|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść; cz. V
Cytat:
Nie brałam go na tyle długo, żeby ocenić czy wpłynął jakoś na moje samopoczucie, po tym incydencie już go nie brałam, bo się zraziłam, ale wiadomo, że po jakiś 2 tygodniach bedzie widać poprawę samopoczucia, i na pewno też nie będzie tak dokuczała senność. |
|
|
|
|
|
#152 |
|
Rozeznanie
|
ja własnie cierpie na bezsenność a seronil lekarka kazała mi zazywać rano i tak się zastanawiaam czy nie lepiej byłoby wieczorem...i ciągle męczy to czy nie bede po tym tyła bo wiem że nie wpłynęłoby to teraz korzystnie na moją psychikę
|
|
|
|
|
#153 |
|
Przyczajenie
|
Po Seronilu nie przytyjesz. Na sobie sprawdzilam
a pomaga przy dobrze dobranej dawce.
|
|
|
|
|
#154 |
|
Raczkowanie
|
.
I'll be there as soon as I can But I'm busy mending broken pieces of the life I had before Edytowane przez Ameretat Czas edycji: 2021-05-23 o 12:55 |
|
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem, jak wcześniej jadłaś, ale całkiem możliwe, że częśc z tych kilogramów to jedzenie zalegające w jelitach? masz wzdęcia i zaparcia? zrobiłaś duży skok kaloryczny? masz niedowagę? zresztą te tycie chyba zależy od organizmu. ja przytyłam 8 kg jedząc jak przeciętna osoba na U... u mnie też słabo. od jakiegoś tygodnia objawy strasznie mi się nasiliły, nie potrafię skupic się na czymkolwiek poza jedzeniem, planowaniem, kontrolą. a było tak dobrze... |
|
|
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
też się pochwale!
![]() wczoraj miałam plamienia, dziś troche więcej i do tego brzuch mnie boli jak w "te dni". wczoraj dostałam skierowanie na psychoterapie, ale chyba sobie na nią troche poczekam. |
|
|
|
|
#157 |
|
Raczkowanie
|
.
I'll be there as soon as I can But I'm busy mending broken pieces of the life I had before Edytowane przez Ameretat Czas edycji: 2021-05-23 o 12:55 |
|
|
|
|
#158 |
|
Przyczajenie
|
Witam
.Od razu zaznaczam, że jestem tu nowa i szukam pomocy, więc jeżeli napisałam źle, to przepraszam. Boję się, czy nie mam bulimii... ostatnio podczas prowokowania wymiotów podrażniłam sobie gardło. Teraz boję się iść do dentysty... Chcę przestać to robić... ale nie potrafię. |
|
|
|
|
#159 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny mam pytanie...a więc zwiększyłam kcal do 1500 i jem już tak 3 tyg i przytyłam 500g, co mam dalej robić? mam chyba metabolizm całkiem do niczego jak go rozkręcić? jesc na razie 1500 skoro tyje?
|
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi się zdaje , że to zwykłe wahania wagi. Normalne wahanie wagi to 1kg. To normalne po wypiciu wody np. u mnie to na wadze już może być nawet 1kg na plus. Ale niech wyrazi opinie jeszcze ktoś inny.
|
|
|
#161 |
|
Rozeznanie
|
ta waga utrzymuje się już tydzien...a dziś włąśnie odebrałąm wyniki badań i mam wysoki poziom kreatyniny czy to może wpływac na zatrzymywanie wody czy raczej nie?
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia. Nie masz żadnych inf. w necie? Ale jak piszesz waga utrzymuje się a nie rośnie. To tylko 0,5 kg a nie 20kg.
|
|
|
#163 |
|
Rozeznanie
|
włąśnie nie ma nic o tym i jeszcze mocznik mam za wysoki...
czyli jak tyje to jesc nadal tak samo? |
|
|
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyno powinnaś przytyć więc na pewno nie obniżaj znowu kcal. Poobserwuj jak będzie dalej i poradź się lekarza.
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym faktycznie to może być zwykłe zatrzymanie wody...
|
|
|
|
#168 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w szkole: kanapka z 2 kromek po 50g ciemnego chleba z jakąś wędliną ok. 50 g, z warzywami, bez masła + cappuccino ze Starbucksa na sojowym mleku ok. 300 ml w domu : kawa, 300g serka wiejskiego i przed snem wpada jakiś kurczak typu pierś lub 2 udka. jeszcze dużo gumy do żucia i coli light. A z picia innego to niecaly litr wody lub jeszcze mniej w ciągu dnia. Edytowane przez agueda Czas edycji: 2011-02-07 o 21:10 |
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jadłospis jest do kitu, ale chyba o tym wiesz. Jak długo już tak jesz?
|
|
|
#170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nery Ci siadają i dlatego 'tyjesz', znaczy gromadzisz wodę, zacznij jeść. potem siądzie wątroba.
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
|
#171 |
|
Raczkowanie
|
ok 0,5 roku. Ale oczywiście ze zmianami. Czasem są jakieś obiady, ryby, coś słodkiego. To był tylko przykład najczęstszego jadłospisu. I niestety zdarza mi się zjeść sporo na noc, ale białka samego, nigdy węgli. Albo w środku nocy się budze i ide do lodówki... A tyć zaczęłam jakoś na początku grudnia i jest już + 3kg.
---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Kurcze Dekas, to może i u mnie to białko jest przyczyną. Ja potrafię jeść praktycznie tylko wieśniaka i kurczaka. |
|
|
|
|
#172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak ona to oleje, to zmiany mogą okazać się nieodwracalne!
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
agu- za dużo wieśniaka, pij więcej wody mineralnej, bardziej zbilansowane posiłki, więcej warzyw, takie moje zdanie
|
|
|
|
|
#174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie boicie się ŚMIERCI? Bolesnej ŚMIERCI? To was nie przeraża? To, że po ŚMIERCI wam wytkną, że byłyście głupimi anorektyczkami, że nic nie osiągnęłyście? Chcecie na zawsze mieć tę etykietę i miejsce w szufladzie dla samobójców? Dla was liczy się tylko wasza za przeproszeniem z dnia na dzień bardziej usrana dupa? Powodzenia.
|
|
|
|
|
#175 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
to trochę niesprawiedliwe co mówisz Dekas. Kto jak kto ale ty wiesz sama, że są wzloty i upadki. A ja nie mam wagi Skomplikowanej by moje życie było zagrożone. Staram się, ale takie sytuacje jak ta są bardzo demotywujące. Patrząc na jadłospisy niektórych dziewczyn na p, które tyją powoli a jedzą dużo, wszystkiego mi się odechciewa. Nie znaczy to, że rzucam wszystko i się odchudzam, co to to nie. Jednak, gdybym potrafiła nie przywiązywać do tego wagi, to musiałabym być zdrowa w 100 %.
|
|
|
|
|
#177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Świat jest niesprawiedliwy, wszyscy mają lepiej, wszyscy mogą jeść co chcą, wszyscy mogą być szczęśliwi tylko nie Ty? To niesprawiedliwe, tamto niesprawiedliwe, a próbowałaś kiedyś popatrzeć na świat swoimi oczyma, a nie przez pryzmat ED? Próbowałaś? Nie bo to przecież takie niesprawiedliwe, że musiałabyś się wysilić żeby coś zobaczyć. Skąd wynika ta niesprawiedliwość? Poza przyczyną główną, jest jedna podstawowa, z niedożywienia (a przypominam ze otylosc to tez forma niedozywienia), zle odzywiony organizm i mózg msci się lękami, niesprawiedliwoscią i nastrojem depresyjnym. Nie odpieraj moich argumentów swoimi zaburzeniami i zazdrością. 'Każdemu według zasług jego'
|
|
|
|
|
#178 |
|
Raczkowanie
|
Nie odpieram. I robię coś, żeby ten sposób myślenia zmienić. Miałam dzisiaj terapię, na której ten problem poruszyłam. I staram się z nim uporać. A to, że się martwię to chyba normalne. Jeśli np szwankują mi nerki to jest to poważne i nie martwienie się tym było by niepoważne. Dostrzegam swoje błędy i pracuję nad nimi. Ale czy to oznacza, że mam nie zapytać o radę i nie poprosić Was o wsparcie i podzielenie się ze mną swoimi spostrzeżeniami? To chyba nie jest forma karmienia ED.
|
|
|
|
|
#179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwierz, że nie wszystkie dziewczyny z anoreksją potrzebowały 5000kcal, żeby przytyć. A zresztą, wierzysz we wszystko, co ktoś na pisze na forum? Dla mnie niektóre jadłospisy (nie te obecne, ale te z 1,5 roku temu) były mocno przesadzone. Niemożliwe jest jedzenie 8000kcal i nie tycie. Wiadomo, są różne choroby układy pokarmowego, ale to się leczy. A zresztą, chodzi o to, żeby być zdrowym psychicznie i fizycznie, czy żeby móc się nażreć?
Kochać i tracić, pragnąć i żałować; Edytowane przez Winky Czas edycji: 2011-02-07 o 21:59 |
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama sobie odpowiedziałaś, jesz same białko, więc to może być jedna z przyczyn nabierania wody czy jak wolicie tego tłuszczu. Nie wiem jak często się badasz, wiec nie oczekuj diagnozy. I Twoje podejście do terapii, dla mnie terapia byla trzykrotnie chodzeniem i gadaniem, zero pracy domowej. Stąd nawroty. Bo uświadomiona przyczyna bez zmiany sposobu myślenia to g***o daje.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

a pomaga przy dobrze dobranej dawce.