Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -lato 09 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-02, 15:24   #241
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
ale jakoś mi ta laska nie wydaje się prawdziwa co prawda przeczytałam jej posty na pierwszej stronie (bo dalej nie miałam ochoty )
Stary 2011-03-02, 15:26   #242
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

oooo poka który na noc
a ja cały czas nie mogę znaleźć tych płatkow w żadnym sklepie w pobliżu nie ma

a tak w temacie...na imprezie w sobotę moja przyjaciółka pokazała mi swoje zmarszczki...i ma mega wielkie już (wcześniej jakoś się nie przyjrzałam) ja przy niej nie mam w ogóle więc...idąc tym tropem jak widać mimo tego samego wieku ona już używa przeciwzmarszczkowych kremów a ja nie....mimo wieku Nasza skóra ma inne potrzeby
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-17632-opis-Dax-Cosmetics-Perfecta-Age-Control-35-Krem-na-noc-przeciw-zmarszczkom-mimicznym.htm

no widzisz sama ze niby w tym samym wieku a kazda cera jest inna i tu duza role odgrywa tez genetyka
dobrze ze mojej twarzy z bliska nie widzialas bo zobaczylabys wielkie zmarchy jak u 50 latki

Cytat:
jestem w szoku ze sa takie osoby

Angy dla ciebie rowniez Sto lat

no dziewczyny 2 solenizantki mamy wiec jakas impreze trzeba dzis zrobic

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 15:31   #243
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
No to fakt, tylko, że w moim przypadku nie ma już czego świętować

Cytat:
hmmmm nie wiem...niestety tacy ludzie też istnieją

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-17632-opis-Dax-Cosmetics-Perfecta-Age-Control-35-Krem-na-noc-przeciw-zmarszczkom-mimicznym.htm

no widzisz sama ze niby w tym samym wieku a kazda cera jest inna i tu duza role odgrywa tez genetyka
dobrze ze mojej twarzy z bliska nie widzialas bo zobaczylabys wielkie zmarchy jak u 50 latki

ale ja to wiem muszka pytała

jestem za...co pijemy?
Stary 2011-03-02, 15:37   #244
Cassandra 23
Zakorzenienie

Siemka

Nadrobiłam zaległosci az 6 stron ale juz za wiele nie popisze bo mój urwis sie obudził. Cos ostatnio miewa krótkie drzemki.
Dzisiaj sie zbudził z krzykiem, woła mnie do pokoju i mówi, ze "pająk był tutaj za łóżkiem" Czasami tak smiesznie wymysla, składa zdania ze mamy niezły ubaw.

A propo naszego tytułu to bardzo mi sie podoba. Jestesmy przeciez fajne, młode babeczki a nie stare purchawy i taki tytuł jak najbardziej nam pasuje A inni niech sobie myślą co chcą...

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 15:42   #245
skierka1981
BAN stały

GURGULKU STO LAT, SPEŁNIENIA MARZEŃ

kwiaty_bukiety_016d.jpg

ANGY TOBIE RÓWNIEŻ STO LAT I SPEŁNIENIA MARZEŃ
kwiaty_bukiety_wiosna_02d.jpg

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2011-03-02 o 15:43
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 15:46   #246
Cassandra 23
Zakorzenienie

Gorgulku, Angy z okazji urodzin życzę Wam dużo zdrowia, szczęścia, miłości i spełniania wszystkich marzeń
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pic_44ca1834246d7.jpg (18,4 KB, 0 załadowań)

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2011-03-02, 15:47   #247
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
jestem za...co pijemy?
Ja tez jestem za tylko uraczę sie sokiem pomarańczowym

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Stary 2011-03-02, 15:58   #248
Karolinak82
Zakorzenienie

Uciekam do domkuMiłego popołudnia
Stary 2011-03-02, 16:03   #249
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Skierko twoja Amelka ma te spodnium?http://allegro.pl/przesliczne-spodiu...480815931.html
pytam bo chce kupic i nie wiem czy ten rozm. z aukcji bedzie sporo z duzyjaki ty wzielas?

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-03-02, 16:09   #250
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
kurcze dziewczyny jak Wy tak piszecie o tych napletkach to się ciesze że mam córeczkę, bo napletek to dla mnie czarna magia

...
Znajomy mojej mamy ma córeczkę, która urodziła się ze sklejonymi wargami sromowymi i ok. 1. r.ż. miała zabieg odklejenia

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
...

, chciałabym, żeby się ten napletek odkleił sam
...
No ja nie pomogę
...
Kuba dostał od Dziadka drewniane z Lidla, ale nie polubił ich, świecowe łamie i się cieszy, a jak mazakiem pisze, to zadowolony, bo usmaruje się od stóp do głów, a potem podziwia

...
Ja też, ale dzisiaj usłyszałam, że będzie trzeba "pomóc", bo pani doktor obejrzała ze wszystkich stron i stwierdziła, że nie widzi cienia szansy. Pogadałyśmy sporo o nerkach... Co do siusiaka, Malutek ma miejscowy stan zapalny, dostaliśmy Triderm, wieczorne siedzenie w naparze z rumianku i przymoczki z Rywanolu

A już miałam taką nadzieję

A mazaki zmywalne? Maciuś rysuje tylko długopisem, bo Mu lekko idzie, kredkami nie chce za bardzo. Zwykłego mazaka na razie boję się dać.

Cytat:

Magi, gratuluje wakacji i samochodu, trzymam mocno kciuki za wizyte

...

---

Połaziliśmy dzisiaj sporo po dworku. Super pogoda

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

angy , gorgulku
szczęścia, szczęścia i jeszcze raz szczęścia

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 16:18   #251
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Skierko twoja Amelka ma te spodnium?http://allegro.pl/przesliczne-spodiu...480815931.html
pytam bo chce kupic i nie wiem czy ten rozm. z aukcji bedzie sporo z duzyjaki ty wzielas?
Amelki jest 86 i jest idealny a nasze dziewczyny chyba gabarytowo podobne... wzięłam też 92 ale na potem (babka zniżyła cenę bo ten sznureczek jest jakby rozpruty) brałam u kogoś innego zaraz poszukam
http://allegro.pl/minoti-rewelacyjny...467990765.html
od niej ale został jej tylko r.80... może apisz i zapytaj o 86

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

czeko chyba 86 nie ma w ogole...a jak chcesz zobaczyc jak Amelka w tym wyglada to na nk jest chyba ze juz bylas

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

mi sie jeszcze te spodenki podobaja... ale to w sferze marzen poki co... moze na lato sie uda kupic. i widzialam gdzies takie ale cena ok 40 juz z wysylka.
http://allegro.pl/minoti-spodenki-je...478695933.html

Amelka dopiero takie kupsko strzelila ze szok... chyba juz u niej ok

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2011-03-02 o 16:20
Stary 2011-03-02, 16:24   #252
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Amelki jest 86 i jest idealny a nasze dziewczyny chyba gabarytowo podobne... wzięłam też 92 ale na potem (babka zniżyła cenę bo ten sznureczek jest jakby rozpruty) brałam u kogoś innego zaraz poszukam
http://allegro.pl/minoti-rewelacyjny...467990765.html
od niej ale został jej tylko r.80... może apisz i zapytaj o 86

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

czeko chyba 86 nie ma w ogole...a jak chcesz zobaczyc jak Amelka w tym wyglada to na nk jest chyba ze juz bylas

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

mi sie jeszcze te spodenki podobaja... ale to w sferze marzen poki co... moze na lato sie uda kupic. i widzialam gdzies takie ale cena ok 40 juz z wysylka.
http://allegro.pl/minoti-spodenki-je...478695933.html

Amelka dopiero takie kupsko strzelila ze szok... chyba juz u niej ok
ale posluzy dluzej jej ten na 86? bo wlasnie te co ja wstawilam sa na 92 i myslalam zeby je wziac , ty masz porowanie obydwu jest duza roznica?
widzialam na nk -slicznie wyglada

te szorty tez fajne

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-03-02, 16:32   #253
skierka1981
BAN stały

Cytat:
ale posluzy dluzej jej ten na 86? bo wlasnie te co ja wstawilam sa na 92 i myslalam zeby je wziac , ty masz porowanie obydwu jest duza roznica?
widzialam na nk -slicznie wyglada

te szorty tez fajne

te 86 to nie mocno dlugo bo jest idealnie dopasowane...
zaraz znajde linka do obydwu i zobaczymy jaka roznica w cm w 86 i 92. jak nie duza to spokojnie mozesz brac 92. ja na te 86 włoże bluzke pod spód ale cienką, a mam taką grubszą z polarniem to już ciasnawo

http://allegro.pl/minoti-rewelacyjny...443820262.html
tu 86 i szer paszki ma 28

http://allegro.pl/minoti-rewelacyjny...467990823.html
a tu 92 i paszki ma 29....

wiec powinno byc ok ale nie mocno dlugo, tzn ten rok pochodzi raczej
Stary 2011-03-02, 16:45   #254
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
te 86 to nie mocno dlugo bo jest idealnie dopasowane...
zaraz znajde linka do obydwu i zobaczymy jaka roznica w cm w 86 i 92. jak nie duza to spokojnie mozesz brac 92. ja na te 86 włoże bluzke pod spód ale cienką, a mam taką grubszą z polarniem to już ciasnawo

http://allegro.pl/minoti-rewelacyjny...443820262.html
tu 86 i szer paszki ma 28

http://allegro.pl/minoti-rewelacyjny...467990823.html
a tu 92 i paszki ma 29....

wiec powinno byc ok ale nie mocno dlugo, tzn ten rok pochodzi raczej
dzieki wezme ten na 92 wielkiej roznicy nie ma a moze na jesien jeszcze bedzie dobre

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-03-02, 17:17   #255
skierka1981
BAN stały

Cytat:
dzieki wezme ten na 92 wielkiej roznicy nie ma a moze na jesien jeszcze bedzie dobre
myślę że tak

mi sie okres zaczął wczoraj, ale jakiś inny, do tej pory obfite były a ten taki byle jaki. póki co i cykl znów 53 dni wiec chyba tak już zostanie
Stary 2011-03-02, 18:22   #256
Miramej
Zakorzenienie

gorgulku, angy wszystkiego dobrego z okazji urodzin

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Ja też, ale dzisiaj usłyszałam, że będzie trzeba "pomóc", bo pani doktor obejrzała ze wszystkich stron i stwierdziła, że nie widzi cienia szansy. Pogadałyśmy sporo o nerkach... Co do siusiaka, Malutek ma miejscowy stan zapalny, dostaliśmy Triderm, wieczorne siedzenie w naparze z rumianku i przymoczki z Rywanolu

A już miałam taką nadzieję

A mazaki zmywalne? Maciuś rysuje tylko długopisem, bo Mu lekko idzie, kredkami nie chce za bardzo. Zwykłego mazaka na razie boję się dać.
A jaką pomoc miała pani doktor na myśli?

Mieliśmy Triderm rok temu, próbuję sobie wyobrazić to siedzenie Maćka w naparze rumianku , Kuba miał zalecone moczenie siusiaka w roztworze Furaginu, nie do ogarnięcia to było i odpuściliśmy

Wszystko po staremu

Nie, zwykłe. A czemu boisz się dać zwykłego mazaka?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 18:35   #257
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...
A jaką pomoc miała pani doktor na myśli?

Mieliśmy Triderm rok temu, próbuję sobie wyobrazić to siedzenie Maćka w naparze rumianku , Kuba miał zalecone moczenie siusiaka w roztworze Furaginu, nie do ogarnięcia to było i odpuściliśmy

Wszystko po staremu

Nie, zwykłe. A czemu boisz się dać zwykłego mazaka?
Zabieg ściągnięcia napletka, coś mówiła o nacięciu

Pamiętam, że mieliście Też sobie to wyobraziłam i

A już myślałam

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2011-03-02, 18:45   #258
morska
Zadomowienie

Cytat:
Morska
tak mniej wiecej Antonio jada na kolacje, tylko jak ptaszek
Bede musiala przeczesac siec i dodac cos ekscytujacego do jadlospisu z niksim IG, chociaz i tak ma urozmaicony, ale co zrobic.

----------
Wczoraj rozmawialam z kuzynka, ktora opowiadala mi o swoim siostrzencu lat 12, byla zrozpaczona, bo powiedziala, ze on i jego rowiesnicy graja tylko na playstation, jak ida na dwor, to w nic sie nie bawia, tylko siedza. Wspominalysmy, jak my w tym wieku bawilysmy sie jeszcze lalkami, na dworze rozne zabawy wymagajace wyobrazni, skakannie w gume, pilka, podchody itp

Smutne to, ze tak sie wszystko teraz zmienia, wiec ja naprawde sie postaram, aby moje dziecko potrafilo sie bawic bez telewizora i komputera, wiedzialo co to klocki, ksiazki, puzzle, gry planszowe, karty, rysowanie, wycinanie, plastelina itp
Tzn juz wiele z tych rzeczy zna, a pozna wiecej
Wiesz co... To może Antonio nie zjada normy kalorycznej i musi uzupełniać w nocy - podobno tak jest
Skoro mało jada, to spróbuj coś bardziej kalorycznego dodać, np. owoce suszone? Będzie zdrowo, kalorycznie i nietłusto
Ja Tymkowi gotuję "chudo", bo On wystarczająco waży, ale kalorie uzupełniam właśnie takimi różnymi sposobami, żeby kolacja była już lekka, acz sycąca.

E tam, nic nie dodawaj,tylko przetasuj Może przypadkiem na obiad (lub też wcześniej) Antonio zjada sycące produkty i dlatego później nie chce jeść, bo zwyczajnie nie odczuwa jeszcze głodu? Może np. soczewicę (właśnie syci na długo) zamiast do zupy, podawaj w sałatce na kolację? Bo pisałaś, że jej używasz
Drobne myki z poprzestawianiem kolejności produktów powinny pomóc

Nie będę długo pisać, bo może sama to wszystko wiesz, a poza tym Dziewczyny już zupełnie uznają mnie za nawiedzoną Ale jakby co, to pisz

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~
No właśnie, eh. Też o tym myślę. Raz, że to zdrowie, otyłość itp., a dwa - jak to wszystko ogłupia te dzieci! Nie chce im się ruszyć szarymi komórkami, tylko czekają na gotowe rozwiązania. Kiedyś dzieci były bardziej dociekliwe, a teraz szkoda gadać Oczywiście z małymi wyjątkami, ale to kropla w morzu otępienia.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
hmmm właśnie na opakowaniu nie jest napisane żeby gotować, ani że to popping.Amarantus expandowany o taki http://www.samozdrowie.sklepna5.pl/t...wany-120g.html
To jest właśnie to samo popping
Super, że takie kupiłaś, bo jest dużo wygodniejszy w użyciu, niż ten do gotowania, a wcale nie mniejsze ma właściwości zdrowotne
A zatem - nie gotuje się go, bo jest gotowy do podania - dosypujesz po trochę do jogurtów, płatków, zup mlecznych, deserków (do wszelakich - owocowych, czy z kaszkami, nie ma znaczenia - albo mieszasz, albo jako posypka), dosypuje się też do zup już na koniec gotowania

Czytałam, że chwalą takie ciasto z niego, ale nie próbowałam i raczej nie spróbuję, wystarczające jest dosypywanie gdzie się da

Można też lekko podsmażyć popping na oliwie i dodać jako okrasę "(zamiennik bułki tartej) do warzyw z wody (kalafior, fasolka, brukselka itp), najlepiej warzywa na chwilkę wrzucić na patelnię żeby wszystko ładnie się połączyło"

Uwaga - amarantus śmierdzi, ale pamiętaj, że jest kopalnią żelaza i innych wartości!

Cytat:

wczoraj wieczorem dostałam maila że wyfrunęła do mnie paczuszka

o ja Cię...zaraz zobaczę jak to na all wygląda

hehehe biedronka wygrywa
a swoją drogą ja tu wklejam linki zero odzewu a jednak niejedna się czai a już myślałam po co ja wklejam?

A właśnie - ja też się czaję

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~
Angy , Gorgulku - wszystkiego najlepszego Dziołchy

.

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2011-03-02 o 18:47
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 18:47   #259
magi77
Wtajemniczenie

Pilnie poszukuję przepisu na polędwiczki wieprzowe!!!

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2011-03-02, 18:58   #260
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Zabieg ściągnięcia napletka, coś mówiła o nacięciu

Pamiętam, że mieliście Też sobie to wyobraziłam i

A już myślałam
, a o jakim wieku Maćka mowa w tej sprawie?

Napisz mi jeszcze o mazakach

H. MacLeod

.
Stary 2011-03-02, 19:29   #261
skierka1981
BAN stały

Cytat:

Pilnie poszukuję przepisu na polędwiczki wieprzowe!!!
ja na obiad zawsze robilam tak że w plasterki ok 1 cm w marynete z kamisa jest klasyczna i na patelnie i wsio, ale pewnie chcesz coś bardziej wyszukanego. to jest ekspresowe

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

magi moze tu coś znajdziesz
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=116445

tu w sosiku z pieczarkami
http://www.wielkiezarcie.com/recipe1609.html
Stary 2011-03-02, 19:33   #262
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
ja na obiad zawsze robilam tak że w plasterki ok 1 cm w marynete z kamisa jest klasyczna i na patelnie i wsio, ale pewnie chcesz coś bardziej wyszukanego. to jest ekspresowe

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

magi moze tu coś znajdziesz
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=116445

tu w sosiku z pieczarkami
http://www.wielkiezarcie.com/recipe1609.html
Dzięki skierko Zaraz sobie popatrzę

Cytat:
, a o jakim wieku Maćka mowa w tej sprawie?
...
Napisz mi jeszcze o mazakach
Lekarka powiedziała, że zrobi się przy okazji operacji nerki

Zapomniałam Boję się dać mazaka, bo Maciuś zazwyczaj maluje wszystko dookoła, siebie, ubranie, blat, dodatkowo obgryza...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2011-03-02, 19:35   #263
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Nie będę długo pisać, bo może sama to wszystko wiesz, a poza tym Dziewczyny już zupełnie uznają mnie za nawiedzoną Ale jakby co, to pisz

To jest właśnie to samo popping
Super, że takie kupiłaś, bo jest dużo wygodniejszy w użyciu, niż ten do gotowania, a wcale nie mniejsze ma właściwości zdrowotne
A zatem - nie gotuje się go, bo jest gotowy do podania - dosypujesz po trochę do jogurtów, płatków, zup mlecznych, deserków (do wszelakich - owocowych, czy z kaszkami, nie ma znaczenia - albo mieszasz, albo jako posypka), dosypuje się też do zup już na koniec gotowania

Można też lekko podsmażyć popping na oliwie i dodać jako okrasę "(zamiennik bułki tartej) do warzyw z wody (kalafior, fasolka, brukselka itp), najlepiej warzywa na chwilkę wrzucić na patelnię żeby wszystko ładnie się połączyło"

Uwaga - amarantus śmierdzi, ale pamiętaj, że jest kopalnią żelaza i innych wartości! .
szalona? ja bardzo lubię jak piszesz na ten temat, choć przyznaję że nie przykładam się aż tak do żywienia.Niemniej cenię to w tobie.

dzięki

Ja nie wyczułam jeszcze że smierdzi, mimo że degustowałam, ale zakatarzona byłam

Mąż mi umiera... ma anginę

Angy, smutno mi , że zapomniałam o twoim święcie wybaczysz?
Spełnienia najskrytszych marzeń

ale mi się piszę dziwnie nie wiem o co loto
pa

Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2011-03-02 o 19:39
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 20:06   #264
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

Wiedziałam, że napiszesz jako pierwsza
Cytat:
ja też
to było oczywiście bez cienia złośliwości

Cytat:
Gorgulku, Angy
spełnienia wszystkich marzeń

p4w, wyobrazilam sobie te maskotki poukladane do spania
Igglepiggle jest, co zamyka oczy, Antonio dostal pod choinke, ale pod chwili je otwiera , wiec pewnie Tomek bylby sfrustrowany
widok jest przedni - Makka Pakka i Iggle Piggle (czy jak to sie pisze) są zdublowane, ale u dziadków w razie czego - za Waszą radą nabyliśmy bliźniaki

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
wiem, ze nie gryza
daj spokój, przecież nie chciałam Cię urazić - odpowiedziałam na Twoje pytanie, a to pierwsze zdanie tak mi luźno przyszło do głowy, jak przeczytałam słowo "boisz się"

------------
lekarka powiedziała, ze nie widzi zaczerwienionej cewki - to co ja widziałam to jest fizjologia ale profilaktycznie dała skierowanie na badanie moczu, pokazała jak oczyszczać siusiaczka i teraz kazała kupić Solcoseryl w żelu, zeby Tomuś nie protestował przy odciąganiu napletka i sumiennym czyszczeniu mastki - wyszłam na ciemną babę co to nie widzi zaczerwienienia
na dodatek zaraz obok weszłam do apteki i kupiłam ten Solcoseryl i plastry na opryszczkę (oczywiście wiecie jakie to zakupy z Tomkiem były), więc nie oglądałam nic, w samochodzi przykleiłam sobie jeden, bo bałam się, ze coś niechcący dotknę i potem Tomka wezmę i go zaraże, więc zależało mi na przykryciu tego
teraz chciałam drugi przykleić a tam w opakowaniu zostały 2 , czyli w sumie miałam 4 plasterki zamiast 12 zadzwoniłam do apteki, ale juz nie pojadę, bo właśnie zamknęli, ale Pani prosiła, zebym jutro przyjechała to wyjaśnią sprawę... mam nadzieję, ze jakoś sprawdzą to, bo przecież sprawa jest nie do udowodnienia kupiłam zobie 4 plasterki za 30 zł

no i oczywiście najlepsze życzenia dla Jubilatek

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2011-03-02 o 20:09
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 21:42   #265
mariolasl
Zakorzenienie

Morska , ja bardzo lubie, jak piszesz o rzeczach, ktore masz juz opanowane , jestes zawsze tak sumiennine przygotowana do tematu. Oczywiscie pisze to bez cienia zlosliwosci, zaoszczedza mi to wiele czasu, bo czesto interesujemy sie tymi samymi lub podobnymi tematami w innym czasie.
Dzisiaj mialam sie wybrac po suszone owoce, ale nie dotarlam i pewnie nie dotre przed sobota z powodow pracowych. Musze poszukac jakis innych przepisow na soczewice
Rowniez mi sie wydaje, ze ma za malo kalorii, bo jada jak ptaszek, wiec ciesze sie, ze ktos mysli tak samo. Znaczy sie, jeszcze mysle

p4w, ciesze sie, ze to nie zapalenie, a z tymi plasterkami to szkoda slow
magi, zycze ci, aby leczenie zapalenia bylo szybkie i skuteczne

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2011-03-02 o 21:43
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 21:42   #266
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

A właśnie - ja też się czaję .
Pisz ile wlezie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
to było oczywiście bez cienia złośliwości
-----------
lekarka powiedziała, ze nie widzi zaczerwienionej cewki - to co ja widziałam to jest fizjologia ale profilaktycznie dała skierowanie na badanie moczu, pokazała jak oczyszczać siusiaczka i teraz kazała kupić Solcoseryl w żelu, zeby Tomuś nie protestował przy odciąganiu napletka i sumiennym czyszczeniu mastki - wyszłam na ciemną babę co to nie widzi zaczerwienienia
no jakże...o co Nas posądzasz

ooo czyli wszystko ok i tylko profilaktyka

i za plasterki

Dobry wieczór...ale to moje dziecko dzisiaj marudziło wierciła się w łóżku godzinę i zasnąć nie mogła...mleka nie wypiła tylko ciągle tu tu i tu tu no i oczywiscie auto...malutkie kieszonkowe...do tego ma nową zabawkę...Panoramę Firm może przy niej siedzieć i oglądać...i nie ma dziecka Po co Nam odkrywczy domek jak mamy panoramę firm

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2011-03-02 o 21:44
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 21:54   #267
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Lekarka powiedziała, że zrobi się przy okazji operacji nerki

Zapomniałam Boję się dać mazaka, bo Maciuś zazwyczaj maluje wszystko dookoła, siebie, ubranie, blat, dodatkowo obgryza...
Jeżeli ewentualną operację robiłby doktor Gastoł, to nie liczyłabym

Aha, Kuba tylko siebie, kartki i blat I nie obgryza jeszcze

Cytat:
na dodatek zaraz obok weszłam do apteki i kupiłam ten Solcoseryl i plastry na opryszczkę (oczywiście wiecie jakie to zakupy z Tomkiem były), więc nie oglądałam nic, w samochodzi przykleiłam sobie jeden, bo bałam się, ze coś niechcący dotknę i potem Tomka wezmę i go zaraże, więc zależało mi na przykryciu tego
teraz chciałam drugi przykleić a tam w opakowaniu zostały 2 , czyli w sumie miałam 4 plasterki zamiast 12 zadzwoniłam do apteki, ale juz nie pojadę, bo właśnie zamknęli, ale Pani prosiła, zebym jutro przyjechała to wyjaśnią sprawę... mam nadzieję, ze jakoś sprawdzą to, bo przecież sprawa jest nie do udowodnienia kupiłam zobie 4 plasterki za 30 zł
No ale zawsze tak Tomek miał wg Ciebie? A w czym pomaga ten żel/w jaki sposób przy odciąganiu napletka?
Pewnie na sztuki sprzedają i tak wyszło

Cytat:
Dobry wieczór...ale to moje dziecko dzisiaj marudziło wierciła się w łóżku godzinę i zasnąć nie mogła...mleka nie wypiła tylko ciągle tu tu i tu tu no i oczywiscie auto...malutkie kieszonkowe...do tego ma nową zabawkę...Panoramę Firm może przy niej siedzieć i oglądać...i nie ma dziecka Po co Nam odkrywczy domek jak mamy panoramę firm
Co to "tu tu"?

H. MacLeod

.
Stary 2011-03-02, 21:57   #268
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

oglądacie YCD???

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:

Co to "tu tu"?
picie

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-03-02, 21:59   #269
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
To pijemy

Cytat:
GURGULKU STO LAT, SPEŁNIENIA MARZEŃ

Załącznik 3788542

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Gorgulku, Angy z okazji urodzin życzę Wam dużo zdrowia, szczęścia, miłości i spełniania wszystkich marzeń

Cytat:

angy , gorgulku
szczęścia, szczęścia i jeszcze raz szczęścia

Cytat:
gorgulku, angy wszystkiego dobrego z okazji urodzin

Cytat:
Angy , Gorgulku - wszystkiego najlepszego Dziołchy

.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Mąż mi umiera... ma anginę

Zdrówka dla Męża

Cytat:

no i oczywiście najlepsze życzenia dla Jubilatek
Nieźle

gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-02, 22:03   #270
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Co to "tu tu"?
Cytat:
picie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości