|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06
Iwonamysza całe szczęście, ze nie pojechałaś z dzieckiem bo jakby się tak coś stało
aż strach pomyśleć .A co do fotek to oczywiście wkleję, muszę tylko pozmniejszać .Widzę ze są tu mamusie pracujące, ja też BARDZO chciałabym iść do pracy, bo mam już dosyć siedzenia w domu (ponad trzy lata ). Mam pytanko z kim zostawiacie dzieci na czas pracy?? Chodzą do żłobka, czy macie opiekunkę?? Ja nie chciałabym oddawać mojej Nikolki do żłobka, nie wiem sama czemu, może przez to że łapałaby choroby, albo że bardzo by za mną tęskniła, a ja mam za miękkie serce .
|
|
|
|
#1832 |
|
Rozeznanie
|
Iwonko to byłby bardzo głupi żart ze strony twojego TŻ. Ale faktycznie dobrze, że Was z nim nie było, bo wtedy to byś się dopiero strachu najadła!
|
#1833 |
|
Rozeznanie
|
Witam Cię Niki, Twoją córeczke i synka też
Wreszcie się nauczyłam stosować żel na dziąsełka, i Lili sie tak nie drze przy smarowaniu, tylko go oblizuje mi palec i cmoka . Dziecko mi znowu wpadło w jakiś szał kupeczkowy , wczoraj zrobiła 4, a dzisiaj juz 2, ale jeszcze pół dnia przed nami .Dziękujemy za kolejne życzonka .
|
#1834 |
|
Zadomowienie
|
Moja Kasia niestety chodzi do żłobka, innej rady nie było. Nie ma babci, która miałaby ochotę (teściowa) lub możliwość (mama) z nią siedzieć. Więc trzeba było oddać dziecko do żłoba. No i cały czas mi choruje odkąd tam poszła. Nie mam już sił. Ale nie stać mnie na to, żeby siedzieć w domu. Mamy kredyt na mieszkanie i z czegoś go trzeba spłacać, a niestety nie mogłabym pozwolić sobie na luksus mieszkania z rodzicami lub teściami. Moi rodzice daleko, a u teściów raz że już czekają tacy, co będą u nich mieszkać, a dwa że z moim charakterkiem to kłócilibyśmy sie 10 razy dziennie, o ile po kilku dniach nie usłyszałabym że mam się wynosić.
|
|
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iwonko u mnie jest podobnie mama nie ma możliwości siedzieć mi z dzieckiem, bo pracuje, a teściowa nie ma ochoty , bo nigdy nie zaproponowała ze się zajmie dziećmi, nigdy nie przyjechała z nimi posiedzieć (za to zawsze mówi jak to ona za nimi tęskni -szkoda ze tego nie widać ... :/ ). A zresztą i tak bym nie zostawiła dziecka pod jej opieką, ostatnio chciała mojej Nikusi dać paluszki . Dziecko nie ma ani jednego zęba, a ona paluszkami chciała karmić i mówi, że przecież paluszek się rozpłynie w buzi i zmięknie , zanim by się tak stało to bym pewnie dziecko musiała reanimować |
|
|
|
|
#1836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A całkiem niedawno, co prawda zanim nie pracowałam, jak odwiedzaliśmy ją przez kilka dni, to powiedziała, zebysmy tak czesto nie przychodzili, bo ona się do małej przyzwyczai i jak potem przez jakiś czas nie przyjdziemy to ona bedzie za bardzo tęsknić. No dobra kończe już się uzalać nad swoją teściowa bo w koncu to jest wątek o dzieciach a nie o teściowych. |
|
|
|
|
#1837 |
|
Rozeznanie
|
W podziękowaniu za wszystkie życzonka Lili przesyła wszystkim swoim wizażowym przyjaciołom swoją niezwykle udaną podobiznę
.
|
#1838 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam powiedzieć, że napisałam PW do Mariqi, żeby do kalendarza urodzin dopisała Oliwię Kasi i Nikolę Niki. Już jest zrobione. Dziewczynki są już w naszym gronie.
Humbaczku z tej Twojej Lilianki to chyba będzie wysoka dziewczyna, bo takie ma długie smukle nogi, super. Ile ona ma teraz cm? 70 parę? |
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za dopisanie do kalendarza urodzin
A gdzie tan kalendarzyk, żebym mogła sobie przejrzeć??? ![]() Przepraszam, że tak późno ale my z Nikolką także dołączamy do życzeń dla Lili Śliczna z niej dziewczynka !!!
|
|
|
|
#1840 |
|
Zadomowienie
|
na tym forum gdzie jest nasz wątek, na przewijalni, drugi od góry
|
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonka dziękuję za oświecenie mnie
Obiecałam, że pokażę moją Nikolkę :
|
|
|
|
#1842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A 2006 to rzeczywiści rok urodzaju, u mnie, u moich znajomych, w rodzinie, pełno wszędzie dzieci się porodziło. A ile jeszcze jest w ciąży! |
|
|
|
|
#1843 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tak samo, ten rok był/jest obfity, podobnie jak rok 2003 a zwłaszcza czerwiec, wtedy urodził się mój synek, i chyba z 7 dzieci w rodzinie
Iwonko dziękuję w imienu Nikolki za komplement A co do włosków, to jeszcze Twojej Kasi urosną piękne i gęste włoski i naczeszesz się ich w życiu . Mówią, że jak dzidziuś jest długo łysy to w przyszłości ma ładne, zdrowe włosy, w niektórych przypadkach się to sprawdza. Moja Nikolka włosy ma za to bezzębna jeszcze jest ,chyba jedyna tutaj która nie ma zebów???
|
|
|
|
#1844 |
|
Zadomowienie
|
Niki zapewniam Cie, ze nie jest jedynym bezzębnikiem. Mój łobuz też ich nie ma. Tylko się slini non stop a zębów jak nie było tak nie ma. A śliny lecą już od trzeciego miesiaca. Myślałam, że będą wcześnie, a tu nic.
Koleżanki córka wogóle się nie śliniła, nie marudziła a zęby od razu dwa jej wyrosły. |
|
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. To mnie pocieszyłas, że nie jest jedynym albo raczej jedyną bezzębniczką .Choć ostatnio też koleżanka mnie pocieszyła, że jej córci w wieku 11,5 miesiąca wyszedł pierwszy ząbek
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Na wstepie składam zyczenia dla sliczniutkiej Panienki LILIanki i przesylam całuski od Szymonka Rosnij nam zdrowa i wesoła i bądź taka sliczna zawsze jak na zdjęciach |
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz witam nową mamusie Styczniową i ciesze sie ze do nas dolaczylas
![]() Rodzinka nam sie powiekszyła Corcie masz sliczna ![]() Ja nie odezwałam sie wczoraj bo miałam awarie kompa..wkradly mi sie wiruski i troszke moj TZ usuwał je z komputeraz, ale trzeba zainstalowac nowego Windowsa bo juz troszke muli ![]() Alienku no 30-tki jeszcze nie mam ale za 2 latka mi stuknie i trzeba bedzie sie z tym pogodzic... |
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze jedno..Szymonek ma juz 3 zabka na dole, to juz razem ma 5..
Wczoraj nauczylam go bic bravo i nic nie robi tylko klaszcze..hahahaaaa |
|
|
|
#1849 |
|
Zadomowienie
|
Moniu 2 lata to szmat czasu, mi już stuknęła i żyję. Ale nie powiem, ze nie mam z tego powodu doła egzystencjonalnego.
|
|
|
|
#1850 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego dla Wiktorki z okazji ukończenia 9-ciu miesięcy, życzy Lili z mamą
|
#1851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie liczmy lat, wazne ze czujemy sie młode, ze cieszymy sie kazdym dniam z naszymi dzieciaczkami...a kobieta im starsza tym dojrzalsza i bardziej kobieca
|
|
|
|
|
#1852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Humbak
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kochane!
W końcu Na początek spóźniene ale oczywiście z głebi serduszka zyczonka dla Lili no i dla Wikuni Witam też nową mamusie Cały weekened byliśmy poza domkiem,ale bylo świetnie najbardziej z tego weekendu to skorzystała Wikunia,akurat wróciła z Angli moja kuzynka,Boże co ona jej przywiozła,cudeńka Bardzo jestem zadowolona z prezentu,Wika to najbardziej chyba jednak z zabawekMusze sie wam pochwalić,Wika ma juz 4 zęby,ale dziwi mnie to ze na górze pierwsza wyszła jej dwójka a nie jedynka,dziwnie jakoś
|
|
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z tż-tem liczymy juz dni do urlopu,też sobie poimprezujemy tym bardziej ze urlop zaczyna sie od wesela
|
|
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Alienku to widze ze poszalałas do 21-ej
zawsze to coś wiec korzystaj ile sie da jastin - co do tych zabków to faktycznie dziwne to troszke..ze dwojki wyszly pierwsze.. Moj Szymek ma za to taka przerwe miedzy jedynkami na gorze ze hej ...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale czasami jak patrze co Wika wyrabia to nie zszokowało by mnie zabardzo jakby jej zęby madrości powychodziły Dzis rano tż nakleił jej na nózke kawałek zielonej taśmy,no i ta oczywiście zaczęła ciągać,rwać,żeby tylko to ściagnąć,nawet skłon był wykonany żeby tylko tego spróbowac wkońcu zdarła,pech chciał ze akuratdo tz zadzwonił kliient a ja byłam w kuchni,oczywiście jak to facet nie potrafi robic dwóch rzeczy na raz,więc mala wykorzystała sytuacje i wsadziła taśme do mordki,przykleiło sie jej do podniebienia i tylko słysze wisk krzyk,a ona próbuje to odkleić,stopa w buzi,dziwnie jakos wygięta,ahh ciężko nawt opisać naszczęsie nie połkneła tego bo wtedy to by bylo.
|
|
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
A zapomniałam wam powiedzieć ze Wika z ogromną chęcia wcina parówki,bardzo jej mięsko smakuje
A Wy dajecie maluchom paróweczki(oczywiście mówie o tych dla dzieciaczków,ja Wice dałam Morlinki)az jej uszy sie trzęsły tak wcinała
|
|
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj za to jadła chusteczkę higieniczną , zagapiliśmy się z TZ nagle patrzymy a ona cała buzia w strzępkach chusteczki ,szybko jej to wyjęłam na szczescie nic się nie stało. Dziś rano mi odlepiła folię z wyświetlacza telefonu i też próbowała zjeśc
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.

aż strach pomyśleć
.
.

. Dziecko mi znowu wpadło w jakiś szał kupeczkowy
.

, bo nigdy nie zaproponowała ze się zajmie dziećmi, nigdy nie przyjechała z nimi posiedzieć (za to zawsze mówi jak to ona za nimi tęskni -szkoda ze tego nie widać ... :/ ). A zresztą i tak bym nie zostawiła dziecka pod jej opieką, ostatnio chciała mojej Nikusi dać paluszki
. Dziecko nie ma ani jednego zęba, a ona paluszkami chciała karmić i mówi, że przecież paluszek się rozpłynie w buzi i zmięknie
:

naszczęsie nie połkneła tego bo wtedy to by bylo.