|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mdłości w niepamięć puszczamy, na pierwsze ruchy czekamy - mamy IX/X :)
Cytat:
a to też wtedy nie było na tytuł tylko coś rozmawiałyśmy chyba o tyciu i mi sie tak zrymowało he he no i laseczki podchwyciły ze może by tak kiedyś taki tytuł moja wena jakoś ostatnio szwankuje ale podobają mi sie propozycje dziewczyn to chyba wena opo bavarce---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- ja tez sie chyba za niedługo położe i poczytam książke bo mi jakos nie wygodnie sie siedzi zresztą mąż musi wczesnie jutro wstać to nie bede mu tu klikać tą klawiaturą bo jak pisze to tylko stuki słychać
|
|
|
|
|
#4862 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
|
#4863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
może zrobimy też sondę? Jak któreś mamusie widziałam na poczekalni robią.
|
|
#4864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4865 |
|
Wtajemniczenie
|
aha to coś pomyliłam. mi się ten najbardziej podoba "chłopczyk czy dziewczynka? co tam skrywa moja kruszynka ? "
![]() 81gosia to myślisz, że już w 14tc będzie wiadomo jeśli się nie zakryje? myślałam, że trochę później Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-04-08 o 22:08 |
|
|
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4868 |
|
Wtajemniczenie
|
słodkich snów dziewczyny, ja też już kładę się
|
|
|
|
#4869 |
|
Zadomowienie
|
w mojej książce piszą że pod koniec 3 miesiąca, a 14tydz, to już według nich 4 miesiąc, więc wszystko zależy od dzidzi.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Ginekolodzy mówią w większości że tak naprawdę widać ok 16-20 i wtedy to jest o wiele bardziej prawdopodobne. Poza tym chyba większość z nas miała określaną płeć ok 16 tygodnia , nie?
|
|
|
|
#4871 | |||
|
kosmitka
|
Kapko, mam nadzieję, że da się to wszystko poukładać.
Cytat:
A naleśniki - ostatnio ktoś podawał przepis na takie z tuńczykiem, brzmią pysznie. Za mną chodzą takie z parówką, może zapodam w przyszłym tygodniu. Cytat:
Po grecku też zrobię w przyszłym tygodniu. Dokładnie . My skłaniamy się chyba ku Frankowi.I super, oryginalnie i ładnie. Cytat:
.Pierwszy raz piłaś czy po prostu obrzydła? Nie strasz, mnie jutro czekają zakupy i chcę od razu z 10 butelek ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Ja miałam w 16tc, ale lekarz nie potwierdził na 100%. Może teraz już będę miała 100% potwierdzenie.
|
|
|
#4872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrtyobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką Wymiana książkowia |
|
|
|
|
#4873 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam wieczorowo
![]() Cytat:
takze sie nie martwie... Jestem dobraj mysli... Musi byc dobrze i juz......... Zrobie se prywatnie kolo 17-18 tyg. bo w szpitalu mam nastepne za 10 tyg. ![]() Takze akurat w połowie.... Moze da sie podejrzec co ten dzidziol ma miedzy nogami ![]() taaaaa....Wy tu o połowkowym ja dopiero mialam to w 12 tyg.. hahahhahamoje połowkowe bedzie 17 czerwca Bedzie to 22 tydzien![]() Cytat:
Cytat:
Ja juz mam 2,5 kg na plusie ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- co do tytułu to jestem za tym ze - dalej na kopniaki czekamy itd... ![]() Nie pamietam jak to było |
|||
|
|
|
#4874 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też byłam na zakupach ale kupiłam sobie balerinki do dziecięcych sklepów staram się nie wchodzić bo normalnie się w nich rozpływam Cytat:
Nasz Szymuś też na drugiej pozycji, ale co tam w domu powinna być temperatura ok 20-21 stopni więc przy takiej chyba jednak długi rękawek dla maluszka krótie się przydadzą np jak na góre będziemy zakładać jakąś bluzeczke albo sweterek ![]() Cytat:
ja chce takie bodziakki! ![]() MAGiALENA - gratuluję chłopaczka ![]() anciaahk, Połówkowe to u mnie są dwie opcje ... albo już miałam w 18 tygodniu jak byłam na wizycie, albo będe miała 2 maja na nastęnej wizycie a wogóle to połówkowe USG jakoś sie różni od zwykłego? bo ja jestem taka zaaferowana wizytą że mogłam nie zauważyć drobnych różnic co do tego USG połówkowego to czytałam że ono moze być zrobione od 18 do 23 tygodnia, wiec dni tym bardziej nie robia różnicy ![]() natka, fajne balerinki ja sobie też wczoraj kupiłam co do tytułów to mi jets obojętne wszystkie propozycje są fajne ![]() mój czajnik elektryczny ze starości zaczął przeciekać jak już jest przegotowana woda wystygnięta to wystarczy zaznaczyc do jakiej tempki sie chce ją podgrzac i jest wygone to będzie jak sie będzie mieszanki dla maluszka robić
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-04-09 o 07:22 |
|||
|
|
|
#4875 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- ja też tyle mam, mam nadzieje, że do 30 nie dobije ![]() ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyszły tydzień - może środa koło 16-17 ??
|
|
#4878 |
|
Zakorzenienie
|
mój Robaczek chyba lubi słuchać muzyczki bo włączyłam i kopie niesamowicie
![]()
|
|
|
|
#4879 | |||
|
Raczkowanie
|
witam sobotnio
![]() rozkoszuję się wolnym pospaliśmy z Kubą trochę, zjedliśmy śniadanko a teraz się relaksujemy Cytat:
![]() Cytat:
W starym rodziła moja przyjaciółka w poździerniku - też ok . Tylko tam sale maleńkie są strasznie.. O Tuchowie słyszłam dużo dobrego, szczególnie o Gorycy. Nie wiem czy wiesz, ale w Roztoce k/Zakliczyna otworzyli nową przychodnię i on tam własnie pracuje. Nawet P mnie namawiał żebym się zastanowiła nad rodzeniem tam, bo to moje rodzinne strony, więc odwiedzano bym nie częściej, ale jednak zostanę przy Sakowej. Tu masz linka do ich strony http://sw-elzbieta.com/#nasz-szpital Cytat:
Kapka trzymam kciuki - oby sie wszystko jeszcze ułożyło! |
|||
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
Acia ja bavarię piłam pierwszy raz. Na początku koszmar, woda gazowana z lekkim posmakiem piwa a im więcej piłam tym bardziej znośne się wydawało
![]() Wczoraj gości mieliśmy, dzisiaj wieczorem prawdopodobnie znowu, wczoraj ledwo wysiedziałam taka panięta byłam już o 21 jak nigdy. Nie wiem jak ja się zabiorę za te rzeczy na uczelnię
|
|
|
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie pasuje. |
|
|
|
|
#4882 |
|
Wtajemniczenie
|
jeśli o mnie chodzi to dzień obojętny, ale zdecydowanie 17 i wzwyż, bo musi małż dojechac z pracy i przejąć opiekę nad Konradkiem. U szewca?
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- kapka trzymam kciukasy. Może wszystko jest do odratowania?O ile oczywiście Ty tego chcesz, bo tego nie wiem, jaka jest Wasza sytuacja... Zobacz - ja cztery miesiące temu byłam pewna, że będzie rozwód, w styczniu rozmawialiśmy już o tym z rodzicami, straciłam nadzieję i nawet nie walczyłam o małza choć ja w ogóle nie chciałam sie rozstawać i kłócić. A dziś - co wydaje mi się takie nierealne i nieprawdopodobne - jest jak było dawniej, a nawet lepiej niż było. Może dzidziuś Was zbliży i pomoże naprawić wszystko? |
|
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4884 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mi pasi
Cytat:
![]() Cytat:
w insomni jes fajnie też
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() widze ze zmobilizowane do spotkania bravo he he ![]() ja niedawno wstałam, ide wrzucić pranko potem mykam do wanny czekam na meża i na impreze nie chce mi sie jak nie wiem no akle jak mus to mus
|
|
|
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
wszyscy dzisiaj mają imprezki
my też idziemy na urodzinki ja ide wstawić rosołek i ogarnąć kuchnie a jak tż z pracy wróci to idziemy po autko |
|
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie robie obiadu he he -mam nadzieje ze cos dobrego bedzie na urodzinach
![]() licze na dobry tort
|
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
wszyscy poza nami... ja idę na zajęcia...
|
|
|
|
#4889 |
|
Zadomowienie
|
nie wszyscy mój mąż na zajęciach, a ja do pracy muszę żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce za oknem straszna wichura i zimno oj została bym dzisiaj w łóżeczku mam nadzieję ze uda się jutro to nadrobić bo na szczęście się jeszcze z nikim nie umówiłam też bym zjadła rosołek ale dzisiaj nici z gotowania może wieczorem namówię męża to mi naleśniki zrobi
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-04-09 o 10:59 |
|
|
|
#4890 | |
|
Wtajemniczenie
|
Choć w sumie wszystkie te knajpki sa ok ale może byc bliżej17 niż 16?---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
Zapraszam - małż narobił tyle, że pułk wojska by się najadl. I krokiety mam też, bo kusicielki juz mnie skusiły a jakby tego było mało dziś małż oznajmił że na kolację robi placki po węgiersku ciekawe kto to wszystko zje?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.

A my jeszcze nie mamy pewnych imion. chłopak mi się podoba Filip, a mężowi Kacper,
a to też wtedy nie było na tytuł tylko coś rozmawiałyśmy chyba o tyciu i mi sie tak zrymowało he he
17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię

jak kot...