|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
![]() Moj TZ jest wlasnie z takiej antykoncepcji 33 lata temu moja tesciowa regularnie karmiac piersia swoja malutka coreczke zaszla ponownie w ciaze. Oczywiscie mama ja zapewnila, ze jesli bedzie karmic regularnie to w ciaze nie zajdzie no i bec. 2 lata w ciazy ![]() Oczywiscie kazdy moze sie tak zabezpieczac. Ja jednak bede karmic no i tez sie zabezpieczac dodatkowo. Nie chce dwa lata w ciazy chodzic
|
|
#1232 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
![]() Jeszcze jeden link dodałam- 2 elementowa za 38 czy 39 i chyba zupełnie głaciutka- tak ze zdj wynika. ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
No ale najważnijesze że sobie tam mięśnie cwiczy!!
|
|
#1233 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny. Ja juz po badaniach, glukozę dało sie przeżyć
Ale mam wyniki i Wy jako specjalistki w każdej dziedzinie powiedzcie mi czy coś wicie na ten temat: GLUKOZA: Przed 61, po 97. KREW: co mnie najbardziej niepokoi
|
|
#1234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Myślał indyk o niedzieli...Aliczka - te odchylenia są jak najbardziej fizjologiczne w ciąży, niemniej jednak i tak dla pewności powinnaś je pokazać lekarzowi |
||
|
|
|
#1235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Strasznie małą masz tą glukozę na czczo- od 60 norma- no ale się mieścisz- chyba nieźle pościłaś wczoraj ![]() Co do leukocytów to moja gin mówiła mi,ze może być więcej niż normalne normy i że to w porzadku- taka uroda kobiet w ciąży i że inne wyniki też tak naprawdę moga odbiegać od przyjętych granic nieciężarnego człowieka ale szczegółów nie znam.
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja Was od początku oglądam na 10 calach ![]() Wróciłam z zakupów. Powinnam zabrać się za obiad, ale mam strasznego lenia. Może zrobimy razem z tż, jak wróci?
|
|
|
#1237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
leukocyty mogą być ciut podwyższone, ale ty masz minimalnie PLT ok |
||
|
|
|
#1238 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tam nie wiem, jak można w ogóle zaufać takiej "metodzie" na karmienie piersią
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
reklamówki z ciuszkami Zosi leżą pod oknem i czekają na przebranie ale na szybko wynalazłam Wam parę, żeby nie było że nic nie mam
![]() (bo jak już pisałam, narazie nowego to kupiłam tylko parę białych bodziaków z h&m i kocyk )to się chwale |
|
|
|
#1240 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziot no i masz się czym chwalić! słodkie te ciuszki
|
|
#1241 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze Was ogladam na 17stu calach, ale jak Zosia pójdzie spać to sie przesiąde bo trzeba troche bajerów poinstalować
|
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() p.s. Ja dla dzidzi mam na razie tylko łóżeczko, materacyk i 2 kocyki. To, co się ostało po Adrianku . Zakupy dla Małej zacznę robić od połowy lutego |
|
|
|
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale będe sie starać z głową kupować, bo jak przejrzałam te ciuszki z grubsza to niektóre nawet nie widać ze uzywane są. wiec dokupie tylko to co będzie trzeba (jakies male ciuszki na długi rekaw bo malutka urodzi sie miesiac wczesniej niz Zosia wiec będzie chłodniej) |
|
|
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi chodzi o taka inna bliskosc nie umiem tego opisac ![]() wrocilamz miasta jestem zalamana trafilismy na taka jedna babe w sklepie, ze jak zaczela swoje madrosci prawic to myslalam, ze wezme przewijak i jej przyp.iernicze tz tak samono ale trudno espiro wozek odpadl wypatzylismy inny niedaleko nas kurcze niepamietam firmy ale taki ala producent nizszej polki tzn mniej znany a za wozek ze spacerowka, nosidelkiem 1090 ogolnie wozek mi sie bardzo podoba ale w poniedzialek dowiemy sie, czy jest na tym stelazu w tym kolorze co sobie upatzylismy w poniedzialek wrzuce bo przypomne sobie firme jade zaraz na zakupy do tesco DZIEWCZYNY DBAJACE O DIETE ( Z PRZYMUSU BADZ Z CHECI) CO PODZERACIE PRZY TV LUB PODCZAS FILMU CO MA MALO KALORII I MOZNA TROCHE WIECEJ ZJESC BEZ WYRZUTOW ???????????? |
|
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mało kaloryczne, można podjadać
|
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
oto moja wyprawka
zaznaczam, ze bodow mam najwiecej, bo mi siostra duzo z anglii poprzywozila a tam po 7 pakowane kaftaniki rozmiar 56 - 2 62 - 0 68-0 spioszki 56-1 62-1 68-0 rampersy 56-0 62-2 68-1 body krotki rekaw 56- 5 i teraz mam od 0-3 miesiaca 7 62-6 od 3-6 miesiaca -7 74-2 body-dlugi rekaw 56-0 62-0 68-1 pajacyki 56-0 62-3 68-2 czapeczka 2 sparpetki 4 - wszystkie uzywane, wiec dokupie nowych ![]() niedrapki - 2 pary nowe teraz spiworek od 0-3 1 sukienka dzinsowa 62 - 1 polar na zamek z kapturkiem 68-1 kurtka z kapturkiem 0-3 - 1 sukienka sztruks 80 -1 bluzki na dlugi rekaw, nie kaftaniki!! takie bluzeczki, ala sweterki wszystkie uzywane.... ![]() 56-2 62-1 68-4 sweterek rozpinany na guziczki 68-1 spodenki dlugie 56-1 material 62-polar 1 68- dzins 1 bluza z kapturem z materialu, troche sztywna, ale mam nadzieje, ze po wypraniu i wymoczeniu zmieknie 68-1 wiekszosc rzeczy uzywanych tylko kilka nowych takzee brakujace dokupuje nowki a uzywki ewentualnie jak cos swynajde fajnego ![]() czego podokupowac najwiecej ?? a oprocz rzeczy mam juz duzo rzeczy takich typu butelki, pieluchy, fride itp itd ESPIRO odpadl bo faktycznie ta gondola mala w srodku, do tego ten bagaznik jest za maluski spacerowka jest kubelkowa na co az tak nie zwracalam wczesniej uwagi, a teraz jednak widzialam to na zywo i stwierdzilam z mezem, ze ogolnie malutka jest no i nie chce pozniej narzekac jak kupie go teraz, bo naprawde bym sie bala i bogu dziekje, ze jej wczesniej nie kupilam mattallewar dzieki, marchewke przegryzam i dokuie dzis, mam w zamiarze melon ma malo kalori i i bardzo malo fruktozy wiec tez chce kupic ogolnie chyba kupie salate i pobawie sie w vinegreta
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-01-28 o 18:47 |
|
|
|
#1248 |
|
Rozeznanie
|
marchewkę pokrojoną w paski, jabłko w ósemki
kiwi w plasterki i ananas w kostkę oczywiście nie wszystko na raz ![]() można też owoce suszone, ale to raczej kilka sztuk bo większa ilość może "pogonić"
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
agus zakładasz widze ze dzidzia Ci sie duża urodzi
zadnych bodziakow na dlugi rekaw 56, zadnych pajacow 56 ![]() w ogóle bodziaków na długi nie bedziesz miec ???
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-01-28 o 18:54 |
|
|
|
#1250 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zadnych ale pozwalam sobie od czasu do czasu na takiego z najmniejsza iloscia cukru czyli moge grejfruta, melona papaje Cytat:
glownie pare mam z metkami co sama kupilam ale kochana ja nie skonczylam zakupow napisalam tylko co mam
|
|||
|
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaahhhhhhhhhaaaaaaaa
![]() |
|
|
|
#1252 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie co wrocilam z apteki na ten moj biedny nos dali mi kropelki naturalne z ziol,a na gardlo spray na propolisie,no ale wrocilam i zaczelam sie zastanawiac czy propolis w czasie ciazy mozna uzywac??slyszalam,ze nie ,bo szkodzi a oni ,mowia ze jest naturalny ??!!i jak tu cos z tego zrozumiec??
|
|
|
|
#1253 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej to może ja się dzisiaj przywitam bo chyba już pora
![]() Ale miałam dzisiaj leniwy dzień, o 12 dopiero poszłam się umyć ![]() A po obiedzie poszliśmy na spacerek i niedawno wróciliśmy. Przeszliśmy pół miasta z bucika i mam nadzieję, że będzie mi się dzięki temu dobrze spało. Dziewczynki gratki za tych chłopców ![]() ![]() No i jesteśmy w większości heheTak piszecie te swoje wyprawki, to może ja też przejrzę co tam mam, bo tak tylko wrzucam wszystko do komody i już ledwo się zamyka. Idę coś zjeść
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
spojrzyj na ciuszki, czy promcje są czy juz nowa kolekcja ???
|
|
|
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() ja tylko na chwilę, no i nie dam rady nadrobić ![]() Słuchajcie, byłam dziś u gin, szyjka w porzo, wyniki bardzo się poprawiły, dzięki Sorbiferowi, no i najważniejsze! Powiedziała mi, że od stycznia znieczulenie jest za darmo i przypuszcza, że tak jest we wszystkich szpitalach już, bo to odgórna decyzja. Na dodatek powiedziała, że w szpitalu, w którym rodzę, nie robią problemu i łaski, że znieczulą Vipek, witaj na wątku Bardzo mi przykro, że masz tyle zmartwień ciążowych, ale głowa do góry, na pewno jesteś w dobrych rękach. Czasami jednak warto zaufać służbie zdrowia [na którą niektórzy tutaj tak narzekają ]. Mocno trzymam kciuki za zdrowe maleństwo Wszystkim wczorajszym usg-owiczkom jeszcze raz gratuluję penisów w brzuchu Matallewar, tak jak Ty cieszysz się na garniturki, tak samo ja się cieszę na sukieneczki, a potem kucyki ![]() PS czy Wy też tak dużo mleka pijecie? U mnie schodzą 2 litry na 3 dni, a czasem litr na dzień
|
|
|
|
#1257 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, ze was troche podcztywalam w pracy to nawet troche nadrobilam
![]() brzuch mi juz nie twardnieje, ale jak wrocilam do domu to jeszcze ze 3 razy tak porzadnie twardnial, ale co tam, moze tak musi byc ![]() zrobilam zupke pomidorowa i wlasnie wsunelismy. dzidzia dzisiaj od rana kopala jak szalona teraz sie troche uspokoila ![]() oo znowu stwardnial..hmmm. no nic moze mam wrazliwa macice i taki moj urok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
fajowyCytat:
jak odpoczywam to wszysko mniej boli, ale na to nie ma szans, lacze sie z Toba w bolu![]() Cytat:
i tez niby ok, wiec moze nie ma sie co przejmowac?Cytat:
ja z moim mezem kochanym, on tez sobie nei wyobraza nie byc przy narodzinach naszego pierwszego dziecka![]() ide sie polozyc, ale was podczytuje, blagam tylko nei od razu 10 stron co? |
||||||||||
|
|
|
#1258 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jakbyscie cos wiedzialy o tym propolisie czy mozna go brac w ciazy dajcie mi znac z gory dzieki ,zmykam
|
|
|
|
#1259 | |
|
Wtajemniczenie
|
uwaga! dziś na obiad zjadłam 4 kotlety mielone z ziemniakami i sosem
![]() Cytat:
no i jakieś pomarańcze wpadną. moje "kochanie" leży na kanapie, ogląda mecz a ja musiałam iść po zakupy. "tylko nie kupuj dużo, żebyś dźwigać nie musiała"
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-01-28 o 19:20 |
|
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale takie zwykłe kukurydziane, albo fitnesy lub musli wczoraj kupilam musli capucino ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- ![]() jak się twoje kochanie martwi o Ciebie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.

. Zakupy dla Małej zacznę robić od połowy lutego
za decyzję.