|
|
#61 | |
|
Regulator reniferów
|
Dot.: za bardzo się różnimy?
Cytat:
Doris, ja umiem jeszcze kłaść panele I meble skręcić. I spiralę kanalizacyjną obsłużyć. Zresztą, w większości domów to kobiety myją zanieczyszczone klopy. A to jest obrzydliwsze, niż jakiś smar samochodowy.
|
|
|
|
#62 |
|
Konto usunięte
|
Obydwoje mają prawo odmówić. Najwyżej dostaną co innego do roboty. Dzieci muszą mieć obowiązki, a jakie - to już zależy od ustaleń i negocjacji.
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kobiety mają na swojej liście marzeń sprzątanie, pranie, gotowanie, a wielmożny pan, jak mu się łaskawie zechce
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
owszem, ale to na szwaczkę patrzyli z ukosa.
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
Podobało mi się to jak ktoś napisał o tych małych stopach u kobiet.Dobry zart.Zapamietam go sobie ,kiedyś może się przydać.
Miłe panie ja tutaj nie narzucam jakiegoś schematu ,że kobieta powinna być taka a facet taki.Przecież piszemy podając ogólnie przyjęte wzory określające płeć.Troche poczułem teraz wylewający sie z was feminizm. Chcę być dobrze zrozumiany,obowiązki powinny byc rozłożone po równo.Ale obowiązki domowe to nie tylko kuchnia w szerokim pojęciu ale też domowe sprawy techniczne,szeroko pojęte.I nie piszcie zaraz ,że powinno być po połowie gary i "technika" kobieta i facet.To tak jakby z góry zakładać ,że mały chłopczyk powinien sie bawic lalkami i samochodzikami.Sa wyjątki ale my rozpatrujemy ogólny schemat. Mój swiatopogląd zabrania zakładać fartuszek i paradować w nim po mieszkaniu.Jednak uwazam ,że fartuszek nie przynosi zadnej ujmy tak samo jak np.malowanie mieszkania czy naprawa lodówki[bo to też potrafie zrobić] np.moja jeszcze eks a byc może niedługo na nowo kobieta wyglada bardzo seksownie w fartuszku,az często mam chęć zajść ją od tyłu. Edytowane przez menn Czas edycji: 2011-04-28 o 21:13 |
|
|
|
|
#66 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie to nie uraża (pogrubione) - ja jestem feministką i się tego nie wstydzę. Nie, Ty nie narzucasz, Ty tylko podtrzymujesz i wzmacniasz. |
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Feministką staje się kobieta wtedy ,jak ma faceta fajtłapę ,który nie potrawi do końca wydobyć z niej kobiecości.Każda kobieta traktowania jak kobieta przez duze K nie bedzie feministką bo nie bedzie czuła takiej potrzeby Idziemy na wojne wtedy gdy widzimy taką potrzebę,gdy czujemy pewne zagrożenie. Edytowane przez menn Czas edycji: 2011-04-28 o 21:25 |
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w ogóle czemu wszyscy tak ten feminizm demonizują? Wylewający się z nas feminizm - to brzmi jakbyśmy normalnie jadem i smołą Cię polewały, biedaku. Na zmianę ![]() A, no i przedziwne jest to, że twój światopogląd zabrania Ci zakładać fartuszek. Czyżbyś uważał, że w fartuszku swoją "męskość" stracisz? Czyżbyś myślał naprawdę, że nie podnieca nas seks tylko gender? Że tylko Stallone ( ) ma szanse u kobiety, bo on nigdy by fartuszka nie założył? Że tylko Arnie do spółki z Van Dammem rozpalają wyobraźnię kobiet? Jeśli tak to jesteś dowodem na to, jak patriarchat niszczy i więzi w stereotypach nie tylko kobiety, ale i facetów.No i na koniec powiem jeszcze, że mnie tam na przykład owe ikony męskości zupełnie nie biorą. Za to Rhys-Meyersa i McGregora w kreacjach z Velvet Goldmine schrupałabym z ochotą. ![]() ![]() Patrzcie, jak mnie ten feminizm wynaturzył ![]()
Edytowane przez Melanchton Czas edycji: 2011-04-28 o 22:33 |
|
|
|
|
|
#69 |
|
Regulator reniferów
|
Poniżej ilu złotych na rękę facet staje się fajtłapą? Bo w mojej pracy niekoniecznie mam okazję wydobywać z siebie kobietę (w twoim pojmowaniu) i chciałabym jednak przejść na utrzymanie. Nie wiem, ile ma zarabiać ewentualny kandydat.
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Feministką może być tylko i wyłącznie kobieta, która zna swoją wartość i nie potrzebuje nikogo, żeby jej na to pozwalał. Czy z niej wydobywał. Bo wiesz, my nie potrzebujemy Twojej troski, żeby stać się tym, czym przecież i tak jesteśmy. Możesz wrzucić na luz - macice nam nie pousychają, jeśli nie będziesz umiał naprawić kontaktu ![]()
|
|
|
|
#71 |
|
Raczkowanie
|
Djuno tu nie chodzi o kasę tylko o traktowanie kobiet.Jak kobieta jest traktowana jak KOBIETA to nie potrzebuje walczyc i się feminizować.
Jeżeli chodzi o feminizm i moją teorię na powstawanie feminizmu to podam przykład. Nigdy by nie powstała Solidarność,Wałesa itd ,żeby nie było takiej potrzeby.Podobnie jest z feminizmen ,kobieta czująca się kobietą nie potrzebuje iść na wojne i walczyc o demokrację. POWSTANIE FEMINIZMU TO NIESTETY NASZ ZASŁUGA PANOWIE. Edytowane przez menn Czas edycji: 2011-04-28 o 21:54 |
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się wydaje, że mylisz pojęcia. Bo niby kobieta ma leżeć i pachnieć i nie ma na nic więcej ambicji, bo jej pan wszystko zapewni? Czy może chodzenie dwa metry za panem to jest według Ciebie jedyna słuszność, żeś się tak tego feminizmu uczepił? |
|
|
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko, że Twoim zdaniem feminizm powstał dlatego, że nas wystarczająco nie adorowaliście i nie wyzwalaliście w nas tej kobiecości, a moim zdaniem feminizm narodził się, ponieważ wcześniej byłyśmy własnością mężczyzn - bez praw wyborczych, bez możliwości niezależnego życia, decydowania o sobie i zdobywania wykształcenia. I wyobraź sobie, że było to trochę niefajne, nawet jeśli codziennie dostawałyśmy kwiaty. ![]()
|
|
|
|
#74 | |
|
Regulator reniferów
|
Cytat:
|
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#76 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo gotuje i sprząta się stale, a naprawia kran, lodówkę czy coś tam epizodycznie. I facet, który ma jaja, i jakoś mu nie odpadają jak zrobi kotleta na obiad, to dla mnie jest prawdziwy facet. Wiesz jak on mi wtedy seksownie wygląda jak tak się do mnie uśmiecha znad patelni? ![]() Twoje myślenie jest bardzo stereotypowe a stwierdzenie na koniec mnie zabiło. Uzupełnia listę prawdziwego macho mena, że kobieta ma sprzątac, gotowac i jeszcze zawsze przy tym wyglądac seksi... Jak urodzi dziecko to oczywiście też ![]() Cytat:
I teraz nie wiem czy tak mało wiesz o tym co przyniósł dobrego kobietom feminizm, czy po prostu tęsknisz za starymi dobrymi czasami jak kobieta miała prawo myć sprzątac gotować dzieci rodzic i męża zadowa.lac.
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#78 |
|
Regulator reniferów
|
Bo kiedy prawdziwy mężczyzna wydobywał ze swojej żony kobietę przy wykopkach, ta nigdy nie miała ziemi za paznokciami
![]() To mężczyźni wymyślili lateksowe rękawiczki. Specjalnie dla swoich kobiet.
|
|
|
#79 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie obraź się Melanchton, ale daję to sobie do podpisu.
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Och och!
![]() Jestem zaszczycona, szczególnie, że zawsze z radością czytam Twoje mądre wypowiedzi Witaj, sławo!
|
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
To co pisałem powyżej to miałem na mysli współczesny feminizm a nie ten dawniejszy który z reszto popieram.
Jak traktowac kobietą zeby czuła się KOBIETA? 1.Traktować na równi z soba ,z małym zastrzeszeniem ,ze kobieta wcale nie chce nosic portek w domu. 2Wymagać.Kobiety lubią jak się cos od nich wymaga,czują sie wtedy wazne i potrzebne. 3.Seks powiniem być taki ,ze po nim kobieta błogo zasypia i spi do rana a rano wstaje kwitnąca. 4Cały czas trzeba dawac do zrozumienia ,że kobieta jest matką,zoną i kochanką i ze to wcale nie jest kara ale wyróznienie. 5Bezpieczenstwo.Kobieta powinna miec swiadomośc ,ze ma kogos do którego moze zwrócic sie o rade,o pomoc a jej facet jej pomoże ,wesprze.Tylko ta pomoc powinna wynikac z prośby o nią kobiety a nie z nadgorliwości.Kobieta przeciez nie jest małym dzieckiem i nie chce byc tak traktowana. |
|
|
|
|
#82 | |
|
Regulator reniferów
|
Cytat:
Gdzieś obok twoich wyobrażeń toczy się życie.
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#84 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest czas na zabawe i czas na czasem nieprzyjemne zajęcia. |
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakąś instrukcję obsługi sobie tutaj napisałeś, bo nie wiem? ![]() Zaniechaj swych starań, Rycerzu. Kobieta zawsze czuje się kobietą, ponieważ JEST kobietą. ![]() Mówiąc absolutnie serio uważam, że masz jaką s traumę z dzieciństwa związaną z kobiecym autorytetem. Twoje wypowiedzi aż ociekają jakimś lękiem kastracyjnym. Stąd nick wyraźnie zaznaczający "męskość", wszystkie te szowinistyczne bzdury, gloryfikacja kobiecej podległości i konsekwentne unikanie konfrontacji z kobietami silnymi i pewnymi siebie. Takimi, jak na przykład ja. Cytuję i komentuję niemal każdy Twój post, a Ty w ogóle mi nie odpowiadasz. Wyparcie...?
|
|
|
|
#86 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Człowiek to nie pies, którego sie tresuje. Można wypracowywac kompromisy, liczyc się ze zdaniem i uczuciami drugiej osoby, traktowac ją poważnie i konsultowac z nią sprawy chociazby tylko dla siebie ważne. Wtedy partner się czuła potrzebny, ważny i doceniony a nie jak się wymaga. 3. Seks- taki by był udany z wzajemnym poszanowaniem własnych granic oraz tego, że obie strony nie zawsze muszą miec ochotę. 4. Bzdura. Jak któraś nie chce byc matką to co? Na stos z nią? Nie pakuj kobiety w stereotypowe wzorce, traktuj jak równą sobie i wspólnie z nią staraj się o związek i codziennośc. A nie, że do twojej cudownej listy tylko gosposi brakuje (no chyba ze to wchodzi w pakiet żona). 5. CZŁOWIEK będący w związku powinien się czuc bezpiecznie i miec przeświadczenie, że gdy ty.lko potrzebuje ma się do kogo zwrócic. P.s I to raczej maleńkie wskaz.ówki jak zbudowac ok związek a nie.. jak kobiecie dac sie poczuc kobietą...
Wiek: 23 lata Wzrost: 165 cm Waga: Było: 83 kg Jest: 75,5 kg Będzie: 58 kg Edytowane przez andzia1989r Czas edycji: 2011-04-28 o 23:29 |
|
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Roześmiałam się w głos, przeczytawszy to
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Punkt 4 to sobie na tablicy korkowej przypnę, a przedtem specjalnie taką kupię, żeby móc przypiąć. Wyróżnienie jest najlepsze
A ja myślałam, że mam możliwość świadomego WYBORU partnera, a nie że ktoś mnie, szarą masę, wyróżni, abym mogła dosiąść zaszczytu cerowania skarpet pana, już nie szara, bo wyróżniona |
|
|
|
|
#89 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nick menn.Chciałem ,zeby nick odzwierciedlał moją płeć,Wy macie duzo takich nicków,że dopiero po koncowkach czasowników dowiaduje sie z kim mam do czynienia.Nie chciałem podawac własnego imienia ani tym bardzej fałszywego,a i tez dużo nicków jest zajętych.Tym sie własnie róznimy,ze my faceci nie przywiazujemy wagi do czegoś takiego jak nick,nie zawsze musi on cos wyrażac a być jedynie identyfikatorem. Jaka trauma z dzieciństwa? Czy ja toczę jakąs wojne?Jaka kastracja? .Czase m ma się określone poglądy bo poprostu takie sie ma.Nie zawsze damski bokser był bity przez swoją matke. ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
Jeżeli kobieta nie chce byc matką to i tez nie bedzie moją zona i kochanką.Proste. |
||
|
|
|
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I znowu generalizujesz. Czyli Twoim zdaniem mój nick wyraża to, że jestem dzika, bo jestem kobietą i mi nick nie służy do identyfikacji? (omg, cóż za teoria)
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

I meble skręcić. I spiralę kanalizacyjną obsłużyć. Zresztą, w większości domów to kobiety myją zanieczyszczone klopy. A to jest obrzydliwsze, niż jakiś smar samochodowy.

Na zmianę