|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 20
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale damy rade
|
|||
|
|
|
#1352 | |||
|
Rozeznanie
|
chudzinko??? hehe, jeszcze mi daleko
![]() ale bardzo dziękuję Cytat:
czekam z niecierpliwością by i u mnie 6 z przodu się kiedyś pokazała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też przez nie już kilka razy zgrzeszyłam, ale widać na dobre mi ten grzeszek wyszedł
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...fce24df1d1.png wzrost 176cm start: 92 kolejne podejście: cel 1: "85" cel 2: 83 cel 3: 79 do wakacji cel 4: ... Edytowane przez Aiesha Czas edycji: 2011-06-08 o 15:20 |
|||
|
|
|
#1353 |
|
Zadomowienie
|
hej, dawno nie zagladalam. Co u Was? u mnie znow bylo grzesznie, chyba sie zastrzele...nie wiem co mi tak marnie idzie. znalazlam na innym forum linka, jesli ktos zna francuski to fajnie jakby przetlumaczyl, jest to tabela z dozwolonymi produktami:
http://www.dukanaute.com/liste_compl...nts_dukan.html
|
#1354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczywiście nie wszystko jest tu dobrze przetłumaczone, bo to tylko automat, ale niektóre wyniki rozbrajają np bulot (morski ślimak) jest przetłumaczony jako trądzik, który ma 19.4g białka w 100g Ja w dziwnych sytuacjach zawsze posiłkuję się google obrazami, które od razu pokazują, o co nam chodzi
Edytowane przez Kasza Manna Czas edycji: 2011-06-08 o 15:53 |
|
|
|
|
#1355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zamowilam sobie wlasnie jagody goji. Dzisiaj mam na obiad krem pomidorowy z bazylia
|
|
#1356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Noooo,
przyszłaś Kochana Niech Ci miło spadają wszystkie zbędne kg Cytat:
Ja, też osiągnę i tego będziemy się trzymać Cytat:
koncentrat + żel chłodzący ![]() i przyszłam się pochwalić, byłam w sklepie pod domem, bo chciałam kupić sam żel chłodzący, ale zabrakło mi ok 1zł (kosztował 16,99zl, ja miałam 16,30), więc poszłam do bankomatu, ale... ![]() po drodze jest taka miła drogeryjka, weszłam i zapytałam o tą serię Pani miała żel w zestawie z koncentratem za 16,00zł ![]() super, bo koncentrat też chciałam kupić, a sam kosztuje ok 14,00zł ja Ci dam piwko ![]() Zmienił się kierownik regionu, wywalili jedną z zastępczyń kierownika, kolejną awansowali i przenoszą, będzie kilka zupełnie nowych osób... strach się bać ![]() atmosfera jest kiepska....(miałam w perspektywie awans w firmie, jednak jak widzę co się dzieje, to wcale nie mam ochoty tu zostać )dobra lecę się masować
Figarro Scent Stories - pisze się o perfumach ....troszkę https://www.instagram.com/figarroscentstories/ Zapraszam Wymieniam się Edytowane przez Figarro Czas edycji: 2011-06-08 o 16:38 |
||
|
|
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa
![]() i była pizza na obiadek
|
#1358 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Jezusmaria, Figarro, zaraz do Ciebie przyjadę
![]() Proszę o przepis, po kolei - co, jak i ile ![]() Za pół godziny idę na konsultacje poprawiać 3 kartkówki Będzie 100% ![]() Dzisiaj miałam nieoczekiwany przypływ gotówki i myślę co kupić ![]() Doradzicie (propozycje w załączniku )?
Edytowane przez Fenris Czas edycji: 2011-06-08 o 16:53 |
|
|
|
#1359 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- do Fenris - a propos butków ![]() Ja bym kupiła 1 albo 5. A masz możliwość pomierzenia, czy przez net zamawiasz? Ja mam tak często ze jak zakładam to jak czuje się jak w kapciach to kupuje od razu Bywało że kupowałam coś co cieszyło oko, ale ja potem w tym chodziłam jak kaczka, bo było mega niewygodne :/
Edytowane przez Aneya Czas edycji: 2011-06-08 o 16:59 |
|
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
dawaj do mnie ![]() robiłam wg ostatnio zalinkowanego tu przepisu http://zkotemwkuchni.blogspot.com/20...wym-dukan.html różnice: zrobiłam sama przecier 2 duże pomidory, bez skóry, kroimy w kostkę i na patelnię siup, później dodałam przyprawę do pizzy i potraktowałam całość blenderem, osobno podsmażyłam mielone mięsko i dodałam do przecieru... wyszedł sos boloński to szło na spód pizzy później dokładałam co miałam : pomidora, pieczarki, paprykę, cebulkę ... i jeszcze raz zapiekałam sos serek homo + czosnek + przyprawy ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Matuś ![]() stawiam na 1 lub 5
|
#1361 | ||
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Co do butów to przez net zamawiam, ale wszystkie buty z tego sklepu były mega wygodne - nawet wysokie. Zawsze mam też możliwość zwrotu (bezproblemowo). Cytat:
W takim razie wezmę 1 i 5 butki. I może jeszcze jakieś... tanie są. |
||
|
|
|
#1362 |
|
Zadomowienie
|
FENRIS 1 albo 5 moim zdaniem 2 moglyby skracac nogi. Co do 4 to nie lubie bialych butow. 1sa sexy i o to chodzi
5 wygladaja na wygodne i dziewczece, beda pasowaly do sukienek, spodnic ale i do spodni
|
#1363 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Nie mam sukienek (a kroi się wesele
). Też nie lubię białych butów, ale te kremowe wydawały się wygodne (z gumek) ![]() No to lecę. Trzymajcie kciuki ![]() Na obiad była jajecznica, także marnie... Lodówka pusta. (a ja o butach myślę |
|
|
|
#1364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
twoje posty wnoszą dużo pozytywnego nastawieniaCytat:
ja jak mi sie nie chce to robie leniwe kluseczki serowe tylko zawieraja dzienna dawke otrąb a do pracy weź sałatkę z serkiem wiejskim, gyrosa, makrele rozdrobniona w pudełeczku, zupkę pomidorową z pulpecikami, itak jak podpowiada Agucha79-naleśniki z seremCytat:
i więcej mięska i ryb![]() Ja dzisiaj kończę uderzeniówkę, dzisiaj rano waga wskazywała 61,4kg No i w kibelku nie byłam od poniedziału
Edytowane przez sreberko4 Czas edycji: 2011-06-08 o 17:17 |
|||
|
|
|
#1366 |
|
Rozeznanie
|
zgrzeszyłam
zjadłam kilka chrupek i 3 duże pierniki, nie mogę się ostatnio powstrzymać, mam jakiś kryzys.......... ![]() waga w miarę stabilna 55,6 ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Fenris ja bym kupiła właśnie te kremowe zapierdalaczki, na pewno są mega wygodne i te czarne (pierwsze) ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- dziewczyny dajcie przepis na ta pizze ![]() wygląda smakowicie![]()
|
|
|
|
#1367 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, mam dziś bardzooo stresowy dzień
musiałam odwieźć swoją podopieczną do szpitala (podejrzewają wylew) z nerwów byłam dosłownie cała mokra musiałam się aż przebrać jestem dziś strasznie zmęczona, troszkę za niskie ciśnienie coś mam 88/96 (nigdy nie miałam z tym problemów) teraz idę robić gołąbki na jutro Gratuluję spadków u mnie dziś waga bez zmian (dobrze że nie wzrost)
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
nie zaglądam do Was bo mam okropnego wirusa zolądkowego... ledwo zyję nie moge się nawet normalnie napic bo zaraz laduje w wc... Figarro ale piękna Ci ta pizza wyszla ![]() Fenris dasz radę ainuzi23
|
#1369 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Ale ja po prostu jestem niskociśnieniowcem. Zrobili mi na wszelki wypadek EKG tak od ręki (wow). Serduszko ok. Dostałam tak pro forma skierowanie na badanie krwi i mocz, ale pan doktor powiedział, że nie spodziewa się, że coś tam znajdzie. ![]() A wczoraj dosłownie z łóżka wstać nie mogłam. U mnie to niestety może być normalne i mam się tym zbytnio nie przejmować. No więc nie będę.
|
|
|
|
|
#1370 | |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- [QUOTE=borczus88;27382124]zgrzeszyłam zjadłam kilka chrupek i 3 duże pierniki, nie mogę się ostatnio powstrzymać, mam jakiś kryzys.......... ![]() WAGA SWIETNA! ALE .... ...A JA JESTEM DZISIAJ POTWORNIE ZMECZONA!!! I ZRE OD DWOCH DNI JAK SWINIA-ALE DUKANOWO!!!ZADNYCH KRYZYSOW DZIEWCZYNY-DAMY RADE! JAK JEST MI ZLE ALBO CIEZKO TO "WLAZE NA NASZE ROZMOWY I ZAWSZE UTWIERDZAM SIE W PRZEKONANIU ZE TO WLASCIWA DROGA I DECYZJA
Dukan od 03.05.2011... Start: 93kg Cel -60kg Ifaza -5kg IIfaza-2kg 22.05.2011 86kg... 27.05.2011 85kg ...03.06.201184kg...18.0 6.201183.3kg...21.06.2011 .82.4kg ...29.06.2011.81.4kg...0 1.07.2011.80,9kg...moze niedlugo zobacze 7...19.07.2011. |
|
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Hej szkraby powracam do Was
U mnie mega napiete dni ostatnimi czasy, czekam z usteskieniem na egzaminy ktore mam 13 i 15 i juz bede miala labe. Dalam sobie ostatnio na luz z dieta dzisiaj byly truskawki, chlebek zytni kalafior i jajeczko sadzone na oliwie samo zlo, wiem wiem ale brakuje mi ostatnio sil, do tego stres i czlowiek odreagowuje w ten sposob... Dlatego wracam, taki juz moj los ale pociesza mnie fakt ze zawsze wracam
|
|
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja również miałam ciężki dzień... dostałam telefon że mama na pogotowiu coś z serduszkiem i musiałam jechać ![]() popłakałam się w nerwach ;(siedziałyśmy do 17 i w końcu nas puścili .... ale badań a badań ... coś mamcia ma z przystawkami
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2011-06-08 o 21:09 |
|
|
|
|
#1373 |
|
Raczkowanie
|
Dukaneczki mój organizm nie przyjmuje już otrębów... jest mi po nich strasznie nie dobrze... toleruje je jedynie w bułeczkach....
Postanowiłam poszperać po sklepie i znaleźć jakiś zamiennik... wszelakie płatki maja tyle cukru że to przeraża... ale...ale znalazłam coś takiego jak ZDROWY BŁONNIK... podaje wartości: w 30 g : b:2,9 w:0,6 t: 0,2 błonnik : 4,7 sód : 0,1 Myślicie ze mogę tym zastąpić otręby?? Niestety lubię coś dorzucić do jogurtu...
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
na obiad mialam kapuśniak
![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- a jaki ser dalaś do pizzy ?? jutro planuję zrobić bo mam wolne
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Przepis w linku,który wkleiłam
![]() Cytat:
(specjalnie wyłączyłam kuchenkę wcześniej aby zbytnio się nie przypiekło, piekłam w tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia ania230 ser dodałam jak w przepisie mozzarelle light (ma ok 8% tłuszczu, nie jak inne 18-19% ) następnym razem dodam wieśmaka edit: jeszcze raz wklejam przepis http://zkotemwkuchni.blogspot.com/20...wym-dukan.html
|
|
#1376 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj dowiedziałam się, że dieta Dukana powoduje raka piersi. Co o tym sądzicie??
A w ogóle z robiłam dzisiaj coś podobnego do Knoppersa ![]() Usmażyłam naleśniki i zrobiłam te dwie masy: http://dietadukanaprzepisy.blogspot....da-aciata.html Zrobiłam przekładańca (naleśnik - krem czekoladowy - naleśnik - krem mleczny - naleśnik - krem czekoladowy - naleśnik - mleczny) i zostawiłam do ostygnięcia. Dziewczyny, będę to jadła do końca życia.
68- 66.5 - 63.9 - 62.2 - 60.9 - 58.5 -56.8 - 55.6 - 54.0 - 50 (164 cm) Agencja Interaktywna Poznań 21.02.11 - start "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie" Żadne jedzenie nie jest aż tak dobre, by było warte chociażby kilograma
Edytowane przez Przezlosliwa Czas edycji: 2011-06-08 o 22:03 |
|
|
|
#1378 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie czy moge upiec sobie chlebek na mące kukurydzianej?
|
|
|
|
#1379 | |
|
Zadomowienie
|
Witam Kochane,gratki za spadki
dawno mnie nie było ale jestesmy na działce i dawkuję neta bo kasa leciCytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Nie możesz,jedynie na mazeinie,jest sporo przepisów na google na chlebek na mazeinie Straszna burza u nas na działce i net mi szwankuje,u was też burze?
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówi się w jakiś sposób i nawet nie zauważa, że faktyczna nazwa jest inna
Edytowane przez Kasza Manna Czas edycji: 2011-06-08 o 23:55 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

bardzo

...A JA JESTEM DZISIAJ POTWORNIE ZMECZONA!!! I ZRE OD DWOCH DNI JAK SWINIA-ALE DUKANOWO!!!