Linea?? - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-27, 01:02   #541
7minut
Raczkowanie

Dot.: Linea??

hej dziewczyny od trzech dni zażywam lineę Fitness, jestem raczej szczupłą osobą, ale chcę poprawic brzuch po świętach no i oczywiscie pozbyc się tego okropnego cellulitu i uwydatnic mieście nie nogach i brzuszku .
ale do rzeczy :

wczoraj zauważyłam małe krostki na dekoldzie, w sumie nigdy z tym problemu nie miałam, więc nie obserwowałam tego tak dokłądnie, ale zaczęłam się niepokoic troszkę bo za 3 tyg mam studniówkę, innymi domysłami było to że jak cwiczę to oczywiste że człowiek się poci, więc może od tego ? dawno taka mokra od potu nie byłam, ale jeśli chodzi o tę lineę to daje fajnego kopa do cwiczen co sądzicie?
zażywa ktoś dłuzej lineę fitness? jak efekty, działania? pozdrawiam
7minut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-27, 10:46   #542
patuskaa
Przyczajenie

hey Dziewczyny
ja właśnie skonczyłam kuracje tzn. pierwsze opakowanie linea tej zwykłej, i powiem Wam szczerze ze bardzo miłe zaskoczenie. Jadłam normalnie, linea brałam rano do śniadania i do obiadu. Ograniczyłam tylko słodycze, zmiast batonika zjadłam np. jedna kinderke .
I.... najwazniejsze 4kg. mniej na wadze. nie wiem czy to przez ograniczenie słodyczy ale sadze ze cos tam ten preparat mi pomógł.
Pozdrawiam
patuskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-01, 12:05   #543
kiciawaga
Przyczajenie

Dot.: linea / lineal ?

linea jest rewelacyjna-ja ja bralam 4 msc i schudlam z 64 kg na 55
kiciawaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-08, 15:59   #544
ekka8
Przyczajenie

dzis zakupilam wlasnie Linea bo czytalam wasze opinie i stwierdzilam ze musze na wiosne se wziasc za siebie hehe )

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

a na obiadek zrobilam sobie brokulki na parze do tego kawalek pomidorka i ogorka ;d mniam..+LINEA DeTOX
ekka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-08, 17:35   #545
Tynusia
Zakorzenienie

Ja nie brałam linei i schudłam 13 kg xD także linea to takie wierz albo nie wierz xD

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 07:37   #546
ekka8
Przyczajenie

no ja wiem wiem;pp ale wiesz jakos motywuje haha ze niby biore i tez diete przynajmniej trzymam bo tak to nie wiem ;pp.. na sniadanko jem otreby z jogurtem naturalnym ;pp
ekka8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-09, 18:42   #547
namoje
Przyczajenie

Brałam Linee miesiąc. Żadnych efektów, więc zrezygnowałam. Ale mam inną metodę. Przez dwa miesiące schudłam 5 kg. tylko dzięki temu, że piję dużo wody, około 2 litrów. I ograniczyłam słodkie. reszta bez zmian
Polecam!!
namoje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-22, 10:35   #548
Jusssa
Przyczajenie

Hej Dziewczyny. Ostatnio widziałam reklamę Linea 40+, co prawda nie mam 40 lat tylko 24 ale ma całkiem niezły skład.

Skład 1 tabletka zawiera
Wyciąg z liści ostrokrzewu paragwajskiego -200 mg
Wyciąg z zielonej herbaty -150 mg
Wyciąg z białej fasoli - 100 mg
L-karnityna - 60 mg
Spirulina - 100 mg
Chrom - 20qu (50%)

Chyba się skuszę Kiedyś Linea mi pomogła, miałam niezłe efekty, a może ktoś już stosował tą 40+
Jusssa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-13, 12:02   #549
ironia26
Przyczajenie

Ja stosują od prawie dwóch tygodni Lineę Detox i muszę powiedzieć że w cuda nie wierzę ale akurat ten specyfik mnie zszokował Zrzuciłam już 3 kg bez diety, oprócz tego że dzięki tym tabletkom mam o jakieś 80% mniejszą ochotę na słodycze! A wcześniej mogłam pochłonąć wszystko co rzuciło mi się w oczy. Na mnie te tabletki działają rewelacyjnie! Czuję sie o niebo lżejsza no i w ogóle to pohamowanie na słodycze jest w moim przypadku wręcz cudem Wiem że na każdego takie specyfiki działają inaczej ale ciesze sie że jestem w grupie tych pozytywnych
ironia26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-13, 17:29   #550
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ironia26 Pokaż wiadomość
Ja stosują od prawie dwóch tygodni Lineę Detox i muszę powiedzieć że w cuda nie wierzę ale akurat ten specyfik mnie zszokował Zrzuciłam już 3 kg bez diety, oprócz tego że dzięki tym tabletkom mam o jakieś 80% mniejszą ochotę na słodycze! A wcześniej mogłam pochłonąć wszystko co rzuciło mi się w oczy. Na mnie te tabletki działają rewelacyjnie! Czuję sie o niebo lżejsza no i w ogóle to pohamowanie na słodycze jest w moim przypadku wręcz cudem Wiem że na każdego takie specyfiki działają inaczej ale ciesze sie że jestem w grupie tych pozytywnych
Według mnie wszelakie tabletki "odchudzające" działają na psychikę,a nie na ciało. Biorąc suplementy ,wydając na nie pieniądze mowytujemy się do chudnięcia.. Poza tym te wszystkie Linee i Bio CLA to zwykłe witaminy i suplementy diety,które można dostać tańsze tylko nie jest na nich napisane SPALA KALORIE,POMAGA W OCHUDZANIU. ;] To tylko chwyt reklamowy,by po wyższej cenie sprzedać witaminki.
mroziq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-13, 18:07   #551
ironia26
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mroziq Pokaż wiadomość
Według mnie wszelakie tabletki "odchudzające" działają na psychikę,a nie na ciało. Biorąc suplementy ,wydając na nie pieniądze mowytujemy się do chudnięcia.. Poza tym te wszystkie Linee i Bio CLA to zwykłe witaminy i suplementy diety,które można dostać tańsze tylko nie jest na nich napisane SPALA KALORIE,POMAGA W OCHUDZANIU. ;] To tylko chwyt reklamowy,by po wyższej cenie sprzedać witaminki.

Wiedziałam, że znajdzie sie zaraz taki "ktoś" jak Ty! Może i te tabletki działają mi tylko na psychikę, ale znam siebie i wiem że bez takiej motywacji nie udałoby mi się schudnąć. Nawet gdybym miała wydać na nie 50 zł czy więcej i tak bym się zdecydowała bo pomogły mi. A kupując je nie myślałam o "cudzie" bo te akurat miały mi pomóc tylko oczyścić organizm z toksyn... I doskonale znam skład Linei i wiem że sa tam naturalne składniki i to pomogło mi się na nie zdecydować bo nie zatruwałabym sobie organizmu jakimiś modyfikowanym świństwem.
Stary 2011-04-13, 18:14   #552
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ironia26 Pokaż wiadomość
Wiedziałam, że znajdzie sie zaraz taki "ktoś" jak Ty! Może i te tabletki działają mi tylko na psychikę, ale znam siebie i wiem że bez takiej motywacji nie udałoby mi się schudnąć. Nawet gdybym miała wydać na nie 50 zł czy więcej i tak bym się zdecydowała bo pomogły mi. A kupując je nie myślałam o "cudzie" bo te akurat miały mi pomóc tylko oczyścić organizm z toksyn... I doskonale znam skład Linei i wiem że sa tam naturalne składniki i to pomogło mi się na nie zdecydować bo nie zatruwałabym sobie organizmu jakimiś modyfikowanym świństwem.
No rozumiem :P Każdy ma swój sposób na motywację Sama brałam lineę kiedyś Więc wiem,jak działała na mnie. Ale znalazłam w sobie teraz tyle motywacji,że oszczędzam 30 zł Życzę powodzenia
Stary 2011-04-13, 18:42   #553
ironia26
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mroziq Pokaż wiadomość
No rozumiem :P Każdy ma swój sposób na motywację Sama brałam lineę kiedyś Więc wiem,jak działała na mnie. Ale znalazłam w sobie teraz tyle motywacji,że oszczędzam 30 zł Życzę powodzenia

To mogę tylko podziwiać i miec nadzieje że kiedyś tez uda mi się zmotywować bez pomocy czegokolwiek
Stary 2011-05-24, 09:37   #554
senira666
Zakorzenienie

witam.
Nie wiem czy jeszcze ktos podczytuje temat ale zakupiłam sobie linee i dzisiaj zaczynam brać 2 tabletki dziennie.
Zobaczymy czy chociaż trochę pomoże
Stary 2011-06-05, 20:08   #555
diida22
Przyczajenie

wiecie co kupilam linee detox bralam 2 dni i rzeczywiscie apetyt zmalal mi do minimum praktycznie wogole nie chcialo mi sie jesc ale niestety na twarzy wyskoczylo mi multum krostek a wczesniej nie mialam problemow z cera i zaczela mnie bolec glowa i serce kurcze juz sama nie wiem moze przez to goraco na dworzu a nie przez te tabletki, zaczelam czytac o skutkach ubocznych i jesli chodzi o tradzik to jedna z dziewczyn tez o tym wspomniala ból glowy tez sie pojawil w komentarzach, aa i jeszcze boje sie ze po odstawieniu tych tabletek pojawia sie zaparcia bo takie rzeczy tez wyczytalam na forach :P i sama nie wiem czy sie oplaca brac te tabletki.. hmmm...
diida22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-07, 08:16   #556
senira666
Zakorzenienie

ja biorę linee tą zwykłą i na początku faktycznie czuła a właściwie nie czułam "zachcianek". jadłam sniadanko-obiadek - i dziękuję ale po kilku dniach znowu mam "zachcianki". Cwiczę trochę (na ile mogę) jeżdze na rolkach i miałam nadzieję że na wadze zobacze chociaż minimalny spadek ale niestety nie. Dokończę opakowanie i zastanowie się czy dalej brać czy może spróbować czegoś innego.
Stary 2011-06-07, 09:34   #557
betka888
Przyczajenie

Hej dziewuchy,dzis postanawiam kupic sobie Linee.Mam juz jakies doswiadczenie w braniu tych tabletek,W zeszlym roku kupilam sobie bo chcialam zrzucic pare kg,i ograniczyc slodkie (do kawki w pracy),trudem ale udalo mi sie nie jesc slodyczy,jedząc obiad po chwili bylam juz pelna i nie pchalam w siebie na sile,niepamietam dokladnie ale z 3-4kg napewno zrzucilam w msc po opak.Az dumna bylam z siebie,jak w pracy kolezanki co chwile ale ty chyba schudlas co? a ja bardziej plaski brzuszek i zero boczków.Teraz pare kg przytylam,nie uwazalam na to co jem,tylko podjadałam duzo i musze koniecznie na lato z 4-5kg zrzucic bo zle sie taka czuje...Senira666 a ty jak tam?bo widze ze juz pare dni bierzesz?
Lepiej tak z kims sie odchudzac;d
betka888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-07, 11:59   #558
betka888
Przyczajenie

Niewiem dlaczego nie dodal mi sie poprzedni post:/ przez 2godz zerkalam do tego tematu.
Więc tak,dzis zamierzam kupic Linee.W zeszlym roku zuzylam jedno opakowanie i bez cwiczen udalo mi sie zrzucic z 3-4kg, ale pracowalam fizycznie a teraz chcialabym tez zrzucic pare kg zeby jakos wygladac na lato jak stroj ubiore;d
linea zmniejsza apetyt,nie jestem jakims obzartuchem ale pamietam jak jadlam obiad ( 1konkretny posilek po pracy wtedy wieczorem) to zjadlam tyle ile moglam i nie pchalam w siebie na sile,zrezygnowalam ze slodyczy,pilam duzo wody i soki jakos mi sie udalo,dlatego mam jakies swoje doswiadczenie i chce zrzucic teraz z 4kg i jako wspomagacz kupie Linee.A wy jak dziewczyny po stosowaniu tych tabletek,jakies postępy?
Pozdrawiam
betka888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-08, 08:47   #559
senira666
Zakorzenienie

biore i biore i im dłużej biore tym słabiej działa... na początku super, nie podjadałam ani nic ale niestety zdaza mi sie podjadac. ale zobaczymy co bedzie jak skoncze cale opakowanie,

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-08, 11:13   #560
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
ja biorę linee tą zwykłą i na początku faktycznie czuła a właściwie nie czułam "zachcianek". jadłam sniadanko-obiadek - i dziękuję ale po kilku dniach znowu mam "zachcianki". Cwiczę trochę (na ile mogę) jeżdze na rolkach i miałam nadzieję że na wadze zobacze chociaż minimalny spadek ale niestety nie. Dokończę opakowanie i zastanowie się czy dalej brać czy może spróbować czegoś innego.
Jesz tylko śniadanie i obiad?
hauuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-08, 16:50   #561
senira666
Zakorzenienie

tak ale kolacji nie jadam juz jakies 6-7 lat.
Stary 2011-06-08, 17:22   #562
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
tak ale kolacji nie jadam juz jakies 6-7 lat.
W takim razie jeśli jesz dwa posiłki dziennie to się nie dziw, że żadne sumpelenty Ci nie pomagają. Są rzeczy nie do przeskoczenia.
Stary 2011-06-08, 20:48   #563
senira666
Zakorzenienie

w sensie ze co bo nie bardzo rozumiem... jem w taki sposob od dlugiego czasu i nie miałam problemow z waga, zaczeło sie to po jednoczesnym odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych i zuczeniu papierosow.
Stary 2011-06-09, 11:40   #564
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
w sensie ze co bo nie bardzo rozumiem... jem w taki sposob od dlugiego czasu i nie miałam problemow z waga, zaczeło sie to po jednoczesnym odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych i zuczeniu papierosow.
Ćwiczysz, jeżdzisz na rolkach i nie widzisz spadku wagi? Jeżeli przez lata jesz śniadania i obiady tylko to twój organizm przyzwyczaił się do takiego trybu i masz przez to delikatnie mówiąc skopany metabolizm. Jesz mało a jak zaczniesz jeść trochę więcej będziesz tyć.
Robiłaś kompleksowe badania? Dla mnie jest nie do pomyślenia żeby jeśc 2 posiłki dziennie przez tyle lat. Jest to bardzo niezdrowa "dieta" siejąca spustoszenie w organiźnie, bo wybacz ale nie wierzę że w tych dwóch posiłkach dostarczasz organizmowy wszystkie niezbędne składniki. Absolutnie nie będę Cię nawracąc ale zamiast suplementu to przydałoby Ci się rozkręcić metabolizm.
Stary 2011-06-09, 12:44   #565
senira666
Zakorzenienie

Ale czemu nie zdowa i niszcząca dla organizmu?? jak jadałam kolacje zawsze strarałam się jeść 2-3h przed snem a mimo to nie mogłam zasnąć z "pełnym brzuchem".
Jem dużo warzyw i dostarczam organizmowi składników mineralnych, poza tym między głównymi posiłkami "podjadam" właśnie warzywa czy owoce. Według badań które robię regularnie co 6 miesięcy jestem okazem zdrowia i niczego mi nie brakuję. Nie zaczęłam więcej jeść (poza tym od zawsze jem duużżże porcje ) tylko rzuciłam palenie, które jak wiadomo podkręca metabolizm i odstawiłam pigułki przez co rozchwiała mi się gospodarka hormonalna.
Więc nie do końca rozumiem twoje spojrzenie na mój tryb życia. nie możesz stwierdzić że moje żywienie jest złe tylko dlatego że jem dwa główne posiłki. O ile wiem nie liczy się ilość pożywienia tylko jego jakość...
Moim problemem jest to że ostatnio za często zdażało mi się wyskoczyć na pizze, podjadać chipsy na imprezie i tym podobne "śmieciowe" jedzonko przez co przybyło mi parę kilo , które teraz chcę zrzucić.

Edytowane przez senira666
Czas edycji: 2011-06-09 o 12:46
senira666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-09, 13:03   #566
hauuu
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale czemu nie zdowa i niszcząca dla organizmu?? jak jadałam kolacje zawsze strarałam się jeść 2-3h przed snem a mimo to nie mogłam zasnąć z "pełnym brzuchem".
Jem dużo warzyw i dostarczam organizmowi składników mineralnych, poza tym między głównymi posiłkami "podjadam" właśnie warzywa czy owoce. Według badań które robię regularnie co 6 miesięcy jestem okazem zdrowia i niczego mi nie brakuję. Nie zaczęłam więcej jeść (poza tym od zawsze jem duużżże porcje ) tylko rzuciłam palenie, które jak wiadomo podkręca metabolizm i odstawiłam pigułki przez co rozchwiała mi się gospodarka hormonalna.
Więc nie do końca rozumiem twoje spojrzenie na mój tryb życia. nie możesz stwierdzić że moje żywienie jest złe tylko dlatego że jem dwa główne posiłki. O ile wiem nie liczy się ilość pożywienia tylko jego jakość...
Moim problemem jest to że ostatnio za często zdażało mi się wyskoczyć na pizze, podjadać chipsy na imprezie i tym podobne "śmieciowe" jedzonko przez co przybyło mi parę kilo , które teraz chcę zrzucić.
Być może rzeczywiście nie masz żadnych negatywnych skutków ale jakby nie było twoja dieta odbiega nieco od zasad żywieniowych i zbilansowanej diety. Jeżeli czujesz się ok i nie masz żadnych problemów ze zdrowiem to super Dalej jednak twierdzę, że oprócz jakości ważna jest też ilość i to w jakich odstępach czasowych i o jakich porach jemy. Średnio mi się też wydaje żeby w ciągu 2 posiłków można było dostarczyć organizmowi odpowiednie ilości białka i tłuszczy. Ale tak jak mówię - jęsli się dobrze czujesz to super. Na kolacje można jeść dużo fajnych lekkich rzeczy i nie mieć uczucia pałnego brzucha. Kończę już offa
Stary 2011-06-09, 13:31   #567
senira666
Zakorzenienie

w teorii wiem że masz rację i uwierz że próbowałam różnych posiłków na kolację ale po prostu źle się czuję po wieczornych posiłkach. A jem dosyć regularnie (przynajmniej się staram)
A czasami off topic wcale nie jest zły
Stary 2011-06-15, 15:38   #568
mroziq
Zadomowienie

Pamiętajcie tylko,że tabletki odchudzające nie zgubią za was kilogramów. Jest to tylko wspomagacz,witaminy i minerały,które ograniczacie przy diecie. Ma to podtrzymywać organizm w tak trudnych dla niego chwilach (okres diety) i motywować nas. Według mnie tylko w ten sposób to działa-w podświadomości. Wydajemy pieniądze,regularnie łykamy tabletki i to korzystnie wpływa na naszą motywację i zaangażowanie w odchudzanie. System podobny do naklejania plastra na pępek przy chorobie lokomocyjnej
Stary 2011-06-16, 09:34   #569
senira666
Zakorzenienie

nie wieże ze jakie kolwiek tabletki schudną za mnie. wiem ze to cięzka praca zeby zrzucic kilogramy. dlatego wybralam tabletki ktore sa głownie ze składnikow naturalnych, ale mam cicha nadzieje ze pomoga i one w polaczeniu z cwiczeniami i zrzucanie tych kilogramow pojdzie po prostu ociupinke szybciej.
Stary 2011-06-16, 14:17   #570
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
nie wieże ze jakie kolwiek tabletki schudną za mnie. wiem ze to cięzka praca zeby zrzucic kilogramy. dlatego wybralam tabletki ktore sa głownie ze składnikow naturalnych, ale mam cicha nadzieje ze pomoga i one w polaczeniu z cwiczeniami i zrzucanie tych kilogramow pojdzie po prostu ociupinke szybciej.
Na pewno motywacja wzrośnie + 100 Najważniejsze to znaleźć dobry powód dla siebie,dlaczego chce się schudnąć i być nieugiętym
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości