|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpoczynamy staranka-sierpień 2010.
Cytat:
Czasem człowiek sam sobie może krzywdę zrobić we własnym domu
|
|
|
#2942 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojjjj, aż strach mysleć Ja dziś miałam atak bólu nerki,ale siostra mnie uspokoiła, że zanim pobiegnę do szpitala z tym bólem zebym poczekała bo jest wielce prawdopodobne, że to ten mały krwiopijca wali mnie po nerkach, a wcale nie czuć, ze coś kopie tylko czuć ból.I przeszło po godzinie jak ręką odjął.I tak oto hoduję węża na własnej piersi (macicy), a to podobno miłe złego początkiTeraz jadę kupić krwiopijcy kołderkę, podusię, pościele, skarpetki..... |
|
|
|
|
#2943 |
|
Raczkowanie
|
ale masz fajnie
ile ja bym dała za taki ból
|
|
|
|
|
#2944 |
|
Raczkowanie
|
Little Angel ale ci fajnie
ile ja bym dała za takie zakupy dla swojego maluszka....ale może kiedyś i mnie to czeka.Wczoraj byłam na wizycie u lekarza, zapłaciłam kolosalne pieniądze, bo od kwietnia podnieśli ceny ale już jutro. Przedwczoraj test owulacyjny wyszedł pozytywny. U lekarza okazało się, że już do owulki doszło. Wróciliśmy do domu i poprzytulaliśmy się mimo, że 2 dni przectym po kolei były przytulanka, czyli wyszło w sumie 3 pod rząd, a dziś miałam urlop i naszła nas ochota i mamy już 4 dni pod rząd. Zobaczymy, czy daliśmy radę czy może faktycznie częstotliwość ma znaczenie. W cyklu, w którym nas się udało były 3 dni pod rząd, a zobaczymy teraz
|
|
|
#2945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zakupy to co innego, te wszystkie misie, chmurki, kokardki, pieski Poczekajcie, niedługo same będziecie kupować Smerfetko trzymam kciukasy żeby się udało skoro i owulka była i przytulańce były, zeby sie teraz małe jajeczko spotkało w połowie drogi z jakimś przystojnym plemniczkiem i żeby przypadli sobie do gustu ![]() |
|
|
|
|
|
#2946 |
|
Rozeznanie
|
nie odzywałam się trochę bo miałam takiego lenia że nawet kompa nie włączałam, jak włączyłam i siadłam to was czytałam i lulu i tak w kółko
![]() co do tż, mój brat się stara o dzidziusia i po badaniach wyszło że mógł mieć późno lub "nieujawnioną" świnkę i przez to ma problemy z płodnością i sie leczy. a mama przy 4 dzieci nie pamięta czy miał czy nie. Wczoraj byłam na wizycie, założyli mi w końcu kartę ciąży ale mieli problem co wpisać z jaką data i w ogóle bo żadnych danych wcześniej nie zapisywali usg takie szybkie było i jestem tym rozczarowana, krwiaka nie ma jest tylko resorbcjonizacja? chyba tak to mówił taki ślad, mogę chodzić, ale mam się oszczędzać i nie współżyć i lekarz nie mógł go pomierzyć to go źle zmierzył CRL 66.1mm! niby... a wymiary główki prawidłowe dla wieku ciąży. leżał dzidziuś z rączką za główką nie mogę się z nimi dogadać. mam wybrać do końca luteinę i koniec z nią nawet o nich nic nie wspomniał wklejam zdjęcie mojego luzaka ;D |
|
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musisz jeszcze leżeć? |
|
|
|
|
|
#2948 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ,że dopiero założyli tobie kartę ciązy to ja jestem w szoku ![]() Co do ilości badań usg to niestety rzeczywistosc, nie tylko w Polsce. A 66 mm to przecież normalny wymiar. Kochana, za dużo się denerwujesz Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2949 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() już mogę chodzić |
|
|
|
|
|
#2950 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdraszczam zakupów ![]() Cytat:
Trzymam kciuki aby się udało ![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#2951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja malizna urosła od 12 do 13tc o 2mm , a twoja w 3 tyg.o 1 cm wcale nie takie "tylko"![]() Kochana teraz już twoja ciąża jest pod takiem samym znakiem zapytania jak każda inna A ty musisz być bardziej spokojna, bo wszystko jest już w porządku )
|
|
|
|
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() U nas nic ciekawego jak na razie,@ ma przyjść na święta.
|
|
#2953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dziś o 11 będę oglądała mojego szkraba, mam nadzieję, że ma wszystkie częsci zamienne w brzuszku całe i zdrowe...oraz, że jest dziewczynką (ale to już takie poboczne marzenie, to pierwsze ważniejsze).
|
|
|
|
|
|
#2954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest dziewczynka?
|
|
|
#2955 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewuszki moje kochane
![]() Dawno mnie nie było, ale podczytywałam Was od czasu do czasu. Marta u mnie ma być przed świętami i będzie na pewno, bo wszystko jest jak zwykle co m-c. Ręce opadają. Z drugiej strony to niech przylezie jak najszybciej, bo przede mną ostatni cykl starań ![]() Chociaż mam już coraz poważniejsze wątpliwości co do słuszności tych moich starań. No nic co ma być to będzie, a jak nie będzie to świat się nie zawali. Mam Oluśkę i Patryśka, więc jest się czym cieszyć. Ale jakby Julek się trafił albo Franek też byłoby nieźle. Angel, no jak tam maleństwo, jest dziewusia? Nadia, Maloka, Smerfetka co u Was? Ponoć fryzjer jest prawdziwym lekarstwem na duszę kobiety. U mnie się nie sprawdziło. Zrobiłam się na rudy( ogniście) i humor mi się nie poprawił. Pomimo tego, że zaj****cie mi się podoba ten kolor. TŻ-owi szczeka opadła jak mnie zobaczył, ale nie skomentował, bo się jasnie pan nie odzywa A rude sa wredne ponoć
|
|
|
|
|
#2956 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem co jest i nic nie wiem
![]() Okazało się, że pani która była ostatnio na zastępstwie mojej ginki nie wpisała zlecenia na badanie usg mimo, że doskonale o nim wiedziała i mówiła, że będzie...i się nie odbyło(nie można takiego badania zrobić z marszu bo coś tam..).Czyli było samo badanie i słuchanie serca-tu przynajmniej jest ok.Ja dla odmiany już nie jestem ok-schudłam zamiast przytyc(pomimo braku mdłości)i już oficjalnie ginka uznała, że mam anemię, bo ta cholerna hemoglobina nie chce się dac podbić.Teraz dostałam inne żelazo z wiekszą dawką i jeśli do następnej wizyty się nie podniesie to będę musiała iśc do szpitala. Usg mam 28.04 w poradni genetycznej, ale takie usg jest dla pacjentki do dupy, bo jak to w szpitalu-nikt nie raczy nic powiedzieć,a już nie sądzę, żeby lekarzowi chciało się patrzeć na płeć dziecka.Plus takiej wizyty jest taki, że badanie jest robione na najlepszym tego typu sprzęcie w kraju, a lekarze pracują tam własnie pod kątem wykrywania wszelkich wad. Jak by tego było mało po powrocie do domu paskudnie pokłóciłam się z małżem tak więc nastrój mam wspaniały i jakże adekwatny do wspaniałej słonecznej aury za oknem |
|
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z facetami tak to czasem jest-że trzeba sie pokłócic ![]() Ja ogarnę mieszkanie i idę z pieskiem do męża do garażu na spacer.
|
|
|
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Jest, jest, jest
Marta pomęczę Cię troszkę na pw
|
|
#2959 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nic, w skali życia to nieistotne Jedna kłótnia rówież.Pogoda wymarzona na spacery Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2960 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To prywatna przychodnia, a moje wizyty tam są finansowane z pakietu medycznego małża, tak wyszło i tyle.W tej chwili to nie miałoby za bardzo sensu, bo będę miała badanie połówkowe w szpitalu, a 13.05 usg u w tejże przychodni.Mogłabym spełnić swoja zachciankę i zapłacić za obejrzenie dzidzi, ale nie chcę popadać w paranoję z tymi badaniami. Po prostu poczekam |
|
|
|
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
To od 2 dc można ? bo właśnie ja mam od 3 dc i mam problem bo wypada że powinnam zaczynać od poniedziałku przez 5 dni a 8-9 dc monitoring szkoda tylko, że 8-9 to sobota - niedziela
|
|
#2963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
Dla @ że przyszła,swoją drogą nie myślałam że to kiedyś napiszę
|
|
|
#2964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ze mnie taka dziwna istota że od czasu jak zaczeliśmy staranka i odstawiłam tabsy to w przeciwieństwie do Was dziewczyny więcej się na tą @ naczekam niż namodlę aby nie przyszła
|
|
|
#2965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mądrze powiedziane |
|
|
|
|
|
#2966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powodzenia w rzucaniu fajeczek Ja rzuciłam 8 lat temu i tuż przed ciążą wzięła mnie jakaś szajba i wypaliłam kilka.Jakby nie dzidziul to pewnie bym znowu paliła![]() Przecież spokój i równowaga są najwazniejsze, no nie? Ja się zawsze staram mieć w głowie spokój.
|
|
|
|
|
|
#2967 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dawno nie miałam takiego "normalnego" okresu jestem w szoku ![]()
|
|
|
#2969 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2970 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nadia pierwszy raz widzę, żeby ktoś tak sie z @ cieszył Ale rozumiem![]() Angel, spokojnie, niedługo sobie pooglądasz maleństwo. Zazdraszczam Z TŻ-tem juz ok? Bo ja w podobnym czasie ze swoim sie poprzytykałam, ale już nam przeszło.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.

Tak więc wypadki chodzą po ludziach, zwłaszcza jak się ludzie sami o nie proszą

ile ja bym dała za takie zakupy dla swojego maluszka....ale może kiedyś i mnie to czeka.
usg takie szybkie było i jestem tym rozczarowana, krwiaka nie ma jest tylko resorbcjonizacja? chyba tak to mówił taki ślad, mogę chodzić, ale mam się oszczędzać i nie współżyć
i lekarz nie mógł go pomierzyć to go źle zmierzył CRL 66.1mm! niby... a wymiary główki prawidłowe dla wieku ciąży. leżał dzidziuś z rączką za główką
nawet o nich nic nie wspomniał 

Trzymam kciuki aby się udało 

że przyszła,swoją drogą nie myślałam że to kiedyś napiszę