Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/II 2011 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-21, 14:48   #1231
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
oj mamy chyba dzień marudy

no to decyzja podjęta, zakupuję rogal..........

stokrotko ja też mam prawą pierś pogryzioną i przystawiam ją spod pachy dzisiaj i mam nadzieję, że się polepszy, bo co ją przystawiłam to pierwsze 2 pociągnięcia ból, a potem w miarę da się żyć Mąż kazał kupić laktator, tylko ja nie widzę sensu, bo to też będzie bolało. Poczekamy z tą decyzją jeszcze

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

no i mogę się wypowiedzieć na temat pampersiaków i chusteczek
najlepsze były Pampersy, chociaż powaliły mnie zapachem (nie chciałam napisać smrodem), potem dobre też Huggies te bawełniane, nic nie przeciekało, dobrze chłonęły. Happy to porażka, szerokie jak nie wiem, nie trzymają i przecieka. Libero całkiem całkiem..... ale mam wrażenie, że za mało chłoną.

Chusteczki: bambino ok dla mnie ładnie pachną, wystarczająco mokre, dobrze zmywają. Huggies Pure z początku miałam wrażenie, że śmierdzą, ale potem odkryłam, że to imitacja zapachu wody, są bardzo mokre, ale jak dla mnie strasznie twarde.
lilijko laktator mam elektryczny i nic nie boli jak odciagam... no moze przez pierwsze 2 zaciagniecia...
Stary 2011-02-21, 14:52   #1232
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3
Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
lilijko laktator mam elektryczny i nic nie boli jak odciagam... no moze przez pierwsze 2 zaciagniecia...
nie no to dla mnie za drogi wydatek, myślałam o jakimś ręcznym ale ja nie czuję takiej potrzeby jak na razie
Będę walczyła dalej
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 14:52   #1233
Stokrotka81
Wtajemniczenie

u nas pampersy sa na pierwszym miejsciu(mi nie śmierdza)... po Happy dostala mega odparzenia, mimo czestej zmiany pieluszki, Haggisy takie posrednie ale 2 sa wieksze od 2 pampersa wiec czekamy az jeszcze Klocuszek podroscie

a chusteczki, to pomaranczowe pampersa najlepsze jak dla mnie , a ten zapach hmmm
Stary 2011-02-21, 14:54   #1234
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

wiecie co może przeniesiemy dziewczyny z poczekalni do nas, bo tam naprawdę już pusto i właściwie ze 3,4 tylko piszą......... co Wy na to?? Mariko.S jak osądzasz sytuację?
Stary 2011-02-21, 14:58   #1235
Stokrotka81
Wtajemniczenie

ja jestem za ... juz zreszta to proponowałam.... ale zostałam olana
Stary 2011-02-21, 15:12   #1236
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
PO CC

kiedy można zaczac ćwiczyć jak wszystko ok? zapomniałam gina zapytać...
Mi lekarz pozwolil na lekkie po 4 tyg, chodz od soboty planuje szybsze spacery. W soboty chodze z coreczka na ballet to jest caly taki kompleks/park. Gdzie maja sale do cwiczenia i bieznie w srodku takze mam zamiar wykorzystac te 50 minut jak ona tanczy i bede chodzic narazie a z czasem znow wroce do biegania. Mam isc do ginka w tym tyg to jeszcze zapytam co sadzi o tym.

Cytat:
witamy się z Natalką

od dzisiaj trenujemy karmienie spod pachy..... Natala nie ma nic przeciwko, tylko ja stwierdziłam, że bez rogala się nie obędzie
czy któraś stosuje rogala do karmienia??

Rogala mam i bardzo polecam, wygodnie sie karmi.

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Potem mnie zaczęło drapać w gardle a Sara odpukać zdrowa, bo pewnie dałam jej przeciwciała.
Nasza pediatra mówią nam też, że dziecko karmione piersią bardzo rzadko złapie wirusa od najbliższych
I choćby dlatego wolę karmić piersią Nie znaczy to wcale, że tylko pierś propaguje, bo sama czasami mam taki dzień, że dam małej MM i jestem za tym, żeby kobiety miały możliwość same decydowania o tym jak będą wychowywały dziecko

Przepraszam, ze to napisze dziewczyny....ale takie spanie w osobnych pokojach to pierwszy krok do nieporozumień. Takie jest moje zdanie
Mój TŻ nie jest idealny jeśli chodzi o opiekę nad Małą....ale mimo, że wstaje o 4 rano do pracy nie wpadł na pomysł, żeby spać osobno po to tylko żeby się wyspać.
No halo....to też jego dziecko i to że on wychodzi z domu i idzie do pracy to ma jakieś inne prawa niż ja, która zostaje w domu i często bardziej się namęczę niż on??
Bo to takie proste jest....zajmować się dzieckiem, zrobić pranie (w sensie rozwiesić i pościągać), ugotować obiad, posprzątać i jeszcze zająć się sobą żeby nie wyglądać jak chodząca miotła....
Ja ostatnio odkurzałam jedną ręką bo na drugiej Królowa leżała , mąż w pracy i mi się goście zapowiedzieli....a ja mam manię czystości jak kogoś przyjmuję i wszystko musi być na tip top
Ja tez daltego walcze o karmienie piersia. Teraz tyle wirusow takze mam nadzieje ze karmienie piersia synka chodz troche ochroni przed tym

Jesli chodzi o spanie w osobnych pokojach to chodz tego nie praktykujemy bo synek spi u siebie i jak sie obudzi to ja ide do niego to rozumiem pary ktore tak robia. Pewno jak by spal u nas w sypialni to z pewnoscia zdarzylo by sie ze TZ by spal w drugiej sypialni. Narazie TZ nie musi wstawac bo ja karmie piersia takze nie ma sensu zebysmy razem chodzili nie wyspani. Wkoncu ja w domu moge sie przespac jak dziecko spi a w pracy nie ma takiej opcj. A jesli sie ma jeszcze jakos niebezpieczna prace i trzeba byc wypoczetym i wyspanym.
Nie widze jak to pierwszy krok do nie porozumien???? Raczej wyrozumialosc dla drugiej osoby.

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Ja, nie nosze, i nie kolysze, mala usypia na rekach, pozniej odkladam do koszyka (ale czasem buczy, wiec wyjmuje z powrotem), albo klade sie z nia do lozka, i wtedy nie wiem kiedy pada, bo ja usypiam z reguly pierwsza
Ja tez nie nosze i nie kolysze itp. Po karmieniu odkladam do lozeczka, czasem troszke pomarudzi i zasnie. Czasem jak bardzo duzo marudzi to podnosze przytule, uspokoi sie i znow odkladam. W wiekszosci czasu zasypia sam.

Cytat:
u mnie to samo

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 15:13   #1237
dizi
Zadomowienie

Cytat:
a chusteczki, to pomaranczowe pampersa najlepsze jak dla mnie , a ten zapach hmmm
O tak, też je uwielbiam Mają słodki wzorek w kurki
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 15:30   #1238
MARIKA.S
Zadomowienie

lilijka3 jestem za

stokrotka nie zostałaś olana tylko Twoja propozycja musiała mi umknąć

A ja z chusteczek polecam Kauflandowskie Wieckies się nazywają. Ładnie pachną, są mokre i ładnie zbierają co trzeba a do tego nie drogie wcale. Paczka 72 szt. kosztuje 3,45 zł a ostatnio była promocja 2,99 zł więc nakupiłam ich jak na wojnę

OYE mam w rodzinie kilka takich przykładów stąd moje zdanie. I zaczynało się od rozdzielania sypialni. Potem wieczne pretensje o wszystko. Podejrzewam, że nie zawsze się tak dzieje i to kwestia wyrozumiałości i szacunku do siebie. Tylko wiesz jakby mi partner nic kompletnie nie pomagał przy dziecku i jeszcze się na noc wyprowadził to mnie wścieklizna wzięła

Moja Królowa ostatnio nauczyła się, że leży u mnie na ramieniu, patrzy mi w oczy, śmieje się i z takim bezzębnym uśmiechem podsypia Ja ją wtedy do łóżeczka labo wózka i tam zasypia na dobre. Czasami jeszcze oczka otworzy, pokręci się, ale zaśnie bo już jest wyciszona
I dzisiejsze fotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4686z.jpg (70,5 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4697z.jpg (82,6 KB, 50 załadowań)
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 15:38   #1239
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

MARIKO.S W takim razie podeślę Ci na priv dziewczyny, które urodziły, a brakuje ich na liście, a do swojego posta dołączę mamy oczekujące

a może i lutówki, bo braknie Ci miejsca??
Stary 2011-02-21, 15:47   #1240
MARIKA.S
Zadomowienie

lilijko dołącz do swojego posta tez lutówki bo mi brak miejsca. Dzięki
Lecę do małej bo się budzi
Stary 2011-02-21, 15:57   #1241
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
lilijko dołącz do swojego posta tez lutówki bo mi brak miejsca. Dzięki
Lecę do małej bo się budzi
nie ma sprawy już zrobione, możesz u siebie lutówki wykasować
trzeba przejrzeć też listę, bo brakuje kilku osób
Stary 2011-02-21, 16:22   #1242
muron
Zakorzenienie

a my juz po następnych pampersach musimy na 3 przejść!co poniektórzy duży brzuch mają!
Młoda zaczyna gaworzyć i ładnie siedzi jak sfinks;-)

wczoraj się dobijałam oglądając oferty willi np na Costa del Sol, ale takich za kilka mln euro, najlepsze, ze wtej cenie domy w np...Łomiankach. Oto Polska własnie;-)

http://dom.gratka.pl/tresc/402-88762...e562494070bf,1

i
http://dom.gratka.pl/tresc/402-75975...e562494070bf,1

a tu polska kicz-dynastia
http://dom.gratka.pl/tresc/402-83936...0b5692c9ba51,1

najchetniej kupowałabym chusteczki hipp ale b drogie.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 16:30   #1243
marleen32
Rozeznanie

Ale fajnie, ze wszystkie dziewczyny w jednym watku beda .
Lilijko ja mam reczny laktator, i odciaganie nie boli tak jak przy elektrycznym, wcale nie boli
Marika Sara slicznotka i jaka duza juz jest .
Co do oddzielnych sypialni, ja ze starsza corka spalam w salonie, zeby maz sie wysypial, nie wiem czy dobrze robilam czy zle, bo jakies kryzysy mielismy, poza tym ja strasznie niewyspana i zmeczona bylam, ale to pewno z tym zwiazku nie ma, srednia spala juz z nami, ale ona tez spokojna byla, najmlodsza spi z nami, ale jak dzis jej sie maruda wlaczyla, to wyszlam z nia do salonu, bardziej zeby dziewczynek nie pobudzila , no i tam posiedzialysmy, przebralam ja, a jak usnela, to wrocilam do sypialni, i tak bede robic .
Teraz nie spi, lezy w lezaczku, buntowala sie, ale wlaczylam wibracje, i widze, ze sie podoba
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 16:37   #1244
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
a my juz po następnych pampersach musimy na 3 przejść!co poniektórzy duży brzuch mają!
Młoda zaczyna gaworzyć i ładnie siedzi jak sfinks;-)
hehe
moja to ma kościstą dupcię i nie wiem kiedy wyjdziemy z jedynek
Stary 2011-02-21, 16:38   #1245
muron
Zakorzenienie

sfinks
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg luty_2011 (34).jpg (85,9 KB, 72 załadowań)

Stary 2011-02-21, 16:39   #1246
muron
Zakorzenienie

Cytat:
hehe
moja to ma kościstą dupcię i nie wiem kiedy wyjdziemy z jedynek
moja tez miała, 1. były za duże;-)

Stary 2011-02-21, 16:45   #1247
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

u nas w końcu 1 są dobre a tak wszystko leciało bokami i górą...
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 17:12   #1248
MARIKA.S
Zadomowienie

Sara na "3" już od 3 tygodni a na początku też jej "1" wisiały i dupcie miała taką malusią i chudziutką A teraz....pupencja jak się patrzy
Zaczęła dwa dni temu obserwować swoją prawą rączkę o lewej na razie nie ma jeszcze pojęcia ale pewnie nie długo się to zmieni

lilijko możesz też do swojego posta dodać ilość CC i SN
do tej pory : cc - 27, sn - 31
Stary 2011-02-21, 17:21   #1249
marleen32
Rozeznanie

Mojej jedynie jedynki pasuja, bo dupcia jakas chuda, i najlepiej te z pampersa .
Choc juz taka kosciasta jak tydzien temu nie jest .
Mala byla dzis aktywna kilka razy dluzszy czas, teraz usnela, oby nocke przespala, bo na rzesach zaczne chodzic
Muron jaki sfinks, sliczna modelka i tyle
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 17:32   #1250
muron
Zakorzenienie

mamusia świnia loka jej uformowała

Co to za rodzaj obuwia:spokatynka???
Weszłam na ccc i coś takiego znalazłam!

Stary 2011-02-21, 17:33   #1251
OYE
Zakorzenienie

Cytat:

OYE mam w rodzinie kilka takich przykładów stąd moje zdanie. I zaczynało się od rozdzielania sypialni. Potem wieczne pretensje o wszystko. Podejrzewam, że nie zawsze się tak dzieje i to kwestia wyrozumiałości i szacunku do siebie. Tylko wiesz jakby mi partner nic kompletnie nie pomagał przy dziecku i jeszcze się na noc wyprowadził to mnie wścieklizna wzięła

i
w takim przypadku to spanie osobno to chyba najmniejszy problem
Moj TZ robi wszystko przy dziecku zreszta tak samo bylo przy pierwszym. Ja po cc takze pierwsze dni robil wiecej niz ja. A juz nie wspomne o zakupach, gotowaniu i innych obowaizkach domowych. Takze ja jak musze wstawac bo karmie to niech chodz on sie wyspi.

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 17:34   #1252
s_a_j
Rozeznanie

mój krasnoludek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg moje michałki.jpg (16,9 KB, 70 załadowań)

Edytowane przez s_a_j
Czas edycji: 2011-02-21 o 17:56
s_a_j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 17:36   #1253
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
mi też bardzo te chusteczki odpowiadają...

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o spanie w osobnych pokojach to chodz tego nie praktykujemy bo synek spi u siebie i jak sie obudzi to ja ide do niego to rozumiem pary ktore tak robia. Pewno jak by spal u nas w sypialni to z pewnoscia zdarzylo by sie ze TZ by spal w drugiej sypialni. Narazie TZ nie musi wstawac bo ja karmie piersia takze nie ma sensu zebysmy razem chodzili nie wyspani. Wkoncu ja w domu moge sie przespac jak dziecko spi a w pracy nie ma takiej opcj. A jesli sie ma jeszcze jakos niebezpieczna prace i trzeba byc wypoczetym i wyspanym.
Nie widze jak to pierwszy krok do nie porozumien???? Raczej wyrozumialosc dla drugiej osoby.
U nas mały ma kolki, czasem w nocy płacze ze 4 godziny, dodatkowo po jedzeniu przesypia 2-3 godziny i się budzi, wtedy ka wstaję, zapalam lampkę, karmię, przewijam...po co mąż ma się męczyć? ja w dzień mogę sobie to odespać (no może nie zawsze, ale często mam okazję), a mąż musi pracować...poza tym sam sobie robi obiady, więc nie muszę gotować dla niego, praktycznie nie muszę nic robić, jeśli trzeba posprzątać, to mąż to zrobi jak przyjdzie...Ja myślę, że to kwestia dogadania się, Tż będzie z nami w weekendy spał, a jak u małego minie kolka (oby jak najszybciej), to wróci do sypialni...choć nie powiem, bardzo mi go brakuje....

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
znaleźliśmy sposób na kolki
pomogła zmiana mleka na Bebilon comfort i Gripe water po każdym posiłku. 2 dni i nie ma bóli brzuszka, prężenia itp, zupełnie inny chłopaczek jest.

próbowaliśmy tych wszystkich kropli: Espumisan, esputicon, infacol, czopków Viburcol i powiem Wam że na pewno one tylko pogarszały sprawę.
ile ma Twoje dziecko? jak to podajesz??

Cytat:
Napisane przez stalowamagnolia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja też już nie ogarniam
Myślałam, że dzieci w tym wieku tylko śpią i jedzą, a nie jedzą i marudzą. Za nami kolejna nieprzespana noc, w dzień też nie jest lepiej. Marcel wytrzymuje mi bez cycka góra 1,5 godziny, a jak już się przyssie to nawet jak przestaje pić nie chce go puścić, czasami nawet do toalety ciężko mi wyjść. Zasypia najczęściej na rękach, śpi z nami w łóżku, bo w swoim łóżeczku się kręci, kombinuje i płacze Mam nadzieje, że z tego wyrośnie Przylepa mała!
.
oj, u mnie podobnie...
Stary 2011-02-21, 17:45   #1254
make_up_istka
BAN stały

MARIKA w 100% podzielam Twoje zdanie odnośnie spania osobno, bo tylko w najbliższej rodzinie (nie mówiąc o przykladach znajomych) mam dwa takie przypadki. Też zaczęło się od spania osobno a dalej oszczędzę sobie opowieści. Moi rodzice też cały czas nas przed tym ostrzegają, bo u swoich znajomych też takie przypadki mają lub mieli. My nawet nie myślimy o spaniu osobno. Gdy któreś z nas jest zmęczone, odsypia godzinkę po południu, potem jest od razu lepiej Na razie nie narzekamy. Zresztą nie tylko TŻ potrzebuje snu - ja również. Ja wstaję do karmienia, ale mogę spać, gdy TŻ małą przewija lub nosi do odbicia. Ale każdy ma swój sposób i sam podejmuje decyzję co zrobi.

Lilijko ja mam poduszkę do karmienia i nie wyobrażam sobie bez niej karmić spod pachy.

Gabrysia się przeziębiła, drugi dzień już marudzi. Dziś na szybko kupiłam maść majerankową i wodę morską i jest lepiej. Frida ładnie wyczyściła nosek ale o spacerze mogę na razie zapomnieć...

Co do chusteczek i pampków - moim zdaniem najgorsze obecnie chusteczki to Babydream. Teraz kupiłam Kindi ale jeszcze nie wiem jakie są bo używamy ich tylko poza domem. W domu wacik i woda U nas sprawdziły się Huggies z bawełną, tylko mała ma trochę za chude nóżki i odkryłam że Pampers są węższe w udkach i rzadziej przeciekają przez to. Teraz kupujemy Pampers New Baby i jesteśmy zadowoleni. Babydream są średnie. Ale nie przeciekają, za to szybko czuć w nich wilgoć.

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2011-02-21 o 17:46
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 17:57   #1255
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Lilijko ja mam poduszkę do karmienia i nie wyobrażam sobie bez niej karmić spod pachy.
staram się radzić jakoś bez niej na razie, ale znalazłam w K-ce sprzedawcę na allegro więc zamówię u niego i zaoszczędzę sobie na przesyłce

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

babeczki co o tym myślicie??

warto wziąć udział w tej aukcji??
http://allegro.pl/fisher-price-3w1-f...462198005.html
Stary 2011-02-21, 18:18   #1256
Chantalle
Raczkowanie

za pare dni czeka mnie przeprowadzka,a od 1 marca maz do pracy , a ja sama z mlodymi....

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 18:18   #1257
Ahtaga
Wtajemniczenie

Hej! Jetem z wątku kwietniówek! Postanowiłam Was zapytać o coś bo juz macie jakieś doświadczenie

Jakie macie laktatory i czy jesteście z nich zadowolone?

Ja chcę kupić ręczny Avent albo Tommee Tippee i nie mam pojęcia który ostatecznie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-21, 18:21   #1258
s_a_j
Rozeznanie

mąż wreszcie odebrał naszą maszynę ze sklepu
tak więc jeszcze w tym tygodniu wyruszamy na pierwszy rajd po mieście
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mutsy.jpg (78,5 KB, 55 załadowań)
Stary 2011-02-21, 18:23   #1259
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Hej! Jetem z wątku kwietniówek! Postanowiłam Was zapytać o coś bo juz macie jakieś doświadczenie

Jakie macie laktatory i czy jesteście z nich zadowolone?

Ja chcę kupić ręczny Avent albo Tommee Tippee i nie mam pojęcia który ostatecznie
Ja mam ręczny TT i jestem bardzo zadowolona, nic nie boli, prosty w obsłudze. Co do aventu to nie doradzę, ale o nim słyszałam także dobre opinie. Radziłabym kupić taki, jakie będziesz miała butelki.
Stary 2011-02-21, 18:56   #1260
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
mąż wreszcie odebrał naszą maszynę ze sklepu
tak więc jeszcze w tym tygodniu wyruszamy na pierwszy rajd po mieście
mutsiaczek nasz po domu śmiga jak na razie (aktualnie jako usypiacz małego - właśnie drzemkę odbywa) - nie ma kto mi wózka znieść w sumie na dół a ja jeszcze nie czuję się super energicznie ... czekam na sobotę - może z TŻ wyjdę wtedy na chwilę na spacerek

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Ja mam ręczny TT i jestem bardzo zadowolona, nic nie boli, prosty w obsłudze. Co do aventu to nie doradzę, ale o nim słyszałam także dobre opinie. Radziłabym kupić taki, jakie będziesz miała butelki.
ja mam butelki TT a laktator AVENT
spisuje się fajnie...ale coś powoli mi zaczyna szwankować w ręcznej opcji więc przechodzę na elektryczną... bo mi trzeszczeć rączka zaczyna?!
no ale fajny jest mimo wszystko, szybko ściągamy, nakładka masująca stymuluje...cacy
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości