|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: TORUŃ- wątek zbiorczy
Cytat:
Niedawno odkryłam ten lokal i jestem zakochana w ich cappucino z syropem piernikowym
|
|
|
#92 |
|
Wtajemniczenie
|
Bardzo lubię dobrą kawę
Nigdy jeszcze tam nie byłam, bardzo chętnie się wybiorę i spróbuje Hm, ale gdzie to jest? Gdzieś niedaleko Rubinkowa?
Edytowane przez minus Czas edycji: 2011-02-15 o 16:10 |
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, na starówce. A Ty na Rubinkowie mieszkasz?
|
|
#94 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wgl w jakiej cenie mają tam kawy, gdzie znaleźć cennik?
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 6 zł za małe 10 za duże chyba jest. Ceny nie są tam wygórowane moim zdaniem. Jeśli idzie o cennik to ja go widziałam tylko w lokalach.
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Jedna jest przy Łuku Cezara, obok jest chyba hotel Gotyk. A druga obok Delikatesów Staromiejskich.
|
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
Nie ma. Są znacznie lepsze pizzerie!
ul. Piekary - jak się wchodzi na Starówkę od strony Rapaka, za Łukiem Cezara od razu w prawo
|
|
#100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wybiorę się przy okazji
|
||
|
|
|
|
#101 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Rozeznanie
|
minus - pewnie. Tylko uprzedzam, ja w ogóle nie lubię Pizzy Hut
I pewnie z połowy pizzerii toruńskich nie sprawdziłam ![]() A z tych toruńskich, które lubię, to chociażby Da Grasso (no, to akurat sieć) Ciekawe jest też Tartuffo - włoska pizza z bardzo sympatycznym systemem. Płacisz 15 zł (chyba że podrożało ) + za napój jesli chcesz, i jesz do woli - podchodzisz do samoobsługowego bufetu i bierzesz po kawalku pizzy; pizze są stale donoszone, na zasadzie rotacyjnej (mają kilka rodzajów i donoszą je po kolei - jednocześnie są bodajże trzy). Ma to ten plus, że możesz od razu spróbowac różnych rodzajów Do tego jest też do spróbowania danie dnia - zupa i pasta
|
|
#103 |
|
Przyczajenie
|
Muszę dokładniej wczytać się w ten wątek, co dowiem się gdzie chadzać po Toruniu
Mieszkam tu dopiero od października (jak łatwo się domyślić - studia) i muszę z żalem stwierdzić, że nie podoba mi się miasto... Co prawda jestem niesprawiedliwa w swojej ocenie, bo mało co widziałam, ale nie mogę obejść się bez porównań do mojego rodzinnego miasteczka - jest małe, bo ledwo 40 tysięczne, ale uwierzcie mi na słowo dziewczyny - niczego tam nie brakuje, jest pięknie (kraina mlekiem i miodem płynąca;P). Liczę, że przez te 5 lat (daj Bóg nie dłużej - nie żebym darzyła nienawiścią Toruń, ale nie chciałabym repetować^^) polubię to miasto i będę je znała jak własną kieszeń
|
|
|
|
|
#104 |
|
Rozeznanie
|
A co Ci się nie podoba w Toruniu? Czego Ci tutaj brakuje? (w porównaniu do krainy mlekiem i miodem płynącej szczególnie)
|
|
#105 |
|
Przyczajenie
|
Wszystko wydaje mi się szare, ponure i brzydkie (to pewnie kwestia pory roku). Dworzec wschodni (na głównym byłam raz i zbytnio się nie rozglądałam) jest koszmarny (PKS całkiem ładny; ). Jeśli chodzi już o totalne pierdoły, to wracam sobie o 18 w niedzielę do Trn - zonk, nie ma chleba w Polo, wtf? Wiem, że to nie jest żadna metropolia, ale spodziewałam się czegoś więcej. Muszę przyznać, że puby mnie nie zawiodły ; ) Odysey, Lizard King, Czeski sen no i oczywiście Kafefajka
|
|
|
|
|
#106 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdzie znalazłaś w niedzielę o 18 czynne Polo? ![]() Nb. brak chleba w niedzielę wieczorem to raczej normalka. Zresztą, świeżosć tego chleba pozostawiałaby raczej wiele do życzenia Może poza sklepami, ktore mają swoje piekarnie (real / carrefour). Cytat:
Cytat:
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym Picolo jest dobra, taka tradycyjna, na grubym miękkim spodzie Kiedyś nie lubiłam Montenegro, ale teraz się zajadam ![]() Poza tym jak mówiłaś: Bachus, Metropolis |
|
|
|
|
|
#108 |
|
Rozeznanie
|
Czesterka, mnie Venus podpadło tym, że sos pikantny okazał się... pikantnym ketchupem
![]() Montenegro koniecznie wypróbuję Ale na razie czeka na mnie jeszcze kuponik z Groupona do K2 i do Fiesty, ale to raczej na jakąś pastę ten drugi ![]() Nb. niedawno byłam w Modrym Fartuszku, ale na opcji hinduskiej. Pyszotka szkoda tylko, że ceny jak dla mnie trochę za wysokie.
|
|
#109 |
|
Przyczajenie
|
Annonim - w niedzielę ok. 18 Polo na przeciwko Auli UMK było czynne
Nie mylę się, gdyż wracałam z PKS-u, a zawsze tym samym autobusem jeździłam, który około tej godziny był w Trn. Teraz jestem już cwańsza od lisa i albo wiozę pół bochenka z domu, albo robię zapasy rano po mszy ]:-> Właściwie, to nie powinnam mieć pretensji, że piekarz chce w niedzielę odpocząć, ale po prostu się zdziwiłam, że w Chojnicach (moje miasto) można wieczorkiem podskoczyć do sklepu i kupić świeże pieczywo bez problemu, a w 5 razy większym Toruniu jest z tym problem.Co do babć jeszcze, to ostatnio poznałam w autobusie jedną bardzo miłą, także toruńskie babcie rządzą
|
|
|
|
|
#110 |
|
Rozeznanie
|
Zdziwiłam się, bo strona Polo twierdzi, że oni w niedzielę o 15. mają już zamknięte
![]() Poza tym - w Toruniu są miejsca, gdzie o tej porze masz szansę kupić chleb, więc nie oceniaj przez pryzmat jednego sklepu
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eee... Opowiadaj, to zawsze jest tam jakieś hinduskie jedzonko
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Przyczajenie
|
Możliwe, że teraz, ale 2 miesiące temu byłam w Polo około godziny 18. Jeśli wracam PKS-em (a wtedy tak było), to zawsze jestem tylko w takich godzinach w Toruniu. Masz rację - moja ocena jest niesprawiedliwa, ale subiektywne oceny mają to do siebie ; P
|
|
|
|
|
#113 |
|
Rozeznanie
|
Tak, Modry Fartuch jest teraz tak jakby połączeniem dwóch restauracji - dawnego Modrego Fartucha i Restauracji Masala. W menu są potrawy zarówno polskie jak i hinduskie - ale nie pytaj, co jadłam, bo nie jestem w stanie powtórzyc tych nazw
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie To mnie zaskoczyłaś, nie wiedziałam o tym. Ah, ja od dawna nie pojawiam się w ogóle na Starym Mieście Nie wiem co się dzieje w centrum
|
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czesterka, ja tez nie wiedziałam - groupon jednak rządzi
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
101procent, wybacz, ale trochę zbulwersowałaś mnie swoją wypowiedzią
![]() Nie rozumiem, jak możesz oceniać miasto, kiedy- hmm sama przyznałaś- że niewiele widziałaś? ![]() Albo jak możesz oceniać miasto przez pryzmat dworca? Moim zdaniem mało który dworzec odbiega od takowej normy, no ale luz ![]() Co do Polo przy UMK... mieszkam na Gagarina całe moje życie i cały czas wydawało mi się, że w Niedziele Polo otwarte jest do 14 a najpóźniej 15 śmieszne wydaje mi się to, że oczekujesz, że w niedzielę wieczorem będzie czekał na Ciebie chleb, skoro wiadomo, że ostatnia dostawa jest w sobotę? Jak następnym razem będziesz miała z tym problem to może udaj się do całodobowego Bażanta na ulicy Fałata, może coś ostanie się dla Ciebie ![]() ![]() Kwestia Pizzerii. Jestem wierna Venus od początku jej zaistnienia, tania, dobra, no mało sosu, ale ja i tak zawsze lubię dorobić swój czosnkowy Kiedyś bardzo lubiłam pizzę z Metropolis- od dłużeszego czasu nie lubię tam chodzić, myślę, że od czasu kiedy zmieniła się cała stylizacja. No i ta pizza jakby coraz mniejsza i mniejsza i jakaś taka "wodnista" ![]() To samo DaGrasso, kiedyś uwielbiałam, teraz to już nie do końca to jest to i na dodatek ta jezdząca reklama- matko, nie mogę już tego wysłuchać ![]() Z kolei jeśli chodzi o kawiarnie itd to mogę polecić Cafe Relaks na Szewskiej, taka mała kawiarenka, miła starsza Pani, nie jest ekskluzywnie, ale to miejsce ma w sobie jakiś klimat. I wielki puchar lodów z owocami
|
|
|
#117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No i oczywiście należy polecić naleśniki z Manekina (chociaż w Smoku też są mega - szczególnie z sosem smoczym
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 |
|
Przyczajenie
|
Jak już wspomniałam - to moja subiektywna ocena
Nie będę się już sprzeczać co do godzin otwarcia polo - nie wiem, to były jakieś czary, pewnie magicznym sposobem przeniknęłam przez zamknięte drzwi. Nigdy nie miałyście czegoś takiego, że jesteście gdzieś i od razu wiecie czy będzie się Wam tam podobać czy nie? Mi się nie podoba - trudno. Pewnie z czasem moje spostrzeganie się zmieni. Nie jest to sprawiedliwa ocena, ale w równie niesprawiedliwy sposób oceniłam np. Poznań, w którym byłam 2 razy w życiu (również jak w Toruniu - niewiele widziałam), jednakże jest to dla mnie piękne miasto
Edytowane przez 101procent Czas edycji: 2011-02-19 o 11:35 |
|
|
|
|
#119 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Minus, skąd jesteś?
|
|
|
#120 |
|
Przyczajenie
|
To możemy uznać, że Toruń mam częściowo zobaczony, gdyż poruszam się także poza trasą mieszkanie - uczelnia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.

mają tam jedną z najlepszych kaw,jakie piłam,jak byłam ostatnio to spotkałam tam nawet swojego wykładowce

Nigdy jeszcze tam nie byłam, bardzo chętnie się wybiorę i spróbuje
)

) + za napój jesli chcesz, i jesz do woli - podchodzisz do samoobsługowego bufetu i bierzesz po kawalku pizzy; pizze są stale donoszone, na zasadzie rotacyjnej (mają kilka rodzajów i donoszą je po kolei - jednocześnie są bodajże trzy). Ma to ten plus, że możesz od razu spróbowac różnych rodzajów 
szkoda tylko, że ceny jak dla mnie trochę za wysokie.
Nie wiem co się dzieje w centrum ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i na dodatek ta jezdząca reklama- matko, nie mogę już tego wysłuchać