Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-09, 16:03   #2971
anuska_s
Rozeznanie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
kurcze zaczynam sie trochę martwic tym bólem podbrzusza i krocza nie wiem czy reagować czy na razie jeszcze poczekać, niby mocno nie boli raczej tak ćmi no ale dziwne uczucie, miała tak któraś w sumie ból trochę przypomina ból przy@?
no i dzis jescze dziecko w srodku mnie nie pukało-albo nie zauważyłam, choc nei wiem czy tym sie sugerowac bo przeciez od paru dni dopiero jakies tam pukniecia były
kochana może zadzwoń do gina i powiedz mu co się dzieje bedziesz napewno spokojniejszai nie denerwuj sie, mam nadzieje, że brzuszek przestanie zaraz bolec a dzidzia da Ci porządnego kopniaczka
Stary 2011-06-09, 16:07   #2972
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
kochana może zadzwoń do gina i powiedz mu co się dzieje bedziesz napewno spokojniejszai nie denerwuj sie, mam nadzieje, że brzuszek przestanie zaraz bolec a dzidzia da Ci porządnego kopniaczka
no własnei nei chce panikowac itd bo w sumie wydaje mi sie ze to powinno byc normalne, w końcu tam wszystko mi sie rozrasta itd wiec moze poczekam do jutra, pytam bo moze któras tez miała jakies bóle one nie sa jakies mega mocne, ale biorąc pod uwage fakt ze mi do tej pory nic nie było i nic nie odczówałam to wole sie poradzic
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 16:10   #2973
mucka21
Rozeznanie

Caltea dziwnie z tym żelazem, bo mi gin kazał brać do posiłku właśnie chociaż i tak na razie go nie biorę (skutki uboczne mnie dobijają) będę jeść więcej produktów z żelazem

dzwonił do mnie Pan z allegro od którego kupiłam komplet pościeli że mieli wadliwy materiał i musieli zgłosić reklamację i że dłużej będę musiała czekać a już się nie mogłam doczekać

kupiłam dziś na all śpiworek za 11 zł z wysyłką nie wiem czy mojemu dziecku będzie pasował (kuzynka miała ale nie używała tego w ogóle) a nie chciałam kupować nowego, całą pościel będzie miało nową
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 16:10   #2974
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
kurcze zaczynam sie trochę martwic tym bólem podbrzusza i krocza nie wiem czy reagować czy na razie jeszcze poczekać, niby mocno nie boli raczej tak ćmi no ale dziwne uczucie, miała tak któraś w sumie ból trochę przypomina ból przy@?
no i dzis jescze dziecko w srodku mnie nie pukało-albo nie zauważyłam, choc nei wiem czy tym sie sugerowac bo przeciez od paru dni dopiero jakies tam pukniecia były
Co do bólu krocza to ja mam tę przyjemność ale podbrzusze to już inna bajka, może to rozciąganie a może nie jak masz za chwilę wizytę to poczekaj ale jeśli nie to kontaktuj się z ginem koniecznie.

Malgosia1983 oż Ty psujko

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 16:10   #2975
danika
Zakorzenienie

hello

ja też dziś zaliczyłam wizytę u ginki - mała pod usg dostała czkawki - jak to fajnie wyglądało poza tym niunia zdrowa, z mamą gorzej przez tą cukrzycę zafjdaną ale damy radę. Przytyłam od ostatniej wizyty tylko 1 kilogramek a łącznie 4,5 kg.

Okazało się, że przypadkiem zapisałam się do najlepszego diabetologa w mieście jutro wizyta, mam nadzieje, że coś poradzi.
No i w związku z trudnościami logistycznymi z jedzeniem i mierzeniem cukru nie wracam juz do pracy - znaczy wracam na tydzien, a na pewno do środy, żeby odbyć spotkanie z goścmi i pozamykać swoje sprawy a potem już L4.

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
o rany Lulka nawijasz nieźle

Cytat:
dziewczyny a pestka gdzie sie podziewa? pisała coś ze zniknie na chwile? bom dawno jej nie widziała
no fakt, że dawno jej nie było

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Ok, jestem diesel-wlasnie zobaczylam jej opis na gg i komp jej pada
no to zguba się znalazła

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Dobry wieczor.

Poznalam dzis plec-bede miec drugiego synka.

Buziaki

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Lulla kazała mi napisac choc jedno słowo ale ja napisze wiecej...
Dzien dobry Kobitki. Jak miło słyszec ze ktos o mnie pamięta... Pakuję się od rana do wieczora, głupio mi wpadac i pisac kilka zdan i znikac znów na długo.....

Byłam dzis na glukozie znów i przezyłam.... Wyniki w normie, wiec zajadam się słodkosciami a myslałam ze mi po tej glukozie słodyczy wystarczy na conajmniej tydzień.....
super, że sie w koncu udało zrobić badanie i że wyniki dobre

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
ja bardzo lubię seriale o lekarzach (żeby była ciekawa akcja i operacje ) ale niestety już nie mam co oglądać a książki też lubiłam a teraz w ciąży to mnie byle głupota drażni i nawet filmów nie oglądam (chyba że animowane jak rio czy gnomeo)
ja też uwielbiam seriale o lekarzach, zwłaszcza kocham Chirurgów

Cytat:
Napisane przez DorotaMaria Pokaż wiadomość
Witam. Mam pytanie, czy można się dopisać do listy? Termin 09 październik, prawdopodobnie Baśka W domu jest jeszcze listopadowy siedmiolatek, więc czeka nas podwójne rodzicielstwo
Pozdrawiam wszystkie zaciążone
witaj u nas

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Byłam dziś u gin
Z malenstwem wszystko ok. Ucieszyła się, że przytyłam.
Niestety morfologia znowu mi sie pogorszyłam i zelazo mam łykać 2 razy dziennie. Idę w strone anemi Jak tylko poczuję sie gorzej mam sie natychmiast do niej zgłosić po zwolnienie.
za udaną wizytę

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
wiem że paskudna, ale nie byłam w stanie nic w Siebie zmusić
kurcze...widzicie jak to jest - wam wolno jeść to nie macie ochoty a mnie i Natce nie wolno a obie byśmy coś dobrego przegryzły
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 16:12   #2976
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
no własnei nei chce panikowac itd bo w sumie wydaje mi sie ze to powinno byc normalne, w końcu tam wszystko mi sie rozrasta itd wiec moze poczekam do jutra, pytam bo moze któras tez miała jakies bóle one nie sa jakies mega mocne, ale biorąc pod uwage fakt ze mi do tej pory nic nie było i nic nie odczówałam to wole sie poradzic
może spróbuj jakieś wywoływacze ruchów chociaż jak zaczęłaś dopiero czuć ruchy to mogą nie pomóc. Ja czytałam ze taki ból jak na @ to się mięśnie rozciągają na jakiejś mamusiowej stronie (jestem na paru zalogowana jak znajdę to ci mogę wkleić)
Izunia jest już z nami
Kochamy Cię

Stary 2011-06-09, 16:14   #2977
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
kupiłam dziś na all śpiworek za 11 zł z wysyłką nie wiem czy mojemu dziecku będzie pasował (kuzynka miała ale nie używała tego w ogóle) a nie chciałam kupować nowego, całą pościel będzie miało nową
11 z wysyłką to ile sam kosztował 1gr??

danika gratki za wizytę, czkawki zazdraszczam absolutnie ja nic takiego nie czuję a na usg to już zupełnie a z cukrzycą dasz radę

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-06-09, 16:15   #2978
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
a oglądasz w tv czy online? ja online wszystkie. napisz mi jakie to może znasz jakieś jakich ja jeszcze nie znam to bym sobie znalazła i pooglądała

irmith śpiworek 4zł wysyłka 7zł
Izunia jest już z nami
Kochamy Cię

Stary 2011-06-09, 16:21   #2979
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Niezle pochwal się jak dojdzie

Magdalenka 5.11.2014

Stary 2011-06-09, 16:24   #2980
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Mucka żelazo po posiłku? Dziwne.
U mnie obie ginki kazały na czczo i na ulotce jest nawet napisane że pół godziny przed posiłkiem

Kupiłam dzisiaj dwie śliczne pare jeansów dla Filipka i tato mnie okrzyczał, że jak on malutki to w takich nie powinien leżeć ( a 0-3 to do leżenia w sumie) bo będzie kręgosłupik to odkształało. I zgłupiałam, a tak się z nich cieszyłam

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 16:32   #2981
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Hej laseczki ale naskrobałyście jest co nadrabiać

kolejny chłopaczek, miłej podróży życzę i pogoda na życzenie, u nas już się ochłodziło

a kiedy przeprowadzka?

serial jest niesamowity, dzisiaj właśnie oglądaliśmy dobra dawka uśmiechu

ja chyba tyle nie wypije, też się czuję później pełna i jedzenia nie ma gdzie wcisnąć

pospał sobie synuś w dzień i teraz z mamuśką będzie sobie dyskutował

A u nas dziś był rzeczoznawca z banku, kiedyś Wam pisałam, że sprzedajemy dom i kupujemy mieszkania, my osobno, teście osobno. No i się okazało, że babka, która jest chętna na kupno domu nie dostała kredytu w jednym banku, więc złożyła w innym. I dziś był rzeczoznawca z tego bankudziewczyny fachowcy, które pracują w tej branży mam pytanko: czy właśnie wizyta rzeczoznawcy jest już jakimś sygnałem pozytywnym, że babka dostanie ten kredyt? jak wyglądają te procedury??
Dokladnie to co napisala Asia, ja sie znowu wtrace ze swoimi paroma gorszami jak zawsze wszystko zalezy od banku/pośrednictwa finansowego, zazwyczaj doradcy tak czy siak robia fotki zeby miec rozeznanie ale to nie świadczy od razu o zaakceptowaniu zdolnosci klienta, ale trzymam mocno kciuki zeby wam sie udalo

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamuśki
u mnie dziś zimno ale nie przeszkadza mi to, widzę jakaś lekka mżawka leci No ale nic to, na pewno lepiej dla mnie w chłodzie niż skwarze siedzieć a nawet do miasta się wybiorę na zakupki.
Miałam dziś brzydki sen śniło mi się, że nie jestem w ciąży (poroniłam) to pewnie dlatego, że myślę wciąż o słabych i rzadkich ruchach Amelki... Czy ona kiedyś zacznie brykać jak Wasze brzdące???
Brzydki sen, nie przejmuj sie nim a maluszek zacznie brykac, wszystko w swoim czasie

Cytat:
Napisane przez DorotaMaria Pokaż wiadomość
Witam. Mam pytanie, czy można się dopisać do listy? Termin 09 październik, prawdopodobnie Baśka W domu jest jeszcze listopadowy siedmiolatek, więc czeka nas podwójne rodzicielstwo
Pozdrawiam wszystkie zaciążone
Witamy

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek Jak mi się źle spało dopiero jak zaczęło padać o 2.00 to się zrobiło fajnie i zasnęłam ale i tak pamiętam ile razy się przekręciłam Dzisiaj ciąg dalszy pisania pracy

Gratulacje

Wystarczą dwa zdania czasami a my będziemy spokojne i Tobie damy spokój Zazdroszczę dobrego wyniku glukozy

Mój tż śmieje się, że jestem cysterna Cały czas muszę coś pić, zgrzewka wody starcza tak na 4 dni z czego tylko ja piję wodę
Jestesmy jak wielbłady

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Witam Was =) Ja już po zabiegu, mam pozakładane szwy =/

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Hej =)
I jak sie czujesz? ile szwow?

Cytat:
Byłam dziś u gin
Niestety morfologia znowu mi sie pogorszyłam i zelazo mam łykać 2 razy dziennie. Idę w strone anemi Jak tylko poczuję sie gorzej mam sie natychmiast do niej zgłosić po zwolnienie.
Mnie dziwi, ze wyniki sie pogarszają, a ja czuje się świetnie - wręcz coraz lepiej. Postanowiłam, ze troche zwolnię, może to cos pomoże.
Zdziwiła sie że noga spuchła tylko jedna. Na wszelki wypadek mam i dzis wziąć wapno. Nie zaszkodzi. Ja właśnie zauważyłam, że siadam w pracy noga na nogę i może to być od tego.
Super ze z maluszkiem wszystko w porzadku a z ta noga to przypominam sobie ze wczoraj mowilas ze nie jest mozliwoscia zeby tak spuchlo od siedzenia za biurkiem?

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
no bo ja zmieniam raz na tydzień bo noszę wkladkęi juz wiadomo skąd te bakterie w moczu A tak serio to moze Cię wkładki uczulały? moja psiapsioła tak ma...

ja też lubię bez przy małzu jest ok ale teraz przy K. to zaczyna byc dziwne i juz tak nie mogę w koncu 14 miesiecy to juz kawal mężczyzny

a gdzie chodzisz?
no to jak co druga polka się nie myje to wychodzi na to że polowa tu z nas obecnych no ale z drugiej strony sądząc po zapachach w autobusach coś w tym musi byc. Mysle ze starsze babcie faktycznie nie robią tego codziennie

witamy

ooooo, przypomnialas mi ze mamdobrze ze czasem mozesz zgrzeszyc

i jeszcze powiem ze K. poszedl spac przed 24
Jej, a Ty o ktorej zasnelas bidulko?

Cytat:
kobity a dużo tych tetrowych pieluch kupujecie?
a powiedzcie mi bo wiem ze są tetrowe i jeszcze jakies to oba gatunki trzeba czy wystarczy jeden?
Tesciowa mi zamowila 15 wiem ze tetrowe ale nie pytalam o szczegoly bo wyszlam z zalozenia ze ona sie na tym zna najlepiej

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Kochana ja mam tego kilka stron myślałam że spisanie mnie zmotywuje do działania a prawda jest taka że otwieram organizer, przeglądam listę i zamykam organizer kiedyś się wezmę na usprawiedliwienie dodam tylko że licytuję łóżeczko może się uda
Ja mam to samo a tyle rzeczy jest do kupienia..narazie znalazlam fotelik (kiedys wam dalam linka do niego) i łóżeczko na all i tego sie trzymam a reszta..pewnie znajac mnie bedzie na ostatnia chwile

Cytat:
Asik pamietasz jak zaczelam wariowac i wszystkie kazalyscie mi jechac do lekarza? odczuwalam takie jakby bole menstruacyjne i brzuch mi twardnial i ogolnie bylam przerazona ze cos sie dzieje? no wlasnie, wtedy nic sie zlego nie dzialo, tylko te bole byly zwiazane z rozciaganiem sie macicy a to naprawde momentami boli Zadzwon do swojego gin i umow sie na wizyte, uspokoisz sie bo jak teraz bedziesz sie denerwowala czy wszystko jest ok to dzidzi tez to wyczuwa, naprawde; uwazam ze wszystko jest u Ciebie w porzadku bo nie masz zadnych plamien ani niczego takiego, sama mialam cos takiego jak opisujesz ale dla swojego wlasnego swietego spokoju umow sie na wizyte kochana

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mucka żelazo po posiłku? Dziwne.
U mnie obie ginki kazały na czczo i na ulotce jest nawet napisane że pół godziny przed posiłkiem

Kupiłam dzisiaj dwie śliczne pare jeansów dla Filipka i tato mnie okrzyczał, że jak on malutki to w takich nie powinien leżeć ( a 0-3 to do leżenia w sumie) bo będzie kręgosłupik to odkształało. I zgłupiałam, a tak się z nich cieszyłam

Łeeee nie wiedzialam ze nie mozna takich spodenek?
Stary 2011-06-09, 16:45   #2982
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

Asik pamietasz jak zaczelam wariowac i wszystkie kazalyscie mi jechac do lekarza? odczuwalam takie jakby bole menstruacyjne i brzuch mi twardnial i ogolnie bylam przerazona ze cos sie dzieje? no wlasnie, wtedy nic sie zlego nie dzialo, tylko te bole byly zwiazane z rozciaganiem sie macicy a to naprawde momentami boli Zadzwon do swojego gin i umow sie na wizyte, uspokoisz sie bo jak teraz bedziesz sie denerwowala czy wszystko jest ok to dzidzi tez to wyczuwa, naprawde; uwazam ze wszystko jest u Ciebie w porzadku bo nie masz zadnych plamien ani niczego takiego, sama mialam cos takiego jak opisujesz ale dla swojego wlasnego swietego spokoju umow sie na wizyte kochana

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

no własnei byłam przeciez dwa dni temu na wizyte i było ok wszystko wiec wydaje mi sie ze to normalne ale wolałam sie was zapytać bo jak widac tez tak miałyście i jest ok wiec podejrzewam ze u mnie to samo, nie chce panikowac , poczekam a jak do jutra sie nie zmieni to gdzies zadzwonie albo po prostu pójde do gina , mam jeszcze wizyte umówioną 14 czerwa u takiej babkio , chciałam ni eiśc ale jak nei przejdzie to pójde a co tam:_)
Stary 2011-06-09, 16:48   #2983
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
no własnei byłam przeciez dwa dni temu na wizyte i było ok wszystko wiec wydaje mi sie ze to normalne ale wolałam sie was zapytać bo jak widac tez tak miałyście i jest ok wiec podejrzewam ze u mnie to samo, nie chce panikowac , poczekam a jak do jutra sie nie zmieni to gdzies zadzwonie albo po prostu pójde do gina , mam jeszcze wizyte umówioną 14 czerwa u takiej babkio , chciałam ni eiśc ale jak nei przejdzie to pójde a co tam:_)

No i wlasnie o to chodzi
Stary 2011-06-09, 16:56   #2984
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Jeny Dziewczyny kochane pamiętacie mnie jeszcze? nie pisałam tutaj chyba ze 100 lat! Ale czytam was prawie codziennie tylko jako ś brak weny do pisania...
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 17:02   #2985
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Jeny Dziewczyny kochane pamiętacie mnie jeszcze? nie pisałam tutaj chyba ze 100 lat! Ale czytam was prawie codziennie tylko jako ś brak weny do pisania...

Siur sink kochana! jasne ze pamietamy pisz cokolwiek, ale daj czasem jakis znak zycia
Stary 2011-06-09, 17:04   #2986
danika
Zakorzenienie

Cytat:
puknieciami bym sie nie przejmowała...a co do bólu to moze walnij nospe i polez a jak nie przejdzie to zadzwon do gina

Cytat:
a oglądasz w tv czy online? ja online wszystkie. napisz mi jakie to może znasz jakieś jakich ja jeszcze nie znam to bym sobie znalazła i pooglądała
irmith śpiworek 4zł wysyłka 7zł
my tez ogladamy na necie lubie siostre Jackie i stare odcinki ostrego dyżuru a poza tymi medycznymi serialami to uwielbiam Fringe, Flash Forward też był niezły i taki serial o złodziejach, chyba Leverage był tytuł

Cytat:
mozna tylko dziecku najwygodniej w bodziaku i śpiochach albo w pajacyku nasza położna agituje, zeby na pierwsze tygodnie nie kupować żadnych sweterków, bluz, dzinsów ani sukienek
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 17:05   #2987
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
hello

ja też dziś zaliczyłam wizytę u ginki - mała pod usg dostała czkawki - jak to fajnie wyglądało poza tym niunia zdrowa, z mamą gorzej przez tą cukrzycę zafjdaną ale damy radę. Przytyłam od ostatniej wizyty tylko 1 kilogramek a łącznie 4,5 kg.

Okazało się, że przypadkiem zapisałam się do najlepszego diabetologa w mieście jutro wizyta, mam nadzieje, że coś poradzi.
No i w związku z trudnościami logistycznymi z jedzeniem i mierzeniem cukru nie wracam juz do pracy - znaczy wracam na tydzien, a na pewno do środy, żeby odbyć spotkanie z goścmi i pozamykać swoje sprawy a potem już L4.

o rany Lulka nawijasz nieźle

no fakt, że dawno jej nie było

no to zguba się znalazła

super, że sie w koncu udało zrobić badanie i że wyniki dobre

witaj u nas

za udaną wizytę

kurcze...widzicie jak to jest - wam wolno jeść to nie macie ochoty a mnie i Natce nie wolno a obie byśmy coś dobrego przegryzły
Bedziecie przez to zdrowsze i nie bedziecie pokutowaly pozniej dietami jak my
Stary 2011-06-09, 17:07   #2988
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
dokładnie z tym twarogiem
ja kupiłam narazie jedną flanelową i jedną flanelową z ceratką pod spodem, może sie przyda Oprócz tego mama też znalazła takie jakieś bawełniane w szafie, ale nie wiem czy te są akurat praktyczne

co racja to racja - ludzie by się wracali po 5 razy

co do zajęć to gdyby szefowa nie zawaliła to miałabym już spokój, ale nie powiedziała w jednym przedszkolu że zajęcia z tańca mam do końca maja ja też nie mówiłam, no bo to wszędzie szefowa załatwiala no i byli zdziwieni że na początku czerwca mnie nie było. I stwierdzili że oni te zajęcia chcą, bo jest zapłacone za wynajem sali a ksiegowej z przedszkola się nie chce szukać rachunku i robić zwrotu mogłam być wredna i już ich olać, ale nie chciałam robić wałów szefowej bo ja z firmy odejde a ona być moze przez to straciłaby przedszkole od września. Więc stwierdziłam, że zrobie im jeszcze kilka zajęć i niech się wypchają sianem ostatnie wypadną 20 czerwca a potem będe chodziła tylko do mojego Wojtaska jak długo dam rade, myśle ze do końca lipca, potem tż ma urlop to sobie go spedziy razem i potem to już będe się tylko byczyć do porodu

ale sie rozpisałam

ja dziś sobie napisałam co trzeba kupić, odchaczyłam co mam ... no i jeszcze duuuuużo tego zostało
do 20 już niedaleko, także dasz radę i za takie zachowanie, pozostawisz dobre wrażenie po sobie i może w przyszłym roku Cię znowu zatrudnią
i trzymam kciuki za naukę i egzamin
Cytat:
ja Asiu nie miałam takich dolegliwości, ale ja z tych co Ty, że wogóle nic mi nie dolega i aż szok, że nic mi nie jest. Także nie pomogę, ale może tak jak dziewczyny mówią, się wszystko pewnie rozciąga i stąd te bóle. Ale jak Cię to męczy to dzwoń do ginka
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Juhuuu Dzień dobry
Myślałam, że oprócz mojej niezdarności (wszystko z rąk leci, potykam się o wlasne nogi itp.) nic złego się zdarzyć nie może, a może wyrwał mi się monitor z jednego zawiasu w laptopie i nie działa leciutko cos widac ale nic nie da się zrobić...czujecie akcje
Gdzieś tu czytałam, że nie tylko ja jestem taka fajtłapa ..
Tak więc zostałam bez dostępu do świata (nie licząc momentów tak ja kteraz że jestem u rodziców). Na dodatego Tż wyjechał służbowo i wróci za kilka dni Gadam sobie do brzuszka i czytam książki
co za rozrabiaka z CIebie
Cytat:
co tam słychać? jak się czujesz?

Lullaby
dzięki za info, właśnie chciałam się dowiedzieć od fachowców co i jak, ale mam nadzieję, że pozytywnie zostanie to załatwione i niedługo będziemy na swoim mieszkanku

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2011-06-09 o 17:09
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 17:09   #2989
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
jasne ze pamietamy
mam nadzieje ze wena ci wróci i bedziesz tutaj z nami

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

a co do tych moich bóli to nie boli az tak zebym musiała brac nospe wiec odpuszcze po prostu to takie troche drazniace ze mnie tam coś ćmi ale dam rade niech dziecko miejsca sobie zrobi a jak
Stary 2011-06-09, 17:13   #2990
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Zmykam na obiadek i do mamuśki w odwiedzinki do wieczora laseczki

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 17:16   #2991
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Obiecuję poprawę
Czuję się dobrze nawet upały mnie tak nie męczyły. A jak czytam o waszych biednych puchnących nogach to naprawde sie cieszę, ze narazie czuję się tak dobrze. Synuś coraz częściej daje o sobie znac W sobotę jak byliśmy w kinie to przez cały seans mnie kopkał W poniedziałek mam wizytę ale nie wiem czy lekarz zrobi usg. Pewnie tak ale takie króciutkie żeby spradzić czy wszystko dobrze z dzidzią. A tak ogólnie to u sąsiadów z przeciwka już 3 tydzien jest remont i mam już dosyć. Cały brud, kurz i pył wchodzi do nas do mieszkania Nie wspomne o hałasach i nieprzyjemnych zapachach farby, lakieru czy rozpuszczalinika. Np teraz musiałam się zamknąć w pokoju bo tak strasznie śmierdzi a nie chce tego wdychać dla dobra maluszka. Do tego pod oknami plac budowy i czasami przed 7 już mam nierzyjemną pobudkę :/

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Ach i tak skromnie was prosze o kliki bo biore udział w konkusie Pewnie i tak nie mam szans na wygraną czegokolwiek ale jak ktos ma wolną chwilę to prosze o klika
Stary 2011-06-09, 17:17   #2992
mucka21
Rozeznanie

Cytat:

my tez ogladamy na necie lubie siostre Jackie i stare odcinki ostrego dyżuru a poza tymi medycznymi serialami to uwielbiam Fringe, Flash Forward też był niezły i taki serial o złodziejach, chyba Leverage był tytuł
chciałam oglądać siostrę Jackie ale z napisami jest od drugiego sezonu, masz jakąś stronkę gdzie są od pierwszego?
ostry dyżur to mnie te stare odcinki właśnie jakoś nie bardzo nie ze wzg na akcje tylko tą staromodność pamiętam jak to leciało jak dzieckiem byłam
ja oglądałam już wszystkie odc dr housa, chirurdzy, prywatna praktyka, maiami medical, teraz już kończę klinikę w dżungli, fringe też już wszystkie obejrzałam (chociaż nie wierzę w te paranormalne zjawiska dla mnie to sf), poza tym nie medyczne seriale jak dexter, mentalista - bardzo fajne pewnie jakieś jeszcze o których zapomniałam
Izunia jest już z nami
Kochamy Cię

Stary 2011-06-09, 17:20   #2993
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
jasne ze pamietamy
mam nadzieje ze wena ci wróci i bedziesz tutaj z nami

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

a co do tych moich bóli to nie boli az tak zebym musiała brac nospe wiec odpuszcze po prostu to takie troche drazniace ze mnie tam coś ćmi ale dam rade niech dziecko miejsca sobie zrobi a jak

Łeee no to w ogole, mnie to bolalo tak hardcorem
Stary 2011-06-09, 17:22   #2994
19natka88
Zakorzenienie

Zasłużona chwila przerwy Jeszcze kilka stron do końca

Cytat:
Małgosiu tak Ancia ma do nas powrócić po 11 teraz pilnie sie uczy-za co swoja drogą ja podziwiam bo ja nie umiałabym nie zajrzec na wizaz he he
Też ją podziwiam Ja bym chyba musiała być odcięta od internetu żeby tu nie zajrzeć

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Moje maleństwo kopało wczoraj cały dzień i całą noc... no i to też dla mnie powód do zmartwień. Mam wrażenie, że nie spało w ogóle. Na szczęście jutro idę do lekarza to się dowiem czy wszystko ok. No i może wreszcie dowiem się jaka płeć (czekałam dwa miesiące... już dłużej nie mogę!!!)

Każdy lekarz byłby z ciebie dumny pamiętaj tylko aby uzupełniać minerały... nerki pewnie ostro pracują i wypłukujesz magnez i potas.
A Ty nieruchomo śpisz? Nie ma baba w ciąży powodu do zmartwienia do sobie go znajdzie Za poznanie płci
Piję dużo i witaminki codziennie biorę, magnez dodatkowo i żelazo także powinno być ok

Cytat:
ja dziś sobie napisałam co trzeba kupić, odchaczyłam co mam ... no i jeszcze duuuuużo tego zostało
Ja się załamałam dzisiaj bo tż twierdzi, ze ciuszków mamy dość i nie chciał dać sobie przegadać, ze jest inaczej Najlepszy tekst: "przecież dostaniemy dużo ubranek w prezencie" Ale pokazałam mu listę z naszego I posta i już nie był taki pewny, ze mamy wszystko Biorę jutro pół wypłaty i zaszaleję

Cytat:
A brzuch masz miękki? Bo jak nie twardnieje ani strasznie mocno nie boli to chyba nie masz powodu do zmartwienia Ale jak mówią dziewczyny zawsze możesz zadzwonić do gina i się skonsultować

Cytat:
hello

Nono a co ginka na taki przyrost wagi? Bo ja przytyłam 6kg i już trochę kręcił nosem, ze za mało
Daj znać co Ci powiedział diabetolog Ja wczoraj dostałam pochwałę, za całkiem niezłe wyniki Ale kryzysy bywają...

Cytat:
Jestesmy jak wielbłady
Hah trójgarbne (cycki i brzuch)

Cytat:
Ooo wróciłaś

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 17:24   #2995
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Natka jak miło ze myślałas o mnie A widziełyście to? https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dzieci/ Wprawdzie dopiero wystartowali ale na pewno będzie dla nas przyszłych mam przydatne tym bardziej dla tych niedoświadczonych szkoda, ze jest tak mało opinii bo jesteśmy akurat na etapie zakupów.
Stary 2011-06-09, 17:27   #2996
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Obiecuję poprawę
Czuję się dobrze nawet upały mnie tak nie męczyły. A jak czytam o waszych biednych puchnących nogach to naprawde sie cieszę, ze narazie czuję się tak dobrze. Synuś coraz częściej daje o sobie znac W sobotę jak byliśmy w kinie to przez cały seans mnie kopkał W poniedziałek mam wizytę ale nie wiem czy lekarz zrobi usg. Pewnie tak ale takie króciutkie żeby spradzić czy wszystko dobrze z dzidzią. A tak ogólnie to u sąsiadów z przeciwka już 3 tydzien jest remont i mam już dosyć. Cały brud, kurz i pył wchodzi do nas do mieszkania Nie wspomne o hałasach i nieprzyjemnych zapachach farby, lakieru czy rozpuszczalinika. Np teraz musiałam się zamknąć w pokoju bo tak strasznie śmierdzi a nie chce tego wdychać dla dobra maluszka. Do tego pod oknami plac budowy i czasami przed 7 już mam nierzyjemną pobudkę :/

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Ach i tak skromnie was prosze o kliki bo biore udział w konkusie Pewnie i tak nie mam szans na wygraną czegokolwiek ale jak ktos ma wolną chwilę to prosze o klika
Kliknelam mam nadz ze dobrze kliknelam? a Ty kochana widxisz kto na Ciebie glosowal czy cus? i mozna codziennie?

Cytat:
chciałam oglądać siostrę Jackie ale z napisami jest od drugiego sezonu, masz jakąś stronkę gdzie są od pierwszego?
ostry dyżur to mnie te stare odcinki właśnie jakoś nie bardzo nie ze wzg na akcje tylko tą staromodność pamiętam jak to leciało jak dzieckiem byłam
ja oglądałam już wszystkie odc dr housa, chirurdzy, prywatna praktyka, maiami medical, teraz już kończę klinikę w dżungli, fringe też już wszystkie obejrzałam (chociaż nie wierzę w te paranormalne zjawiska dla mnie to sf), poza tym nie medyczne seriale jak dexter, mentalista - bardzo fajne pewnie jakieś jeszcze o których zapomniałam
A ja uwielbiam"przyjaciol", "sex w wielkim miescie", "wlatcy moch", "jim wie lepiej", i strasznie lubilam "buffy postrach wampirow"

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Zasłużona chwila przerwy Jeszcze kilka stron do końca

Też ją podziwiam Ja bym chyba musiała być odcięta od internetu żeby tu nie zajrzeć

A Ty nieruchomo śpisz? Nie ma baba w ciąży powodu do zmartwienia do sobie go znajdzie Za poznanie płci
Piję dużo i witaminki codziennie biorę, magnez dodatkowo i żelazo także powinno być ok

Ja się załamałam dzisiaj bo tż twierdzi, ze ciuszków mamy dość i nie chciał dać sobie przegadać, ze jest inaczej Najlepszy tekst: "przecież dostaniemy dużo ubranek w prezencie" Ale pokazałam mu listę z naszego I posta i już nie był taki pewny, ze mamy wszystko Biorę jutro pół wypłaty i zaszaleję

A brzuch masz miękki? Bo jak nie twardnieje ani strasznie mocno nie boli to chyba nie masz powodu do zmartwienia Ale jak mówią dziewczyny zawsze możesz zadzwonić do gina i się skonsultować

Nono a co ginka na taki przyrost wagi? Bo ja przytyłam 6kg i już trochę kręcił nosem, ze za mało
Daj znać co Ci powiedział diabetolog Ja wczoraj dostałam pochwałę, za całkiem niezłe wyniki Ale kryzysy bywają...

Hah trójgarbne (cycki i brzuch)

Ooo wróciłaś
Ja nie mam cyckow.. wiec dwugarbna
Stary 2011-06-09, 17:36   #2997
aa2
Zakorzenienie

własnie mnie chyba mały lekko puknoł ale tak strasznie nisko wiec poczekam jeszcze troszke jak puknie wiecej to znaczy ze jets ok i bezsensu sobie wkrecam
a zdradze wam ze zjadłąm batonika specjalnie bo wyczaiłam własnei ze jak zjemn cos słodkiego to mały czasem mnei puknie
a brzuch wydaje mi sie ze jest normalny

ide poszperać za czymś do jedzenia
Stary 2011-06-09, 17:40   #2998
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Byłam dziś u gin
Mnie dziwi, ze wyniki sie pogarszają, a ja czuje się świetnie - wręcz coraz lepiej. Postanowiłam, ze troche zwolnię, może to cos pomoże.
Zdziwiła sie że noga spuchła tylko jedna. Na wszelki wypadek mam i dzis wziąć wapno. Nie zaszkodzi. Ja właśnie zauważyłam, że siadam w pracy noga na nogę i może to być od tego.
super, że dzieciaszek ma się dobrze
ja się staram nie zakładać nogi na nogę, chociaż czasem robię to po prostu nieświadomie, a mi mówili żeby nie zakładać bo puchną nogi, zwłaszcza "ta podtrzymujaca"...

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość

Wiecie co, idę bo coś mnie nosi. Coś bym zjadła ale w sumie to na nic nie mam ochoty, gdzieś bym wyszła z domu, ale nie bardzo mi się chce. Przed kompem też mam już dość siedzenia. Chyba sobie książkę poczytam.... Sama siebie nie poznaję...
Miłego dnia
haha mam tak samo. sama nie wiem czego bym chciała, dzięki bogu jest tż i on mnie jakoś mobilizuje do wszystkiego

Cytat:
kobity a dużo tych tetrowych pieluch kupujecie?
a powiedzcie mi bo wiem ze są tetrowe i jeszcze jakies to oba gatunki trzeba czy wystarczy jeden?
ja planuję kupić tetrowe i bawełniane
sama nie wiem ile ich kupię, myślę, ze ok 10 mi wystarczy.

Cytat:
musiałaś trafić na miłą kasjerke bo czytałam na tym bonie ze ich nie wolno sumować kurcze ja jeszcze nie byłam w ikei a takie fajne rzeczy tam mają .. może sie wybierzemy kiedyś z tż w końcu
wiecie co, z bonami ikei to nie sugerujcie się regulaminem ani niczym... moja siostra pojechała z 3 tylko bonami, wzieła tż tak w razie czego. bo niby 1 kupon na 1 klienta. nic z tych rzeczy. bez gadania przyjeli, a jeszcze mówiła, ze przed nią stała babeczka, która miała pliczek tych bonów. dosyć grubiutki był, jak to moja siostra ujeła min 20 ich tam miała jak nie więcej. wszystkie wzięli, słowem się nie odezwali...

a ja się muszę pochwalić
mój tż zrobił mi dzisiaj wymarzone śniadanko... truskaweczki z bitą śmietaną i posypane wiórkami z białej czekolady... mmm... pycha było

i jak zwykle wyskoczyłam na miasto i wróciłam z misiakiem dla dziecka... taki śliczny, że nie mogłam się powstrzymać... misio jest "trzymaczem" dla kocyka... pyknę fotki to Wam pokażę

i witam nową koleżankę
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 17:41   #2999
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Natka jak miło ze myślałas o mnie A widziełyście to? https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dzieci/ Wprawdzie dopiero wystartowali ale na pewno będzie dla nas przyszłych mam przydatne tym bardziej dla tych niedoświadczonych szkoda, ze jest tak mało opinii bo jesteśmy akurat na etapie zakupów.
Fajna sprawa ale przydatne to chyba będzie tak za kilka lat Bo narazie pustki i zanim zbiorą opinie to trochę zejdzie.

Cytat:
Ja nie mam cyckow.. wiec dwugarbna
A gdzie masz drugi garb? Pupa?

Cytat:
własnie mnie chyba mały lekko puknoł ale tak strasznie nisko wiec poczekam jeszcze troszke jak puknie wiecej to znaczy ze jets ok i bezsensu sobie wkrecam
a zdradze wam ze zjadłąm batonika specjalnie bo wyczaiłam własnei ze jak zjemn cos słodkiego to mały czasem mnei puknie
a brzuch wydaje mi sie ze jest normalny

ide poszperać za czymś do jedzenia
W takim razie już się nie martw

Wracam do produkcji mojej pracy, nie wiem czy to co napisałam ma sens, ewentualnie promotor się załamie Ważne, żeby jutro oddać

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-09, 17:42   #3000
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
widocznie Twoja Amelcia ma spokojny temperament nie martw się kochana. Za tydzień przyjedzie mężuś i zoabczysz, że wszystko będzie pogodniejsze
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

oj ciężkie dni mężuś przyjedzie i na pewno Cię podniesie na duchu
Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
Nie martw sie... każdy dzieciaczek ma inne przyzwyczajenia, inny charakter. Amelka jest pewnie małą damą, która nie będzie kopać swojej kochanej mamusi

Moje maleństwo kopało wczoraj cały dzień i całą noc... no i to też dla mnie powód do zmartwień. Mam wrażenie, że nie spało w ogóle. Na szczęście jutro idę do lekarza to się dowiem czy wszystko ok. No i może wreszcie dowiem się jaka płeć (czekałam dwa miesiące... już dłużej nie mogę!!!)
Dzięki dziewczyny pospałam trochę i już mi trochę lepiej no i Amelka się ruszała zanim zasnęłam, choć jak zwykle leniwie i delikatnie ale to zawsze coś
Karla3mam kciuki, żebyś jutro poznała płeć

Cytat:
Cytat:
[QUOTE=lullaby_ml;27404561]
Brzydki sen, nie przejmuj sie nim a maluszek zacznie brykac, wszystko w swoim czasie
[QUOTE]

Cytat:
Asik pamietasz jak zaczelam wariowac i wszystkie kazalyscie mi jechac do lekarza? odczuwalam takie jakby bole menstruacyjne i brzuch mi twardnial i ogolnie bylam przerazona ze cos sie dzieje? no wlasnie, wtedy nic sie zlego nie dzialo, tylko te bole byly zwiazane z rozciaganiem sie macicy a to naprawde momentami boli Zadzwon do swojego gin i umow sie na wizyte, uspokoisz sie bo jak teraz bedziesz sie denerwowala czy wszystko jest ok to dzidzi tez to wyczuwa, naprawde; uwazam ze wszystko jest u Ciebie w porzadku bo nie masz zadnych plamien ani niczego takiego, sama mialam cos takiego jak opisujesz ale dla swojego wlasnego swietego spokoju umow sie na wizyte kochana[COLOR="Silver"]
Asiumnie też dzisiaj brzusio pobolewa, ale tłumaczę sobie, jak z resztą dziewczyny piszą, że macica się rozciąga, w kroku też mnie b.b.b często boli i to nawet dość mocno, nawet kiedyś pisałam Wam, że mam taki ból, że wstać i iść nie mogę ale na wizycie powiedziałam gince i ona fachowo wszystko mi wytłumaczyła, ale ja niestety tego nie powtórzę - jednym słowem rośniemy i rozciągamy się... myślę, tak jak reszta dziewczyn, że to ten ból - nic poważnego

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości