|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: duże wesele!!
no to ja w ramach pomocy zachęcam do korzystania z WYSZUKIWARKI
łączę |
|
|
|
|
#62 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Gdzie wesele w Olsztynie?
Hej jeżeli szukasz dużej sali to mogę ci polecić Gościniec Pod Dębem w Wilimach sala jest na 200 osób. Jest to ok 30 km od Olsztyna w stronę Biskupca.
|
|
|
|
|
#63 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
BAN stały
|
Czy któraś z Was robiła wesele albo bawiła sie na weselu w Bęsi?
|
|
|
|
|
#66 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny, potrzebna mi Wasza pomoc!
Planujemy ślub na 2012 rok, najlepiej sierpień, wesele będzie na ok. 150 osób. Chcę (chyba jak każdy), żeby było przyzwoite cenowo, dobre jedzenie i dużo. najfajniej gdyby było w Olsztynie gdzieś nad jeziorem
|
|
|
|
|
#67 |
|
Przyczajenie
|
A ja polecam ten Pensjonat http://pensjonacikiza.pl/. Usytuowany on jest za Olsztynem w lesie pomiędzy jeziorami. Jedzonko super, i cena do przyjęcia. Oczywiście wszystko jest uzależnione od tego co kto sobie życzy. Chyba nie ma rzeczy której nie są w stanie zaoferować. My mieliśmy trzy ciepłe posiłki, do tego mnóstwo przekąsek i z boku szwedzki stół - tort, ciasta, Nie potrafię wszystkiego wymienić
Eh Naprawdę cudowne miejsce. Zresztą wystarczy poszukać opinii na ich temat w Google. See`u!
|
|
|
|
|
#68 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a moglabys cos wiecej napisac ? na ile osob mialas ile placilas od osoby? i czy mialas tam nocleg
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja miałam tam wesele w tamtym roku. Wyszła hała. Jest to pensjonat w Biesalu a nie koło Olsztyna. Ceny bardzo wysokie nie wiem jak ty pomieściłaś 150 osób bo u mnie było ciasno przy 100 osobach, noclegów moją na 60 osób pokoje takie sobie a cena jak w hotelu. Oferują fajnie a w efekcie wychodzi bardzo cienko i bardzo, bardzo drogo - nie polecam.
|
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Raczkowanie
|
Ja będę miała w Starym Folwarku w Tumianach, sala ok. na 110-120 gości, zmieści się nawet więcej ale my planujemy wesele gdzieś na tyle osób. Generalnie jest niedrogo - 140 zł, żadnego korkowego i nie musimy się o NIC martwić (napoje, ciasta, i tort w cenie). Okolica piękna!!!!!!!!!!! Pani Irenka wie jak doradzić, wszystko ustala z młodymi i jest tak jak być powinno. do tego apartament na noc poślubną w cenie ;-)
Stary Folwark jest na Faceboku, zobaczcie same jak się promują - chyba dopiero zaczynają ale fajna stronka, ja już "polubiłam" ))http://www.facebook.com/pages/Stary-...4009798?v=wall ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#71 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny! Niestety rozstaliśmy sie z narzeczonym a mamy zarezerwowaną salę na 03.09.2011 w Zalesiu, zespol Gajewski band i fotografa genialna pania Magde. Nie wiecie gdzie moge wrzucić ogloszenie, ze chce odstapic termin?
|
|
|
|
|
#72 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny co powiecie o agroturystyce Kryst-Tad w Gutkowie. Byłam tam na weselu było miło i polecałam osobiście to miejsce , ale nie mam przekonania do tego miejsca bo ostatnio słyszałam ze ma złą opinię. Może pomożecie mi? I powiedzcie same co o tym miejscu(Kryst-Tad) sądzicie. Czekam na wasze wiadomości w tej sprawie?
|
|
|
|
|
#73 |
|
Przyczajenie
|
do Beata0309
jestem zainteresowanaTwoją sytuacją, interesują mnie szczegóły.odezwij się proszę |
|
|
|
|
#74 |
|
BAN stały
|
dziewczyny ja ponawiam pytanie
Czy któraś z Was robiła wesele albo bawiła sie na weselu w Bęsi? ![]() bo chcemy zrobić wesele na okolo 180 osób i mieć odrazu nocleg zapewniony dla każdego, mamy strasznie duża rodzine... a polozyc tyle osob to duzy koszt w Bęsi jest o tyle dobrze, że liczą 165zl od osoby z noclegiem... Ślub planujemy na przyszły rok wiec mamy jeszcze chwilke. |
|
|
|
|
#75 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Panny Młode.
Ja planuje wesele w czerwcu 2012. oglądałam ostatnio ośrodek Waszeta koło Olsztynka, jedzie troche PRL i koloniami z lat 90. ale sala jest duża wesele będzie na jakieś 140 os. przy stołach powinno być luźno a i dużo miejsca do tańczenia zostanie. koszt 100 pln za osobę. domki mogą być... Nie jestem jeszcze w 100% zdecydowana, ponieważ nie mogę znaleść żadnych opinii na temat wesele organizowanych w tym ośrodku. Może wy mi pomożecie..... Proszę o info na temat tego ośrodka
|
|
|
|
|
#76 |
|
Przyczajenie
|
Mnie bardzo interesują opinie na temat Park Cafe i Zamkowej, więc proszę o informacje.
Natomiast z moich doświadczeń to: Villa Pallas - pięknie, pięknie i jeszcze raz pięknie, jedzenie świetne, obsługa też. Niestety parking maleńki i tylko płatny. Nie ma też parkietu i nogi na drugi dzień bolą od tańczenia na płytkach. Jednak wygląd i obsługa nadrabia. Kur Hotel - bardzo łanie, dobre jedzenie, jezioro i w ogóle fajnie. Manor - nigdy nie słyszałam nic dobrego, co wesele to inna katastrofa, jak nie klimatyzacja popsuta to coś nie tak z jedzeniem itd. |
|
|
|
|
#77 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie Wszystkich
w sobotę mieliśmy wesele w Hotelu Jabłoński w Dorotowie i zdecydowanie polecam, wystrój zrobił wrażenie nie tylko na mnie ale i na wszystkich gościach, jedzenie mają naprawdę pyszne, a obsługa uwijała się jak mróweczki, Nasze wesele było cudne polecam każdej Parze młodej, która chce zapamiętać tę noc na całe życie. Mogę śmiało powiedzieć, że Wesele było idealne ![]() Polecam |
|
|
|
|
#78 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Gdzie wesele w Olsztynie???
villa palace- nie polecamy
Bylismu z mezem w tym roku na weekand. Mial byc pokoj malzenski. Dostalismy pokoj z niewielkim pojedynczym lozkiem (wszystkie inne zajete byly..) Potem znaczy przy placeniu nam wmowiono ze jest to pokoj dwuosobowy o podwyzszonym standardzie (pokoj nr 6)... Maz zaplacil ale mamy duzy niesmak. W trakcie naszego pobytu odbywalo sie wesele, Nastepnego ranka Para Mloda tez miala jakies liczne uwagi....m inn chodzilo im o parking dla gosci weselnych. Duzo podrozujemy po Polsce i zagranicy ale z takim brakiem szacunku jeszcze sie nie spotkalismy nigdy i nigdzie. |
|
|
|
|
#79 |
|
Przyczajenie
|
Witam,
Jestem tu nowa Za rok planuję swoje wesele w Olsztynie. Na ok 80 osób. Zastanawiam się nad wyborem lokalu i decyzję muszę podjąć na dniach. Stąd moja prośba. Czy mogłabym prosić was o opinie na temat Villa Pallas? Wszystko super, tylko martwi mnie ten mały parkiet i podział w sumie na dwa parkiety do tanczenia. Czy ktoś bawił się na wesele w Villi, bądź organizował tam swoje wesele? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#80 |
|
Przyczajenie
|
Jesteśmy zainteresowani zrobieniem wesela w Omega Hotel, ale żadnych opinii na jego temat nie słyszeliśmy. Może wiecie coś o tym miejscu?
Co do Villa Pallace nie znam szczegółów, ale dwie bliskie mi osoby były an weselu w tym lokalu - jedno odbywało się zimą i było na około 60 os. - nie słyszałam, żeby było im ciasno (zależy ile osób, czy goście chętni do zabawy), natomiast drugie wesele to raczej przyjęcie - odbywało się w niedzielę i trwało od około 15:00 do północy tudzież 1:00. w cenie był pokój dla pary młodej. Wiem, że dobre jedzenia ale co ilości nie wypowiem się, bo nic nie słyszałam. |
|
|
|
|
#81 |
|
Przyczajenie
|
Witam Wizażanki
![]() A ja byłam ostatnio na weselu w restauracji na Piłsudskiego pod Ostrzeszewem, chyba Manufaktura się nazywa. I muszę poweidzieć, że byliśmy mile zaskoczeni, z zewnątrz budynek może nie wygląda na luksus ale w środku było bardzo ładnie, czyściutko no i jedzonko... po prostu pycha ![]() Fajnie mają rozwiązane dwie sale na jednej były stoły a na drugiej tańce (pozdrowienia dla kapeli z dobrego miasta - grali super ) obsługa była bardzo miła, mój chłopak nawet zbyt często zerkał na kelnerki Rozmawialiśmy z właścicielami bo też planujemy swoje wesele ale na 120 osób a tam teraz maks 85 wejdzie, to mówili że będzie rozbudowane najprawdopodobniej jeszcze w tym roku, także 130 spokojnie ma wejść, no i zapewniali nas że będzie klima bo teraz troche gorąco było ![]() Ogólnie jestem zadowolona, dobre jedzenie, parking, swoboda no i na uboczu miasta delikatnie. |
|
|
|
|
#82 |
|
Przyczajenie
|
i zapomniałam dodać że są tam jakieś pokoje
|
|
|
|
|
#83 |
|
Przyczajenie
|
witam, czy może mi ktoś polecic gospodarstwo agroturystyczne na zorganizowanie malego (do 30 osób) przyjęcia weselnego w pobliżu Olsztyna, Szczytna? Bardzo Was prosze o pomoć!nie pochodze z Warmii i Mazur, ślub planujemy wziąc u siebie(jestem spod Ostrołęki)zaś gości chcielibyśmy zabrać na Mazurki na przyjęcie z grillem i jakimiś ciekawymi atrakcjami!Jeszcze raz proszę o pomoc i rady, wdzięczna bede za wszelkie info!
|
|
|
|
|
#84 |
|
Przyczajenie
|
witam, bardzo prosze Was o pomoc! chciałabym zorganizować male przyjęcie weselne do 30 osóób w jakimś ciekawym gospodarstwie agroturystycznym w pobliżu Olsztyna, Szczytna niedaleko jeziora, czy możecie mi coś ciekawego polecic? pytam , gdyż oboje pochodzimy z mazowieckiego , ślub bierzemy u siebie zaś przyjęcie chcielibyśmy zorganozowac na Mazurkach. Bedę wdzięczna za każdą dobrą radę!
|
|
|
|
|
#85 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#86 |
|
Przyczajenie
|
Polecam Janczary w Barczewku pod Olsztynem. Gospodarstwo jest bardzo ładne, niedaleko jezioro, jest mała sala (grzybek), grill, właściciele zapewniają sporo atrakcji - przejażdzki wozami konnymi, bryczką, jest sporo fajnych zwierzaków do pooglądania. Mi się bardzo podobało.
|
|
|
|
|
#87 |
|
Przyczajenie
|
Był ktoś może na weselu w ośrodku Wiatraki? Od jakiegoś czasu reklamują się w Olsztynie i jestem ciekawa jak wyglądają u nich wesela.
|
|
|
|
|
#88 |
|
Przyczajenie
|
A ja bardzo polecam restaurację Malta Cafe na starym mieście. Przepiękna lokalizacja blisko Katedry. Mieliśmy wesele na 90 osób i było cudownie! Polecam gorąco
|
|
|
|
|
#89 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, czy ktoś bawił się na weselu lub organizował przyjęcie w pensjonacie Eljan w Olsztynie?
A może możecie polecić ciekawy lokal na wesele (ok 40 osób) z noclegiem w Olsztynie lub okolicach? |
|
|
|
|
#90 |
|
Przyczajenie
|
jak pisałam wyżej, polecam manufakture, są też noclegi..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.

szukam sali na wesele na ok 200 osob w olsztynie lub bardzo bliskich okolicach i propozycje miejsc do noclegow.