Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011 - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-01, 20:19   #1681
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża i poród w Lublinie/Mamusie 2011

Cytat:
Napisane przez une_etoile Pokaż wiadomość
przepraszam ze tak post pod postem ale przypomniałam sobie ze jest taka stronka znanylekarz.pl i tam jest dużo opinii i ocen, mozna się zorientować, ja sie tym kierowałam kiedy dowiedziałam sie ze jestem w ciązy i zastanawiałam sie kto ma prowadzic, do kogo na usg itd.

do Patik - rozumiem ze chodzisz do M. Stasiak-Kosarzyckiej? i jak prowadzi ciąże? to była moja pierwsza pani gin i w zasadzie jedyna az do ciązy ale po zrobieniu testów ciążowych juz wiecej do niej nie poszłam, w sumie była ok ale chciałam kogos kto sie bardziej interesuje pacjentką; przykładowo gdy zaczynałam brac tabletki anty nie zleciła mi żadnych badan a ja młoda i niedoswiadczona nie wiedziałam ze moznaby chciażby tarczyce sprawdzić... pozdrawiam!
tak do niej, jestem zadowolona. Dokładna, szczegółowa, wysyła na wszystkie potrzebne badania, co wizyta badanie na samolocie,itp, nie spieszy się, i zainteresowana pacjentką... jak nie byłam w ciąży też do niej chodziłam.

Cytat:
Napisane przez linuska33 Pokaż wiadomość
przyszlam sie wyzalic...jestem po wizycie i musze pwoiedziec ze lekarze to powini miec jakies cenniki...bo place 100zl za to zeby zmierzyc cisnienie, dowiedziec sie ze mam sie umowic na kolejna wizyte i dostac pieczatke w karcie ze w tym i tym tygodniu ciazy bylam u lekarza...troche mnie to irutyje..
chociaz jest tego pozytyw..nic mi nie dolega
Cytat:
no juz sama nie wiem..moze przesadzam...no bo skoro widzimy sie co trzy tygodnie, ja nie mam zadnych uplawow, swedzenia, bóli i czuje sie wogole wysmienicie to moze faktycznie nie ma co szukac na sile

zreszta na nastepnej wizycie samolot mnie nie ominie to sie dowiem co tam slychac
hmm.. megg chyba tez do surmacza chodzi? jak wszystko z Tobą ok, to nie ma co Cię męczyć, ale na samolocie mógł Cię obejrzeć. I moja zawsze podgląda małą tym sprzętem usg co w tym ich gabinecie jest (niby słabej jakośći) jak się rusza i tętno, ułożenie..
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-01, 20:22   #1682
linuska33
Raczkowanie

najlepsze bylo to ze jak mierzyl tetno dziecka to pouciskal brzuch..i mala zaserwowala mu takiego kopniaka ze az sam byl chyba zaskoczony
linuska33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-01, 20:27   #1683
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
najlepsze bylo to ze jak mierzyl tetno dziecka to pouciskal brzuch..i mala zaserwowala mu takiego kopniaka ze az sam byl chyba zaskoczony
a co, obcy facet nie będzie obmacywał jej mamy

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-01, 20:37   #1684
groszek85
Raczkowanie

bianeczka widzę, że tak samo jak ja się szybko postarałaś po ślubie
Termin masz prawie identyczny jak rocznica ślubu
U mnie ślub 23.10.10 a termin 26.10.11
groszek85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-01, 20:41   #1685
tinka33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ew83 Pokaż wiadomość
A piorę w "Bobasie"- nie wiem czy jest dobry czy zły, taki kupiłam ale chyba nie cieszy się zbytnią popularnością bo nie widziałam żeby któraś z dziewczyn pisała, że też w takim pierze. Właściwie to już mi się skończył i może teraz kupię ten Biały Jeleń, o ile go dostanę, bo nie wiem czy wszędzie można kupić. Ja jakoś bardzo nie panikuję z tym proszkiem do prania, bo właściwie nie wiem w czym jedne są lepsze od innych
o Bobasie też nie słyszałam, a o Białym Jeleniu wspominała moja mama. Na razie wypiorę w tym, co mam, a później zobaczymy.

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
a to dobre Moja dziecina przy pomiarze tętna jest wyjątkowo spokojna. U mnie, kiedy nic złego się nie działo, wizyta tez nie trwała długo, ale bez fotela ani rusz...

mamy już 6 ząbków
tinka33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-01, 20:42   #1686
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszek85 Pokaż wiadomość
nam też tak szybko się udało
rocznica ślubu 12 czerwca i wtedy mała kończy 3 miesiące :P nasz prezencik ślubny
Stary 2011-06-01, 20:44   #1687
groszek85
Raczkowanie

Wybielała któraś z Was zęby w ciąży preparatem Biała Perła???
Stary 2011-06-01, 20:46   #1688
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie, chociaż mam jeszcze tubkę.
Stary 2011-06-01, 20:47   #1689
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angel109238 Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Moja znajoma jest na IP od dwóch godzin leży podłączona do KTG ma leżeć na jednym boku nie pozwalają jej się ruszac , ani nic jeść a ona już pada. Czy oni mają prawo tak robić? Skurcze są ale delikatne rozwarcie na opuszek palca.
No nie. Przeciętne ktg trwa 40 minut, więc takie długie oznacza, że mają jakieś wątpliwości. W czasie badania z całą pewnością można się przekręcić na drugi bok , tylko trzeba pelotę od nowa przystawić (to zajmuje kilkanaście sekund), w 2,5 h to już biodro odpada. Ostatecznie można badania odmówić, ale to chyba nie jest dobre rozwiązanie. Co do jedzenia i picia przygotowują ją do porodu - zwykle dają kroplówkę "zamiast" - rozwarcie i skurcze nie wskazują na to, że zacznie on się ekspresowo, więc może ze względu na wynik ktg zalecają ten post. Ja bym nie jadła w razie gdyby miało się to skończyć CC, można zwilżać usta, a płyny ta kroplówką uzupełniać.

Któż to tam na dole się tak znęca...?

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
nam też tak szybko się udało
rocznica ślubu 12 czerwca i wtedy mała kończy 3 miesiące :P nasz prezencik ślubny
Co ja mam powiedzieć - ślub 19 września, ciąża 9 października...
Stary 2011-06-01, 20:51   #1690
groszek85
Raczkowanie

ela_84 jupiii
Stary 2011-06-01, 21:03   #1691
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
no tak książkowo

Cytat:
nie wiem jak perła ale wiem, ze u stomatologa można wybielać, bo się dowiadywałam, ale jutro jak będę to się zapytam, bo mam prawie całe 2 tuby, tylko czy mam szczęki jeszcze

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

A w ogóle to byłam dzisiaj w Tesco na dzień dziecka i swojej dzidzi kupiłam bodziak z eko kolekcji w różowe kwiaty i motyle, geterki x2 i komplet do szpitala (pierwsze ubranko) gdzie jest pajac, body, śliniak, czapka i rękawiczki i kupiłam taką maskotkę dużą, taką kolorową gąsienicę (miałam dac córce koleżanki ale tak mi się podoba że sobie zostawię) a w ogóle to przecenili od razu nową kolekcje letnią cudne rzeczy, ale już przebrane były w wiekszości bo późno poszłam ale jeszcze się załapałam A ludzi i dzieci, normalnie masakra, i wszystkie się drą że ja chcę to a ja tamto zabrać dziecko w taki dzień do supermarketu to normalnie samobójstwo

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Na dzień dziecka moja mama zamówiła mi i mężowi metr pizzy chyba się ocielę jak to zjem mam nadzieje, że moja ulubiona z szynką i pieczarkami będzie pyszna

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-06-01, 21:06   #1692
meeg_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
hmm.. megg chyba tez do surmacza chodzi? jak wszystko z Tobą ok, to nie ma co Cię męczyć, ale na samolocie mógł Cię obejrzeć. I moja zawsze podgląda małą tym sprzętem usg co w tym ich gabinecie jest (niby słabej jakośći) jak się rusza i tętno, ułożenie..
Tak ja chodzę do dr Surmacza i fakt, że nie każda wizyta jest z badaniem ginekologicznym, ale ja akurat nie narzekam, bo jak do tej pory uważam, że wszystkie badania były u mnie wykonywane bardzo dokładnie, w odpowiednim czasie, a przy pojawieniu się jakichkolwiek złych wyników czy symptomów była od razu reakcja ze strony lekarza. Początkowo miałam badania ginekologiczne bardzo regularnie aż do momentu gdy okazało się, że z moją szyjką wszystko ok. Tętno dziecka i usg miałam za każdym razem (to trzecie pomiarowe usg na które zwykle idzie się dodatkowo miałam robione w trakcie normalnej wizyty w gabinecie bez dodatkowych opłat), a dodatkowo bardzo zwracał uwagę na takie rzeczy jak moja waga i jej wahania, na te opuchnięta i żylaki, na wyniki krwi i moczu, na inne dodatkowe moje schorzenia i wcześniejsze jeszcze sprzed ciąży dolegliwości. Może jest to spowodowane tym, że jestem jego pacjentką od momentu gdy poroniłam poprzednią ciążę i dlatego stara się aby było ok. Ja się z nim jakoś w miarę dobrze dogaduję, tylko czasem jak zacznę o jednym to zapominam o pięciu innych rzeczach się dopytać - ale to przez moje ogólne roztargnienie. Mi się podobało to, że w każdej chwili gdy coś mnie zaniepokoiło mogłam do niego zadzwonić i nigdy się nie zdarzyło, że mnie wtedy zignorował, czy zbył. Ale jak mówią nie chwal dnia przed zachodem - więc poczekam jeszcze na poród, bo etap wizyt gabinetowych mam na razie za sobą teraz już tylko wizyty na IP.
meeg_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-01, 21:18   #1693
bianeczkaa
Zakorzenienie

Kurcze, pachwina mnie boli, czy stoje czy leże, czy siedze jeszcze dzidzia kopie

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-06-01, 21:30   #1694
groszek85
Raczkowanie

Jak za tydzień - dwa nie dostanę "kopniaka" od dzidzi to oszaleje z Wami

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Jak się nie sprzeciwiacie to ja zaraz myje ząbki i wybielam
Stary 2011-06-02, 08:49   #1695
angel109238
Zadomowienie

GG do angel109238

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Któż to tam na dole się tak znęca...?
Nie wiem bo ona o nazwiska nie pytała, może jakaś wredota miała dyżur mój mąż powiedział że przy mnie on im na to nie pozwoli skoro można zmienić pozycję to on to wyegzekwuje.

Przenieśli ja na trakt porodowy, została w szpitalu. Szkoda mi jej bo młodziutka dziewczyna, leży tam sama i piszę że płacze z bólu a studentki jej powiedziały ze będzie jeszcze gorzej no nie ma to jak pocieszenie.

To się szybko dziewczynki postarały. Ja zaszłam w ciąże po trzech latach po ślubie. W czwartą rocznicę będziemy już we trójkę
angel109238 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 08:55   #1696
meeg_
Raczkowanie

Fajnie mi się dzień zaczął - od rana wymiotuję.... I gdyby nie to, że mdłości mam już chyba ponad tydzień to już bym myślała, że będę rodzić, ale na dole żadnego "ruchu w interesie" nie czuję więc chyba jeszcze nie pora.

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
W czwartą rocznicę będziemy już we trójkę
To ja jestem nieźle przeterminowana - u nas dziecko będzie ukoronowaniem trzynastej rocznicy ślubu
Stary 2011-06-02, 09:08   #1697
ew83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Co ja mam powiedzieć - ślub 19 września, ciąża 9 października...
A ja też dołączę do tej grupy Ślub 25.09.2010 a termin porodu koniec czerwca/początek lipca

ew83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 09:11   #1698
tinka33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meeg_ Pokaż wiadomość
Fajnie mi się dzień zaczął - od rana wymiotuję.... I gdyby nie to, że mdłości mam już chyba ponad tydzień to już bym myślała, że będę rodzić, ale na dole żadnego "ruchu w interesie" nie czuję więc chyba jeszcze nie pora
Hmm, a może te mdłości to ze stresu? Ja miewam takie dni, że czymś się mocniej przejmuję i wtedy na ogół jest mi baaardzo niedobrze... Zwykle przechodzi, kiedy się uspokoję i troszkę poleżę.
Aaa, i jeszcze jedno - parę razy zdarzyło się, że moja dziecina skopała mi żołądek - to niestety kończyło się w toalecie...

mamy już 6 ząbków
Stary 2011-06-02, 09:16   #1699
meeg_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tinka33 Pokaż wiadomość
Hmm, a może te mdłości to ze stresu? Ja miewam takie dni, że czymś się mocniej przejmuję i wtedy na ogół jest mi baaardzo niedobrze... Zwykle przechodzi, kiedy się uspokoję i troszkę poleżę.
Aaa, i jeszcze jedno - parę razy zdarzyło się, że moja dziecina skopała mi żołądek - to niestety kończyło się w toalecie...
Bardzo możliwe, że podobnie jest u mnie bo dziś się dzidziuś wiercił od świtu, a stres też coraz większy zaczyna się pojawiać.
Stary 2011-06-02, 09:24   #1700
tinka33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ew83 Pokaż wiadomość
A ja też dołączę do tej grupy Ślub 25.09.2010 a termin porodu koniec czerwca/początek lipca
Ależ wy jesteście szybkie Teraz wiem, dlaczego po roku małżeństwa nawet mój teściu dopytywał, kiedy dziecko wreszcie będzie
A nasze maleństwo będzie z nami świętować drugą rocznicę ślubu - 01.08., tp. 10.07.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Bardzo możliwe, że podobnie jest u mnie bo dziś się dzidziuś wiercił od świtu, a stres też coraz większy zaczyna się pojawiać.
Na odprężenie mogę Ci polecić słuchanie ulubionej muzyczki - mi zawsze pomaga a na ewentualne kopanie w okolice żołądka - powiercić się trochę, poleżeć raz na jednym, raz na drugim boczku - dziecina w końcu też się przekręci

mamy już 6 ząbków
Stary 2011-06-02, 09:38   #1701
patik87
Zakorzenienie

megg przypomnij mi w którym tyg ciąży jesteś? już na końcówce chyba? mdłości owszem pod koniec też się pojawiają podobno, może to oznaka zbliżającego się porodu. Zapytam jeszcze apropo surmacza:
on przyjmuje w tym gabinecie nie koło łazienki, tylko zaraz po prawo drzwi jak się wchodzi prawda? bo moja tam też "urzęduje", i sama nigdy mi nie robi na tym sprzęcie dokładnego usg, (kiedyś powiedziała też że ten sprzęt nie jest najlepszej jakości) tylko podejrzy kilka chwil małą, a usg zawsze robię u błażukiewicza.
Rodzić będziesz na kraśnickich? umawiasz się z nim na poród albo z położną? coś ci wspominał wogóle?

To nieźle..w 13 rocznicę ślubu wybacz wścipskość moją: nie chcieliście mieć wcześniej bobasa?

My w kwietniu 2010 ślub, no a ciąża pół roku po. Ale udało się za 1 razem, byłam w szoku, bo byłam przekonana że będą problemy z zajściem.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-06-02 o 09:39
Stary 2011-06-02, 10:01   #1702
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem bo ona o nazwiska nie pytała, może jakaś wredota miała dyżur m
To się szybko dziewczynki postarały. Ja zaszłam w ciąże po trzech latach po ślubie. W czwartą rocznicę będziemy już we trójkę
U nas tak samo jak u ciebie Dzisiuś ma się pojawić w lipcu (na urodziny tatusia), a w sierpniu mamy 4 rocznicę ślubu
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 10:11   #1703
Princessa87
Raczkowanie

GG do Princessa87

A my z Mężem w 1 rocznicę ślubu dowiedzieliśmy się o tym że dostaniemyy taki cudowny prezent ;-) tak dokładnie to dzień lub dwa po rocznicy.

Byliśmy wczoraj u P. Doktora - 4 cm rozwarcia, "1/3 porodu mam za sobą", pobolewa ale narazie to nie jest regularne i i i czekamyyy ;-) w każdej chwili może się zacząć
Princessa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 10:16   #1704
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem bo ona o nazwiska nie pytała, może jakaś wredota miała dyżur mój mąż powiedział że przy mnie on im na to nie pozwoli skoro można zmienić pozycję to on to wyegzekwuje.

Przenieśli ja na trakt porodowy, została w szpitalu. Szkoda mi jej bo młodziutka dziewczyna, leży tam sama i piszę że płacze z bólu a studentki jej powiedziały ze będzie jeszcze gorzej no nie ma to jak pocieszenie.

Już za samo takie gadanie powinni oblewać JAkby przyszedł lekarz to bym się chyba zapytała, czy to normalne że przychodzi położna i z góry dołuje pacjentkę to będzie niesamowity gól, albo bym zjechała te studentki. No zgroza dosłownie
Cytat:
Fajnie mi się dzień zaczął - od rana wymiotuję.... I gdyby nie to, że mdłości mam już chyba ponad tydzień to już bym myślała, że będę rodzić, ale na dole żadnego "ruchu w interesie" nie czuję więc chyba jeszcze nie pora.

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

To ja jestem nieźle przeterminowana - u nas dziecko będzie ukoronowaniem trzynastej rocznicy ślubu
A może to właśnie na TO My jesteśmy z meżem prawie 12 lat więc też jak stare dobrre małżeństwo

Jej dziewczyny, ja to miałam prawie nieprzespaną noc Wieczorem nie mogłam zasnąć, jak już mi się udało to było po 24 a obudziłam się o 3 z mega biegunką. Przez godzinę przeczyściło mnie doszczętnie i tak się wierciłam, zasnęłam ok 5 i po 7 sie obudziłam troche jeszcze przysnęłam ale to już nie sen Przynajmniej jeśli mnie zważy to będę "lekka"

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-06-02, 10:18   #1705
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princessa87 Pokaż wiadomość
A my z Mężem w 1 rocznicę ślubu dowiedzieliśmy się o tym że dostaniemyy taki cudowny prezent ;-) tak dokładnie to dzień lub dwa po rocznicy.
to u mnie w druga rocznicę slubu, termin przewidywany mam 2-4 dni po rocznicy, więc synek może nam zrobić niespodziankę

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 10:24   #1706
meeg_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
megg przypomnij mi w którym tyg ciąży jesteś? już na końcówce chyba? mdłości owszem pod koniec też się pojawiają podobno, może to oznaka zbliżającego się porodu. Zapytam jeszcze apropo surmacza:
on przyjmuje w tym gabinecie nie koło łazienki, tylko zaraz po prawo drzwi jak się wchodzi prawda? bo moja tam też "urzęduje", i sama nigdy mi nie robi na tym sprzęcie dokładnego usg, (kiedyś powiedziała też że ten sprzęt nie jest najlepszej jakości) tylko podejrzy kilka chwil małą, a usg zawsze robię u błażukiewicza.
Rodzić będziesz na kraśnickich? umawiasz się z nim na poród albo z położną? coś ci wspominał wogóle?

To nieźle..w 13 rocznicę ślubu wybacz wścipskość moją: nie chcieliście mieć wcześniej bobasa?

My w kwietniu 2010 ślub, no a ciąża pół roku po. Ale udało się za 1 razem, byłam w szoku, bo byłam przekonana że będą problemy z zajściem.

Tak właśnie w tym pierwszym po prawej. Fakt, ten aparat do usg jest gorszy niż ten u Błażukiewicza - tam tez miałam jedno usg robione i widać różnicę na pierwszy rzut oka, ale w sumie to ostatnie pomiarowe usg mam nadzieję, że dobrze wykonał, Wtedy moja wizyta trwała prawie godzinę i bardzo dokładnie wszystko sprawdzał (pamiętam, że nawet ta długość badania usg mnie trochę niepokoiła czy aby jest wszystko ok. - ale skoro może sprzęt słabszy to niestety tak to się na długość przełożyło).

Jutro zaczynam 40 TC więc u mnie już tylko tydzień został do terminu z OM. Na pierwszych USG ten termin wypadał nawet 3 dni wcześniej (ale to w sumie żadna różnica i biorę jako wyznacznik ten termin z OM).

A z tym moim opóźnionym zapłonem to różnie było . Najpierw po prostu się wahaliśmy. Gdy wyszłam za mąż miałam 23 lata, więc kończyłam studia a po studiach od razu dostałam pracę i nie chciałam od razu zajść w ciążę. TŻ też szukał jakiejś pracy gdzie można było liczyć na stabilizację. Do tego doszły fakty lokalowe - brak miejsca , bo mieszkaliśmy bardzo długo w małym mieszkanku razem z rodzicami. A prawda jest taka, że jeśli się nie jest do końca zdecydowanym i pewnym, to zawsze się znajdzie jakaś wymówka. I tak czas leciał, a ja byłam co du dużo mówić "trochę" wygodnicka. Wreszcie mieszkanie mamy tylko dla siebie, zrobiliśmy remonty, pracę mamy w miarę stabilną, wyszaleć się wyszaleliśmy, a w życiu pozostaje jednak niedosyt i brak tego co tak fajnie ujęła jedna z Was w podpisie stopki - że "Dziecko to uwidoczniona miłość". Niestety ja miałam dodatkowe problemy ze zdrowiem, niestety raz poroniłam, ale wtedy już byliśmy zdecydowani i świadomi, że czas zrezygnować z wygodnictwa i poświęcić się dla czegoś więcej niż tylko bycie we dwoje. I udało się. Aczkolwiek tak jak nie raz pisałam - mimo, iż u nas była to brzydko mówiąc taka strasznie świadoma decyzja (a chyba lepiej tak spontanicznie), to mam obawy czy podołam roli matki i boję się, że teraz cały mój dotychczasowy ułożony świat stanie do góry nogami, a ja sobie z tym nie poradzę. Dlatego teraz myślę, że lepiej decydować się wcześniej na dziecko, bo potem człowiek po prostu zaczyna głupieć .

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:

Byliśmy wczoraj u P. Doktora - 4 cm rozwarcia, "1/3 porodu mam za sobą", pobolewa ale narazie to nie jest regularne i i i czekamyyy ;-) w każdej chwili może się zacząć
Princessa a Ty na kiedy masz termin?
Stary 2011-06-02, 10:27   #1707
Princessa87
Raczkowanie

GG do Princessa87

za 2 tyg
Princessa87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 10:38   #1708
bianeczkaa
Zakorzenienie

meeg, myślę, że każda z nas ma obawy czy podoła, bez względu na wiek. Ważne że się udało Moja koleżanka w wieku 33 lat stwierdziła, że to jeszcze za wcześnie że mają się budować i w ogóle. Może za 3-4 lata ale ona też jest wygodna i po prostu tego nie chce. Później będzie miała wymówkę że nie ma męża w domu i ona sama nie da rady i sie załamie. Kupiła sobie psa i go odwiozła po paru dniach bo niestety szczeniak oczekiwał adoracji, a ona "nie wytrzymywała psychicznie z nim" no a dziecko tym bardziej zabierze jej czas, urodę, figurę, itd szkoda mi tylko jej męża bo wiem że bardzo chce dziecka, ale ona sobie wmawia, że on wcale nie chce

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Dzisiaj USG, normalnie zniosę jajko!

Wspólnie zamawiamy buty

Edytowane przez bianeczkaa
Czas edycji: 2011-06-02 o 10:36
Stary 2011-06-02, 10:41   #1709
angel109238
Zadomowienie

GG do angel109238

Cytat:

i sobie w domku czekacie?? czy w szpitalu
angel109238 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-02, 10:49   #1710
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
i sobie w domku czekacie?? czy w szpitalu
chyba bym się bała w domu czekać, ze jak ruszy z kopyta to nie zdążę

Wspólnie zamawiamy buty

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości