|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Miramej, troszkę jęczy, ale dajemy radę
![]() Szukam noclegu - 1 noc, w czerwcu, w Krakowie lub trochę pod. W związku z tym weselem. Z soboty na niedzielę mamy tam gdzie wesele - już nam zarezerwowała rodzina, ale my chcemy pojechać w piatek, zeby nie wstawać o 5 rano (ślub o 13) i jakoś wyglądać, a ni być wyplutym po podróży. Macie coś? Hotele strasznie drogie
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
![]() Mam takie ni to kręcone , ni proste, czyli doopa po prostu, ale teraz wpadłam na to, że przecież jest coś takiego jak prostownica (tudzież trwała ondulacja) ![]() Jakiejś odmiany mi się chce
|
|
#4623 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ooo, jestem ciekawa ![]() Nie wyobrażam sobie, bo się przyzwyczaiłam do krótkich. Musze to zobaczyc
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
:d
|
#4625 | |
|
Zadomowienie
|
jak wrócisz zapodaj przepisem, bo wyglądają oblędnie
Cytat:
Inną alternatywą jest nocleg poza krakowem. Trzeba dojechac, ale taniej i wygodniej napewno Fajny ten twój chłopak
|
|
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
Angy, zapuszczasz? na jakie? błądzisz jak ja
![]() Karo też idę jutro do fryzjera na 11 ![]() Podobna ma padać.Prawda to? dziś już nie będę na necie bo idę z kumpelkami na kawę i ploty, więc w razie co będę pod kom gdyby plany ci się zmieniły albo coś Unhola, ale wątek ożył jak wpadłaś i rozpierduchę zrobiłaś ![]() Więcej nie pamiętam Aaaaa ile bym dała żeby razem z Laurą jechać nad morze ... na wakacje...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4627 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to się razem na booostwa ![]() no kurka mam nadzieję że nie ![]() no więc jestem ![]() było super...a moje ciastka zniknęły w mgnieniu oka a jeszcze po drodze pomyślałam że smutno mi będzie jakby nikt nie ruszył...a tu taka niespodzianka![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cynamonki reszta mojego skromnego pomysłu
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-05-27 o 17:47 |
||
|
|
|
#4628 |
|
Ola-Unhola
|
kamilka, dzięki wielkie
) i to by była rozpierducha dopiero Kasiu, a jakże ![]() Udanych plotek. Karo, nie dziwię się, że smakowało, sama był 99 % zjadła ![]() Coś Ci zdanie ucięło ![]() Mamy jakąs księgową, biuro rachunkowe lub inne tym podobne na wątku? ![]() Cholery dostaje już z tymi przepisami ![]() ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() noooo poprawiłam![]() Wrzuciłam zdjęcia z festynu...zapraszam Panie ---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Wczoraj na placu zabaw jakaś Pani starsza zwróciła uwagę mojemu Tacie że takie małe dzieci jak Zu nie powinny nosić okularów przeciwsłonecznych...bo to niby bardzo niebezpieczne co myślicie? nie czytałam jeszcze na ten temat ale myślałam cały czas że powinny nosić...Zu biega w majciorkach...ciekawe czy zawoła ![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- I tak jak myślałam...powinny 'A TU podobno bardzo dobre okularki
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-05-27 o 18:21 |
|
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam jeszcze bo jedna koleżanka ma obsuwę
a chciałam się ewakuować przed kąpielą młodej.Dziś w ogóle nie spała, więc i tak długo dała radę posiedzieć. Karo już doczytałaś i jak mówisz-powinny ino z filtrem
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#4631 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4632 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dodatkowo dom mamy stoi pusty jak jest za granicą ![]() Wcale Ci się nie dziwię... Też mnie to zabija, choć moje obowiązki są bardzo małe, reszta spada na męża ![]() Cytat:
Jak dla mnie powinny. My zrobiliśmy prubę, kupiłam zwykłe za 7,50 i tak jak się obawiałam. B ściąga je po 2 sek...Dziś zoriętowałam się że od 3 mies ciaży jestem uzależniona od porannej kawy na mleku... Jak się zoriętowałam o ciąży to piłam kakao, ale jakoś włśnie początkiem 3 mies z sentymentu zrobiłam sobie kubek i się nim strasznie rozkoszowałam, od tamtej pory codziennie do śniadania robiłam. Dzis z racji że mleka nie miałam, to wypiłam herbatę. I czułam się jak bym w ogóle się nie obudziła... Ziewałam, mimo że plany miałam duuuże to nie zrobiłam dosłownie nic. W południe poszłam spać z synem. Potem poszłam do sklepu po mleko zrobiłam kawę i ożyłam I powiedzieć że ja jestem ostatnią osobą która się tykała kawy ![]() Mąż poszedł na kawalerski, B śpi, a ja biorę się za zaległe sprzątanie i prasowanie. Mam nadzieję że burze nas oszczędzą. Powiedzcie mi czy u was działa system wczesnego ostrzegania sms? |
||
|
|
|
#4633 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Kobitki
![]() ale mnie tu nie było aż nie wiem od czego zacząć ![]() Dziękuję Wam za pamięć Kasiu, uśmiechnęłam się na Twoje skojarzenie morskiej z kaszą gryczaną to dobrze, bo myślałam, że wszystkim się będę kojarzyć z moczem ~~~~~~~~ A u nas.... niby wszystko ok, tzn. żyjemy i jesteśmy zdrowi ;D Ja oczywiście niczego już nie ogarniam, nie wiem kiedy mija mi dzień za dniem, bo nad tym zupełnie nie panuję. Nie ma co kryć, żyję z myślą o zbliżających się wakacjach.... Tymek ma się dobrze, nawet bardzo. Pamiętacie jak Wam trułam o żłobkach i na żaden nie mogłam się zdecydować? Ostatecznie udało się to zrobić tak, że Mąż pracuje na II zmianę i potrzebowaliśmy opieki dla syna tylko na 3 h, w związku z tym stanęło na opiekunce... No i od jakiegoś czasu Tymek ma nianię I tak mu się spodobało, że gdy widzi mnie wracającą z pracy to... ucieka w przeciwnym kierunku c.d.n. ![]() .
Edytowane przez morska Czas edycji: 2011-05-27 o 20:06 |
||
|
|
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fotek się domagamy
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
jestem... nadaje z pracy
dzisiaj cięęężka zmiana aż mi się chce na samą myśl że tu jestem...Moje dziecko wczoraj poszło spać o 23... tzn. praktycznie na siłę go uśpiliśmy ![]() Dzisiaj wstał o 7... ostatnio są niezle przeboje ze spaniem więc zdecydowaliśmy, że nie będzie drzemki w dzień... I tak też było... Były momenty, że oczy same mu się zamykały ale spać mu nie pozwoliliśmy Zasnął o 20:30 i to nie w łóżeczku a przy wiadomościach...U nas w mieścinie impreza w weekend... Tak więc pokój będzie w balonach
|
|
|
|
#4636 |
|
Ola-Unhola
|
No morska, Kobieto..Gdzie byłas jak Cię nie było...
![]() ![]() :dzieku je:![]() Zazdraszczam 2 miesiące z haczykiem laby. No dobra 2, bo koniec sierpnia to juz rady itp ![]() ada, oj współczuję Ci tych nocek My w niedzielę mamy piknik rodzinny w szkole Bartka
|
#4637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie było mnie od rana i cztery strony naprodukowane ,ale Olu dobrze Cię znowu tak czytać Chyba tak ![]() No,ja też ma się rozumieć ![]() Cytat:
![]() Proszę, mi tu nie mówić,że moja synowa,zakonnicą zostanie ![]() |
|
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawiłam do albumu kilka zdjęć z zoo, ale strasznie pogarsza się ich jakość, jak je tu wstawiam, ktoś wie dlaczego?
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Ola, z sandałkami to niezły cyrk Oddałam tamte z outletu, kupiłam w normalnym sklepie, bo z tegorocznej kolekcji jednak lepiej Kubie trzymały piętkę (ale też 24 ), a te które ma na zdjęciu są z Bartka. Widać głównie plecy, bo Kuba jakoś ostatnio nie chce pozować
|
|
#4639 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Śliczny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Kubusia.Cytat:
Cytat:
Będziesz wyglądać na pewno lepiej,niż ja w krótkich ![]() Ale mi się spodobało to zdanie Cytat:
Super rozwiązaliście problem z opieką nad Tymoteuszkiem ![]() A my mamy jutro od 14 ![]() ***** Nadrobiłam .O pogrzebie pisać nie będę,bo co tu pisać,wiadomo... siostra mówiła tylko,że z jej szwagrem nie jest najlepiej,załamał się,muszą go pilnować,bo chciał sobie coś zrobić jest cały czas na lekach,na pogrzebie był jakby nieobecny.Rozryczałam się tylko,jak ta mała córeczka rzuciła kwiatka na trumnę swojej mamy,serce ścisnęło mi się na ten widok ![]() Bartosz został z babcią,rano podałam mu jeszcze Lacidofil niegrzeczny był i tyle ![]() Padam już dzisiaj,więc: Dobranoc |
||||||
|
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() dzieki za odp. w sprawie nocnikowania dzisiaj zalozylam malej pieluche i pomimo to wolala ze chce siku oczywiscie nie zawsze zrobila ale chwyta sie za pipke i kojarzy ze chce to musi zawolacUnholy ale sie rozgadalas-nareszcie Angy tez mnie czasem korci zeby zapuscic jakos teskno mi za dlugimi wlosami ![]() Miramej fajnie ze Kubusiowi podoba sie kapiel pod prysznicem ![]() u nas z myciem wlosow troche jeku ale szybko splukuje i jest ok
|
#4641 | ||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() A sprawy rozliczania działalności gospodarczej nie są Ci obce? ![]() Kawka z mlekiem,mmm też uwielbiam ![]() Nie mam chyba nic takiego ![]() Cytat:
Miło mi ![]() Cytat:
Chyba troche tak ![]() To udanego pikniku ![]() ![]() Taki Łobuziak... ![]() Dobrej nocki Cytat:
Cieszę się, że moja zwiększona aktywność Wam pasuje ![]() Niestety od poniedziałku powrót do pracy ![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Wyczerpalam na dzisiaj moj zasób słów, także idę lulu ![]() Zresztą i tak coś pustawo. Dobrej nocki
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
karo, dla Ciebie
http://www.spookynails.com/2011/05/s...08-swiato.html do kupienia w sklepie tu
|
|
#4643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niby w tym jestem i ogólnie się orientuję, ale jak pare razy podchodziłam szczegółowo to się szybko gubiłam ![]() Ja zajmuję się głównie książkami przychodów i rozchodów, czasem jakimiś nowymi przepisami które wchodzą w życie. Reszty pilnuje mąż i chwała mu za to. Jak zaczoł nie wyrabiać czasowo to wziełam na siebie choć to żeby go odciążyć... Dobrze że teraz już wypełniam to komputerowo, bo jakoś nigdy nie mogłam się zmobilizować żeby pisać codziennie kilkunastu fv, a jak przyszło z kilku dni... Jak coś potrzebujesz mogę ewentualnie dopytać Dobrej nocki... A mój małż jeszcze nie wrócił
|
|
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Nocka tak jak myślałam nieprzespana, ale przynajmniej chłopcy byli grzeczni i sympatyczni (Włochy i Sycylia) nie to co anglicy ![]() za 1,5 godziny kończę zmianę i do pracy idę dopiero we wtorek na nockę a dzisiaj jadę do rodziców, na Dzień Mamy będzie grill iii... ciasto ucierane z rabarbarem ![]() i najważniejsze, będę mogła się chociaż klika godzin zdrzemnąć bo będzie miał się kto moim urwiskiem kochanym zająć.Będzie wujek "Majuś" a jak jest wujek to mamy może nie być ![]() Jenyy jak ja kocham bardzo moje dziecko W Krakowie Wiktor objawił się kilkoma grzmotnięciami i kilkugodzinnym deszczem... i sobie poszedł ![]() Miłego weekendu kochane |
|
|
|
#4645 |
|
Ola-Unhola
|
kamilko, ja właśnie mam pytanie do KPIR. ada, jak dobrze, że nocka spokojna ![]() Ile u Ciebie nocleg kosztuje? ![]() Idę po kawkę, zapraszam
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
chcialam serdecznie powitac Morska Dziekuje za kciuki . Pozniej nadjechalismy jeszcze do jednego sklepu, a byly tam rowniez zabawki, jak zobaczyl jumbo jeta, to tak mu sie oczy zaszklily i nie mogl sie od niego oderwac, wiec rodzice kupili ![]() . Od wczoraj bawi sie samolotem namietnie i nawet nie pyta o odkurzacz Wczoraj bylo milo na kawie, ktora udalo nam sie nawet spokojnie wypic, bo tam jest rowniez przestrzen dla dzieci - materace, kulki, a na dworze zjezdzalnia itp. Antonio bawil sie swietnie. Dzis mam dzien dla siebie, wlasnie wrocilam z woskowania, a za chwile wychodze do fryzjera. Jeszcze musze kilka rzeczy zalatwic na miescie i zapowiada sie mile popoludnie i wieczor w domu. Maz zajmuje sie dzielnie Tosiem
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2011-05-28 o 12:53 |
|
|
|
#4647 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() czuję się wywołana do tablicy i jest mi wstyd ![]() Wybaczcie kochane, że tak tylko do czasu do czasu podczytuję nic od siebie nie dodając ale energii kompletnie brak... Tęskno mi za Wami i zerkam czasem, co tu na wątku słychać ale to już zazwyczaj z jednym okiem zamkniętym i głową opadającą. Bardzo dużo pracy mam teraz, coraz mniej śpię, zresztą same wiecie ![]() Poza moim permanentnym zmęczeniem u nas ok, Martynka od początku miesiąca zdrowa ![]() do żłobka chodzi chętnie, ja biję się z myślami czy szukać innej pracy i tak nieśmiało się rozglądam...Marzą mi się wakacje ale to chyba dopiero we wrześniu, może wcześniej jakiś dłuższy weekend uda nam się zorganizować. O Maciulku naszym teraz cały czas myślę i trzymam mocno kciuki
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() dumna jestem z mojej Gwiazdki dzisiaj byla 1 kupa do nocnikaWerka jak zobaczyla gówienko to sie przestraszyla same jestemy caly dzien i to w dodatku w domu bo leje ![]() ide zaraz do garderoby zrobic porzadek bo ciuchy byle jak poukladane milej soboty
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie sie podziewacie?
![]() Anula jakie to moje dziecko jest wymyslne do jedzenia wczoraj nie chciala obiadu-zjadla lyzeczke barszczu i bleee, oczywiscie o ziemniakach nie chce slyszec to malz specjalnie zrobil jej nalesnika z jablkiem -zjadlana kolacje malz robil salatke ze szczypcow kraba, bylam pewna ze nawet nie tknie a zjadla sporo ![]() a dzisiaj znowu ladnie je wszystko
|
#4650 |
|
Ola-Unhola
|
No wiecie co...
A ja sama, Małż na mecz do kina pojechał i wróci jutro ![]() Zaczęliśmy odcycowanie i chyba trochę przegięłam...prawie 2 lata, bo będzie trudno..bardzo trudno ![]() anula, witaj Super, ze Martynka zdrowa i podoba jej się w żłobku, ale Ciiii ![]() czeko, dla Werci ![]() No to pa
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a chciałam się ewakuować przed kąpielą młodej.

dzisiaj cięęężka zmiana
chce na samą myśl że tu jestem...
i to nie w łóżeczku a przy wiadomościach...
:dzieku je:

bo będzie miał się kto moim urwiskiem kochanym zająć.