|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
| 23-24.07 |
|
5 | 29,41% |
| 30-31.07 |
|
4 | 23,53% |
| 6-7.08 |
|
3 | 17,65% |
| 13-14.08 |
|
1 | 5,88% |
| 20-21.08 |
|
3 | 17,65% |
| 27-28.08 |
|
1 | 5,88% |
| Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
hd jajka tez mam od sasiadki
|
#2522 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
grzeczna dziewczynka, która siedzi w domku i sie uczy/pracuje, dba o rodzine (ale tak pozytynie !!!)
bo te sandałki jak dla mnie to takie tylko na dyskoteke i to taką wiejską Cytat:
chyba wszystkie nocniki takie same; posadź go od razu jak się obudzi, zanieś na nocniku do łazienki, puśc wodę i mów psi psi psi; siku w minutę gwarantowane, no chyba że zrobił chwilkę wcześniej do pampka i jest jeszcze ciepły ![]() Cytat:
no u nas tak samo - ząbki i bąki, w sumie nie wiem od czego bardziej płakał, virbulcol nie pomógł Edytowane przez olakola Czas edycji: 2011-02-01 o 12:10 |
||
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
olakola- dzięki, spróbuję
Właśnie śpi
|
|
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
nie wszystkie nocniki sa takiej samej wielkosci
ja kupilam malutki, choc nie zamierzam go jeszcze uzywac. ale wpadl mi w rece taki maly wiec skorzystalam, bo w normalnym bedzie jej pupka wpadala jeszcze dlugo
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie takie smutne są te buty :/
Tylko mi nie chodziło o czarne, ale szukam jakichś srebrno-szarych. Ciężko z tym... |
|
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Uczę się, bo muszę. Ode tego uzależniona jest połowa środków, z których żyjemy. Inna sprawa, że kiedyś bardzo to lubiłam. Teraz jestem raczej fuksiarą, choć bez żadnego przygotowania na uczelnię nie idę. Grzeczna? Hm... Czy grzeczna dziewczynka podpuszcza ochroniarzy w wieku 15 lat, żeby poszaleć na nocnej dyskotece (co tydzień, czasem 2 razy w tygodniu?) .A dba o rodzinę? Chyba to akurat mi nie wychodzi. Dziecko często gęsto wyprowadza mnie z równowagi, wymaga dużo uwagi, przez co nie gotuję za często, a w domu bałagan i wszystkiego się odechciewa . Masz zupełnie mylnie wrażenie.
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
hd jakie ceny w tych sklepach eko
Dobrze, że ja mam wszystko eko ;
|
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
jade zabijac nude u mamy
beda pączki
|
#2529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Obok Fikolandu![]() Może synek nie jest jeszcze gotowy na nocnik.Nie ma co zmuszać,bo się zrazi całkowicie..Ja na szczęście warzywa typu:ziemniak,marchewka,p ietruszka,seler,buraki-mam świeże jeszcze od rodziców z wioski, a dynię (świeżą od rodziców pomroziłam,tak samo maliny,wiśnie,porzeczki,t ruskawki)ze świeżych owoców zostały mi jabłka i gruszki.Resztę kupuję też ekologiczne.Dobrze,że jajka,mięsko mam od rodziców zdrowe bo inaczej bym zbankrutowała.. entertete ja sinlac robię "na oko",bo z opakowania też mi za rzadki wychodził..Kalafiora jeszcze nie dawałam,ale zamierzam w nast tyg spróbować.. agravka gratulacje dla Ady ![]() papeteria dziękuję U mnie dziś wyjątkowo luz w pracy więc się nie przemęczyłam..Mała też wyjątkowo znośna więc może odpocznę troszkę
|
|
#2530 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurka, kurka, kilometr sznurka.. Sebek ostatnio gardzi kaszką na noc, przez co budzi się już o 6 rano bo wypija 100ml śpi a wczas rańcem już drze się z głodu! Jak pojadł swoją porcję to spał do 8. I teraz kminię o co mu chodzi.. i wykminiłam tyle, że kaszkę ma za słodką... byłam dziś na zakupach i obczajałam węglowodany w tym cukier na każdym smaku kaszki.. nasza ma 30g cukru na 100g! Więc wybrałam mu takie z najniższą zawartością (ok 21, 24g) i zobaczymy.. jak dalej kaszka będzie bleee to walnę mu kleik do mleka a ten jest niemal bez cukru bo ma tylko 0,01g. Tylko zać czy zeżre takie bezsmakowe cuś jak przyzwyczajony do kaszek smakowych :/ Ah, każde warzywo i owoc mamy już stestowane, mięsiwo również (na nic Sebek nie miał uczulenia i po niczym nie miał brzuszkowych niespodzianek) od dziś wprowadzam gluten pełną parą Czyli jedna miarka kaszy manny do wieczornej kaszki.Bo do tej pory to sporadycznie dostał jednego biszkopta. Od dziś regularnie będzie. Seba niebardzo lubi słoiczki z kawałkami pokarmu - w sensie jak nie jest gładka pulpa tylko są jakieś firy warzywne czy ryżowe to tak niebardzo wie co z tym robić, na początku chciał zwymiotować ale jakoś mu podpasowało i z trudem zjadał. Dziś kolejne podejście do "nie papki" ![]() Aaaah i bardzo polecam słoiczki z Rossmanna - babydream! Nie są mdłe w smaku, smakują jak normalna ludzka zupa Noo może nie tak do końca ale są bardziej smakowe i aromatyczne a skład równie naturalny jak innych słoiczków. Nawet mnie one smakują A niektóre inne to fuj fuj, aż się dziwiłam, że Sebek to coś je ![]() AGAMARCIO - z serii babydream jest jakaś dynia z czymś, jeśli dobrze pamiętam to z ziemniakiem. Samej dyni nie ma.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z babydream miałam tylko gruszkę i jest ok poza tym, że dodają mąki ryżowej
Ale to nie szkodzi, no i ta cena
|
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
siala ale jakos nie mam zaufania tez do mrozonek bo nie wiem czy nie sa pryskane niczym
|
#2533 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
Na szybko pisze puki Lili się nie denerwuje a zaraz ją kąpie bo nie śpi dziś od 5.30 tzn miała drzemki w dzień ale oczywiścioe krótkie. Pierwszy dzień w pracy minął nawet spokojnie ale wiadomo, ze to dopiero początek więc się napewno rozkręci, przeżylam bez Niuni chociaż było ciężko a tz rano musiał mnie wyganiać siłą co by się nie spoźniła Pracuję od 6.30 do 13.30 ale Likę odbieram po 15 po najpierw muszę w domu napalić i zanim się nagrzeje w domu to minie, a piec nie trzyma długo ciepła więc nie ma sensu palić rano jak bedzie już ciepło to bede ją odbierała zaraz po pracy. Lilka niestety dalej nie śpi w nocy budzi się co godzinę, stęka, jęczy trzeba ją dostawić do cycusia i idzie znowu spać na godzinę i po godzinie znowu to samo, Dzisiaj nawet nie jestem zmęczona mimo, ze w nocy spałąm 2,5 godz. bo najpierw spać nie mogłam do 2 a od drugiej do 4.30 z przewrwami na cyca było, ale to dopiero pierwszy dzień zobaczymy dalej, lecz mimo to dalej mam nadzieję, ze Niunia zacznie przesypiać nocki - opis wrzuciłam też w klubie
|
#2534 |
|
Zadomowienie
|
To was pokusiłam tymi butkami
Sama bym je kupiła, gdyby były chociaż trochę niższe.Jeśli któraś kupi, jest zobowiązana wrzucić fotkę "na żywo". Ja na codzień do spodni nosiłam takie tylko brązowe i są mega, ale to mega wygodne http://moda.allegro.pl/rylko-nowy-dr...2.html#gallery Teraz na koniec miesiąca jak zostanie mi trochę pieniędzy, chcę właśnie te czarne. Takie (niebieskie) kupiłam przed ciążą, ubrałam 2 razy i teraz mi są za małe http://moda.allegro.pl/rylko-linia-r...440843040.html Edytowane przez martysek Czas edycji: 2011-02-01 o 20:06 |
|
|
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2536 |
|
Zadomowienie
|
hej hej!!
jestem już w miarę na bieżąco, nareszcie!! zajęło mi to kilka dni, ale poczytałam, poradziłam się (Dzidzia, Papi - dzięki ![]() po kilku dniach poprawy od wczoraj znowu męczymy się z zębolem... znowu gorączka, bolące dziąsełka, nieprzespane noce i wieczne marudzenie... ale już dziąsełko jest białawe - czyli ząbek tuż tuż, mam nadzieję, że jutro albo pojutrze już wyjdzie ![]() widziałam, że walczycie już z nocnikami fajnie Was mieć bo by mi do głowy nie przyszło już teraz próbować! ![]() ja się tylko pochwalę jaki mój dzieć chce być "dorosły" otóż karmienie łyżeczką już jest be i teraz muszę nabierać jedzonko na łyżeczkę, dawać mu do łapki, a on sam sobie pakuje do buziaka tylko muszę przytrzymywać koniec łyżeczki, bo czasem za głęboko sobie wepchnie i "zupa cofka" gotowa długo to wszystko trwa, ale zabawa jest przednia, jedzenie jest dosłownie wszędzie, a najwięcej chyba w nosie (bo czasem nie trafi do dziobka) ![]() pozdrawiam i całuję
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
jaszczka mam nadzieje ze zabek sie szybciochem przebije a co do jedzenia to maly cwaniak mojemu wystarcza ze daje mu w raczke drugalyzeczke i sobie nia mierda w buzce
|
#2538 |
|
Zadomowienie
|
Anoxa - a jak u Was z ząbkami? przebiły się już te górne jedynki? bo też się nieźle męczyliście....
my ciągle z tą drugą dolną jedynką walczymy ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- idę poćwiczyć
|
#2539 |
|
Rozeznanie
|
hejjj mamusie
nie wiem, czy mnie jeszcze pamietacie ja Was tak!!wybudzona w nocy potrafie wyrecytowac ktorej dziecko jak ma na imie dwa zeby sa na dole od 2 tyg koniec spania w swoim lozeczku , spanie tylko przy cycku mamusi w lozku jej--dobrze,ze mam 200x220 cm bo inaczej bym sie strasznie umeczyla.... okresu u mnie brak wciaz.... tez mamy krzeselko z ikei i pasi mi strasznie nadiśka uwielbia jesc wszystko co jej daje i rece wkladac pchac dotykac mietolic i sama oczywiscie z lyzeczki jesc tez chce ![]() ja 18 do pracy z mala bedzie moja mama do wakacji potem zobaczymy... ale ten czas leci masakra
|
|
|
|
#2540 |
|
Zadomowienie
|
Anuszka, chyba 38. Sprawdze jutro, bo mam schowane w łóżku (szufladzie, do któej mam dojście tylko jak podniosę materac.) i nie chcę walić, żeby Bubki nie obudzić.
|
|
|
|
#2541 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ej, no, tylko się nie obrażaj, tak to jest, że każdy ma jakieś tam wyobrażeni o innym, a jak przez interne tylko, to jest jeszcze bardziej wypaczone (nie mylic z wypatrzone) ![]() to może powinien byc nick dzidziadziara Cytat:
martysek te ryłki z drewnianym obcasem - według mnie niezbyt, natomias te niebieskie na koturnie - extra jak to rozumiec ??? jaszczka - super z tym jedzniem łyżeczką, jak na to wpadłaś ??? ja mojemy przytrzymuję łapki bo łyżeczkę chce wyrwac, albo miseczkę, nie wpadłam na to, że może już SAM |
||
|
|
|
#2542 |
|
Zadomowienie
|
Olakola, "dzidziadziara" - dobre
Idąc tym tropem Dzidziadzida też by mogło być.Te z drewnianym obcasem ładnie na nodze i fajnie do spodni wyglądają, bo do spódniczki jak bambrówa z Grochowa. Edytowane przez martysek Czas edycji: 2011-02-01 o 22:15 |
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
jaszczka niestety nie tydzien byl spokoju i maruda powrocila mam nadzieje ze na dniach sie przebija
|
#2544 |
|
Rozeznanie
|
olakola ... nie nie nie nic z tych no tam teges
....nie mam okresu od momentu zajscia w ciaze |
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Xaw jasne ze Was pamietamy
|
#2546 |
|
Zadomowienie
|
Anoxa - to trzymam kciuki żeby się szybko przebiły
![]() Xaw - babo jedna ty miałaś się do mnie odezwać i wpaść na kawę a przepadłaś jak śliwka w kompocie
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ceny wysokie ale mam pewność, że nie jem pestycydów i innej chemii. Marchewke mogę chrupać na surowo i jest soczysta i smaczna. Takiej sklepowej po prostu się nie da ...---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- jaszczka -super z tą łyżeczką. Rosną nam maluchy |
|
|
|
|
#2548 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja bym Cie widziala w klasyku, takie sa bezpieczne i na kazda okazje tu masz model jaki ja lubie, moze niekoniecznie z tego materialu(mi sie podoba ) ale w ten deseń http://allegro.pl/v-v-new-zniewalaja...423178476.htmlCytat:
Cytat:
Jaszczka, ale super z tym karmieniem! Sam sobie tez nabiera? |
||||
|
|
|
#2549 |
|
Zadomowienie
|
Niezawsze - jeszcze nie nabiera, muszę mu za każdym razem wydrzeć łyżeczkę z łapki, nabrać jedzonka i dać do łapki, a on sobie pakuje do dziobka
dlatego teraz karmienie tyyyyleeeee trwa... może mi się uda nakręcić filmik to wrzuce na fb ![]() kurcze takie fajne te szpile powklejałyście
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() siala wlasnie mialam pytac czy ktoras miala te sloiczki babydream bo cena i pojemnosc przyzwoite chomiczek super dzidzia i fryzurka odważna ale pasuje misiulka łacze sie z Tobą w bólu ![]() jaszczka u nas od kilku dni karmienie tak samo wyglada bo wyrywa mi lyżeczkę za kazdym razem ale polowa jest na okolo zamiast w buzi TZ sie wkurza ze mu na to pozwalam bo on karmi tak ładnie i szybko ze A. nawet sliniaka nie potrzebuje ![]() dzidzia jaka lacha ! hd fajnie wyglada to karmienie i Szymek rosnie w oczach frania ale E. urósł super ![]() sylviasol wspołczuje ![]() olakola K. ładnie juz stoi Mamuski zainspirowana wami tzn sadzaniem na nocnik a zaczela chyba olakola i ja w koncu spróbowałam(nocnik lezal od dawna w szafie Adas dostal daaawno temu a gdyby nie wy pewnie dlugo bym go jeszcze nie wyciagla z tej szafy ) i od razu jak wczoraj rano posadzilam poszla kupka ,po poludniu tez cos postekiwal zawsze marudny w tym czasie no to myk na nocnik i wieczorem tez i za kazdym razem byla kupka no i dziecko od razu bardziej radosne .TZ mial ubaw bo A. dokladnie wiedzial po co siedzi na tym nocniku super sprawa Dzis rano poszlo siku i troszke poprykał ale nie trzymam dlugo co by sobie odcisków nie narobił ![]() uffffffffffff poki co jestem na biezaco acha i nie mam pojecia co to sweetdeal, fastdeal, groupon wyjasni mi ktos po krotce o co kaman ???
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2011-02-02 o 07:50 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.

.
. Masz zupełnie mylnie wrażenie.
Dobrze, że ja mam wszystko eko ;

beda pączki

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zajęło mi to kilka dni, ale poczytałam, poradziłam się (Dzidzia, Papi - dzięki