Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -lato 09 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-11, 16:33   #2401
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Miramej mamy taka
http://allegro.pl/disney-zapachowa-n...505997100.html
cena normalna. u nas w sklepie tez około 25 zł. ma antypoślizgowe boki i tył więc się nie ślizga

, a trzymasz Amelkę jak siedzi na tej nakładce? Bo widziałam takie z uchwytami z boków i się zastanawiam, czy to potrzebne.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 16:37   #2402
agga19851985
Wtajemniczenie

Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Co do Ikei-no ja się chyba nigdy nie przekonam do tego sklepu
Jeśli chodzi o wszelakie dodatki, naczynia, miseczki, duperele to tak, ale jeśli chodzi o meble i inne konkretniejsze wyposażenie, to mnie krew zalewa jak patrzę na ichnią jakość
hmmm, mam takie samo zdanie Te Ikeowe meble, to zawsze mi się wydawały... jakieś takie,nie teges

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

przesylam wam troche wiosny i slonca
Wczoraj bylo pieknie i bylismy na dluuuugim spacerze wybrzezem. Moj maz na poczatku myslal, ze zartuje, jak powiedzialam mu, jak trase wytyczylam , ale dzielnie szedl. Co chwile tylko pytal, czy mnie nogi bola i chyba mi nie wierzyl, ze nie, a ja z Tosiem przezciez zawsze tyle kilometrow pokonuje
Dzis juz nie jest tak pieknie, ale zaliczylismy juz jeden krotki spacer, a takze zakupy, bo w lodowce bylo juz tylko swiatlo.

Za niedlugo czeka nas drzemka, a potem lunch i jak sie nie rozpada, to kolejny spacer

Show must go on...

Zazdraszczam takich spacerków. Przesyłaj nam duuuuzo pozytywnych fluidków bo u nas szaro, buro i ponuro.
Na spacerze nie bylismy już tydzień

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
, Maciuś bardzo niszczy zabawki i stwierdziliśmy, że kupimy Mu tańszy. Daliśmy 40zł, ale jest bardzo fajny, tylko stempelki musieliśmy schować, bo mój Łobuziak całe wpychał sobie do buzi. Chwilowo trzymają zdjęcia na lodówce Z czasem, jak Maciuś podrośnie i spodoba Mu się zabawa znikopisem, to kupimy Mu lepszy
Witaj w klubie małych niszczycieli Z grubej książki osmerfach zostały tekturowe okładki i chyba z 5 stron.... i to tylko jedna z wielu książek które tak załatwił Rozrywa nawet te strony co pokleiłam taśmą

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
dodam zaraz do albumu kilka zdjęć z naszego wyjazdu do zoo w Uckermunde - pochwalę się Wam moimi chłopakami
Twoi chłopcy uroczy, super wyprawa

Cytat:
Ostatnio gotuję Maciulkowi kompocik z jabłek. Bardzo go polubił i dostaje po obiadku , bo moje biedne dziecko wszystko popija zimną wodą
U nas kompot tez jest hitem, ale musi być ugotowany przez babcie. Niewiem jak on to odróżnia, ale gdy ja ugotuję(tak sanmo jak babcia) to nawet nie tknie, a gdy tylko zobaczy u babci to da się pokroić za jej kompot

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradźcie...od dobrych trzech tygodniu dodaję Zu do mleka Lactulosum...ale nie widzę poprawy robi codziennie kupkę, często po dwie dziennie...ale cały czas bobelki choć co kilka dni normalniejsza też się zdarzy...czego jeszcze spróbować?
U nas jest identyczna syt.
Dosłownie identyczna, tylka ja nic nie podaję. A kilka dni temu spotkałam na ulicy Alan pediatrę i zapytałam tak z ciekawości, to powiedziała że widocznie taka jego uroda. Ważne aby się wypróżniał, i żeby go przy tym nie bolało Alan ma i stałe posiłki i bardziej "płynne" i nie widzę różnicy

Cytat:
Z innej beczki:
Czy macie jeszcze ochraniacze w łóżeczkach?
Już daaaaaaaawno nie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
O, Aga , napisz jak Alan je, dajecie radę?
ech Ty Szpiegu...
Daj spokój, jedzenie to temat tabu..... masakra jakaś. Chociaż zeszły tydzień nie był taki straszny ale to tylko dlatego że były posiłki które Alan lubi. Specjalnie takie gotowałam żeby przyzwyczajał się, że to co mama podaje jest dobre Ale wczoraj u teściowej na obiedzie znowu nic nie zjadł, poczekałam pół godz. i zaproponowała znowu - nie chciał Dziś zrobiłam pizze domowej roboty -lubi zapiekanki, więc miałam nadzieję ze zje, aleeee nieeeee. Jestem twarda inic innego nie dostaje Przesunęłam tylko (nie wiem czy to dobry pomysł ) podwieczorek z 18,30 na 17,30 bo stwierdziłamże to chyba za długo żeby od 11,00 nic nie jadł. Jak myślicie,dobrze zrobiłam??

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 16:55   #2403
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
A Kuba je codziennie na podwieczorek lub II śniadanie i jak wracamy ze spaceru, to już w połowie drogi ustala ze mną, co mam Mu dać
A słyszałaś o tym , żeby dziecku często nie podawać suszonych owoców (kupnych oczywiście) bo zawierają dwutlenek siarki -substancję konserwująca. Ja się nie znam ale trochę się cykam jak się o tym dowiedziałam i ograniczyłam spożycie rodzynek i śliwek.

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
teraz ja z innej bajki:
jakie kredki macie? chodzi mi czy takie może 3+? bo teściowa kupiła 2 opak takich to je schowałam a dzis nast bo myslała że dobre a tam po ang pisało że rekomendowane dla dzieci 4+ nie zalecane dla dzieci 0-3 drobnym drukiem of corse, ale takie grube świecowe my little pony i niewiem czy jej dawać czy przesadzam
teraz ma crayole 18+ ale częsci już nie ma, bo się roztopiły/zgubiły
My mamy najzwyklejsze świecowe z biedronki i też są "nieodpowiednie"dla jego wieku, ale mu dałamCo prawda zaczął je jeść wiec już są zabrane,ale przy kredkach to nie patrze na przedziały wiekowe

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Od wczoraj czuje ruchy maleństwa Czasami jak usiąde wygodnie to czuje częste i juz nawet mocne kopniaki heh, nawet teraz jak tutaj pisze to mnie boksuje
Nie moge sie doczekac na USG połówkowego (za ok 3 tygodnie) bo zapewne dowiem sie kto zamieszkuje mój brzuszek
Ja też tak chcę

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość

niemrawa dzisiaj jestem @ się rozkręca powolutku...
Moje hormony pozbawiły mnie dzisiaj i humoru i energii i w ogóle wszystkiego
nie daj się

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
my mamy, a to dlatego, ze "zatrzymuje" on smoczek w srodku lozeczka jak tylko sciaglam, to smok od razu w nocy na podlodze ladowal
ooooo ito jest dobry pretekst do odsmoczkowania

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
gdzie Ty ????

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

no my chyba nigdzie nie wyskoczymy chyba ze na nasza kuchenna wyspe

ja tez jestem przed@
Z braku laku dobre i to.... wkońcu też "wyspa"
a ja dziśjestem już po

Cytat:
Obszukałam kilka razy dom w poszukiwaniu kabla do aparatu - i nie ma nie wiem co sie z nim stało... TŻ tez nie widział. [COLOR=Silver]
Może Kubę zapytaj czy nie widział

Przywieźli rowerek dla Alana Już po pierwszych próbach za bardzo nie przykuł uwagi Młodego,ale trochę podreptał. Jest super Moje dziecko jest cwane,gdy dojechał do końca korytarza, to zamiast skręcić kierownicą, bierze rower pod pachę i go obraca

No tak, jak ja przyszłam, to wszystkie zwiały ....

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2011-04-11 o 16:57
Stary 2011-04-11, 17:06   #2404
skierka1981
BAN stały

Cytat:
, a trzymasz Amelkę jak siedzi na tej nakładce? Bo widziałam takie z uchwytami z boków i się zastanawiam, czy to potrzebne.

Amelka sama siedzi dupka ładnie się trzyma te uchwyty moim zdaniem nie potrzebne... chociaż jak nauczy sią sama schodzić... póki co taka nam odpowiada i jest oki. sadzam ją i zsadzam
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 17:08   #2405
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...
No jak to jak? Na migi
...
Zmokliśmy na spacerze
chciałabym zobaczyć

Dlatego my dzisiaj odpuściliśmy

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
...
U nas jest identyczna syt.
Dosłownie identyczna, tylka ja nic nie podaję. A kilka dni temu spotkałam na ulicy Alan pediatrę i zapytałam tak z ciekawości, to powiedziała że widocznie taka jego uroda. Ważne aby się wypróżniał, i żeby go przy tym nie bolało Alan ma i stałe posiłki i bardziej "płynne" i nie widzę różnicy
...
ech Ty Szpiegu...
Daj spokój, jedzenie to temat tabu..... masakra jakaś. Chociaż zeszły tydzień nie był taki straszny ale to tylko dlatego że były posiłki które Alan lubi. Specjalnie takie gotowałam żeby przyzwyczajał się, że to co mama podaje jest dobre Ale wczoraj u teściowej na obiedzie znowu nic nie zjadł, poczekałam pół godz. i zaproponowała znowu - nie chciał Dziś zrobiłam pizze domowej roboty -lubi zapiekanki, więc miałam nadzieję ze zje, aleeee nieeeee. Jestem twarda inic innego nie dostaje Przesunęłam tylko (nie wiem czy to dobry pomysł ) podwieczorek z 18,30 na 17,30 bo stwierdziłamże to chyba za długo żeby od 11,00 nic nie jadł. Jak myślicie,dobrze zrobiłam??
Wiesz, babci, to babci Ja do tej pory pamiętam smak babcinego mięsa w sosie podanego z kopytkami i surówką z marchewki , a babcia zmarła, jak miałam 12 lat.

Myślę, że jest to jakiś sposób. Zobaczymy czy zadziała na Alana

---

Ostatnio widziałam się z koleżanką i Jej siostry córka zaczęła dostawać kobiecych kształtów w wieku 6 lat. Dodam, że dziewczynka nie jest jakaś wyrośnięta, raczej drobna. Od grudnia zaczęła się wyprawa po szpitalach, specjalistach, włącznie z ginem. Okazało się, że mała ma zaburzenia hormonalne. Dostała leki, ale przede wszystkim dieta i absolutny zakaz jedzenia kurczaków. Lekarz powiedział, że kurczaki, to najgorsze, co można dziecku dawać

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 17:19   #2406
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz, babci, to babci Ja do tej pory pamiętam smak babcinego mięsa w sosie podanego z kopytkami i surówką z marchewki , a babcia zmarła, jak miałam 12 lat.

Myślę, że jest to jakiś sposób. Zobaczymy czy zadziała na Alana

---

Ostatnio widziałam się z koleżanką i Jej siostry córka zaczęła dostawać kobiecych kształtów w wieku 6 lat. Dodam, że dziewczynka nie jest jakaś wyrośnięta, raczej drobna. Od grudnia zaczęła się wyprawa po szpitalach, specjalistach, włącznie z ginem. Okazało się, że mała ma zaburzenia hormonalne. Dostała leki, ale przede wszystkim dieta i absolutny zakaz jedzenia kurczaków. Lekarz powiedział, że kurczaki, to najgorsze, co można dziecku dawać
Wiem.ja tez pamietam różne "babcine " smaki no ale kompot...:confu sed:

Mam nadzieję ze skutek będzie pozytywny...

Ja mam taki przykład w rodzine. Córka brata, teraz ma 13 lat, a pierwszą miesiączkę dostała w wieku 10 lat i to w szkole, w klasie Teraz nosi normalne biustonosze, piersi ma większe od moich, jest wysoka,gin.też jej nie obcy Rownież z zaburzeniami hormonalnymi ma doczynienia - ale podobno odziedziczyła to po mamie

Ja zgłupieję do reszty - moje dziecko własnie zjadło jajecznicę z 2 jajek (duzych "swojskich") z połową pomidora i zagryzł kromką chleba. Tzn. że był głodny, czyli obiadu nie zjadł albo dlatego że mu nie smakował,albo poprostu wybrzydza, bo głodny był na bank. On mnie wykończy!!

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2011-04-11 o 17:40
Stary 2011-04-11, 17:42   #2407
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...
Mam nadzieję ze skutek będzie pozytywny...

Ja mam taki przykład w rodzine. Córka brata, teraz ma 13 lat, a pierwszą miesiączkę dostała w wieku 10 lat i to w szkole, w klasie Teraz nosi normalne biustonosze, piersi ma większe od moich, jest wysoka,gin.też jej nie obcy Rownież z zaburzeniami hormonalnymi ma doczynienia - ale podobno odziedziczyła to po mamie

Karolka, chciałabym zrobić coś w tym stylu:

001.jpg

47712.jpg

Chodzi mi o formę albumiku, szablon można kupić w Scrapincu Kartkę zrobię, jak mi się nie uda z albumem.

Karola, a możesz mi polecić coś na zasadzie pisaka, który daje efekt 3D w kolorze perłowym/kremowym? Może używałaś kiedyś i masz coś sprawdzonego?

Papiery też sobie już wybrałam (chyba ):
grandma-s-attic-dodatki_2413.jpg

zestaw-grandma-s-attic-z_2408.jpg

Chciałabym zrobić coś ciekawszego, ale nie będę miała kiedy...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2011-04-11, 18:24   #2408
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:

Buro, buro, buro... , a jak nie buro, to wicher głowy urywa

Domagam się prawdziwej wiosny

Dziewczyny, czy Wasze dzieci też zachowują się tak, że tylko mama i mama? Tata może być, ale szału nie ma

Pocieszę Cięu mnie rano było -5 i w ciągu dnia wiatr ostry jak piła,chyba od tego przymrozku

Bartosz przepada za tatusiem,ale mama musi być obok Wczoraj na wieczór warował pod drzwiami do łazienki i czekał na mamęz wyjściem gdzieś też mam problem,bo Bartosz wyczai,jak tylko zmienię spodnie albo założę inne buty niż po domu-już wtedy wie co się kroi i bywa,że trzyma mnie za nogę no i jak się przebudzi,to też musi być mama

Cytat:
W sobotę byliśmy w Nadarzynie i kupiliśmy Maciusiowi buty, już takie bardziej wiosenne W niedzielę była moja kuzynka z narzeczonym prosić nas na wesele (18.06.). Mamy dwa wesela w tym roku, drugie 9. lipca, no i 15. maja komunie. Dużo wydatków nas czeka Oczywiście włącznie z ubiorem
U mnie to samo,dwa wesela i komuniaz tym,że na jedno wesele nie idziemyAle na resztę też by się przydał jakis ubiorek i coś z włoskami zrobić trzeba

Cytat:

Takie: http://allegro.pl/antylopa-417-2-1-p...512402844.html
Daliśmy 90zł. Była wyprzedaż z poprzedniego sezonu po 50zł, ale butki były zabudowane, a ja chciałam już lżejsze
A i znikopis kupiliśmy, nawet Maciul trochę się nim pobawi.

Chyba odkryłam, co uczula Maciusia, ale bo do końca nie mam pewności.
Fajne te butkitakie sandałkowate.My na teraz mamy trzewiczki Bartki i adadaski,ale też trzeba by chyba pomysleć o czymś lzejszym

No,to trzymam aby to był pomidor i żebyś nie musiała już szukać

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

przesylam wam troche wiosny i slonca
Wczoraj bylo pieknie i bylismy na dluuuugim spacerze wybrzezem. Moj maz na poczatku myslal, ze zartuje, jak powiedzialam mu, jak trase wytyczylam , ale dzielnie szedl Co chwile tylko pytal, czy mnie nogi bola i chyba mi nie wierzyl, ze nie, a ja z Tosiem przezciez zawsze tyle kilometrow pokonuje
Dzis juz nie jest tak pieknie, ale zaliczylismy juz jeden krotki spacer, a takze zakupy, bo w lodowce bylo juz tylko swiatlo.

Za niedlugo czeka nas drzemka, a potem lunch i jak sie nie rozpada, to kolejny spacer

Show must go on...

Oj,przydałaby się ta wiosna u nas

Cytat:

Dziewczyny, a do pulpetów/klopsików musi być czerstwa bułka? Bo nie mam
Czasem jak się przydarzy,że nie mam czerstwej to namaczam świeżą i też jest ok

Cytat:
Dziewczyny doradźcie...od dobrych trzech tygodniu dodaję Zu do mleka Lactulosum...ale nie widzę poprawy robi codziennie kupkę, często po dwie dziennie...ale cały czas bobelki choć co kilka dni normalniejsza też się zdarzy...czego jeszcze spróbować?
A próbowałaś gotować płatki jęczmienne na wodzie i dodawać do mleka modyfikowanego?
Mój Damian jak był mały,to płatki pomagały
I dużo wody niegazowanej,ale doczytałam,że Zu dużo pije

Cytat:
Z innej beczki:
Ja mam ochraniacz w łóżeczku,ale za ochraniacz raczej nie robi

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 18:52   #2409
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
ech Ty Szpiegu...
Nie szpiegu, tylko CBŚ-u
Może na razie dawaj Mu tylko to, co lubi? Tak późno mieliście podwieczorek? O której Alan chodzi spać?
Ja już nie wiem, ciężko tak powiedzieć o nieswoim dziecku

Cytat:
A słyszałaś o tym , żeby dziecku często nie podawać suszonych owoców (kupnych oczywiście) bo zawierają dwutlenek siarki -substancję konserwująca. Ja się nie znam ale trochę się cykam jak się o tym dowiedziałam i ograniczyłam spożycie rodzynek i śliwek.
(...)
Przywieźli rowerek dla Alana Już po pierwszych próbach za bardzo nie przykuł uwagi Młodego,ale trochę podreptał. Jest super Moje dziecko jest cwane,gdy dojechał do końca korytarza, to zamiast skręcić kierownicą, bierze rower pod pachę i go obraca
Tak, wiem o dwutelenku siarki , ja kupuję ekologiczne, suszone naturalnie

Super , aż zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Amelka sama siedzi dupka ładnie się trzyma te uchwyty moim zdaniem nie potrzebne... chociaż jak nauczy sią sama schodzić... póki co taka nam odpowiada i jest oki. sadzam ją i zsadzam

Cytat:
chciałabym zobaczyć
(...)
No figę łatwo pokazać, rodzynki - uderza paluszkami, to zwykle ustala, bo to wie, jak pokazać

Chyba kiedyś u nas dziewczyny pisały o tym (Iwonka to Ty pisałaś?)

H. MacLeod

.
Stary 2011-04-11, 18:53   #2410
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
A Kuba je codziennie na podwieczorek lub II śniadanie i jak wracamy ze spaceru, to już w połowie drogi ustala ze mną, co mam Mu dać
Czyli menu sam sobie ustala

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
teraz ja z innej bajki:
jakie kredki macie? chodzi mi czy takie może 3+? bo teściowa kupiła 2 opak takich to je schowałam a dzis nast bo myslała że dobre a tam po ang pisało że rekomendowane dla dzieci 4+ nie zalecane dla dzieci 0-3 drobnym drukiem of corse, ale takie grube świecowe my little pony i niewiem czy jej dawać czy przesadzam
teraz ma crayole 18+ ale częsci już nie ma, bo się roztopiły/zgubiły
My mamy kredki ołówkowe Bic i świecowe Crayoleświecowymi rzadko maluje i tylko pod moim czujnym okiem

Cytat:
A tak wogóle to chciałam sie przywitać

Od kilku dni nie bylismy na dworku bo strasznie wiało a mały był chory.
Dzisiaj chciałam juz z im wyjsc na krótki spacer ale zimno jest, tylko 6 stopni.
Apetyt mu powoli wraca z czego sie bardzo cieszę.
Przez te kilka dni zrobił niesamowite postepy nocnikowe. Zakładam mu pieluche ale cały dzien jest sucha - woła siku. Po nocy tez jest sucha a nad ranem jak wstanie nasika pól nocnika
Jestem z niego bardzo dumna.

Od wczoraj czuje ruchy maleństwa Czasami jak usiąde wygodnie to czuje częste i juz nawet mocne kopniaki heh, nawet teraz jak tutaj pisze to mnie boksuje
Nie moge sie doczekac na USG połówkowego (za ok 3 tygodnie) bo zapewne dowiem sie kto zamieszkuje mój brzuszek
Cieszę się,że Kubcio ma sie lepiej,no i że apetyt wrócił

Ruchy maleństwa

Cytat:
angy, zapomniałam Ci napisać, że Kuba zrobił raz siku do nocnika

dla Kubusia.

Cytat:

U nas na razie jest cały czas bunt-po moim wywodzie na temat tego, jak to wszystkie dzieci i dorośli robią siku do nocnika/w toalecie, jest chwila zastanowienia, po czym słyszę stanowcze: NIE

Ale nie pytaj Zosi tak codziennie,zrób parę dni przerwy i spróbuj ponownie

Cytat:
No Kuba siada czasem (ale bez szału ), a to siku tylko raz zrobił. Na kupkę odmawia stanowczo posiedzenia na nocniku Macie nakładkę na sedes może? Bo ja się zastanawiam, czy tak nie spróbować
Ja mam,ale na Bartoszu jeszcze nie testowałam

Cytat:
Czytałam gdzieś na necie,że matka kupowała kurczaki,gotowała zupki i razem z tym mięsem dawała półrocznej dziewczynce i niemowlakowi po jakimś czasie zaczęły rosnąć piersi

Cytat:

Załącznik 3887734

Załącznik 3887735

Piękne to

magi

Mamusie,czy któraś z Was ma problem z chorobą lokomocyjną u swojej pociechy?Bartos z chyba za bardzo nie może jeździc samochodem,już dwa razy się nam przytrafiło i tylko na dłużych trasach.Na krótkich nic się nie dzieje.Kupiłam w aptece plasterki Transway,które działają na zasadzie akupresury.Ciekawa jestem czy to coś pomoże?Jeszcze lekarka powiedziała,że mogę mu podać mniejszą ilość syropku Locomotiv,bo to dla dzieci od 3 latMam nadzieję,że może z czasem mu to przejdzie.

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2011-04-11 o 18:56
Stary 2011-04-11, 19:26   #2411
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
...U mnie to samo,dwa wesela i komuniaz tym,że na jedno wesele nie idziemyAle na resztę też by się przydał jakis ubiorek i coś z włoskami zrobić trzeba

Fajne te butkitakie sandałkowate.My na teraz mamy trzewiczki Bartki i adadaski,ale też trzeba by chyba pomysleć o czymś lzejszym

No,to trzymam aby to był pomidor i żebyś nie musiała już szukać
...
Mamy ten sam problem

My mamy jeszcze adidaski, ale na razie starczą i dlatego wzięłam coś lżejszego

sylko wybaczysz kochana, że się nie przywitałam Ale teraz poprawiam się Witaj po długiej nieobecności

Cytat:
...No figę łatwo pokazać, rodzynki - uderza paluszkami, to zwykle ustala, bo to wie, jak pokazać

He, he dobry zawodnik z Kubulka

Wiem, wiem, dużo też się czyta w prasie na ten temat, ale po raz pierwszy ja się z tym spotkałam w realu

Cytat:
...

Piękne to

magi

Mamusie,czy któraś z Was ma problem z chorobą lokomocyjną u swojej pociechy?Bartos z chyba za bardzo nie może jeździc samochodem,już dwa razy się nam przytrafiło i tylko na dłużych trasach.Na krótkich nic się nie dzieje.Kupiłam w aptece plasterki Transway,które działają na zasadzie akupresury.Ciekawa jestem czy to coś pomoże?Jeszcze lekarka powiedziała,że mogę mu podać mniejszą ilość syropku Locomotiv,bo to dla dzieci od 3 latMam nadzieję,że może z czasem mu to przejdzie.
Zobaczymy czy mi się uda coś sklecić do 15. maja

i ja też nigdy nie miałam problemów.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2011-04-11, 19:30   #2412
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zgłupieję do reszty - moje dziecko własnie zjadło jajecznicę z 2 jajek (duzych "swojskich") z połową pomidora i zagryzł kromką chleba. Tzn. że był głodny, czyli obiadu nie zjadł albo dlatego że mu nie smakował,albo poprostu wybrzydza, bo głodny był na bank. On mnie wykończy!!
Aga, a jak mało zje jednego dnia, to następnego nadrobi? Jecie wspólnie posiłki?
Długo taki stan już u Was trwa?

Cytat:

Załącznik 3887734

Załącznik 3887735

Chodzi mi o formę albumiku, szablon można kupić w Scrapincu Kartkę zrobię, jak mi się nie uda z albumem.

Karola, a możesz mi polecić coś na zasadzie pisaka, który daje efekt 3D w kolorze perłowym/kremowym? Może używałaś kiedyś i masz coś sprawdzonego?

Papiery też sobie już wybrałam (chyba ):
Załącznik 3887749

Załącznik 3887750

Robisz podobnie ładne rzeczy?

Cytat:
Pocieszę Cięu mnie rano było -5 i w ciągu dnia wiatr ostry jak piła,chyba od tego przymrozku

Bartosz przepada za tatusiem,ale mama musi być obok Wczoraj na wieczór warował pod drzwiami do łazienki i czekał na mamęz wyjściem gdzieś też mam problem,bo Bartosz wyczai,jak tylko zmienię spodnie albo założę inne buty niż po domu-już wtedy wie co się kroi i bywa,że trzyma mnie za nogę no i jak się przebudzi,to też musi być mama
(...)
Czasem jak się przydarzy,że nie mam czerstwej to namaczam świeżą i też jest ok
Nie pociesza mnie cudza większa krzywda Jakoś tej zimie dobrze w tym roku

Nie, no to ja mam luz, takiego czegoś nie mamy jeszcze

Cytat:
Czyli menu sam sobie ustala
(...)
dla Kubusia.
(...)
, tak serio, to czasem daję Mu wybrać z dwóch rzeczy

My nie, a o jakich dłuższych trasach mowa?

H. MacLeod

.
Stary 2011-04-11, 19:43   #2413
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...
Robisz podobnie ładne rzeczy?
...
Staram się , ale chciałabym robić więcej. Powiem Ci szczerze, że jak oglądam w necie, jakie cuda robią niektóre dziewczyny, to

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2011-04-11, 19:59   #2414
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
sis mała też miała taki okres że tak robiła, teraz już nie.W sumie ona też nie wiedziała co mogło być powodem.

Cytat:
Tak BTW słodzenia - jak nie mam miodu, to daję syrop klonowy - no ale wiadomo, raczej nie do herbaty.
a może fruktoza lub glukoza?

Cytat:

A Miramej pomidor, ale
ja u nas też to obstawiłam, nie wiem czy celnie.Nie podaję.
Pamiętaj że przetworzony pomidor też uczula, choć mniej.

Cytat:
Z innej beczki:
nie mam odkąd zaczęła wstawać w łóżeczku, czyli ho ho zamierzchłe czasy

Cytat:
nie lubi za bardzo tak do rączki a chyba bez sensu żebym jej wciskała słoik śliwek codziennie...pewnie z dwa dni zje i jej się znudzi
poprzemycaj troszkę.Stań na wysokości zadania

Może cienkie porównanie, ale odkąd mam problemy z "2" w ciąży i od ką zwracam uwagę na to co jem, lub włączę to co mnie przeczyści naprawdę idę co dzień. Może i Z u pomogłaby
*surówka z kiszonej kapusty+marchew+jabłko+pi etruszka ziel +kropel kilka oliwy +sól,pieprz, cukier do smaku
*maślanka
*rewelacyjne są śliwki zaparzone wieczorem i wypite rano
http://www.domowe-sposoby.pl/zdrowie/65-zaparcia

Cytat:
Kasiu, jaka przywara??
Napisałam tylko ze podziwiam Cie za odwage bo ja nigdy bym sie nie odważyła na takie cięcie.
Zawsze byłam fanka dlugich fryzurek, takich bardziej kobiecych.
I tez uważam, ze to kwestia osobowości
Nie chciałam Cie urazić jesli tak sie poczułaś to przepraszam
oj tam oj tam ,już dobrze
Cytat:
A tak wogóle to chciałam sie przywitać

Od kilku dni nie bylismy na dworku bo strasznie wiało a mały był chory.
Dzisiaj chciałam juz z im wyjsc na krótki spacer ale zimno jest, tylko 6 stopni.
Apetyt mu powoli wraca z czego sie bardzo cieszę.
Przez te kilka dni zrobił niesamowite postepy nocnikowe. Zakładam mu pieluche ale cały dzien jest sucha - woła siku. Po nocy tez jest sucha a nad ranem jak wstanie nasika pól nocnika
Jestem z niego bardzo dumna.

oł je za nocnik
ruchy też czekam na nie
Cytat:
angy, zapomniałam Ci napisać, że Kuba zrobił raz siku do nocnika
wow!!! sypią się postępy, sypią

Cytat:
ale takie z pewnego źródła jak to się mówi od gospodarza też? bo taki wiejski nie jest naszpikowany sterydami etc.

Karola
chyba zgubiłam post o spotkaniu w Factory, tak więc jak my się widziałyśmy to był mój mało korzystny look, ja po prostu zbłądziłam z tym zapuszczaniem kłaków

Reszty nie pamiętam.
Mąż mi wyjechał do Wawy, jesteśmy same do jutra późnego wieczora buuuu

Byłam dziś na tym usg gen. Wszystko ładnie widziałam.Kręgosłup, rączki, nóżki, pęcherz moczowy etc , ale płci nie A tak na to liczyłam eh
Grunt że z resztą p najlepszym porządeczku.Poczekam i za płcia
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 20:16   #2415
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie szpiegu, tylko CBŚ-u
Może na razie dawaj Mu tylko to, co lubi? Tak późno mieliście podwieczorek? O której Alan chodzi spać?
Ja już nie wiem, ciężko tak powiedzieć o nieswoim dziecku

Tak, wiem o dwutelenku siarki , ja kupuję ekologiczne, suszone naturalnie

Super , aż zazdroszczę

No figę łatwo pokazać, rodzynki - uderza paluszkami, to zwykle ustala, bo to wie, jak pokazać
Ajm soł sory - CBŚ-u
Oczywiście źle napisałam,o 18,30 miał kolację a teraz jak przełozyłam muo godz. wczesniej to zrobię podwieczorek z tego i o 19,45 lekka kolacje. Kąpiel ma o 20,00 (zadanie taty), a o 20,30-max 21,00 śpi
Wiem, że trudno tak doradzać komuś, ale wasze zdanie jest dla mnie baaaardzo cenne. Jesteście mamami i rozumiecie problemy innej mamy.

fajnie że masz gdzie kupić ekologiczne owoce, super. Kubolek ma szczeście że ma taką dbającą mamę

za figę i rodzynki.

Cytat:
Czytałam gdzieś na necie,że matka kupowała kurczaki,gotowała zupki i razem z tym mięsem dawała półrocznej dziewczynce i niemowlakowi po jakimś czasie zaczęły rosnąć piersi

Cześć Sylka

To mozliwe z tymi kurczakami i piersiami u takich maleńkich dzieci Też o tym kiedyś słyszałam, ale nie uwierzyłam Te kurczaki trzeba by kilogramami chyba jeść

Alan nie ma problemów lokomocyjnych

Cytat:
Aga, a jak mało zje jednego dnia, to następnego nadrobi? Jecie wspólnie posiłki?
Długo taki stan już u Was trwa?
Alan generalnie jje sporo i spore porcje np. budyń zrobiony z 0,5 l mleka- dla mnie zostaje pół kubka, resztę zjada on I tak jest ze wszystkim co mu smakuje. Ja z Alanem jem codziennie, a mąż też często bywa na obiedzie razem z nami
Stan niejedzenia obiadów??? od dobrego pół roku, ale wcześniej na to nie zwracałam uwagi bo jeśli czegoś nie chciał to dawałam słoik i tyle - wiem, głupia jestem że nie zwróciłam na to uwagi wcześniej - ale lepiej późno niż wcale
Narazie zostanę przy tym że nie bede mu dawała nic innego jeśli nie zje obiadu normalnego,częściej bede robiła rzeczy które lubi żeby się przyzwyczaił. Zobaczę jak to będzie szło, jeśli kiepsko to pewnie zostanie przy tym że bede robiła tylko te rzeczy które lubi. Pierwszym krokiem było schowanie słoików z widoku, żeby o nich zapomniał

Kochane ja sie żegnam na dziś
Miłej nocki

Stary 2011-04-11, 20:18   #2416
Wojtusia
Zakorzenienie

Kasiu ciesze sie ze na usg wszystko dobrze.
Fryzurkę masz odważną i ZUPEŁNIE inaczej wyglądasz niż w loczkach, tak zadziornie teraz i młodziej.

nic mi sie nie chce, zabiegana jestem. sprzątanie i Oli, wykancza mnie wszystko.

Była rozmowa o kredkach, to my mamy Bambino w drewnianej oprawie. Są grube, nie do złamania przez dziecko. Polecam.

Musze znaleźć architekta jakiegoś, co mi projekt domu zrobi wg mojego widzimisie. Boje sie tylko ile sobie zażyczy za taką przyjemność. Od dawna wymysliłam sobie własne pomysły, rozkład i ogolnie wszystko i nie znalazłam nigdy projektu, który by sprostał moim wymaganiom
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2846_1.jpg (17,1 KB, 8 załadowań)
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 20:36   #2417
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

No pięknie

Coś mogłam wspomnieć, przyznam, że nie pamiętam ale słyszałam o tych kurczakach wiele razy.

Cytat:
U nas nie ma tego problemu A jeździliśmy już ponad 500km w jedną stronę.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Byłam dziś na tym usg gen. Wszystko ładnie widziałam.Kręgosłup, rączki, nóżki, pęcherz moczowy etc , ale płci nie A tak na to liczyłam eh
Cieszę się, że wszystko ok
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 20:39   #2418
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
A do nocnika robi?
też nie, ale przynajmniej siedzi i mówi "siiiii", po czym wstaje z pustego nocnika

Cytat:

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 20:39   #2419
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
He, he dobry zawodnik z Kubulka
Pewnie dlatego nie czuje potrzeby mówienia, skoro i tak wszyscy wiedzą, co ma na myśli

Cytat:
Staram się , ale chciałabym robić więcej. Powiem Ci szczerze, że jak oglądam w necie, jakie cuda robią niektóre dziewczyny, to
Podziwiam

Cytat:
a może fruktoza lub glukoza?
(...)
wow!!! sypią się postępy, sypią
(...)
W sensie, że do słodzenia herbaty?

, ale płeć to chyba na połówkowym

H. MacLeod

.
Stary 2011-04-11, 20:41   #2420
mariolasl
Zakorzenienie

Katarzynko ciesze sie, ze USG wyszlo dobre
Stary 2011-04-11, 20:46   #2421
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ajm soł sory - CBŚ-u
Oczywiście źle napisałam,o 18,30 miał kolację a teraz jak przełozyłam muo godz. wczesniej to zrobię podwieczorek z tego i o 19,45 lekka kolacje. Kąpiel ma o 20,00 (zadanie taty), a o 20,30-max 21,00 śpi
Wiem, że trudno tak doradzać komuś, ale wasze zdanie jest dla mnie baaaardzo cenne. Jesteście mamami i rozumiecie problemy innej mamy.

fajnie że masz gdzie kupić ekologiczne owoce, super. Kubolek ma szczeście że ma taką dbającą mamę
(...)
za figę i rodzynki.
(...)
Alan generalnie jje sporo i spore porcje np. budyń zrobiony z 0,5 l mleka- dla mnie zostaje pół kubka, resztę zjada on I tak jest ze wszystkim co mu smakuje. Ja z Alanem jem codziennie, a mąż też często bywa na obiedzie razem z nami
Stan niejedzenia obiadów??? od dobrego pół roku, ale wcześniej na to nie zwracałam uwagi bo jeśli czegoś nie chciał to dawałam słoik i tyle - wiem, głupia jestem że nie zwróciłam na to uwagi wcześniej - ale lepiej późno niż wcale
Narazie zostanę przy tym że nie bede mu dawała nic innego jeśli nie zje obiadu normalnego,częściej bede robiła rzeczy które lubi żeby się przyzwyczaił. Zobaczę jak to będzie szło, jeśli kiepsko to pewnie zostanie przy tym że bede robiła tylko te rzeczy które lubi. Pierwszym krokiem było schowanie słoików z widoku, żeby o nich zapomniał

No właśnie tak mnie to zdziwiło, że podwieczorek (CBŚ nie śpi )

, kupuję w Piotrze i Pawle, Edyta mi podpowiedziała, wcześniej przez internet

No to pewnie przyzwyczaił się do słoiczków , trzymam kciuki, żeby Ci się udało to wyprostować

Cytat:
No pięknie

Cytat:
też nie, ale przynajmniej siedzi i mówi "siiiii", po czym wstaje z pustego nocnika
No od czegoś trzeba zacząć

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2011-04-11 o 20:48
Stary 2011-04-11, 20:57   #2422
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

W sensie, że do słodzenia herbaty?

, ale płeć to chyba na połówkowym

No właśnie, wszystkie znajome dookoła które mają synów właśnie na usg gen się dowiedziały.Kuzynka już w 11 tyg, co było dla mnie w stylu "nie do wiary"

Cytat:
, kupuję w Piotrze i Pawle, Edyta mi podpowiedziała, wcześniej przez internet
w PiP te luzem czy konkretną firmę?

Stary 2011-04-11, 21:01   #2423
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie, wszystkie znajome dookoła które mają synów właśnie na usg gen się dowiedziały.Kuzynka już w 11 tyg, co było dla mnie w stylu "nie do wiary"

ja też płeć znałam już na genetycznym

3220g 54 cm

------------------

Stary 2011-04-11, 21:16   #2424
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Mamy ten sam problem

sylko wybaczysz kochana, że się nie przywitałam Ale teraz poprawiam się Witaj po długiej nieobecności

i ja też nigdy nie miałam problemów.
Wolałabym nie mieć tego problemu,choć z reszty imprez chyba się nie wywinę,przynajmniej z komunii na pewno niejestem chrzestną

Kochananic się nie stało,to ja Ci chciałam napisać,że trzymam mocno za Ciebie i Maciusia

Hmm,ja też wcześniej nie miałam problemów w samochodzie,a po ciąży tak mi się porobiło,że jak jedziemy w dłuższą trasę,to też mnie ciągnie czasamii przeważnie jak siedzę na tylnim siedzeniu.Jak prowadzę,albo siedzę z przodu,nic się nie dziejeDziwne to

Cytat:
Nie pociesza mnie cudza większa krzywda Jakoś tej zimie dobrze w tym roku

Nie, no to ja mam luz, takiego czegoś nie mamy jeszcze

, tak serio, to czasem daję Mu wybrać z dwóch rzeczy

My nie, a o jakich dłuższych trasach mowa?
Ty dobra duszyczka jesteś
Szkoda,że zimie,a nie nam

Powiadasz jeszcze?

Sam już wie czego chce
Bartoś na podwieczorek wtrąbił miseczkę twarożku ze szczypiorkiem

Tak powyżej 50 kmchociaż bywało tak,że nie zawsze wymiotował w długich trasach,no ale dwa razy się zdarzyło,nie wiem czy to podciągać już pod chorobę lokomocyjną,chyba tak?

Cytat:
Reszty nie pamiętam.
Mąż mi wyjechał do Wawy, jesteśmy same do jutra późnego wieczora buuuu

cieszę się,że wszystko ok z maleństwem

Cytat:
Cześć Sylka

To mozliwe z tymi kurczakami i piersiami u takich maleńkich dzieci Też o tym kiedyś słyszałam, ale nie uwierzyłam Te kurczaki trzeba by kilogramami chyba jeść

Alan nie ma problemów lokomocyjnych

Cześć
Nie wiemjedno jest pewne,te kurczaki są faszerowane sterydami i antybiotykami.Małemu dziecku,może wystarczyć niewielka ilość

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Musze znaleźć architekta jakiegoś, co mi projekt domu zrobi wg mojego widzimisie. Boje sie tylko ile sobie zażyczy za taką przyjemność. Od dawna wymysliłam sobie własne pomysły, rozkład i ogolnie wszystko i nie znalazłam nigdy projektu, który by sprostał moim wymaganiom
Tacy architekci za wyrysowanie projektu liczą sobie,licząale prawdą jest,że wśród gotowych projektów,ciężko znaleźć coś,co będzie nam idealnie pasowało,wiem bo sama przerabiałam

Cytat:
U nas nie ma tego problemu A jeździliśmy już ponad 500km w jedną stronę.

Stary 2011-04-11, 21:20   #2425
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm,ja też wcześniej nie miałam problemów w samochodzie,a po ciąży tak mi się porobiło,że jak jedziemy w dłuższą trasę,to też mnie ciągnie czasamii przeważnie jak siedzę na tylnim siedzeniu.Jak prowadzę,albo siedzę z przodu,nic się nie dziejeDziwne to
Też tak mam
Nawet poczytać nie mogę bo też mnie od razu zbiera
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-11, 21:25   #2426
p4w
Zakorzenienie

dziękuję kochane za komentarze

3220g 54 cm

------------------

Stary 2011-04-11, 21:29   #2427
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Też tak mam
Nawet poczytać nie mogę bo też mnie od razu zbiera
Jak to się mogło tak poprzestawiać?

Ja już zmykam
Dobrej nocki

Stary 2011-04-11, 21:36   #2428
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
ja też płeć znałam już na genetycznym
hmmm a pamiętasz który byłaś tydzień?
miałaś dopochwowo czy przez powłoki brzuszne?
to ja może córcię będę mieć jak nie było widać

Stary 2011-04-11, 21:38   #2429
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

No dla mnie to też "nie do wiary", ale doczytałam, że u p4w tak było. U mnie na genetycznym też lekarz już coś wspominał, ale tak bardziej jako żart to traktowałam. A może będzie siostra nie brat?

Na dziale Zdrowej żywności, firma Bio Planet.

Cytat:
Ty dobra duszyczka jesteś
Szkoda,że zimie,a nie nam

Powiadasz jeszcze?

Sam już wie czego chce
Bartoś na podwieczorek wtrąbił miseczkę twarożku ze szczypiorkiem

Tak powyżej 50 kmchociaż bywało tak,że nie zawsze wymiotował w długich trasach,no ale dwa razy się zdarzyło,nie wiem czy to podciągać już pod chorobę lokomocyjną,chyba tak?

Wiadomo, co będzie jutro?

Kuba kolacji dziś mało zjadł

Możliwe, Kuba na razie dobrze znosi podróż

H. MacLeod

.
Stary 2011-04-11, 21:39   #2430
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...
ja u nas też to obstawiłam, nie wiem czy celnie.Nie podaję.
Pamiętaj że przetworzony pomidor też uczula, choć mniej.

...ale takie z pewnego źródła jak to się mówi od gospodarza też? bo taki wiejski nie jest naszpikowany sterydami etc.

...Byłam dziś na tym usg gen. Wszystko ładnie widziałam.Kręgosłup, rączki, nóżki, pęcherz moczowy etc , ale płci nie A tak na to liczyłam eh
Nic nie podaję, co jest pomidorowe

Nie zgłebiałam tematu, więc nie wiem

Cytat:
Pewnie dlatego nie czuje potrzeby mówienia, skoro i tak wszyscy wiedzą, co ma na myśli

Podziwiam

...
Mamy ten sam problem... W tej chwili Maciul mówi tylko mama, tata i nie. Jedzenie nazywa niu-niu, a na picie dyszy jak pies. I to wszystko Nie powtarza już odgłosów zwierząt, ani rzeczy czy maszyn Nawet nie chce próbować Pożaliłam się

Cytat:
Wolałabym nie mieć tego problemu,choć z reszty imprez chyba się nie wywinę,przynajmniej z komunii na pewno niejestem chrzestną

Kochananic się nie stało,to ja Ci chciałam napisać,że trzymam mocno za Ciebie i Maciusia

...
Chrzestna Na szczęście my "zwykli" goście

---

Maciuś wreszcie smacznie śpi, a ja do kompa i wizaż ... Idę Małżowi odpisać na maila

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości