|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... - perypetie Aniołkowych Mam część II
Cytat:
a zaraz na zakupki pojedziemy z Tż ![]() Nita nie przesadzaj bo niby grubasek ale co jest w środku tego brzuszka?? sama radość i szczęście
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... - perypetie Aniołkowych Mam część II
Wiem wiem , brzusiu jest słodziutki \ale moje kitki ? codziennie je masuje zeby tego cellulitu nie bylo
bo lato idzie i trzeba bedzie w krotkich gaciach ganiać ale są postępy |
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!!
vvitaminka no widzisz... facet po prostu potrzebuje trochę czasu... może się poprawi i będzie lepiej ![]() natalia_23 może rzeczywiście to stres, ale jak tu wyluzować... dobrze, że już lepiej nita niezła ta zachcianka... chyba tż jej nie spełni... ja wczoraj miałam ochotę n shake z mcdonalda. I odwiedziliśmy dwa, bo w pierwszym zepsuła się maszyna
|
|
|
|
#245 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny.. Tak Was sobie podczytuje i powiem Wam,że chyba te ostatnie dni były jakieś kłótliwe bo ja też pokłóciłam się z moim tż-em znaczy się dokładnie nakrzyczałam na niego i się popłakałam
Dziwne trochę ponieważ nigdy nie reagowałam na to,że na niego nakrzyczałam płaczem hihiWogóle od paru dni jajniki nie dają mi spokoju,tak mnie jeden kuje,że nie wiem jak mam siedzieć,a dzisiaj to już w ogóle jest jakaś masakra,podbrzusze mnie boli,jajnik kuje .. Mam nadzieję,że to nie na zbliżającą miesiączkę bo w głębi duszy modlę się żeby nie przyszła Ale powiem Wam,że mam jakieś odczucie,że się nam udało i że jestem w ciąży Nie chce zapeszać ale jakoś tak mi się wydaje..Tym bardziej,że ostatnio moje przeczucia mnie nie mylą i mam nadzieję,że teraz też mnie nie zawiodą. To jest mój pierwszy cykl starań i zobaczymy czy za pierwszym razem mi się uda Bardzo bym tego chciała bo już powoli na głowę dostaję.. Tak bardzo pragnę maleństwa,że ciągle o tym myślę. Niby pocieszam Agatke ale sama dostałam jakiejś schizy na punkcie dziecka. Zastanawiam się tylko kiedy mam zrobić test?! Ponieważ w poprzedniej ciąży zrobiłam 4 dni przed spodziewaną miesiączką i wyszedł pozytywny z tym że ta druga krecha była jaśniejsza ale bardzo dobrze widoczna. I tak sobie myślę,że chyba zrobię 26 maja w ten dzień Matki tak jak mi przyjaciółka mówiła,chyba że poczekam jeden dzień i zrobię w dniu spodziewanej miesiączki...? Hmmm..sama nie wiem
Czas Nie Leczy Ran.. On Tylko Przyzwyczaja Do Bólu Moje dwa aniołki: Edytowane przez Daria16071989 Czas edycji: 2011-05-21 o 13:49 |
|
|
|
#246 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() Może te kłótnie to przez elektryczność w powietrzu? Ciągle burze i burze, jakoś to na nas może wpływać. Daria jak już nie możesz wytrzymać, to zrób 26go, ale jeżeli nie wyjdzie, to możesz mieć dzień do
|
|
#247 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam żebyś zobaczyła II kreski na teście ![]() _______________ 17.09.2006 Kamilek 07.11.2010[*] Mój Aniołek 10.02.2011[*] Mój Aniołek |
||
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam w mieście, wymienić grę na PS, mam nadzieję, że koleś mi dobrze doradził i będę zadowolona
wypożyczyłam sobie film na dvd 'Och, życie', kupiłam w tesc ładne kwiatki, cztery monte i dżem jagodowy bo dziś tż jest na kawalerskim kumpla, zaczynał się o 13.30 (szli na paintball'a - czy jak to tam się pisze. Wróci tylko się przebrać i dalej bawić się to ja mam wolny wieczór i znalazłam sobie zajęcie. Może przy okazji wytargam z pudła moje wełny i porobię parę kulek ![]() teraz muszę chociaż trochę łazienkę ogarnąć bo zarasta kurzem ![]() Daria16071989 Ja mimo wszystko bym zrobiła w dniu, kiedy @ ma przyjść. Albo nawet poczekała ze dwa dni... Ale wiem, że to łatwe nie jest, więc kiedykolwiek nie będziesz robić testu to trzymam kciuki |
|
|
|
#249 |
|
Zadomowienie
|
a co tu taka ciiiisza ??? wygrzewaja sie wszystkie co??
daria ja jakbym byla na twoim miejscu to bym nie wytrzymala...ostatnim razem mialam przeczucie ze jestem w ciazy, ze wzgledu na bole w podbrzuszu ktore nigdy nie wystepowaly i zrobilam test...5 dni przed okresem i wyszly dwie tluste kreski... ja z tych niecierpliwcow jestem..inutil no to wolna chata dzisiaj posadzilam juz je na balkonie basiu to skoro ty tak wczesnie padasz to o ktorej wstajesz?? a co sie stalo ze dzisiaj nikt o jedzeniu nie pisze?? haaa?? ja ide robic pasztet z soczewicy ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- a co kulasz :confused :
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
No, chyba wszystkie na słoneczku siedzą
![]() robię korale i kolczyki z filcu ;-) kurde, posprzątałam łazienkę, tak z grubsza tylko i umyłam podłogę w przedpokoju i padam. Jestem zmęczona jakbym maraton przebiegła... a jedzenie... dzisiaj kiepsko, ale zaraz zabieram się za zupę ze szparagów
|
|
|
|
#251 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie.
Ja jestem po południowej drzemce, ostatnio często mi sie to zdarza. vitaminka - cieszę się, że z TŻ wszystko OK i teraz Wam się bedzie układać. Chyba mężczyźni tak mają, ze nawet jak cierpią to nie umieją o tym rozmawiać. daria - mi test teraz wyszedł pozytywny 3 dni przed @. A w poprzedniej ciąży po terminie @ więc to nie reguła. Jak nie wyjdzie 26 to zrobisz po kilku dniach. Co do tych testów owulacyjnych dziewczyny to tez polecam, bo sama stosowałam i udaje się ustalić owulację zwałaszcza przy różnej długości cyklach. Toto - mysię jeszcze nie znamy, witaj ![]() inutil, nita - ja nie mam jeszcze zachcianek, tylko mnie mdli na jedzenie ale wszystko zniosę ![]() Jak byłam w ciąży z córką to jadłam codziennie marsy (batony) - skończyło się to nadwagą 10 kg mi zostało ![]() Dziewczyny z tego co się doczytałam na 1szej stronie to jestem tu najstarsza mamuśką
Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2011-05-21 o 18:13 |
|
|
|
#252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chociaz oczy naciesze ![]() powiem Ci ze ja przez pierwsze 15 tyg ciazy bylam jakby po mnie walec przejechal... sprzatalam zawsze na raty po jednym pokoju na dzien... a nie mam wielkiego mieszkaniapotem jak reka odjal. explozja energii.. tak wiec wszystko przed toba kochana.. a jak zupe ze szparagow robisz moze i ja sie machne.. bo swieze juz widzialam..hmmm---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ---------- witam kolezanke ![]() a wlasnie apropos listy, prosilabym o dopisanie.. magda 26l , aniolek10.05.2011, kibicujaca ![]() amilcia wydedukowalam ze ty jestes zafasolkowana szczesciara ktory to tc??
|
|
|
|
|
#253 |
|
Wtajemniczenie
|
toto - to dopiero 3 tydzień. W poniedziałek mam pierwszą wizytę, tak, że wszystko przede mną.
|
|
|
|
#254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to trzymam kciuki zeby wszystko poszlo dobrze |
|
|
|
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
witam, wkońcu dotarłam...
dopisuje sie do listy.. Wiola 24 lata, aniołek 10 maj 2011 kibicujaca.. Na razie
|
|
|
|
#256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ktorym tyg odszedl twoj aniolek? |
|
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zobaczymy co mi "doktory" powiedza.. |
|
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Amilcia -ty masz już jakieś potomstwo ?
ile masz latek że mówisz że najstarsza ? z tymi dolegliwościami to tak jest , pierwsze tygodnie to spanie , spanie , spanie , i na nic nie ma sie ochoty ale teraz ja już jestem elegancka , nie mam dolegliwosci i sił mam co nie miara wiadomo człowiek musi się oszczędzać ale jakos checi są wieksze do wszystkiego i w ogole jakos wiecej radosci |
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z pracy. Jestem wykończona. Tak mnie bolą plecy
ledwo stałam...A jutro znowu 12h Zaraz wstawiam lasagne do piekarnika, co będę miała na jutro do pracy. No i mąż żeby nie umarł z głodu jutro ![]() Inutil, to ślub Wam się szykuje? czy tylko kawalerskie? Widziałam dzisiaj zdjęcia w Twoim albumie Ale fajnie wyglądaliście, tacy szczęśliwi
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
dzień upalny !!!
jakie dzisiaj plany ? ja jade do rodziców na cały dzionek więc odezwę się wieczorkiem |
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
ja od 6 spać nie mogę ![]() toto1 jak coś ukulam to pokażę, już kiedyś pokazywałam jakieś korale - ale spokojnie, nie są to żadne cuda ![]() lucy noo, idziemy na wesele za tydzień. A ja jeszcze szafy nie otworzyłam i nie wiem co nałożę, w razie czego muszę na jakieś zakupy jechać, ale mi się nie chce ![]() cookie24 dobrze, że nas w końcu znalazłaś ojj, nita to miłego wypoczynku
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam straszny katar
pól nocy nie mogłam spać , jestem strasznie wypompowana |
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
ojj, niecierpię kataru
![]() chyba się ubiorę i pojadę do lidla po jakieś śniadanie mam nadzieję, że otwarty od 9 a nie od 10 :P
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-05-22 o 09:13 |
|
|
|
#265 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was Kobietki
Dziękuję bardzo za odpowiedzi do mojego posta ale nie dziękuję za kciuki Oczywiście żeby nie zapeszać Chociaż ten ból podbrzusza i kujące jajniki chyba coś oznaczają Mam nadzieję,że to o czym marzę.Wczoraj to już tak jajnik dawał mi czadu,że aż momentami siedzieć nie mogłam bo czułam jak te kucie mnie "przeszywa". A co do testu tak jak już pisałam,poprzedni wyszedł mi 4 dni przed spodziewaną miesiączką więc jeszcze przemyślę kiedy go zrobić Tak jak Amilcia pisała: jak nie wyjdzie to zrobię po paru dniach
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Daria
to trzymamy kciuki , test zrób wtedy jak poczujesz że to odpowiedni moment. Wiem pewnie kusi aby zrobić już, zrób jak uważasz My tu wszystkie trzymamy kciuki za II kreseczki |
|
|
|
#267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czas Nie Leczy Ran.. On Tylko Przyzwyczaja Do Bólu Moje dwa aniołki: Edytowane przez Daria16071989 Czas edycji: 2011-05-22 o 10:03 |
|
|
|
|
#268 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
juz tak sie przyzwyczaiłam do mysli, ze zostane mamą ... i chcialabym jak najszybciej.Po # wszystkie sie teraz denerwujemy , zawsze juz bedzie siedziala w głowie ta niepewność... Tylko najwazniejsze zeby nie dać sie zwariowac |
||
|
|
|
#269 |
|
Zadomowienie
|
Witaj Cookie ;* Ja straciłam swoje maleństwo w 8t6d a dowiedziałam się o tym w 13tygodniu ;( Co do starań to powiem Ci tak: # miałam 27.02.2011 i teraz w maju się starałam i czekam na wyniki. Czekałam prawie 3 miesiące chociaż żałuję,że nie zaczęłam prędzej starań bo być może już bym miała fasolkę
Ale gdybać teraz nie ma co,mam nadzieję,że w tych majowych staraniach się uda Już nawet jajniki mnie kują i boli podbrzusze,zresztą pisałam wyżej.. W poprzedniej ciąży udało się za pierwszym razem więc lekarze mówili mi że z zajściem w drugą ciąże nie będzie problemu(co się niedługo okaże). Ja czekałam tyle czasu z kolejnymi straniami bo moja gin kazała mi porobić badania przed planowaniem ciąży i czekałam za wynikami,chociaż nie powiem,że ciężko mi przyszło zabranie się za nie i tylko z mojej winy dopiero zaczęłam starania.. Pozdrawiam Cię i całuję Wszystko będzie dobrze,życzę Wszystkiego dobrego..Aha i nie masz co myśleć czy nie popełniłaś jakiegoś błędu bo domysły już Ci nie zwrócą Twojego maleństwa Tak po prostu miało być i tyle.. Następnym razem się uda i będziesz miała swoją dzidzie
Czas Nie Leczy Ran.. On Tylko Przyzwyczaja Do Bólu Moje dwa aniołki: Edytowane przez Daria16071989 Czas edycji: 2011-05-22 o 10:56 |
|
|
|
#270 |
|
Zadomowienie
|
Witaj Daria16071989, Trzymam kciuki za dwie kreseczki
Mi tez sie udało zajsc za pierwszym razem i mam nadzieje,ze teraz równiez tak się stanie chociaż wiem, ze jak sie czegoś bardzo pragnie czasami jest na przekór i staram sie nie popaść w obsesje Nie chciałabym sie rozczarować tylko miło zaskoczyć Całusek (wiesz tyle pozytywnych zyczen naraz )
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

hehehe , jakieś 700km nad morze , raczej się nie uda. zostaje tylko piaskownica

dobrze, że już lepiej
hihi
Nie chce zapeszać ale jakoś tak mi się wydaje..Tym bardziej,że ostatnio moje przeczucia mnie nie mylą i mam nadzieję,że teraz też mnie nie zawiodą. To jest mój pierwszy cykl starań i zobaczymy czy za pierwszym razem mi się uda 

Ahmed 10.05.2011

ktory to tc??
ledwo stałam...