoś z kadry odchodzi, z resztą wszystko ładnie wyjaśniła Martucha. Dyrekcja zbiera te podania i rozpatruje wszystko podczas wakacji, także marne szanse, że zadzwoni ktoś wcześniej. No chyba, że zdarzy się przypadek losowy i będzie potrzebny ktoś na teraz, jeszcze pod koniec roku szkolnego, ale ty chyba nie będziesz miała możliwości z tego skorzystać, bo jeszcze nie skończyłaś studiów. W każdym razie nie martw się, jak rozniesiesz w marcu to będzie dobrze

no własnie, słyszałam gdzieś, że lepiej pisać, że już masz wszystko za sobą, bo one czytając to w lipcu nie będą wiedziały czy pomyślnie ukończyłaś studia czy nie i mogą takie podanie odrzucić. Ale z drugiej strony pisać, że jesteś po już teraz to tak na wyrost. No nie wiem co ci poradzić.
A i ja teraz roznoszę LM i CV bo szukam pracy już teraz, mimo, że ogłoszeń o prace nie ma, ale w liście napisałam, że proszę o przyjęcie na stanowisko nauczyciela
Dzięki Basiu
A to nie wiedziałam, że rozpatruje dopiero we wakacje... bo jak kiedyś właśnie składałam na pomoc nauczyciela jakoś w marcu to odp. miała być kwiecień/maj ale chyba nawet nie odtworzyli tego stanowiska
No Twoje stanowisko rozumiem, że szukasz już teraz a jak roznosisz to co mówią? że są szanse?
Wyjście może jest i takie, żeby napisać w LM o tym że obrona czerwiec, lipiec... hmm bo chyba nie bardzo pasuje roznieść dwa razy podania? raz w marcu przed obroną, a drugi raz w czerwcu/lipcu po obronie?
Stary 2011-01-18, 10:40   #4066
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Aniu najlepiej poczekaj i w marcu/kwietniu zacznij coś działać, wtedy i termin obrony może będzie już jasny Wątpię aby gdzieś Ci powiedzieli, że będzie wolny wakat, bo często pani dyr ma już kogoś swojego i w sekretariacie boją się o tym mówić. Chyba, że rozmawiasz z Dyr to wtedy ewentualnie może CI cos powiedzieć. Choć mi to zawsze powtarzali, że dopiero pod koniec maja skłądają do kuratorium listę zapotrzebowania na następny rok i wtedy będzie wiadomo czy jest wolnego , czy potrzebują kogoś nowego Więc jak Ci powiedzą, że nie ma teraz wolnych miejsc, to się nie przejmuj

Stary 2011-01-18, 10:43   #4067
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 10:44   #4068
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Basiu
A to nie wiedziałam, że rozpatruje dopiero we wakacje... bo jak kiedyś właśnie składałam na pomoc nauczyciela jakoś w marcu to odp. miała być kwiecień/maj ale chyba nawet nie odtworzyli tego stanowiska
No Twoje stanowisko rozumiem, że szukasz już teraz a jak roznosisz to co mówią? że są szanse?
Wyjście może jest i takie, żeby napisać w LM o tym że obrona czerwiec, lipiec... hmm bo chyba nie bardzo pasuje roznieść dwa razy podania? raz w marcu przed obroną, a drugi raz w czerwcu/lipcu po obronie?
Nie no dwa razy zanosić to bezsensu. Nie wiem co c doradzić, ja po mgr wiedziałam, ze będę mieć pracę na zastępstwo więc nie roznosiłam dokumentów, dopiero teraz robię to pierwszy raz. Co mi mówią- nic nie obiecujemy, wolnych wakatów brak, ale jakby coś to zadzwonimy.
A słuchaj jak napiszesz pracę lic., albo już teraz może rozejrzałabyś się po okolicy i zaczepiła w jakimś przedszkolu w charakterze wolontariusza, chociaż na kilka godzin dziennie, zdobędziesz doświadczenie, będziesz mogła to wpisać do CV i będziesz miała już cos wiecej prócz praktyk studenckich. Do tego będziesz w środowisku, może w tym przedszkolu kogoś od wrzesnia będą potrzebować i cię zostawią, albo podsuną do innej placówki. Trochę tych kontaktów zdobędziesz, przemyśl tę kwestię
Stary 2011-01-18, 10:51   #4069
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
A tak wyszło

No dal mnie to ogromna różnica jak widzę, że wózek kosztuje 500zł a drugi podobny 1500 zł

(...)
No różnica jest, ale za wygodę się płaci
Stary 2011-01-18, 10:54   #4070
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu najlepiej poczekaj i w marcu/kwietniu zacznij coś działać, wtedy i termin obrony może będzie już jasny Wątpię aby gdzieś Ci powiedzieli, że będzie wolny wakat, bo często pani dyr ma już kogoś swojego i w sekretariacie boją się o tym mówić. Chyba, że rozmawiasz z Dyr to wtedy ewentualnie może CI cos powiedzieć. Choć mi to zawsze powtarzali, że dopiero pod koniec maja skłądają do kuratorium listę zapotrzebowania na następny rok i wtedy będzie wiadomo czy jest wolnego , czy potrzebują kogoś nowego Więc jak Ci powiedzą, że nie ma teraz wolnych miejsc, to się nie przejmuj
Jak już będę składać, będę chciała to robić osobiście pani dyr, ale zobaczymy czy się uda

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Nie no dwa razy zanosić to bezsensu. Nie wiem co c doradzić, ja po mgr wiedziałam, ze będę mieć pracę na zastępstwo więc nie roznosiłam dokumentów, dopiero teraz robię to pierwszy raz. Co mi mówią- nic nie obiecujemy, wolnych wakatów brak, ale jakby coś to zadzwonimy.
A słuchaj jak napiszesz pracę lic., albo już teraz może rozejrzałabyś się po okolicy i zaczepiła w jakimś przedszkolu w charakterze wolontariusza, chociaż na kilka godzin dziennie, zdobędziesz doświadczenie, będziesz mogła to wpisać do CV i będziesz miała już cos wiecej prócz praktyk studenckich. Do tego będziesz w środowisku, może w tym przedszkolu kogoś od wrzesnia będą potrzebować i cię zostawią, albo podsuną do innej placówki. Trochę tych kontaktów zdobędziesz, przemyśl tę kwestię
No czyli odpowiadają tradycyjnie
A co wolontariusza to u mnie sprawa wygląda nieco gorzej... bo jak już kiedyś tam mówiłam mieszkam w domku i do najbliższego przedszkola mam ok. 5km i nie mam za bardzo czym dojechać, bo tu nie mzk... ehh... tzn. dojechać to mąż by mógł mnie zawieźć jak sam jedzie do pracy gorzej z powrotem... a jak już dostane pracę to będziemy musieli pomyśleć o kupnie drugiego samochodu a teraz nas na to nie stać, dopóki nie mam pracy...
Stary 2011-01-18, 10:54   #4071
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej. Miałam wczoraj jakis ciężki dzień, dzisiaj na szczęście jest trochę lepiej. No i do tego mam wsparcie w R zawsze umie mnie pocieszyć, rozbawić.

Strasznie chce mi się spać, wczoraj dopiero położyliśmy się po 1 w nocy, bo nie mogłam spać, a teraz najchętniej zasnęłabym przy biurku. Oby do 16 - wtedy do domku i spać pod ciepłym kocykiem
dobrze, że masz wsparcie w R.

A wczoraj był najgorszy dzień w roku ponoć i coś w tym jest, ja nie dość, że się źle czułam, to później przyszłam do domu zjadłam obiad i położyłam się spać. obudziłam się po 21. Posiedziałam, poczekałam na męża, położyłam się spać przed 1... i el du.pa. Nie mogłam zasnąć. Brzuch mnie jeszcze pobolewał, to termofor mi mąż przyniósł i było lepiej, ale myślałam, że mnie trafi. Mąż kładł sie spać dopiero przed 3 i jak się do niego przytuliłam to zasnęłam. Dzisiaj też jestem nie przytomna.

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
właśnie łosoś za mną chodzi. A jak go robisz?
Jak wyjdą, to dam przepis na pulpeciki

Stary 2011-01-18, 10:57   #4072
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
No różnica jest, ale za wygodę się płaci
Póki co to nie orientuje się w tych sprawach, hehe co tam maja te wózki... widzę tylko, że jest głęboki, spacerówka, nosidełko i ew. fotelik i jeden kosztuje 500 a drugi 1500 wow to mi oczy na wierzch wyszły skąd ta różnica a sekret pewnie jak zwykle tkwi w szczegółach.
Mówiłaś o kołach skręcanych... mają je również wózki, których wielkość kół z tylu i przodu jest taka sama? czy tylko te co mają koła z przodu malutkie?
Stary 2011-01-18, 11:03   #4073
kliwia
Zakorzenienie

ana wozki moga wygladac tak samo, ale ich uzytkowanie moze wygladac bardzo roznie. bo moze byc jeden ciezki a drugi z lzejsza rama na przyklad.
Ja tam mam uzywany wozek i na razie nei narzekam, chociaz jak teraz tak patrze to kupilabym inny wozek
teraz rozgladam sie za spacerowka i nic mi sie nie podoba - wczoraj kolo mnie jechal wozek na ktory wstepnie sie zdecydowalam, a przynajmniej rozwazalam jego kupno i byl tak zdezelowany ze zrezygnowalam
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 11:06   #4074
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
ana wozki moga wygladac tak samo, ale ich uzytkowanie moze wygladac bardzo roznie. bo moze byc jeden ciezki a drugi z lzejsza rama na przyklad.
Ja tam mam uzywany wozek i na razie nei narzekam, chociaz jak teraz tak patrze to kupilabym inny wozek
teraz rozgladam sie za spacerowka i nic mi sie nie podoba - wczoraj kolo mnie jechal wozek na ktory wstepnie sie zdecydowalam, a przynajmniej rozwazalam jego kupno i byl tak zdezelowany ze zrezygnowalam
Aha dobrze wiedzieć, jak będzie kiedyś taka potrzeba to się bardziej w to wczuję
Rozumiem, że Twój wózek nie zmienia się na spacerówkę?
Stary 2011-01-18, 11:08   #4075
kliwia
Zakorzenienie

ana zmienia sie, ale dosc toporny jest, no i mimo lekkiego prowadzenia ma dmuchane kola, i jest ciezki
ale chyba sie zdecyduje na Graco - moj pierwszy typ - i jak w polsce nie bedzie nic godnego uwagi a poki co nie ma, to poprosze siore o zakup za zranica ew rozwaze x landera jakiegos uzywanego
aha co do cen wozokow to chcialam jeszcze napisac, ze na cene moze tez wplywac kwestia czesci zamiennych i warunkow gwarancji. taki tani wozek bardziej sie bedzie oplacalo kupic nowy jak sie cos zepsuje niz probowac reklamowac i czekac na czesci zamienne.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 11:11   #4076
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Póki co to nie orientuje się w tych sprawach, hehe co tam maja te wózki... widzę tylko, że jest głęboki, spacerówka, nosidełko i ew. fotelik i jeden kosztuje 500 a drugi 1500 wow to mi oczy na wierzch wyszły skąd ta różnica a sekret pewnie jak zwykle tkwi w szczegółach.
Mówiłaś o kołach skręcanych... mają je również wózki, których wielkość kół z tylu i przodu jest taka sama? czy tylko te co mają koła z przodu malutkie?
Koła skrętne są zazwyczaj mniejsze od tych "stałych" ale i tu rodzajów jest kilka.
Na przykład:
- duże
http://allegro.pl/wozek-jedo-fyn-4ds...410225645.html
- średnie
http://allegro.pl/jumper-x-2w1-spiwo...400108918.html
-picipiuteńkie (czyt.małe )
http://allegro.pl/wozek-gleboko-spac...409526198.html

I tak jak pisała Kliwia, czasem różnica polega na wadze wózka (choć np. Tako czy Jedo są z tych droższych a do najlżejszych nie należą), albo czy koła są pompowane czy piankowe itp.
Stary 2011-01-18, 11:17   #4077
domi7ks
Zakorzenienie

hej Laski

ja wpadłam z życzeniami dla Dominisia Kasiher

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KASIU DLA TWOJEGO SYNKA Z OKAZJI ROCZKU, DUZO ZDRÓWKA, SZCZĘŚCIA, ŻEBY SPRAWIAŁ WAM WIELE RADOŚCI I DOBRZE SIĘ CHOWAŁ

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 11:17   #4078
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

hej dziewczynki

wlasnie wrociłam z badań i znow mam pokłute rece jeszcze kilka godzin i bede wygladac jak narko....
całe łapki sine

trzymajcie kciukasy za moje wyniki bo jak beda złe to na oddział cukrzycowy lekarka chce mnie wysłac bleeeee i ponoc mam powtorzyc glukoze jesczze wieksze bleeeee

nie moge sie zabrac za sprzatanie a mamy dzis kolęde i jeszcze do pracy musze isc na chwile....

a jakos tak mi słabawo

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 11:21   #4079
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
A co wolontariusza to u mnie sprawa wygląda nieco gorzej... bo jak już kiedyś tam mówiłam mieszkam w domku i do najbliższego przedszkola mam ok. 5km i nie mam za bardzo czym dojechać, bo tu nie mzk... ehh... tzn. dojechać to mąż by mógł mnie zawieźć jak sam jedzie do pracy gorzej z powrotem... a jak już dostane pracę to będziemy musieli pomyśleć o kupnie drugiego samochodu a teraz nas na to nie stać, dopóki nie mam pracy...
To szkoda, bo taki wolontariat mógłby sporo pomóc

Kasiuher Sto lat dla Dominisia

anika trzymam kciuki za wyniki

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2011-01-18 o 11:23
Stary 2011-01-18, 11:22   #4080
ktosia86
Zakorzenienie

Właśnie! Wiedziałam, że dzisiejsza data coś mi mówi

Kasiuher wszystkiego najlepszego dla Dominiczka z okazji urodzin!

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

wlasnie wrociłam z badań i znow mam pokłute rece jeszcze kilka godzin i bede wygladac jak narko....
całe łapki sine

trzymajcie kciukasy za moje wyniki bo jak beda złe to na oddział cukrzycowy lekarka chce mnie wysłac bleeeee i ponoc mam powtorzyc glukoze jesczze wieksze bleeeee

nie moge sie zabrac za sprzatanie a mamy dzis kolęde i jeszcze do pracy musze isc na chwile....

a jakos tak mi słabawo

Tego powtórzenia glukozy współczuję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości