|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
ja robie pokoj a mała i tak bedzie w sypialni z nami bo tak bedzie nam wygodniej![]() Cytat:
|
|
|
#3182 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#3183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z kredytami to wogóle masakra, mój mąż na papierku ma najniższą krajową, ja mam tyle co zarabiam a jeśli chcielibyśmy wziąć kredyt na całość mieszkania to nie ma szans. Mamy to szczęście, że będziemy mieć duży wkład własny. Ale doskonale Cię rozumiem, Ja mieszkałam z teściami w sumie 3 lata i teraz juz jestem tak nastawiona na własne mieszkanie, że nie chce nawet myśleć, co by było gdyby nasze plany nie wypaliły Z rodzicami też bym nie chciała mieszkać, moja mama jest nadopiekuńcza i na dłuższą metę bym zwariowała. A nie macie szans chociaż dwóch pokoi dostać, albo swoją kuchnię zrobić?
|
|
|
#3184 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale innym Małgosiom które mają dziś święto wszystkiego naj!
|
|
|
#3185 |
|
Zadomowienie
|
A Ja właśnie wcinam pierogi z serem =)
---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Dziewczyny mam pytanie: co zrobić jak zostatalam ugryziona przez psa? Mam dziurkę w ręce. Boje się czymś to przemyć. Nie wiem czy nie trafiła na jakis mięsień, bo przy ruchu palcami bardziej krwawi i czuje to w calej ręce |
|
|
|
#3186 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma sensu jeździć ![]() pościel prześliczna, ale cena powalająca masz rację - babci się nie odmiawia w takich sprawach ja kupiłam używaną pościel na all ![]() o tak! Cytat:
![]() drożdże - dobre chyba musimy przyssać dię to Bavarii ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mała będzie miała prześliczny pokoik a te naklejki to myśle ze można na ściane fajna niespodzianka od tż ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() DO LEKARZA !!!! marsz ![]() a piesek Twój albo znajomy? Jeżeli nie Twój to postaraj się dowiedzieć czy miał szczepienia, i sprawdź czy masz aktualną szczepionke p/tężcowi
|
||||||
|
|
|
#3187 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
Musze was nadrobić ale jakoś weny nie mam narazie... W ogóle jakas jestem przymulona
|
|
#3188 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamusie
natka ładna pościel danika oby dieta była smaczna i wizyta udana![]() bruma nieciekawą miałaś przygodę, dobrze że nic złego się nie stało mućka fajny brzuszek martusia faktycznie nie ma to jak mieszkanie na sowim, robisz co chcesz i jak chcesz co do włosów i paznokci to nie zauważyłam żadnej różnicy wydaje mi się, że są takie same jak przed ciążą ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- aha pytane: czy Wy też tak macie, że jak siedzicie trochę dłużej to brzuch Was pobolewa?
Edytowane przez gerda Czas edycji: 2011-06-10 o 14:29 |
|
|
|
#3189 |
|
Zadomowienie
|
Przemyłam wodą utlenioną i dałam opatrunek, jeśli nie przejdzie to pójdę do lekarza.
Pies Mój (mam dwie suki i jedna wlazła pod biurko bo jadłam, to ta druga się rzuciła na nią i próbując je rozdzielić to Mnie pogryzły) ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- gerda Mnie pobolewa gdy mam ściśnięty. Jak siędzę troszkę rozłożona to nie boli |
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobitki
![]() melduje ze bóle wystepują nadal, dzwoniłam dopołoznej powiedziała ze to pewnie macica ale jakby co to mam podjechac do szpitala i tam mnie zbadają ogólnie ten ból to jak leze albo wstaje albo siadam to wtedy mnie tak podkuwa, jak chodze to mniej, tak sobei pomyslałam ze moze to tez spowodowane tym ze przez branie żelaza mam problem z wypróżnieniem? no bo skurcze t ochyba raczej nei sa bo by nadzchodziły falami? kurde jak do końca dnia sie nie poprawi jade chyba do szpitala, w sumie dzidziol dzis mnei szturchnoł pare razy wiec chyba to nic złego ale mnie to nurtuje ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- a jeszcze miałam sie was zapytac jaka nospe mam sobie kupic? czy ona jest na recepte czy nie bo wiem ze na pewno sa dwie jedna jakas mocna na recepte własnei i jedna co można chyba bez dostac? ja nigdy nei brałam dlatego sie nie smiejcie z moich głupich pytań
|
|
|
|
#3191 |
|
Zadomowienie
|
aa2 wydaje Mi się że obydwie są bez recepty, ale nie jestem pewna
|
|
|
|
#3192 | ||||
|
Zakorzenienie
|
A to sorry
![]() Życzę Wam kolejnych rocznic razem Cytat:
![]() Ja miałam nadzieję zatrzymać się na +8, ale to nierealne, skoro mam już +6. Teraz w miarę rozsądną granicą jest to +10 ![]() Jestem wygimnastykowana ). Bym nie zaglądała, jakby mi wcześniej mąż nie doniósł, że mam tam coś dziwnego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie widzę, że cichaczem wybraliście imię dla córci Bardzo ładne, to może je wpiszę? ![]() Cytat:
Asia, w necie znalazłam info, że No-spa forte (czyli ta większa dawka) jest na receptę. Zwykła No-spa na pewno bez recepty. Ale miałam dzisiaj farta
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-06-10 o 14:38 |
||||
|
|
|
#3193 |
|
Zadomowienie
|
o kurcze to nie ciekawie, może przemyj wodą utlenioną. głębokie to masz?
|
|
|
|
#3194 |
|
Zadomowienie
|
Mam prawie wszystkie szczepienia (oprócz ostatniej różyczki). Kurna zaczynam pisać jedną ręką, bo tamta zabardzo krwawi. Czekam na mamę i jadę z nią do lekarza
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- przemyłam wodą utlenioną. Głębokie dosyć (obydwie mają długie zęby) |
|
|
|
#3195 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() masz racje lepiej to sprawdzić, będziesz spokojniejsza
|
|||
|
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
danika
Nasz maluch też raczej będzie w tym śpiworku co jest w komplecie, ale pościel na przyszłość się przyda 81gosia my też nie mamy osobnego pokoju ale teściowa krawcowa to coś wymyśli Może jakaś falbanka na kołyskę z zasłonek będzie kasiuleczkakuleczka A położna przychodzi też przed porodem ![]() tusia872 Ale cudo ![]() acelinka i tak muszę jechać jeszcze jutro i w niedzielę i we wtorek Ale chociaż dzisiaj odpadnia![]() A pokazywałaś pościel? ![]() gerda Dziękuję ![]() Ja takie bóle po dłuższym siedzeniu miałam jakoś w 5-6 mc A teraz to mnie od siedzenia kręgosłup boli aa2 Asik jak coś to się nawet nie wahaj i jedź
|
|
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra kij z tymi receptami powiedzcie mii jaka wy uzywacie bo nie wiem która kupic?
---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- dobra kupie zwykłą pójde za rada Nastki ![]() maz bedzie po 22 wiec jak do tej pory bedzie mi bardzo dokuczac i nospa nie pomoze to pojedziemy |
|
|
|
#3198 |
|
Zadomowienie
|
aa2 Ja używam tę mocniejszą (bo mniej do połknięcia) =) kiedyś nie wiedziałam że biorę mocniejszą i wziełam 3 tabletki i dosłownie odpływałam, zawsze Mi się to przypomina gdy biorę to =)))
|
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oglądam taki serial dokumentalny o Izbie Przyjęć "Szpital Zachodni" (polski) i jak zgłosił się tam facet z ugryzieniem przez psa (dość dużym, na łydce), to właściwie jedyne co mu zrobili, to zdezynfekowanie, bo jak powiedział lekarz, rana po ugryzieniu psa jest raczej nie do szycia (no wiadomo, jak wyszarpie kawał, to jasne, że tak). Pogryziony dostał skierowanie do szpitala zakaźnego, gdzie mają dane o występowaniu wścieklizny w danej okolicy, ale na pogotowiu powiedzieli, że teraz już się nie daje każdemu pogryzionemu zastrzyków przeciw wściekliźnie. A pamiętam, kilkanaście lat temu bezwzględnie się te zastrzyki dawało. No ale teraz wścieklizna chyba bardzo rzadko występuje ![]() Asia, No-spa forte to jakby co podwójna dawka tej zwykłej Możesz zrobić sobie forte domowej roboty
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-06-10 o 14:52 Powód: okrutny ort. |
|
|
|
|
#3200 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszcze tego 28 tygCytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Spray gratuluje rocznicy Bruma super ze maluszek kopie, nie martw sie niczym, wszystko bedzie dobrze, odpoczywaj tylko
|
|
|
#3201 |
|
Zadomowienie
|
agnyska dzięki za pocieszenie =) teraz robię najmniejszy ruch to jedna z suczek odrazu zaczyna merdać przepraszająco =)
|
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
mam dzis sie spotkac z kolezankami gdzie jedna jakis czas temu urodziła to pokaże gdzie pobolewa i jeszcze podpytam , zawsze juz ktoś kto przeszedł ciaże bedzie na pewno ciut mądrzejszy ode mnie
|
|
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3204 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam pyt z gatunku glupich
co zrobic na podgrążone oczy? w sensie wiem ze sie wyspac ale w moim przypadku juz od daaawna to nie dziala a mi sie normalnie robia cienie pod oczami ktorych nigdy nie mialam a moglam kiedys zarywac nocki i bylo ok
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
ja niestety nie wiem, ale za to zawsze swietnie maskuje je korektorem he he
|
|
|
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie nie chce sie smarowac zadnymi korektorami. Musze poszukac jakichs okladow czy cos
|
|
#3207 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aa i zapomniałam możesz wpisać imię Michał ![]() Cytat:
Cytat:
Ja mam jeszcze 5 egzaminów Cytat:
Albo takie maski żelowe są |
||||
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Kobitki oznajmiam że idę się uczć
![]() jak będe tu zaglądać to proszę mnie wyganiać
|
|
|
|
#3209 |
|
Rozeznanie
|
Ale tu cisza
![]() pokaże wam jak wyglądam w sukience którą siostrze wylicytowałam za 5zł tż dzisiaj ją odebrał (oczywiście sukienka jest za mała i nie zapięta
Edytowane przez mucka21 Czas edycji: 2011-06-10 o 16:27 |
|
|
|
#3210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja powoli sie zbieram do apteki i na ploty-tyle dobrego ze sama nie bede siedziec gdyby co-wezme nospe i jak przejdzie to super a jak nei to jade sie przebadać ![]() buziaki i miłego popołudnia zycze |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

ja robie pokoj a mała i tak bedzie w sypialni z nami bo tak bedzie nam wygodniej
a wszystkim Małgosiom, które dzisiaj mają swój dzień życze wszystkiego najlepszego z okazji imienin

Z rodzicami też bym nie chciała mieszkać, moja mama jest nadopiekuńcza i na dłuższą metę bym zwariowała.
Pojadę jak już ją sprawdzi
trzymajcie kciuki zeby sie okazało ze nie jest tak źle