|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
i nie denerwuj sie, mam nadzieje, że brzuszek przestanie zaraz bolec a dzidzia da Ci porządnego kopniaczka![]()
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
no własnei nei chce panikowac itd bo w sumie wydaje mi sie ze to powinno byc normalne, w końcu tam wszystko mi sie rozrasta itd wiec moze poczekam do jutra, pytam bo moze któras tez miała jakies bóle one nie sa jakies mega mocne, ale biorąc pod uwage fakt ze mi do tej pory nic nie było i nic nie odczówałam to wole sie poradzic
|
|
|
|
#2973 |
|
Rozeznanie
|
Caltea dziwnie z tym żelazem, bo mi gin kazał brać do posiłku właśnie
chociaż i tak na razie go nie biorę (skutki uboczne mnie dobijają) będę jeść więcej produktów z żelazemdzwonił do mnie Pan z allegro od którego kupiłam komplet pościeli że mieli wadliwy materiał i musieli zgłosić reklamację i że dłużej będę musiała czekać kupiłam dziś na all śpiworek za 11 zł z wysyłką nie wiem czy mojemu dziecku będzie pasował (kuzynka miała ale nie używała tego w ogóle) a nie chciałam kupować nowego, całą pościel będzie miało nową
|
|
|
|
#2974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak masz za chwilę wizytę to poczekaj ale jeśli nie to kontaktuj się z ginem koniecznie.Malgosia1983 oż Ty psujko
|
|
#2975 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hello
![]() ja też dziś zaliczyłam wizytę u ginki - mała pod usg dostała czkawki - jak to fajnie wyglądało poza tym niunia zdrowa, z mamą gorzej przez tą cukrzycę zafjdaną ale damy radę. Przytyłam od ostatniej wizyty tylko 1 kilogramek a łącznie 4,5 kg.Okazało się, że przypadkiem zapisałam się do najlepszego diabetologa w mieście jutro wizyta, mam nadzieje, że coś poradzi. No i w związku z trudnościami logistycznymi z jedzeniem i mierzeniem cukru nie wracam juz do pracy - znaczy wracam na tydzien, a na pewno do środy, żeby odbyć spotkanie z goścmi i pozamykać swoje sprawy a potem już L4. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za udaną wizytę kurcze...widzicie jak to jest - wam wolno jeść to nie macie ochoty a mnie i Natce nie wolno a obie byśmy coś dobrego przegryzły
|
|||||||
|
|
|
#2976 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaż jak zaczęłaś dopiero czuć ruchy to mogą nie pomóc. Ja czytałam ze taki ból jak na @ to się mięśnie rozciągają na jakiejś mamusiowej stronie (jestem na paru zalogowana jak znajdę to ci mogę wkleić)
|
|
|
|
|
#2977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() danika gratki za wizytę, czkawki zazdraszczam absolutnie ja nic takiego nie czuję a na usg to już zupełnie
|
|
#2978 |
|
Rozeznanie
|
a oglądasz w tv czy online? ja online wszystkie. napisz mi jakie to może znasz jakieś jakich ja jeszcze nie znam
to bym sobie znalazła i pooglądałairmith śpiworek 4zł wysyłka 7zł |
|
|
|
#2979 |
|
Wtajemniczenie
|
Niezle
pochwal się jak dojdzie
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
Mucka żelazo po posiłku? Dziwne.
U mnie obie ginki kazały na czczo i na ulotce jest nawet napisane że pół godziny przed posiłkiem ![]() Kupiłam dzisiaj dwie śliczne pare jeansów dla Filipka i tato mnie okrzyczał, że jak on malutki to w takich nie powinien leżeć ( a 0-3 to do leżenia w sumie) bo będzie kręgosłupik to odkształało. I zgłupiałam, a tak się z nich cieszyłam
|
|
|
|
#2981 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko zalezy od banku/pośrednictwa finansowego, zazwyczaj doradcy tak czy siak robia fotki zeby miec rozeznanie ale to nie świadczy od razu o zaakceptowaniu zdolnosci klienta, ale trzymam mocno kciuki zeby wam sie udalo![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wiem ze tetrowe ale nie pytalam o szczegoly bo wyszlam z zalozenia ze ona sie na tym zna najlepiej![]() Cytat:
a tyle rzeczy jest do kupienia..narazie znalazlam fotelik (kiedys wam dalam linka do niego) i łóżeczko na all i tego sie trzymam a reszta..pewnie znajac mnie bedzie na ostatnia chwile![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
Łeeee nie wiedzialam ze nie mozna takich spodenek?
|
|
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i wlasnie o to chodzi
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
Jeny Dziewczyny kochane pamiętacie mnie jeszcze? nie pisałam tutaj chyba ze 100 lat! Ale czytam was prawie codziennie tylko jako ś brak weny do pisania...
|
|
#2985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siur sink kochana! jasne ze pamietamy
|
|
|
#2986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
lubie siostre Jackie i stare odcinki ostrego dyżuru a poza tymi medycznymi serialami to uwielbiam Fringe, Flash Forward też był niezły i taki serial o złodziejach, chyba Leverage był tytuł ![]() mozna tylko dziecku najwygodniej w bodziaku i śpiochach albo w pajacyku nasza położna agituje, zeby na pierwsze tygodnie nie kupować żadnych sweterków, bluz, dzinsów ani sukienek
|
||
|
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2988 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za takie zachowanie, pozostawisz dobre wrażenie po sobie i może w przyszłym roku Cię znowu zatrudnią![]() i trzymam kciuki za naukę i egzamin Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Lullaby dzięki za info, właśnie chciałam się dowiedzieć od fachowców co i jak , ale mam nadzieję, że pozytywnie zostanie to załatwione i niedługo będziemy na swoim mieszkanku
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-06-09 o 17:09 |
||||
|
|
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje ze wena ci wróci i bedziesz tutaj z nami ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- a co do tych moich bóli to nie boli az tak zebym musiała brac nospe wiec odpuszcze po prostu to takie troche drazniace ze mnie tam coś ćmi ale dam rade niech dziecko miejsca sobie zrobi a jak
|
|
|
|
|
#2990 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmykam na obiadek i do mamuśki w odwiedzinki
do wieczora laseczki
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecuję poprawę
![]() Czuję się dobrze nawet upały mnie tak nie męczyły. A jak czytam o waszych biednych puchnących nogach to naprawde sie cieszę, ze narazie czuję się tak dobrze. Synuś coraz częściej daje o sobie znac W sobotę jak byliśmy w kinie to przez cały seans mnie kopkał W poniedziałek mam wizytę ale nie wiem czy lekarz zrobi usg. Pewnie tak ale takie króciutkie żeby spradzić czy wszystko dobrze z dzidzią. A tak ogólnie to u sąsiadów z przeciwka już 3 tydzien jest remont i mam już dosyć. Cały brud, kurz i pył wchodzi do nas do mieszkania Nie wspomne o hałasach i nieprzyjemnych zapachach farby, lakieru czy rozpuszczalinika. Np teraz musiałam się zamknąć w pokoju bo tak strasznie śmierdzi a nie chce tego wdychać dla dobra maluszka. Do tego pod oknami plac budowy i czasami przed 7 już mam nierzyjemną pobudkę :/---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Ach i tak skromnie was prosze o kliki bo biore udział w konkusie Pewnie i tak nie mam szans na wygraną czegokolwiek ale jak ktos ma wolną chwilę to prosze o klika
|
|
#2992 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ostry dyżur to mnie te stare odcinki właśnie jakoś nie bardzo nie ze wzg na akcje tylko tą staromodność pamiętam jak to leciało jak dzieckiem byłam ja oglądałam już wszystkie odc dr housa, chirurdzy, prywatna praktyka, maiami medical, teraz już kończę klinikę w dżungli, fringe też już wszystkie obejrzałam (chociaż nie wierzę w te paranormalne zjawiska dla mnie to sf), poza tym nie medyczne seriale jak dexter, mentalista - bardzo fajne pewnie jakieś jeszcze o których zapomniałam
|
|
|
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łeee no to w ogole, mnie to bolalo tak hardcorem
|
|
|
#2994 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Zasłużona chwila przerwy
Jeszcze kilka stron do końcaCytat:
Ja bym chyba musiała być odcięta od internetu żeby tu nie zajrzeć![]() Cytat:
Nie ma baba w ciąży powodu do zmartwienia do sobie go znajdzie Za poznanie płci![]() Piję dużo i witaminki codziennie biorę, magnez dodatkowo i żelazo także powinno być ok ![]() Cytat:
Najlepszy tekst: "przecież dostaniemy dużo ubranek w prezencie" Ale pokazałam mu listę z naszego I posta i już nie był taki pewny, ze mamy wszystko Biorę jutro pół wypłaty i zaszaleję![]() Cytat:
Cytat:
![]() Daj znać co Ci powiedział diabetolog Ale kryzysy bywają...Hah trójgarbne (cycki i brzuch) Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Natka jak miło ze myślałas o mnie
A widziełyście to? https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dzieci/ Wprawdzie dopiero wystartowali ale na pewno będzie dla nas przyszłych mam przydatne tym bardziej dla tych niedoświadczonych szkoda, ze jest tak mało opinii bo jesteśmy akurat na etapie zakupów.
|
|
#2996 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadz ze dobrze kliknelam? a Ty kochana widxisz kto na Ciebie glosowal czy cus? i mozna codziennie?Cytat:
![]() ![]() Cytat:
wiec dwugarbna
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
własnie mnie chyba mały lekko puknoł ale tak strasznie nisko wiec poczekam jeszcze troszke jak puknie wiecej to znaczy ze jets ok
i bezsensu sobie wkrecama zdradze wam ze zjadłąm batonika specjalnie bo wyczaiłam własnei ze jak zjemn cos słodkiego to mały czasem mnei puknie ![]() a brzuch wydaje mi sie ze jest normalny ![]() ide poszperać za czymś do jedzenia |
|
|
|
#2998 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja się staram nie zakładać nogi na nogę, chociaż czasem robię to po prostu nieświadomie, a mi mówili żeby nie zakładać bo puchną nogi, zwłaszcza "ta podtrzymujaca"... Cytat:
![]() Cytat:
sama nie wiem ile ich kupię, myślę, ze ok 10 mi wystarczy. Cytat:
a ja się muszę pochwalić ![]() mój tż zrobił mi dzisiaj wymarzone śniadanko... truskaweczki z bitą śmietaną i posypane wiórkami z białej czekolady... mmm... pycha było i jak zwykle wyskoczyłam na miasto i wróciłam z misiakiem dla dziecka... taki śliczny, że nie mogłam się powstrzymać... misio jest "trzymaczem" dla kocyka... pyknę fotki to Wam pokażę i witam nową koleżankę
|
|
#2999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo narazie pustki i zanim zbiorą opinie to trochę zejdzie.A gdzie masz drugi garb? Pupa? Cytat:
Wracam do produkcji mojej pracy, nie wiem czy to co napisałam ma sens, ewentualnie promotor się załamie Ważne, żeby jutro oddać
|
||
|
|
|
#3000 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Karla3mam kciuki, żebyś jutro poznała płeć ![]() Cytat:
Cytat:
Brzydki sen, nie przejmuj sie nim a maluszek zacznie brykac, wszystko w swoim czasie [QUOTE] Cytat:
i to nawet dość mocno, nawet kiedyś pisałam Wam, że mam taki ból, że wstać i iść nie mogę ale na wizycie powiedziałam gince i ona fachowo wszystko mi wytłumaczyła, ale ja niestety tego nie powtórzę - jednym słowem rośniemy i rozciągamy się... myślę, tak jak reszta dziewczyn, że to ten ból |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

i nie denerwuj sie, mam nadzieje, że brzuszek przestanie zaraz bolec a dzidzia da Ci porządnego kopniaczka
chociaż i tak na razie go nie biorę (skutki uboczne mnie dobijają) będę jeść więcej produktów z żelazem
nie wiem czy mojemu dziecku będzie pasował (kuzynka miała ale nie używała tego w ogóle) a nie chciałam kupować nowego, całą pościel będzie miało nową

jak masz za chwilę wizytę to poczekaj ale jeśli nie to kontaktuj się z ginem koniecznie.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i zelazo mam łykać 2 razy dziennie. Idę w strone anemi 

Dzisiaj ciąg dalszy pisania pracy

ja też nie mówiłam, no bo to wszędzie szefowa załatwiala no i byli zdziwieni że na początku czerwca mnie nie było. I stwierdzili że oni te zajęcia chcą, bo jest zapłacone za wynajem sali a ksiegowej z przedszkola się nie chce szukać rachunku i robić zwrotu
i nie działa
leciutko cos widac ale nic nie da się zrobić...czujecie akcje
A widziełyście to?
nie martw się kochana. Za tydzień przyjedzie mężuś i zoabczysz, że wszystko będzie pogodniejsze