|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie czas zacząć - część IV.
zważyłam się, mam po imieninach 2 kg więcej
boooooska jestem
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie sama woda itp
|
#4683 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4684 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jakoś poszło, ale przede mną jeszcze ze 3 wizyty, bo nieco zaniedbałam szczękę i pojawiły się nowe ubytki ![]() Zęby mam fatalne - strasznie słabe i połatane tak, że już się chyba bardziej nie da ![]() Sweet, to zmęczenie, brak koncentracji to na pewno przedokresowe ![]() Cytat:
Wybacz szczerość na wejściu ![]() Cytat:
Taaaa ![]() Znając Ciebie, to przybyło 2 kg wody, a spadnie od razu 3 ![]() U mnie dziś bezgrzesznie i bez bezmyślnego objadania się - pewnie dlatego, że miałam dziś sporo spraw na głowie i zajęta byłam pracą. Na jutro tak: 1. pancakes z mąki owsianej z bananami i syropem z agawy 2. zupa pieczarkowa z amarantusem, miso i olejem lnianym 3. hummus z papryką, rzodkiewkami i selerem naciowym 4. pstrąg wędzony z cukinią w pomidorach (w Biedrze zabrakło mrożonych warzyw, wrr) 5. ponieważ dziś klops wypadł na rzecz duszonego schabu, to będzie klops z cukinią
|
|
|
#4685 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Organizm tego potrzebował, a jutro zaczniesz już normalnie |
|||
|
|
|
#4686 | ||
|
Wtajemniczenie
|
genialne Cytat:
![]() W sumie to nic dziwnego, że po odstawieniu rozregulowałaś sobie cykl, w końcu to hormony. I nie wiem jakby mi je zachwalali, zawsze będę uważać, że jednak to duża ingerencja w nasz organizm. Na szczęście to pewnie nic poważnego, także lada dzień przyjdzie do Ciebie ciotka Cytat:
![]() Główka do góry, lada dzień to się zmieni
|
|
#4687 | |||
|
Zakorzenienie
|
ej tam, nie nadrobisz, to świetna motywacja do starań takie pół kg![]() Cytat:
ja najczęściej robię po prostu z warzywami i sosem sojowym. Czasami w przypływie rozpusty posadzę na to jajko..sadzone![]() Jeśli chodzi o wyciszanie emocji jedzeniem, to miałam okresy gdy wierzyłam, że to za mną, kolejne miesiące pokazywały, że myliłam się..jeszcze sobie nie ufam pod tym względem Cytat:
![]() zresztą kiedyś gdzieś wyczytałam, że jeśli facet lubi wychudzone kobiety to ma ukryte skłonnosci homo![]() Cytat:
![]() [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;26182452] To widać różnie można reagować na stres. Każdy radzi sobie z nim inaczej. Choć muszę przyznać, że takie omdlenia w stresie mogą być uporczywe dla niej.[/QUOTE] Ostatnio uspokoiło się, ale byłam przerażona swojego czasu, człowiek zawsze najgorsze sobie wtedy wyobraża ![]() A ja dzisiaj niedawno wróciłam z przejażdżki rowerem i znowu nadmiar powietrza sprawia, że kręci mi się w głowie..a waga szaleje od ostatnich zawirowań
|
|||
|
|
|
#4688 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Aj ;D Dieta 1000kcal powoli zaczyna mnie wkurzać , myślę, żeby może powoli dodawać kalorii ? =Da co do ruchu.. uh! staram się nie siedzieć na tyłku, a wciąż coś pożytecznego robić ;D Mam 'wydęty', choć twardy brzuch. Codziennie robię serię ćwiczeń a6w (22 dzień), no i jakieś brzuszki, a od wczoraj dorzuciłam do tego ćwiczenia na piłce fit ball ;D może to od tego ten brzuszek :P Fakt, chyba zaczęłam przesadzać z kaloriamii ![]() Wczoraj pochłonęłam ich zaledwie 700, ajj :P No, ale dziś się poprawię. ![]() A megachuda nie jestem, nie nie ;D może właśnie przez ten 'wydęty' brzuszek, sama nie wiem. czuję, że popadam w paranoję ![]() poza tym waga u mnie stoi jak stała, nie chce się w ogóle ruszyć ;D nie wiem, co mogę zmienić, dorzucić. tłustych potraw unikam, wciągam jogurty naturalne, otręby, 0 słodyczy i fast foodów oraz białego pieczywa, a tu nic ;D no ale czekam, czekam. i myślę też o tym Dukanie może warto go wypróbować? =D bylebym nie schudła za dużo, bo, ekhem, tego raczej chcę uniknąć ![]() a co lubicie sobie przegryźć jako drugie śniadanko lub podwieczorek? :P bo zawsze mam dylemat, co wybrać, owoc, warzywo, jogurt [?] =D |
|
|
|
|
#4689 |
|
Zadomowienie
|
U mnie przez tą chorobe kiepsko
cały dzien w domu co sie z tym wiąże mało ruchu bo ledwo żyje , brzuch mnie cały dzien boli , słodycze też weszł w swoja role ;/ wrrrrr ![]() A wiec wyglada na to ze od pon. trza bd zaczac ;> |
|
|
|
#4690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No z całą pewnością musisz zwiększyć bo 700 kcal to za mało! 1000 to minimum z minimum. Ja bym postawiła na zdrową dietę 1500 kcal + dużo ruchu ogólnie tym bardziej ,że cieplej będzie i owoce/warzywa sezonowe. A po innych badziewnych dietach jojo murowane lepiej chudnąć powoli raz i skutecznie niż się być takim 'jojem'. ![]() Ja jak jestem w domu to np: rano jem owsianke z dodatkami a na 2 śniadanie kapaki z razowca albo kanapki na pierwsze a na 2 sałatka owocowa z jogurtem naturalnym z dodatkiem bakali/otrębów itp. Na podwieczorek: koktajl owocowy , pieczone jabłko , serek homo z orzechami itp. Wydęty brzuszek to może być na skutek zbyt dużej ilośći błonnika wtedy należy zrobić sobie przerwe takie kilka dni lekkostrawnych i unikać produktów wzdymających wiem po sobie i pomaga. A co do twojej paranoji to linia pomiedzy normalnoscia względna a zaburzeniami jest bardzo cienka wiec pilnuj sie. I przebywaj jak najmniej na wizażu ( również wiem po sobie)
|
|
#4691 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ale postaram się nie uzależnić. sama nie wiem, błonnik jem w dość rozsądnych ilościach -.- chociaż ostatnio kupiłam sobie taki błonnik w postaci chrupków i zaczęłam go intensywnie chrupać ;D fakt faktem, może przesadzam z tym wszystkim. zresztą, nie spieszy mi się bardzo z tym chudnięciem, do lata jeszcze dobre 2 miesiące , więc raczej dam radę pozbyć się 4kg w tak długi czas ;Dpowiem Ci szczerze, że nie próbowałam ani koktajlu owocowego, ani pieczonego jabłuszka, a to z reguły właśnie z ustaleniem podwieczorka mam największy problem (bo wyczytałam, że owoce to raczej na II śniadanko ;D), a tu widzę, że właśnie podjadasz owoce ![]() hm, no cóż, spróbuję dzisiaj stworzyc jakiś megasmaczny koktajl ;D mogę z obojętnie jakiej mieszanki owoców? :P (oczywiście, bez bananów -.-) |
|
|
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przez całe swoje ODCHUDZANIE jadłam owoce np. koktajl z truskawek/jagód/malin/ananasa swięzego bądz właśnie jabłko pieczone rozciapane z kisielem bez cukru(jabłko podczas pieczenia wydziela swoje cukry i jest bardzo słodkie i w ten sposób nie musiałam dosładzać nawet grama i zależy też jaka odmiana jabłka) a co do banana jak byś zjadła raz na jakiś czas to przecież nie umrzesz
|
|
#4693 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
a w jaki sposób się odchudzałaś? : D i jakie efekty iii w ile czasu? ;D ciekawość ;D
|
|
|
|
|
#4694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak naprawdę schudłam więcej przez lato i zauważyłam większe zmiany w moim ciele jak zaczęłam więcej ćwiczyć. Znaczy się straciłam 13kg i oczywiście widać ale rzeźbienie ciała to dało całokształtowi lepszy efekt. Nie można wariować najlepiej mniej żreć więcej się ruszać i bez paranoi. To potem nie będzie jojo/obsesji itp.
|
|
#4695 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Wracam do was od jutra
|
|
|
|
#4696 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4697 |
|
Wtajemniczenie
|
tak wagę mam
![]() ale nastroju nie i na razie nie wiem jak z moim udzielaniem na wizażu przez najbliższy tydzień ... W pracy szefowa traktuje mnie jak gówno, uwzięła si na mnie nie pomagają rozmowy i prośby żeby traktować mnie jak człowieka ... trzyma mnie bo nie ma nikogo na moje miejsce, znow jest rekrutacja ale ludzie uciekają, ja jestem silna znoszę to, ale nie wiem jak długo ... Na szczęście kierowniczka jest po mojej stronie od jutra bierze mnie pod opiekę, nie pozwoli mnie tak traktować bo nie może na to patrzeć, powiedziała, że choćby miała wylecieć będzie mnie bronić ... I tak wiem , że po okresie próbnym wylecę, chyba, że stanie się cud i zacznę sprzedawać dużo sukienek ... nerwy mam zszargane, na pewno schudnę, psych mi siada, a jeszcze dzisiaj uśpiliśmy moją świnkę morską bo była bardzo chora i już bardzo cierpiała, teraz cierpię ja
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda nerwów, z drugiej strony o dobrą pracę trudno..A może szukaj sobie czegoś innego narazie nie rezygnując i nic nikomu nie mówiąc? Nie możesz chodzić do pracy cały czas w stresie bo tak na dłuższą metę nie da rady i zdrowia szkoda..---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- A jeśli chodzi o dietę, i u mnie jest ok, bez wpadek i przegięć w żadną stronę. Są też rolki i rower no i orbi w nocy
|
|
|
|
|
#4699 |
|
Wtajemniczenie
|
szkoda gadać, chodzę wycieńczona i zestresowana jak nigdy w życiu ;(
|
#4700 | |
|
Raczkowanie
|
Super, Promyczku
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;26202159] Melduję, że żyje i dietka idzie dobrze ![]() Dobrej nocy U mnie podobnie Cytat:
![]() Dobrze, że masz wsparcie kierowniczki i nie jesteś z tym całkiem sama, chociaż i tak to na pewno megastres Ja też myślę tak jak Laisla, że może zacznij sprawdzać inne możliwości? Może uda się znaleźć coś nowego i lepszego szybciej niż myślisz...? Bardzo Ci tego życzę, bo wiem, co to stres zawodowy - schudłam tak 3 lata temu bardzo szybko z 5kg, a 8 mi wróciło ![]() Tak czy siak, pamiętaj, że Twoje zdrowie i dobry nastrój są więcej warte i ważniejsze niż wszystkie szefowe świata - koniecznie rozmawiaj o tym z bliskimi i zrób dla siebie coś dobrego Życzę siły i szybkiego znalezienia dobrej pracy ![]() U mnie spokojnie i dobrze. Miałam te ostatnie kilka dni jakieś takie... nieogarnięte, chaotyczne i pełne zamętu, ale wychodzę na prostą ![]() Ja też wzięłam się do szukania dodatkowej pracy, bo z tej obecnej nigdy nie będzie mnie stać na kredyt na mieszkanie, który planuję na przyszły rok. Co to za kraj, ech... No nic, trza walczyć i nie poddawać się ![]() A jedzeniowo tak: 1. zupa pieczarkowa z amarantusem, miso i olejem lnianym 2. 3 naleśniki z mąki owsianej z powidłami 3. kawałek pasztetu z białej fasoli z warzywami (papryka, seler naciowy, rzodkiewki) 4. połowa makreli wędzonej z połową opakowania żółtej fasoli parowanej 5. porcja duszonego schabu z drugą połową opakowania fasolki Co sądzicie na temat odżywiania zgodnego z grupą krwi? Wpadł mi w oczy wczoraj artykuł na ten temat i wyszło mi, że jem wszystko to, czego nie powinnam, a nie lubię tego, co niby jest dla mnie dobre ![]() Miłego dnia, weekend już blisko
|
|
|
#4701 |
|
Zadomowienie
|
Mi niestety przez chorobe nie idzie za dobrze.
Co do odchudzania zgodnie z grupą krwi to wiem że moja koleżanka tak się odchudza od dietetyka , z kolei pare dni temu czytałam w książce że to jest absolutnie jedna z gorszych diet , nie pamietam szczegółów jak znajde to napisze .
|
|
|
|
#4702 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Właśnie wcinam śniadanko- koktajl truskawkowo bananowy z płatkami owsianymi pychotka Dirtyy Kochana trzymaj się i pokaż jej na co Cię stać, niech jej szczena opadnie Wierze w Ciebie i trzymam mocno kciuki |
|
|
|
#4703 |
|
Wtajemniczenie
|
Promyczek
Dirty Wierzymy tu w Ciebie! Wiem, że jesteś silna, ale czasem bez sensu marnować tą siłę na tak beznadziejnych ludzi... główka do góry maleńka Dominisia ale rozumiem, że po chorobie wracasz? Joasia owocnego szukania pracy! ![]() Normalnie cały dzień wczoraj chodziłam i nie wiedziałam co się dzieje No i...zjadłam takie spaghetti instant Zaspokoiłam swoją chcicę. Tyle, że na noc. Dzisiaj na drugie śniadanie też zupka chińska (tez jakaś dziwna zachcianka ). Także @ nadchodzi pełną parą ogólnie zmęczona jestem
|
#4704 |
|
Zadomowienie
|
Wracam wracam
ale kto by sie tam cieszyl ;p.
|
|
|
|
#4705 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4706 |
|
Zadomowienie
|
eee wydaje Ci sie
|
|
|
|
#4707 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie gadaj głupot
masz mi tu wracać a ja się będę cieszyć
|
#4708 |
|
Zadomowienie
|
hah
.
|
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Mam już internet.
|
|
|
|
#4710 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki kobietki za dobre słowa, kochane jesteście
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.

boooooska jestem 

Wszystko robię 2 razy wolniej
Z dietką różnie bywa, ale raczej staram się pilnować. Ćwiczenia tez jakoś idą
W pon mam niby zaplanowane mierzenie, ale przed @ to chyba nie będzie miało najmniejszego sensu. 

ej tam, nie nadrobisz, to świetna motywacja do starań takie pół kg

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ogólnie zmęczona jestem