Koty część II - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-09, 18:30   #2761
elianka
Zakorzenienie

Dot.: Koty część II

"Dużo mokrego" to dwa razy dziennie dostają 150 g mięcha na spółę, nie popadajmy w przesadę, z Guzikiem jest wszystko w porządku, tylko mu trzeba źródełko z suchym odciąć. Zęby ma ok, po zmianie karmy rozbył się z letka, ale damy radę.

W końcu to 5-letni kastrat, przemiana materii już nie ta sama...

Poszłam z Felkiem do weta jeszcze raz, bo kucał i nie sikał. Pęcherz malutki odbyło się bez cewnikowania, czyli na razie wszystko gra... Na razie kotuch śpi, zobaczymy co będzie dalej.
Stary 2011-05-09, 18:33   #2762
estre
Zakorzenienie

Jednak to sikanie wszędzie to był SUK?
Cieszę się

Leki, potem karma plus pasty i będzie dobrze
estre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-09, 18:37   #2763
elianka
Zakorzenienie

estre- sikanie wszędzie było mylące, wątpliwości rozwiał nawrót bólu i kropelkowanie. Kot biegł i lało się z niego na boki..

Już rozważaliśmy już nawet w akcie desperacji oddanie go do domu, gdzie byłby jedynym kotem i to wychodzącym ( daleko od dróg wszelakich)... Tak wiem, dostanę burę od was za to, ale jak kot mi zamienia dom w kuwetę a wet mówi, że to behawioralne, to , że ja sama byłam u kresu sił.
Diagnoza- SUK dała mi wiar, że jednak to się kiedyś skończy
Stary 2011-05-09, 18:44   #2764
estre
Zakorzenienie

Pamiętam.
Też pierwsze, o czym pomyślałam to SUK, dlatego radziłam badanie moczu

Ja wiem, że ciężko patrzeć na cierpiącego, zacewnikowanego kota, ale przynajmniej wiadomo co mu jest i że się to kiedyś skończy

SUK jest upierdliwy i nawraca, ale da się z nim żyć

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Acha, lepiej nie łapać siuśków z podłogi, bo można zafałszować badania. Nie wiadomo co na takiej podłodze jest. Mimo sprzątania zawsze jakieś tam paskudztwa mogą być.

Lepiej zaskoczyć kota w kuwecie, podetknąć łyżkę wazową albo taki pojemniczek na mocz i jest w miarę sterylnie.
estre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 03:41   #2765
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
przez caly stosunek kotka wydziera sie okrutnie z bolu, natura naprawde zakpila z kotow (o tym jak zbudowana jest kotka i kot to juz sobie doczytaj)
Cytat:
Napisane przez Sylwia1900r Pokaż wiadomość
Nie jest znowu tak negatywnie z tymi stosunkami.
Cytat:
Napisane przez strawberka Pokaż wiadomość
wszystko już chyba zostało powiedziane jeśli chodzi o Sylwię
A ja pozwolę sobie jeszcze coś dodać, bo może Sylwia1900 nie wie jak to na prawdę jest, skoro twierdzi, że nie tak negatywnie.

http://www.kciuk.pl/Kolce-na-koncu-penisa-a22979

Ta da!

A teraz wyobraź to sobie, poczuj to. Gl&hf.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 07:56   #2766
AzjatSmok
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
A ja pozwolę sobie jeszcze coś dodać, bo może Sylwia1900 nie wie jak to na prawdę jest, skoro twierdzi, że nie tak negatywnie.

http://www.kciuk.pl/Kolce-na-koncu-penisa-a22979

Ta da!

A teraz wyobraź to sobie, poczuj to. Gl&hf.
Ło ja MOCNE. Nie no wiedziałam niby o tym ale nigdy nie widziałam :/. To nie może być przyjemne.
Stary 2011-05-10, 09:52   #2767
ktsw
Zakorzenienie

ja osobiście skorzystałam z porady tutaj kiedys dawanej: dolewam kotce z problemamy pecherzowymi do suchej karmy troche wody. Najpierw strasznie chodziła obrażona, teraz wypija spokojnie wode a potem je suche
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 10:55   #2768
elianka
Zakorzenienie

Felek w nocy miał nawrót , wył i płakał całą nic, całe mieszkanie zasikane, ale jak chciałam rani na siki polować, to wskoczył szybko do kuwety, wysikał się a Guzik po nim zagrzebał

Na razie dostał mocniejsze leki, ma dziś cały dzień spać ... jakby wył wieczorem to w nocy mamy wzywać weta, bo na razie pęcherz pusty, ale nie jest za dobrze

Jestem nieprzytomna, nie śpię już drugą noc, bo wstaje do niego jak do dziecka. Jak go nosimy na rekach to tak nie płacze. Wczoraj cały wieczór spędziłam grzejąc mu ten pęcherz dłonią, bo na termoforze nie chciał leżeć....

Wstałam w takim stanie, że jak nastawiałam wodę na kawe to podpaliłam panik, ale czajnika na nim nie postawiłam...
Stary 2011-05-10, 12:08   #2769
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elianka Pokaż wiadomość
"Dużo mokrego" to dwa razy dziennie dostają 150 g mięcha na spółę, nie popadajmy w przesadę, z Guzikiem jest wszystko w porządku, tylko mu trzeba źródełko z suchym odciąć. Zęby ma ok, po zmianie karmy rozbył się z letka, ale damy radę.

W końcu to 5-letni kastrat, przemiana materii już nie ta sama...

Poszłam z Felkiem do weta jeszcze raz, bo kucał i nie sikał. Pęcherz malutki odbyło się bez cewnikowania, czyli na razie wszystko gra... Na razie kotuch śpi, zobaczymy co będzie dalej.
zapomnialam ze tak karmisz, wybacz moja skleroze, juz o tym pisalas

Cytat:
Felek w nocy miał nawrót , wył i płakał całą nic, całe mieszkanie zasikane, ale jak chciałam rani na siki polować, to wskoczył szybko do kuwety, wysikał się a Guzik po nim zagrzebał

Na razie dostał mocniejsze leki, ma dziś cały dzień spać ... jakby wył wieczorem to w nocy mamy wzywać weta, bo na razie pęcherz pusty, ale nie jest za dobrze

Jestem nieprzytomna, nie śpię już drugą noc, bo wstaje do niego jak do dziecka. Jak go nosimy na rekach to tak nie płacze. Wczoraj cały wieczór spędziłam grzejąc mu ten pęcherz dłonią, bo na termoforze nie chciał leżeć....

Wstałam w takim stanie, że jak nastawiałam wodę na kawe to podpaliłam panik, ale czajnika na nim nie postawiłam...
trzymaj sie Elianka, wiem co czujesz i jak sie czujesz (choc ja mialam krocej taki straszny okres) ale jestescie w polowie walki, trzymam kciuki zeby Felek dal sobie pobrac probke

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez AzjatSmok Pokaż wiadomość
Ło ja MOCNE. Nie no wiedziałam niby o tym ale nigdy nie widziałam :/. To nie może być przyjemne.
pewnie dlatego stosunki sa takie krotkie, kotka robi co moze zeby sie wyrwac ale dopiero po zaplodnieniu hormony u niej opadaja wiec kocur probuje ponownie....
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 17:16   #2770
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Cytat:

W poprzednich postach rzuciły panie z forum, w moje posty zarzuty że porównuje koty do ludzi i to jest złe.

Co mam teraz myśleć czytając takie coś?

Dlaczego na posty jednej wizażanki reaguje się z entuzjazmem pomimo wielu błędów, a drugą trzeba od razu pogrzebać?
Sylwia1900r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 17:24   #2771
ktsw
Zakorzenienie

Elianka traktuje swojego kota jak dziecko, ale w ten sposób ze nim sie opiekuje jak dzieckiem. Ty nie opiekujesz sie swoimi kotami wcale

Prosze Cie przeczytaj co napisaly dziewczyny i zastanów sie jeszcze raz na spokojnie czy dobrze robisz nie sterylizując swoich kotów

(sama nie wiedziałam ze dla kotki rozmnazanie i stosunek jest taki straszny az mi sie ryczec chce )
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 18:09   #2772
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
W poprzednich postach rzuciły panie z forum, w moje posty zarzuty że porównuje koty do ludzi i to jest złe.

Dlaczego na posty jednej wizażanki reaguje się z entuzjazmem pomimo wielu błędów, a drugą trzeba od razu pogrzebać?
Sylwia przepraszam ale nie zrozumialam tego, jakie bledy? Kot jest powaznie chory i nadal nie ma pelnej diagnozy bo potrzebne sa dalsze testy, ja bym dokladnie tak samo postapila jak Elianka.

I ja tez poprosze przeczytaj o co tu biega, probujemy Ci wytlumaczyc jak okrutna natura byla dla kotow a Ty nic, kobieto czy chcialabys byc gwalcona kilkakrotnie w ciagu roku przez okres do tygodnie, kilka razy dziennie? Chcialabys rodzic 2-3 razy w roku?

To jedna strona medalu a druga jest taka - jak czlowiek interweniuje w zycie zwierzat to musi by odpowiedzialny, albo zostawiasz zwierzeta same sobie i wtedy one same reguluja przedluzanie gatunku albo jesli ingerujesz musisz podjac odpowiedzialne kroki. Masz kota dla przyjemnosci nie dla hodowli, dajesz mu jesc wiec kot moze rozmnazac sie do woli. I kurcze poprostu powiedz: co robisz z malymi? ZNAJDUJESZ IM ODPOWIEDNIE DOMY? DBASZ ABY WYROSLY NA ZDROWE, ZADOWOLONE KOTY KTORYMI KTOS BEDZIE SIE ODPOWIEDZIALNIE OPIEKOWAL?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 18:21   #2773
elianka
Zakorzenienie

Te błędy to chyba literówki

Sylwia- wiem, tobie by się nie chciało w nocy wstawać, kot zdechnie, urodzą się nowe, spoko luz.

Moje koty są dla mnie bardzo ważne dlatego o nie DBAM.

PS. Feluś normalnie się wysikał bez płaczu i "pełną porcją" . Ale biedulek jest tak nafaszerowany lekami, że się aż kiwa....

Edytowane przez elianka
Czas edycji: 2011-05-10 o 18:23
elianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 21:10   #2774
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:

Spoko , chcemy Ci wytłumaczyć dlaczego sterylizacja/kastracja jest tak ważna.
Sama miałam parę lat temu kotkę, która nie była kastrowana, bo po:
1. bardzo mało miałam wiedzy na temat kastracji (wiedziałam tylko tyle, że jest, i że po tym kotka nie będzie miała małych; nie znałam innych, równie ważnych powodów, dlaczego warto kastrować koty)
2. byłam finansowo uzależniona od rodziców
3. kastracja nie była tak popularna jak teraz

Mój pierwszy post na Wizażu dotyczył pokarmu dla zwierząt ("czym karmicie swoje zwierzaki"). Jak wymieniłam, czym karmię chomika (koniczyna, warzywa, itd) i psy-Chappi- też mnie pojechali

Z psami słusznie, bo dopiero po jakimś czasie zrozumiałam, dlaczego tanie karmy są nic nie warte
Ale to również wynikało z braku wiedzy ( i ze słabo dostępnych źródeł-nie miałam neta) i funduszy

Niektóre Wizażanki piszą dość ostro, bo jak po raz 1000 pisze się to samo, to ręce opadają

Tym bardziej, jak się czyta, że 'koty giną pod kołami samochodów', a następne zdanie brzmi: 'nie mogę się doczekać, kiedy kotka znowu będzie miała małe'
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-10, 23:21   #2775
Nimfa20

Mój wariat Uwielbiam, jak daje uszy tak do tyłu Dobra, trochę mu dokuczałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kocisko.jpg (43,3 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kocisko (1).jpg (26,6 KB, 43 załadowań)
Stary 2011-05-11, 08:18   #2776
elianka
Zakorzenienie

jaki boski!
Stary 2011-05-11, 08:41   #2777
fabregasowa
Zakorzenienie

Nimfa20, cuuudny

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post52630770
fabregasowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:09   #2778
Nimfa20

Dzięki dziewczyny

Macie jakieś fotki Waszych/nie Waszych kotów?
Stary 2011-05-11, 10:22   #2779
_Nikki_
Zakorzenienie

Z lekkim zapłonem ale jestem w trakcie pisania listu [a nawet części aktu oskarżenia, tak dobrze przeczytałyście choć może to nic nie da, instytucja weźmie to poważnie] do TOnZ'tu przeciwko Sylwii która bezmyślne rozmnaża koty i skazuje je na śmierć. Jak wszystko skończe wstawie ten list na ten wątek i możliwe że złożymy petycje. Mam duże możliwości w tej kwestii [nie chwale sie, będe egzekwować sprawiedliwość tam gdzie ma być egzekwowana] i może nasza userka po karze pieniężnej lub nawet pozbawienia wolności przestanie krzywdzić zwierzęta, coś było o tym w kk ale nie pamiętam jaki to był paragraf z artykułu.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Nimfo zaraz poszukam takich świeższych fotek, ale większość jest TU

Edytowane przez _Nikki_
Czas edycji: 2011-05-11 o 10:19
_Nikki_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:39   #2780
elianka
Zakorzenienie

_Nikki_ - mi też się nie podoba zachowanie Sylwii, ale nie przesadzasz trochę?

Udało się upolować mocz do analizy
Własnie ślubny dzwonił.

Podobno Feluś spompował się konkretnie czyli leki działają!
Stary 2011-05-11, 10:44   #2781
bzyczka1
Zakorzenienie

ja zaraz też wkleję zdjęcia naszej małpki

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 10:56   #2782
AzjatSmok
Raczkowanie

Cytat:

Może to dlatego, że jesteś wyjątkowa ? Tylko w ten drugi sposób... . Ja uważam, że Ty po prostu nie jesteś w pełni sprwawna psychicznie tak mi się wydaje, musisz mieć jakieś ograniczenia postrzegania świata bo nikt inny nie widzi świata w ten sposób. No cóż mam nadzieję, że Ci pomogłam i ,że udasz się na rozmowę z psychologiem, oni na prawdę pomagają bynajmniej tak mi mówili znajomi którzy korzystali. Przemyśl sprawę.
Stary 2011-05-11, 11:13   #2783
lady opium
Zadomowienie

Jezuuu... posty Sylwii też mi podniosły ciśnienie, ale żeby zaraz do psychologa wysyłać i petycje pisać...?

A w temacie fotek - z aktualnych mam tylko pościelowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC07592.jpg (111,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC07594.jpg (111,4 KB, 20 załadowań)

08.06.2012
, 17.08.2013, 06.11.2013, 03.02.2014

lady opium jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 11:21   #2784
bzyczka1
Zakorzenienie

tylko takie mam, bo nie chce mi karty z aparatu odczytać oczywiście pudełkowe, co się nie zmieszczę jak się zmieszczę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF3204.jpg (36,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF3225.jpg (27,1 KB, 18 załadowań)

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 11:29   #2785
_Nikki_
Zakorzenienie

Cytat:
_Nikki_ - mi też się nie podoba zachowanie Sylwii, ale nie przesadzasz trochę?

Udało się upolować mocz do analizy
Własnie ślubny dzwonił.

Podobno Feluś spompował się konkretnie czyli leki działają!
Jeżeli los tych biednych kociaków jest jej obojętny i chce mieć tylko chwilową przytulanke "jakie one są słodkie" a później wyrzucone na pastwe losu gdzie będą sie dalej rozmnażać lub zginą z głodu lub przez drapieżniki to nie będe sie ograniczać. Do prokuratury przecież zawiadomienia nie złoże, narazie wystarczy TOnZ.

Koty tylko na tym cierpią i nie że nie będą miały jedzonka przez dzień lub dwa, mogą masowo ginąć. Zobaczymy co nasza koleżanka odpisze w temacie i jak będzie naprawde źle, sprawy potoczą sie w innym kierunku, już nie będzie tak miło.

Stary 2011-05-11, 12:45   #2786
elianka
Zakorzenienie

Są wyniki badań moczu. Feluś ma kryształy, ale jeszcze nie wiadomo czy struwity czy szczawiany, bo są za małe. Lekarz zostawił hodowlę na parę godzin, jutro już będziemy wiedzieć co dalej, jak leczyć paskude.

Od dwóch dni nie było kałuż poza kuweta oprócz okapu kuchennego ( wskakuje tam zgaga jedna i leje), ale chyba dobrze będzie...
Stary 2011-05-11, 12:59   #2787
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
To nie prawda że nie ma kot instynktu macierzyńskiego, ma go a nawet w nadmiarze, obserwowałam opiekę jej nad własnymi dziećmi i jestem pełna podziwu, nie jedna kobieta mogłaby to naśladować.
Tak, my, kobiety będziemy lizać własnym dzieciom masz rację!

Brawo dla inteligentnej forumowiczki...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 13:21   #2788
lady opium
Zadomowienie

Cytat:
Od dwóch dni nie było kałuż poza kuweta oprócz okapu kuchennego ( wskakuje tam zgaga jedna i leje), ale chyba dobrze będzie...
Okapu kuchennego?? Ciężko to sobie wyobrazić...

08.06.2012
, 17.08.2013, 06.11.2013, 03.02.2014

lady opium jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 13:29   #2789
AzjatSmok
Raczkowanie

Oczywiście ostrzeżenie dostałam. Nie no świetnie. Myślałam,że uświadomiene komuś tego, że coś nie tak z nim jest to przysługa psychologom a za to się płaci grube pieniążki. To się nazywa brak wglądu we własną chorobę.Wiele osób uważa, ze ich zachowanie jest dobre gdy w rzeczywistości jest aspołeczne i wynaturzone (piszę ogólnie!!!!). Tak więc chciałam Sylwi dać wgląd na jej stan wg. mojej oceny. Mogę się mylić ale powinien to ocenić psycholog. Nie widzę w tym nic złego nikogo nie wyzywam przecież tylko sugeruję poradę, jak masz arytmię to idzie się do kardiologa, jak Twoje zachowanie odstaje od przyjętego w społeczeństwie i to na minus to idziesz do psychologa. Reagowanie ostrzeżeniami na takie posty jest złe bo oznacza że wizyty u psychologa są odbierane jako obrażanie kogoś, jako coś złego a powinny być bardziej popularne i postrzegane jako chęć zmiany siebie na lepsze. Co do tego,że napisałam iż znajomi byli u psychologa to jest to fakt i tym osobom to pomogło, ja nie byłam bo jak na razie nie mam takiej potrzeby więc nie mogę się powoływać na własne doświadczenia. Poza tym zaproponowanie kumuś pomocy specjalisty nie jest tak straszne jak grożenie więzieniem!!!! Więc proszę o zlikwidowanie ostrzeżenia albo wlepienie go także osobie która pisze, że wsadzi Sylwię do więzienia. Uff to tyle postaram się już więcej nie wypowiadać na temat Sylwii.

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Cytat:
Są wyniki badań moczu. Feluś ma kryształy, ale jeszcze nie wiadomo czy struwity czy szczawiany, bo są za małe. Lekarz zostawił hodowlę na parę godzin, jutro już będziemy wiedzieć co dalej, jak leczyć paskude.

No miejmy nadziej, że będzie już ok. Trzymaj się
Stary 2011-05-11, 13:32   #2790
_Nikki_
Zakorzenienie

AzjatSmok a za co ostrzeżenie? oO za zwrócenie uwagi? Boże...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości