|
|
#151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode Kielce - część 8
Trinette - byle nie poszerzyć
tylko póki co - jeszcze się nie zdecydowałam na żaden model - boję się,że wybiorę, a potem co innego zobaczę i klops!a jestem na 99%zdecydowana na Annę, więc jeszcze troszkę czasu mam (dobra, pewnie że cały czas chodzi o zbędne kilogramy...![]() co do cen biżu z Małej - ceny różne - w zależności od materiału - i po 50 zł i droższe - ale fajne jest to,że w przeciwieństwie do allegro można sobie to obejrzeć i dotknąć a wzory bardzo podobne (albo i takie same)do tych z allegro czy z sieci w ogóle, a przynajmniej dokładnie wiadomo co się bierze!
|
|
|
|
#152 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- Cytat:
ja jestem 100% jędzą w welonie ---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ---------- czy któraś z Was słyszała o dj- Marcinie Włodarskim? on z kolega gra na weselach, jeden puszcza muzę drugi komentuje.. robicie liste piosenek które chcecie na weselu?? ---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ---------- no jak to?? no niee |
||
|
|
|
#153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do listy piosenek - my dajemy tylko część, ktore muszą być koniecznie. Reszta zależy od dj'a, a że jest to mój kuzyn, to na pewno będzie dobrze No mogę kupić, ale to jest nieopłacalne Edytowane przez izasalamon Czas edycji: 2011-02-08 o 07:00 |
|
|
|
|
#154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#155 |
|
Wtajemniczenie
|
To taka rozgrzewka przed pracą i relaks przy herbatce i śniadaniu
A w ogóle to miałam kolejny koszmarek przedślubny. Śniło mi się, że spóźniłam się do fryzjera Edytowane przez izasalamon Czas edycji: 2011-02-08 o 07:15 |
|
|
|
#156 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oooo a czemu taka decyzja? Cytat:
Jednym słowem takie same tylko trochę inne![]() Cytat:
I będę nosiła obrączkę na jednym palcu z pierścionkiem Jeju dziewczynki dopiero było 2 lata do naszych ślubów Jak logowałam się w 2009 to gdzie tam jeszcze do ślubu było Takie to wszystko odległe...a tu już tak niedługo izasalomon mi się ostatnio całą noc śniło że nie zdążyłam iść do fryzjera przed ślubem a świadkowa zapomniała o moim ślubie i krzyczała na mnie że ona to nie przyjdzie bo jej źle datę podałam i ona ma już inne plany
Edytowane przez gosza_25 Czas edycji: 2011-02-08 o 07:57 |
|||
|
|
|
#157 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#158 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jak bym miała czekać 2 lata, to bym chyba skręcała się z niecierpliwości
|
|
|
|
#159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystko było taki odległe A dopiero teraz sobie uświadomiłam że to pół roku ![]() izasalomon jakbym miała czekać od teraz 2 lata to by mnie skręciło A tak to jakoś minęło
Edytowane przez gosza_25 Czas edycji: 2011-02-08 o 08:10 |
|
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie że nic się nie zmieni
![]() Ale ja już po 8 miesiącach od zaręczyn czuję się zmęczona i zestresowana przygotowaniami, a co dopiero jakbym miała 2 lata czekać )Dobrze że jeszcze tylko niecałe 4 miesiące przed nami
|
|
|
|
#161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na przykład nazwisko ![]() Na pewno dasz radę! Wyglądasz na silną dziewczyną, która wszystkiemu podoła
|
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak czekałam i powiem CI, że dobrze się tak stało.
W pierwszym momencie do 1 stycznia 2009 roku) postanowiłam, ze zaklepę tylko sale, zespol, foto i video. a pozostałe rzeczy będę załatwiać jak będzie ku temu czas suknie zamówiłam 31 sieprnia 2009, nauki we wrześniu 2009 tort, fryzjera, obrączki, i czarną kawę :P zaklepałam mniej więcej do końca lutego 2010. zakupy (buty biżut i sukienka poprawinowa do konca marca 2010. zaproszenia rozdawałam od wielkanocy do połowy maja 2010 a ślub odbył się 12 czerwca 2010 2 lata komus mogłoby wydawać się że łoooj jak długo i moze się nużyć a jak wam się dłuży albo nie iwem cos pomyślcie jak się nasi faceci czują gdy ja zaczęłam w sieprniu 2008 (miesiac po zareczynach) szukac sukni i molestować mojego mężczyznę, że no musimy już teraz bo potem to same ochłapy dla nas zostaną - słyszałam tylko: mamy czas nie panikuj. ale postawiłam na swoim: umowę z salą podpisałam 3 września 2008. Mnie znużenie ogarnęło pól roku przed ślubem na miesiąc przed ślubem już powiedziałam, że mam dosyć i chcę ślub już. Najgorsze jest właśnei to ostatnie czekanie, kiedy masz już wszystko załatwione i tylko czekasz na ten dzień Teoretycznie najfajniej jest jak jeździ się z zaproszeniami ale gdy macie w planie rozdanie kilku zaproszeń jednego dnia od razu mówię: wychodząc z domu nic nie jesć, pić minimalne ilości płynów i nastawić się że można komuś jednak nei dostarczyć tak jak się planowało My zaczęliśmy nasze rozdawanie zaraz po wielkanocy udawało nam się odwiedzić 4 domy dziennie (jeździliśmy tylko w weekendy) i w kazdym było hasło : herbatki, placka ... po miesiącu takich podróży nie mogłam już patrzeć ani na herbatę ani na placki, a niektore domy musielismy odiwedzac po kilka razy bo sie cioci nei zastało lbo nie odbierałą (a akurat było po drodze) Wg mnie te moje dwa lata organizowania wesela to w sam raz w peirwszym momencie mżna się tak napopodniecać po wizażowemu że 20 sukien dać sobie do wyboru, welony pończochy, buty....potem jest moment takiego letargu .. nabranie sił przed bieganiem po ksiezach urzędach, fryzjerach tortach. Dla mnei najgorszy był moment tuż przed samiuśkim ślubem, apotem to już tylko żal że to już po
Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2011-02-08 o 08:43 |
|
|
|
#164 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#165 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie, że wszystko da się szybko zorganizować
Dla chcącego nie ma nic trudnego. Ale jest w tych oczekiwaniach pewien smaczek i pewność, że wszystko dopięte na ostatni guzik Właśnie, tak się nie możemy doczekać ślubu i wesela, a potem będziemy żałować że już po ... Pewnie będzie to jeden z najkrótszych dni w naszym życiu |
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
bo prawdopodobnie będę musiala sie wyprowadzic z domu i najchętniej bym zamieszkala u TŻ, albo w ogole z nim. A bez slubu nie chcemy
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
a ja właśnie wczoraj kupiłam w pasmanterii tasiemki do zaproszeń
az 6 kolorów ;p wszystkie są śliczne
|
|
#168 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I gdzie kupiłaś? |
|
|
|
|
#169 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie przyszłe panny młode, a obecnie narzeczone
Śledzę forum od pewnego czasu i Was dziewczynki podglądam, ale uznałam że niebęde taka niedobra więc sie ujawiam Wszem i wobec oznajmiam że biorę ślub 04.08.2012 roku, wesele w Stangrecie, zespół Kielecka Grupa Rejs. Narazie planuję załatwić jeszcze kamerę i foto, więc jak zaczne szykować się na 100% to odezwę się gdzieś za pół roku czasu pozdrawiam Was gorącoPS: Wiem już o wyszukiwarce więc niebęde wam zawracać głowy zbędnymi pytaniami żebyście się niedenerwowały
|
|
|
|
#170 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Więc możesz się przekonać że sama siebie zaskoczysz ![]() Cytat:
I powiedzieliśmy dokładnie jakiej muzyki sobie nie życzymy na weselu. Cytat:
A problemy zawsze się pojawią więc trzeba się z nimi zmagać jak są na horyzoncie a nie wybiegać z pesymistycznymi myślami do przodu.Cytat:
. No cóż ale ja mam troche lat doświadczeń w długim związku który się rozleciał po niedługim czasie jak zamieszkaliśmy więc dobrze że to było jeszcze przed ślubem.Karioka88 witaj kobietko, jak czegoś nie znajdziesz to pytaj
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2011-02-08 o 09:15 |
||||||
|
|
|
#171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wydaje mi sie ze to kwestia pracy włozonej w zwiazek po slubie, dla mnie malzeństwo to ciezka praca
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#173 |
|
Wtajemniczenie
|
a jesli moge zadac takie pytanie.. to co po zamieszkaniu razem może wyjść takiego, że uniemożliwi to wspólne życie?? zakładając że ludzie naprawde chcą być ze sobą i nie są egoistyczni, nie myslą o tym zeby mi było fajnie, tylko zeby zwiazek był dobry...
|
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tekstu że byś się w domu mogła nie pokazać jakbyście ze sobą zamieszkali, no sory albo jest się dorosłym albo nie. Ja szanuje i kocham moich rodziców, licze się z ich opinią ale nie będą mi życia układać. Każdy ma swoje życie do przeżycia i jest za niego odpowiedzialny. Mój tata też kręcił nosem, ale mieliśmy swoje mieszkanie, nie byłam uzależniona od rodziców finansowo to mogą to zaakceptować albo nie ich wybór. Mam nadzieję że Wam się uda Ale wiem że jak już moje dziecko będzie chciało wziąć ślub to po pierwsze mu powiem żeby zamieszkali ze sobą i jak po roku rządzenia się własnymi pieniędzmi bez pomocy rodziców nadal będę pewno swej decyzji mają ogromne błogosławieństwo ode mnie ![]() Właśnie przeczytałam twoje pytanie a oto odpowiedź. Np cały tydzień pracujecie, jest sobota a twój chłopak mówi ci że on teraz wogóle nie ma zamiaru sprzątać w domu bo jest piękny wiatr i on idzie popływać na windserwingu, tak samo jest w niedziele. I zostajesz sama ze sprzątaniem domu mimo że było ustalone że ty np myjesz kuchnia a on łazienkę. Jeden raz można odpuścić jak ktoś ci robi to notorycznie zaczyna cię wkurzać. Jak chcesz jechać na zakupy, słyszysz że przecież jest pełna lodówka (nie lubił robić zakupów). Nic mu się nie podobało w mieszkaniu mojego brata (w którym zamieszkaliśmy jak on wyjechał z Polski), wszystko było gratami, do wywalenia. Kolejny przykład dowiaduje się po powrocie z pracy że mój chłopak właśnie dostał super propozycję i następnego dnia wyjeżdża na Grenlandię na 6 tygodnie bić rekord polski w najdalszym żeglowaniu. Nadmienię że 3 miesiące wcześniej wrócił dopiero po 1,5 roku ze Szkocji i obiecał mi że nigdzie więcej nie jedzie. Oj mogłabym tego wymieniać w nieskończoność
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2011-02-08 o 09:42 |
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
podtrzymuję pytanie barwineczek
skoro związek sie rozpadł, to widocznie do siebie po prostu nie pasowaliście, był Ci przeznaczony Twój TŻ Ja swojego TŻ znam na tyle dobrze, że wiem, co mnie w nim drażni, i co jego drażni we mnie, ale bez przesady, żeby takie bzdurki zniszczyły nasz związek Ostatnio nawet moja siostra cioteczna stwierdziła, że my będziemy udanym małżeństwem, bo oboje szukamy spokoju, nie jesteśmy konfliktowi.
|
#176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
powiem Ci ze ja myslałam początkowo ze 30 cm wystarczy na kokardę. ale w sumie przeznaczam 50cm na kokardę i kupiłam 30 m :P (6 kolorów po 5 m) szerokość kupiłam 2,5 cm. Wydawało się sporo, ale jak zaiwązałam w domu kokardę to super wychodzi. Na Placu Wolności (Śniadeckich, tylko w tej części bliżej juz sienkiewki). Kolorów jest full wypas. za metr 0,9zł.
|
|
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
Żona jest dla młodego mężczyzny kochanką,
dla dojrzałego towarzyszką, dla starego pielęgniarką, więc w każdym wieku jest pretekst, żeby się ożenić. Francis Bacon ![]() A tak naprawdę wesele to jedna noc, jeden wieczór, a małżeństwo
|
|
|
|
#178 |
|
Raczkowanie
|
amy też z TŻ mieszkamy razem już rok. na początku jego rodzice byli bardzo na nie. oj ile awantur o to było. a teraz role się odwróciły i moja mama jest na nie a teściowie wiedzą że dobrze zrobiliśmy zamieszkując razem.
byłam wczoraj za sukienką i niestety nie będę mieć tej której chciałam. wogóle jakaś porażka jest z tym salonem madlen, byłam tam w styczniu rozmawiałam z panią tam pracującą mówiła że sukienkę spokojnie uszyją na 28maja, poszłam wczoraj a ta do mnie że nie uszyją przyjmują zamówienia na czerwiec a na maj nie. paranoja na 1 czerwca sukienkę by mi uszyli a na 28 maja już nie. naszczęście znalazłam inną która miała wszystko to co podobało mi się w innych sukienkach. i tą zamówiłam. ogólnie w paryżance jest wyprzedaż sukni ślubnych i garniturów w niedziele, i madlen obecnie są wyprzedaże suknie z salonu najdroższa 1199zł. |
|
|
|
#179 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale tak mi sie wydaje, ze skoro taka pesymistka jak ja uwaza, ze powinno sie udac, to nie ma innego wyjscia dla mnie najwazniejsza jest w zwiazku rozmowa, jesli cos jest nie tak to trzeba rozmawiac, jesli cos mnie boli, cos chcialabym zmienic- zadnego obrazania, złosci itp ale to trzeba jednakowego podejscia obu stron i praca, praca i jeszcze raz praca ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#180 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale 90 groszy to sporo, bo ja za swoją tasiemkę - 32 mb zapłaciłam 7 zł... Ja na kokardę przeznaczam 60 cm. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() My mieszkamy ze sobą razem od roku. Dodam, że jesteśmy ze sobą 24/h na dobę - dosłownie
Edytowane przez izasalamon Czas edycji: 2011-02-08 o 09:54 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

tylko póki co - jeszcze się nie zdecydowałam na żaden model - boję się,że wybiorę, a potem co innego zobaczę i klops!a jestem na 99%zdecydowana na Annę, więc jeszcze troszkę czasu mam (dobra, pewnie że cały czas chodzi o zbędne kilogramy...

no niee 

A dopiero teraz sobie uświadomiłam że to pół roku

20 sierpień 2011