Dieta! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-01, 21:48   #31
Eldo_rado
amor vincit omnia

Dot.: Dieta!

Kimi waga nigdy nie powinna być czynnikiem wartościującym człowieka! cieszę się, że teraz czujesz się pewniej i atrakcyjniej... taki proces odpbudowywania poczucia własnej wartości nie jest łatwy, ale warto dążyć do jego zrealizowania.

a wgl, jeśli mogę zapytać, jak udało Ci się i w jakim okresie zrzucić tyle kg?
---------------------------------
ja nie stosuję żadnej konkretnej diety, no chyba że MŻ+ WR

unikam słodkiego, tłustego... ogólnie staram się unikać niezdrowego jedzenia. zamiast podjadać batonikiem/ciastkiem wolę zjeść jogurt z musli albo jabłko.
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-01, 22:10   #32
nefrey
Raczkowanie

agulaaaa z moją dietą to było różnie, czasem miałam przerwy ale jeśli podsumuję czas, w którym jej przestrzegałam to ok 2 miesięcy, czyli ok 0,5 kg tyg
kimi gratuluję wyniku, 10 kilo to moje marzenie
Ja staram się jeść teraz większe śniadanie, kiedyś to staczała mi mandarynka albo herbata, teraz jem śniadanie liczące ok 350 kcal i powiem Wam, że wieczorem nie mam już napadów głodu jak to było kiedyś. Ćwiczenia też dużo dają, ja ogólnie po nich lepiej śpię i się czuję, a przy diecie na pewno pomagają. I staram się jeść białkowe kolacje, tylko że pomału kończą mi się pomysły... poradzicie coś? Aaaa i mam 17 lat
- 870/1200 min ogólnie ćwiczeń

Alexz Johnson - Skips
nefrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-01, 22:24   #33
Eldo_rado
amor vincit omnia

nefrey <- za pełnowartościowe śniadanie. kiedyś czytałam sporo o tym i ok 350kcal to właśnie tyle ile powinno mieć śniadanie młodego człowieka.
Stary 2011-05-01, 23:40   #34
agulaaaa
Zakorzenienie

kimi 10 kg to sukces Jeśli będziesz odżywiać się zdrowo ( co nie znaczy głodzenia się), do tego jakiś ruch to spokojnie zejdziesz poniżej 70 kg . Ja jutro na śniadanie zrobię sobie owsiankę, tylko na wodzie, bo nie mam mleka :/
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-01, 23:53   #35
Eldo_rado
amor vincit omnia

owsianka- iście królewskie śniadanie
Stary 2011-05-02, 09:26   #36
Kimi_
Zadomowienie

Dziękuję za wszystkie gratulacje

Zaczęłam dietę pod koniec stycznia, nie było to nic szczególnego po prostu odstawiłam fast foody, słodycze, tłuste, smażone. Jednym słowem MŻ do tego codziennie jeździłam na rowerze i czasami biegałam i zajęcia z tańca brzucha też były ale się znudziły Przytyłam też przez to, że mieszkam od wakacji w UK a tutaj jest tyle kuszących pyszności

Ja tak jak Kofika mam problem z jedzeniem bo nigdy nie potrafiłam się przekonać do tego, że żeby schudnąć trzeba jeść więcej.. no i śniadanie czasami w siebie wmuszałam bo rzadko jestem głodna.. i te 5 posiłków dziennie to też problem był i urozmaicanie ale jakoś dałam radę tylko teraz waga wolniej ubywa i przez święta troche przecholowałam..

A jadłam mięsa gotowane, pieczone, ryż, makaron, jak miałam ochotę to też białe pieczywo ale nigdy nie przekraczałam 1000-1200 kcal dziennie. Piłam wszystkie napoje typu ZERO bo jestem uzależniona i wodę gazowaną, czasami zieloną herbatę

Kimi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 10:32   #37
thekasia
Przyczajenie

hej dziewczyny!ja tez sie przylanczam i nie wstydze sie mojej wagi trudno tyle mam i co zrobie musze sie wziasc za siebie mam 169 cm i waga 85 kilo chce schudnac do wagi 64 kilo tyle mialam w zeszlym roku i bardzo mi to pasowalo.dziewczyny pomozcie napiszcie co jecie ja nie bede jadla od dzisiaj zadnych slodyczy i zero chleba cwiczenia na orbitreku pool godzinki dziennie!!
thekasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 10:46   #38
Eldo_rado
amor vincit omnia

thekasia witaj wśród walczących ze zbędnymi kilogramami

najlepsza dieta to zdrowa i dobrze zbilansowana dieta! organizm potrzebuje skłądników odżywczych, któe dodają mu energii i pozwalają prawidłowo funkcjonować.

zrzuceniu kilogramów powinno towarzyszyć ograniczenie słodkiego, tłustego (smażonego), wszelkich 'zapychaczy', produktów z białej mąki, napojów gazowanych... chude mięsa, warzywa, brązowy ryż -> od dziś to powinny być główne składniki naszych codziennych potraw. i pamiętajcie- jeśli podjadamy to zdrowo (jogurcik, jabłko itd). nie zapominamy też o piciu dużej ilości wody/zielonej herbaty itd.
Stary 2011-05-02, 12:43   #39
Sweetty
Rozeznanie

To i ja się przyłączę potrzebuję porządnej motywacji od jakiegoś czasu planuję przejść na dukana ale jakoś słabo mi wychodzi (słodycze KFC po drodze do pracy eh) niby nie ma tragedii ale jednak zeszłego lata wyglądałam lepiej :P

Ja w liczbach
wzrost 172
waga 54,5
ma być 49/50

życzę wytrwałości w dążeniu do celu wszystkim

Od 16.10.2014 Aparatka

Sweetty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 13:12   #40
nefrey
Raczkowanie

Sweetty a może zamiast gubienia wagi to może jakieś ćwiczenia? Bo czasem nawet jak się schudnie to nie widać takich efektów jak po ćwiczeniach, które ujędrniają ciało A wagę chyba masz prawidłową i przy mnie to chudzielec jesteś No ale jeśli źle się czujesz sama ze sobą no to w porządku
Ja dzisiaj na śniadanie miałam 2 kanapki z jajkiem, zieloną i czarną herbatę a teraz pije activię

Alexz Johnson - Skips
Stary 2011-05-02, 13:42   #41
Sweetty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nefrey Pokaż wiadomość
Sweetty a może zamiast gubienia wagi to może jakieś ćwiczenia? Bo czasem nawet jak się schudnie to nie widać takich efektów jak po ćwiczeniach, które ujędrniają ciało A wagę chyba masz prawidłową i przy mnie to chudzielec jesteś No ale jeśli źle się czujesz sama ze sobą no to w porządku
Ja dzisiaj na śniadanie miałam 2 kanapki z jajkiem, zieloną i czarną herbatę a teraz pije activię
O ćwiczenia też zadbałam od 3 tygodni aerobik UDW bardzo polecam najpierw ćwiczyłam dwa razy w tygodniu potem 3 razy a od maja planuję ćwiczyć co drugi dzień i muszę przyznać że teraz bardzo poprawia mi to samopoczucie choć na początku nie cierpiałam wstawać wcześniej by poćwiczyć może temu że już zakwasów nie mam

co do mojej wagi to mam strasznie lekkie kości i taką dość drobną budowę więc nawet przy tych 50kg nie wyglądam nader anorektycznie a po świętach czuję się strasznie ciężko dlatego chcę jednak również schudnąć

Od 16.10.2014 Aparatka

Stary 2011-05-02, 13:45   #42
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
owsianka- iście królewskie śniadanie
Muszę zajrzeć na wątek o owsiance
Stary 2011-05-02, 14:07   #43
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
Muszę zajrzeć na wątek o owsiance
polecam! sama często tam zaglądam, bo jest tam tyle pomysłów na urozmaicenia owsianki

co dziś planujecie na obiad?
Stary 2011-05-02, 14:11   #44
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
polecam! sama często tam zaglądam, bo jest tam tyle pomysłów na urozmaicenia owsianki

nie mam zielonego pojecia - znowu

tzn przygotowalam schab w rekawie..... ale czy to sie nadaje na diete to nie wiem

na sniadanie zjadlam 3 kawałki wasy z jajkiem i plasterkiem zoltego sera ..... teraz popijam wode i mam ochote na pomarancza

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Kofika13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 14:13   #45
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja warzywa na patelnię z czymś. Jeszcze nie wiem co to będzie

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Kofika13 Pokaż wiadomość
nie mam zielonego pojecia - znowu

tzn przygotowalam schab w rekawie..... ale czy to sie nadaje na diete to nie wiem

na sniadanie zjadlam 3 kawałki wasy z jajkiem i plasterkiem zoltego sera ..... teraz popijam wode i mam ochote na pomarancza
Ja mandarynkę wcinam
Stary 2011-05-02, 14:23   #46
Eldo_rado
amor vincit omnia

mięsa w rękawie są o wiele zdrowsze niż pieczone czy smażone... poza tym mięso jest bardzo zdrowe! fakt faktem, lepsze są filety (kurczak/indyk) i ryby, ale od czasu do czasu schab tez można zjeść... byle bez ziemniaków i z sałatką!

u mnie dziś na obiad dziki ryż z warzywami

kupiłam sobie dziś strój kąpielowy który mnie bardzo motywuje do ćwiczeń, bo jak zrzucę troszkę z brzuszka i z ud to będzie ładnie leżał i będę się w nim dobrze czuła

Edytowane przez Eldo_rado
Czas edycji: 2011-05-02 o 14:25
Stary 2011-05-02, 14:25   #47
Kofika13
Zakorzenienie

Cytat:
mięsa w rękawie są o wiele zdrowsze niż pieczone czy smażone... poza tym mięso jest bardzo zdrowe! fakt faktem, lepsze są filety (kurczak/indyk) i ryby, ale od czasu do czasu schab tez można zjeść... byle bez ziemniaków i z sałatką!

u mnie dziś na obiad dziki ryż z warzywami

taki mam wlasnie plan maly kawalek i tylko z salatka
ryz byl wczoraj

oki - poki co lece na rower milego dnia kobity

“Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.”
Albert Einstein
Kofika13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 14:45   #48
Kimi_
Zadomowienie

Ja na obiad mam zupkę pomidorową bez śmietany

Nie mogę się przekonać do spróbowania owsianki? Naprawdę jest taka dobra? Jak przyrządzić na początek?

Kimi_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 14:46   #49
Sweetty
Rozeznanie

Oj robicie mi smaka tym obiadowym tematem ja chyba zrobię omlet z kawałkami paluszków krabowych, cóż średnio umiem gotować a i dukan jeszcze ogranicza mi możliwości...

jak na złość wpadła też koleżanka na kawę i przytargała takie małe pączki ale trzymam się dzielnie i skończyło się na wpatrywaniu w nie przy kawie choć jeszcze się nie cieszę bo najgorzej powstrzymać mi się od podjadania na wieczór :/

czytałam w miedzy czasie na wizażu wątki odnośnie ćwiczeń, bo doszłam do wniosku że jak już coś robić to porządnie co temat to inne poglądy, więc mam pytanie jecie coś przed ćwiczeniami czy raczej nie no i kiedy ćwiczycie z rana czy raczej wieczorem??

Od 16.10.2014 Aparatka

Stary 2011-05-02, 15:00   #50
Eldo_rado
amor vincit omnia

owsianka jest pyszna najprostsza to ta klasyczna -> podgrzewasz mleko i gdy jest ciepłe wsypujesz płatki owsiane i one tak się moczą w mleku do zagotowania. można dodawać wiele składników dla urozmaicenia wg własnego smaku- owoce, bakalie... niektórzy robią na słono np z wieśniakiem.

ja ćwiczę trochę popołudniu i trochę wieczorem, bo wtedy mam czas.
Stary 2011-05-02, 16:47   #51
MysteryMe
Raczkowanie

Hey dziewczyny!
Mozna sie przylaczyc do dietkowania?
Musi mnie ktos czasem srowadzic do pionu bo ostatnio bylam dla siebie zbyt dobra i przybylo tu i owdzie...
Przedwczoraj zaczelam walke i na razie sie trzymam!
Moj wzrost:169cm
Waga':62kg
Moj cel':57kg
tak wiec 5kg must go away!
MysteryMe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 17:27   #52
nefrey
Raczkowanie

Witam nowe dziewczyny Ja na obiad dzisiaj miałam zupę pieczarkową, którą uwielbiam. Jutro na śniadanie mam zamiar zrobić owsiankę ze szklanką mleka, jabłkami i cynamonem A ćwiczę tak jak koleżanka, trochę popołudniu ( tak ok 15-20 min) a wieczorem ok 40-50
Eldo rado No ja właśnie też walczę z brzuchem( który już się trochę poprawił) i udami. Robisz jakieś konkretne ćwiczenia na te partie ;>

Alexz Johnson - Skips

Edytowane przez nefrey
Czas edycji: 2011-05-02 o 17:30
Stary 2011-05-02, 19:01   #53
Eldo_rado
amor vincit omnia

ponad miesiąc steperowałam i robiłam brzuszki. teraz przesiadłam się na rower stacjonarny. do brzuszków tez powoli wracam, bo to zawsze jakieś wzmocnienie mięśni.
Stary 2011-05-02, 19:05   #54
agulaaaa
Zakorzenienie

Kurczę, a ja wymiekam przy tych brzuszkach Strasznie się męczę, a chciałabym robić po 100-200
Stary 2011-05-02, 19:28   #55
Eldo_rado
amor vincit omnia

ja robię serie zazwyczaj 2x100, bo więcej nie mogę (zawsze tak mam na początku po przerwie)
Stary 2011-05-02, 19:54   #56
thekasia
Przyczajenie

hej dziewczyny!ale jakie wy te brzuszki robicie cale czy takie pol brzuszki?bo cale to zrobie 30 ale pol brzuszkow to moge nawet 200 zrobic!
thekasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-02, 20:08   #57
Eldo_rado
amor vincit omnia

nie trzeba podnosić całego ciała i sięgać do kolan, wystarczy że odrywa się łopatki od podłogi.
Stary 2011-05-02, 20:15   #58
agulaaaa
Zakorzenienie

Aaaa tak to ok
Stary 2011-05-02, 20:31   #59
Sweetty
Rozeznanie

Takie do kolan to gdzieś czytałam że są szkodliwe na kręgosłup więc nie ma co ryzykować skoro robiąc te lekkie też odpowiednio ćwiczy się mięśnie brzucha

Osobiście nie znoszę ciągłego powtarzania tego samego ćwiczenia więc robię 2 lub 3 serie w taki sposób: 20brzuszków na prosto oraz takie skośne 20 z nogami po prawej i 20 z nogami po lewej

Od 16.10.2014 Aparatka

Stary 2011-05-02, 20:33   #60
agulaaaa
Zakorzenienie

Też nie znoszę monotonii
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości