|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
witam dziewczynki
u mnie swieci piękne słoneczko ![]() idę nadrabiać to co naskrobałyście od piątku
|
|
|
|
#3422 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
super...kolejny mężczyzna!!! Chłopcy górą A CO!!!Ślicznie wyglądasz w tej sukience do tego typu sukienekCytat:
i cały czas wydawało mi się, że tak musi być...ale do czasu bo 2 lata temu poszłam to sklepu z bielizną, gdzie sprzedawczyni zawodowo zajmuje się doborem bielizny i wyobraźcie sobie, że okazało się, że nie mam 75/80 A/B tylko 70 D!!! Podobno nosiłam do tej pory źle dobrane biustonosze i powiem wam szczerze, ze jak mi dobrała to świetnie się w nim czułam Cytat:
Cytat:
Bardzo żywo się rusza właśnie po zjedzeniu truskawek ze śmietaną i cukrem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
rozczuliłam się Takie malusie buciki ![]() Tak więc po nadrobieniu 2 dni mogę się przywitać ![]() U nas w porządku...synuś szaleje, więc mam nadzieję, że ta przygoda z prądem nie miała znacznego wpływu. Wczoraj, korzystając z tak pięknego dnia spędziłam go z TŻ na dworze na spacerku i leniuchowaniu. Natomiast dzisiaj, za jakieś 30 min wychodzimy do znajomych odwiedzić ich nowo narodzoną córeczkę ![]()
|
||||||
|
|
|
#3423 | |
|
Zadomowienie
|
gosia moja ginka mowi, że żelazo się trudno wchłania więc myśle, że nie przedawkujesz go pijac to wodę
kasia nie wiedziałam że położne przychodzą też w ciąży moja, któtej na oczy nie widziałam też nie wie o moim stanieCytat:
o tej wojnie czytałam kiedyś na interii![]() ładnie
|
|
|
|
|
#3424 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pół życia na misce c po czym okazało się, po idealnym dobraniu stanika, że mam e poza tym dzień dobry babeczki u mnie pada... w sumie to nie pada... leje wiadrami ehh ![]() i pytanie do lulli... ile dokłądnie ma być tych drożdży w rolldogach? bo ja bym chciała użyć suchych w zamian i nie wiem ile będę musiała dosypać
|
|
#3425 |
|
Rozeznanie
|
Pytam się tż co by zrobił jakby dzidziuś się za miesiąc urodził, to odp: Wsadził bym go do wózka i chodził z nim na spacery- po zauważeniu mojego krzywego spojrzenia dodał- no dobra, będziesz mogła chodzić z nami, ale to ja będę pchać wózek
ciekawe jak będzie w realu bo on nie zdaje sobie sprawy z tego jakie dzidziusie są delikatne i malutkie |
|
|
|
#3426 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej hej!
Agnieszko, nie przywitałam Cię wczoraj po wojażach Cześć Ancia Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co, szef jakiś wariat?Cytat:
Cytat:
No i jeszcze nikt mi nie wierzy (z tych, co mnie nie widzieli na żywo ), że mam taki obwód, ale ja po prostu mam taką figurę, że góra szeroka (nie noszę praktycznie bluzek koszulowych, bo ciężko mi w normalnym sklepie dobrać coś, żebym mogła ruszać rękami i dopiąć guziki), brak talii i wąskie biodra. I Lulla, ja to mam męskie bary
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-06-12 o 12:37 |
|||||
|
|
|
#3427 |
|
kosmitka
|
Małgosiu, nadrobiłam, ale mocno pobieżnie
Hej Agnysko Z 3 egzaminów - 2 zaliczone, jeden sobotni jeszcze nie wiem, ale chyba też do przodu. Pisałyście, że będę miała luzy, niestety nie u wszystkich. Dziekan na egzaminie mnie zmasakrował, najpierw wyrzucił ze swojego gabinetu, czekałam w upale chyba z 3 godziny zanim mnie łaskawie odpytał, odpytywał pół godziny. Koszmar, całe szczęście że mam to za sobą. Do tego zaczął nam się remont, od 2 tygodni w mieszkaniu jest mnóstwo kurzu, pyłu, wszystkiego - jeszcze 4-5 tygodni minimum. Obecnie w dużym pokoju np. stoi wanna, a w kuchni umywalka. I tak sobie żyjemy wesoło .W poniedziałek mam wizytę u gina, trochę się boję, bo miałam kilka przygód ostatnio - kłucie pępka i krwawienie, zobaczymy co on na to. Piszecie o waszych pępkach, mój od dość dawna jest wywalony, brzydki, do tego doszły takie kłucia, bóle w pępku, chyba od dźwigania - chociaż staram się unikać, uważać. Lulla cudnie wyglądasz w sukience, mam zamiar kupić w poniedziałek na wesele - idziemy za 2 tygodnie. Nie wiem, jak będzie z rozmiarem, bo ciężko mi się zmieścić w 44 .Cotka - wszystkiego naj na nowej drodze życia!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję wyników, szkoda, że w takim stressie wypracowanych. Remontu nie zazdroszczę, ale za to potem będziecie mieć ładnie (aż dziecko nie poniszczy ).Po łóżeczko jedziemy jutro, ale nie wiem czy je dostaniemy od ręki, się okaże. Zobacz sobie ilu chłopców się szykuje, będą mieli ciężko znaleźć sobie fajne dziewczyny ze swojego rocznika (choć u mnie okazuje się, że niekoniecznie będzie to chłopiec )
|
|
#3429 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może jakieś zdjęcie wrzucisz, co byśmy sobie na morze popatrzyły![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to super, że egzaminy zaliczone, ten trzeci pewnie też teraz to odpoczywaj i relaksuj się ile wlezie![]() A ja właśnie gotuję obiad, mężuś remontuje mieszkanie, także jadę mu zawieźć zaraz coś do zjedzenia, później może wyskoczę z pieskiem na spacer i niedziela minie Miłego dzionka mamuśki
|
|
|
#3430 |
|
kosmitka
|
Agnyska czytałam właśnie, że może jednak będzie ta wymarzona córunia, haha. A pewnie już oswoiłaś się z myślą o chłopaku, co? Chłopaków sporo, to fakt. Będą szukać w młodszych rocznikach najwyżej, a co tam. Dadzą radę.
Łóżeczko masz już upatrzone? Ja choćbym chciała, to nie mam jak kupić, bo trzymać musiałabym chyba w wannie, mam nadzieję, że chłopaki skończą terminowo remont i zakupy meblowe dla dzidzi będziemy robić na koniec lipca/początek sierpnia. Wszystkie ubrania mam w workach i kartonach, zanim to potem popiorę i poprasuję, to chyba od razu urodzę. Martusia jakoś się nie umiem zrelaksować, nie umiem sobie miejsca znaleźć, nagle tyle wolnego czasu i do tego w niedzielę, gdy nic nie można robić, nic się nie dzieje, a małż w pracy. Chyba Twoim śladem pójdę chociaż na spacer z psem. Ale samej to mi się nie chce.... Też jesteście teraz takie bardziej marudne...?
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podziwiam.i dziękować
|
|
|
|
|
#3432 |
|
kosmitka
|
No przyznam się, że nadrobiłam pobieżnie, całość nie wiem, ile by mi zajęła
.Jak się czujesz jako Żona?
|
|
#3433 |
|
Zadomowienie
|
witam pod długiej przerwie spowodowanej upałami, jak w pracy się nasiedziałam przy kompie to w domu nawet na lapka nie zerknęłam
o matko alllllllllllllllleeeeeeee eeeeeeeeeeeee napisałyście, chyba tego nie nadrobię za nic w świecie. odwdzięczę się wam jak będę na l4, też będe tyle pisac, że nie nadążycie. kilka słów o pępku - dwa tygodnie temu w weekend miałam tak, ze mnie mocno kłuł. akurat była siostra u mnie, mama dwójki dzieci i powiedziała, że to normalne acz nieprzyjemne. teraz już przeszło, ale czasem jak się wygnę to czuję takie pociągniecie. moja dzidzia szaleje w zeszłym weekend miałam małe załamanie nerwowe, znaczy no doła giganta. mężuś już nie wiedział jak mnie pocieszać, a ja po prostu płakałam. sama nie wiedziałam z jakiego powodu, ze wszystkiego. że chciałabym gdzieś pójść do ludzi, ale mi się nie chce.(odlot coaha, do szału doprowadzają mnie rady koleżanek z pracy!!!!!!! ostatnio jedna powiedziała żebym nie brała żelaza, bo dzieciom zęby sie psują potem, on a ma lepszy sposób dla mnie na podwyższenie hemoglobiny - uwaga - co wieczór lampka czerwonego wina!!!!!!!!! no witki mi opadły, odwróciłam się i poszłam. aha, gratuluję ślubów, poznanych płci i innych radosnych informacji, bo nie wiem czy nadrobię )))))
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nawet obrączki już nosić nie mogę tak mi puchnie wszystko, więc tym się nawet nie pocieszyłam Fajnie że już wróciłaś ja w pełni pewnie wrócę dopiero po zaliczeniu tej durnej informatyki |
|
|
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Noooooo
![]() Łóżeczko takie. Tata chce koniecznie stacjonarnie, a że cenowo różnią się chyba o 20 zł, to niech ma ![]() Cytat:
![]() Mi chyba boją się dawać rady, ale za to co mąż się w pracy nasłucha ![]() Rzeczywiście, coś dawno Cie u nas nie było
|
|
#3436 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Chyba Ty wklejalaś swoje stopy spuchnięte?? moje aż tak nie puchną, ale obrączki nie daję rady nosić. My po ślubie nie mieszkaliśmy razem chyba ze 3 lata, bo pracujemy w różnych miastach, więc widywaliśmy się w weekendy, urlopy i święta . Ale chyba fajnie mieć męża przy sobie, co ? ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Indygo też miewam doły, ostatnio płakałam jak... uwaga ... mąż zjadł mi bułeczkę , czarna rozpacz była. A rady olewam, niech sobie w buty wsadzą, wpuszczam jednym uchem, wypuszczam drugim i tyle.
|
|
|
#3437 |
|
Zakorzenienie
|
Nooo
To ja wklejałam, masakra nie? Już teraz na szczęście tak nie puchną, ale jak chodziłam na uczelnię na przeglądy to dziewczyny aż zauważały u mnie i mówiły że masakra bo aż mi z balerinek nogi się wylewały haha ![]() Nie mieszkaliście 3 lata ? wow. To muszę chyba docenić że jest tu obok , nawet jak bałagani
|
|
|
|
#3438 |
|
kosmitka
|
Mieszkaliśmy w niektóre weekendy, święta itp. a po urodzeniu dziecka może znów będziemy mieszkać na 2 miasta, jeszcze nie wiadomo
.Stopy faktycznie niefajnie Ci puchły, nie ma na to żadnej rady? Wydawało mi się, że moje puchną, ale naprawdę nie aż tak.
|
|
#3439 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i daj znac jak po egzaminie![]() Jestes ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=bruma;27460316]super...kolejny mężczyzna!!! Chłopcy górą A CO!!! Ślicznie wyglądasz w tej sukience Ja niestety jestem za niska do tego typu sukienek Ja też tak miałam i cały czas wydawało mi się, że tak musi być...ale do czasu bo 2 lata temu poszłam to sklepu z bielizną, gdzie sprzedawczyni zawodowo zajmuje się doborem bielizny i wyobraźcie sobie, że okazało się, że nie mam 75/80 A/B tylko 70 D!!! Podobno nosiłam do tej pory źle dobrane biustonosze i powiem wam szczerze, ze jak mi dobrała to świetnie się w nim czułam Extra te ciuszki...nie wiedziałam, że gruper oferuje takie cudeńka Błażejek też tak ma Bardzo żywo się rusza właśnie po zjedzeniu truskawek ze śmietaną i cukrem Ale pyszności przyrządziłaś No, no, no rośnie nam świetna kuchareczka Cotka ale boskie rozczuliłam się Takie malusie buciki Tak więc po nadrobieniu 2 dni mogę się przywitać U nas w porządku...synuś szaleje, więc mam nadzieję, że ta przygoda z prądem nie miała znacznego wpływu. Wczoraj, korzystając z tak pięknego dnia spędziłam go z TŻ na dworze na spacerku i leniuchowaniu. Natomiast dzisiaj, za jakieś 30 min wychodzimy do znajomych odwiedzić ich nowo narodzoną córeczkę i do wieczorka [/QUOTENo widzisz, mowilysmy ze wszystko bedzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
biodra i wszystko podobnie wiec wiesz![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze byłam marudą więc mi osobiście ciężko zauważyć czy coś się zmieniło czy w normie haha
![]() A z tym pępkiem nie doczytałam a faktycznie ciekawe.
|
|
|
|
#3441 |
|
kosmitka
|
Nie, nie krwawienie z pępka hehe. Miałam i krwawienie, i kłucie.
A krwawienie z innej dziurki. To od zaparć chyba, ale sporo krwi było.
|
|
#3442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj, pomieszalam cos ale dobrze sie juz czujessz?
|
|
|
#3443 |
|
kosmitka
|
Lullaby ja cały czas się dobrze czuję
, tylko tak czasem pomarudzę - głównie ponarzekam sobie na bezsenność, skurcze łydek, ale oby tylko to mi dokuczało.
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bezsennosc? znaaam ten ból nic w sumie nie pomaga wiec musimy sie pomeczyc jakies 3 mc
|
|
|
#3445 |
|
kosmitka
|
Podobno trzeba dużo pić, jak nie zapominam to piję
, faszeruję się też meliską, ale niekoniecznie pomaga. Trzeba to przeżyć .
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
Okis, ja bede wieczorem bo zaczelismy ogladac z moim kochanie "Misia"
|
|
#3447 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() współczuję kurzu w domu (nienawidzę takiego z remontu ) ale jak później będziesz miała ładnie Cytat:
)robię rosołek, bo teściowa w końcu gdzieś wybyła a mężuś się uczy i nie mam co ze sobą zrobić (chociaż byliśmy na spacerku i lodach )
|
||
|
|
|
#3448 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zobaczymy jak już będzie to trzeba wykonać, ale to jeszcze z miesiąc dobryja czasami też jestem marudna, jak cały czas siedzę w chacie i nie mam co robić, ale czasami trzeba pomarudzić ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
co to za niesprawiedliwośćCytat:
|
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem zła. Właśnie podliczyłam i wychodzi mi że mam jeszcze 5 wpisów do zgarnięcia. Jeden z wf-u i nie wiem jak ja dorwę faceta teraz w sesji
zapomniało mi się i ciekawe co będzie Drugi informatyki- wysyłam mu maila a okazuje się, że każdy zły, każdy mi informuje, że A reszta to jakieś masakry, żałuję że wypisałam bo do teraz byłam pewna że mam tak mało do zrobienia ![]() W ogóle zrobiłam zdjęcie brzucha i na zdjęciu jakoś inaczej wygląda niż jak patrzę w lustrze Kurcze czytam o porodach na wątku maj-czerwiec i włosy mi się jeżą na głowie
|
|
|
|
#3450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fajniutki masz ten brzusio ale jaki duży![]() też muszę namówić męża żeby mi cyknął fotkę bo dawno nie robiłam Cotka a we Wrocławiu nie szykują się jakieś targi dzieciowe? bo chętnie bym się przejechała
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2011-06-12 o 17:56 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

super...kolejny mężczyzna!!! Chłopcy górą A CO!!!
do tego typu sukienek
i cały czas wydawało mi się, że tak musi być...ale do czasu 

bo on nie zdaje sobie sprawy z tego jakie dzidziusie są delikatne i malutkie
rozmowa z dyrem nie bedzie na pewno należała do przyjemnych
A co, szef jakiś wariat?

albo i wcześniej