|
|
#31 |
|
amor vincit omnia
|
Dot.: Dieta!
Kimi waga nigdy nie powinna być czynnikiem wartościującym człowieka! cieszę się, że teraz czujesz się pewniej i atrakcyjniej... taki proces odpbudowywania poczucia własnej wartości nie jest łatwy, ale warto dążyć do jego zrealizowania.
a wgl, jeśli mogę zapytać, jak udało Ci się i w jakim okresie zrzucić tyle kg? --------------------------------- ja nie stosuję żadnej konkretnej diety, no chyba że MŻ+ WR ![]() ![]() unikam słodkiego, tłustego... ogólnie staram się unikać niezdrowego jedzenia. zamiast podjadać batonikiem/ciastkiem wolę zjeść jogurt z musli |
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
agulaaaa z moją dietą to było różnie, czasem miałam przerwy ale jeśli podsumuję czas, w którym jej przestrzegałam to ok 2 miesięcy, czyli ok 0,5 kg tyg
![]() kimi gratuluję wyniku, 10 kilo to moje marzenie ![]() Ja staram się jeść teraz większe śniadanie, kiedyś to staczała mi mandarynka albo herbata, teraz jem śniadanie liczące ok 350 kcal i powiem Wam, że wieczorem nie mam już napadów głodu jak to było kiedyś. Ćwiczenia też dużo dają, ja ogólnie po nich lepiej śpię i się czuję, a przy diecie na pewno pomagają. I staram się jeść białkowe kolacje, tylko że pomału kończą mi się pomysły... poradzicie coś? Aaaa i mam 17 lat
|
|
|
#33 |
|
amor vincit omnia
|
nefrey
<- za pełnowartościowe śniadanie. kiedyś czytałam sporo o tym i ok 350kcal to właśnie tyle ile powinno mieć śniadanie młodego człowieka.
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
kimi 10 kg to sukces
Jeśli będziesz odżywiać się zdrowo ( co nie znaczy głodzenia się), do tego jakiś ruch to spokojnie zejdziesz poniżej 70 kg . Ja jutro na śniadanie zrobię sobie owsiankę, tylko na wodzie, bo nie mam mleka :/
|
|
|
|
|
#35 |
|
amor vincit omnia
|
owsianka- iście królewskie śniadanie
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za wszystkie gratulacje
![]() Zaczęłam dietę pod koniec stycznia, nie było to nic szczególnego po prostu odstawiłam fast foody, słodycze, tłuste, smażone. Jednym słowem MŻ i zajęcia z tańca brzucha też były ale się znudziły ![]() Ja tak jak Kofika mam problem z jedzeniem bo nigdy nie potrafiłam się przekonać do tego, że żeby schudnąć trzeba jeść więcej.. no i śniadanie czasami w siebie wmuszałam bo rzadko jestem głodna.. i te 5 posiłków dziennie to też problem był i urozmaicanie ale jakoś dałam radę tylko teraz waga wolniej ubywa i przez święta troche przecholowałam.. A jadłam mięsa gotowane, pieczone, ryż, makaron, jak miałam ochotę to też białe pieczywo ale nigdy nie przekraczałam 1000-1200 kcal dziennie. Piłam wszystkie napoje typu ZERO bo jestem uzależniona i wodę gazowaną, czasami zieloną herbatę
|
|
#37 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny!ja tez sie przylanczam i nie wstydze sie mojej wagi trudno tyle mam i co zrobie musze sie wziasc za siebie mam 169 cm i waga 85 kilo chce schudnac do wagi 64 kilo tyle mialam w zeszlym roku i bardzo mi to pasowalo.dziewczyny pomozcie napiszcie co jecie ja nie bede jadla od dzisiaj zadnych slodyczy i zero chleba cwiczenia na orbitreku pool godzinki dziennie!!
|
|
|
|
|
#38 |
|
amor vincit omnia
|
thekasia witaj wśród walczących ze zbędnymi kilogramami
![]() najlepsza dieta to zdrowa i dobrze zbilansowana dieta! organizm potrzebuje skłądników odżywczych, któe dodają mu energii i pozwalają prawidłowo funkcjonować. zrzuceniu kilogramów powinno towarzyszyć ograniczenie słodkiego, tłustego (smażonego), wszelkich 'zapychaczy', produktów z białej mąki, napojów gazowanych... chude mięsa, warzywa, brązowy ryż -> od dziś to powinny być główne składniki naszych codziennych potraw. i pamiętajcie- jeśli podjadamy to zdrowo (jogurcik, jabłko itd). nie zapominamy też o piciu dużej ilości wody/zielonej herbaty itd. |
|
|
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
To i ja się przyłączę potrzebuję porządnej motywacji od jakiegoś czasu planuję przejść na dukana ale jakoś słabo mi wychodzi (słodycze KFC po drodze do pracy eh) niby nie ma tragedii ale jednak zeszłego lata wyglądałam lepiej :P
Ja w liczbach wzrost 172 waga 54,5 ma być 49/50 życzę wytrwałości w dążeniu do celu wszystkim
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Sweetty a może zamiast gubienia wagi to może jakieś ćwiczenia? Bo czasem nawet jak się schudnie to nie widać takich efektów jak po ćwiczeniach, które ujędrniają ciało
No ale jeśli źle się czujesz sama ze sobą no to w porządku![]() Ja dzisiaj na śniadanie miałam 2 kanapki z jajkiem, zieloną i czarną herbatę a teraz pije activię ![]()
|
|
|
#41 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() co do mojej wagi to mam strasznie lekkie kości i taką dość drobną budowę więc nawet przy tych 50kg nie wyglądam nader anorektycznie a po świętach czuję się strasznie ciężko dlatego chcę jednak również schudnąć
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- znowu tzn przygotowalam schab w rekawie..... ale czy to sie nadaje na diete to nie wiem ![]() *** na sniadanie zjadlam 3 kawałki wasy z jajkiem i plasterkiem zoltego sera ..... teraz popijam wode i mam ochote na pomarancza
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja warzywa na patelnię z czymś
. Jeszcze nie wiem co to będzie ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
amor vincit omnia
|
mięsa w rękawie są o wiele zdrowsze niż pieczone czy smażone... poza tym mięso jest bardzo zdrowe! fakt faktem, lepsze są filety (kurczak/indyk) i ryby, ale od czasu do czasu schab tez można zjeść... byle bez ziemniaków i z sałatką!
u mnie dziś na obiad dziki ryż z warzywami ![]() kupiłam sobie dziś strój kąpielowy który mnie bardzo motywuje do ćwiczeń, bo jak zrzucę troszkę z brzuszka i z ud to będzie ładnie leżał i będę się w nim dobrze czuła
Edytowane przez Eldo_rado Czas edycji: 2011-05-02 o 14:25 |
|
|
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki mam wlasnie plan maly kawalek i tylko z salatka ryz byl wczoraj ![]() oki - poki co lece na rower milego dnia kobity
|
|
|
#48 |
|
Zadomowienie
|
Ja na obiad mam zupkę pomidorową bez śmietany
![]() Nie mogę się przekonać do spróbowania owsianki? Naprawdę jest taka dobra? Jak przyrządzić na początek?
|
|
#49 |
|
Rozeznanie
|
Oj robicie mi smaka tym obiadowym tematem
ja chyba zrobię omlet z kawałkami paluszków krabowych, cóż średnio umiem gotować a i dukan jeszcze ogranicza mi możliwości... jak na złość wpadła też koleżanka na kawę i przytargała takie małe pączki ale trzymam się dzielnie i skończyło się na wpatrywaniu w nie przy kawie choć jeszcze się nie cieszę bo najgorzej powstrzymać mi się od podjadania na wieczór :/ czytałam w miedzy czasie na wizażu wątki odnośnie ćwiczeń, bo doszłam do wniosku że jak już coś robić to porządnie
|
|
|
#50 |
|
amor vincit omnia
|
owsianka jest pyszna
ja ćwiczę trochę popołudniu i trochę wieczorem, bo wtedy mam czas. |
|
|
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
Hey dziewczyny!
Mozna sie przylaczyc do dietkowania ?Musi mnie ktos czasem srowadzic do pionu bo ostatnio bylam dla siebie zbyt dobra i przybylo tu i owdzie... ![]() Przedwczoraj zaczelam walke i na razie sie trzymam! Moj wzrost:169cm Waga':62kg Moj cel':57kg tak wiec 5kg must go away!
|
|
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe dziewczyny
Ja na obiad dzisiaj miałam zupę pieczarkową, którą uwielbiam. Jutro na śniadanie mam zamiar zrobić owsiankę ze szklanką mleka, jabłkami i cynamonem ![]() Eldo rado No ja właśnie też walczę z brzuchem( który już się trochę poprawił) i udami. Robisz jakieś konkretne ćwiczenia na te partie ;>
- 216/400 min abs - 120/200 min legs - 870/1200 min ogólnie ćwiczeń Alexz Johnson - Skips Edytowane przez nefrey Czas edycji: 2011-05-02 o 17:30 |
|
|
|
|
#53 |
|
amor vincit omnia
|
ponad miesiąc steperowałam i robiłam brzuszki. teraz przesiadłam się na rower stacjonarny. do brzuszków tez powoli wracam, bo to zawsze jakieś wzmocnienie mięśni.
|
|
|
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, a ja wymiekam przy tych brzuszkach
Strasznie się męczę, a chciałabym robić po 100-200
|
|
|
|
|
#55 |
|
amor vincit omnia
|
ja robię serie zazwyczaj 2x100, bo więcej nie mogę (zawsze tak mam na początku po przerwie)
|
|
|
|
|
#56 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny!ale jakie wy te brzuszki robicie cale czy takie pol brzuszki?bo cale to zrobie 30 ale pol brzuszkow to moge nawet 200 zrobic!
|
|
|
|
|
#57 |
|
amor vincit omnia
|
nie trzeba podnosić całego ciała i sięgać do kolan, wystarczy że odrywa się łopatki od podłogi.
|
|
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa tak to ok
|
|
|
|
|
#59 |
|
Rozeznanie
|
Takie do kolan to gdzieś czytałam że są szkodliwe na kręgosłup więc nie ma co ryzykować skoro robiąc te lekkie też odpowiednio ćwiczy się mięśnie brzucha
Osobiście nie znoszę ciągłego powtarzania tego samego ćwiczenia więc robię 2 lub 3 serie w taki sposób: 20brzuszków na prosto oraz takie skośne 20 z nogami po prawej i 20 z nogami po lewej
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie znoszę monotonii
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.

<- za pełnowartościowe śniadanie. kiedyś czytałam sporo o tym i ok 350kcal to właśnie tyle ile powinno mieć śniadanie młodego człowieka.
Jeśli będziesz odżywiać się zdrowo ( co nie znaczy głodzenia się), do tego jakiś ruch to spokojnie zejdziesz poniżej 70 kg 

- znowu