Lipcowe Panny Młode - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-19, 20:14   #3871
edytkadan
Raczkowanie

Angry Dot.: Lipcowe Panny Młode

a ja się muszę wygadać, bo ślub zbliża się wielkimi krokami, co wszystkie na pewno czujemy....w tym moja przyszła teściowa, która zaczyna mnie strasznie wkurzać swoją gadką....wydawała za mąż 3 lata temu swoją córkę więc wydaje jej się, że wszystkie rozumy pozjadała: wg. niej to róże na torcie lepiej będzie jak będą prawdziwe, mój Tż powinien iść w muszniku a nie z muchą(tak jak ja chce), gołębie powinniśmy sobie zamówić na ceremonie bo to tak ładnie, kwiaty do kościoła to w tej a nie innej kwiaciarni, zespół to teraz słabo gra nie to co kiedyś......dobrze że mam własne zdanie i potrafię postawić na sowim, ale te jej "rady" strasznie mnie denerwują

edytkadan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-19, 22:50   #3872
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowe Panny Młode

Cytat:
Napisane przez edytkadan Pokaż wiadomość
a ja się muszę wygadać, bo ślub zbliża się wielkimi krokami, co wszystkie na pewno czujemy....w tym moja przyszła teściowa, która zaczyna mnie strasznie wkurzać swoją gadką....wydawała za mąż 3 lata temu swoją córkę więc wydaje jej się, że wszystkie rozumy pozjadała: wg. niej to róże na torcie lepiej będzie jak będą prawdziwe, mój Tż powinien iść w muszniku a nie z muchą(tak jak ja chce), gołębie powinniśmy sobie zamówić na ceremonie bo to tak ładnie, kwiaty do kościoła to w tej a nie innej kwiaciarni, zespół to teraz słabo gra nie to co kiedyś......dobrze że mam własne zdanie i potrafię postawić na sowim, ale te jej "rady" strasznie mnie denerwują
nic się nie martw to Wasza uroczystość, często teściowe chcą dobrze,doradzają i narzucają swoje zdanie nawet nie zdając sobie z tego sprawy jak to jest odbierane przez PM-kę, TŻ sam niech zdecyduje w czym idzie, to Wy wybierajcie razem co i jak będzie dobrze

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 00:12   #3873
kakunia6
Raczkowanie

Cytat:
Nie ma co się denerwować na zapas. Twoja przyszła Teściowa z pewnością chce dla Was dobrze i chce Wam ukazać swoją wizję. Chce abyście uniknęli niepotrzebnych błędów, które być może 3 lata temu popełniła Jej córka. Jakby nie było, to ma już jakieś doświadczenie w tych sprawach i chcę czynnie uczestniczyć w przygotowaniach do tej ważnej uroczystości. Aczkolwiek rozumiem Twoje poirytowanie. Pamiętaj, że w każdej decyzji ostatnie słowo należy do Ciebie i Twojego przyszłego Męża. Staraj się być wyrozumiała dla przyszłej Teściowej. Na pewno tak samo się stresuje jak i Wy. Pamiętaj, że już za parę miesięcy staniecie się rodziną
Spróbuj być wyrozumiała choć troszkę i przymknij oko na pewne sprawy, a będzie ok
Powodzenia i Buziaki

kakunia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 18:21   #3874
edytkadan
Raczkowanie

dzięki, macie rację

edytkadan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-20, 18:42   #3875
goosia207
Zakorzenienie

Cześć

dawno nie było uaktualniane, więc to zrobiłam.Jeśli kogoś nie dopisałam proszę dać znać

LIPIEC
2011

2.07 natalontko, potterka, edytkadan, asia_z, Karo_lka
08.07 kaassia88, ruda-wiedzma
9.07 elunka88, Aaamelkaa,Sweet Delights,Kasiek1987,kot7055
16.07 mrowinka, oleandra86,aania88, scotasia, Mmedeah88, maaatrusia, nata1596lia
21.07 kajasia222
23.07 lusesita23, Alizzee,kwiatuszekkk21,Ka lpana,olla83,
Kociak85, stokrotka1029,zophiee,qbs onik,minini,aaby
30.07 goosia207, kakunia6, Marzenkaa2310, Barbii, buzka86, karolluki

2012
21.07 Madzionella,

Edytowane przez goosia207
Czas edycji: 2011-03-21 o 18:51
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 06:16   #3876
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Ehh...myślałam że tylko ja mam taki problem, ale jak widać na szczęście nie jestem jedyna też mieliśmy trochę przebojów z mamą mojego TŻ-a, która zawsze miała lepszą wizję jak to wszystko ma wyglądać ale skończyło się na tym że mój przyszły mąż delikatnie poprosił ją o nie mieszanie się do naszych spraw z racji tego że wesele finansujemy sobie sami (na szczęście )
Wszystko byłoby spoko gdyby nam doradziła, ale u niej zawsze było tak: "musisz zrobić tak...", "musisz zamówić to czy tamto", "u kogoś na weselu było tak to u ciebie też tak musi być"
Normalnie rozstroju nerwowego można było dostać
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-21, 07:08   #3877
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Cześć

dawno nie było uaktualniane, więc to zrobiłam.Jeśli kogoś nie dopisałam proszę dać znać

LIPIEC
2011

2.07 natalontko, potterka, edytkadan, asia_z, Karo_lka
08.07 kaassia88, ruda-wiedzma
9.07 elunka88, Aaamelkaa,Sweet Delights,Kasiek1987,kot7055
16.07 mrowinka, oleandra86,aania88, scotasia, Mmedeah88, maaatrusia, nata1596lia
21.07 kajasia222
23.07 lusesita23, Alizzee,kwiatuszekkk21,Ka lpana,olla83,
Kociak85, stokrotka1029,zophiee,qbs onik,minini,
30.07 goosia207, kakunia6, Marzenkaa2310, Barbii, buzka86, karolluki

2012
21.07 Madzionella,
Ja poproszę o dopisanie na 23.07.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 13:41   #3878
zophiee
Zakorzenienie

dziewczyny, myslę intensywnie o makijażu i fryzurze, bo wybieram sie niedługo na obie próby...
moja sukienka jest raczej nowoczesna, i czy taka fryzura, lużno upieta bedzie paqsowała??? pomocy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ppp.jpg (16,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1297085821_17_zdjecie_fryzury_slubnej.jpg (12,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lauren-conrad-stephanie-pratt.jpg (33,2 KB, 29 załadowań)
zophiee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 13:42   #3879
zophiee
Zakorzenienie

i czy do takiej fryzury pasuje welon??
Stary 2011-03-22, 16:25   #3880
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Myślę, że fryzurka będzie pasowała a na welonach się kompletnie nie znam, ale wydaję mi się, ze w każdą fryzurę da się go wpiąć... ale z tym dziewczyny na pewno lepiej doradzą

A ja muszę się pochwalić, że przyszły do mnie dekoracje na samochody i są super strasznie jestem zadowolona W nastepnym tygodniu pewnie zamówimy już zaproszenia tylko muszę jeszcze zrobić listę gości
Stary 2011-03-22, 17:18   #3881
asia_z
Zakorzenienie

moim zdaniem fryzurka jak najbardziej, ale jakoś nie widzę do tego welonu

u mnie wszystko leży. w tym tygodniu mamy odebrać obrączki, aż się boję co z tego wyjdzie poza tym na nic innego nie mam czasu ani siły. Od zeszlego tygodnia mam praktyki i mnostwo czasu zabiera mi papierkowa robota, typu konspekty, dzienniczki praktyk.
Stary 2011-03-22, 17:28   #3882
Kasiek1987
Zakorzenienie

A ja odebrałam dzisiaj obrączki

Zamówiłam też buty, będą za jakieś 2 tygodnie, a TŻ kupił spinki do mankietów, także brakuje mu jeszcze krawatu i butów

A jak myślicie, czy jak będzie miał kwiatek w butonierce, to powinien mieć jeszcze chusteczke w kieszonce czy nie? Nie znam się na tym...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg obrączki.jpg (99,7 KB, 30 załadowań)

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 19:32   #3883
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
dziewczyny, myslę intensywnie o makijażu i fryzurze, bo wybieram sie niedługo na obie próby...
moja sukienka jest raczej nowoczesna, i czy taka fryzura, lużno upieta bedzie paqsowała??? pomocy
a ja bym tu dała prostą fryzurkę, jaki masz kolor włosów ?
ciemne - kucyk + woalka
jasne - zdjęcie w załaczniku

Oczywiście to wg mojego gust w dopasowaniu do sukni, jeszcz trzeba dopasować do buzi, mi np było by brzydko w kucyku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg portfolio-repo024.jpg (48,0 KB, 26 załadowań)

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-22, 21:53   #3884
zophiee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
a ja bym tu dała prostą fryzurkę, jaki masz kolor włosów ?
ciemne - kucyk + woalka
jasne - zdjęcie w załaczniku

Oczywiście to wg mojego gust w dopasowaniu do sukni, jeszcz trzeba dopasować do buzi, mi np było by brzydko w kucyku
mi też w kucyku jest średnio, mam włosy w kolorze rudym, i pućkowatą buzię mimo że jestem szczupła ;(
dobrze mi we włosach do tyłu zebranych bo to równoważy moją twarz, także kucyk odpada a włosy z natury są proste i niechętne do układania! ech
Stary 2011-03-23, 00:30   #3885
la margerita
Raczkowanie

Kakunia6 i Kasiek1987 - bardzo dziękuję za porady. Ma to już za sobą!
W sobotę byłam w Gdańsku. Zdecydowałam się na jeden biustonosz z Esotiq'a i jeden zamawiam przez internet z polecanej tu na forum firmy. Miałam okazję przymierzyć taki w stacjonarnym sklepie, znalazłam swój rozmiar. Ale niestety biustonosz był czarny a białego nie mieli akurat w tym sklepie. Więc dogadałam się z panią że zamówię przez internet

A dzisiaj byłam w salonie i zdecydowałam się na suknię!
Ależ miałam owocny dzień!

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Kakunia, to nieładnie ta pani z Twoją suknią zrobiła. Tak to różnie jest jak sie przez internet zamawia niestety... Nie ma 100% pewności...

Cytat:
Napisane przez kakunia6 Pokaż wiadomość
Czekamy z niecierpliwością aż dojdą zaproszenia
a ja mam ochotę zrobić takie zaproszenia.
mam już pomysł, mam nadzieję, ze wyjdą fajnie.

Cytat:
Do tego zamówiliśmy sobie oboje z narzeczonym buty ślubne
a mozesz zdradzić jakiej firmy Twoje są? Czy jest jakaś stronka internetowa z tymi butami? Buty będą kolejnym punktem mojego programu
la margerita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 01:08   #3886
Angel Eyes
Rozeznanie

GG do Angel Eyes

Witam
Ślub bierzemy 22 lipca 2011
Sukienka zamówiona, fotograf załatwiony, sala załatwiona teraz poszukujemy DJ-a oraz alkoholu i napojów na wesele.
Powiedzcie mi dziewczyny ile liczycie litrów alkoholu (głównie wódke mam na mysli) oraz napojów na osobę???

Zdeklarowana kociara
Angel Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 07:04   #3887
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
A ja muszę się pochwalić, że przyszły do mnie dekoracje na samochody i są super strasznie jestem zadowolona W nastepnym tygodniu pewnie zamówimy już zaproszenia tylko muszę jeszcze zrobić listę gości
To pięknie! Wszystko idzie do przodu
Pochwalisz się dekoracjami?

My zamówiliśmy już zaproszenia, wczoraj wieczorem dostałam na maila projekt składu i... muszę zmienić czcionkę personalizacji Mam nadzieję, że zgodzą się, żeby zmienić tylko w dwóch zaproszeniach, bowiem zaproszenia dla delegacji z firmy mojej i TŻa wyglądają strasznie! Obie nazwy pisane są z dużych liter, a czcionka, którą wybraliśmy, jest ozdobna, a duże litery to już ma ozdobne jak smok! Także w ogóle nie idzie przeczytać nazwy Wysłałam do nich maila, czekam na odpowiedź...

A poza tym dziś jedziemy na kawuchę do fotografa, żeby omówić kilka kwestii. Poza tym czekamy na obrączki (mają być w połowie kwietnia) i jesteśmy na etapie szukania koszuli dla TŻa. Buty ostatnio dla niego kupiliśmy

Także wszystko pomalutku do przodu

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Zamówiłam też buty, będą za jakieś 2 tygodnie, a TŻ kupił spinki do mankietów, także brakuje mu jeszcze krawatu i butów

A jak myślicie, czy jak będzie miał kwiatek w butonierce, to powinien mieć jeszcze chusteczke w kieszonce czy nie? Nie znam się na tym...
Pochwal się butami

Co do kwiatka i chusteczki, to sama się zastanawiałam nad tym

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 07:41   #3888
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Angel Eyes Pokaż wiadomość
Witam
Sukienka zamówiona, fotograf załatwiony, sala załatwiona teraz poszukujemy DJ-a oraz alkoholu i napojów na wesele.
Powiedzcie mi dziewczyny ile liczycie litrów alkoholu (głównie wódke mam na mysli) oraz napojów na osobę???

my liczyliśmy 2 l napojów na głowę ( w tym słodkie i woda ) a wódki 1l na parę i mnóstwo zarówno napojów jak i alkoholu zostało, a w dniu ślubu było 36 stopni w cieniu Nie pamiętam tylko jak było z winem, ale chyba na 120 osób mieliśmy 22 butelki czerwonego wina i tyle samo białego, szampana kazali nam liczyć - jednego na 8 osób

dziewczyny mój mąż miał tylko kwiatka( peonię), nie miał już tej chusteczki

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy

Edytowane przez certina4
Czas edycji: 2011-03-23 o 07:43
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 09:12   #3889
kakunia6
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez la margerita Pokaż wiadomość
W sobotę byłam w Gdańsku. Zdecydowałam się na jeden biustonosz z Esotiq'a i jeden zamawiam przez internet z polecanej tu na forum firmy. Miałam okazję przymierzyć taki w stacjonarnym sklepie, znalazłam swój rozmiar. Ale niestety biustonosz był czarny a białego nie mieli akurat w tym sklepie. Więc dogadałam się z panią że zamówię przez internet

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ----------

Kakunia, to nieładnie ta pani z Twoją suknią zrobiła. Tak to różnie jest jak sie przez internet zamawia niestety... Nie ma 100% pewności...

a ja mam ochotę zrobić takie zaproszenia.
mam już pomysł, mam nadzieję, ze wyjdą fajnie.

a mozesz zdradzić jakiej firmy Twoje są? Czy jest jakaś stronka internetowa z tymi butami? Buty będą kolejnym punktem mojego programu
Jeśli chodzi o buciki to mogę Ci podać stronę na allegro na której kupowałam. Bo nie wiem czy oni mają jakąś jeszcze stronę w internecie.
http://allegro.pl/show_user_auctions...592159&p=1&p=0
Może znajdziesz coś dla siebie

Co do tej mojej sukienki na poprawiny o której pisałam, to może i dobrze nawet że tak się stało Zaczynam dostrzegać plusy tej sytuacji. Suknie ślubną chcę w kolorze śnieżnobiałym. Więc na poprawinach mogę mieć ecru prawda ?

Buty już doszły, ale do Polski.. A my lecimy dopiero za 4 tygodnie. Martwię się trochę, że nie będą dobre rozmiarowo. Mam nadzieję, że martwię się na zapas

Za te 4 tygodnie to nam się zacznie dopiero załatwianie pełną parą

Dziewczynki drogie tak troszkę z innej beczki mam pytanko.
Czy któraś z Was z Narzeczonym zamawia może limuzynę do ślubu? Zastanawiam się czy ją jeszcze przystroić jakoś. Bo wydaje mi się chyba, że ona jest ładna i elegancka sama w sobie. Byłabym wdzięczna za radę

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

My zamówiliśmy już zaproszenia, wczoraj wieczorem dostałam na maila projekt składu i... muszę zmienić czcionkę personalizacji Mam nadzieję, że zgodzą się, żeby zmienić tylko w dwóch zaproszeniach, bowiem zaproszenia dla delegacji z firmy mojej i TŻa wyglądają strasznie! Obie nazwy pisane są z dużych liter, a czcionka, którą wybraliśmy, jest ozdobna, a duże litery to już ma ozdobne jak smok! Także w ogóle nie idzie przeczytać nazwy Wysłałam do nich maila, czekam na odpowiedź...

A poza tym dziś jedziemy na kawuchę do fotografa, żeby omówić kilka kwestii. Poza tym czekamy na obrączki (mają być w połowie kwietnia) i jesteśmy na etapie szukania koszuli dla TŻa. Buty ostatnio dla niego kupiliśmy

Także wszystko pomalutku do przodu

Pochwal się butami

Też już macie sporo załatwione
Co do Waszych zaproszeń, to na pewno nie będzie żadnego problemu. Chyba osoba która robi te zaproszenia ma oczy i widzi, że niekorzystnie to wygląda z taką czcionką.
Życzę powodzenia na spotkaniu z fotografem i owocnych pomysłów, bo zapewne sesyjka w plenerze będzie na ślubie
My też będziemy mieli sesję w plenerze oraz do tego jeszcze nagrywany teledysk Ale to wszystko dzień po poprawinach-czyli wtorek. Tylko pomysłów nam brakuje gdzie to wszystko ma się odbyć. W naszym mieście nie ma zbytnio ciekawych, romantycznych miejsc..
Ale liczymy na inwencję twórczą naszego fotografa i kamerzysty, bo są z naszych okolic

Edytowane przez kakunia6
Czas edycji: 2011-03-23 o 09:14
Stary 2011-03-23, 10:08   #3890
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Czy któraś z Was z Narzeczonym zamawia może limuzynę do ślubu? Zastanawiam się czy ją jeszcze przystroić jakoś. Bo wydaje mi się chyba, że ona jest ładna i elegancka sama w sobie. Byłabym wdzięczna za radę
My jedziemy własnym autem, ale gdybym miała limuzynę, to już raczej niczym bym jej nie stroiła - sama w sobie wystarczająco przyciąga uwagę

Cytat:

Pochwal się butami

Buty zamówiłam z firmy Akces2 - taneczne. Tutaj pokazuję białe, a moje będą ze srebrnej skóry. Na początku chciałam sandałki, też z Akces2, ale wizja podeptanych palców i schodzącego paznokcia przekonała mnie do pełnych Jak już do mnie przyjdą to wrzucę fotkę, wysyłka 30-31 marca Moja mama też skusiła się na podobny model, tylko z czarnej skóry a la krokodyl

Oglądałam wczoraj w googlach zdjęcia panów młodych i jednak chyba kwiatek w butonierce będzie wystarczający

Cytat:
Napisane przez Angel Eyes Pokaż wiadomość
Witam
Pochwal się sukienką

Kupowanie alkoholu i napojów jeszcze przed nami, ale wódki będziemy chyba liczyć 0,5l na osobę (1-dniowe wesele), do tego jakieś wina i alkohole smakowe.
Nie wiem jeszcze ile napojów, bo w cenie mamy soki, tylko muszę dopytać w jakiej ilości liczone "na łebka".

Cytat:

Pochwal się suknią
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSL_30_Natalie01.jpg (37,4 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez Kasiek1987
Czas edycji: 2011-03-23 o 10:10 Powód: zapomniałam o fotce
Stary 2011-03-23, 11:43   #3891
la margerita
Raczkowanie

Talking Dot.: Lipcowe Panny Młode

Kochane dziewczyny! Co ja mam zrobić z moim TŻ-tem? Żeby zechciał pochodzić i poszukać czegoś dla siebie na ślub? Jest trochę zapracowany, ale to chyba jak każdy. Co zrobić żeby znalazł na to troszke czasu? Ślub mamy w sierpniu, zostało jeszcze kilka mies. ale czas ostatnio drastycznie się kurczy i trochę się martwię...

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
Pochwal się suknią
wprawdzie jestem niższa od tej pani na zdjęciu ale ze skracaniem nie ma problemu

Mi się bardzo podoba
Oto ona:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (83,6 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez la margerita
Czas edycji: 2011-03-23 o 11:44
la margerita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 12:26   #3892
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:

wprawdzie jestem niższa od tej pani na zdjęciu ale ze skracaniem nie ma problemu

Mi się bardzo podoba
Oto ona:
Super Podoba mi się dekolt

Stary 2011-03-23, 12:35   #3893
kakunia6
Raczkowanie

Cytat:
Kochane dziewczyny! Co ja mam zrobić z moim TŻ-tem? Żeby zechciał pochodzić i poszukać czegoś dla siebie na ślub? Jest trochę zapracowany, ale to chyba jak każdy. Co zrobić żeby znalazł na to troszke czasu? Ślub mamy w sierpniu, zostało jeszcze kilka mies. ale czas ostatnio drastycznie się kurczy i trochę się martwię...

Mi się bardzo podoba
Oto ona:
Jest naprawdę urocza
Gratuluję trafnego wyboru
A co Twojego Narzeczonego i Jego spokojnego podejścia to proponuję wziąść z Niego przykład i się nie zamartwiać na zapas Zdążycie ze wszystkim na pewno
Chociaż widzę, że mamy podobne charaktery. Ja też lubię mieć wszystko na już, teraz, od razu

Edytowane przez kakunia6
Czas edycji: 2011-03-23 o 12:38
Stary 2011-03-23, 13:56   #3894
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:

Koniecznie pochwal się zaproszeniami i jak wyszło cenowo? mi udało się znaleźć całkiem fajne za 1,30zł z kopertą i pełną personalizacją, ale jeszcze czekam na próbki jak będą fajne to zamawiamy

Dekoracje już pokazywałam w którymś poście, jak nie mogłam się zdecydować które wybrać ale pokażę jeszcze raz na żywo wyglądają ślicznie u nas będzie bez tych róż na lusterkach

Cytat:
Co do tej mojej sukienki na poprawiny o której pisałam, to może i dobrze nawet że tak się stało Zaczynam dostrzegać plusy tej sytuacji. Suknie ślubną chcę w kolorze śnieżnobiałym. Więc na poprawinach mogę mieć ecru prawda ?
nawet lepiej, że będziesz miała ecru, przynajmniej jeszcze ją kiedyś wykorzystasz bo w białej już byś raczej nie poszła na inne wesele a ecru jeszcze przejdzie

Cytat:
Dziewczynki drogie tak troszkę z innej beczki mam pytanko.
Ja już bym nie przystrajała mogłoby być za dużo tego wszystkiego, bo limuzyna sama w sobie jest że tak powiem niezwyczajna takie zwykłe osobówki potrzebują dekoracji ale wszystkie inne wg mnie

Cytat:
Nie martw się, mojemu TŻ-towi nawet jeszcze przez myśl nie przeszło, żeby rozejrzeć się za czymś dla siebie też jest strasznie zapracowany pewnie gdyby nie ja, to jeszcze nic a nic byśmy nie mieli
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2bb235bc8a3170e1.jpg (50,2 KB, 18 załadowań)
Stary 2011-03-23, 16:12   #3895
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
My zamówiliśmy już zaproszenia

A poza tym dziś jedziemy na kawuchę do fotografa, żeby omówić kilka kwestii.
My zaczęliśmy już rozdawać zaproszenia
U fotografa byliśmy w sobotę, podpisaliśmy umowę i zapłaciliśmy zadatek.

Cytat:
Ja już bym nie przystrajała mogłoby być za dużo tego wszystkiego, bo limuzyna sama w sobie jest że tak powiem niezwyczajna takie zwykłe osobówki potrzebują dekoracji ale wszystkie inne wg mnie
A my nie będziemy mieć limuzyny, ale dekoracji i tak nie chcę
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 19:07   #3896
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;25912890]My zaczęliśmy już rozdawać zaproszenia
U fotografa byliśmy w sobotę, podpisaliśmy umowę i zapłaciliśmy zadatek.

A my nie będziemy mieć limuzyny, ale dekoracji i tak nie chcę [/QUOTE]

O proszę to ja nawet jeszcze nie zamówiłam zaproszeń a Ty już rozdajesz? gratuluję i troszkę zazdroszczę

wczoraj robiłam listę, bo będę musiała podać nazwiska gości, żeby podrukowali na zaproszeniach i policzyłam sobie, że z mojej strony będzie ok 100 zaproszeń. Jak pomyślę ile to herbat do wypicia to aż mnie pęcherz ściska

Mam do Was parę pytań, które wczoraj mi się nasunęły:
- od jakiego wieku dajecie zaproszenia z osobą towarzyszącą?
- jak się powinno napisać na zaproszeniu dla małżeństwa z dzieckiem? np. Jana i Marię Kowalskich z córką? czy Jana i Marię Kowalskich z Zosią? czy Jana, Marię i Zosię Kowalskich?
Stary 2011-03-23, 19:30   #3897
kakunia6
Raczkowanie

Cytat:
O proszę to ja nawet jeszcze nie zamówiłam zaproszeń a Ty już rozdajesz? gratuluję i troszkę zazdroszczę

wczoraj robiłam listę, bo będę musiała podać nazwiska gości, żeby podrukowali na zaproszeniach i policzyłam sobie, że z mojej strony będzie ok 100 zaproszeń. Jak pomyślę ile to herbat do wypicia to aż mnie pęcherz ściska

- jak się powinno napisać na zaproszeniu dla małżeństwa z dzieckiem? np. Jana i Marię Kowalskich z córką? czy Jana i Marię Kowalskich z Zosią? czy Jana, Marię i Zosię Kowalskich?
O kurka to ładne weselisko będziecie mieli
My mamy wszystkich prawie 60 zaproszeń
Jeśli chodzi o zaproszenia z osobą towarzyszącą to od 18 lat dajemy. Jeden kuzyn w tym roku kończy 18, ale w dniu wesele jeszcze nie będzie miał skończonych lat, ale już Mu dajemy z osobą towarzyszącą, a niech się cieszy

Co do kolejnego pytania to na moje oko ( przynajmniej my tak pisaliśmy ) to prawidłowo będzie: Marię i Jana Kowalskich z Zosią-jeśli jedno dziecko.
A jeśli np. dwoje dzieci, to pisaliśmy: Marię i Jana Kowalskich z dziećmi.
Bo pamiętaj moja Droga, że kobietę piszemy pierwszą na zaproszeniu
Powodzenia

Stary 2011-03-23, 19:48   #3898
Konto usunięte

Cytat:
To ilu Ty będziesz miała gości?

Cytat:
Zaproszenia z osobą towarzyszącą dostali dorośli.
Co do drugiego pytania - ja mam tę pogrubioną wersję.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-23, 20:27   #3899
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
O kurka to ładne weselisko będziecie mieli
My mamy wszystkich prawie 60 zaproszeń
Jeśli chodzi o zaproszenia z osobą towarzyszącą to od 18 lat dajemy. Jeden kuzyn w tym roku kończy 18, ale w dniu wesele jeszcze nie będzie miał skończonych lat, ale już Mu dajemy z osobą towarzyszącą, a niech się cieszy

Co do kolejnego pytania to na moje oko ( przynajmniej my tak pisaliśmy ) to prawidłowo będzie: Marię i Jana Kowalskich z Zosią-jeśli jedno dziecko.
A jeśli np. dwoje dzieci, to pisaliśmy: Marię i Jana Kowalskich z dziećmi.
Bo pamiętaj moja Droga, że kobietę piszemy pierwszą na zaproszeniu
Powodzenia
Tak tak pamiętam o tym tak też pisałam nie wiem czemu ten Jan pierwszy mi się tu wepchał

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;25918226]To ilu Ty będziesz miała gości?

Zaproszenia z osobą towarzyszącą dostali dorośli.
Co do drugiego pytania - ja mam tę pogrubioną wersję.[/QUOTE]

weselicho będzie na ok 250 osób (jeżeli wszyscy by przyszli a raczej tak nie będzie)

Dużo zaproszeń idzie na takich "podlotków" na razie wpisywałam z osobą towarzyszącą osobom od 16 lat, jak zechcą to przyjdą z kimś, jak nie to nie ale zaproszenie pewnie trzeba dać oddzielne. Np moja ciocia ma szóstkę dzieci, piątka najstarszych jest w wieku 17-19 więc muszę ich zaprosić z kimś, co daje 13 osób z jednego domu a, że moi dziadkowie ze strony mamy mają 23 wnuczków (trójka dzieci, reszta w wieku 16-29 więc mozna liczyć x2) to się trochę ludzi nazbiera
ok to Was trochę zagłębiłam w tajniki mojej rodziny jak zanudzam to przepraszam
Stary 2011-03-23, 21:02   #3900
Konto usunięte

Cytat:
weselicho będzie na ok 250 osób (jeżeli wszyscy by przyszli a raczej tak nie będzie)
Strasznie dużo osób! Mnie by było szkoda kasy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości