|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
ja to bym sie napiła takiej kawy parzonej bez mleka
a najlepsze jest to ze przed ciążą piłam tylko z mlekiem a teraz mnie naszło na taką czarnulke
|
|
|
|
#2882 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
|
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2884 |
|
Zadomowienie
|
Ja piłam kiedyś mnóstwo zielonej i rumiankowej, umiałam dziennie po dosłownie po parenaście kubków (wypijałam jeden i za chwilę zalewałam od nowa)
|
|
|
|
#2885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nigdy za zieloną nie przepadałam... teraz przez ciążę piję więcej owocówek zobaczymy jak będzie po ![]() dużo osób jest obecnych, no nie? czemu nic nie piszą?
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak powaznie to to jest forum otwarte i du zo osób tylko podczytuje a sie nei udziele czesto nicki sie powtarzają wiec mamy stałych czytelników
|
|
|
|
|
#2887 |
|
Wtajemniczenie
|
żegnam mamuski, mam jednak na głowie malego - zadowolonego i w ogole nie chcącego spać
|
|
|
|
#2888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to jak stali czytelnicy to miło by było jakby się odezwały my tu chętne na nowe znajomości jakby co dziewczyny, nie bijemy ani nic z tych rzeczy
|
|
#2889 |
|
Zadomowienie
|
Mam teraz smaka na cappuccino, a w domu nie ma =/
|
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2891 |
|
Zadomowienie
|
nie lubię tak, jak najdzie mnie na coś ochota a tego nie mam pod ręką hehe
|
#2892 | |
|
Zadomowienie
|
Ja oglądałam właśnie Misia Yogi
![]() Cytat:
W piątek rano wysłałam zadatek na sprowadzenie autka, a wieczorem znajomy co miał wziąć od nas stare mówi, że niestety mu robota nie wypaliła i kasy nie ma. a ja wkładek nie używam, jak nie mam @. Wole co dziennie zmienić bieliznę. Jak nosiłam wkładki częściej, to mnie łapały bakterie i trzeba było się leczyć. Teraz nosze tylko bawełniane majtki i nic się już nie dzieje. ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- jutro planuję obejrzeć Śluby panieńskie bo mąż mi ściągnął, a dzis juz trochę za późno. Wstałam o 5 to juz najwyższy czas chyba luli, ale jakos słabo mi się chce
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-06-08 o 22:27 |
|
|
|
|
#2893 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej laseczki ale naskrobałyście
jest co nadrabiać![]() kolejny chłopaczek, miłej podróży życzę i pogoda na życzenie, u nas już się ochłodziło![]() Cytat:
Cytat:
dobra dawka uśmiechu![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A u nas dziś był rzeczoznawca z banku, kiedyś Wam pisałam, że sprzedajemy dom i kupujemy mieszkania, my osobno, teście osobno. No i się okazało, że babka, która jest chętna na kupno domu nie dostała kredytu w jednym banku, więc złożyła w innym. I dziś był rzeczoznawca z tego banku dziewczyny fachowcy, które pracują w tej branży mam pytanko: czy właśnie wizyta rzeczoznawcy jest już jakimś sygnałem pozytywnym, że babka dostanie ten kredyt? jak wyglądają te procedury??
|
|
|
#2894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak uzywasz wkładek to nie zmieniasz codziennie nie wyobrażam sobie chodzić w bielixnie dłużej niż jeden dzień, jak jest upał to nawet dwa razy potrafie ja zmienic, a jak jestem w domu to w ogóle lubie bez![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Martusia zalezy od tego jakei bank ma procedury, u mnie w pracy nawet nie rzeczoznawca np łazi tylko doradca który robi zdjęcia a analityk wycenia na podstawie danych jakei sa w danym regionie itd |
|
|
|
|
#2895 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha rozumiem, bo najpierw był doradca finansowy i robił zdjęcia a dziś rzeczoznawca, ale ważne, że coś się dzieje, jest nadzieja, że jeszcze trochę i się dowiemy na czym stoimy
|
|
#2896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ojj, ale dziś śnięta byłam od rana. W końcu po południu sen mnie zmożył, ale widzę, że nie tylko mnie
![]() Cytat:
Cytat:
Jadłabym i jadła, a najgorsze jest to, że mam od tygodnia smak na COŚ, ale nie mogę dojść na co i taka niezaspokojona chodzę Gratuluję Fajnie zabrzmiało Ja też kocham czytać od zawsze, a teraz nie umiem sobie znaleźć pozycji przez ten bolący kręgosłup (nie mam już przerw, codziennie budzę się i zasypiam z bólem) i trudno mi się skupić na dłużej na lekturze. W ogóle strasznie się kręcę jak siedzę czy leżę, co 5 minut muszę zmienić pozycję, bo niewygodnie mi. No ja mam raczej skąpą @, ale za to dość długą i przez drugą połowę @ wkładka spokojnie wystarcza
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wiesz dlatego pytam czy ma skąpa bo ja w to wierze ze tak czasem jest, no i jak przez cały okres tylko wkładki to zazdroszcze -choć teraz mam takie wkładki ze nawet wieksza ilosc sluzu to dl niej za duzo he he
|
|
|
|
|
#2898 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Kochana sukienka ma się Tobie podobać a nie siostrze albo Nam ![]() hehhe ja też prawie w czołówce dobrze ze do pracy chodzę, bo jakbym siedziała w domu to na bank jestem w pierwszej trójce Cytat:
![]() Cytat:
i ciągle mogłabym jeśc lody ![]() gratulacje Cytat:
oby przeprowadzka szybko i bezproblemowo minęła ![]() Cytat:
jak jestem w domu to się staram coś popijać cały czas ale w pracy, w biegu nie ma na to szans.Cytat:
ja pije właściwie tylko taką sypaną, ewentualnie Latte z ekspresu ale kawa mi tak już nie smakuje jak przed ciążą, kiedyś piłam po 3 dziennie a teraz raz na jakiś czas.Ja ostatnio szaleje z zakupami na all ... ostatnio kupiłam tą piłke, a wczoraj koszulki do szpitala i wylicytowałam mega zestaw pościeli za fajną cene tyle że używaną, za to w kieszeni zostało nam minimum 200 zł
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-06-09 o 07:08 |
||||||
|
|
|
#2899 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kobietki
u mnie fajna pogoda, słoneczko świeci, ale duszno nie jest ![]() zjadłabym coś, tylko co ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- gratuluję syneczka ![]() Cytat:
super, żer glukoza w normie![]() ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- [QUOTE=81gosia;27389770] a ja wkładek nie używam, jak nie mam @. Wole co dziennie zmienić bieliznę. Jak nosiłam wkładki częściej, to mnie łapały bakterie i trzeba było się leczyć. Teraz nosze tylko bawełniane majtki i nic się już nie dzieje[QUOTE] ja używam wkładek, i bieliznę też zmieniam codziennie wydaje mi się to naturalne ![]() no i poki co zjadłam płatki z jogurtem ![]() nadrobiłam Was, a teraz tu cisza
|
|
|
|
|
#2900 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamuśki
u mnie dziś zimno ale nie przeszkadza mi to, widzę jakaś lekka mżawka leci No ale nic to, na pewno lepiej dla mnie w chłodzie niż skwarze siedzieć a nawet do miasta się wybiorę na zakupki.Miałam dziś brzydki sen śniło mi się, że nie jestem w ciąży (poroniłam) to pewnie dlatego, że myślę wciąż o słabych i rzadkich ruchach Amelki... Czy ona kiedyś zacznie brykać jak Wasze brzdące???
|
|
|
|
#2901 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Byłam wczoraj na basenie dla ciężarnych i osób z nadwagą fajnie było poruszałam się dużo w wodzie, woda cudownie chłodna Babka która prowadziła taka "gestapo" ale naprawde warto chodzić, w nocy już lepiej mi sie spało , może nawet mniej bolały pachwinki, także zamierzam chodzić chociaż raz w tygodniu Zarzućcie Tvn zaraz będę mówić co druga polka nie myję się codziennie
|
|
|
#2902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakos w tej ciazy zle znosze upaly a dzis az przyjemnie bylo wyjsc z domu![]() biedna wspolczuje takiego snu ja tez czekam na te mocne ruchy ginekolog mi powiedziala ze jak ja moge nie czuc mocnych ruchow jak ona tak fika caly czas chyba gruboskórna jestemwczoraj wieczorem czekalam czekalam i widzialam jak mi brzuch sie rusza
|
|
|
#2903 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Mam pytanie, czy można się dopisać do listy? Termin 09 październik, prawdopodobnie Baśka
W domu jest jeszcze listopadowy siedmiolatek, więc czeka nas podwójne rodzicielstwo ![]() Pozdrawiam wszystkie zaciążone
|
|
|
|
#2904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdoberek
Dzisiaj ciąg dalszy pisania pracyGratulacje ![]() klas ki:Cytat:
Zazdroszczę dobrego wyniku glukozy![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2905 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba że wraca wcześniej i o tym nie wiemCytat:
![]() Cytat:
u nas chłodno chyba popadało w nocy ale tak fajnie jest nie za gorąco
|
|||
|
|
|
#2906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2907 | ||||
|
Zadomowienie
|
Faktycznie
. Takie to będą mocne chłopaczki![]() Cytat:
.A szkoleniem się nie martw. Jak zapanowałaś nad cukrem, to w/g mnie znaczy, że stosujesz odpowiednią dietę ![]() Cytat:
. Do tej pory nie puchną, choć dość dużo chodzę. Jak tylko mam możliwość (czyli dopiero ok. 17:00 ), to się kładę chociaż na chwilkę. A wieczorem, to normalnie podkładam koc, żeby tak od kolan w dół były wyżej od reszty ciała .Cytat:
) i dalej jestem siwa. I jeszcze się zapytał, czy mam jutro coś ważnego, że tak mi zależy . Taaaak, moje bujne ostatnio życie towarzyskie i zawodowe wprost kipi od nadmiaru zajęć, spotkań, zadań itp . A tak liczyłam na lepsze samopoczucie...![]() Cytat:
, żeby poszło sprawnie i nie bolało.
|
||||
|
|
|
#2908 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki, u mnie dzisiaj chłodek, teraz jest 17stopni na dworze, ale w domu niestety parówa
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2909 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was =) Ja już po zabiegu, mam pozakładane szwy =/
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Hej =) |
|
|
|
#2910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Diabetolog powiedziała, że moje wyniki są ok i że jak od czasu do czasu się "zgrzeszy" to się nic nie stanie ![]() Cytat:
U nas też chłodniej Pracę muszę dokończyć do jutraZmykam |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

a najlepsze jest to ze przed ciążą piłam tylko z mlekiem a teraz mnie naszło na taką czarnulke

kochane ja spadam bo mi za 10 min zakreca wode a musze zdazyc sobie napuscic goracej kąpielki

17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię
kolejny chłopaczek, miłej podróży życzę i pogoda na życzenie, u nas już się ochłodziło
nie wyobrażam sobie chodzić w bielixnie dłużej niż jeden dzień, jak jest upał to nawet dwa razy potrafie ja zmienic, a jak jestem w domu to w ogóle lubie bez
Jadłabym i jadła, a najgorsze jest to, że mam od tygodnia smak na COŚ, ale nie mogę dojść na co i taka niezaspokojona chodzę 
oby przeprowadzka szybko i bezproblemowo minęła
jak jestem w domu to się staram coś popijać cały czas ale w pracy, w biegu nie ma na to szans.

śniło mi się, że nie jestem w ciąży (poroniłam) 
klas ki: