|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
, a trzymasz Amelkę jak siedzi na tej nakładce? Bo widziałam takie z uchwytami z boków i się zastanawiam, czy to potrzebne.
|
|
|
#2402 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
![]() Cytat:
Na spacerze nie bylismy już tydzień ![]() Cytat:
Z grubej książki osmerfach zostały tekturowe okładki i chyba z 5 stron.... i to tylko jedna z wielu książek które tak załatwił Rozrywa nawet te strony co pokleiłam taśmą![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dosłownie identyczna, tylka ja nic nie podaję. A kilka dni temu spotkałam na ulicy Alan pediatrę i zapytałam tak z ciekawości, to powiedziała że widocznie taka jego uroda. Ważne aby się wypróżniał, i żeby go przy tym nie bolało Już daaaaaaaawno nie ech Ty Szpiegu... Daj spokój, jedzenie to temat tabu..... masakra jakaś. Chociaż zeszły tydzień nie był taki straszny ale to tylko dlatego że były posiłki które Alan lubi. Specjalnie takie gotowałam żeby przyzwyczajał się, że to co mama podaje jest dobre ) podwieczorek z 18,30 na 17,30 bo stwierdziłamże to chyba za długo żeby od 11,00 nic nie jadł. Jak myślicie,dobrze zrobiłam??
|
|
#2403 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
gdzie Ty ????Cytat:
a ja dziśjestem już po Cytat:
![]() Przywieźli rowerek dla Alana No tak, jak ja przyszłam, to wszystkie zwiały ....
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2011-04-11 o 16:57 |
|||||||
|
|
|
#2404 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
te uchwyty moim zdaniem nie potrzebne... chociaż jak nauczy sią sama schodzić... póki co taka nam odpowiada i jest oki. sadzam ją i zsadzam
|
|
|
|
|
#2405 | |
|
Wtajemniczenie
|
chciałabym zobaczyć ![]() Dlatego my dzisiaj odpuściliśmy ![]() Cytat:
Ja do tej pory pamiętam smak babcinego mięsa w sosie podanego z kopytkami i surówką z marchewki , a babcia zmarła, jak miałam 12 lat.Myślę, że jest to jakiś sposób. Zobaczymy czy zadziała na Alana ![]() --- Ostatnio widziałam się z koleżanką i Jej siostry córka zaczęła dostawać kobiecych kształtów w wieku 6 lat. Dodam, że dziewczynka nie jest jakaś wyrośnięta, raczej drobna. Od grudnia zaczęła się wyprawa po szpitalach, specjalistach, włącznie z ginem. Okazało się, że mała ma zaburzenia hormonalne. Dostała leki, ale przede wszystkim dieta i absolutny zakaz jedzenia kurczaków. Lekarz powiedział, że kurczaki, to najgorsze, co można dziecku dawać
|
|
|
#2406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:confu sed:Mam nadzieję ze skutek będzie pozytywny... ![]() Ja mam taki przykład w rodzine. Córka brata, teraz ma 13 lat, a pierwszą miesiączkę dostała w wieku 10 lat i to w szkole, w klasie ![]() Ja zgłupieję do reszty - moje dziecko własnie zjadło jajecznicę z 2 jajek (duzych "swojskich") z połową pomidora i zagryzł kromką chleba. Tzn. że był głodny, czyli obiadu nie zjadł albo dlatego że mu nie smakował,albo poprostu wybrzydza, bo głodny był na bank. On mnie wykończy!!
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2011-04-11 o 17:40 |
|
|
|
|
#2407 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Karolka, chciałabym zrobić coś w tym stylu: 001.jpg 47712.jpg Chodzi mi o formę albumiku, szablon można kupić w Scrapincu Karola, a możesz mi polecić coś na zasadzie pisaka, który daje efekt 3D w kolorze perłowym/kremowym? Może używałaś kiedyś i masz coś sprawdzonego? Papiery też sobie już wybrałam (chyba ):grandma-s-attic-dodatki_2413.jpg zestaw-grandma-s-attic-z_2408.jpg Chciałabym zrobić coś ciekawszego, ale nie będę miała kiedy...
|
|
|
#2408 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pocieszę Cię u mnie rano było -5 i w ciągu dnia wiatr ostry jak piła,chyba od tego przymrozku![]() Bartosz przepada za tatusiem,ale mama musi być obok Wczoraj na wieczór warował pod drzwiami do łazienki i czekał na mamę z wyjściem gdzieś też mam problem,bo Bartosz wyczai,jak tylko zmienię spodnie albo założę inne buty niż po domu-już wtedy wie co się kroi i bywa,że trzyma mnie za nogę no i jak się przebudzi,to też musi być mamaCytat:
z tym,że na jedno wesele nie idziemyCytat:
![]() No,to trzymam aby to był pomidor i żebyś nie musiała już szukaćCytat:
Oj,przydałaby się ta wiosna u nas Cytat:
Cytat:
Mój Damian jak był mały,to płatki pomagały ![]() I dużo wody niegazowanej,ale doczytałam,że Zu dużo pije Ja mam ochraniacz w łóżeczku,ale za ochraniacz raczej nie robi
|
||||||||
|
|
|
#2409 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może na razie dawaj Mu tylko to, co lubi? Tak późno mieliście podwieczorek? O której Alan chodzi spać? Ja już nie wiem, ciężko tak powiedzieć o nieswoim dziecku ![]() Cytat:
Super , aż zazdroszczę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba kiedyś u nas dziewczyny pisały o tym (Iwonka to Ty pisałaś?)
|
|
|
#2410 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ruchy maleństwa dla Kubusia.Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
magi Mamusie,czy któraś z Was ma problem z chorobą lokomocyjną u swojej pociechy? Bartos z chyba za bardzo nie może jeździc samochodem,już dwa razy się nam przytrafiło i tylko na dłużych trasach.Na krótkich nic się nie dzieje.Kupiłam w aptece plasterki Transway,które działają na zasadzie akupresury.Ciekawa jestem czy to coś pomoże?Jeszcze lekarka powiedziała,że mogę mu podać mniejszą ilość syropku Locomotiv,bo to dla dzieci od 3 latEdytowane przez sylka79 Czas edycji: 2011-04-11 o 18:56 |
|||||||
|
|
|
#2411 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My mamy jeszcze adidaski, ale na razie starczą i dlatego wzięłam coś lżejszego sylko wybaczysz kochana, że się nie przywitałam Ale teraz poprawiam się Cytat:
![]() Wiem, wiem, dużo też się czyta w prasie na ten temat, ale po raz pierwszy ja się z tym spotkałam w realu ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#2412 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Długo taki stan już u Was trwa? Cytat:
Cytat:
Jakoś tej zimie dobrze w tym roku ![]() Nie, no to ja mam luz, takiego czegoś nie mamy jeszcze ![]() ![]() Cytat:
, tak serio, to czasem daję Mu wybrać z dwóch rzeczy My nie, a o jakich dłuższych trasach mowa?
|
|
|
#2413 |
|
Wtajemniczenie
|
Staram się
, ale chciałabym robić więcej. Powiem Ci szczerze, że jak oglądam w necie, jakie cuda robią niektóre dziewczyny, to
|
|
#2414 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja u nas też to obstawiłam, nie wiem czy celnie.Nie podaję. Pamiętaj że przetworzony pomidor też uczula, choć mniej. nie mam odkąd zaczęła wstawać w łóżeczku, czyli ho ho zamierzchłe czasy Cytat:
![]() Może cienkie porównanie, ale odkąd mam problemy z "2" w ciąży i od ką zwracam uwagę na to co jem, lub włączę to co mnie przeczyści naprawdę idę co dzień. Może i Z u pomogłaby *surówka z kiszonej kapusty+marchew+jabłko+pi etruszka ziel +kropel kilka oliwy +sól,pieprz, cukier do smaku *maślanka *rewelacyjne są śliwki zaparzone wieczorem i wypite rano http://www.domowe-sposoby.pl/zdrowie/65-zaparcia Cytat:
![]() Cytat:
za nocnikruchy ![]() wow!!! sypią się postępy, sypią Cytat:
Karola chyba zgubiłam post o spotkaniu w Factory, tak więc jak my się widziałyśmy to był mój mało korzystny look, ja po prostu zbłądziłam z tym zapuszczaniem kłaków ![]() Reszty nie pamiętam. Mąż mi wyjechał do Wawy, jesteśmy same do jutra późnego wieczora buuuuByłam dziś na tym usg gen. Wszystko ładnie widziałam.Kręgosłup, rączki, nóżki, pęcherz moczowy etc , ale płci nie A tak na to liczyłam eh Grunt że z resztą p najlepszym porządeczku.Poczekam i za płcia
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||||
|
|
|
#2415 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście źle napisałam,o 18,30 miał kolację a teraz jak przełozyłam muo godz. wczesniej to zrobię podwieczorek z tego i o 19,45 lekka kolacje. Kąpiel ma o 20,00 (zadanie taty ), a o 20,30-max 21,00 śpiWiem, że trudno tak doradzać komuś, ale wasze zdanie jest dla mnie baaaardzo cenne. Jesteście mamami i rozumiecie problemy innej mamy. fajnie że masz gdzie kupić ekologiczne owoce, super. Kubolek ma szczeście że ma taką dbającą mamę za figę i rodzynki.Cytat:
![]() To mozliwe z tymi kurczakami i piersiami u takich maleńkich dzieci Też o tym kiedyś słyszałam, ale nie uwierzyłam![]() Alan nie ma problemów lokomocyjnych Cytat:
Stan niejedzenia obiadów??? od dobrego pół roku, ale wcześniej na to nie zwracałam uwagi bo jeśli czegoś nie chciał to dawałam słoik i tyle - wiem, głupia jestem że nie zwróciłam na to uwagi wcześniej - ale lepiej późno niż wcale ![]() Narazie zostanę przy tym że nie bede mu dawała nic innego jeśli nie zje obiadu normalnego,częściej bede robiła rzeczy które lubi żeby się przyzwyczaił. Zobaczę jak to będzie szło, jeśli kiepsko to pewnie zostanie przy tym że bede robiła tylko te rzeczy które lubi. Pierwszym krokiem było schowanie słoików z widoku, żeby o nich zapomniał Kochane ja sie żegnam na dziś Miłej nocki
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu ciesze sie ze na usg wszystko dobrze. Fryzurkę masz odważną i ZUPEŁNIE inaczej wyglądasz niż w loczkach, tak zadziornie teraz i młodziej. nic mi sie nie chce, zabiegana jestem. sprzątanie i Oli, wykancza mnie wszystko. Była rozmowa o kredkach, to my mamy Bambino w drewnianej oprawie. Są grube, nie do złamania przez dziecko. Polecam. Musze znaleźć architekta jakiegoś, co mi projekt domu zrobi wg mojego widzimisie. Boje sie tylko ile sobie zażyczy za taką przyjemność. Od dawna wymysliłam sobie własne pomysły, rozkład i ogolnie wszystko i nie znalazłam nigdy projektu, który by sprostał moim wymaganiom
|
|
|
|
#2417 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś mogłam wspomnieć, przyznam, że nie pamiętam ale słyszałam o tych kurczakach wiele razy. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
też nie, ale przynajmniej siedzi i mówi "siiiii", po czym wstaje z pustego nocnika
![]() Cytat:
|
|
|
#2419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pewnie dlatego nie czuje potrzeby mówienia, skoro i tak wszyscy wiedzą, co ma na myśli
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzynko ciesze sie, ze USG wyszlo dobre
|
#2421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie tak mnie to zdziwiło, że podwieczorek (CBŚ nie śpi )No to pewnie przyzwyczaił się do słoiczków ![]() Cytat:
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-04-11 o 20:48 |
||
|
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, wszystkie znajome dookoła które mają synów właśnie na usg gen się dowiedziały.Kuzynka już w 11 tyg, co było dla mnie w stylu "nie do wiary" w PiP te luzem czy konkretną firmę?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2424 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestem chrzestną![]() Kochana za Ciebie i Maciusia![]() Hmm,ja też wcześniej nie miałam problemów w samochodzie,a po ciąży tak mi się porobiło,że jak jedziemy w dłuższą trasę,to też mnie ciągnie czasami i przeważnie jak siedzę na tylnim siedzeniu.Jak prowadzę,albo siedzę z przodu,nic się nie dzieje Dziwne to![]() Cytat:
Szkoda,że zimie,a nie nam ![]() Powiadasz jeszcze? ![]() Sam już wie czego chce Bartoś na podwieczorek wtrąbił miseczkę twarożku ze szczypiorkiem ![]() ![]() Tak powyżej 50 km chociaż bywało tak,że nie zawsze wymiotował w długich trasach,no ale dwa razy się zdarzyło,nie wiem czy to podciągać już pod chorobę lokomocyjną,chyba tak?Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem jedno jest pewne,te kurczaki są faszerowane sterydami i antybiotykami.Małemu dziecku,może wystarczyć niewielka ilość![]() ![]() Cytat:
ale prawdą jest,że wśród gotowych projektów,ciężko znaleźć coś,co będzie nam idealnie pasowało,wiem bo sama przerabiałam![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet poczytać nie mogę bo też mnie od razu zbiera
|
|
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję kochane za komentarze
|
|
#2427 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak to się mogło tak poprzestawiać?
![]() Ja już zmykam Dobrej nocki |
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm
a pamiętasz który byłaś tydzień?miałaś dopochwowo czy przez powłoki brzuszne? to ja może córcię będę mieć jak nie było widać
|
|
|
#2429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na dziale Zdrowej żywności, firma Bio Planet. Cytat:
Wiadomo, co będzie jutro? ![]() Kuba kolacji dziś mało zjadł ![]() Możliwe, Kuba na razie dobrze znosi podróż
|
|
|
#2430 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie zgłebiałam tematu, więc nie wiem ![]() Cytat:
Nawet nie chce próbować Pożaliłam się ![]() Cytat:
![]() --- Maciuś wreszcie smacznie śpi, a ja do kompa i wizaż ... Idę Małżowi odpisać na maila
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.

, a trzymasz Amelkę jak siedzi na tej nakładce? Bo widziałam takie z uchwytami z boków i się zastanawiam, czy to potrzebne.

, ale dzielnie szedl

robi codziennie kupkę, często po dwie dziennie...ale cały czas bobelki
gdzie Ty ????
chciałabym zobaczyć
, a babcia zmarła, jak miałam 12 lat.
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

dla Kubusia.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i przeważnie jak siedzę na tylnim siedzeniu.Jak prowadzę,albo siedzę z przodu,nic się nie dzieje
jedno jest pewne,te kurczaki są faszerowane sterydami i antybiotykami.Małemu dziecku,może wystarczyć niewielka ilość