Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-09, 10:29   #2431
mysia m
Zakorzenienie

Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część V

a bo wrazliwcy powinni je pic tak: chlup i zagryzek z chlebka. I po sprawie. Ja tak pije, czasem słodze, czasem same i wtedy z zagryzką. Polecam ten sposób
Stary 2011-03-09, 10:31   #2432
Niepokorna
Rozeznanie

Witajcie Mogę sie do Was przyłaczyć....?

Zawsze miałam długie włosy ale wczoraj z okazji dnia kobiet chciałam coś zmienić więc poszłam do fryzjera to była najgorsza decyzja mojego życia.....
Mam teraz włosy sięgające ledwo za ucho.....mąż powidział że wyglądam jak paź królowej....a mama że jak zaczarowany ołówek...... więc możecie sobie to wyobrazić.....
Niepokorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 10:37   #2433
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
szkoda tylko, że banany są takie tuczące a jakie pyszne
Też uwielbiam banany.

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
dziewczyny, jestem z siebie dumna

moje ekspresowe zapuszczenie włosów https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=291

a teraz chce obciąc.. ale chyba troche szkoda, jak tyle wyrosło :P
Gratuluje. Tak szybkie zapuszczanie włosów i takie pozytywne efekty. Ja bym nie ścinała, szkoda by mi było.

Cytat:
Napisane przez Niepokorna Pokaż wiadomość
Witajcie Mogę sie do Was przyłaczyć....?

Zawsze miałam długie włosy ale wczoraj z okazji dnia kobiet chciałam coś zmienić więc poszłam do fryzjera to była najgorsza decyzja mojego życia.....
Mam teraz włosy sięgające ledwo za ucho.....mąż powidział że wyglądam jak paź królowej....a mama że jak zaczarowany ołówek...... więc możecie sobie to wyobrazić.....
Witaj.
Pewnie nie jest tak źle. Zobaczysz, że szybko odrosną.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 10:37   #2434
JossStone
Zakorzenienie

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2560362 5]Jak byłam we Włoszech, miałam posiłki odgórnie zorganizowane. I tylko 2 razy na 10 dni trafił się makaron z mięsem, reszta posiłków była z warzywami, z czego rzecz jasna się cieszę - jestem wegetarianką. Dlatego też myślałam, że Włosi raczej nie stronią od warzyw, choć mięsa też sporo wcinają.[/QUOTE]

Mysle, ze to zalezy ten od regionu. No i w sumie jedza tez inaczej niz zjesz w restauracji. Zawsze wydawalo mi sie, ze we Wloszech je sie duzo ryb, owocow morza, ale w rzeczywistosci to tylko na poludniu, polnoc to inny swiat :P Oni zdaje mi sie maja taka bardziej niemiecka kuchnie.
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 10:40   #2435
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
a bo wrazliwcy powinni je pic tak: chlup i zagryzek z chlebka. I po sprawie. Ja tak pije, czasem słodze, czasem same i wtedy z zagryzką. Polecam ten sposób
mieszałam ze wszystkim co mogłoby zabić smak drożdży ale nie wyszło
nawet z kostką rosołową próbowałam

Rośnijcie
malina333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 10:43   #2436
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malina333 Pokaż wiadomość
mieszałam ze wszystkim co mogłoby zabić smak drożdży ale nie wyszło
nawet z kostką rosołową próbowałam
Ja drożdże raz w życiu próbowałam i nigdy więcej. Nawet ich zapachu nie mogę znieść. Zawsze, jak lekko "coś" jest już popsute to już nie ruszam.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 10:48   #2437
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Wczoraj pierwszy raz w życiu spróbowałam drożdży Babuni. Wcześniej stosowałam to, co dostawałam za darmo

I jestem mile zaskoczona - po raz pierwszy nie chciałam uciec od szklanki drożdżowej ambrozji, co więcej, jakby mi posmakowało to coś
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 10:48   #2438
malina333
Zakorzenienie

swoje drożdżowe mieszanki piłam z zatkanym nosem

Rośnijcie
Stary 2011-03-09, 10:57   #2439
mysia m
Zakorzenienie

drozdze babuni sa naprawde smaczne, jak drozdzowka, troche taka kwaśna ale wachac to tez nie lubię ich. Za to posmak mają sympatyczny.
Stary 2011-03-09, 11:04   #2440
malina333
Zakorzenienie

dla mnie to taka może i drożdżówka ale co najmniej tygodnoiwa hi hi.

skoro jesteśmy już przy temacie "co pija włosomaniaczka" to chciałam zapytać- pijecie oleje? a jeśli tak to jakie ?

Rośnijcie
Stary 2011-03-09, 11:06   #2441
mysia m
Zakorzenienie

ja nałogowo dodaje oliwę z oliwek do czego sie da, do wsyztskich sałatek a czasem i maczanki ze swiezego chlebka z tą oliwa robię

ale chyba najlepszy to jest tran.
Stary 2011-03-09, 11:14   #2442
malina333
Zakorzenienie

a oleje typu lniany czy z wiesiołka?

Rośnijcie
Stary 2011-03-09, 11:42   #2443
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:

skoro jesteśmy już przy temacie "co pija włosomaniaczka" to chciałam zapytać- pijecie oleje? a jeśli tak to jakie ?
nieee i jakoś nie mam zamiru, mam wstręt, ale podziwiam te dziewczyny, które piją oczywiście jak coś smażę lub robię sałatkę to dodaje oliwy z oliwek niedawno "byłam"( bo długo na niej nie wytrwałam) na takiej diecie, gdzie na kolacje miałam zjeść twaróg polany oliwą z oliwek, albo jak kto woli oddzielnie twaróg zjeść i oddzielnie wypić oliwę. Raz spróbowałam i... już do tego nie wrócę

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 11:57   #2444
siiesta
Rozeznanie

MYSIA M pokonalas wszystkie wizazanki ze mna rowniez! 15 cm to ogrom a pamietam ze zaczynalysmy prawie w tym samym czasie kuracje. Ja niestety zrobilam 3miesieczna przerwe i w ciagu tych miesiecy prawie nic nie uroslo ale znowu wracam do obiegu i trzymam za siebie kciuki!
Likwidujemy naczynka
siiesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 12:18   #2445
taszita
Raczkowanie

Hej Siiesta!!
Wreście się pojawiłaś!!!
Byłam ciekawa czemu nie odpisujesz na wiadomość
No pół roku temu to byłaś najlepsza w tym zapuszczaniu!!
Ja też przez 2 m-c sobie odpuściłam dopiero od stycznia się wzięłam za siebie z powrotem
Jesteś nadal za granicą ??

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
wydaje mi sie, ze do pociagłej buzi lepiej miec krótsze, ale cały czas sie waham. Jestem an etapie zapuszczania grzywki i obawiam się, ze bez grzywki i z długimi nie bedzie dobrze. No, ale długie sa wygodniejsze w noszeniu.

Moj cel to było te 40cm, ale jakos nie mam pewnosci, ze chce dłuzsze.

. Siok.
Mysia NIE OBCINAJ WŁOSÓW!!!!!!! a co do grzywki masz faktycznie absolutną rację!!
Ja zapuszczałam też grzywkę i kiedy już urosła za brodę to z powrotem ścięłam do brwi!!
Wszystko przez to, że twarz mi się wydłużyła i wyszczuplała, przez co wyglądałam okropnie!!
Jeżeli chcesz uniknąć takiego wrażenia uważam, że najlepiej będzie obciąć grzywkę i zrobić sobie z przodu ząbki!!
Czy wiesz o jaką fryzurę mi chodzi??
O takiego "aniołka czarliego" Będzie pięknie (znaczy tak mi się marzy na dzień dzisiejszy!!!)

A jedno pytanko mam jeszcze!!!
Czy myślicie, że tabletki z tymi drożdżami piwowarskimi są tak samo dobre jak picie drożdży??
Bo u mnie picie odpada - na samą myśl o piciu mam odruch wymiotny!!
Co myślicie o tym urządżonku - masażer do głowy- czy on naprawdę działa?? pobudza te mieszki włosowe czy to bujda na resorach???
długość włosów - 38; 39,5; 43,5;
Cel 70 cm
mój kolor -piękny mysi
20.12.2011 r., podcięcie końcówek 3 cm

Edytowane przez taszita
Czas edycji: 2011-03-09 o 12:21
taszita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 12:33   #2446
malina333
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taszita Pokaż wiadomość
Co myślicie o tym urządżonku - masażer do głowy- czy on naprawdę działa?? pobudza te mieszki włosowe czy to bujda na resorach???
taki masażer widziałam w drogerii natura i w sklepie typu wszystko po 2,99 jakoś nie wierzę w skuteczność ale może komuś pomoże

Rośnijcie
Stary 2011-03-09, 12:53   #2447
Lenka_1987
Zadomowienie

Powiem Wam, że ja też puki jeszcze z rodzicami mieszkałam miałam pod dostatkiem warzyw i owoców z własnego ogródka (babcia na wsi 15 kilometrów od nas mieszkała), do tego mięsko i wszelakie możliwe przetwory mięsne, mleczne i co się da od babci. Mało co ze spożywczych rzeczy u nas się kupowało. Tak się do tego przyzwyczaiłam, że z domu mięsko, kurczaki itp. sobie przywożę, ale teraz mam jakiś taki wstręt do warzyw i owoców, które muszę kupić. Mam wrażenie, że one są napakowane chemią bardziej niż witaminami i mnie od nich odrzuca Teraz moje spożywanie warzyw i owoców ogranicza się do tego co sobie zjem jak w domu jestem, co sobie przywiozę, albo co rodzice czasem podadzą. Ale jak wiadomo nie podadzą tego nie wiadomo ile bo się zepsuje, a co dziennie lub co drugi dzień też nie będą podawać, bo nie ma jak

A co do drożdży, czy trzeba je pić? Nie można np. jeść? Jak byłam mała lubiłam podjadać drożdże z kostki jak mama lub babcia coś piekły i bardzo mi te drożdże smakowały. Myślicie, że jedzenie drożdży coś da, czy koniecznie trzeba je pić? Bo jakoś na samą myśl o piciu drożdży mnie odrzuca, ale jeść bym mogła
Lenka_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 13:18   #2448
taszita
Raczkowanie

Dzisiaj dostałam maila w sprawie balsamów z allegro przyspieszających porost. Po m-cu stosowania nie widać, żadnego przyspieszenia ale za to pojawił się łupież więc produkt jest bublem ......
Znowu kłamią!!!
Cel 70 cm
mój kolor -piękny mysi
Stary 2011-03-09, 13:49   #2449
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
a oleje typu lniany czy z wiesiołka?
ja nie. Lniany dobry na włosy zniszcone i suche. No a olej z wiesiołka podnosi płodność kobiety. Ale moze ma tez inne własciwości, tego nie wiem.
Cytat:
Napisane przez siiesta Pokaż wiadomość
MYSIA M pokonalas wszystkie wizazanki ze mna rowniez! 15 cm to ogrom a pamietam ze zaczynalysmy prawie w tym samym czasie kuracje. Ja niestety zrobilam 3miesieczna przerwe i w ciagu tych miesiecy prawie nic nie uroslo ale znowu wracam do obiegu i trzymam za siebie kciuki!
ooo, a Ciebie tak dawno nie było. Byłas moim guru! Przez Ciebie rozpoczęłam szaleństwo wcierek i walki o długie włosy w krótkim czasie. a teraz mi mówisz, że Cie przeskoczyłam Ja podcinałam 2 razy po ok 2-3cm, jakos tak. Ty pewnie tez, stąd moze być różnica w rezultatach. Ja odpusciłam na 2 miesiace.

Cytat:
Hej Siiesta!!
Wreście się pojawiłaś!!!
Byłam ciekawa czemu nie odpisujesz na wiadomość
No pół roku temu to byłaś najlepsza w tym zapuszczaniu!!
Ja też przez 2 m-c sobie odpuściłam dopiero od stycznia się wzięłam za siebie z powrotem
Jesteś nadal za granicą ??

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Mysia NIE OBCINAJ WŁOSÓW!!!!!!! a co do grzywki masz faktycznie absolutną rację!!
Ja zapuszczałam też grzywkę i kiedy już urosła za brodę to z powrotem ścięłam do brwi!!
Wszystko przez to, że twarz mi się wydłużyła i wyszczuplała, przez co wyglądałam okropnie!!
Jeżeli chcesz uniknąć takiego wrażenia uważam, że najlepiej będzie obciąć grzywkę i zrobić sobie z przodu ząbki!!
Czy wiesz o jaką fryzurę mi chodzi??
O takiego "aniołka czarliego" Będzie pięknie (znaczy tak mi się marzy na dzień dzisiejszy!!!)

A jedno pytanko mam jeszcze!!!
Czy myślicie, że tabletki z tymi drożdżami piwowarskimi są tak samo dobre jak picie drożdży??
Bo u mnie picie odpada - na samą myśl o piciu mam odruch wymiotny!!
dzieki za radę niestety ja wygladam wprost fatalnie w grzywce z zabkami. Najlepsza jest dla mnie pełna półokragła albo troche za długa rozkładająca sie na boki, taka potargana. No, ale musze zobacyzc, jak bede wygladac bez, najwyzej znow zetne. Przeszkadza mi o tyle, ze mi włosy faluja i grzywka bez modelowania jest dramatyczna.

na razie nie obcinam, choc nie powiem , korci mnie okropnie, bo i tak szybko odrosną

lepiej brac drozdze w tabletkach niz suplementy z witaminą b. ale na pewno najlepiej drozdze pic.

mnie masazer nie przekonuje. wole sobie sama wymasowac skalp podczas mycia
Cytat:
Napisane przez Lenka_1987 Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że ja też puki jeszcze z rodzicami mieszkałam miałam pod dostatkiem warzyw i owoców z własnego ogródka (babcia na wsi 15 kilometrów od nas mieszkała), do tego mięsko i wszelakie możliwe przetwory mięsne, mleczne i co się da od babci. Mało co ze spożywczych rzeczy u nas się kupowało. Tak się do tego przyzwyczaiłam, że z domu mięsko, kurczaki itp. sobie przywożę, ale teraz mam jakiś taki wstręt do warzyw i owoców, które muszę kupić. Mam wrażenie, że one są napakowane chemią bardziej niż witaminami i mnie od nich odrzuca Teraz moje spożywanie warzyw i owoców ogranicza się do tego co sobie zjem jak w domu jestem, co sobie przywiozę, albo co rodzice czasem podadzą. Ale jak wiadomo nie podadzą tego nie wiadomo ile bo się zepsuje, a co dziennie lub co drugi dzień też nie będą podawać, bo nie ma jak

A co do drożdży, czy trzeba je pić? Nie można np. jeść? Jak byłam mała lubiłam podjadać drożdże z kostki jak mama lub babcia coś piekły i bardzo mi te drożdże smakowały. Myślicie, że jedzenie drożdży coś da, czy koniecznie trzeba je pić? Bo jakoś na samą myśl o piciu drożdży mnie odrzuca, ale jeść bym mogła
surowych nie wolno. drozdze zyja w naszym ukladzie i fermentuja i przysparzaja kłopotow trawiennych.
Stary 2011-03-09, 14:12   #2450
taszita
Raczkowanie

Cytat:
dzieki za radę niestety ja wygladam wprost fatalnie w grzywce z zabkami. Najlepsza jest dla mnie pełna półokragła albo troche za długa rozkładająca sie na boki, taka potargana. No, ale musze zobacyzc, jak bede wygladac bez, najwyzej znow zetne. Przeszkadza mi o tyle, ze mi włosy faluja i grzywka bez modelowania jest dramatyczna.

na razie nie obcinam, choc nie powiem , korci mnie okropnie, bo i tak szybko odrosną
Moja droga nie chodziło mi o postrzępioną grzywkę tylko taką właśnie półokrągłą a od tej grzywki dalej pazurki w dół... Znajdę zaraz taką fryzurkę i pokażę Ci
http://ikf.styl.fm/img81177.fryzury-srednie.291306.jpg NO COŚ TAKIEGO :d
Cel 70 cm
mój kolor -piękny mysi

Edytowane przez taszita
Czas edycji: 2011-03-09 o 14:29
Stary 2011-03-09, 14:20   #2451
mysia m
Zakorzenienie

aa, to chyba wiem o co chodzi rzeczywiście przypomina to aniołka. ale jak znajdziesz, to wrzuc zdjecie.

i dopisz cos o poroście, bo offtopujemy
Stary 2011-03-09, 14:28   #2452
astra85
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj dostałam maila w sprawie balsamów z allegro przyspieszających porost. Po m-cu stosowania nie widać, żadnego przyspieszenia ale za to pojawił się łupież więc produkt jest bublem ......
Znowu kłamią!!!
chyba chodzi o balsam z zestawu,ktory ja tez kupilam na allego,uzywam tego zestawu tak ja zalecaja- co 2 dni,uzyłam juz 4 razy ,nie dostałam łupiezu, włosy mi nie wypadaja,a nie stosuje juz zadnych innych wspomagaczy,ciekawe jak bedzie po miesiacu,mam nadzieje,ze dobrze
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 14:32   #2453
taszita
Raczkowanie

Cytat:
aa, to chyba wiem o co chodzi rzeczywiście przypomina to aniołka. ale jak znajdziesz, to wrzuc zdjecie.

i dopisz cos o poroście, bo offtopujemy
Co wklejam link to zły.
Wpisz sobie w google grzywka prosta z pazurkami!! i zaznacz grafikę - wyskoczy pełno fajnych propozyji!
Mi się podoba taka blondynka druga super
Cel 70 cm
mój kolor -piękny mysi
Stary 2011-03-09, 14:44   #2454
mysia m
Zakorzenienie

zrobiłam tak, ale wyskoczyła nie grzywka, tylko zwykłę pazurkowanie, tj to drugie zdjecie.

mnie sie podoba i dobrze u mnie wygląda cos takiego jak nizej.

tylko musze zapuscic pasma po bokach bo mam dookoła buzi pazurki własnie. ale z moim porostem, to jakos da rade
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg piekna.jpg (37,7 KB, 22 załadowań)
Stary 2011-03-09, 14:47   #2455
taszita
Raczkowanie

No o takie coś właśnie mi chodzi
A co do pazurkowania to masz rację to drugie zdjęcie przedstawia nie grzywkę tylko pazurki same
Ale i tak mi się podoba
Cel 70 cm
mój kolor -piękny mysi
Stary 2011-03-09, 14:48   #2456
Lenka_1987
Zadomowienie

Cytat:

surowych nie wolno. drozdze zyja w naszym ukladzie i fermentuja i przysparzaja kłopotow trawiennych.
Kiedyś jadłam surowe jak miałam problemy z cerą. Gdzieś wyczytałam, że żeby pozbyć się pryszczy trzeba zjadać codziennie porcję drożdży wielkości orzecha włoskiego, to jadłam. Młoda byłam (jakieś 12, może 13 lat) i głupia... Ale na cerę pomogło, a nie pamiętam, żebym nabawiła się kłopotów trawiennych. Ale dzięki za ostrzeżenie, nie wiem, czy będę ryzykować kłopotami trawiennymi jedząc surowe drożdże, ale ich smak mi odpowiadał, nie powiem...
Lenka_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 15:37   #2457
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5
Konto usunięte

Cytat:

Ja pijałam kiedyś, obecnie się czaję na olej lniany, bo nie mieli akurat w zielarskim
788bb1639a979260fb005346e9120b060466cef5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 15:45   #2458
malwka
Raczkowanie

dziewczyny, wczoraj miałam fatalny dzień włosowy tzn miałam kryzys... rozpisałam się tu z zażaleniami i jak chciałam dodać posta to mi internet odłączyli bo jakaś awaria była

W każdym bądź razie doszłam do wniosku że nic u mnie nie działa na przyspieszenie porostu (no może oprócz ampułek radical :P ) a włosy od tych wszystkich eksperymentów zrobiły się takie nieprzyjemne w dotyku i poplątane. Dziś wróciłam do starej pielęgnacji i od razu lepiej wyglądają (nie ma to jak drogeryjne szampony i odżywka pantene bez spłukiwania "proste i gładkie" - czy jakoś tak)

Jedyne co mnie jeszcze kusi to Alpecin ale to może jakoś później jak wróci mi zapał do zapuszczania

PS.: Mysia naprawdę super efekt , zazdroszczę pewnie jak bym miała takie gęste włosy i takie wyniki w poroście to bym nie miała kryzysów

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

[1=788bb1639a979260fb00534 6e9120b060466cef5;2561228 4]Ja pijałam kiedyś, obecnie się czaję na olej lniany, bo nie mieli akurat w zielarskim [/QUOTE]

tak ogólnie dla organizmu dobry jest olej lniany budwigowy (polecam zwłaszcza dla osób narażonych genetycznie na nowotwory).
Stary 2011-03-09, 15:46   #2459
astra85
Zakorzenienie

kazdy ma czasem kryzys włosowy, ja tez walcze o przyspieszenie porostu i zageszczenie i czasem z miernym efektem bo mam chora skore głowy i od tego zalezy czy dany sposob/produkt na mnie zadziala
astra85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 15:52   #2460
taszita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwka Pokaż wiadomość
Dziś wróciłam do starej pielęgnacji i od razu lepiej wyglądają (nie ma to jak drogeryjne szampony i odżywka pantene bez spłukiwania "proste i gładkie" - czy jakoś tak)
Zdradziłaś !!!
jak mogłaś przestać używać ziołowej pielęgnacji.
Skoro zaczęły być tępe i niemiłe w dotyku trzeba było spróbować myć samą odżywką!!!!!!!!!!!!!
Masz natychmiast zejść z tej złej drogi i wyrzucić te drogeryjne paskutstwa!!!
Przecież silikony działają tylko na chwilę!!!!!!!!!!!!!
No dziewczyny powiedzcie jej coś!!!!!!!!!!!!!
Cel 70 cm
mój kolor -piękny mysi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości