|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V
a bo wrazliwcy powinni je pic tak: chlup i zagryzek z chlebka. I po sprawie. Ja tak pije, czasem słodze, czasem same i wtedy z zagryzką. Polecam ten sposób
|
#2432 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Mogę sie do Was przyłaczyć....?Zawsze miałam długie włosy ale wczoraj z okazji dnia kobiet chciałam coś zmienić więc poszłam do fryzjera to była najgorsza decyzja mojego życia.....![]() Mam teraz włosy sięgające ledwo za ucho.....mąż powidział że wyglądam jak paź królowej....a mama że jak zaczarowany ołówek...... więc możecie sobie to wyobrazić.....
|
|
|
|
#2433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Też uwielbiam banany.
Cytat:
Tak szybkie zapuszczanie włosów i takie pozytywne efekty. Ja bym nie ścinała, szkoda by mi było. ![]() Cytat:
Pewnie nie jest tak źle. Zobaczysz, że szybko odrosną.
|
|
|
#2434 |
|
Zakorzenienie
|
[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2560362 5]Jak byłam we Włoszech, miałam posiłki odgórnie zorganizowane. I tylko 2 razy na 10 dni trafił się makaron z mięsem, reszta posiłków była z warzywami, z czego rzecz jasna się cieszę - jestem wegetarianką. Dlatego też myślałam, że Włosi raczej nie stronią od warzyw, choć mięsa też sporo wcinają.[/QUOTE]
Mysle, ze to zalezy ten od regionu. No i w sumie jedza tez inaczej niz zjesz w restauracji. Zawsze wydawalo mi sie, ze we Wloszech je sie duzo ryb, owocow morza, ale w rzeczywistosci to tylko na poludniu, polnoc to inny swiat :P Oni zdaje mi sie maja taka bardziej niemiecka kuchnie. |
|
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet z kostką rosołową próbowałam
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2437 |
|
Konto usunięte
|
Wczoraj pierwszy raz w życiu spróbowałam drożdży Babuni. Wcześniej stosowałam to, co dostawałam za darmo
![]() I jestem mile zaskoczona - po raz pierwszy nie chciałam uciec od szklanki drożdżowej ambrozji, co więcej, jakby mi posmakowało to coś
|
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
swoje drożdżowe mieszanki piłam z zatkanym nosem
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
drozdze babuni sa naprawde smaczne, jak drozdzowka, troche taka kwaśna
ale wachac to tez nie lubię ich. Za to posmak mają sympatyczny.
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie to taka może i drożdżówka ale co najmniej tygodnoiwa
skoro jesteśmy już przy temacie "co pija włosomaniaczka" to chciałam zapytać- pijecie oleje? a jeśli tak to jakie ?
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
ja nałogowo dodaje oliwę z oliwek do czego sie da, do wsyztskich sałatek a czasem i maczanki ze swiezego chlebka z tą oliwa robię
![]() ale chyba najlepszy to jest tran.
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
a oleje typu lniany czy z wiesiołka?
|
|
#2443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście jak coś smażę lub robię sałatkę to dodaje oliwy z oliwek niedawno "byłam"( bo długo na niej nie wytrwałam) na takiej diecie, gdzie na kolacje miałam zjeść twaróg polany oliwą z oliwek, albo jak kto woli oddzielnie twaróg zjeść i oddzielnie wypić oliwę. Raz spróbowałam i... już do tego nie wrócę ![]() ![]()
|
|
#2444 |
|
Rozeznanie
|
MYSIA M pokonalas wszystkie wizazanki ze mna rowniez! 15 cm to ogrom a pamietam ze zaczynalysmy prawie w tym samym czasie kuracje. Ja niestety zrobilam 3miesieczna przerwe i w ciagu tych miesiecy prawie nic nie uroslo ale znowu wracam do obiegu i trzymam za siebie kciuki!
|
#2445 | |
|
Raczkowanie
|
Hej Siiesta!!
Wreście się pojawiłaś!!! Byłam ciekawa czemu nie odpisujesz na wiadomość ![]() No pół roku temu to byłaś najlepsza w tym zapuszczaniu!! Ja też przez 2 m-c sobie odpuściłam dopiero od stycznia się wzięłam za siebie z powrotem ![]() Jesteś nadal za granicą ?? ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
Ja zapuszczałam też grzywkę i kiedy już urosła za brodę to z powrotem ścięłam do brwi!! Wszystko przez to, że twarz mi się wydłużyła i wyszczuplała, przez co wyglądałam okropnie!! Jeżeli chcesz uniknąć takiego wrażenia uważam, że najlepiej będzie obciąć grzywkę i zrobić sobie z przodu ząbki!! Czy wiesz o jaką fryzurę mi chodzi?? O takiego "aniołka czarliego" Będzie pięknie (znaczy tak mi się marzy na dzień dzisiejszy!!!)A jedno pytanko mam jeszcze!!! Czy myślicie, że tabletki z tymi drożdżami piwowarskimi są tak samo dobre jak picie drożdży?? Bo u mnie picie odpada - na samą myśl o piciu mam odruch wymiotny!! Co myślicie o tym urządżonku - masażer do głowy- czy on naprawdę działa?? pobudza te mieszki włosowe czy to bujda na resorach???
04.01.11 - zaczynam kurację włosów 14.01.11 r. - piję pokrzywę. 20.01.11 r. - długość odrostu: 3,5 - 4,0 cm długość włosów - 38; 39,5; 43,5; Cel 70 cm mój kolor -piękny mysi ![]() 20.12.2011 r., podcięcie końcówek 3 cm Edytowane przez taszita Czas edycji: 2011-03-09 o 12:21 |
|
|
|
|
#2446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś nie wierzę w skuteczność ale może komuś pomoże
|
|
|
#2447 |
|
Zadomowienie
|
Powiem Wam, że ja też puki jeszcze z rodzicami mieszkałam miałam pod dostatkiem warzyw i owoców z własnego ogródka (babcia na wsi 15 kilometrów od nas mieszkała), do tego mięsko i wszelakie możliwe przetwory mięsne, mleczne i co się da od babci. Mało co ze spożywczych rzeczy u nas się kupowało. Tak się do tego przyzwyczaiłam, że z domu mięsko, kurczaki itp. sobie przywożę
, ale teraz mam jakiś taki wstręt do warzyw i owoców, które muszę kupić. Mam wrażenie, że one są napakowane chemią bardziej niż witaminami i mnie od nich odrzuca Teraz moje spożywanie warzyw i owoców ogranicza się do tego co sobie zjem jak w domu jestem, co sobie przywiozę, albo co rodzice czasem podadzą. Ale jak wiadomo nie podadzą tego nie wiadomo ile bo się zepsuje, a co dziennie lub co drugi dzień też nie będą podawać, bo nie ma jak![]() A co do drożdży, czy trzeba je pić? Nie można np. jeść? Jak byłam mała lubiłam podjadać drożdże z kostki jak mama lub babcia coś piekły i bardzo mi te drożdże smakowały. Myślicie, że jedzenie drożdży coś da, czy koniecznie trzeba je pić? Bo jakoś na samą myśl o piciu drożdży mnie odrzuca, ale jeść bym mogła
|
|
|
|
#2448 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj dostałam maila w sprawie balsamów z allegro przyspieszających porost. Po m-cu stosowania nie widać, żadnego przyspieszenia ale za to pojawił się łupież
więc produkt jest bublem ......Znowu kłamią!!!
04.01.11 - zaczynam kurację włosów 14.01.11 r. - piję pokrzywę. 20.01.11 r. - długość odrostu: 3,5 - 4,0 cm długość włosów - 38; 39,5; 43,5; Cel 70 cm mój kolor -piękny mysi ![]() 20.12.2011 r., podcięcie końcówek 3 cm |
|
|
|
#2449 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja nie. Lniany dobry na włosy zniszcone i suche. No a olej z wiesiołka podnosi płodność kobiety. Ale moze ma tez inne własciwości, tego nie wiem.
Cytat:
Ja podcinałam 2 razy po ok 2-3cm, jakos tak. Ty pewnie tez, stąd moze być różnica w rezultatach. Ja odpusciłam na 2 miesiace. Cytat:
niestety ja wygladam wprost fatalnie w grzywce z zabkami. Najlepsza jest dla mnie pełna półokragła albo troche za długa rozkładająca sie na boki, taka potargana. No, ale musze zobacyzc, jak bede wygladac bez, najwyzej znow zetne. Przeszkadza mi o tyle, ze mi włosy faluja i grzywka bez modelowania jest dramatyczna.na razie nie obcinam, choc nie powiem , korci mnie okropnie, bo i tak szybko odrosną ![]() lepiej brac drozdze w tabletkach niz suplementy z witaminą b. ale na pewno najlepiej drozdze pic. mnie masazer nie przekonuje. wole sobie sama wymasowac skalp podczas mycia ![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2450 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://ikf.styl.fm/img81177.fryzury-srednie.291306.jpg NO COŚ TAKIEGO :d
04.01.11 - zaczynam kurację włosów 14.01.11 r. - piję pokrzywę. 20.01.11 r. - długość odrostu: 3,5 - 4,0 cm długość włosów - 38; 39,5; 43,5; Cel 70 cm mój kolor -piękny mysi ![]() 20.12.2011 r., podcięcie końcówek 3 cm Edytowane przez taszita Czas edycji: 2011-03-09 o 14:29 |
|
|
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
aa, to chyba wiem o co chodzi
rzeczywiście przypomina to aniołka. ale jak znajdziesz, to wrzuc zdjecie. i dopisz cos o poroście, bo offtopujemy
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
chyba chodzi o balsam z zestawu,ktory ja tez kupilam na allego,uzywam tego zestawu tak ja zalecaja- co 2 dni,uzyłam juz 4 razy ,nie dostałam łupiezu, włosy mi nie wypadaja,a nie stosuje juz zadnych innych wspomagaczy,ciekawe jak bedzie po miesiacu,mam nadzieje,ze dobrze
|
|
|
|
#2453 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wpisz sobie w google grzywka prosta z pazurkami!! i zaznacz grafikę - wyskoczy pełno fajnych propozyji! Mi się podoba taka blondynka druga super ![]()
04.01.11 - zaczynam kurację włosów 14.01.11 r. - piję pokrzywę. 20.01.11 r. - długość odrostu: 3,5 - 4,0 cm długość włosów - 38; 39,5; 43,5; Cel 70 cm mój kolor -piękny mysi ![]() 20.12.2011 r., podcięcie końcówek 3 cm |
|
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam tak, ale wyskoczyła nie grzywka, tylko zwykłę pazurkowanie, tj to drugie zdjecie.
mnie sie podoba i dobrze u mnie wygląda cos takiego jak nizej. tylko musze zapuscic pasma po bokach bo mam dookoła buzi pazurki własnie. ale z moim porostem, to jakos da rade
|
#2455 |
|
Raczkowanie
|
No o takie coś właśnie mi chodzi
![]() A co do pazurkowania to masz rację to drugie zdjęcie przedstawia nie grzywkę tylko pazurki same ![]() Ale i tak mi się podoba
|
|
|
#2456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2457 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2458 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, wczoraj miałam fatalny dzień włosowy
tzn miałam kryzys... rozpisałam się tu z zażaleniami i jak chciałam dodać posta to mi internet odłączyli bo jakaś awaria była W każdym bądź razie doszłam do wniosku że nic u mnie nie działa na przyspieszenie porostu (no może oprócz ampułek radical :P ) a włosy od tych wszystkich eksperymentów zrobiły się takie nieprzyjemne w dotyku i poplątane. Dziś wróciłam do starej pielęgnacji i od razu lepiej wyglądają (nie ma to jak drogeryjne szampony i odżywka pantene bez spłukiwania "proste i gładkie" - czy jakoś tak) Jedyne co mnie jeszcze kusi to Alpecin ale to może jakoś później jak wróci mi zapał do zapuszczania PS.: Mysia naprawdę super efekt , zazdroszczę ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- [1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2561228 4]Ja pijałam kiedyś, obecnie się czaję na olej lniany, bo nie mieli akurat w zielarskim [/QUOTE]tak ogólnie dla organizmu dobry jest olej lniany budwigowy (polecam zwłaszcza dla osób narażonych genetycznie na nowotwory). |
|
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
kazdy ma czasem kryzys włosowy, ja tez walcze o przyspieszenie porostu i zageszczenie i czasem z miernym efektem bo mam chora skore głowy i od tego zalezy czy dany sposob/produkt na mnie zadziala
|
|
|
|
#2460 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak mogłaś przestać używać ziołowej pielęgnacji. Skoro zaczęły być tępe i niemiłe w dotyku trzeba było spróbować myć samą odżywką!!!!!!!!!!!!! Masz natychmiast zejść z tej złej drogi i wyrzucić te drogeryjne paskutstwa!!! Przecież silikony działają tylko na chwilę!!!!!!!!!!!!! No dziewczyny powiedzcie jej coś!!!!!!!!!!!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.

to była najgorsza decyzja mojego życia.....
a jakie pyszne
Tak szybkie zapuszczanie włosów i takie pozytywne efekty. Ja bym nie ścinała, szkoda by mi było. 

więc produkt jest bublem ......